23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21

Please log in

Registration
Forgot password
AUTÓPÁLYA, AUTÓ út használati díj D1M

Ullyses 55 15. März 2019 13:55  
Micsoda vélemények voltak alább pro és kontra.... és végre tavaly csak bevezették a D1M matricát! A rádió szerint kb 100.000 fogyott...
Valahogy, csak eljutottak a vélemények a döntéshozókhoz...
    

kawa70 54 6. Februar 2016 20:26   reply to: 53
Persze. Bármi mást, mint amirõl a topic címe alapján gondolnád :))
    

szegaimi 53 6. Februar 2016 09:38   reply to: 52
Tökjó! Kezd itt is elhatalmasodni a "demokrácia".
Tényleg meg kell/lehet határozni milyen hozzászólásokat kell/lehet írni a topicba?????
Azt hittem ez az internet, a szabad vélemény nyilvánítás területe.
    

Ullyses 52 1. Februar 2016 19:44   reply to: 47
Pontosan errõl van szó, Lacipapa!!!!
(Úgy vélem, h egész más egy témát némelyeknek írásban taglalni, mint egy beszélgetés a fehér asztal mellett...)
Ide csak olyan vélemények kellenének mint írtad:"igen egyet értek, vagy nem értek egyet, ..." magyarázni sem kell!
Kár a más szóért...... arra ott a "PUB" fórum!!!!
    

kawa70 50 1. Februar 2016 19:06   reply to: 48
ha jól emlékszem az elejére ez a topic is egy meghatározott cél miatt jött létre....... Ha másról van szó benne, létjogosultságát vesztette....pedig már a létrejöttét sem támogattam.
    

Lacipapa15 49 1. Februar 2016 17:52  
Kedves Pikpak! Nekem is ez lesz az utolsó bejegyzésem a témával kapcsolatban. Örülök, azok közé a motorosok közé tartozol, akiknek csak "egy tank benzin" - rõl van szó. De hidd el nekem, a motorozás szeretete nem anyagi függõ, maximum, hogy kinek milyen drága motorra telik. Aki nehezebben jut egy olcsó motorhoz és azt is spórolások árán tudja fenntartani, az is motoros, az is szeretne motorozni! Ha olvasod a fórumokat, akkor látod, hogy még a felsõ kategóriás (BMW) tulajdonosok is sokat ötletelnek, hogy pl. találtam gumikat "occón", szerintetek jó lesz?
Nem vagyok az igazság bajnoka, csak támogatok valamit, ami esetleg valakiknek, akár nekem is, még jól jöhet.
A képen látható motort nem szívesen követném! Na nem a korom miatt, hanem mert elvonná a figyelmemet!
Üdv.
    

Pikpak 48 1. Februar 2016 17:27   reply to: 47
Rendben ez is egy vélemény.........elfogadom az egészséges vitát csak ahogy azt az egyik kis barátom mondta pont egy órája edzésen "pont egy tank benzinrõl vitatkozunk" és ez tökéletesen igaz!!!!! Én magam részérõl elég volt.......szerintem beszélgessünk másról pl. ez mögött szívesen motoroznék még autópályán is kerül amibe kerül!!!!! :))))
    

Lacipapa15 47 1. Februar 2016 17:16  
Hát ide vezetett, egy abszolút értelmes, egyértelmû kérdés feltétel, vagy vélemény kikérés egy konkrét dologról! Nem világ megváltásról volt szó, csupán hátha egy kezdeményezés, figyelem felkeltés hozna valami eredményt. Ez nem ördögtõl való dolog, mert évente kis hazánkban tucatnyi ilyen megmozdulás van!
Erre jó magyar szokás szerint nem az a reakció, hogy igen egyet értek, vagy nem értek egyet, nem támogatom. Mert ugye amirõl szó van, hogy nem vonják össze a szgk. -t a kisbusszal; a kisbusz a thgk-val; a thgk-t a nagy busszal! Csak a motort a szgk-val, a 10 napos kivételével! Ehelyett elindult az Ész osztás! Aki azt akarta bizonygatni, hogy itt milyen jó, az összehasonlított Ukrajnával. Aki bizonyítani szerette volna, hogy itt milyen sz@r, az össze hasonlította a németekkel. Aztán természetesen, már a szellemi képességek is latolgatva lettek.
Én támogatom a felvetést, még ha kevés esélyt is látok benne.
Az autómon éves országos matrica van, a motorommal pedig nem használom a pályát. Pedig néha egy túra után, este jobb lenne a gyorsabb utat választani.
Ettõl függetlenül, nem vallom, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is!
Még egy gondolat. A megyei matrica rendszer bevezetésekor, pontosan az arányosság, arányos útdíj fizetés megvalósítása volt a cél.
Vagy tévedek?
Üdv mindenkinek és én vállalom, hogy én vagyok a NAGYONOKOS!
    

Pikpak 46 1. Februar 2016 17:14  
Már pik-pak be is vettem a pirulákat!!!!!!! :))))))
    

Bubó Doki 45 1. Februar 2016 16:18  
Ha áprilistól szeptemberig megveszem a D1 kategóriát havi bontásban, (4780,-) akkor a fõszezonra a D1 összesen 28,680 ft, ami az éves matricához képest jóval kedvezõbb, és mindenütt használható az egész országban. Egyetlen hátránya az, hogy havonta kell megvenni, mert sem havi, sem féléves matrica nincsen. Április elõtt és szeptember után, meg egy-egy tíznapos kedvezményessel (1470,-) már ki lehet bírni. Persze ez csak azoknak jó akik sokat mennek (pályán is). Szerintem ez a legjobb megoldás. De a legeslegjobb lenne, ha a motoros matrica mondjuk 3 vagy 6 hónapos idõre is létezne, az autós árának feléért.
    

Ullyses 44 1. Februar 2016 15:25  
....vagy inkább ilyet szeretnél? :)))))
    

Ullyses 43 1. Februar 2016 15:12   reply to: 39
A "NAGYOKOS" baromira úgy nézett ki mint aláírás! ... meg a hozzászólás is!!! :)))))
Ha meg elgurult a gyógyszered..., nosza segítünk rajta, válassz! :)))))))
    

Bubó Doki 42 1. Februar 2016 13:20  
Na, ugye, normálisan is lehet, indulatok nélkül......így sokkal jobb.....
Köszönöm, hogy meghallgattatok.....

    

Pikpak 41 1. Februar 2016 13:01   reply to: 40
Teljesen rendben vagyunk!!!!!!!! ;)))
    

bezz 40 1. Februar 2016 12:54  
Na akkor a "NAGYOKOS"-ért meg én bocs és rendben vagyunk. ;)

Az Ausztriát meg pont azért nem érzem sántítónak, mert sokkal többet keresnek, sokkal könnyebben ki tudnák fizetni, mégis jóval kevesebbet fizetnek a éves motoros matricáért pl.
    

Pikpak 39 1. Februar 2016 12:33   reply to: 37
Figyelj Bezz!!!!! Így írtam a "NAGYOKOST" ami egyfajta idézet!!!! Az Emirátust direkt eltúlozva írtam....egy kis éllel!!!!! Te is érzed, hogy az Ausztria egy picit sántít, mert mindenki zsigerbõl fejlettebb országokat hoz fel példának......majd egyszer talán Mi is megfogjuk közelíteni õket szerintem jó irányba haladunk nem a levegõbe beszélek a Sógorom például osztrák a másik Svájcban él és ott sincs kolbászból a kerítés.........azért meg bocsssss az elõbb egy kicsit elgurult a gyógyszerem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    

bezz 38 1. Februar 2016 12:03  
Doki!
Én azt hiszem nem fikáztam, nem magyaráztam félre senkinek a véleményét.Sõt nem is fenyegettem senkit.
Csak elmondtam a sajátomat.

    

bezz 37 1. Februar 2016 12:00  
Pikpak!
Te írtad úgy alá az írásodat, hogy egy "NAGYOKOS".
Arra reagáltam...

Még mindig arra kérlek olvass és értelmezz és ha megvolt akkor idézd, hogy hol fikáztam az országot. Ha nem tudod, akkor mond hogy bocs!

Olyan dolgokat írsz, aminek semmi köze az egészhez.
én a miénkhez némileg hasonló országokkal példálóztam. Te hozol ide már másodszor abszurd példákat.
    

Pikpak 36 1. Februar 2016 11:59   reply to: 35
Szia Bubó Doki!!!! Különben teljesen igazad van!!!! :)))
    

Bubó Doki 35 1. Februar 2016 11:51  
Hajrá!! Üssétek egymást!!! Senkinek nem lehet véleménye, mert valaki másnak is van! És mindenki többet tud, jobban tudja, másképpen tudja, és különben is.......! Az én véleményem és tudásom sokkal több, jobb, nagyobb, mert csak!
Mondom. Mint a gyerekek a homokozóban.......
    

Pikpak 34 1. Februar 2016 11:45   reply to: 29
Szia Bezz!!!! A hívó nevem (becenevem) Pik-Pak!!!!! Azért olyan ku..ára nem vagyunk nagy haverok, hogy becézgessél ezt karcold bele a robogód oldalába!!!! Lehet, hogy egy kicsit többet olvasgatok tájékozódok mint Te (de lehet, hogy nem így van). Bocssssss, hogy másnak esetleg más a véleménye!!!!!! Én azt szeretem, hogy mindig olyan országokkal példálóznak akik hozzánk képest némi hendikeppel indultak ide írhattad volna az Emirátust is ahol benzinnel mossák a kutakat és nem a drága vízzel. Érdekes, hogy dél felé "Balkán" senki se példálódzik se órabérrel se élet színvonallal.........Mi itt élünk MAGYARORSZÁGON próbáljuk már nem fikázni, biztos vannak szerencsésebb, gazdagabb, nagyobb természeti kinccsel megáldott országok de ez a MIÉNK!!!!!!!!!!!!!!!!! "Inkább nézem az Abonyi kettõt, mint Mailandban azt a harminckettõt"
    

Utalatos 33 1. Februar 2016 08:03  
Engem nagyon bantana, ha egy egyebkent teljesen akceptalhato, a motorosok erdekeit kepviselo, az aranyosabb teherviselest javaslo kezdemenyezest ilyen allapotaban es ennyien bombaznanak, tamadnanak.
Az nem lehet magyarazat, hogy senki nem kerte erre a kezdemenyezoket, orulni kellene, hogy helyettunk, nevunkben teszik ezt!
Lehet vitatkozni a felhivas ertelmerol, formajarol, varhatoan sajnos eredmenytelensegerol is, de csupan azert tamadni, mert valaki ugy dont, hogy ot ez nem erdekli es nem erinti, szerintem inkabb csak oncelu torpedozas, mintsem konstruktiv hozzaallas.
Sajnos abban igaza van mar az elso felhivast megfogalmazokat tamado bejegyzeseknek, melyek arrol szoltak, hogy talan nem kellett volna ezert uj forumot nyitni.
Szemelyesen azt gondolom, hogy nagyon is tamogathato felvetesrol van szo es beleillik abba a sorba, mely azokat a nyilvanvalo visszassagokat, igazsagtalansagokat teszi szova, melyekbol naponta tolnak le valamit az emberek torkan.
Ha soha, semmiert nem tiltakoznanak az emberek, elontene oket a hatalmi gog taplalta cunami.
Mar itt is megszuletett a dontes: ha a kezdemenyezok megfelelo forrast talalnak a kieso bevetel potlasara, akkor esetleg befogadjak vitara a felvetest:-(((
Ja, es meg egy jo hir, most olvasom: " a motorozz.hu onkentes tehervallaloinak nyomasara, mintegy kozkivanatra, a kormanyzat megfontolasra erdemesnek tartja, hogy a jovoben "luxusadoval" sujtsa az 1 millo forint feletti erteku motorkerekparok tulajdonosait.:-))))
Nem gond, mar eppen nem tudtam mire kolteni az olcsobb benzin miatti extra megtakaritasomat:-)
    

F2 32 1. Februar 2016 07:17   reply to: 28
A jogosítvány típusa nem releváns itt sztem. A motor más kategória, melynek díj képzése megegyezik az szemelyautóéval kivéve egy kedvezményes idõszakot meghatározott feltétellel... Tehát itt a motorkerérkpár pozitív diszkriminációban részesül. Nekem még mindig inkább a gépjármûadó az érthetetlen, mint az autópálya díj.
    

szegaimi 31 1. Februar 2016 05:10  
Kategóriákról pedig csak annyit, hogy a 9 személyes személygépkocsi az autópályán nem személygépkocsi??????
    

szegaimi 30 1. Februar 2016 05:07  
Egyébként már másnak is feltûnt az aránytalanság, csak más megközelítésbõl. Pedzegetik, hogy a pest megyei matrica aránytalanul sok autópálya kilométert tartalmaz. Vigyázzatok nehogy visszafelé süljön el a vízipisztoly.
    

bezz 29 1. Februar 2016 02:19   reply to: 14
Szia Nagyokos!
Mi lenne ha olvasnál, meg értelmeznél is, nem csak írnál.
1. Ha visszaolvastad volna a topikot amit belinkeltem, akkor megértetted volna, hogy az akkori "nagyokosok" nem a témát, hanem a topik nyitást fikázták, amire kawa70 utalt is.
2. Honnan is tudod, hogy én régebben mirõl vagy mirõl nem elmélkedtem?
3. Azért az osztrák fizetésekkel sokan cserélnének itt
4. Az üzemanyag árakat sem ártana ha az órabérek függvényében is vizsgálnád
5.A mondandóm lényege meg ez volt:(hátha most megérted)
Nonszensz, hogy motorra az éves matrica annyiba kerül, mint egy mondjuk majd 2 tonnás terepjáróra.
Hol itt az arányos használat elve? "

Amúgy minden másba belekötöttél
    

Lacipapa15 28 31. Januar 2016 22:20  
Arányosságról valóban szó sem volt. A díj táblázat kategóriákat tartalmaz. És a motor önálló kategória. Nem lehet "B"-s jogsival "A"-s jármûvet vezetni és fordítva, mert más jármû kategória.
    

szegaimi 27 31. Januar 2016 21:07   reply to: 19
Autóval sem nagyon, motorral meg pláne elkerülöm a pályát. Semmi élvezet és csak eszi a gumit (középen, szép kockás tud lenni tõle a gumi profilja).
    

F2 26 31. Januar 2016 21:01  
Félve merem megkérdezni, de valaki azt ígérte valamikor is, hogy az autópálya díj arányos lesz? Én nem emlékszem rá... :( Mégis mivel arányos? Tömeg? Nyomaték? Ár? Szállítható személyek száma? Össztömeg? Vagy esetleg tömeg-LE arány? Én nem látom azt a nagy diszkriminációt a motorokkal szemben, így is a legalacsonyabb kategóriában vannak... Itt legalább látom értelmét a teljesítményadóval ellentétben, amiért nem kapok semmit... Ez nem jelenti azt, hogy egyet is értek vele. Csak megkérdeztem ;) Amennyi teljesítményadót fizetek, azért inkább vennék minden gépjármûmre éves autópálya matricát.
    

Ullyses 25 31. Januar 2016 17:46  
Uraim! Uraim.... nagyon elkanyarodtatok a témától!
Most akkor legyen vagy ne legyen ? Ez itt a kérdés!
Mert Józsi bácsi nincs egyedül!!! :)))
AP díjat meg -aránytalanul sokat- fizetni kell!!!!!!!!
    

kawa70 24 31. Januar 2016 16:52  
:)))) hurrá, ebben is több lett a politika mint az érdemi megnyilatkozas:)
    

Lacipapa15 23 31. Januar 2016 15:41  
Én olvasok újságot, hallgatok rádiót és nézek TV-t. És mit hallok, hogy a parizert sem adják ingyen, mondta Tarlós István fõpolgármester úr. Hát üzenem a Józsi Bácsinak, hogy addig használja ki ezt a remek lehetõséget ami az ingyen BKV-ban rejlik ameddig csak tudja. A motorját támassza le a város határában és ha közben nem lopják el, még haza is tud menni vele!
    

Lacipapa15 22 31. Januar 2016 15:24  
Hurrá okafogyott az okoskodás, Orbánék megszüntették az autópálya díjat!!!!!!!!!!!
    

Bubó Doki 21 31. Januar 2016 15:18  
Ennyi nagyon okos egy topicban....! Komolyan, mint az óvodások.....! Üssétek egymást, rajta, ki tudja jobban kioktatni a másikat? Fogadjunk az elejére, és az eredeti témára már nem is emlékeztek, hihihi
    

Pikpak 20 31. Januar 2016 14:59   reply to: 17
Drága Ully!!!! Pontosan tudom mikor szüntették meg, de elmélkedni nem csak neten lehet, volt akkoriban pl. újság, TV, rádió.......lehet, hogy újat mondtam Neked. Sõt akkoriban motor is volt és nem tavaly találták fel!!!!! Egyébként örülök, hogy olyan ku..a okos vagy de a tudásodon lehetne még csiszolgatni!!!!!! Ha elolvastad volna nem Én elmélkedtem és az Orbánék szüntették meg az autópálya díjat. Azért Józsi bácsi csak nem hal bele havi 416Ft 60fillérbe egyébként a tömegközlekedés még ingyen van neki, még egyenlõre tudom ajánlani........
    

Ullyses 19 31. Januar 2016 14:38   reply to: 18
... Mond Józsibának..., és te használod az a kis darabot ott a megyédben? Nem éri meg igaz?
    

szegaimi 18 31. Januar 2016 14:09  
Én olyan boldog lennék (szerintem Józsi bácsi is), ha ez lenne kis hazánkban a legnagyobb igazságtalanság és kicseszés!

    

Ullyses 17 31. Januar 2016 13:41   reply to: 14
Szia NAGYOKOS! (ez lehetne az új nicked is! :D )
- mint irod: "... amikor a marha "szociknál" külön kellett fizetni minden egyes autópályán (volt olyan, hogy 2,5km 2100Ft-ba került) akkor miért nem elmélkedtél???? ..." mikor is volt ez Nagyokos??? ...mert hogy az AP díjat 1998-ban szüntették meg... Hol volt akkor ilyen internetes felület, meg ez az oldal??? Fogadjunk akkor még azt se tudtad mi az az internet!!! csak mert én se, és még sokan közülünk!!! Tessen má gondolkodni mielõtt leírunk vmit!
- németeknél ingyenes, ehhez vannak szokva, ezért nem is szeretik a fizetõs szakaszt.... s én is ismerek olyat aki inkább elkerülve az AP-t közlekedve jön -vagy a szlovákok felé megy- csak a lakóautójára( az se két fillér!!!) ne kelljen a -neki is-drága matricát megfizetni!!!
- igen vannak akik jól jártak mert 42.000 helyett évi 10.000-bõl megússzák, de Józsi bácsi aki éjjeliõr Újpesten és Csörögrõl jár be most évi 5000-el fizet többet az MZ 250-es után... csak hogy vizsgáljuk egészében a kérdést: Józsibával ki lett cseszve!
    

kawa70 16 31. Januar 2016 13:15   reply to: 13
Igen. És most is ugyanaz a véleményem. Kerestem pedig ezt a topicot, mert emlékeztem rá hogy már lett nyitva egy ebben a témában, de nem találtam hirtelen. Tehát minden évben nyissunk egyet neki, mert páran arra se képesek hogy olvassanak.
    

Lacipapa15 15 31. Januar 2016 11:19  
Itt egy másik nagyokos! Természetesen lehet példálózni más országokkal, mind jövedelmek, mind kiadások, vagy akár a benzin ár vonatkozásában, ami néhány hónapja valóban valamelyest olcsóbb. Azért megjegyzem, hogy aki euróban kapja a fizetését és tizen éve kb. 1,5 eu-t fizet az üzemanyagért, az azért más.
Azt gondolom, hogy itt kizárólag az autópálya díjról kell beszélnünk. A díjakat nagyon szisztematikusan építették fel, különbözõ gépjármû kategóriákra, különbözõ díjakkal. Itt nem lehet találkozni a motorkerékpárral, pedig önálló kategória, külön jogosítványt kell szerezni rá!
Én tudok olyat, hogy aki eddig ingyen járt be az agglomerációból dolgozni, az most 5000.- ft. -ért teszi! /Ez lehet, hogy egyedi eset!/
Abban viszont teljesen egyet értek, hogy a marha "szocik" a felelõsek.( Ha már politizálni is kell. )
Én így gondolom!!!!! És BÉKÉS üdvözletem mindenkinek: "Nagyonokos!" l
    

Pikpak 14 31. Januar 2016 10:11   reply to: 13
Szia!!!! Itt egy nagy okos!!!! Én azért nem szoktam példálozni a szomszéd országokkal mert sántítanak a példák. Pl.: egy, biztos vagyok benne, hogy a fizetésedet nem cserélnéd el a legtöbbel, kettõ az üzemanyagárak sem ennyibe kerülnek (Románoknál 20% magasabb, Európában második legolcsóbb a magyar csak Ukrajnába olcsóbb de ott sem sokáig, három az utak minõsége, négy a Lengyeleknél alig van autópálya, öt amikor a marha "szociknál" külön kellett fizetni minden egyes autópályán (volt olyan, hogy 2,5km 2100Ft-ba került) akkor miért nem elmélkedtél???? hat, Apósomék Budapest-Zánka közt utazgatnak eddig 42000 volt most 10000!!!!! Csak azért írom, hogy egészében kell mindig megvizsgálni egy kérdést és nem kiragadni egyes foszlányokat belõle és ha valakinek más a véleménye az nem olyan nagy baj..........legalább is Én így gondolom!!!! Harcos üdvözletem egy "NAGYOKOS".
    

bezz 13 31. Januar 2016 01:16  
Szinte pontosan egy éve nyitottam egy topikot
http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&topic_id=1147&session_id=SESSION_ID&offset=100&limit=100

Pár nagyokos ki is figurázta.

Ezt írtam az elsõ hozzászólásomban:

"Mostanában volt apropója, hogy elmélkedjen az ember ezeken az útdíjakon.
Úgy gondolom, eléggé szívás az agglomerációból pl 125-ös gépekkel ingázóknak ez amit bevezettek (engem ugyan konkrétan ez nem érint).
Aztán itt van, hogy a környezõ országokban Szlovákia, Csehország, Románia (szándékosan csak uniósokat említek) nem is kell semmilyen útdíjat fizetni motorra.
Ausztriában annyiba kerül az éves mindenre érvényes matrica, mint itt két megyei.
Nem kéne erre valami komoly megmozdulással felhívni a figyelmet tavasszal?
Nonszensz, hogy motorra az éves matrica annyiba kerül, mint egy mondjuk majd 2tonnás terepjáróra.
Hol itt az arányos használat elve? "

    

Butcher 12 30. Januar 2016 23:29   reply to: 1
Facen osztottam!
    

Pikpak 11 30. Januar 2016 19:39   reply to: 10
Az is jön nem sokára!!!!! :)))
    

Tizedes 10 30. Januar 2016 19:36   reply to: 9
Oké! Én már a jó idõt várom. :-)
    

Pikpak 9 30. Januar 2016 19:31   reply to: 8
Miért lenne, ne viccelj......egyébként várunk a rendezvényeinkre már Gin-gi is köztünk van!!!!!! :))))
    

Tizedes 8 30. Januar 2016 19:26   reply to: 7
Hááát...! Ne haragudj, de nem értek Veled egyet! Bocs.
De azért nincs harag?

Tizedes
    

Pikpak 7 30. Januar 2016 19:09  
Szia Tizedes!!!!! Igen de ha megnézed egy átlag autóba legtöbbször egy ember utazik, sajnos az autó pályákon alig van motor és ha van "Mi" csináljuk a fesztivált száguldozás és toljuk le az autókat........de a 10 napos így is felébe kerül!!!!! A horgász is olcsóbban megveszi a halat a csarnokba......nem?????????????
    

Tizedes 6 30. Januar 2016 19:01   reply to: 5
Már megbocsáss, de itt nem arról van szó, hogy ki tudjuk-e fizetni az autópálya díjat, vagy sem! Mert kitudjuk, persze hogy kitudjuk. Itt az igazságtalansággal van a baj. Mert mondjuk egy autóban (4 kerék) utaznak öten az autópályán x összegért, én a motoron (2 kerék) másod magammal ugyan azon az úton ugyanannyit fizetek. És ez így igazságtalan a motorosokkal szemben. Ezért én maximálisan támogatom a kezdeményezést.

Üdv. Tizedes

    

Pikpak 5 30. Januar 2016 18:35  
Sziasztok lehet, hogy a véleményemmel nem leszek népszerû de elég szókimondó vagyok!!!!! Egy a motoros alig megy autópályán, kettõ ha mégis akkor a felét fizeti tíznaposnak, három egy Pest megyei 5000.- egy évre, négy ha tudunk venni milliós motorokat meg szervízre költeni 100-200ezer forintokat akkor ne ruppotlankodjunk, mert elég kellemetlen......ja a 100-300ezer forintos felszerelésekrõl (ruha, csizma, buko.......) ne is beszéljek!!!!!! Én inkább azt látom problémának, hogy egy napos matrica nincs se motorra se autóra.......de ez a legkevesebb és még egy minden hobbi drága és a benzin is 450 helyett 306Ft. Köszönöm, hogy meghallgattatok!!!!! Üdvözlettel egy motoros.........
    

Ullyses 4 30. Januar 2016 14:53   reply to: 1
Jó ötlet!!!
Éppen a napokban jutott eszembe az általad felvetett aránytalanság és megkülönböztetés. Sztem pont a felét kéne fizetni egy motorosnak, mint az autósnak, mivel a motornak csak két kereke van (trike 3!) súly, meg motortól függõen harmada ötöde, vagy akár hatoda is lehet!!!
Támogatom, tegyünk valamit! Levél? Petició? Motoros felvonulásos tiltakozás???
Vmikor, ha jó idõ is van, sok motoros összejönne ez ügyben!
    

oregordog 3 30. Januar 2016 10:17  
Szia!
Megosztottam a Facebook "Motorosok" oldalán.
    

piratson 2 29. Januar 2016 22:04   reply to: 1
Üdv! A saját motoros oldalamon közzétettem (http://www.xj600.szermek.eu/).
    

Robby 1 28. Januar 2016 10:56  
NYÍLT LEVÉL, FELHÍVÁS
Kedves Motoros Barátaink!
Még a motoros szezon beindulta elõtt szeretnénk egy olyan „civil-motoros” kezdeményezést elindítani - és ezzel egy idõben a TE támogatásodat is kérni -, ami mindnyájunkat érzékenyen érint: az aránytalan és igazságtalan autópálya és autóút használati díj.
Felháborítónak tartjuk a motoros társadalom diszkriminációját és azt az aránytalanságot, amely bennünket sújt ez ügyben. (Megjegyzem: van olyan ország, ahol ez a kategória ingyenes – Szlovákia.)
Lássuk számszerûsítve az aktuális árakat:
Autópálya díjak 2016-ban
Kategória Heti (10 napos) Havi Éves országos Éves megyei
D1M(motor) 1470 Ft ? ? ?
D1 2975 Ft 4780 Ft 42980 Ft 5000 Ft
D2 5950 Ft 9560 Ft 42980 Ft 10000 Ft
U 2975 Ft 4780 Ft 42980 Ft 5000 Ft
B2 13385 Ft 21975 Ft 199975 Ft 20000 Ft

 Diszkriminációról beszélhetünk, mert míg mi, motorosok csak a 10 napos matrica esetén tudunk hozzájutni a jármû adottságait figyelembe vevõ kedvezményekhez, addig a többi idõszakban ezt figyelmen kívül hagyják. A D1 kategória sem azt fizeti, amit a D2, és a D2 kategória sem azt fizeti, amit a B2. Akkor a D1M mért van diszkriminálva, mért fizet a fent leírt egy kivételtõl eltekintve a személyautóra vonatkozó D1 díjat? Miért kell nekünk 10 napra megvenni a használati díjat, amikor, teszem azt csak egy napot tudunk a hétvégébõl erre a hobbynkra szánni? A BKV járataira sem kell megvennünk a heti, havi bérletet azért, hogy egyszer igénybe vegyük a szolgáltatásaikat.
 Az aránytalanság is nagyban sújtja a motorosok pénztárcáját. A motorkerékpár idény jellegû jármû. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a motorkerékpár használati ideje az egész évbõl mindössze fél év (és ezen idõ alatt is sokan csak hétvégeken, hobbyból, túrázás céljából használják). A motorkerékpár tömege (még a legnehezebbeké is) kevesebb, mint a fele a legkönnyebb személygépkocsiénak, az utasok (szállítható személyek) számát tekintve pedig kevesebb, mint a fele. Mégis a havi és az éves országos autópálya matrica, illetve a megyei matrica díja megegyezik a személygépkocsik matrica díjával.
Az fenti táblázatban található D1 és D1M kategória árképzését figyelembe véve:
A mi javaslatunk a kapott szolgáltatásra az ár/érték arányosság figyelembe vételével:
Kategória 1 napos Heti (10napos) Havi Éves országos Éves megyei
D1M (motor) 250 HUF 1 470 HUF 2 390 HUF 10 745 HUF 1 250 HUF

Amennyiben kezdeményezésünkkel egyetértesz, kérjük levelünk terjesztését, megosztását, támogatását minden olyan fórumon, ahol motorok, motorosok, motoralkatrészek és kiegészítõk, ruházat, túraszervezések stb. találhatók, olvashatók. Reményeink szerint lesz olyan média, illetve motoros szervezet, aki ezt hivatalosan felkarolja, támogatja és el tudja juttatni olyan illetékes szervhez, akinél ez maghallgatásra és reményeink szerint érdemi intézkedésre talál.

„Papírkutyák” Motoros Baráti Társaság nevében; Vándor Róbert

    

Previous page
Hoterkep

Member count: 22132
5.614 tours so far
14.222.326 km
34073 stat_participants