15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13

Please log in

Registration
Forgot password
Kezdõ motoros(ok)

speedroland 5 9. Mai 2016 19:49  
Tiszteletem kedves motorosok!

13 éves vagyok és most szeretnék elkezdeni motorozni.
Ki milyen motort és miért azt ajánlja kezdésnek?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
    

kawa70 4 31. März 2016 06:47  
http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&session_id=SESSION_ID&topic_id=1146&limit=50




Valamiert az elobb nem adta be rendesen a linket.
    

kawa70 3 31. März 2016 06:41   reply to: 1

talán ha nézelõdnel mielõtt nyitsz egy új topicot.........http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&session_id=SESSION_ID/BpBeuUE1540&topic_id=1146&limit=50
    

palinkasb 2 30. März 2016 20:45  
Üdv,

Ha tapasztalt(abb) motorossal együtt akar gurulni, fontos hogy a motoros társ megbízható nyugodt motoros legyen, aki helyette is gondolkodik, és nem viszi bele számára még megoldhatatlan helyzetbe (túl nagy tempó, vagy gyors(abb) reakciót igénylõ forgalmi helyzet).

Ha együtt is gurul másokkal, fontos hogy mindig a saját konfortzónáján belül motorozzon, ne próbáljon mindenképpen lépést tartani a másikkal (többiekkel).

Az elõresorolás nem ördöngõsség, de kell hozzá rutin és önbizalom. Ameddig nem konfortos vele, inkább álljon be a sorba, nem szégyen az.

Este, éjszaka az elején inkább ne gyakoroljon. Sötétben nehezebb az úthibákat észrevenni. Csöndes forgalom pedig akad hétvégéken, vagy hétköznap is a reggeli és délutáni csúcson kívüli idõszakban.

A forgalmas utakat érdemes kerülni, és mindig elõre eltervezett útvonalat végigmotorozni az elején. Érdemes olyan útvonalat választani, ahol autóval már rutinos, hogy ne kelljen egyszerre a technikára, az útra és a navigálásra is figyelni.

Amíg bizonytalan, magától nem fogja túlvállalni magát, csak ha "rossz társaságban" megpróbál lépést tartani. Amikor jön a rutin és fõleg az önbizalom, akkor érdemes visszavenni a tempóból. Ilyenkor szokott kiderülni, hogy az önbizalom nagyobb volt mint a rutin.

Ha egyedül gurul, hívjon fel valakit hogy mikor indul, kb. meddig tervezi a gurulást és mikor hazaért jelentkezzen be újra. Ez sokat tud segíteni a környezetének, hogy hozzászokjanak az új hobbijához.

Utast pedig lehetõleg ne szállítson amíg nem biztos benne, hogy garantálni tudja az épségét minden helyzetben.

És mielõtt aktívan motorozni kezd, vegyen olyan felszerelést, amiben nyugodt szívvel végigcsúszik az aszfalton, és hordja is. Ha megvan a baj, utána már késõ rá költeni.
    

Kiscsillag 1 22. März 2016 16:08  
Sziasztok!
Én már 2013-ban megszereztem a jogsit, de azóta úgy alakult sajnos, hogy nem tudtam motorra ülni.
Van egy ismerõsöm, aki pedig tavaly õsszel tette le és most vágna bele igazán a motorozásba. Engem is kérdezett a dologról, hogy mit kezdjen most magával. Én viszont ugyanolyan kezdõ vagyok, mint õ, szóval hozzátok fordulunk. :)
Mit tudnátok javasolni a közlekedés szempontjából. Elõször mondjuk menjen ki kisebb forgalomba és gyakoroljon úgy? Pl. este? Vagy kérjen meg valaki motoros ismerõst, aki elkísérné az elsõ 1-2 gyakorló útján? Az az ismerõs nem õszül meg?! :) Egyáltalán mit szólna egy tapasztalt, távolabbi ismerõs motoros, ha ilyet kérnek tõle? Tud egyáltalán valahogy segíteni? A friss jogsis menjen elõl vagy inkább a tapasztalt?
A fõvárosban is szeretné majd használni a motort, így azt is meg kéne tanulni, hogy hogyan lehet elõresorolni a kocsik között biztonságosan... stb. Jah és még nem tankolt soha :D Azt nem tanították a motoros suliban sem. :/ És szerintem gáz vagy nem gáz errõl beszélni, az olyan necces dolog egy nagyon kezdõnek.
Szóval igazából csak néhány (ösztönzõ) tanácsra lenne szükségünk tõletek, tapasztalt motorosoktól.
Elõre is köszi!

    

Previous page
Hoterkep

Member count: 22130
5.614 tours so far
14.222.326 km
34073 stat_participants