1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29

Please log in

Registration
Forgot password
Bukta, baleset, tanulságos helyzetek..
Next page

Powerslave 18580 4. August 2015 11:05   reply to: 18579
Futárok elõszeretettel meg is teszik.

Egyébként pont az a baj a hazai közlekedéssel, hogy mindenki saját belátása szerint bírálje felül "az értelmetlen, hülye szabályokat". Nyilván, a rendszer korántsem tökéletes, de ha még fel is rúgjuk a szabályait, ráadásul mindenki a maga módján, a saját hasznára csavargatva, akkor sajnos ilyen helyzetek fognak elõállni: http://hegylakok.hu/2015/07/cikkek/balesetmegelozes/olvasoi-es-akkor-jott-a-q7-es-audi

30-as táblánál lelassítasz 40-re(!), és záróvonalon kielõznek 70-nel. Ez mitõl normálisabb, mint 50-es táblánál 50-nel haladni? Valahogy nem kerek, hogy a szabály mindig hülye, aki meg nem tartja be, az pedig soha. Az ujjal mutogatás, hogy "nem az a veszélyes, hogy átmegyek a piroson, hanem amit õ csinál", az persze nagyon megy.

    

TIZ 18579 4. August 2015 09:06   reply to: 18578
És hol a határ? Gyalog átmész a piroson, biciklivel már nem? És akkor ezt lehet autóra/motorra is kiterjeszetni?
    

Balu 18578 4. August 2015 08:26   reply to: 18577
Bizony én is, sõt gyalogként sem várom meg a zöldet ha nincs értelme, egyszerûen haladok tovább. Tetézem is azzal, hogy a vasúti átjárón is keresztülsétálok ha úgy van.. Lehet megkövezni, utálni , elítélni, de én így közlekedem, viszont az egészséges túlélési ösztön is bennem van-
. Például nem lépek le vakon a gyalogátkelõhelyre, csak mert elsõbbségem van , és ha épp bringázom , alaposan körülnézek az úttal párhuzamos kerékpárúton a keresztezõdések elõtt, mert nekem elsõbbségem , az autónak meg karosszériája van, és nekem jobban fáj ha dinamikus egymást érintõ kölcsönhatásba lépünk egymással :)
    

TIZ 18577 4. August 2015 07:55   reply to: 18561
"õ bizony biciklivel át szokott menni a piroson- persze megfelelõ körültekintés mellet- mert ez sokkal "logikusabb" mint amit a kresz diktál"

Itt van minden bajok forrása: a szabályok mindig csak másokra vonatkoznak, rám nem mert én okosabb, szebb és ügyesebb vagyok. Pedig dehogy! És persze ha a másik csinálja ugyanígy akkor annak a kurvaanyját.
    

banat 18576 3. August 2015 23:03   reply to: 18573
Örülök hogy elhiszed ha a vizsgálat lezárul minden tisztázatlan körülmény a helyére kerül....
    

tsanyi 18575 3. August 2015 17:58   reply to: 18574
Jól írod, sejthetõ. R.I.P.
    

zbrab 18574 3. August 2015 17:54   reply to: 18572
Erre a balesetre gondoltál? Tegnap még azt írták "tisztázatlan körülmények között".
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/halalos-baleset-soltvadkerten-nem-tudtak-megmenteni-a-motorost-fotok-623107

A képekbõl sejthetõ a baleset lefolyása.

Nyugodjon békében!
    

tsanyi 18573 3. August 2015 17:31   reply to: 18572
Nem csak 6-8 órával, de 6-8 hónappal késõbb sem biztos, hogy mi történt amíg a vizsgálat le nem zárul. Nem szerencsés ítéletet mondani senki fölött mielõtt az nem bizonyosodik be.
    

banat 18572 2. August 2015 22:28  
Hogyan lehet egy baleset után 6-8 orával késõbb azt a tájékoztatást adni hogy "tisztázatlan körülmények között" meg halt egy motoros??Eddig mit csináltak???
    

Mecsekkawa 18571 2. August 2015 20:14   reply to: 18570
Pécs, belváros, sétálóutca, ami ugye azért jó, mert nyugodtan el lehet engedni a gyerek kezét, hadd szaladgáljon. Kint is van az utca végén a behajtani tilos tábla, kivéve kerékpár kiegészítéssel. Kérdés: a sétálóutca járda-e, ahová nem mehet fel biciklis, vagy a behajtani tilos kiegészítése azt jelenti, hogy itt szabad biciklizni?

Másrészt gondolom egy csomó olyan helyzet van, ahol a kRESZ szabályi eléggé életszerûtlenek és néha nem is azért szegjük meg, mert olyan csúnya bácsi vagyunk, hanem mert egy általános elvekben gondolkodó jogszabályt nehéz minden forgalmi szituációra egyértelmûen alkalmazni. Ha így lenne, nem lennének perek sem. Lehet, hogy igazad van, és lehetne úgy módosítani, hogy a zebrán is át lehet hajtani biciklivel, de jelenleg nem ez van érvényben. Arra próbáltam utalni, hogy hiába teker a biciklis mondjuk lassabban a zebrán, mint egy gyalogos, ha elgázolják akkor is azt fogja nézni a hatóság, hogy nem tolta a biciklit.

Ez persze senkit nem ment fel az óvatosság, körültekintés kötelezettsége alól, ha látom, hogy a Tesco parkolóban nem fogja megadni a másik autó a jobbkéz szabályt, akkor nem hajthatok ki eléje szándékosan.

A közlekedés alapvetõen a kooperációról kéne szóljon, ahol még a jogos elõnyünkrõl is lemondunk néha a balesetveszély elhárításáért vagy csak a gördülékeny elõrejutásért (lásd pl. zipzárazás).
    

vlevi 18570 2. August 2015 19:51   reply to: 18569
Lehet, hogy túl hosszú voltam, szóval rövidebb verzióban csak azt akartam írni, hogy amilyen töketlenül van feltáblázáva a kerékpárút, az autós jobban teszi, ha számít a biciklire, mert lehet, hogy csak a sárga felfestést nem vette észre.
A másik pedig, hogy járdán nem szabad tekerni. Ja. Igen. Aztán holnap reggel gyalog lesz tilos arra járni, mert az önkormányzat kerékpárúttá nyilvánítja.
Vagy gyalogos-kerékpáros osztott kerékpárúttá. Az a fasza. Olyan járdaszakaszokat is, ahova épeszû ember biciklivel nem megy fel, de mégis, mivel kerékpárút, ott a helye. A gyalogos meg méltatlankodik (hozzáteszem, végülis joggal), hogy akkor meg õ hol a fenébe menjen, ha ez már nem járda, hanem kerékpárút?

    

vlevi 18569 2. August 2015 19:47   reply to: 18566
Az a baj, hogy hülyeség ragaszkodni ahhoz, hogy nem tolhatja.
Bakker, teygék bele a kreszbe, hogy a zebrán áttekerés elõtt MEG KELL állnia, és utána tekerhet át. Mert, ha megáll, akkor szétnéz, az autósnak is van ideje reagálni rá. Most az a baj, hogy tényleg szar az, hogy a semmibõl, a sövény mögül elõront valaki a biciklivel. Ami sabáyltalan. Persze lehetne ez bicikli helyett rohanó gyerek is, az meg szabályos? Szóval nem kerek ez az egész.
Van 1-2 hely, ahol tudom, hogy szoktak állni sünök, ott tudom, hogy leszállok, és szó szerint szopatom az autósokat, a kresz betartása miatt. Mert ahelyett, hogy szétnézés után 2másodperc alatt ott se lennék, megállok, leszállok, kászálódok, átbaktatok, fél perc.
A másik, pedig a kerékpárút. Ha fel van festve a kerékpárút a keresztezõdésben, akkor szabályosan tekerhetek át a zebra mellett. Kérdem én, hány autós nézi úgy a zebrát, hogy van-e mellette kerékpárút (mert akkor szabályos a kerékpáros?).
És a következõ keresztezõdésben nincs felfestve, akkor szabálytalan, a másikban megint fel van, akkor szabályos?
Nézzétek meg ezt a kerékpárutat, Nyíregyháza, Széchenyi utca. Fõút, több becsatlakozó mellékúttal, mindegyik mellékúton macisajt. Nos, egy ideig a páratlan oldalon van a kerékpárút, aztán átterelik a páros oldalra, úgy, hogy a zebra mellett ott a fõúton áthaladó kerékpárút felfestés. Tehát szabáylosan tekerek át. De egy sarokkal arréb, ahol már a kerékpárút a másik oldalon folytatódik, ott, ha maradok a páratlan oldalon, egy tökugyanolyan kereszteõzédben más szabálytalan vagyok.
Megjegyzem, ütöttek már el ezen a szakaszon, a kerékpárúton szabályosan, a mellékutcán keresztben áttekerõ kerékpárost.

Itt küldik át a kerékpárutat balról jobbra.
https://goo.gl/Y8NmHT
De csak azért, hogy 3 sarokkal arrébb visszajöjjön jobb oldalról balra.

Ez ugyanaz az utca, 1 sarokkal elõrébb.
https://goo.gl/XEJMcw
Itt nincs kitéve macisajt a tábla a kerékpárútra.

A zebra melletti kerékpársávról van személyes tapasztalatom, van autós, aki gyakran jár ilyen környéken, az tudja, mi a helyzet, de aki nem ismerõs arrafelé, az el fogja csapni a zebra melletti kerékpársávon hirtelen elékerülõ biciklist. Van mifelénk egy olyan szakasz, ahol szintén fõút, a keresztezõdés lekanyarodó sávjaival együtt 4-5 sávnyi út, és mégis a semmibõl felbukkan egy kerékpárút tábla, ráadásul még sísáncot is építettek a sétálóutcából kifelé.
Íme : https://goo.gl/kLo0Rv

De a dolog ellenkezõ oldala is vicces, amikor orrbaszájba táblázzák észnélkül a kerékpárutat. Pár éve fotóztam, azóta a táblákat már levették. De ahogy látom, a streetview-ban még mindíg úgy szerepel. Ha vége a kerékpárútnak, akkor kinek szól az elsõbbségadás kötelezõ? Vagy, akkor miért van felfestve a kerékpárút a fõútra keresztben? És, ha a kerékápárútra ki van téve a macisajt, akkor miért van kitéve az autósnak is? https://goo.gl/dBBwyd Külön kiegészítõ táblával jelölve, hogy kerékpáros számára is elsõbbséget kell adnia. Milyen kerékpárosnak, hiszen ott kerékpárút vége volt? Zebra meg pont itt ezen az egy sarkon nincsen.

    

F2 18568 2. August 2015 19:46  
Én sokat járok a Vágány-Dózsa keresztezõdésnél, aki ismeri tudja, hogy itt rendszeresen fekszik kerékpáros. A járdán van kerékpárút, ahonnan lassítás nélkül jönnek a zebrára, bár ki van rakva mindkét oldalról a kerékpár út vége tábla. Miután a vasúti híd alól az oszlopok mögül érkeznek nagy sebességgel, relatív kicsi az esélyed kocsiból észrevenni félig a hátad mögül. Nagy félelmem nekem is, hogy egyszer elcsapok egyet, na nem a biciklis miatt, hanem hogy nincs nála elég kp a kárt kifizetni.... Az pedig, hogy nem ismeri a KRESZ rá vonatkozó szabályait, nem mentesíti, de mivel nincs biztosítása így csak polgári peres úton lehet érvényesíteni a kártérítést.
    

Gábor 63 18567 2. August 2015 18:49  
Sziasztok.

A link alatti Comments pár sorát kiragadtam bár a folytatás is gyönyörû számomra:

"de biciklire tudtommal "meg" nem kell jogositvany. Ami azt jelenti, hogyha nincs jogositvanya a biciklisnek, es (ne adj Isten) nem mondta el neki senki, hogy zebran ne hajtson at, akkor honnan tudja?
Visszaterve az autosokhoz.... Nem tudom, csak nekem remlik, hogy azt tanitjak az oktatok, hogy ugy kozelitsd meg a zebrat, hogy barmikor meg tudj allni?!?!

És ha nem??

Saját tapasztalat a gyalos és a bringás nagy többsége tisztában van
azzal ,hogy hol és mikor van elsõbbsége és azt ki is használja könyörtelenül!!
Arra gondolok mikor a bringásnak elsõbbsége van még véletlenül sem néz sem jobbra sem balra.A gyalogos bármikor eléd lép mert
tudja hogy majd te megállsz.

És ha nem???
    

Mecsekkawa 18566 2. August 2015 18:25   reply to: 18565
Természetesen a szabálytalan biciklist/gyalogost/mozdonyvezetõt sem gázoljuk el, de más lesz a felelõsség megállapítása, esetleges kártérítési igények behajthatósága, ha a kerékpáros szabálytalanul áttekert a zebrán.
http://kecelinfo.hu/tudta-hogy-a-kerekparozot-nem-vedi-a-zebra/

    

Powerslave 18565 2. August 2015 17:42   reply to: 18564
Ez azért ebben a formában igencsak ki van facsarva. Az autósnak/motorosnak a zebrán számítania kell a gyalogosokra. A gyorsabban haladó, semmibõl elõbukkanó biciklisekre viszont nem igazán. Minél kevésbé vagy gyalogos egy zebrán, annál kevésbé számítanak rád, így annál nagyobb az ütközés/gázolás esélye.
    

banat 18564 2. August 2015 17:32  
A zebrán csak tolni lehetne,gyalogosként áthaladni ,igy valamivel tovább tart az átkelés,több a zebrán eltöltött idõ növekszik a gázolásnak az esélye is...
    

tsanyi 18563 2. August 2015 15:55   reply to: 18562
Szabálytalan kerékpárosnak, ott csak tolni lehet ha nincs mellette kijelölt kerékpársáv.
    

Botanikus 18562 2. August 2015 14:52   reply to: 18561
Egyetértek veled ! Nekem még az nem tiszta teljesen hogy a zebrán kerékpárral áthaladó, minek minõsül !?
    

Mecsekkawa 18561 2. August 2015 14:03   reply to: 18560
Én a 444-hu-n láttam ezt az esetet, érdemes megnézni a kommenteket is... Egyrészt ugye nem látjuk, hogy mi volt elõtte, tehát az irányváltoztatás elõtt hátranézés, irányjelzés megtörtént-e (hú de naív vagyok vagyok :)) és hogy kinek inkább a kúrva anyját. Ettõl függetlenül teljesen felesleges és veszélyes dolognak tartom ezt a "rendreutasítós önkéntesrendõr " magatartást. Most tényleg azt hiszi bárki, hogy azzal, hogy ráhúzom a kormányt, beleállok a seggébe, befékezek elõtte (nem kívánt rész törlendõ) azt éri el, hogy a másik fél azt gondolja: Ó tényleg hibáztam, legközelebb jobban figyelek és betartom a közlekedés szabályait. Szerintem ez így hülyeség, elég veszélyes amúgy is a közlekedés, felesleges ezzel még fokozni is. Kettõ vagy négy keréken is sokszor találkozok türelmetlen, frusztrált emberekkel, ha tehetem inkább elengedem õket, inkább érezzék gyõztesnek magukat minthogy a bõröm/bõrünk bánja. A videón a biciklis is rendesen beleáll a konfliktusba és õ sem az választja, hogy megáll, aztán megbeszélik vagy úgyis elmegy a motoros.

A 444 videón egyébként látszik a motor rendszáma is, többen is ajánlgatják, hogy fel kellene jelenteni a motorost. Ugyanitt a kommentek között fejti ki valaki, hogy õ bizony biciklivel át szokott menni a piroson- persze megfelelõ körültekintés mellet- mert ez sokkal "logikusabb" mint amit a kresz diktál. És ugye rajta nincs rendszám, ami alapján fel lehetne jelenteni.... Úgy vélem, hogy amíg a kerékpárosok nem úgy gondolnak a saját jármûvükre, mint közlekedési eszközre (amivel a még oly hülye kresz szabályokat is be kell tartani) és a motoros jármûvek nem veszik közlekedési eszköz számba a kerékpárokat (aminek akkor is elsõbbsége van, ha ez miatt akár meg is kell állnom) addig a szükségesnél több konfliktus bele van kódolva a helyzetbe.

A járdán száguldozó, gyalogosokra csengetõ barmokra meg nincs mentség! (tudom, ez nem az a szituáció volt, csak ez kikívánkozott belõlem:)
    

Dodiba 18560 1. August 2015 21:04   reply to: 18559
A leszorítósdit ilyen forgalmi helyzetben én is elítélem.
Ha valaki mutogat, akkor kiszállok és megkérdezem mi a gond. :-))
    

tsanyi 18559 1. August 2015 08:27   reply to: 18557
Igazad van, azt nem tudhatjuk, hogy a bringás mit csinált elõtte amiért "fegyelmezték". A gond itt inkább a fegyelmezéssel van amibõl sérülés is könnyen lehetett volna mindkét részrõl ( a bringás is lökhetett volna egyet és a tgk alá eshetett volna a motoros). A közlekedésben szerintem az egymás büntetése nem túl jó dolog, manapság még mutogatni is alig mutogatok.:))
    

Dodiba 18557 31. Juli 2015 22:30   reply to: 18556
Úgy gondolom néhány dolog itt elferdülhetett:
- ahogy elnézem a biciklis is futár lehet (ki biciklizne ott kedvtelésbõl és ráadásul nem is lassan)
- nem látom, hogy jelezné az irányváltását bármivel
- a motorosfutár nem motoros, hanem motoron munkát végzõ személy

De a cím (persze megint a motorosokat fikázza) szokásosan (ha már õk is ezt a szót használják) köcsögösen bulvárújságírós.
    


Mecsekkawa 18555 31. Juli 2015 20:21  
Úgy érzem magam, mintha neodímiumot dobtam volna egy tóba :) Vagy mezodímumot? Paleodímium? :)
    

mati12 18554 31. Juli 2015 16:09  
Akkor módosítanék...
Tételezzük fel,van egy olyan keresztezõdés ahol legalább 3 irányba lehet haladni és a haladást minden irányba jelzõlámpa szabályozza...
    

Powerslave 18553 31. Juli 2015 15:50   reply to: 18552
Nanana, hátrább az agarakkal, kérem!

Egyébként nem olyan ritka, hogy nincs ilyen ciklikusság, mert pl. vagy neked van zöld, vagy egy másik iránynak, gyalogos átkelõ pedig nincs, ami miatt indokolt lenne megszakítani a fõ irány zöldjét; ha téged nem lát a tekercs, akkor a másik iránynak konstans van zöld, neked pedig piros. Arcpirító szívás tud lenni.

    

mati12 18552 31. Juli 2015 14:34  
Nem értem mit okoskodsz....? A saját sávodban állva látod,hogy a különbözõ irányba tartók már legalább 2x kaptak zöldet amíg te nem. Ha állsz a sávodban és figyeled a lámpát tudod,hogy mikor következnél. Ha ez 2x kimarad akkor a piros jelzés ellenére is áthajthatnál a keresztezõdésen.
    

csokabi 18551 31. Juli 2015 14:33   reply to: 18548
A keresztezõ út folyamatos szabad jelzését megszakítja, de a másiknak mégsem ad zöldet. Szerintem erre gondolt.
    

MadBob 18550 31. Juli 2015 14:27   reply to: 18549
+1 másik: http://belsoseg.blog.hu/2007/11/01/neodimium_magnes_motorra
    

MadBob 18549 31. Juli 2015 14:25   reply to: 18547
Cikk már volt róla: http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2012/05/16/a_hurkok_mindenit/
    

Powerslave 18548 31. Juli 2015 14:05   reply to: 18547
"ha ilyen keresztezõdéseknél egymást követõleg 2x nem ad szabad jelzést a lámpa" - és ha folyamatosan piros, akkor hogy jön össze a 2x egymás után? :)

    

mati12 18547 31. Juli 2015 13:47  
Ezzel az érzékekõs dologgal én is rendszeresen szívok a 85-ös és a régi 1-es út találkozásánál lévõ rendõrlámpánál. Ha Mosonmagyaróvár felé szeretnék kanyarodni és nem jön mögöttem autó akkor egyszerûen nem hajlandó a lámpa tudomást venni rólam.
És sajnos nincs más megoldás mint a piroson áthajtás.
Amúgy néhány éve valamelyik értelmesebb politikusunknak volt valami törvénytervezete az ilyen jellegû problémákra,de sajnos valahol elhalálozott az ügy. Úgy emlékszem valami olyan volt,hogy ha ilyen keresztezõdéseknél egymást követõleg 2x nem ad szabad jelzést a lámpa akkor ezekután a piros jelzés ellenére is át lehetne hajtani a kersztezõdésen.
Sajnos hazai vonatkozású cikket nem talok sehol..http://www.totalbike.hu/hirek/2011/08/04/a_motorosok_atmehetnek_a_piroson/
    

Audimania 18546 31. Juli 2015 13:11  
Én kipróbáltam. Kamu az egész, nem mûködik, pedig már az egész vinyót a blokk aljára ragasztottam ... legalább ennyi a tanulság :)

Persze az is lehet, hogy a Melegbenegyelmeelmehetett-féle periódusos rendszerbõl olvasta ki a nevét.
    

kawa70 18545 31. Juli 2015 12:22   reply to: 18544
Ez biztos valami köszönés féle lehet.........
    

Botanikus 18544 31. Juli 2015 11:46  
Vákuum Inheadikum !
    

Powerslave 18543 31. Juli 2015 10:28   reply to: 18542
Meg a geomínium, a tininidzsium és a delírium is, azonban hivatalosan a dodírium, pontosabban DODíRIUM használatos.
    

Botanikus 18542 31. Juli 2015 09:06  
�De a Neolitikum is helyes !!!
    

kawa70 18541 30. Juli 2015 23:56   reply to: 18539
Igy van. Õ az. De az a neoridium vagy mi a retek különösen jó fogalom. És ahogy lenni szokott vérre menõ obegatas a saját hülyesége mellett :)
A másik hasznalatos neve helyesen valóban neodiMium es nem neodinium.
A vitatkozobb hajlamuak írják be gugliba. https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Neod%C3%ADmium
Bár maga a mágnes ötvözet ettõl függetlenül errõl az anyagról lett elnevezve.
    

stolcni 18540 30. Juli 2015 23:05   reply to: 18537
Helyesebben: neodínium!
    


Botanikus 18538 30. Juli 2015 20:05  
okos
    

Dodi007 18537 30. Juli 2015 19:16   reply to: 18536
NE KIABÁLJ BAZMEG, attóll nem leszel hangosabb fórumon!!! Nálunk így mondják: NEORíDIUM, nem raccsolófalván élek!
    

Botanikus 18536 30. Juli 2015 14:48  
A Mágnes neve NEODÍMIUM !
    

Balu 18535 30. Juli 2015 11:19   reply to: 18533
Vagy csak várd meg szépen az elsõ autóst aki arra menne :)

    

Dodi007 18534 29. Juli 2015 22:39   reply to: 18532
Winyóban van neorídium mágnes, azt kell a blokk aljára ragasztani, váltani fog a lámpa!
    

Powerslave 18533 29. Juli 2015 22:10   reply to: 18532
A rendszer konkrétan egészen biztosan nem érzékeli a motorost, mert túl kicsi.
Ismerve a csoda szabályzásainkat, meglepõdnék, ha erre a szituációra létezne legális megoldás. Tavaly az okos hölgynek hiába integettem, hogy guruljon elõrébb, emrt addig nem lesz zöld, amíg mi állunk ott.
Ha az alapvetést nézem, akkor minden tõled telhetõt megtettél a balesetveszélyes helyzet elkerülése érdekében, ami szintén a KRESZ-ben foglaltatik.
Az a gyanúm, hogy erre a hivatalos csatornákon valami olyasmi faszságot röfögnének, hogy ilyen esetben hívj rendõrt.

    

Mecsekkawa 18532 29. Juli 2015 21:03  
Sziasztok!

Lehet hogy nem pont ide való, de nem találtam kresszel (KRESZ-szel?)foglalkozó topicot. Szóval belefutottam egy olyan szituációba, hogy az egyik útvonalamon van egy-feltehetõen- indukciós hurokkal szabályozott közlekedési lámpa. Ami iskolaidõben nem probléma, mert mindig volt a sávomban autó, most viszont egyedül vagyok és a rendszer-nagy valószínûséggel- nem érzékeli a magányos motort. Többször is próbáltam ide-oda lökögetni magam, sajnos sikertelenül, sosem bírtam váltásra bírni a lámpát, így szabálytalanul, de áthajtottam a piroson. Gondolom aki látta, az egybõl "lehülyemotorosozott", de nem tudom, van-e erre a szituációra szabályos megoldás. Ha leszállok és áttolom a gépet az inkább balesetveszélyes, mert nem öt másodpercet, hanem 30-at bóklászok a keresztezõdésben (s ugyanúgy a piroson tologatok). Van esetleg jogvégzett ember, aki tudja a szabályos megoldást? Illetve volt valakinek hasonló szituációja? Ha nem felejtem el, akkor felhívom az önkormányzatot, hátha tudnak valamit csinálni azzal a lámpával...
    

cblaci 18531 29. Juli 2015 19:54   reply to: 18530
Errõl nekem is ugyanez a véleményem, a sokadik órában én is hibáztam már, szerencsére nem történt baj és ezért hálát adok az égnek, hiszen akkor már hiába mondtam volna hogy a fáradtság miatt... a lelkiismeret elõtt ez nem lenne enyhítõ körülmény. Ugyanakkor okoztak már nekem is nehéz pillanatokat de tudtam tenni azért hogy elkerüljem a bajt, nem kalimpáltam és nem ragadtam rá a kürtre mert nem ítélkezhetek olyan ember felett akirõl nem tudom milyen "súlyokat" cipel.
Az utolsó két mondatod példaértékû!
    

Botanikus 18530 29. Juli 2015 16:57  
Szerintem valami nagy gáz van az emberekkel ! Fel van pörgetve a világ, és az aki amúgy képes józanul mérlegelni , az is kerül olyan helyzetbe, ami nem rajta múlik ! Igen van akinek a lelkiismeret mardosása lesz a program évekig, ha nincs szerencséje évtizedekig ! A másik eltávozik ! Hívhatjuk sorsnak, de fékezzetek az Isten áldjon meg titeket ! Fékezz a keresztezõdésnél, és minden olyan helynél, ahol máson is múlhat valami ! Mindent úgy sem tudsz kiszûrni, de amit lehet tégy meg magadért, és a családodért !
    

csokabi 18529 29. Juli 2015 13:58   reply to: 18528
Én nem ítélkeztem felette, arra ott a bíróság. Megkapta a büntetését még, ha ez már senkin sem segít. De azért egy vállrándítással mégsem lehet elintézni a dolgot, hisz megölt két gyereket! Csak azért, mert nem vette a fáradtságot, hogy megbizonyosodjon szabad-e az út. Hogy a kérdésedre is válaszoljak, velem is volt már, hogy elvakított a nap. De megálltam (szerencsére volt rá lehetõségem) és kiszállva utánanéztem, hogy mi a helyzet elõttem. Pont azért, mert nagyon nem szeretnék azzal a tudattal élni, hogy megöltem valakit csak, mert lusta voltam. Gyorsan megtanultam, hogy autóba alaptartozék a napszemüveg. Az öreglánynak még helyismerete is volt. Tudhatta volna, hogy számítania kell a napra és az út szélén babakocsira. Ott van a kommentek között, hogy az teljesen normális arra felé, hogy az úton tolják, mert hulladék a járda. Mondjuk ennél a pontnál odaültettem volna mellé a polgármesterüket is...
    

Penzi 18528 29. Juli 2015 10:51  
Én sajnálom (( Sajnálok mindenkit, aki ilyen teherrel kénytelen tovább élni az életét .
És haragszom, ilyen értelmetlen halál és azok az átkozott másodpercek ……
Nem hiszem, hogy szánt szándékkal tették volna tönkre más és a saját életüket.
Tegyétek már a szívetekre a kezeteket, még soha senki nem került olyan helyzetbe, ahol nem rajta múlott a baleset elkerülése, vagy nem lát kettõig a szembe sütõ naptól ?
Akkor is így ítélkeznétek, ha a Családotokból lenne valaki a baleset okozója ???
    

Gábor 63 18527 28. Juli 2015 18:08  
A tisztánlátás az élet olyan ajándéka, amely gyakran megkésve érkezik.
Wass Albert
    

csokabi 18526 28. Juli 2015 16:04   reply to: 18524
A kommentek sem gyengék... Voltam olyan hülye, hogy elolvastam párat.
    

sj66 18525 28. Juli 2015 15:57  
itt jön elõ az ész,önismeret,önuralom.
    

TIZ 18524 28. Juli 2015 15:41   reply to: 18523
Én sem a korra akartam kihegyezni a dolgot, inkább a hozzáállásra. Reméltem hogy ekkor társoságban van valakinek híre a korábbi esetek okozóiról.
Pont az ilyen esetkre gondoltam: http://www.origo.hu/itthon/20150525-masodfoku-itelet-az-erdi-ikergazolas-ugyeben.html
Természetes emberi reflex hogy védi magát a hölgy csak épp gusztustalan a viselkedése. Egy pillanatig nem sajnálom azért amit majd át fog élni odabent.
    

sj66 18523 28. Juli 2015 12:23  
Én sem 20 éves vagyok.35 éve vezetek,sz.g.k.-t,kamiont,motort,kerékpárt,néha buszt,és gyalogolok is,és szeretnék még jópár évig.Nem kor függõ,szerintem.Ügyes,és kicsit ügyetlenebb,és nagyon ügyetlen van a férfiak,nõk,fiatalok,és idõsebbek,"profik",és "amatõrök" közt is.Mindenki lesz idõs,aki megéri,ehhez kell az ész,önuralom,önismeret.
Elnézést.
    

Muju 18522 28. Juli 2015 11:48   reply to: 18521
Véletlenül sem szerettem volna senkit sem megsérteni ezzel, de sajnos sokan vannak olyanok akik az idõsebb korosztályba tartoznak de az egészségi állapotuk már nem felel meg azoknak a követelményeknek amit meg kellene hogy követeljen a doki. Mégis vezetnek, pedig már pl. egy méterre is alig látnak. Én az ilyen emberekre gondoltam.
Még1 szer bocs ha valakit megbántottam.
    

Sasa53 18521 28. Juli 2015 01:00  
Címzett:Muju. 62 éves vagyok autót és motort is vezetek. Ez nem korfüggõ hanem egyén függõ, hogy ki hogy viselkedik az utakon (és egyéb fórumokon). Ilyen baromságot csinálhat az is aki 60 év alatti. Kívánok Neked baleset mentes közlekedést és közlekedõket.

U.i.: 45 év alatt nem okoztam balesetet, ezt kívánom neked is.
    

Dodi007 18520 27. Juli 2015 21:10   reply to: 18519
F@szság ez az általánosítás, vedd meg a múlt havi motorrevüt! Nekem 3 éve még volt szerencsém Nagy Jani bácsival motorozni, akkor 88 éves volt, és aki a csapatban legjobban fikázta a a lassúsága miatt, már nem él (Õ is Jani volt, 34 éves).
    

Muju 18519 27. Juli 2015 20:47  
Èn pèldául ilyen idõs embereknek már nem adnèk jogsit egy percre sem, se pènzè se semmi másèrt.
    

Dodiba 18518 27. Juli 2015 17:50   reply to: 18516
Ha gyenge az ítélkezés ilyen súlyos esetekben, akkor rá kell segíteni.
Szerintem.
    

Tizedes 18517 27. Juli 2015 17:33   reply to: 18516
És vajon ez az öreg mennyit fog kapni? Valszeg semennyit. Pedig megölt két embert!
    

TIZ 18516 27. Juli 2015 16:05   reply to: 18515
Ez sajnos így van, ha a motorok elõzés közben hajtottak volna bele a vétlen autósba annak lenne hírérétéke: meramotorosokmennkámmintazõrültek!

Érdemes lenne utánkövetni mi is történik ilyen esetekben. Például volt egy eset amikor egy idõs autós hibájábõl halt meg két motoros (talán Balatonalmádiban?) és állítólag még viccelõdni is volt kedve az öregnek a kórházban ahová kisebb sérülések miatt került (ha igazak a hírek). Na például õ mennyit kapott? És mikor jön ki a fogházból? Én nem járok motoros felvonulásokra de az õ szabadulására szívesen szerveznék egy csapatot.
    

zbrab 18515 27. Juli 2015 11:45   reply to: 18511
Nyugodjanak békében!

Régebben a hasonló balesetek még felzaklatták a közvéleményt, a motoros társadalmat, manapság egy néhány soros hír és kész...

Ha egy motorost baleset ér mindenki csak legyint. Sajnos nem vagyuk a közlekedõk szíve csücske:( A kommentekben olvasom, hogy õk is gyerekeket hagytak árván maguk után. Szörnyû!
    

Dodi007 18514 25. Juli 2015 22:23   reply to: 18510
Timike, ez nem ízléstelen, és kegyeletsértõ, hanem tényszerû!
    

geggencs 18513 24. Juli 2015 23:08  
Dunakömlõdiek voltak.Együtt jártunk dartsozni :( Õszinte részvétem.Nyugodjanak békében!!!!
    

Penzi 18512 24. Juli 2015 20:51   reply to: 18511
Istenem:-(((((((((((((
    


Utalatos 18510 14. Juli 2015 07:42   reply to: 18509
Ha nem ismerted, akkor ne tegyel izlestelen es kegyeletserto bejegyzest!
Ha pedig ismerted volna, akkor ugysem tennel ilyet.
    

Dodi007 18509 13. Juli 2015 22:14   reply to: 18508
Jani volt a néhai, a gázt tudta húzni, de elqrta... :-(((

    

ErErpower 18508 11. Juli 2015 16:31  
Ismerte valaki? :-(
http://www.origo.hu/itthon/20150710-halalos-motorbaleset.html
    

TIZ 18507 1. Juli 2015 18:06   reply to: 18505
Lehet hogy jogilag nem hibás de ez egy annyira tipikus baleset helyzet amit defenzív vezetéssel el lehetett volna kerülni. Pl. az útkeresztezõdés után elõzi meg az autót.
http://velvet.hu/gumicukor/2015/07/01/nehez_lesz_igazsagot_tenni_rekasi_karoly_baleseteben/

    

eröt 18506 30. Juni 2015 22:05  
Gyõrben a Tarcsay-Kiss J. sarkon is koccolt egy kolléga.Remélem nem lett nagy baja.Az autó csúnyán nézett ki de a Yama nem volt nagyon lebontva.
    




koma* 18502 23. Juni 2015 20:40   reply to: 18501
�Ha jól tudom, a motoros, és az utasa is horzsolásokkal megúszta. Viszont a motor sajnos rossz állapotban van.
    

ErErpower 18501 21. Juni 2015 19:31  
Ma Tarcal és Tokaj közt csúnya baleset volt vmi kékszínû csopperes beleszaladt fehér furgon hátuljába! vki nem tud errõl e vmit remélem a gazdája jól van :-(
    



drfarago 18498 28. Mai 2015 09:13  
És ismét egy állat !!!

http://index.hu/belfold/2015/05/28/motor_drotkotel_nyakvedo_motokrossz_36_oltes/
    


walla 18495 19. Mai 2015 20:49  
Ilyen esetekben azért kicsit elgondolkodom, biztos jól van e összerakva kis hazánkban mindenki....

Legyen neki könnyû a föld.


http://www.origo.hu/itthon/20150519-motoros-baleset-halalos-baleset-vas-megye-nyoger.html
    

KToM 18494 19. Mai 2015 18:41  
Valamicskét hasonló a tegnapi esetem:

Földes utca, kapunktól 200 méterre.
Autó mögé érkezek, aki lehúzódik jobbra... de rendes mondom...
Elkezdem elõzni, mire minden jelzés nélkül elkezd megfordulni balra...
...sikerült kikerülnöm, majd megállnom...
Mit mond ember:
1. túl gyorsan jöttem, mennyivel mentem. Mondom 50 a megengedett,de talán 20-30-cal elõztem
2. nem látott...

Mondom index és körültekintés

Magamnak meg, hogy még nagyobb figyelem!!!
És az örök igazság: balesetek jelentõs része az otthonhoz közel történik, mert lankad a figyelem, istállószag, stb stb!


    

eröt 18493 15. Mai 2015 07:18   reply to: 18492
Ezen én is megdöbbentem.Elég nagy bajt is okozhat ezzel.Persze az úttest közepe se életbiztosítás ahány vakegér közlekedik.
    

Balu 18492 14. Mai 2015 09:00   reply to: 18489
Simán kikerülhetõ lett volna, sok hely volt a furgon mögött, de ami a másik óriási hiba az az ahogy felkapta és kivitte az út szélére az utasát ...
    

Audimania 18491 13. Mai 2015 23:47   reply to: 18490
Ha mint a furgonos által elkövetett átverést, vagy mint a motoros (lehetséges) sérülését nézzük, akkor az. Azért, ha ijedtében nem fékezi állóra az elsõ kereket (ergo nem csúszik, hanem lassul), szerintem kb. épp elsuhanhattak volna a furgon mögött ...
    

eröt 18490 13. Mai 2015 21:34   reply to: 18489
Hát tényleg ez a brutális.Nem a szombaton összetört fiatal chopperes.Szegény talált egy kék szutyukit ami elé fordult.Még próbálkoztak vele mikor elmentünk mellette.Rossz ómen.
    


Penzi 18488 12. Mai 2015 07:36   reply to: 18487
Én ezt a hírt tegnap láttam a facsén , azóta ezen kattogok :-((((((
Ott még azt is írták, hogy 25 éve volt együtt a párjával ,akivel szombaton volt az esküvõjük (((((((((((((((((
Jahh és az autó nagy sebességgel elõzött, a vezetõ elvesztette az uralmát felette .......
Hol itt az igazsááááág ??????????
    

szabcsab 18487 11. Mai 2015 19:09  
:(http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/sokkolo-foto-motoros-vesztette-eletet-a-balesetben-2357489
    


Powerslave 18485 25. April 2015 15:35   reply to: 18484
Sajnos nem úszta meg ilyen olcsón:
http://hegylakok.hu/2015/04/cikkek/motorral-sem-jarhato

Reméljük, azért nem lett komoly baja...
    

szabiboy 18484 24. April 2015 16:27  
Remélem kisebb ijedtséggel megúszta a kolléga.
Szerintem a buszosnak azt mondta a navigációja, hogy itt fordulj be balra a várhoz... :(

http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/04/24/baleset_az_alagutnal/
    

Powerslave 18483 18. April 2015 01:00   reply to: 18482
Azért még nem olyan drága az a fékbovden :D
    

Audimania 18482 17. April 2015 15:24   reply to: 18479
És mondd, 0 km/ó-nál is próbáltad vagy csak menet közben? :)
    

banat 18481 16. April 2015 22:46  
A Dunaujvárosi elkerülõn a 6-os út 66 kméterének közelében nagyon hosszu motorkp. féknyom van és a további utsérülések sem mutatnak semmi biztatót afelõl hogy szerencsés kimenetelû baleset tõrtént......bár ne legyen igazam!
    

varajani 18480 14. April 2015 08:58   reply to: 18479
Vágj a cipõ talpába új mintázatot flex-el! Ha a motorguminál beválik...
    

ztaki 18479 13. April 2015 22:18  
Én idén más harmadjára csuszok meg úgy, hogy lerakom a lábam és megcsúszik a cipõm...
Lehet, hogy elöregedett a cipõm talpa??? Vagy a beton lett csúszósabb...
    

Previous page
Hoterkep

Member count: 22131
5.614 tours so far
14.222.326 km
34073 stat_participants