Please log in

Registration Forgot password
Balesetbiztosítás
Comment
Előző oldal
Ullyses (msg) 29 Sept. 15, 2019, 5:24 p.m.   reply to: 28 x
Nézelődj a rhinotours.hu oldalán van ott vmi biztosítási alkusz elérhetőség is. Az talán tud segíteni...
     Reply to this


KTib962 (msg) 28 Aug. 8, 2019, 10:06 p.m.   x
Egészen véletlenül tud valaki olyan utasbiztosítást ahol a motor assistance - 15 éves gép - kiterjed Törökország teljes területére?
     Reply to this


Ullyses (msg) 27 July 14, 2019, 3:54 p.m.   x
Tudja vki h van már vmi új igazi motoros biztosítás? Nem egy pár napos hanem egész évre?
     Reply to this


Ullyses (msg) 26 May 26, 2019, 12:42 p.m.   x
f.
     Reply to this


Xebulon (msg) 25 Feb. 25, 2008, 7:46 p.m.   reply to: 24 x
Kezdjük elölrõl:

Balesetnek azt tekintjük, ami hirtelen, kivülrõl és a biztosított akaratán kivüli esemény, egészségi állapot ellen irányul. Ide beletartozik néhány baktériumos fertõzés, de hosszan felálló orvosi okokra már nem szól (szívroham, rák, fogfájás stb.). Egyes esetekben csak akkor tekintik balesetnek, ha orvos/kórház látta el a sérülést.

A verzió: kötsz egy életbiztosítást valamelyik biztosítónál (javaslok egy unit-linkes megtakarítási biztosítást), az életbiztosítási részben köss minél nagyobb balesetbiztosítást, fõleg ha fiatal vagy. Fiatal korban inkább van esélyed balesetben meghalni, mint rákban vagy szívrohamban.
Sajnos a barátnõre külön kell kötni. Nem olcsó, cserébe gyûjtöd a pénzed. Igénybe lehet venni adókedvezményt is, ha 10 évnél hosszabb idõre szól. Viszonylag magas értékû biztosításra érdemes kötni: 5-10-20mFt. Havi díja:10-20eFt, de ennek nagyrésze eleve a megtakarítás, az életbiztosítási díj 1-2ezer Ft/hó.

Bverzió: nem kötsz életbiztosítást, hanem meglévõ biztosításba foglalsz bele baleset biztosítást: lakás, kötelezõ, casco. Kisebb összegre szól (1mFt), viszont a havi díj néhány tíz/száz forint. Kötelezõhöz vagy Cascohoz kötve némi speciális elemet is tartalmaz (hazaszállítás, utasok biztosítása stb.).

Cverzió: utasbiztosítást kötsz. Ez szólhat meghatározott napokra (külföldi utazás), de lehet éves átalány is. Utóbbit bankkártya mellé is szokták csomagolni. Drágább, mint B verzió, cserébe poggyászkár és más utazási esemény (orvosi költségek) ellen is biztosítva vagy. Hátránya, hogy belföldi eseményeket jellemzõen nem biztosít (mert erre ott az Egészségpénztár), csak külföldi eseményt és legfeljebb az oda és hazautazási események.
Napi költsége néhány száz forint, egy külföldi nyaralás néhány ezer Ft-ból megúszható.

Ha van bankkártyád és azon van biztosítást, akkor attól függõen hogy mennyire tartod az életed, legalább köss a kötelezõhöz egy balesetbiztosítást - legalább a temetési költségeket megtériti.
Ha családfenntartó vagy, akkor szerintem illik kötni egy balesetbiztosítást - kérj ajánlatot bármelyik biztosítótól. Önmagában is köthetsz egy balesetbiztosítást, de olcsóbb, ha egy megtakarítási biztosítás részeként vásárlod meg. Ugyan havi szinten többet fizetsz, de ezt a végén visszakapod megtakarításként. Éves szinten meg 20%-át leírhatod az adódból (ehhez 10 évig kell fizetned folyamatosan). Ugy mûködik, hogy befizetsz havi 10eFt-ot, ebbõl levonják a biztosítási díjakat (élet, baleset, rokkantság), a maradékot meg befektetik (unit-link esetben befektetési jegy téglákat adnak el). Ezt a befektetést a biztosítás lejárta után visszaadják.

Balesetbiztosítás nem olyan mint a casco. "Kicsit összetöröm magam, bemegyek a biztosítóhoz felveszem a nagy lóvét, és otthon okosban meggyógyulok - aztán hüde jól jártam" eset nincs. Kórházi napidíjat fizetnek, meg rokkantsági százalékot, meg baleseti halált. Esetleg lehetõség van jobban felszerelt kórházba kerülni.
Utasbiztosítással már lehet trükközni, de azért olvasd el vékony betûs részeket. Itt a poggyászkáron lehet valamit nyerni - "volt még három PDA és négy laptop a zsebembe, mikor elestem a biciglivel".
     Reply to this


vadasz (msg) 24 Feb. 25, 2008, 4:48 p.m.   x
akkor most hova érdemes menni "motorosként nagy összegû balesetbiztosítás ügyében" ? neten nézegettem, vagy a szolgáltatás nem volt leírva rendesn, vagy az ár.. vagy egyik sem.. domborkártyám csak külföldön jó, de ott nagyon.. ... itthonra meg kéne valami olyan, hogy én és az utasom ( 90% ban van) kapjunk pénzt, ha baj van

konkrétumot tudsz mondani esetleg?

KÖSZI !
     Reply to this


sanyika07 (msg) 23 Feb. 25, 2008, 4:41 p.m.   x
SzTomi,és Xebulon
,holnap megyek is be a biztosítóhoz.
segitettetek,tisztelettel megköszönöm.
     Reply to this


Xebulon (msg) 22 Feb. 24, 2008, 11:42 p.m.   x
A rokkantsági opciókról nem feledkezz meg.
Ha megtörtént a baj, akkor legalább a további életre kapj havi bánatpénzt.
     Reply to this


Xebulon (msg) 21 Feb. 24, 2008, 11:41 p.m.   x
Kötelezõ felelõsség biztosításhoz is lehet kötni balesetbiztosítást.
Azért nézd át a papírjaidat, mert egy a lakásbiztosításban és hitelkártyához is szoktak balesetbiztosítást belefoglalni, kétszer minek megrendelni, elvileg balesetbiztosítást csak egyszer lehet behajtani.

A kötelezõhöz vagy a cascohoz szóló biztosítást tartalmaz néhány speciális elemet is.
- külföldön hazaszállítás a határig (határtól a magyar TB fedezi)
- balesetben résztvevõk biztosítása, hazaszállítása, ha a vezetõ/autó megsérült.
Jellemzõen poggyászkárt nem tartalmaz, ellentétben a hitelkártyához csatolt biztosítással, amely inkább utasbiztosítás.

Motorosként javaslom egy nagyösszegû balesetbiztosítást kössél.
Ha fiatal vagy, akkor életbiztosítás helyett/mellett inkább balesetbiztosításra kössél. Sokkal olcsóbb a díja mint az élet. Általában 2:1 arányban köthetsz. Például 5mFt élet és 10mFt baleset.

A kötelezõhöz csatolt balesetbiztosítás kb. 1mFt-os összegû. És jellemzõen balesetre szól, de biztosítva van a társ is. És nem is drága (néhány 100 Ft negyedévente).

Az utasbiztosítás elõnye, hogy a poggyászra és az utazás néhány apróbb kellemetlenségére is szól (pl.: foghúzás, ellopták a pénzedet), viszont jóval drágább. Viszont belföldön nem használható (kivéve ha azt mondod, hogy éppen külföldre mentén/jöttél).

Hitelkártyához (EC/MC, Visa) jellemzõen lehet biztosítást kötni, gyakran a díja éppen az éves kártya díj (szóval a kártya ingyen van, de biztosítást kell venned). Ez lényegében egy kisebb összegû utasbiztosítás, ráadásul egész évre szól. Ha ilyened van, akkor esetleg eltekinthetsz az utasbiztosítástól, de ennek összege az jóval kisebb.

     Reply to this


SzTomi (msg) 20 Feb. 24, 2008, 10:01 p.m.   x
Olyan CASCO-t kössél, amihez modulként balesetbiztosítás is köthetõ. A balesetbiztosítást általában egységben határozzák meg, ahány egységet veszel, annyiszorozódik az egységnyi (biztosítási összeg, ami viszont nem azonos a biztosítási díjjal) szolgáltatás is.

De ne legyen rá soha szükséged!

Üdv!
     Reply to this


sanyika07 (msg) 19 Feb. 16, 2008, 6:27 a.m.   x
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni,hogy a kötelezõ biztosításon kívül még milyen biztosítást kössek?
Nem megyek külföldre,csak itthon túrázgatok,de egyre több a baleset és /nem akarom az ördögöt.......,de velem is megtörténhet egyszer,,,,,,,,/
Megkötöttem a kötelezõt,a hölgy aki kötötte, biztos,hogy az elsõ munkanapjait napjait kezdte a biztosítónál,és nem igazán tudott ajánlani olyan kiegészítést amit motorosok szoktak kötni.
Ajánlott mindenfélét 10,20 évest, láttam nagyon igyekezne,de egyik sem volt meggyõzõ,
máshoz akkor ott nem akartam fordulni,mert kedves,rendes volt,és nem akartam,hogy emiatt leb....szák,vagy esetleg égjen
az új munkahelyen./saját magamból kiindulva/
Tehát ha bemegyek milyet kössek,mire figyeljek,mit kérjek,hogy mit szeretnék.
Ez ügyben kérek szépen tanácsot,segítséget.
     Reply to this


Xebulon (msg) 18 Sept. 24, 2007, 6:39 p.m.   x
Egy tapasztalat:
Nekem Allianz Global biztosítás volt. Kisebb balesetet szenvedtünk Szlovákiába.
Pozitiv tapasztalat:
- kórházban szó nélkül elfogadták, bár nem tudták melyik lapot kellene megtartaniuk a füzetbõl (egyébként rá volt írva ékes angol nyelven: Doctor)
- telefonon felhív az Allianz callcentert elintéztek mindent.

Negatív tapasztalat:
- Füzetben az állt, hogy balesetet esetén fizetik a ruházatban esett kárt.
- Baleset alatt elõször csak az ügyintézõ csak maradandó egészségkárosodást akarta érteni, aztán visszaírtam, hogy ebben az esetben elegendõ, ha kórházi kezelés alá kerül az ember.
- Szóval ha nem mész kórházba, akkor lehet akármilyen ruházati sérülésed nem fizetnek.
- Ruházat alatt a csomagot (böröndöt), zsebbe való tárgyakat (PDA, telefon stb.) nem értik.
- Elöször nem akarták elfogadni a bukósisakot mint kárt, aztán rábeszéltem õket, hogy ruházat, öltözett része - és nem zárták ki a védõszerelést.
- 100eFt feletti cuccost (új áron) így sem fizetik, sajnos Schubert C2 sisak új ára még a legjobb Euro árfolyam mellett is 100eFt felett volt.

Szóval egészségügyi kezelés miatt jó egy utasbiztosítást.
Poggyász kártól nem félek, egy motoron úgysem fér el sok minden.
Öltözékben esett kár megtéritik, de csak ha csóró az öltözéked - érdemes külön-külön számláztatni az egyes elemeket, egy komplett bõrruha könnyen lehet 100eFt felett.
Bukósisakért sokat kell harcolni, inkább vigyél be szakadt kesztyût, nacit, kabátot - haveroknál csak akad egy-két.
Ne feledd, hogy 5 napon belül be kell jelentened a kárt - érdemes még a kórházból felhívni.

     Reply to this


ztaki (msg) 17 Sept. 24, 2007, 4:01 p.m.   reply to: 16 x
Még többet is érsz... de rossz a hasonlat, mert a baleset biztosításodnak inkább a casco feleltethetõ meg...
     Reply to this


misii (msg) 16 Sept. 24, 2007, 10:40 a.m.   x

Nekem van külön balesetbiztosításom is, éppen a motorozás miatt, az éves díja annyi, mint a motorom kötelezõje. Annyit érek talán, mint a motorom?
     Reply to this


pandamaci (msg) 15 Sept. 23, 2007, 9:17 p.m.   reply to: 14 x
Ezt adták rám mindig (motoros túra, ausztria, x napra, így kértem). Ez egy utazási biztosítás lenne,remélem (de ettõl függetlenül jó ,hogy eddig nem volt rá szükség)
-Mi van ha hajóval mész,kerékpáron, -esetünkben végig motorkerékpáron-, trike-on, kistehergépkocsival, tehergépkocsival. autóbusszal ,vagy gyalog sétálsz egy városban ,(vagy rosszul leszel,mert állítólag arra is jó stb) -ez egy sem személygépkocsival utazás, akkor nem vagy biztosítva???
     Reply to this


JZL (msg) 14 Sept. 23, 2007, 5:30 p.m.   reply to: 13 x
Ebben a Global csodában hol van NEM személygépkocsiról és utasáról szóló rész?! Nem láttam benne sem motoros, sem utas, vagy gyalogos utalást sem. Vagy nem azt olvastam el, amit kellene?
     Reply to this


pandamaci (msg) 13 Sept. 23, 2007, 10:28 a.m.   reply to: 12 x
Link
Allianz Global II. vagy global premium II. , ilyenem volt.Egy sokoldalas kék füzet, de 125 ccm -nél nagyobb motor kizárását még mindig nem látom beleírva.(Búvárkodás sziklamászás versenyzés sárkányrepülés kizárt) Esetleg egy hozzáértõ megnézhetné.
     Reply to this


Macko (msg) 12 Sept. 23, 2007, 9:54 a.m.   reply to: 10 x
Pedig az összesben benne van a 125 ccm-es határ! :o)))
A hitelkártyához ajánlottak valami szuper utasbiztosítást, abban is kiszúrtam ezt a kitételt.
Kell keresni kimondottan motorosbiztosítást.
Lehet hogy a lentebb említett AHICO-s ilyen, azt nem ismerem.
De utána fogok nézni én is. Eddig nem törõdtem ilyesmivel, de asszem nem ártana...
     Reply to this


Zsifi (msg) 11 Sept. 23, 2007, 9:46 a.m.   reply to: 10 x
Nem fizet ha motorral következik be a baleset!!!
Még akkor sem, ha leszállsz a motorról és átmész az úton, közben elüt az autó..NEM FIZET!!!

     Reply to this


pandamaci (msg) 10 Sept. 23, 2007, 9:18 a.m.   reply to: 8 x
Qrva érdekes lenne, ha a többi biztosító 125ccm feletti motorok vezetõjére nem fizetne.Mindig allianzosat szoktam kötni 320 vagy 670? Ft/nap A 670es értékhatár nélküli utasbiztosítás.Az tényleg bent van hogy versenyzésre, tesztekre? ,nem jó.De még egyszer se mondták hogy motoros túrára,ha nem simsonnal mennél, ne kösd meg...
     Reply to this


ztaki (msg) 9 Sept. 23, 2007, 7:47 a.m.   reply to: 8 x
Erre gondoltál?
Link
     Reply to this


mesterke (msg) 8 Sept. 22, 2007, 10:29 p.m.   reply to: 5 x
Sziasztok! MINDEN BIZTOSÍTÁSI AJÁNLATBAN VAN APRÓBETÛS RÉSZ! Rendben van az utasbiztosítás, de áltralában125 ccm feletti motorok baleseteinél nem fizet egy biztosító sem. Illetve egy kivétel akad: AHICO motoros biztosítás. Én is üzletkötõ vagyok, szégyen, de még magamra sem kötöttem meg ezt. Októberben megyünk Olaszországba, de e nélkül nem indulunk el... !
     Reply to this


Dokypapa (msg) 7 June 24, 2007, 9:58 p.m.   x
Ügyes ez jó ötlet,használni fogom
     Reply to this


krisztian.fz6 (msg) 6 June 24, 2007, 9:33 p.m.   reply to: 5 x
Én a postán szoktam utasõrt kötni, 10 millió ft-ig biztosítva vagyok napi 300 ft-ból, de van 5 illetve 20 milliós is.
     Reply to this


arlepo (msg) 5 June 24, 2007, 2:46 p.m.   x
Találtam utasbizosításhoz linket. Online megköthetõ, a postás 2 napon belül hozza a kötvényt, 1-2 napra is lehet, válogatni lehet a biztosítók között. Íme: Link
Ha motorosnál nincs felár (eddig csak síelésnél találkoztam ilyennel), akkor tûrhetõek az árak.
     Reply to this


ziksz4 (msg) 4 June 21, 2007, 6:41 p.m.   reply to: 3 x
Én is beszéltem egy biztosítós ismerõsömmel és ugyan ezt mondta.
Csak ha valami veszélyes sportot ûzöl kint (hegymászás, búvárkodás) akkor kell 50% pótdíjat fizetni!
     Reply to this


tgkv (msg) 3 June 21, 2007, 5:59 p.m.   x
A hónap elején voltam a Szlovákoknál, akkor váltottam ki sima utas biztosítást. Haverom biztosítási ügynök õ mondta, hogy ez jó mindenféle balesetre és amire az OEPes kártya nem fizet, arra ez fizet. 2 napra 1400 Ft volt, de elmondása szerint hosszabb idõre is köthetõ. Ha küldesz püt, akkor megadom a srác telefonszámát és elmond mindent. / egyébként õ is motorozott /
     Reply to this


oszitrek (msg) 2 June 20, 2007, 12:14 p.m.   reply to: 1 x
Ezek érdekelnének engem is, mert majd lesz egy 1 hetes túránk a németekhez...
     Reply to this


arlepo (msg) 1 June 20, 2007, 12:01 p.m.   x
Egyre hosszabb utakat tervezek, s ilyenkor nem árt elõre gondolkodni.
A minimum, hogy ilyenkor ki kell váltani az OEP EU-ban is érvényes kártyáját, ami 1 évre szól és ingyenes.
De tételezzük fel, hogy a motoros külföldön járva balesetet szenved és magánklinikára szállítják. Ha az van legközelebb, oda kell szállítani, ez szabály. Ilyenkor az OEP EU kártya semmit se ér, minden ellátásért a sérült fizet. Ha nem túl nagy a sérülés, akkor is vagyonokba kerülhet az ellátása, nem is beszélve egy súlyos balesetrõl. Könnyen megeshet hogy a sérültre milliós számlák várnak.

Tud-e valaki kifejezetten motorosoknak kitalált biztosítást, amit 1-2 hétre is meg lehet kötni?
Eddig én csak ezt találtam:
Link
     Reply to this


Felhokep
Hirdetések


Member count: 27017