23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21

Please log in

Registration
Forgot password
Elmélkedések
Next page

kawa550 25300 1. März 2019 08:55   reply to: 25299
Elnézve ezt a káromkodásokkal fűszerezett kirohanást(mert ez inkább az mint fórum válasz), amit egy sima személyeskedések nélküli válasz váltott ki belőled, nehéz elképzelni hogy te egy élő szituban ne hasonlóan reagálnál stresszes helyzetben, plána mikor viperát is tartasz magadnál.
    

László_atya 25299 1. März 2019 08:35   reply to: 25298
Nincs itt semmi ellentmondás és - már megbocsáss - de f@szom kivan azzal, hogy ha beszélgetni van kedvem és bővebb lére eresztem a mondanivalóm (mert hát b+ ez az elmélkedések topic, nem?), akkor az "beszédes" és olyasmiket olvasol - meg persze rögtőn ítélkezel is -, amiket nem írtam le, de még csak meg sem fordult a fejemben. Mert a Buddha-nyugalmat is honnan a fenéből vetted, azt nem tudom, mert nem azt mondtam, hogy az vagyok, hanem azt, hogy ha fel is idegesítenek, nem az "elvárt" módon reagálok, hanem vigyorgok, és tompítani próbálom a szitut, nem kihegyezni. Milyen félelmekről hadoválsz itt össze? Lehet, hogy te kempo mester vagy (netán személyesen az Acélember) és puszta kézzel kiállsz bármekkora hurkanyakú ellen (utóbbira mintha utaltál volna), az emberek többsége viszont nem ilyen, mint ahogy én sem. Nem rettegek, nem vizionálok és ki sem b@szok magammal, de ha nem hagynak más lehetőséget, akkor használni fogom, amim van.
    

lendvai 25298 28. Februar 2019 15:59   reply to: 25297
Pont ezekről a félelmekről írtam lentebb. Mindenesetre beszédesen hosszú lett ez a hozzászólás, de sajnos elég éles ellentmondásban van az előző "Buddha-nyugalomban vezető" és azt a kígyót vagy mi a francot csattogtató kép.
Én a magam részéről több olyan boldog emberről tudok, aki nyugodtan és elégedetten leélte az életét ezek nélkül, mint olyanról aki mindenféle segédeszközökön gubbasztva retteg és vizionál véres összecsapásokat, megtörtént eseményeket memorizálva, ezzel baszva ki saját magával. :-)
Én maradok az első táborban. Igaz életem végéig dolgoznom kell rajta, de azt vallom, hogy nem vagyok gyáva gyengének lenni és beismerni, hogy vannak mentális blokkjaim. :-)
    

László_atya 25297 28. Februar 2019 09:30   reply to: 25296
Nézd, nincs kétségem afelől, hogy szegény Cozma, Sesum és Pesic anno egy pusztakezes kumite keretében szétcsapta volna a cigány hordát, hogy a jó édesanyjuk sem ismert volna rájuk. Csakhogy a pusztakezes küzdelem egyoldalú volt, mert teljesen rosszul mérték fel a kockázatot, meg is történt a tragédia. Mondom: Normális férfiember, akinek van némi tartása, nem nyúlbéláskodik, de ha van némi esze is, akkor először gondolkodik, aztán emberkedik, ha a gondolkodás után még mindig jó taktikának tűnik. Az eszközökről meg az a véleményem, hogy az esetek 99 százalékában elég a visszatartó erejük, nem kell használni. A "tudja használni" kifejezés nem igazán releváns, pert pl. a paprikaspray használata nem kíván külön SWAT tréninget, legfeljebb ha valaki nagyon hülye hozzá, akkor nem csak az ellenfél taknya-nyála fog egybefolyni, hanem a sajátja is. Viszont a kis flakonnak nincs visszatartó ereje, nagy valószínűséggel használni is kell. Viszont ha kicsapod a viperát, akkor az ellenfél lelki szemei előtt törött csontok fognak megjelenni s itt már neki kell mérlegelni, hogy megkockáztatja-e azt, hogy ha hülye is vagy a használatához, elég egyszer betalálnod rendesen. Ha meg még értesz is hozzá, akkor jó hosszú lábadozás elé néz. Ezt gyakorlatilag senki sem vállalja be 1v1-ben, mint ahogy én sem vállalnám be fordított helyzetben, hanem felvenném a nyúlcipőt.

Itt azért hadd jegyezzem meg (mielőtt még bárkinek is az ellenkezője jön le a beszélgetésből), hogy nem vagyok agresszív paraszt, gyűlölöm az erőszakot, amíg csak lehet, kerülöm a konfliktusokat és edzéseken kívül a civil életemben talán 1-2 alkalommal nem hagytak más utat nekem, mint hogy pofozkodáshoz folyamodjak. Arra sem vagyok büszke, mert egy nálam sokkal-sokkal okosabb ember írta le, hogy az erőszak a gyengék menedéke. Nem azért gyúrok, hogy másokban félelmet keltsek, vagy bármit kompenzáljak, hanem azért, mert sportolni akarok, és ez az, amit meg tudok oldani a munkahelyem, a vállalkozásom mint (egyelőre) másodállás, és a családom mellett.
    

lendvai 25296 27. Februar 2019 17:42   reply to: 25292
Ezek olyn félelmek, amik eredményeképpen az emberek egy része ilyen marhaságokat hord magánál, de használni nem nagyon tudja. Én nem tartok ilyeneket, egyrészt törvényellenes, másrészt hamis biztonságérzetet ad (ahogy az autó zárt karosszériája is), alkalmanként tartós károsodást lehet összeszedni miattuk.:-)
    

lendvai 25295 27. Februar 2019 17:32   reply to: 25294
Ööö...táplálék, hagymával sütve igen finom.:-) Távol-keleten járva mindenképp fogok ilyesmit kóstolni.:-)
    

Utalatos 25294 27. Februar 2019 16:03  
Mikor helyesírási hibákat, szerkesztési, egyeztetési, elírási, fogalmazásbéli bakikat észleltek, azt tudjátok be annak, hogy én egy néhány négyzetcentiméteres kis keretbe írok a mobilomon, minden ékezetes betűért háromszor kell pittentenem és körkörös mondataimból egyszerre legfeljebb öt keskeny kis sort látok:-(( Nem csoda, ha a mondat elejére már nem is emlékszem:-))
Természetesen ezért ezerszer is elnézésetekért, bocsánatotokért esdeklem!
Na, mik vannak ezen a képen?
    

Utalatos 25293 27. Februar 2019 15:45   reply to: 25290
Tibor, az írányjelzésnek olyan feltétlen reflexnek kell lennie a járművezetésben és a közlekedésben, mint a gyerekek kezének megfogása a járdán, zebrán!
Nincs engedmény, nincs "minek a teljesen kihalt ausztrál sivatagi éjszakában", nincs "üres a sztráda", nem adhatunk magunknak semmilyen még megfontoltnak vagy megengedhetőnek gondolt, hitt mérlegelési lehetőségünk sem, mert akkor másoktól sem várhatjuk el és önfelmentésünkkel legalizáljuk a gyakorlatot. És oda a feltétlen reflex, helyébe lép a "leszarok mindent és mindenkit", pedig cdak úgy kezdődött, hogy elvtelen, felelötlen és indokolatlan "lazaságot" engedélyeztem magamnak.
Nem vagyok én demagóg erkölcscsősz, nyílván hibáim se kevesebbek és kissebbek másokénál, de vannak dolgok, melyekben az én értékrendem csak a valódi zéró toleranciát fogadhatja el. Nem akarok példákat sorolni, mert nem egyforma fajsúlyúak a nem indexeléssel, de a gyerekek, idősek vagy a nemzetemmel szembeni elkövetett bűnökkel, az emberi becstelenség minden formájával így vagyok. Most viszont "csak" a nem indexelőkről írtam le a gondolataimat.
    

László_atya 25292 27. Februar 2019 15:22   reply to: 25290
Azért nem árt óvatosnak lenni a néhány kiló izommal, ha szembe jön, mert ha még a nyaka is eléggé hurkás, akkor esetleg nem a testi erejét fogja bevetni, hanem azt, ami a keze ügyébe akad, az meg lehet akármi. Ha nekem, akin szintén van pár kiló izom, viszont egyetlen hurkám sincs, szóval ha nekem van annyi kellék az autóban, hogy 2-3 delikvens elé is odaállok szükség szerint, akkor azok, akiknek ezek a "munkakörükhöz" kellenek, nem pedig magamfajta hobbisták, nos náluk mi lehet éppen. Érdemes a legrosszabbra felkészülni, ha úgy adódik, az álmoskönyvek szerint ez hozzájárul a hosszú, egészséges élethez. :) Nyilván itt nem arról beszélek, hogy nyúlbéla legyen bárki is, de az emberek többsége nem tudja helyesen felmérni a kockázatot, amibe épp bele készül állni. Nyilván annak a férfinek, akinek van egy kis tartása, nem hagyja magát elnyomni, de az ésszerűtlen kockázatvállalás nem bátorság, hanem hülyeség.
    

László_atya 25291 27. Februar 2019 15:08   reply to: 25287
Szó sincs túlélési stratégiáról, volt már példa rá, hogy ki kellett csapnom a viperámat (félreértések elkerülése végett: teleszkópos bot. A másikat nem viperának, hanem pitonnak hívom :DDD ), mert a delikvens úgy gondolta, hogy akkor is nekem kell(ett volna) elsőbbséget adnom, ha neki van stoptáblája. Ez a vigyorgós, gúnyosan elismerős reakció a nehezebb út szerintem, de úgy vagyok vele, hogy ha kiszállok és lerúgom a visszapillantóját, akkor egész nap stresszes agresszív lesz és másnak is bajt fog okozni. Ha meg csak vigyorgok, akkor a legtöbbször visszavigyorog és talán egy kicsit kevésbé lesz frusztrált aznap. Társasjátéknak kéne lennie ennek, akkor lehetne eredményt elérni.
    

lendvai 25290 27. Februar 2019 14:42   reply to: 25287
Atyánk álláspontját én is osztom. Miért is? Napi szinten pályázok, én is belekerülök mindenféle szituációba. Ha utálom őket, belemegyek céltalan adok-kapokba azzal ki is jár rosszul? Hát persze, hogy én. Miért? Mert a másik semmit nem érez abból, ha én utálom, haragszom rá, attól csak én érzem szarul magam. És hogyan minősíthetném magam, ha tudatosan okozok rosszat magamnak. Hülye vagyok olyankor? Az én mércémmel igen. :-)
Mindemellett persze, hogy feszültséget kelt bennem, ha belerántanak ilyesmi szituációkba. Amit én tenni tudok, hogy ha nyílt konfliktusra kerül a sor, nem hátrálok meg (egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt ilyen, de soha nem került sor semmilyen fizikai atrocitásra, mert a másik meghátrált. Talán azért, mert nem ijedek meg egy kopasz fejtől és néhány kiló izomtól, közelharcban az mindig hátrány. :-)). Na meg aki veszélyes az általában nem agresszív, ez egyfajta törvény az erőszak világában. És pont emiatt soha nem kellett használnom semmilyen erőszakos eszközt.
Másrészről nem tűröm el és nem asszisztálok a "ledudál", "letol" baromságokhoz, ennyit teszek ellenük. Nem tartok fel senkit, sebességhatár plusz 10km/h-val közlekedem, illetve ha sok a veszélyesnek tűnő autós körülöttem, akkor padlógáz és elhúzok előlük. Vagy lemaradok, nekem mindegy. A dudával nem tudják eltolni az autómat, ahogy "letolni" sem tudnak közel két tonna vasat. Ha befejezem az előzést/kanyarodást, akkor szépen kimegyek a külső sávba, mehetnek isten hírével. Ha szeret a seggemben jönni és fékeznem kell csak rajta, úgyis horpadt a hátsó lökhárítóm, szívesen kicseréltetem. :-)
Soha egyetlen villogó-dudáló nem akart még "oktatni" az elmúlt közel harminc évben. A magam módján nem vagyok szabálykövető, a kockázatokat mérlegelem, gyakran előzök záróvonalon, jobbról, ha van egy leállósáv is, mert kevésbé kockázatos, mint beleállni a fékbe és kezdődő dugót generálni (aki ismeri a közlekedési dugók modellezését az tudja miről beszélek). Az irányjelzőt sem sűrűn használom az autópályán, csak ha vannak "lőtávolban" egyéb közlekedők, akik hozzám hasonlóan szintén irányt válthatnak az adott szituációban. Lakott területen belül viszont mindig használok irányjelzőt. De soha nem sodortam még veszélyes helyzetbe senkit, nem szorítottam le, nem kényszerítettem indokolatlanul vészfékezésre. Fékezésre igen, ha kijövök egy kamion mögül előzni, de azt a KRESZ megengedi, nem kell megfelelnem mások igényeinek, nem is fogok, innentől dudáljanak nyugodtan, más országokban ez gond nélkül működik, senkinek nem rövid a pöcse a volán mögött, ergo az emberekben a hiba, mindenki javthatja magát ahogy tudja és akarja.
Mivel megváltoztatni ezeket az embereket nem tudom, de eltűrnöm sem kell, én így járulok hozzá a leki békémhez. Mert minek utálnék bárkit, ha azzal csak magammal baszok ki? :-)
    

cblaci 25289 27. Februar 2019 13:49   reply to: 25286
Az ellentmondást elismerem, de ahogy a hülyeségnek, úgy a reakciónak is vannak fokozatai, ahol már elpattan a cérna. Itt nem arról volt szó, hogy egy pökhendi terepjárós 3 hurkával a tarkóján úgy jött be elém, hogy annak szándékát nem jelezte, ha nem tör össze akkor fél perc múlva elfelejtem.
Amikor viszont látod a gyerekülést (bár baba nem volt benne talán, de ez hátulról nem látszott), meg úgy általában az egész helyzet, aminek nagyon súlyos következménye is lehetett volna... szerintem így, hogy egy jelzők nélküli kérdésnél nem volt több, inkább higgadtságra vall.
Egyébként nem áll messze az álláspontunk, nagyon sokat vagyok úton, nagyon rossz tapasztalatokkal.
    

Utalatos 25288 27. Februar 2019 13:32   reply to: 25282
Spapa, azért esik jól amit írtál, mert tudom nagyon rutinos motoros vagy és ha mások is hozzád hasonlóan gondolkoznának, akkor most nem kellene ezzel foglalkoznunk, mindenki tenné a dolgát anélkül, hogy mások életét bármilyen módon is, de megkeserítené, veszélyeztetné, vagy csak egyszerűen idegesítené.
    

Utalatos 25287 27. Februar 2019 13:27   reply to: 25284
Szia, lehet, hogy jó statégia amit csinálsz, sőt valószinűleg eredményes is, de társadalmi méretekben nem elég.
Magunknak kialakíthatunk egy "túlélési statégiát", de ettől nem fog megváltozni szinte semmi, csak legfeljebb magunkat nem krenköljük mindenért.
Egyébként hasonlóan szoktam"figyelmeztetni" a baromarcúakat, szégyeljék ők magukat azért, mert én nem az ő stílusukban reagáltam le a dolgot(ezen mindig meglepődnek)
A gyakorlatlanságból, figyelmetlenségből hibázókkal pedig mindig óvónénis megoldásokat alkalmazok:-)
    

Utalatos 25286 27. Februar 2019 13:17   reply to: 25283
cblaci, természetesen nem a BMW-sekre volt kihegyezve a mondanivalóm, csak az alapot adó vicc volt rájuk poentírozva. Azal az emberi gondolkodás és viselkedésmóddal van bajom, amely megszűli az ilyen szabálytalanságokat. Érdekes, hogy míg ebben a bejegyzésedben még valamifajta higgadt belenyugvásra, stresszelést kerülő csendes beletörődésre biztatsz, a későbbiben már van olyan viselkedésforma( önbiráskodó, ok nélkül fegyelmező, stb), ami pedig csak azt erősíti meg bennem, hogy nem szabad ezt elfogadni, nem lehet beletörődni, hogy jaj, ezt úgysem lehet megváltoztatni, de főleg nem lehet szónélkül hagyni, ha már büntetni nem is tudjuk őket vagy akiknek kellene azok letojják.
Olyan óriási mértékűre szaporodott ez a fajta stílus, hogy megriaszt. Mert ezek az emberek szerintem minden interakciójukban ilyenek. A kanyarodó sávos példád pedig remek. Nem azzal van baj, aki valamilyen okból odaszorúlt, (helyismeret hiánya)hanem az őt ledudáló, lenyomó agresszív baromról, aki emiatt 5-10 mp-es várakozása kényszerűlt, mire megnyílt az egyenesen haladás lehetősége is.
Az a gondom, hogy egyfajta tézist látok beigazolódni, mégpedig, hogy akár egyetlen viselkedésformából következtetni lehet egy ember teljes jellemére. És senki ne jöjjön nekem olasz, ázsiai, északafrikai példákkal a közlekedési morált illetően, mert én itt élek, itt nevelek 20-30 gyereket, az emberi, társadalmi létezésnek ezt a formáját, kultúráját szeretem, követem!
    

cblaci 25285 27. Februar 2019 11:53   reply to: 25284
Engem sokkal jobban idehesítenek az önjelölt igazságosztók, főleg ha ez tettekben is megnyílvánul. Egyik alkalommal a kétsávos út szélső sávjában várakozott egy fiatal nő, mögé érkezett egy középkorú fickó aki jobbra szeretett volna kanyarodni, a jobbra zöld jelzés ellenére ezt nem tudta megtenni mert előtte várakozott a hölgy aki viszont az egyenesen haladók zöld jelzésére várt. A fickó még meg se állt a nő mögött de már belefeküdt a kürtbe, a nő meg úgy megijedt hogy elindult egyenesen, a piros ellenére...
Ez már nekem is sok volt pedig én se szoktam vergődni ha hülye valaki. A "miért volt erre szükség" kérdésre csak annyi volt a válasz, hogy aki hülye ne üljön autóba, és különben is meg lehetett volna állni úgy hogy ő még elférjen mellette...
A fiatal nő autóján egyébként ki volt ragasztva a nagy "T". Egy biztos ha ott akkor baleset történik nem örült volna annak hogy én vagyok az egyik tanu, még ha pár nap szabadságomat el is vitte volna az ügy.
    

László_atya 25284 27. Februar 2019 10:41   reply to: 25283
Én csak vigyorgok, bármilyen idióta balfaszkodik körülőttem. Nem dudálok, nem ordibálok ki az autóból, nem mutogatok (esetleg egy FELtartott hüvelykujjal értékelem a produkciót, ha megüti azt a szintet), csak sokatmondóan mosolygok a másik autóban ülőre, akik érdekes módon tisztában vannak azzal, hogy kiket és hogyan hoztak esetleg necces helyzetbe, mert figyelik a reakciókat, akaratlanul is. Hát, tőlem nem kapják meg, amit várnak, hogy valami jogos, de bunkó kommunikációra még bunkóbban visszareagálhassanak. Tele vannak az utak, elmebeteg, kiszámíthatatlan agresszív idiótákkal (nem csak BMW-sekkel), én ugyan nem fogok beállni ebbe a csordába. Csak vigyorgok, ha már megvan a szemkontaktus, vagy látom, hogy a tükörből figyel. A legtöbb esetben vigyor lesz a válasz, vagy egy "így jártam" kézmozdulat. Van az életben elég más stressz, nem hogy még az utakon is 5 percenként kiidegeljem magam és konfliktusokba kerüljek.
    

cblaci 25283 27. Februar 2019 10:25   reply to: 25281
Egyik ismerősöm azzal érvelt egy ehhez hasonló felindulásomra, hogy lehet ő bármilyen szabályos, akkor is "köcsög BMW-s" marad a sztereotípiák miatt, így aztán magasról tesz rá, sőt ezzel együtt is szeret BMW-s lenni. Egyébként szabálytisztelő típus, sőt elég jól tolerálja a szabálytalankodók hülyeségeit, ezt egyébként érdemes gyakorolni mert saját magát rongálja az ember ha mindenen kifakad.
    

Spapa 25282 27. Februar 2019 09:52   reply to: 25281
Kedves Utálatos!Teljesen egyetértek a mondandóddal! Lopom is -mert én nem tudom ilyen egyértelműen megfogalmazni ezt- és majd alkalomadtán beidézem. :-) Ide sorolnám azokat is, akik akkor index-szelnek amikor már kanyarodnak. Mert a büdös parasztja már jóval előbb tudja, hogy be fog kanyarodni és fékezni fog, de nem képes ezen szándékát 30-50m-el előbb ezt jelezni. A másik meg várjon az elhaladására az alárendelt útvonalon, vagy vész-fékezzen. Azokkal se értek egyet, akik azért nem index-szelnek mert nem látnak egy járművet sem közel s távol. Mert attól még bármelyik pillanatban ott lehet az.
    

Utalatos 25281 27. Februar 2019 09:00  
"Ha úgy érzed, a Te munkád felesleges, csak gondolj azokra akik az indexet szerelik a BMW-ékbe...!"
Hogy én mennyire utálok és megvetek minden olyan autós és motoros társat, üljön bármilyen járműben, márkában, aki nem használja az irányjelzőt, azt elmondani is nehezen tudom!!!
Egyszerűen ezeket az embereket tetű, szemét, undorító férgeknek tartom.
Nem egy egy elmulasztott alkalomról beszélek, bár azt sem tartom indokoltnak.
Ha ezen bejegyzés alapján itélne meg valaki, az sem érdekel, mert olyan mértékű(és veszélyes) szabálytalanságnak tartom ezt, ami sokkal mélyebb emberi gyarlóságra, pofátlan és végtelenűl antiszociális életszemléletre utal.
Ezek gyarló emberek. Ja, hogy minden második ilyen? Sajnos. Ez a nagy büdös valóság!!! Nem rossz lábbal keltem, minden nap ugyanezt gondolom.
    

lendvai 25280 26. Februar 2019 15:48   reply to: 25278
Ez redundáns információ arra az esetre, ha valaki esetleg nem tudja, hogy a derékszög 90 fokos. :-) Szakmai ártalom, 22 évig magyaráztam hasonlókat. :-)
    

Audimania 25279 26. Februar 2019 15:40   reply to: 25278
Persze. Ha berakod a hűtőbe, akkor kb. 7 fokos lesz, ha a fagyasztóba, akkor akár -20 fokos is lehet :)
    

KTib962 25278 26. Februar 2019 15:29   reply to: 25276
Van nem 90 fokos deré(k)szög is? Na megint tanultam valamit...:-)
    

lendvai 25277 26. Februar 2019 14:30   reply to: 25272
Ez az! Kend vagy ismeri a feladványt, vagy rendelkezik a tiszta elme kreativitásának áldásával. :-)))
    

lendvai 25276 26. Februar 2019 14:15   reply to: 25268
Huhh, hát ez elégtelen. :-) Ponttal a 90 fokos derészöget jelöljük, egy háromszög belső szögeinek összege pedig 180 fok, nem 270 fok mint a képen a jelölés szerint. Ezen kívül a négyszög és a négy szög két különböző fogalom. :-) Sorry. :-)
    

lendvai 25275 26. Februar 2019 14:12   reply to: 25274
Ezt főleg kisiskolások tudták megoldani, mert nekik már vannnak alapfogalmaik mint négyszög, szakasz, egyenes. Kérdés, hogy a te gyermekeid mely korosztályba tartoznak, illetve a bosszúállós vegzálásod mit jelent: márpedig most megtanítod nekik mi az a négyszög és szakasz, ha belegebednek is? :-)
    

Utalatos 25274 26. Februar 2019 14:04   reply to: 25272
Ez jópofa, de inkább képrejtvény.
Itil900 szerintem már megválaszolta a feladványt, de az annyira "gáz", hogy a gyerekek sem veszik komolyan:-)
Ez nem Itilnek szólt:-)
    

kawa550 25273 26. Februar 2019 13:28   reply to: 25268
Erre még gyúrjál kicsit, mert nem annyira megy ez neked. Egyrészt az a 6 szög az 8, mert a talpnál is van 2 tompaszög, másrészt nem 4 szöget kellett rajzolni a 3 vonallal, hanem 1 négyszöget vazze.....
    

zooli 25272 26. Februar 2019 12:34   reply to: 25262
:))
    

night-rider 25271 26. Februar 2019 10:53   reply to: 25270
Na megkeveredett a telefon ez már 4szöget mutat..
    

night-rider 25270 26. Februar 2019 10:52  
Ja ez már 6szöget takar
    

night-rider 25269 26. Februar 2019 10:50  
Ja ez már 6szöget takar
    

night-rider 25268 26. Februar 2019 10:48   reply to: 25262

    

night-rider 25267 26. Februar 2019 10:48   reply to: 25262

    

Utalatos 25266 26. Februar 2019 08:00   reply to: 25262
Tibor, úrinőként csak annyit, verseny közben nem elegáns megváltoztatni a kiírást, sem a pálya méretét.
A Te kérdésedet tökéletesen és "szellemesen" megválaszoltam, ezért győztem:-))
Népszavazáson vagy az Alkotmánybíróság elött még megtámadhatod, de addig készűlj fel olyan kérdések megválaszolására, minthogy: mi az a vonal?, mi a különbség él, szél, oldal, stb. illetve vonal között? miért ne lehetne vonal a görbe? stb.! Inkább adtál volna új feladatot, emiatt pedig megdicsértél volna!:-)))
Most a gyerekeken fogok bosszút állni, kezdem is a vegzálásukat.:-)
    

Itil900 25265 25. Februar 2019 21:24  
A japán vonatok éves átlagos késése 36 másodperc.
A magyar vonatok 6 év alatt 23 év késést halmoztak fel.
    

Itil900 25264 25. Februar 2019 21:21  
Hova szeretnéd? A lap aljára, tetejére, vagy oldalához?
    

KTib962 25263 25. Februar 2019 20:37  
A csendélet címe: Négyzet három vonallal
    

lendvai 25262 25. Februar 2019 20:13   reply to: 25261
Hát sajnos nem tudod, mert nem ez a megoldás. :-) Az U az nem passzol ide. Hadd fogalmazzak akkor egy kicsit matekul: a három vonal az három egyenes szakasz: rajzolj egy négyszöget három egyenes szakasszal. :-)
    

Utalatos 25261 25. Februar 2019 09:41   reply to: 25258
Tibor, erre kivételesen én is tudom a megoldást, de majd a gyerekekkel is megcsináltatom, de még a geometria nem tartozik az erősségeink közé:-)
Rajzolok egy "U" betűt és áthúzom két párhuzamos vonallal. A közbezárt terület a négyszög.
Jó volt, de pont logikai dolgokban nagyon kutya vagyok, mint a nők általában:-)))
    

Utalatos 25260 25. Februar 2019 09:40   reply to: 25258
Tibor, erre kivételesen én is tudom a megoldást, de majd a gyerekekkel is megcsináltatom, de még a geometria nem tartozik az erősségeink közé:-)
Rajzolok egy "U" betűt és áthúzom két párhuzamos vonallal. A közbezárt terület a négyszög.
Jó volt, de pont logikai dolgokban nagyon kutya vagyok, mint a nők általában:-)))
    

Utalatos 25259 25. Februar 2019 09:39   reply to: 25258
Tibor, erre kivételesen én is tudom a megoldást, de majd a gyerekekkel is megcsináltatom, de még a geometria nem tartozik az erősségeink közé:-)
Rajzolok egy "U" betűt és áthúzom két párhuzamos vonallal. A közbezárt terület a négyszög.
Jó volt, de pont logikai dolgokban nagyon kutya vagyok, mint a nők általában:-)))
    

lendvai 25258 25. Februar 2019 08:57   reply to: 25257
Tímea, rajzolj akkor nekem egy négyszöget három vonallal. :-)
Megjegyzem felnőttek eddig nem tudták megoldani, csak gyerekek. Az érintetlen elme ragyogása, ugye... :-)
    

Utalatos 25257 25. Februar 2019 08:01   reply to: 25256
"föl föl vitézek a csatára!"
Mi van, ezzel biztatjátok magatokat vagy az asszony noszogat így?:-))
A kéretlen passport árus ellen nem tűnik elég hatékonynak:-((
Tényleg, a lapról, különösen erről a fórumról nagyon hiányoznak a "feladványok". Szeretek jópofa, bár hasontalan új ismeretekkel gyarapodni, meg azok egy részével a gyerekeket is lenyűgözni:-)
    

Ullyses 25256 24. Februar 2019 20:50  
ffv a cs.-ra ?(na mi ez?)
    

Spapa 25255 24. Februar 2019 03:13  
ff
    

Spapa 25254 22. Februar 2019 13:58  
f
    

Spapa 25253 21. Februar 2019 14:28  
ell
    

Spapa 25252 18. Februar 2019 10:40  
elm
    

KTib962 25251 13. Februar 2019 10:20  
/\
    

Spapa 25249 27. Januar 2019 20:47  
f
    

kawa550 25248 21. Januar 2019 19:11   reply to: 25246
Ugyan az, ami a fórró vaslapon szaladgáló vízcseppekre is. Akkora a hőmérséklet különbség, hogy a víz és a forró felület között (jelen esetben az olvadt fém) egy pillanatra gőzréteg jön létre, ami szigetel, ezért nem ég meg a csávó keze, nem véletlen hogy csak belecsap és nem beletartja a kezét. Ehhez elég lehet a simán nedves bőrfelület is, de ha tippelhetek, akkor még be is volt vizezve a keze. Szóval nem kell frissíteni a fizikai alapismereteket, csak jobban kellett volna figyelni az iskolában anno.... :))))))))))
Bővebben a Leidenfrost jelenség címszó alatt, segít a gugli.
    

csanyi 25247 21. Januar 2019 18:20   reply to: 25246
....az, hogy hülye....:)
    

C.J.Jani 25246 21. Januar 2019 17:24  
Facén láttam ezt a videót.
Fizikai alapismeretet kell frissíteni.
A filmben látott kézcsapkodásra mi a magyarázat?
https://www.facebook.com/viralwebi/videos/402973237112680/UzpfSTEwMDAyNzA5NjE4ODQyMDoyNzQ4OTI3NTAwOTA1OTY/
    

Audimania 25244 14. Januar 2019 21:04  
Ki nem állhatom a film közbeni reklámokat, próbálok arra a 2-3 percre másik csatornára átkapcsolni. De mintha az összes nyavalyás műsorkészítő összebeszélt volna, máshol is reklám megy. Van, hogy ugyanaz, csak pár másodperc eltéréssel. Ez is megérne egy elmélkedést, de inkább a reklámozott dolgok érdekelnének. Vajon külföldön is mindenkire akciós személyi kölcsönt, emésztésgyorsítót, fájdalomcsillapítót és lábgomba ecsetelőt akarnak rátukmálni? Kinek milyen infója van?
    

lecso 25243 4. Januar 2019 12:30  
.
    

lendvai 25242 4. Januar 2019 07:07   reply to: 25241
Persze, hogy érdemes. Ha egy fórumtéma él, akkor nem erőlködés, mert írunk bele. Ha meg erőlködni kell, akkor az a téma jobb, ha elsüllyed. :-)
A webtulajt nem hibáztatom, nem tudhatjuk mi lehet a háttérben. Ez amúgy is egy ingyenes oldal, semmi okom követelőzni nála. Egyszer írtam neki, hogy ha tudok segítek, akár pénzzel, de nem válaszolt. Hát ennyi, én erőlködök egy kicsit, hogy a számomra érdekes témák mindig egy lépéssel a robot előtt járjanak. :-)
    

Ullyses 25241 3. Januar 2019 10:27  
Azon elmélkedem, hogy vajon érdemes e felhozni egy-egy fórum témát és erölködni hogy a trollok bejegyzései eltűnjenek? Egyre többször jelenik meg u.az a trollszöveg "új" fórum témaként, a T. Webtulaj meg nem foglalkozik vele...
    

KTib962 25240 18. Dezember 2018 00:32   reply to: 25239
Tudom a magyar nyelv bámulatos: a mama szóbol is elveszünk 1 betűt, hármat meg kicserélünk és sör lesz belőle.
    

Jam Clerk 25239 17. Dezember 2018 21:54   reply to: 25234
Túlbonyolítod.
sör-sor-bor.
Téma lezárva :)
    

Dokypapa 25238 17. Dezember 2018 11:20  
Részemről ennyi , a többi rátok vár ,. :-)
    

csanyi 25237 12. Dezember 2018 15:43   reply to: 25231
Elküldtem sms-ben, megkaptad? :)
    

csanyi 25236 12. Dezember 2018 15:42   reply to: 25232
Pedig kijön a matek, mivel tök átlag vagy az alatti vagyok mondjuk használok 10000 szót amiből 8726 szópár amit Te természetesen nem tekintesz különálló szónak egy hímnemű esetében (pedig, hogy felvágnék vele) tehát tudok 8726 szót párosan és 1274-et saját jogon. :)
    

Utalatos 25235 12. Dezember 2018 13:54   reply to: 25232
Akkor befejezném a gondolatot, mielött jönne csanyi és letolna, hogy nem is ezt kellett megszámolnia.
Nos tehát van ez a három betű: r, t, é, aminek ugye, ha jól számoltam négy értelmes variációja van.
Vegyük ki mondjuk az "é" magánhangzót és pótoljuk tetszőlegesen, de úgy, hogy értelmes új szót kapjunk!
Nos, hirtelenjében: tőr, tör, tor,túr, tar, tár, rőt, őrt, ìrt, árt, tűr, rút, art(bár ez idegen szó), s előtagként ort, stb, ha van még.
És ezt végig csinálni az ősszes kétbetűs szótól az öt szótagos összetételekig! Rámenne még pár éjszakátok, de még így is nagyon távol van attól a bizonyos 17452-től.
Mondjuk az a mondat viccesebb volt az én két fejtegetésemtől, pedig én sem gondoltam komolyan a feladványt:-)))
    

Audimania 25234 12. Dezember 2018 13:51  
Szerintem KTib megelégszik a szópárokkal, és nem anagrammákra gondol. Utóbbiak száma egészen véletlenül nem egyezik meg az adott nyelv teljes szókincsével? :)

S ha már matematikai megközelítés:
4 betűs szavaknál általában 2-2 mással-, illetve magánhangzó a jellemző. Nagy valószínűséggel a hangzó jellegének megváltoztatása nem ad értelmes kifejezést (ergo msh-t csak msh-ra, mh-t csak mh-ra cserélünk).
A magánhangzókat tekintve a rövid és a hosszú alak nem feltétlen okoz változást, így azoknak csak a fele marad, így 'helyiértékenként' a variációk száma: 30*7*30*7 = 44.100
Sajnos ez még mindig tartalmazza az oda-vissza párokat, ezért felezzük meg: 22.050
Mivel ez csak a négybetűs szavak kombinációinak lehetősége, így belátható, hogy az ennél több betűből álló szavak lehetséges kombinációinak száma jóval nagyobb, így a Csanyi által megszámolt 17.452 eléggé felületes számolás eredménye :) Persze az is lehet, hogy elfáradt számolás közben :)

Egyébként hogyan lesz a sörből bor?
sör-ser-ver-vér-bér-bor
    

KTib962 25233 12. Dezember 2018 08:45   reply to: 25232
Jaj de éreztem, hogy hallatod a hangod! Köszi a védőbeszédet.
    

Utalatos 25232 12. Dezember 2018 08:31   reply to: 25230
Na, ezt számold újra! 1-es, leülhetsz!:-)
Mivel átlagos, felnött férfinak tekintelek, kb. 10.000 szót használhatsz összesen.
Igaz, kb. 200000-t megértesz, ha nagyon megerölteted magad, vagy véletlenül szembe jön veled, de mi ez a nagyjából félmilliós magyar szókincshez képest, melynek a nagyobbik fele teljesen elfeledett vagy rendkivűl ritka, inkább elszigetelt kifejezés.
Már a nagy számok törvénye alapján és az abc betűinek variálhatósága(kombinációk száma) sem lehetséges tehát, hogy az általad megjelölt 17452 értelmes kifejezés kijöhetne még ragokkal, igekötőkkel, képzőkkel sem.
Az külön neheziti a helyzetet, hogy KTib szópárokról beszél, holott ezeknek csak töredéke szópár, a valóságban azon elmélkedik, hogy hány olyan szó van, ahol egyetlen betű megváltoztatásával új, értelmes kifejezés alkotható, vagy jön létre.
Lásd a legegyszerűbbeket, mondjuk 3 betűvel: ért, rét, tér, tré, stb
Most megyek a gyerekeim közé, mert ahhoz, hogy iskolába mehessenek majd, még hiányzik 867 szó, kifejezés a 3000-ből, ami szükségeltetik:-))))
    

KTib962 25231 12. Dezember 2018 08:30   reply to: 25230
Azta...nem gyenge mutatvány. A leggyakoribb 3000-t felhajítanád ide?
    

csanyi 25230 12. Dezember 2018 07:36   reply to: 25229
17452, az éjjel megszámoltam.
    

KTib962 25229 12. Dezember 2018 07:34  
Azon elmélkedtem a minap, hogy hány olyan szópár lehet, amiben egy betű megváltoztatásával merőben új kifejezés jön létre. Természetesen nem az egy szótagú zár-vár stb, hanem minimum kettő vagy több szótagból álló kifejezések, mint pl. kerítés-körítés, kiadó-riadó, szerva-szerda-verda, Gergő-görgő, kehes-kegyes, kegyes-vegyes, tetű-tető, stb.
    

KTib962 25228 10. Dezember 2018 22:51  

    

KTib962 25227 10. Dezember 2018 07:11   reply to: 25225
Minden inerciarendszer kérdése. Ha a zérót a nyílvessző hegyére teszed akkor nem is nyilazás történt, hanem rugalmas elszakadás, a ló baromi gyorsan távolodott. Egyébiránt rémlik valakinek, hogy a rugalmas elszakadás fogalmát mire használták?
    

Jani55 25226 30. November 2018 21:49  
Aktuális: Szinte minden méretben... https://www.youtube.com/watch?time_continue=195&v=EW4DOgtjS24
    

csanyi 25225 30. November 2018 16:58  
Azon agyalok, hogy mikor derék eleink hátrafele ültek a lovon és akkor hátrafele nyilaztak akkor az tulajdonképp előrenyilazás volt nem?
    

KTib962 25224 27. November 2018 07:39   reply to: 25222
Annyi, hogy pár centi ki is lóg :-)
    

Audimania 25223 25. November 2018 17:47  
Ma sikerült felkelnem ébresztőóra nélkül. Akkor én egy semmirekelő vagyok?
    

lendvai 25222 11. November 2018 17:33   reply to: 25221
Azt tudnod kell, hogy rólam azért kiderült, hogy az átlagnál magasabb a személyiségemben a pszichopata rész. De még nem a szociálisan veszélyes mértékben. Egyelőre. :-))))
    

KTib962 25221 11. November 2018 16:23   reply to: 25220
Az őszinteség a szadizmus egyik formája :-)
    

lendvai 25220 11. November 2018 15:39   reply to: 25216
Akkor rendben vagyunk, én azért megkövetlek. Én is a véleményemet mondom el itt és máshol is, mert ezért is vannak ezek a fórumok. Sokszor túl direkt, elismerem (népiesen fogalmazva "bunkó"), de sok helyzetben ez működik, így aztán nem ígérem meg, hogy levetem ezt az oldalát a személyiségemnek. :-))))
Sok a negatív szemléletű ember, ezt tartom megoldandó helyzetnek. Jelenleg úgy tudom megoldani, hogy huzamosabb ideig nem tartózkodom a közelükben. :-))) Helyette keresem a vidám emberek társaságát. :-))))
    

Kondorosi 67 25219 11. November 2018 11:41   reply to: 25218
:))
    

KTib962 25218 11. November 2018 11:37   reply to: 25217
A kisszéket, mérgezett egérként tekergő kígyót meg a tolató monguzt hívod írásnak?
    

Kondorosi 67 25217 11. November 2018 10:32   reply to: 25214
Nincs.A pénzen található írájból nem nehéz kikövetkeztetni.Aztán egy kis google megerősítés és kész :)
    

csanyi 25216 11. November 2018 10:30   reply to: 25211
"Mikor tettél valamit a nálad rosszabb helyzetben lévőkért utoljára?"

Apróságokat, de viszonylag sűrűn, bocsot nem kell kérni mert nem azért tesszük, vagy 10 éve k@rva szar helyzetbe kerültünk és jólesett pár barát segítsége (igaz rosszul meg a legtöbb addigi barát gúnya, gáncsa) és ezt próbálom visszaadni a kevésbé szerencséseknek, nagyjából és is így álltam hozzá a 'nyomorultakhoz" mint Te és azt hittem enyém a bölcsek köve.....oszt ez elmúlt és ezért egyáltalán nem török pálcát senki felett legfeljebb elmondom, hogy ezekről nekem mi a véleményem.......
    

Kondorosi 67 25215 11. November 2018 10:25   reply to: 25213
Akkor most van 86 forintod!
    

KTib962 25214 11. November 2018 10:24   reply to: 25212
Köszi! Honnan tudtad? Neked is van?
    

KTib962 25213 11. November 2018 10:22   reply to: 25210

    

Kondorosi 67 25212 11. November 2018 10:18   reply to: 25210
Thaiföld.10 baht.
    

lendvai 25211 11. November 2018 10:13   reply to: 25209
Yoda mester mondta: ne próbáld: tedd! :-))) Bármivel, egy jó szóval, egy érintéssel. Addig azt én nem nevezném együttérzésnek, amíg csupa negatívumokkal nyilatkozik valaki mások helyzetéről, csak egy önző hozzáállásnak, amit úgy neveznek: sajnálat és nem a másikról szól, hanem a saját nyomorúságunk igazolásáról.
Mikor tettél valamit a nálad rosszabb helyzetben lévőkért utoljára? Na ez az, ami számít. Ha tettél valamit mostanában, akkor természetesen megkövetlek és bocsánatot kérek, amiért ilyen direkt módon fejeztem ki a nézeteimet.
Hadd kezdjem én: legutóbb múlt héten segítettünk egy talpra állni igyekvő csonka családnak, illetve egy nem csonka, de szerényebb anyagi helyzetben élő családnak bútorokkal, háztartási gépekkel, egyéb apróságokkal. Előtte rendszeresen segítettünk másoknak ruhákkal, cipőkkel. És fogunk is.
Nos?
    

KTib962 25210 11. November 2018 09:59  
Hozzám keveredett egy pénzérme és az istenért se tudok rájönni honnan származik.
    

csanyi 25209 11. November 2018 09:14   reply to: 25204
Igazad van, tökre szar nekem, hogy nem követem a trendet és bár kissé elfordítva a fejem, de próbálok együtt érezni a nálam rosszabb helyzetben lévőkkel, kissé szégyellem is magam a rinyálásom miatt.
    

csanyi 25208 11. November 2018 09:11   reply to: 25207
Pont így, köszi, hogy bizonyítottad amit írtam.
    

csanyi 25208 11. November 2018 09:11   reply to: 25207
Pont így, köszi, hogy bizonyítottad amit írtam.
    

lendvai 25207 10. November 2018 22:40   reply to: 25205
Eufóriában jól élni? Van egy tizenéves autóm, egy tizenéves motorom. A szüleim alkoholisták voltak, egy megnyomorított gyermekkor emlékén kívül nem nagyon hagytak rám mást. Úgy gondoltam ennél többet tudok és rinyálás helyett mentem az álmaim után. És most örülök annak, amiért megdolgoztam. Segítek akinek segíteni kell. És leszarom a nyivákoló nyomorultakat. :-))))
    

lendvai 25206 10. November 2018 22:34   reply to: 25205
Pont így. :-))) Köszönöm, hogy önként prezentáltad itt nekünk. :-))))
    

csanyi 25205 10. November 2018 20:42   reply to: 25204
Képzeled, hogy bárki is kiabált utánad, pont nem foglalkozik senki, hogy jól élsz. Az eufóriád érthető remélhetőleg nem lesz okod kijózanodni belőle.
    

lendvai 25204 10. November 2018 20:07   reply to: 25201
Ez is csak rinyálás. :-) Ha ilyen gondolataid vannak, akkor ezt érdemled. :-))) Hányszor hallottam én már ilyen gondolatmeneteket. Továbbmentem, ők meg még kiabáltak utánam a langyos szarban ülve. :-)))
    

Kondorosi 67 25203 10. November 2018 20:00   reply to: 25200
Nekem az esti elő söröm.És tudom fokozni! :)
    

csanyi 25202 10. November 2018 19:54   reply to: 25200
Igen, nekem pl, sokszor mondják, hogy boldog vagyok és vár rám a mennyek országa mert szegény vagyok lelkiekben.:)
    

csanyi 25201 10. November 2018 19:52   reply to: 25194
Ha van lélekvándorlás akkor szeretném erről a kérdésről olvasni a véleményedet miután újjászületsz egy cigósorra, vagy más földrészen a gyönyörű bolygónak esetleg rohingjaként vagy más hasonló körülmények között élőként.........
    

Itil900 25200 10. November 2018 19:47   reply to: 25198
Tudjuk egyáltalán mi a "boldogság"???
    

Previous page
Hoterkep

Member count: 22130
5.614 tours so far
14.222.326 km
34073 stat_participants