Please log in

Registration Forgot password


Grafén bukó
vkami, Nov. 10, 2016, 12:54 p.m.

Elkészült az elsõ, grafénnal erõsített motoros bukósisak, mely a gyakorlatban igazolhatja a jövõ anyagának kikiáltott kétdimenziós szén alkalmazhatóságát.Talán biztonságosabb, kisebb, könnyebb, olcsóbb lesz...
Link
Forrás:Origo.huComment


Comments
Yossarian         Nov. 27, 2016, 11:26 a.m.        
Egy dolog biztos. Olcsóbb nem lesz, sõt. Egyébként meg sztem a súly különbség is elhanyagolható lesz. Méret sem tud nagyon csökkenni, mivel a méret a fejed méretétõl, illetve a belsõ puhább ütéselnyelõ rétegtõl függ, azok meg ugye nem változnak, csak a külsõ kemény réteg, ami már most sem túl vastag.


dc         Aug. 29, 2017, 11:52 a.m.        
Ha jól értelmezem a cikket, könnyebb nem számottevően lesz tőle. Amiben többet tudhat, talán a hőelvezető képessége. A cikkben a Momo sisak pont azt jellegű formát adja, ami talán a legkevésbé biztonságos. Gyakorlatilag nulla védelmet látok arcra való esés esetén. A kimutatások alapján a legtöbb sérülést elszenvedett rész valóban az oldalsó részeken található. Egyik esés se kellemes, de ha már új technológia, inkább a komolyabb sisakoknál lenne okosabb bevezetni. A robogósok kisebb százalékban áldoznak védelmi felszerelésre, hivatkozva az "alacsonyabb" sebességre. 10km/h-nál is lehet hatalmasat zakózni. Arcra különösen kellemetlen lehet.


Felhokep
Hirdetések
Member count: 27026