Please log in

Registration Forgot password


Comment
A Balkán ékkövei
Departure date May 13, 2017 Tour type Társas gurulás Max group size: 12
Arrival date: May 16, 2017 Difficulty: Organizer: RRMOTO BK
Distance: 1710 Appr. speed: None Tour id: 5764


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
1. nap
Székesfehérvárról indulunk, 62 majd M6 útvonalon haladva Mohácson felszedjük a csapat maradék részét. Eszéken tartunk egy hosszabb szünetet mikor is megnézzük az Eszéki Várat és a Dráva partot, aki szeretne, itt tud étteremben ebédelni.
Felfrissülve, folytatjuk utunkat a Bosnyák határ felé. Boszniában a határ után nem sokkal megkezdődik a kanyarokkal teletűzdelt M18-as út, ami egészen Szarajevói szállásunkig visz minket hamisítatlan balkáni hegyvidéki környezetben. Este Szarajevóban szabad program keretében belevetjük magunkat a város Isztmabult idéző éjszakai forgatagába (mecsetek, vízipipázás, bazár, városnézés...)
Napi táv: 530Km (Székesfehérvártól)
2. nap
Szarajevóból hegyi utakon majd a méltán híres Neretva völgyét követve érkezünk Mostárba. Itt bejárjuk az óvárost, kávézunk, pihenünk. Innen átmotorozunk Blagajba ahol a Buna forrásában és a remek állapotban megmaradt Dervis házban gyönyörködhetünk, valamint a közvetlen a folyó partjára épült számos étterem egyikében ebédelhetünk.
A nap hátralévő részében izgalmas hegyi utakon motorozunk át a horvátországi Dubrovnikba. Mielőtt elfoglalnánk szállásunkat felmotorozunk a város fölé magasodó hegyre ahonnan remek panoráma nyílik a városra és a környező tengerpartra. Este mindenki egyénileg fedezheti fel Dubdrovnik városát.
Napi táv: 300Km
3. nap
A 8 számú gyönyörű tengerparti úton É-felé elmotorozunk Omisig. Ez a Horvát tengerpart egyik leglátványosabb útja, alig van rajta egyenes szakasz, és szinte végig a tengerből induló hegyek oldalában vezet végig, csodás kilátással az izgalmas tengerpartra. Igazi kontraszt az előző napok hegyvidéki hangulatához képest. Omisban megpihenünk, ebédelünk, megnézzük a Cetina folyó szikla szurdokját és a várat. Elhelyezkedése miatt ez a város Horvátország igazi ékköve. A továbbiakban a Dinári-hegység belsejében folytatjuk a kanyar vadászatot Jajcáig. Itt a kihagyhatatlan látnivalók: a kis vízimalmok, a híres vízesés és az erőd!
Napi táv: 440Km
4. nap
Jajcáról A látványos M16 úton indulunk Banja Lukáig, ami igazi hamisítatlan balkáni látvány út, szűk szikla szurdokban kanyarog, miközben közvetlenül az út mellet zubog az Orbász folyó vize. Igazi vadregényes táj. A Szávát átlépve a szelídebb hegyeken keresztül szeljük át Horvátországot. A Magyar határt Barcsnál lépjük át és a Dunántúli-dombság lankái között kanyarogva érjük el az M7 autópályát.
Napi táv: 440km (Székesfehérvárig)

Túratempó: Autópályán 140-150Km/h
Egyéb utakon az útviszonyoknak megfelelő, de dinamikus tempó. 70-110 Km/h
Tankolás: 200 Km-ként
Teljes túra hossza: 1710 Km (Székesfehérvártól-Székesfehérvárig)
Pihenő: Kb. óránként + a rövid fotószünetek. (mert lesz mit fotózni)
Elvárás: megbízható motor, utasbiztosítás, motoros rutin
Esőnap nincs, rossz idő esetén is megyünk!

4 nap tömény élvezet és csupán 2 nap szabi

100% aszfaltos, kanyarvadászós, kultúrálódós, zöld folyókba láblógatós túra
További részletek hamarosan!

Jelentkezés / Információ:

info.rrmoto@gmail.com
+36-30/505-6787,
+36-20/561-8803

http://roadrunnermoto....

Menetrend, program(ok):

Koltsegek:


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26691