Please log in

Registration Forgot password


Comment
Isztriai tavasz Abbáziában és hógolyózás a Vrsic-hágón -------- azaz, tavaszi kiruccanás az Isztriára és a Bledi-tóhoz
Departure date April 29, 2018 Tour type Társas gurulás Max group size: 24
Arrival date: May 4, 2018 Difficulty: 3 Organizer: Csopi1
Distance: 2100 Appr. speed: 90 Tour id: 5827


Participants:    8 persons 5 motor
Description:
Szokás szerint ez év május elsején is elmegyünk motorozni egyet. Ezúttal a horvát Isztria és tengerpartja, valamint levezetésnek a Bledi-tó lesz a célpontunk. Az indulási helyszín ismét Barcs. Túránk első háromnapi szállása az Isztriai-félszigeten lévő Abbáziában kerül lefoglalásra, illetve az utolsó két napon a Bledi-tónál. Az Isztrián ilyenkor virágzik az akác és a cédrus, illatuk valami fantasztikus! Túránk során elmotorozunk a Plitvicei-tavak mellet, de előtte az ilyenkor bővizű zúgókat nézzük meg Slunjban. Innen átmotorozunk a Velebit hegyvonulaton, hogy annak a túloldalán elérjük a tengert. A tengerparti úton gurulunk Abbáziáig- A túra látnivalói között szerepel Pulában a Colosseum, Rovinjban Európa legdélebbi fjordja. Idő függvényében beugrunk a szlovén oldalon lévő Piranba is. Megnézzük az egyedülálló Motovun középkorból ittragadt városkát, mely egy dombon trónol. A következő nap felgurulunk a Velebit gerincére és elmegyünk Obrovacig, ahol igen szép természeti látványosságban lesz részünk. Visszafelé a fantasztikus tengerparti úton jövünk egészen Abbáziáig. Másnap felcihelődünk és Szlovénia kevéssé ismert nyugati részén haladva átgurulunk a Vrsic-hágón és letáborozunk Bledben. A következő napon megnézzük a Vintgar-szurdokot, majd megkerüljük a szépséges Júlia-Alpokot, melynek egy szakasza a gyönyörű Soca-völgyén vezet keresztül (volt Isonzo). Hazafelé útba ejtünk még egy-két hágót és a szépséges Dráva-völgyét, majd Letenyére érkezvén elköszönünk egymástól.
A túrán való részvétel alapvető feltétele az alakzatban és csapatban történő haladás képessége, illetve az adott túratempó folyamatos tartása. A túrára minden motor fajtával lehet jelentkezni chopper-robogó is), a belépési határ a 400 ccm.
A szállások hotelekben lesznek, kulturált kétágyas, fürdőszobával ellátott szobákban.
A túra minden szállásán félpanziós ellátás lesz (reggeli + vacsora)
A túra során az adott ország közlekedési szabályait betartva motorozunk, száguldozás a túrán nem lesz, kényelmes, de haladós tempóval közlekedünk.
Indulás előtt néhány héttel részletes túratervet küldök a résztvevőknek.
Kérdés esetén hívjatok vagy írjatok.
Jelentkezési határidő: 2018. március 01.
Email: csopitours@gmail.com
Tel: +36-30-330-11-51

Menetrend, program(ok):
0.nap: Érkezés Barcsra 1.nap: Barcs-Kutina-Slunj-Plitvice-Abbázia 450 km 8ó 2.nap: Abbázia-Gospic-Obrovac-Karlobag-Abbázia 460 km 8ó 3.nap: Abbázia-Medulin-Rovinj-Piran(SLO)-Motovun-Abbázia 360 km 8ó 4.nap: Abbázia-Bovec(SLO)-Bled 280 km 6ó 5.nap: Bled-Vrsic-hágó-Bovec-Kobarid-Tolmin 240 km 6ó 6.nap: Bled-Eisenkappal-Dravograd-Maribor-Letenye 300 km 6ó

Koltsegek:
Szállás: 250 € félpanzióval Benzin: 190 € Kaja: 130 € Egyéb(belépők): 20 €


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here
Barcs, Mol benzinkút (Erkel F. u.) (Csopi1) Magyarország, Somogy

(térkép)
April 28, 2018, 8 p.m. April 29, 2018, 8 a.m. Módosít Törlés
persons
motor

Hozzászólások:

GL Nov. 20, 2017, 5:02 p.m. 112862
Szia Csöpi!
A bemelegít? körre jelentkezem!
Üdv:Karcsi


Participants: 8 Persons, 5 bikes
Barcs, Mol benzinkút (Erkel F. u.), April 28, 2018, 8 p.m.
Csopi1 (2)
ForzásBubu (1)
Reppa (1)
Boszika111 (2)
GL (2)
Felhokep
Hirdetések
Member count: 26528