Please log in

Registration Forgot password


Comment
Albánia-Macedónia-Montenegró hegyei közt barangolva
Departure date July 17, 2019 Tour type Társas gurulás Max group size: 20
Arrival date: July 21, 2019 Difficulty: 2 Organizer: Motoride
Distance: 1744 Appr. speed: None Tour id: 5862
Tour type: Társas gurulás


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
Albánia-Macedónia-Montenegró hegyei közt barangolva
Nem mindennapi túrával szeretnénk kedveskedni a kihívásokat kedvelő motoros barátainknak. A tavalyi kipróbált utakat és megkedvelt országot szeretnénk másokkal is megszerettetni, ezért került bele az idei túraprogramba ismét Albánia.
A túra 2019. július 17-től 21-ig tart.

1. nap
Találkozási pontnak Szegeden a szőreg-i úti Mol benzinkutat jelöltük ki. Innen indul majd a csapat a szerb határ felé, majd azt átlépve haladunk a Tisza-folyó mentén déli irányba. Adán elfogyasztunk egy kis éhségűzőt, majd falatozás után Újvidék felé folytatjuk utunkat. A Tarcal hegyen áthaladva érkezünk meg szerémségbe, ahol Szabács-ot, Valjevo-t és Uzsice-t érintve jutunk el Zlatibor-ba, ahol az első éjszakát fogjuk tölteni.
Napi szakasz cca.: 366 km
2. nap
Reggeli után a montenegró-i határ felé indulunk, majd Pljevlja-t és Zsabljak-ot érintve a montenegró-i fővároson át érkezünk meg az albán határra. A határt átlépve a Szkadari-tó mellett elhaladva Shkoder városon át Durres felé gurulunk, ahol majd a második éjszakát töltjük majd. Ez a város Albánia második legnépesebb városa. Jelentős ipari központ, tengeri kikötő és üdülőhely.
Napi szakasz cc.: 458 km
3. nap
Ezen a napon a főváros felé indulunk, majd a fölé emelkedő Dajti-hegyre kapaszkodunk föl, ahová a helyiek nagy szeretettel járnak kirándulni, jó időben a tengerig is ellátni. Itt már 1000 méter fölött járunk. Elbasan érintésével a Szkadari tó és a macedón határ a cél. A határt átlépve az Ohridi-tó partján éjszakázunk. A Balkán-félsziget földtörténetileg legrégibb és legmélyebb tava Macedónia és Albánia határvidékén. A szűk macskaköves utcák, a terrakotta tetők, a szabadtéri kávézók, a kristálytiszta Ohridi-tó háttérben a gyönyörű hegyekkel azt a benyomást kelti, mintha egy alpesi országban járnánk. Ohrid az egyik legrégebbi európai település, kiemelkedő történelmi-kulturális emlékekkel, és ezek méltán kerültek fel az UNESCO Világörökségi Listájára.
Napi szakasz cca. : 210 km
4. nap
Utunk Macedónia hegyei között folytatódik tovább, a Mavrovo Nemzeti Parkon át. A védett erdőkről, a masszív hegycsúcsokról, az illatos gyógynövényekről és a pisztrángokban gazdag tóról híres Mavrovo Nemzeti Park egész évben vonzza a kalandvágyó utazókat. Macedónia fővárosát érintve, a szerb határt átlépve elindulunk szerbia utait meghódítani, ahol Leskovac-nál rátérünk az autópályára, majd Nis-t elhagyva Aleksinac-on pihenünk meg.
Napi szakasz cca. : 410 km
5. nap
Reggeli után a szerb főváros , Belgrád felé indulunk az autópályán majd Újvidéket elhagyva az első Mol-benzinkútnál búcsúzunk el egymástól. Innen mindenki egyénileg folytatja a hazavezető utat.
Napi szakasz cca.: 300 km
Ezt a túrát minden kalandvágyó motorosnak melegen ajánljuk.
Látványosságok
Zlatibor, Szkadar-i tó, Dajti hegy, Ohrid-i tó, Mavrovo Nemzeti Park, Zsabljak, Albánia.

Menetrend, program(ok):
Bővebb információ a www.motoride.info honlapon

Koltsegek:
MOTOROS (Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel) € 480 MOTOROS UTASSAL (Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában) € 945 MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN (Motoros egyedül egy szobában) € 630


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 27032