Please log in

Registration Forgot password


Comment
Balkáni körút
Departure date July 31, 2019 Tour type Társas gurulás Max group size: 20
Arrival date: Aug. 4, 2018 Difficulty: 2 Organizer: Motoride
Distance: 1460 Appr. speed: None Tour id: 5865
Tour type: Társas gurulás


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
Balkáni körút
A ,,balkán’’ szó hallatán nekem mindig a vadregényes tájak, finom étkek, mesés tengerpart jut eszembe. Ha Neked is ez ugrik be, gyere el erre a túrára, mert itt mindegyikből lesz bőven.
A túra 2019. július 31 és augusztus 04 között kerül megrendezésre.
1. nap
A motoros túra a röszkei határt átlépve veszi kezdetét, majd Újvidéket átszelve mellékutakon haladva érünk el Szerbia szívébe és haladunk a boszniai határ felé. Első éjszakánkat Szarajevóban fogjuk tölteni. A várost a Dinári-hegységhez tartozó öt nagyobb hegy koszorúzza. Nem véletlenül választottuk ezt a várost első megállónknak…
Napi szakasz cca. 410 km.

2. nap
Reggeli után a mostar-i Öreg híd felé vesszük az irányt mely a Neretva folyó két partját köti össze. Ma a világörökség részeként tartják számon. Neum felé haladunk tovább, mely bosznia legnagyobb tengerparti települése. A bosnyák-horvát határt átlépve haladunk tovább kb. 70 kilóméteren át az Adria-gyöngyeként ismert Dubrovnik felé. Mindvégig az Adria-i tengerpart mentén fogunk haladni. Egy újabb határátkelő, a montenegró-i, melyen áthaladva érkezünk meg a Kotori öbölbe. Itt is megállunk majd egy kicsit pihenni. Szállásunk kicsit odébb, Budva városában lesz. Mivel ez a település montenegró legjelentősebb turisztikai célpontja, itt két éjszakát fogunk majd eltölteni, így kicsit jobban elmerülhetünk az itteni kultúrában és persze a tenger habjaiban. Napi szakasz cca. 390 km.


3. nap
Budva és környékének felfedezése, pihenőnap. Ezt a napot a pihenésnek, strandolásnak valamint a balkán-i ízvilág felfedezésének szenteljük.

4. nap
Búcsúzunk Budvától és az Adriától, indulunk újabb utak meghódítására. Montenegró fővárosát elhagyva irány a szerb határ. Mindvégig kanyargós utak és szerpentinek fogják kísérni utunkat. Zlatibor-ba érkezvén letudtuk a negyedik napot is. Itt pihenjük majd ki a nap fáradalmait.
Napi szakasz cca. 310 km.

5. nap
Indulunk a szerb főváros felé, majd Belgrádot érinve Újvidék után érkezünk meg ahhoz a ponthoz, ahol elbúcsúzunk egymástól és mindenki egyénileg folytatja a hazavezető utat.
Napi szakasz cca. 350 km.


Látványosságok
Szarajevó, Mosztár, Neum, Adria-i tenger partvidéke, Dubrovnik, Kotori-öböl, Budva, Zlatibor

Menetrend, program(ok):
Bővebb információ a www.motoride.info honlapon

Koltsegek:
MOTOROS (Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel) € 480 MOTOROS UTASSAL (Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában) € 970 MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN (Motoros egyedül egy szobában) € 550


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26865