Please log in

Registration Forgot password


Comment
Montenegró Classic motoros túra
Departure date May 17, 2018 Tour type Társas gurulás Max group size: 20
Arrival date: May 21, 2018 Difficulty: 2 Organizer: MotoAvantura
Distance: 1750 Appr. speed: None Tour id: 5869
Tour type: Társas gurulás


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
Téged is vár a fekete hegyek országa, a Balkán ékszerdoboza, Montenegró! Kis forgalmú utak, mesés kanyonok és hegyvidék, a Kotori öböl, óvárosok, fantasztikus szerpentinek. Kell ennél több egy fantasztikus motoros túrához?

Montenegró igen felkapott úti cél nem csak a turisták, de a motoros túrázók körében is. Hegyvidéki, keskeny, szinte forgalom mentes útjain néha úgy érzi az arra járó, hogy megállt az idő. Viszont tengerparti városai pezsgő életet mutatnak, főleg a nyári szezonban. Montenegró az ezer arcú ország mely egy kis ékszerdoboz a megszámlálhatatlan természeti csodáival.

Ezen a túrán megnézheted a világ második legmélyebb kanyonját, a Tara kanyont. Megcsodálhatod az Adriai tenger legnagyobb fjordját, a Kotori öblöt. Felfedezheted legszebb óvárosait Perastot, Kotort és Budvát. Megnézheted a hegy oldalába vájt kolostort, Ostrogot. Bejárhatod az ország 3 legszebb kanyonját (Piva, Tara és Moracsa) és a legszebb hegyi útját a Durmitor hegységben. Belekóstolhatsz az ország gasztronómiájába és Budva éjszakai életébe is. Ezen a túrán látni és tapasztalni fogsz amiért érdemes ezt az országot felkeresni. Gyere velünk te is erre a felejthetetlen kalandra!

Gyere velünk te is az egyik legnépszerűbb úticélunkra, IDÉN PÜNKÖSDKOR!


1. nap: Palics (SRB) - Zabljak (MNE)
A motoros túra Palicsról (Magyar – Röszke határátkelő után 20 kilométerre) veszi kezdetét, ahonnan útnak indulunk Újvidék irányába, ahol már várnak bennünket egy igazi vajdasági reggelivel a Duna partján. Innen mellékutakon haladunk tovább és behatolunk Szerbia hegyeibe, mely izgalmas szerpentinjeivel fog elkápráztatni bennünket. Késő délután érjük el a montenegrói határt, innét egy rövid szakasz után átkelünk a Tara kanyonon. Az éjszakát Zabljakon Durmitor hegységben töltjük.

2. nap: Zabljak (MNE) - Budva (MNE)
Zabljak városkából ndulva először megcsodáljuk a Tara kanyon legszebb részét, majd a Durmitor nemzeti park keskeny látványútján haladunk, mely a a Piva folyó kanyonjába vezet. Itt készítünk egy - két fényképet, majd utunkat Niksic érintésével az Adriai tenger felé vesszük egészen a Kotori öbölig. Itt megállunk Perast és Kotor városban mielőtt elérnénk Budva nyüzsgő városát. Budvában 2 éjszakát fogunk eltölteni és lehetőség nyílik megismerni, nyüzsgő óvárosát is, hiszen egyik este a tengerparti setányon egy igazi motoros étteremben fogunk vacsorázni.

3. nap: Budva (MNE) - Budva (MNE)
Budvából indulva először a Lovcen hegység és nemzeti park szépségével és szerpentinjével ismerkedünk meg. Itt egy igazán érdekes szerpentinen fogunk a Kotori öböl fölé kapaszkodni, egészen pontosan 24 hajtűkanyart kell teljesíteni, hogy mesés kilátásban legyen részed az öbölre. Az ízletes montenegrói sonkák is ezen a vidéken készülnek - Njeguski Prsut. A nemzeti parkban megnézzük II. Njegos mauzóleumát is, ahonnét tiszta időben még az Olasz partokig is el lehet látni. Leereszkedve a Levcen hegységből bekanyarodunk Rijeka Crnojevica öreg hídjához, ahol ebéd szüntet tartunk és lehetőséged lesz megkóstolni a helyi különleges módszerrel készült halat. Innét a híres hegyoldalba vájt Osztorgi kolostorhoz megyünk. Visszautunk során megállunk a egy érdkes vízesésénél, majd Budva felé vesszük az irányt egy kellemes szerpentinen.

4. nap: Budva (MNE) - Tara hegység (SRB)
Budvát elhagyva, megállunk a méltán híres Sveti Stefan szálloda szigetnél, ahol búcsút intünk a tengerneek. Pterovácnál hegyi szerpentinre váltunk és ismét elhaladunk a Szkadári tó mellett, majd áthaladunk az ország fővárosán, Podgoricán. A város után kezdődik a Moracsa kanyon, mely látványával és szerpentinjeivel fog elkápráztatni. Mojkovacnal a Tara kanyon felé fordulunk. Végigmotorozunk a másik mesés kanyonon, majd híres hídjánál elkészítjük a kötelező fényképeket és tartunk egy ebédszünetet. A hídtól Szerbia felé vesszük az irányt, és az éjszakát már ott is fogjuk tölteni a Tara nemzeti parkban.

5. nap: Tara hegység (SRB) - Palics (SRB)
A Tara hegységből leereszkedünk a Drina folyó mellé, ahol megállunk megnézni a folyó közepén lévő kis házikót. A folytatásban egy kis hegyi szerpentinen haladunk Valjevo irányába. Itt az útminőség igen változatos. Valjevo után ismét Újvidéknek tartva a Fruska Gora hegyen átkelve érjük el az autópályát, melyen tovább haladunk Horgosnak (Magyar – Szerb határátkelő), ahol ez a csodálatos túra véget ér.

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

- MOTOROS - SAJÁT MOTORRAL: € 330
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)

- - MOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL: € 595
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL: € 400
(Motoros egyedül egy szobában)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

Részvételi díj tartalmazza:
✔ Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a helyi jellegeknek megfelelően
✔ Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára - reggeli és vacsora
✔ Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
✔ Belépők díját a nemzeti parkokba
✔ Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
✔ Ajándékcsomag
✔ Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:
✖ Üzemanyag
✖ Italfogyasztás
✖ Baleset és utasbiztosítás
✖ Személyes szükségleteket
✖ Minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén.

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KÉRJ TŐLÜNK AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS
Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót indítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MIN. 6 JELENTKEZŐ SZÜKSÉGES A TÚRA MEGRENDEZÉSÉHEZ (AZ UTAS NEM SZÁMÍT BELE!)

Bővebb információkért kattints az alábbi linkre:
https://www.motoavantu...

Menetrend, program(ok):
https://www.motoavantu...

Koltsegek:
330 eurótól


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Felhokep
Hirdetések
Member count: 26824