Please log in

Registration Forgot password


Comment
Albánia és a Balkán legjava motoros túra
Departure date June 19, 2018 Tour type Társas gurulás Max group size: 20
Arrival date: June 25, 2018 Difficulty: 3 Organizer: MotoAvantura
Distance: 2100 Appr. speed: None Tour id: 5875
Tour type: Társas gurulás


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
Egy mesés motorostúra, mely érinti Európa legmisztikusabb országát – Albániát, valamint megmutatja neked a Balkán legizgalmasabb és egyben a legszebb részeit! Nincs más hátra int kalandra fel!

Egy hétnapos fantasztikus motoros túra mely megismertet a Balkán ismert és még ismeretlen részeivel. Ez a motoros túra Palicsról veszi kezdetét, érinteni fogja Szerbia mesés hegyeit (Kopaonik), átkelünk Montenegró hegyvidékén, ahonnét Európa legismeretlenebb országába, Albániába megyünk. Ott eltöltünk 3 éjszakát a mesés Albán tengerparton és megnézzünk több olyan települést is ami szerepel az UNESCO világörökség listáján. Nem beszélve arról, hogy motorozni fogunk a világ 10 legizgalmasabb útjaiból az egyiken. Albániából Macedónia és a mesés Ohridi tó felé folytatjuk majd utunk, ahol szintén eltöltünk egy éjszakát, mielőtt visszatérnék Szerbia déli részére, hogy az ottani vidékkel ismerkedjünk meg.

Szeretnél ismeretlen helyekre lejutni? Szeretnél egy nem mindennapos túrán részt venni? Akkor ez a túra neked való! Igazi élményfaktor és kaland vár!


1. nap: Horgos (SRB) - Kopaonik (SRB)
Horgosról (Magyar – Röszke határátkelő) indulunk Újvidék irányába, ahol elfogyasztunk a Duna partján egy igazi vajdasági reggelit. Innen mellékutakon haladva tovább megérkezünk Szerbia hegyvidékére, mely izgalmas szerpentinjeivel fog elkápráztatni bennünket. Késődélután érkezónk meg a Kopaonik hegységbe, ahol az első szállásunk lesz Szerbiában.

2. nap: Kopaonik (SRB) - Durres (ALB)
Indulás után még egy darabig Szerbiában haladunk a Koszovói határ mellett, mielőtt elérnénk Montenegrót. Montenegróban egy rövid, de nagyon szép szakaszt teszünk meg, Plav irányába, ahol tákelünk Albániába. Ahogy határt lépünk, először egy 300 méteres murvás út fogad bennünket, majd egy frissen aszfaltozott, szerpentin mely szinte egészen a nyugati régió legnagyobb városába Shokdraba vezet. Ez az út az SH20-as jelzést viseli és átvezet a Leqet e hotit hágón. Utunkat Durresnek folytatjuk, mely az ország egyik legrégebbi városa, valamint itt található a legnagyobb amfiteátrum is a Balkánon. Szállásunk is e város környékén a tengerparton lesz.

3. nap: Durres (ALB) - Saranda (ALB)
Durresből indulva Bratnak fogunk haladni, melyet az "Ezer ablak városa" névvel is szoktak említeni. Erről a városról is azt tartják, hogy Albánia egyik legrégebbi városai közé tartozik. Itt megnézzük az UNESCO világörökségét képző várnegyedet. Innét ismét a tengerpart felé vesszük az irányt, egészen pontosan Apollonia romjai felé, mely az ókorban az egyik legjelentősebb város volt. Innét Vlora, majd az Llgora hágó felé vesszük az irányt, mely Albánia legismertebb útja, valamint szerepel a világ leglátványosabb útjai között is. Utunk vége Sarandaban lesz, mely az Adria partján fekszik és igen felkapott turista célpont, a mesés tengerpartjai miatt. Sarandahoz közel található Butrinti is, mely szintén az UNESCO világörökség részét képezi. Itt 2 éjszakát fogunk eltölteni.

4. nap: Saranda (ALB) - Saranda (ALB) - PIHENŐNAP
Ez a nap "pihenő napnak" lett nyilvánítva. Lehet strandolni, elehet egy kört tenni a környező településekre, átlehet hajózni Korfu szigetére és lehet egy kisebb túrát tenni Görögországba akár Lefkadára is. A döntés itt a TE kezedben lesz. Természetesen mi készülünk erre a napra is programmal, aki akar velünk tarthat vagy dönthet úgy, hogy inkább a tengerparti lazulást választja.

A fakultatív útvonal keretein belül megnézzük Butrintit, a Kékszem forrást és Gjirokastrat is.

5. nap: Saranda (ALB) - Ohrid (MKD)
Elhagyjuk Saranda mesés tengerpartját és megkezdjük Északnak tartó utazásunk első napját. Átkelünk Görögországba és a Pindus nemzeti parkot érintve haladunk. Egy rövid szakasz erejéig ismét visszatérünk Albániába majd innét az Ohridi tó felé folytatjuk utunk. A tó a Balkán-félsziget földtörténetileg legrégibb és legmélyebb tava Macedónia és Albánia határvidékén. Itt búcsút intünk Albániának és átlépünk Macedóniába, ahol Ohrid városa lesz a vendéglátónk erre az éjszakára.

6. nap: Ohrid (MKD) - Nis (SRB)
Reggel elhagyjuk Ohridot és a tó környékét. A Mavrovo nemzeti parkon, mely Macedónia legnagyobb ilyen jellegű parkja, Szkopje, az ország fővárosa, felé vesszük az irányt. Most nem lesz időnk a városban elidőzni így folytatjuk utunk a Macedón - Szerb határ felé, ahol átlépünk Szerbiába. A nap hátralévő részében Dél-Szerbia mesés vidékén fogunk haladni. Szállásunk Nisben lesz, ahol annó Róma első keresztény császára, I. Constantinus, avagy Nagy Konstantin is itt született

7. nap: Nis (SRB) - Horgos (SRB)
Reggel korán útnak fogunk indulni. Elhagyjuk Nist és egy darabig az autópályával párhuzamosan továbbra is Északnak fogunk tartani. Először a Jastrebac hegység vidékén fogunk haladni, majd Kragujevac érintésével Belgrád felé haladunk. Belgrádnál felhajtunk az autópályára és a túra végpontjáig már azon is fogunk haladni. A túra vége Palicsnál lesz.

Aki esetleg siet haza az reggel választhatja azt is, hogy elköszön és az autópályán hazafelé veszi az irányt.

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

- MOTOROS - SAJÁT MOTORRAL: € 485
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)

- - MOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL: € 860
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL: € 600
(Motoros egyedül egy szobában)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

Részvételi díj tartalmazza:
✔ Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a helyi jellegeknek megfelelően
✔ Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára - reggeli és vacsora
✔ Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
✔ Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
✔ Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
✔ Ajándékcsomag
✔ Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:
✖ Üzemanyag
✖ Italfogyasztás
✖ Baleset és utasbiztosítás
✖ Személyes szükségleteket
✖ Minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén.

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KÉRJ TŐLÜNK AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS
Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót indítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MIN. 6 JELENTKEZŐ SZÜKSÉGES A TÚRA MEGRENDEZÉSÉHEZ (AZ UTAS NEM SZÁMÍT BELE!)

Bővebb információkért kattints az alábbi linkre:
https://www.motoavantu...

Menetrend, program(ok):
https://www.motoavantu...

Koltsegek:
485 eurótól


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26865