Please log in

Registration Forgot password


Comment
A nagy Alpesi körút motoros túra
Departure date June 30, 2018 Tour type Szerpentin Max group size: 20
Arrival date: July 8, 2018 Difficulty: 4 Organizer: MotoAvantura
Distance: 2400 Appr. speed: None Tour id: 5876
Tour type: Szerpentin


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
Motorozz a világ egyik legfantasztikusabb útján, mely egyben a legmagasabb és leglátványosabb része az Alpoknak. Ez az út a “Route des Grandes Alpes”, avagy a Franciaországban található nagy Alpesi út!

Minden nyáron, a motorosok nagy örömére Franciaországban újra megnyílik a Route Des Grandes Alpes, avagy a Nagy Alpesi Út. Ez az útvonal az Alpok legszebb hegyein és hágóin vezet keresztül egészen a Földközi tengerig, vagyis a híres Cote d’Azur -ig.

Ezt az útvonalat egyszer mindenkinek be kell járnia és ha velünk tartasz, ígérjük életre szóló élményben lesz részed. Megnézheted a Mont-Blanc vidékét, Európa legmagasabb hágóin motorozhatsz, csavaroghatsz az Aranyparton, meglátogathatod a mesés Provence régiót és a Verdon kanyont! Kell ennél több egy igazi motoros túrához?

A túra a svájci határtól veszi kezdetét, keresztül vezet Svájc legszebb hegyein és hágóin egészen a Genfi-tó partjáig, ahol kezdődik a világ egyik legszebb hegyi útja, a nagy Alpesi út. Innét indulva több napon keresztül még csodásabb utazásban lesz részed, olyan hágókon fogunk áthaladni mint Col de l'Iseran, Col du Galibier, Col d'Izoard, Col du Bonette és a Col de Turini. Bejárjuk Provance legszebb részeit, ellátogatunk a Verdon kanyonhoz is, majd újra a Genfi-tó felé haladunk olyan hágókon és utakon keresztül amelyeket még nem jártunk be. Meglátogatjuk a Mont Blanc kilátóját is, majd ismét Svájc mesés vidékén motorozva érkezünk vissza az Osztrák határhoz.

Annak érdekében hogy minél többet tudjuk az Alpok nagy útján és Provence régióban barangolni, Bécsből éjszakai vonattal utazunk a svájci határhoz. Innét vágunk neki az izgalmas túrának. Természetesen nem kötelező vonattal utazni. Amennyiben időd engedi és szívesen végigmotoroznál Ausztrián, akkor részünkről ennek semmi akadálya, csupán a jelentkezés során a feldkirchi találkozást kell választanod.


1. nap: Bécs (AUT) - Feldkirch (AUT) - éjszakai vonat
Az igazi motoros túra Feldkirchből (Ausztria) veszi kezdetét, viszont ide el is kell jutnia minden résztvevőnek. Mi éjszakai vonattal utazunk Bécsből Feldkirchbe, a svájci határhoz. A vonat a bécsi nyugati pályaudvarról indul szombat este, a beszálláshoz legkésőbb 9 órára kell ide megérkezni. Természetesen van lehetőség Feldkirchi csatlakozáshoz is. Ebben az esetben nincs más dolgod csupán a jelentkezéskor megadnod hogy vonattal jössz Bécsből, vagy Feldkirchben csatlakozol a csapathoz.

2. nap: Feldkirch (AUT) - Thonon-les-Bains (FRA)
A túra Feldkirchből reggel 9 óra körül fogja kezdetét venni. Áthaladunk Európa egyik mini államán Lichtesteinen is, majd Svájc mesés vidékén fogunk motorozni szinte egész nap. Ezen a napon már javában belekóstolunk a hegyi szerpentinekbe és a hegyek mesés vidékébe, olyan hágókat fogunk áthaladni mint a Klausenpass vagy a Sustenpass. A nap végére a Genfi-tó partjára, Thonon-les-Bains városba fogunk megérkezni. Az éjszakát ennek a városnak a környékén fogjuk tölteni.

3. nap: Thonon-les-Bains (FRA) - Briancon (FRA)
Reggel Thononból indulva nekikezdünk egy mesebeli utazásnak az Alpok legszebb útján a nagy Alpesi úton, vagy ahogyan a helyik hívják - Route des Grandes Alpes. Már ezen a napon olyan legendás hágókon fogunk átkelni mint a Col l'Iseran, vagy a Col du Galibier. Elhaladunk a Mont Blanc mellett is melyet a visszafelé vezető úton fogunk meglátogatni. Szállásunk Briancon mesés alpesi város környékén lesz.

4. nap: Briancon (FRA) - Menton (FRA)
Búcsút intünk Briancon városkának egy rövid időre és a Cote d’Azur felé vesszük az irányt. Ezen a napon sem lesz hiány mesés hegyi utakban, olyan hágókat fogunk érinteni mint Col d'Izoard, Col du Bonette (Európa legmagasabb hágója) és a legendás Col de Turuni. Ezen a napon megérkezünk a nagy Alpesi út végéhez, Mentonba az azúrkék Ligúr tengerhez. Szállásunk Menton környékén lesz.

5. nap: Menton (FRA) - Menton (FRA)
Ez a nap valójában pihenőnap. Arra szolgál hogy élvezzük a Cote d’Azur vidékét. Megnézzük a Monacot, Nizzát, de akár még Saint Tropezt is, ahol a legendás Csendőr filmeket forgatták. De ha akarsz akkor lazíthatsz is egyet a tengerparton. A döntés a TE kezedben van.

6. nap: Menton (FRA) - Briancon (FRA)
Búcsút intünk a Cote d’Azur vidékének és újból a hegyek felé vesszük az irányt. Első látványos megállónk a Verdon-kanyon lesz, melyet sokszor emlegetnek Európa Grand Canyonjának. Innét ismét Birancon felé haladunk tovább, olyan hágókon és útvonalon amit még nem érintettünk. Szállásunk ismét Briancon környékén lesz.

7. nap: Briancon (FRA) - Thonon-les-Bains (FRA)
Brianconból indulva átlépünk egy kicsit Olaszországba, hogy még egy ismeretlen hegyi szakaszon és hágón ismét Francia földön haladjunk. Még egyszer átkelünk a Col de l'Iseren hágón majd egy jobb kanyarral ismét Olaszországba megyünk Aosta felé. Itt a Saint-Bernard hágón keresztül átkelünk Svájcba, majd Chamonixba a Mont Balnc lábához megyünk, hogy a bátrabbak felvonóval felmenjek a 3840 méteren lévő üvegkilátóba. Innét egy rövid szakasz vár ránk a szállásunkig, ami ismét Thonon környékén lesz.

8. nap: Thonon-les-Bains (FRA) - Feldkirch (AUT) - éjszakai vonat
Reggel Interlaken (Svájc) irányába indulunk útnak. Mivel időnk engedi ezen a napon bejárjuk Svájc legszebb hágóit és szerpentinjeit. Átkelünk Grimselpass -on, majd a Fruka– és az Oberalpasson, majd Chur városának vesszük az irányt. Mielőtt megérkeznénk Feldkirchbe még tiszteletünket tesszük Lichtenstein-ben is. Esti órákban érkezünk meg Feldkirchbe ahol feltesszük a motorokat a vonatra és elindulunk Bécsbe.

Aki Feldkirchbe csatlakozott annak itt véget ér a túra.

9. nap: Hazautazás Bécsből (AUT)
A vonat reggel 8 óra körül fog megérkezni a bécsi nyugati pályaudvarra. A motorok átvétele után, mindenki egyénileg utazik haza.

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI - VONATTAL BÉCSBŐL

- MOTOROS - SAJÁT MOTORRAL: € 1150
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)

- - MOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL: € 1990
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL: € 1400
(Motoros egyedül egy szobában)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI - FELDKIRCHI TALÁLKOZÁSSAL

- MOTOROS - SAJÁT MOTORRAL: € 890
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)

- - MOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL: € 1590
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL: € 1140
(Motoros egyedül egy szobában)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

Részvételi díj tartalmazza:
✔ Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a helyi jellegeknek megfelelően
✔ 6 reggelit
✔ 6 vacsorát
✔ Vonatos utazás választása esetén vonatjegy árát Bécs-Feldkirch és Feldkirch -Bécs útvonalon 4 személyes hálófülkében, mely a reggelit is tartalmazza
✔ Vonatos utazás választása esetén a motor vasúti szállítását Bécs – Feldkirch és Feldkirch – Bécs útvonalon
✔ Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
✔ Ajándékcsomag
✔ Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:
✖ Üzemanyag
✖ Italfogyasztás
✖ Baleset és utasbiztosítás
✖ Személyes szükségleteket
✖ Minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén.

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KÉRJ TŐLÜNK AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS
Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót indítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MIN. 6 JELENTKEZŐ SZÜKSÉGES A TÚRA MEGRENDEZÉSÉHEZ (AZ UTAS NEM SZÁMÍT BELE!)

Bővebb információkért kattints az alábbi linkre:
https://www.motoavantu...

Menetrend, program(ok):
https://www.motoavantu...

Koltsegek:
890 eurótól


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26824