Please log in

Registration Forgot password


Comment
>>> Motoros túra az energia mezőbe --- azaz, energia begyűjtés a Bakonaki-tónál, majd annak kieresztése a B-69-es úton
Departure date May 18, 2017 Tour type Társas gurulás Max group size: 16
Arrival date: May 21, 2017 Difficulty: 3 Organizer: Csopi1
Distance: 800 Appr. speed: 90 Tour id: 5901
Tour type: Társas gurulás


Participants:    2 persons 1 motor
Description:
Egy kissé szokatlan túrát találtam ki Pünkösd hosszú hétvégéjére. Létezik Szlovénia keleti részén a Mura-vidéken egy valamikori magyar falucska, melynek becsületes neve Dobronak, szlovénul Dobrovnik, ahol található egy különleges Energia Park. Eme falucska mellet már több száz éve létezik egy tó, melyet erdő vesz körül és ebben az erdőben valami hihetetlen pozitív, gyógyító energiák áramlanak ki a föld belsejéből, már az ősidők óta. Ennek szeretnék a végére járni ezen a rövid pünkösdi túrácskán. A túra kilométerben is rövid, és mint ahogyan írtam az elején kissé rendhagyó, nem igazán a kilométer hajhászásról szól, hanem egy része inkább a természet közeli élményekről. Ám, hogy ne tunyuljunk el, lesz benne némi motorozás és kanyargósabb útszakasz is gyönyörű tájakkal. Mivel a túra rendhagyó, ezért már az indulást is rendhagyónak terveztem meg. A találkozási pont ugyanis szintén egy magasabb szintű energiamező közelében lesz, méghozzá Pakson a Halászcsárdánál, ahol megebédelünk, és innen indulunk együtt tovább. Utunk során útba ejtjük a szép Káli-medencét, majd Tapolcánál elmegyünk egy kevesek által ismert helyre, melyet csak ott árulok el, hogy hová. Ezt követően a Zalai-dombságon keresztül folytatjuk utunkat a szlovén határig, majd azt átlépve hamarosan megérkezünk Dobrovnikba. A második napon pihenni hagyjuk a motorokat és az erdőben lévő Energia Parkot járjuk be a közepén lévő Bakonaki-tóval együtt, illetve iszunk a Szent Vid forrás gyógyító vízéből. Ez a nap erre lesz szánva, állítólag egy nap alatt a lényeget be is lehet járni. A túra harmadik napján már előkaparjuk a paripákat és megyünk egy bő 300 km-es kört. Az első szakasz a meseszép Dráva-völgyén vezet keresztül, majd átvágunk Dravográdnál az osztrákokhoz és a híres B-69-es úton érkezünk vissza a kiindulási pontunkra, Dobrovnikba. A túra utolsó napján megreggelizünk, majd átgurulunk a magyar határon és Rédicsnél elköszönünk egymástól, innen már megy mindenki saját otthona felé.
Ennyi lenne ez a könnyű kis túrácska némi természetjáró programmal vegyítve. A túra rövid távjára való tekintettel nincs kikötés a motorok fajtáját és hengerűrtartalmát illetően, de azért 50 ccm-es robogó nem játszik.
A túra során az adott ország közlekedési szabályait betartva közlekedünk és a száguldozás nem célunk, a nyugodt, nézelődős tempó lesz a jellemző.
A túrára jelentkezni 2018. április 15-ig lehet.
Kérdés esetén írjatok vagy hívjatok.
Email: csopitours@gmail.com
Tel: +36-30-330-11-51

Menetrend, program(ok):

Koltsegek:
Szállás: 120 € Benzin: 60 € Kaja. 60 € Egyéb(belépő, parkoló jegy): 10 €


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here
Szeged, Szabadkai úti Shell benzinkút (Csopi1) Magyarország, Csongrád

(térkép)
May 18, 2018, 4:30 a.m. May 18, 2018, 5 a.m. Módosít Törlés
persons
motor

Hozzászólások:

Csopi1 March 10, 2018, 8:32 p.m. 113437
https://www.viamicheli...
Csopi1 March 10, 2018, 8:24 p.m. 113434
https://www.viamicheli...


Participants: 2 Persons, 1 bikes
Szeged, Szabadkai úti Shell benzinkút, May 18, 2018, 4:30 a.m.
Csopi1 (2)
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26790