Please log in

Registration Forgot password


Comment
Motoros fotós kihívás
Departure date July 20, 2018 Tour type Motorostalálkozó, rendezvény Max group size: None
Arrival date: July 22, 2018 Difficulty: 1 Organizer: Okta
Distance: 250 Appr. speed: 1 Tour id: 5925
Tour type: Motorostalálkozó, rendezvény


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
https://www.facebook.c...

Üdv!
Szerveznénk egy laza motoros túrát, ami egyben egy fapados fotóverseny is lenne egyben. Nem csoportos motorozás, bár természetesen nincs tiltva a közös gurulás.
A feladat az lenne, hogy az indulási ponton minden induló megkapja (reggel 8:00 és 10:00 óra között) a listát azokról a helyekről/látnivalókról, amiről kellene egy képet készítenie útközben úgy, hogy a motorkerékpárja is rajta legyen a felvételen. Az útvonalat mindenki egyénileg határozza meg (éppen ezért saját felelősségére vesz részt minden jelentkező ezen az eseményen és határozottan felhívjuk most a figyelmet a KRESZ és a normális/biztonságos motorozás szabályainak betartására!) és az időbeosztást is – azaz ha még mást is meg szeretnél nézni az útvonal közelében, annak sincs semmi akadálya. Kényelmes kirándulós túratempó a jelige!
Értelemszerűen digitális formában kellene a képeket elkészíteni, úgy hogy a találkozási/érkezési ponton a zsűrinek át lehessen adni. Ennek határideje aznap 18:00 óra. Mivel a túraútvonal kb. 250km egy reggeli vagy kora délelőtti indulással ez igencsak kényelmesen teljesíthető. (Kb. a Bükk környékén fogunk tekeregni.)
A távolabbról érkezőknek van lehetősége pénteken is megszállni – kifejezetten ajánlom az eseményt az ország más részein élőknek, akik nem ismerik ezt a környéket és szeretnek motorozni plusz fotózni is.
Szombaton a szálláshelyen a zsűri értékeli az elkészített képeket és este eredményhirdetés. Elképzelésünk szerint a program részét képezné „díjkiosztó” után a szombat este közös eltöltése, tábortűz, szalonnasütés, miazmás.
Lehet sátrazni is, szállás a nagyvisnyói élménytáborban lenne, faházakban.
Nincs szükség vérprofi fotós felszerelésre, akár telefonnal is el lehet készíteni a képeket – elsősorban a kompozíciót értékeli a zsűri. (Pl. ha nincs „kiphotoshopolva” egy villanypózna a fotóról, az nem lesz befolyásoló tényező, vagy ha nem ideális a napfény beesési szöge… ) Természetesen ha másodmagával jönne valaki, akkor az utas is fotózhat. Mondhatni a fotóverseny is inkább csak alibi, hogy legyen valami okunk szép útvonalakon motorozni. Az útvonal B-A-Z és Heves megyében fog vezetni, így aki meg szeretné ismerni ezt a tájegységet motorral, annak itt a remek alkalom. Komoly díjakra ne is számítsatok! :) De mivel általában amúgy is fényképezünk a látnivalóknál, a verseny keretén belül legalább lesz lehetőségünk egymás felvételeit is megnézni…

Menetrend, program(ok):

Koltsegek:
1700/fő/éj


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:

Okta July 2, 2018, 11:46 p.m. 113956
Halihó! Köszi, hogy jelezted! Facebookon fent vagy esetleg? Ott frissítgetem az eseményt.
Analog June 28, 2018, 10:20 p.m. 113948
Szia Okta!

Tetszik az ötlet. Terv szerint megyek a túrára, remélem nem jön közbe semmi addig!


Participants: 0 Persons, 0 bikes
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26813