Please log in

Registration Forgot password


Comment
Erdély a Déli-Kárpátokon keresztül motoros túra 2018. július 23. és 29. között
Departure date July 23, 2018 Tour type Társas gurulás Max group size: 15
Arrival date: July 29, 2018 Difficulty: 2 Organizer: MotoAvantura
Distance: 2200 Appr. speed: None Tour id: 5929
Tour type: Társas gurulás


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
Egy fantasztikus motoros túra Erdélybe, ahol mindig kék az ég és zöld a fű! Érintetlen tájak, vendégszerető emberek, fantasztikus ételek és az áfonya “likőr”! Ez Erdély legjava!

Mondhatjuk azt, hogy az Erdélyi motoros túránk az egyik legnépszerűbbek közé tartozik. Mindig jó a társaság jön össze, és jó fergeteges hangulatban telnek. Ezt az idei évre is pont így tervezzük.

Erdély zöldellő vidékét idén is, mint minden évben Szerbia felől közelítjük meg. Bejárjuk a Déli-Kárpátok két legfelkapottabb hegyi útját, a Transzalpinát és a Transzfogarast. Elidőzünk egy kicsit a két legszebb száz városban is, Nagyszebenben és Brassóban. Megmártózunk a Szent Anna tóban, megnézzük Bálványosfürdőt, ellátogatunk Csángókhoz a Gyimesekbe és a Madarasi Hargitára. Bejárjuk székelyföld miden zugát. A túrát a legautentikusabb erdélyi faluban zárjuk, mégpedig Torockón a Székelykő lábánál.

Gyere velünk egy igazi kalandra a mesés Erdélybe, a Kárpátok zöldellő kertjébe!

1. nap: Horgos (SRB) - Kladovo (SRB)
A motoros túra Palicsról (Szerbia) veszi kezdetét, és egy rövid autópálya szakasz után Újvidéken állunk meg, hogy elfogyasszunk egy igazi vajdasági reggelit. Innét mellékutakon haladunk Pancsova és Szendrő érintésével Galambóc váráig. A folyó a teljes szakaszán itt a legszélesebb, valamint itt található a Vaskapu (Djerdap) szoros és nemzeti park bejárata is, mely szerintünk a Duna egyik legszebb szakasza. A szoroson átkelve érjük Kladovo városát, ahol az éjszakát fogjuk tölteni.

2. nap: Klasovo (SRB) - Nagyszeben (ROM)
Romániába a Vaskapu vízi erőmű gátján áthaladva érkezünk meg. A napi szakasz első részében sorba haladunk át a nem igazán impozáns településeken, amik szinte egymást érik. Így érjük el a Déli -Kárpátok egyik legszebb útját, a Transzalpina utat, ahol a településsel együtt a forgalom is meg fog ritkulni. Ez az út szinte még új, csupán néhány éve adták át a forgalomnak. A napi szakasz végén a valamikori szász városba, Nagyszebenbe fogunk megérkezni. A szállásunk is itt lesz, így este lehetőség nyílig egy kis felfedező sétát tenni a városban.

3. nap: Nagyszeben (ROM) - Csíkszereda (ROM)
Reggel útnak indulunk a másik sokkal ismertebb hegyi útnak a Déli-Kárpátokban. Ez az út Transzfogarasi út, melynek mesés szerpentinjein felkapaszkodunk a hágó tetejére. Ott mindenki elkészítheti a kötelező fotókat, majd ugyan azon az úton melyen felmentünk le is ereszkedünk és Brassó felé vesszük az irányt. Itt teszünk egy jobb kanyart Törcsvár felé, hogy egy mesés szerpentinen ereszkedjünk le a másik szász városba, Brassóba. Innét a Csíki vidékre megyünk ahol szállásunk lesz. Itt fogunk eltölteni 3 napot!

4. nap: Csíkszereda (ROM) - Csíkszereda (ROM)
Reggel útnak indulunk a Gyimesekbe, ahol a Csángók élnek. Itt megnézzük az 1000 éves határt és a Rákóczi vár maradványait. Visszafelé megnézzük Csíksomlyón a kegytemplomot, majd innét Kézdivásárhely felé vesszük az irányt, majd Bálványosfürdőn keresztül a Szent Anna tóhoz megyünk, ahol egy picit hosszabban időzünk el. Így aki szeretne nyugodtan megfürödhet a tóban. A folytatásban mellékutakon, kevésbé forgalmas helyeken fogunk mesés kilátás mellet Szentegyháza majd a szállásunk felé haladni.

5. nap: Csíkszereda (ROM) - Csíkszereda (ROM)
Ezen a napon a Hagymás hegységen keresztül a Békás szoros és a Gyilkos tó lesz az első úti célunk. A szorosban található bazárokban beszerezzük az éves adag áfonya “likőrt”, majd átgurulunk a Gyilkos tóhoz ahol elidőzünk egy kicsit. A folytatásban a Bucsin tetőn keresztül Szovátára megyünk, ahol megnézzük a híres Erdélyi fürdővárost, majd Korondon beszerezzük az összes szuvenírt. Mielőtt visszatérnénk szállásunkra, felkapaszkodunk a Madarasi Hargitára is. Este helyi ételek és pálinka kíséretében megbeszéljük a napi élményeket.

6. nap: Csíkszereda (ROM) - Torockó (ROM)
Ezen a napon búcsút intünk Székelyföldnek és egy kis kerülővel Segesvár felé tartunk érintve a Kelemen havasok lábát. Ezen a napon ismét varázslatos tájak kíséretében utazunk, Erdély egyik legautentikusabb települése, Torockó felé. Ez a falu Székelykő lábánál fekszik, és híres a hagyományőrzéséről. Amennyiben időben érkezünk a bátrabbak megpróbálkozhatnak a Székelykő megmászásával. A félénkebbeknek kocsmatúrával szolgálhatunk!

7. nap: Torockó (ROM) - Ártánd (HUN)
Erre a napra meghagytuk, hogy a résztvevők döntsék el melyik irányba induljunk el haza. Lehetőségünk van Kolozsvár felé elindulni és ott megnézni a Mátyás szobrot, majd egy kis kitérőt tenni a Sárkányok kertje felé. Vagy pedig Pádis felé elindulni és egy kicsit barangolni még Erdély hegyei között. Ezt Torockón az utolsó Erdélyi vacsoránkon fogjuk megbeszélni!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

- MOTOROS - SAJÁT MOTORRAL: € 395
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)

- - MOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL: € 710
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL: € 475
(Motoros egyedül egy szobában)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

Részvételi díj tartalmazza:
✔ Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a helyi jellegeknek megfelelően
✔ Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára - reggeli és vacsora
✔ Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
✔ Belépőt az Avala toronyba
✔ Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
✔ Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
✔ Ajándékcsomag
✔ Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:
✖ Üzemanyag
✖ Italfogyasztás
✖ Baleset és utasbiztosítás
✖ Személyes szükségleteket
✖ Minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén.

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KÉRJ TŐLÜNK AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS
Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót indítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MIN. 6 JELENTKEZŐ SZÜKSÉGES A TÚRA MEGRENDEZÉSÉHEZ (AZ UTAS NEM SZÁMÍT BELE!)

Bővebb információkért kattints az alábbi linkre:
https://www.motoavantu...

Menetrend, program(ok):
https://www.motoavantu...

Koltsegek:
MOTOROS - SAJÁT MOTORRAL € 395; MOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL € 710; MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL € 475


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Felhokep
Hirdetések
Member count: 26865