Please log in

Registration Forgot password


Comment
Észak Velencéje - Szentpétervár
Departure date Aug. 15, 2020 Tour type Felvonulás Max group size: None
Arrival date: Aug. 25, 2020 Difficulty: 1 Organizer: Dokypapa
Distance: 5000 Appr. speed: None Tour id: 5973
Tour type: Felvonulás


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
SzentPétervár a csoda és Moszkva , amit nem mindenki és nem mindennap lát,, képzeld el , hogy ott állsz a Vörös Téren , hát nem semmi az tuti.

Ez egy baromi hosszú , de roppantul szuper túra lesz, Ismét. CSAK MOTOROSOKNAK,.

1 nap Budapest-Bialystok 880 Km
2 nap Bialystok-Riga 520 Km
3 nap Riga-Tallin 310 Km
4-5 nap Talin - SztPétervár 370 Km
1 nap pihenő
6-7 nap SztPétervár -Moszkva
715 Km
1 nap pihenő
8 nap Moszkva-Baturin 685 Km
9 nap Baturin-Rivne 550 Km
10 nap Rivne -Budapest 830 Km
Ez így egész pontosan 4700Km
300 lityi nafta , stb , szállások reggelivel , a többit megoldod.

Oroszországban érvényes baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (megkötése kötelező),
SzentPétervár
A reggelit követően városnézésre invitállak , amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. Itt hajóra szálunk és megnézzük az Aurórát és ha szerencsénk van , az Admiralitás pár igen komoly rombolóját , amik itt szoktak horgonyozni.
Délután Palota tér keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Moszkva
Moszkva hatalmas méretei és óriási távolságai miatt célszerű a tömegközlekedést igénybe venni, melynek legfontosabb (és turisztikai szempontból legérdekesebb) eleme a metró. Stockholmhoz hasonlóan, a moszkvai metró is világhíres, s egyben egyike annak a kevés figyelemre méltó (mondhatni szép) szocialista realista alkotásnak, amelyek a szocializmus idején készültek. Kialakításakor az is fontos szempont volt, hogy egy esetleges háború esetén megfelelő óvóhelyként is funkcionálhasson. 1935-ben kezdték építeni, 12 metróvonala és több mint 180 állomása van, melyek kialakítása valóban szép látványt nyújt festményeivel, mozaikmunkáival és díszkandeláberjeivel. Naponta kilenc millió utas utazik rajta (a világ második legsűrűbben használt metróhálózata), s a szerelvények 90 másodpercenként követik egymást csúcsidőben. A rendszer teljes hosszúsága csaknem 300 kilométer, az egyes állomások akár négy kilométerre is fekhetnek egymástól. Ezért, ezt kiegészítve Moszkvának jól kiépített busz-, sőt villamos és trolibuszhálózata is van. A turisták több városnéző buszjáratot is találnak.

De nézzük akkor, hogy mi az, amit feltétlenül látnunk kell!
A Kreml -A Vörös tér -A Vaszilij Blazsennij-székesegyház (Boldog Vazul-) -A Lenin Mauzóleum -A Kolomenszkoje -A Novogyevicsij kolostor -A Megváltó Krisztus székesegyház -és akkor még semmit nem láttunk vazz , kevés lesz a két nap , ennyi, de ott állni a Vörös Téren , hát az sem semmi , benézünk Oroszország leg patinásabb bevásárló központjába , GUM. ide vastagon kell pénz és rengeteg fotót készítünk , be ülünk egy olcsó kajáldába , mert az is van és magunkkal visszük Moszkva illatát. Moszvát elhagyva Orel fele vesszük az irányt ,,, igazi Amerika az út , rettentő hosszú , akár 30-40-50 Km s egyenesekkel ,látványos , ámde fárasztó út után lépjük át az Orosz Ukrán határt, minden gond nélkül , hisz turista vagy . Nem kell félni , az Ukrajnai utunk is sima sót élvezetes utakon fog végig vinni , az utolsó nap agy kissé megerőltető lesz , de a hazaérés öröme feledtetni fog mindent. Hosszú , nem egyszerű túra ,nagyon kell egymásra figyelni , de felejtsd el az Orosz vezetési stílusról szóló marhaságokat , meg fogsz lepődni , mind az utak mind a vezetési szokások sokkal jobbak mint itthon. nem vicc.
A túrára minden motor fajtával lehet jelentkezni – chopper, robogó is jöhet - 400 ccm-től felfelé, a müszaki képességek a fontosak ..
A túra során a csoportos motorozás szabályainak betartása és az adott túratempó folyamatos tartása alapvető elvárás, követelmény, fontos , nincs egyénieskedés , tolerálnod kell 10 napig minden túratárs jelenlétét..

Fotózás, videókészítés - személyiségi jogok:
Kedves Túratársak!
Felhívjuk figyelmedet, hogy a Túráink nyilvános események, így a túrák ideje alatt fénykép- vagy videófelvételek készülhetnek, amelyek a médiában is megjelenhetnek. Mi, szervezők is készítünk fotódokumentációt a rendezvényről, amelyet saját kommunikációs csatornáinkon , web lap, facebook stb, közzétehetünk, illetve sajtóközleményeinkben esetenként felhasználhatunk. Ezt kérem tudomásul venni.

Menetrend, program(ok):

Koltsegek:


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here
(Dokypapa) Magyarország, Pest https://goo.gl/maps/RuESfppQ6ZT2

(térkép)
Dec. 1, 2018, 6:54 a.m. None https://goo.gl/maps/RuESfppQ6ZT2 Módosít Törlés
persons
motor

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
, Dec. 1, 2018, 6:54 a.m.
Felhokep
Hirdetések
Member count: 26907