Please log in

Registration Forgot password


Comment
Bakancslista III. Tour de Albania avagy Európa utolsó titka ahol a tengeri és hegyi utak összeérnek....
Departure date Feb. 7, 2019 Tour type Társas gurulás Max group size: 24
Arrival date: Feb. 22, 2019 Difficulty: 4 Organizer: mrjeans
Distance: 3700 Appr. speed: 90 Tour id: 5988
Tour type: Társas gurulás


Participants:    2 persons 1 motor
Description:
Ha valaki tíz-tizenöt évvel ezelőtt az albán motoros túráról mesélt egy társaságban, valószínűleg megkérdőjelezték a józanságát elmeállapotát. Akkoriban Albánia épp hogy elindult a demokrácia felé vezető úton, idegenforgalomról csak jóindulattal lehetett beszélni a Nyugat-Balkánon, és az odajutás is meglehetősen körülményes volt. Manapság viszont rohamosan fejlődik az infrastruktúra, gombamód szaporodnak a 4-5 csillagos hotelek, épülnek az utak. Albánia, mint egy csiszolatlan gyémánt ragyog a keleti és nyugati világ között, de vajon érdemes oda utazni? Szerintem igen!! Hogyan? Motorral! A most kiírt túrán végig motorozzuk Albániát hogy lássuk az alábbiakat:
1. Albán Riviéra fénykép albumba való szépségét - Albániának 360 km hosszú a tengerpartja. A jón-tengeri partvidék mintegy 40 km-es keskeny szakaszát nevezik „Albán Riviérának”, amely valóban lélegzetelállító! Motoros túránk részét képezi az itt elterülő világ top 10 motoros útjai között szereplő Vlore és Saranda közötti útszakasz is!
2. A Világörökség helyszínek meglátogatása - Gijokastra - Llogara Nemzeti Park, Kék szem-forrás, Ohridi tó stb.

3.Tirana és a krujai öreg bazár és a vár megtekintése

4. A Gastronomia és vendégszeretet!!!

5. Az Albánia csodálatos érintetlen hegyei és motoros útjai mely motorostúránk legfontosabb részét képezi!!
És még sorolhatnám ....
Albánia annyira lenyűgöző hely, hogy a puszta létezését is nehéz elhinni, de ezen a túrán részese lehetsz ennek a csodának a felfedezésén.
Ez úton meghívok minden olyan motorost erre a túrára aki imád motorozni és nem elégszik meg fél, vagy egy napos túrával. Ezzel azt akarom mondani hogy nem csak a cél a lényeg hanem maga az út !!!
Az útvonal tervezésekor cél volt hogy az énáltalam kipróbált útvonalakon, lehetőleg minden utunkba kerülő látványosságot meglátogassunk. Az utak jó minőségűek, egyes helyeken azonban út hibák előfordulhatnak pl. hegyi utak. A szállások minőségi hotelekben illetve panziókban lesznek reggelivel.
Ezen a túrán minden nap, reggeltől estig, egésznapi motorozással töltjük a napot, sok megállással. Érkezés az aznapi szálláshelyre a késő délutáni órákban.
Igényként merült fel hogy egy úgymond 0. napot beiktassak a távolabbról érkező motorostársak
érdekében. Budapesti nem korai indulást követően elmotorozunk Palics (Szerbia) településre ahol egy kis ismerkedési vacsora mellett felkészülünk eme Bakancslistás III.-helyezett túránkra. Az itt hagyományszámba menő bőséges reggeli után egy csapatként indulunk a kalandok földjére Albániába.
A túrán való részvétel alapvető feltétele a csoportban való haladás képessége és az egymás iránti tolerancia mellett az írott és íratlan szabályok betartása ! Kizárólag műszakilag megfelelően felkészített motorokkal lehet a túrán részt venni kizárva ezzel a műszaki hibákból eredő időbeni elcsúszásokat. Minden féle motorral lehet jönni 400 cm3 felett.
A jelentkezők az indulás előtti napokban részletes úti tervet kapnak !
Minden nap indulás előtt megbeszéljük az előttünk álló úti tervet amit nyomtatott formában mindenki kézhez kap. Út és baleset biztosítás kötése és a zöldkártya kötelező. Útlevél nem szükséges. A túrán minden jelentkező a saját felelősségére vesz részt.
Jelentkezési határidő:
Bármi kérdés esetén elérhető vagyok
mrjeans@freemail.hu
tel: +36-30-345-14-97 !

Menetrend, program(ok):
0.nap: Bp-Palics 240km 1.nap: Palics-Novi Sad-Sabac-Valjevo-Visegrad(Bih) -Gorazde-Foca-Zabljak 590km 2.nap: Zabljak-Podgorica-Shkoder-Velipoje 340km 3.nap: Velipoje-Kukes-Bicaj-Maqellare-Debar(MCD)-Struga-Ohrid 380km 4.nap: Ohrid-Ohridi tó kilátó- Elbassan-Lushnje-Fier-Vlore 230km 5.nap: Vlore-Sarande 120km 6.nap: Sarande-Tepelene-Permet-Ersekő-Korce-Pogredec 300km 7.nap: Pogradec-Elbassan- Tirane-Kruje-Shkoder-Sukobin(MNE)-Virpazar-Budva(MNE) 460km 8.nap: Budva- Kotori öböl-Trebinje-Ljuboski-Mostar 380km 9.nap: Mostar-Sarajevo-Doboj-Bród-Samac-Eszék-Mohács-Bp. 660km

Koltsegek:
Szállás, reggelivel: 460 euro Benzin: motorfüggő kb. 200 euro Kaja: egyénfüggő egyéb: 30 euro


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here
Budapest Campona Shell benzinkút parkoló (mrjeans) Magyarország, Budapest

(térkép)
June 14, 2019, 7:30 a.m. June 14, 2019, 8 a.m. Budapest Campona Shell benzinkút parkolója Módosít Törlés
persons
motor

Hozzászólások:Participants: 2 Persons, 1 bikes
Budapest Campona Shell benzinkút parkoló, June 14, 2019, 7:30 a.m.
mrjeans (2)
Felhokep
Hirdetések
Member count: 26898