Please log in

Registration Forgot password


Comment
>>> Görög túra egy gatyóban, de nem, mint görög a falóban ------ azaz, hét nap, hat éjszaka Zeusz birodalmában
Departure date Aug. 2, 2019 Tour type Társas gurulás Max group size: 20
Arrival date: Aug. 8, 2019 Difficulty: 3 Organizer: Csopi1
Distance: 3500 Appr. speed: 90 Tour id: 6071
Tour type: Társas gurulás


Participants:    2 persons 2 motor
Description:
A cím ne tévesszen meg senkit, természetesen nem gatyában motorozunk, csak a görög vidék forróságára utal, ezekben a hónapokban, bár minden előfordulhat!
A vírus veszély eléggé tönkretette az ez évi túraterveket, ezért megpróbálkozom ezzel a görög túrával, hátha lesztek néhányan, akinek megtetszik ez a görög gurulás.
Azt mondják a vírust az UV sugárzás kivégzi, ebben pedig a görög honban hiány nem lesz, ez tuti, mivel ott mindig süt a nap!
A görög hon már önmagában is mesés, de ha kiszemelgetjük belőle a legszebb részeket, akkor az maga a csoda!
Szokásomhoz híven ezen a túrán sem maradunk látnivalók nélkül, hogy csak néhányat említsek, hiszen maga az út is mesés, amelyen végig guruljuk a görög túránkat.
Első éjszakánkat a mesés Ohridi-tó partján töltjük, mely igaz, hogy nem a görög hon része, de ettől függetlenül meseszép.
Másnap felugrunk a Galicici Nemzeti parkba, ahonnét elképesztő kilátás nyílik az Ohridi-tóra.
Utunkat folytatva átlépjük a görög határt és második éjszakánkat már Görögország nyugati partvidékének legszebb városkájában, Párgában töltjük el. Egy esti séta a parton , vagy felmenni a kivilágított várba, egy életre szóló élmény.
A következő napon délnek végig gurulunk a nyugati partvidéken, ahol útba ejtjük a gyönyörű Lefkáda szigetét, melyen teszünk egy tisztelet kört. Innen tovább gurulva megérkezünk a híres Rio-Antario hídhoz, melyen átmotorozunk a Peloponnészosz-félszigetre, amely a magyar mérnökök által megtervezett és irányított Kórinthoszi-csatorna elkészülte óta földrajzilag inkább már sziget.
Harmadik éjszakánkat a híres csatornánál töltjük el, természetesen meg is tekintve azt.
Másnap a neves csatornát magunk mögött hagyva már Görögország keleti partvidékén fogunk gurulni, ahol a Volos nevű metropolisz fölé kanyargunk egy végtelennek tűnő szerpentinen, majd ezt követően a tengerparton motorozunk, ahol jobbról mellettünk a tenger, balról pedig gyönyörű olajfa ligetek szegélyezik utunkat, amely szépen, lágyan kanyarog egészen a szállásunkig, amely legalább 2 órányira lesz Volostól, a félsziget csücskén.
Az ötödik napon elindulunk felfelé a keleti parton, ahol meseszép tengerparti utak várják, hogy koptassuk gumink széleit.
A szállásunk egy általam különösen kedvelt üdülőfaluban lesz, az Olymposz hegység lábánál, ahol csodálatosan tiszta a tenger, és homokos a part. Ezen a szép és kellemes helyen két éjszakát töltünk el.
A következő nap reggelén elgurulunk a hírhedt Meteorákhoz, mégpedig oda-vissza az Olymposzon keresztül, természetesen nem ugyanazon az útvonalon.
Az utolsó napon reggel elindulunk haza felé, amely végig autópálya lesz, de nem kell félni tőle, többszörösen kipróbált útvonal, normális esetben délután 6 körül a magyar határon leszünk, ahonnét még a messzebbről jövők is emberi időben hazaérhetnek.
Utunk során több alkalommal fogunk pályázni, de nem kell megijedni ettől sem, mivel ezek a pályarészek még élvezetesek is, azaz kanyargósak, sok-sok kivilágított alagúttal, de csak így tudunk bejárni ekkora területet egyetlen hét alatt.
A napi távokat úgy terveztem, hogy többnyire minden nap, érkezést követően lesz némi idő a fürdésre.
A túrán a csoportos motorozás írott és íratlan szabályainak betartása, valamint a kiírt túratempó folyamatos tartása alapvető követelmény.
A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A szállások kulturált hotelekben, panziókban, kétágyas, fürdőszobás szobákban lesznek, reggelivel.
Kérdés esetén írjatok vagy hívjatok.
Email: csopitours@gmail.com
Tel: +36-20-310-99-27

Menetrend, program(ok):
1.nap: Szeged-Ohrid 810 km 2.nap: Ohrid-Korce(AL)-Kastória-Métsovó-Párga 360 km 3.nap: Párga-Préveza-Mesolóngi(220 km 4ó)-Rio-Pio híd-Kórinthosz 390 km 4.nap: Kórinthosz-Volos-Geroplina 450 km 5.nap: Geroplina-Sklitohoro-Stómio-Nei Pori 240 km 6.nap: Nei Pori-Meteorák-Olymposz hegység-Nei Pori 350 km 7.nap: Nei Pori-Szeged 920 km

Koltsegek:
Szállás, reggelivel 320 € Benzin 340 € Kaja 150 € Egyéb(pálya): 60 €


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here
Szeged, Szabadkai úti Shell benzinkút (Csopi1) Magyarország, Csongrád

(térkép)
Aug. 2, 2020, 5:30 a.m. Aug. 2, 2020, 6 a.m. Módosít Törlés
persons
motor

Hozzászólások:

bufesrac June 19, 2020, 9:52 a.m. 115601
Sajnos ezt le kell mondanom, mert keresztbeszerveztem egy másik túrával, ahova már régebben elígérkeztem. :( Nektek mindenesetre jó bulit, ha meg lesz tartva. :)
Csopi1 June 11, 2020, 8:31 p.m. 115560
Ez sajnos teljesen igaz!
bufesrac June 11, 2020, 9:59 a.m. 115557
Igen, általában nagyokat szoktam menni, ha már egyszer nekikezdek. No meg ez a vírus
(a mostani es?s id?kkel karöltve) amúgy is kb. félbe vágta a szezont, van mit behozni. :)
Csopi1 June 9, 2020, 8:08 p.m. 115538
Üdvözöllek az alakuló görög légióban, Peti!
Ahogyan elnézem ez évben nagyokat akarsz motorozni!
Üdv: Csöpi
Csopi1 May 31, 2020, 7:39 p.m. 115510
Üdvözöllek a nyár és a túra els? fecskéjeként, Pino!
Ne aggódj, többször kipróbált táv a hazaút, még mindenki kellemesen csalódott a magyar határra érve, ráadásul úgy, hogy még száguldani sem kell hazafelé.
Üdv: Csöpi
Pino May 31, 2020, 9:20 a.m. 115506
920? Khümm...


Participants: 2 Persons, 2 bikes
Szeged, Szabadkai úti Shell benzinkút, Aug. 2, 2020, 5:30 a.m.
Csopi1 (1)
Pino (1)
Felhokep
Hirdetések
Member count: 26996