zoligs | 753 | 2015. április 10. 18:09 | Válasz erre: 752 |
Az aksit nem kell kivenned a töltéshez .4es Inter. hez gond nélkül csatlakozik ,zene az stereo , és kiváló minõségû , a zajszûrõ és javító tudásának köszönhetõen . Az R es a legújabb fejlesztés , pár évvel elõbbre van mint a vastagabb õse , és ez tudásában is felmerül . Az aksija volt a kezembe , és nagyobbnak tûnik mint ami a bufli régebbiben található . Nem egy motoros társamnak van , eddig senkinek nem merült le idõ elõtt .
|
bezz | 752 | 2015. április 10. 07:48 |
Leírásból ítélve, csak abban különbözik (a kinézetén kívül) hogy a vékony kivitelben a sisakon belül van az akksi, ami nekem pl. inkább hátrány lenne mint elõny,mert a sisakkal együtt lehet a töltõre tenni, de akinek a vékonyság szempont annak r-es kell persze. Zoligs! Próbáltad már más típusú, pl Interphone, szettekkel összekapcsolni? Hogy viselkedik? Ha többel kommunikálsz egyszerre, úgy meddig bírja az akku? Zene milyen minõségben szól? |
NP | 751 | 2015. április 10. 05:46 | Válasz erre: 750 |
Ez a sima SMH 10, én a 10R-t nézegetem, azért köszi. |
bezz | 750 | 2015. április 9. 21:46 |
Ennél jobb árat sehol nem láttam: http://www.jofogas.hu/csongrad/Sena_SMH10_Bluetoothos_sisakbeszelo_headset_Uj_24799785.htm |
NP | 749 | 2015. április 9. 20:06 | Válasz erre: 748 |
Tudsz valami jóáras beszerzési forrást a SENA SMH 10 R-re?
|
zoligs | 748 | 2015. április 8. 13:53 | Válasz erre: 747 |
SMH 10 R , amiért nagyon tetszik az a vékony-diszkrét kialakítás , ami annak köszönhetõ , hogy az aksi a bukó belsejébe került . Sena SR 10 BT átalakítót is használok , mivel a rádiót csak azon keresztül tudom blútútosítani ( ez valószínûleg egy új Magyar szó :)) .Ami nagyon fontos , hogy minden BT s készülékkel párosodik . Konkrét kérdésed van nyugodtan keress .
|
zoligs | 746 | 2015. április 8. 11:01 | Válasz erre: 745 |
Ezt én is megerõsítem , amit viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni , hogy a minõségi BT s rendszerek óriásit fejlõdtek az utóbbi idõben. Egész napot simán kibír egy töltéssel , még ha pofázós vagy akkor is . Digitális zajcsökkentés ,és hangjavításnak köszönhetõen jobb minõséget produkál mint a tyúkbeles rendszer .4 BT rendszerrel dolgozik , aminek köszönhetõen minden BT készülékkel gyorsan párosul. Sõt kisebb csoportok ( 5 fõig ) rádió nélkül simán kommunikálhatnak 5-600 m ig. Egy pillanatra sem bántam meg a Senára való cserét .
|
piratson | 745 | 2015. április 7. 09:41 | Válasz erre: 744 |
Hali! StarCom1. Szerintem az egyik legjobb vezetékes. Itt olvashatsz róla: http://www.xj600.szermek.eu/?page_id=482
|
cxkopi | 744 | 2015. április 7. 08:56 |
�Üdv! Használ valaki mipoláncsöves fülhallgatót? vagy az átlagos bt intercom headset helyett valami komolyabbat, mert már megint meghalt a füles része. 12v -os kommunikáció érdekelne, ne keljen töltögetni, vezetõ-utas között, lehet vezetékes is. javasoljatok kipróbált megbizhatót. Köszi. |
zoligs | 743 | 2014. november 3. 15:55 | Válasz erre: 742 |
Akit esetleg zavar a StarCom nál a madzag , annak van két BT adapterem (ez is StarCom). Egyik vacsi új ,másikat kipróbáltam pár hétre . Új ára 100 Angol font körül van/db , én mindkettõt adom annyiért , ha valakit érdekel . Szépen mûködik , csak motorcserével új komunikáció került a gépbe .
|
piratson | 742 | 2014. november 3. 15:46 | Válasz erre: 741 |
Akit nem zavar a "madzag" annak csak ajánlani tudom a StarCom1-et! Nekem minden motoromba be volt építve, és nem cserélném le semmilyen vezeték nélküli, töltögethetõs aksis csodára. Jól kezelhetõ és állítható rendszer így a szélzaj is szépen csökkenthetõ. Azért ahogyan a hirdetést elnézem, óriási mákom volt, mert az e-bay-rõl 25 dollárért hoztam el egyet. |
czubacsi | 740 | 2014. október 8. 10:05 |
Lehet egyéb rovatokat nem néztek, így lennék bátor bepróbálkozni: Baofeng BF-888S PMR rádió eladó 16 csatorna programozható, az elsõ 8-ra a szabvány PMR frekvenciák vannak állítva. 50 CTCSS / 105 CDCSS VOX funkció/Voice Prompt/vészjelzõ/intelligens töltési/akku Save/Alacsony feszültség riasztás/Time-out Timer Frekvencia tartomány: 400 ~ 470MHz Teljesítmény: <5W még garanciás 2014.11. hóig infó: http://pmr.hu/baofeng%20s%20888%204.html Baofeng gége mikrofon (sisak szett helyett, jóval gazdaságosabb) infó: http://pmr.hu/gege%20mikrofon.html Átvehetõ Bp XV kerületben. A kettõ együtt 15.000 Ft. ![]() ![]() ![]() |
Pettya | 738 | 2014. szeptember 10. 12:43 | Válasz erre: 737 |
Én is vettem inkább külön motoros gps-t. A telefon meg ott van tartaléknak.
![]() |
zoli32 | 737 | 2014. szeptember 10. 10:43 | Válasz erre: 736 |
Igaz..........tököltem én is hogy külön gps vagy egybe minden de huhh a fradilevest nem szeretem. Szóval a telefon az telefon a gps meg gps. Jobb külön külön. |
Pettya | 736 | 2014. szeptember 10. 10:16 | Válasz erre: 735 |
Bocsi, igazad van. Ebben viszont van. http://www.ebay.com/itm/Waterproof-IP68-4-0-IPS-Dual-SIM-3G-GPS-Android-4-2-Smartphone-Mobile-Phone-ES-/221521798318?pt=Cell_Phones&hash=item3393ba64ae
|
zoli32 | 735 | 2014. szeptember 10. 09:21 | Válasz erre: 729 |
A linkelt példányon pont nincs a specifikációja szerint gps,amin van és látható,nagy a kijelzõje meg még vízálló is az meg 80-90e mire ideér. Szóval rókafogta csuka. |
bezz | 734 | 2014. szeptember 9. 23:04 | Válasz erre: 732 |
Nem tudom mit csinálsz rosszul, vagy egyáltalán jó-e a fülesed? A telefonnal összekapcsolódik? Már úgy értem tudsz-e zenét hallgatni róla, ilyesmi? Mert a leírásában ami szerepel, az alapján együtt kell mûködnie a "kütyüvel". Mindkettõt "párosító" módba kell állítani, aztán meg kell találják egymást. |
lecso | 733 | 2014. szeptember 9. 14:00 | Válasz erre: 732 |
Az a kütyü... tud-e kétirányú kommunikációt? Ócsóbb vokitokiba dugva megoldás lehet-e két motoros között?
|
hdferi | 732 | 2014. szeptember 9. 13:25 | Válasz erre: 726 |
Vettem a linkben ajánlott kütyüt, de sajnos azzal sem kapcsolódik a GPS-hez. Nem tudom, mit csinálok rosszul. Esetleg a transzmitternek van valami fortélya?
|
Hayabugi | 731 | 2014. szeptember 4. 20:55 | Válasz erre: 729 |
Ha végigolvasod a bejegyzésem, ott van, hogy SIM kártya nélkül használom. Kizárólag erre a célra vettem a készüléket. A többi észrevételeddel egyetértek. A telót a tanktáska térképtartójába helyeztem, ha valamit gázosnak ítélek meg, rá tudok pillantani, ha lassan megyek, vagy akár meg is állok e miatt. Szóval ez még tökéletesítésre szorul," vízálló tok és felhelyezés könnyebben látható helyre " témákban. Mindezek ellenére pár túrát már végignyomtam vele, különösebb elb@szás nélkül. |
bezz | 730 | 2014. szeptember 4. 20:45 |
Nem tudom. Nekem mindig csak vízálló telefonom van. Most is tudok elég sokfélét. Talán ha egyszer hívtak amikor épp necces volt a navi miatt, de akkor meg lehet állni. Speciel nekem fontos, hogy el tudjanak érni telefonon is, meg adott esetben én is tudjak hívni. Amúgy nekem mindegy, csak elmondtam én mit és miért használok, teljes megelégedettséggel. |
Pettya | 729 | 2014. szeptember 4. 15:07 |
A telefonos navigációval több probléma van. 1. Általában mindig akkor hívnak, amikor a legnagyobb csúcsforgalomban a legbonyolultabb közlekedési helyzetben vagyok. 2. Mivel szinte semelyik telefon nem vízálló, ezért tokot kell rá venni. A tok viszont napsütésben csillog, ezért nem lehet látni rajta semmit. Erre szokták mondani, hogy nem kell látni, elég hallani, de velem többször fordult már elõ, hogy teljesen ellentétes információt adott a gps, mint ami a kijelzõn volt. Ettõl függetlenül nem beszélek le róla senkit, de én ebben az esetben vennék az ebay-en egy vízálló kínai csodát és kártya nélkül csak GPS-ként használnám. Pl. ilyet: http://www.ebay.com/itm/Waterproof-Dustproof-Shockproof-Discovery-V5-Wifi-Dual-Sim-Camera-Smart-Phone-/171381584915?pt=Cell_Phones&hash=item27e7237413 |
bezz | 728 | 2014. szeptember 4. 10:51 |
Én is a telefonomat használom egyébként egy F4-el kombinálva, csak azoknak írtam a lenti javaslatot, akik ragaszkodnak a már meglévõ navijukhoz. A telefonos megoldás azért is jó, mert mindent tud egyben. Akár zenét hallgatni, telefonálni, navigálni. Enyém egy vízálló modell, esõben sem kell félteni, teljesen megfelel a célnak. |
Hayabugi | 727 | 2014. szeptember 4. 08:17 |
Sziasztok! Nem szeretnék "beleugatni", fõleg olyat nem, amit esetleg már közlésre került itt, de azért úgy gondolom, leírom a tapasztalataimat, hátha jól jön valakinek. A sisakba szereltem egy Interphone F5-ös cuccot, ez adott volt. Elõször vettem egy sima autós navigációt, amin volt bluetooth. Szerencsére gyorsan kiderült, hogy ez csak fogadni tud bluetoothjelet(hangot), pl. a kocsiban ki lehet vele hangosítani a telefont, így gyorsan visszavittem. Hangot továbbítani bluetooth-on keresztül pl. az F5-re csak a kimondottan motoros navik (Garmin, Zümo) tudnak. Viszont ezekért nem akartam 100-150 eFt-ot kiadni. A megoldás egy okostelefon lett, (Samsung Neo Packet, 13000 Ft), amelyen szépen fut az Igo, SIM kártya nélkül használom. |
bezz | 726 | 2014. szeptember 3. 23:49 |
Ha egy ilyet: http://mobilux.hu/hu/?route=product/product&product_id=365 Csatlakoztatsz bármilyen gps-hez, akkor össze tudod párosítani a fülessel. És bármi mást is, pl rádiót, vagy zenelejátszót aminek 3,5-ös jack kimenete van. |
lecso | 725 | 2014. szeptember 3. 21:54 | Válasz erre: 723 |
Makogó vadászkutya legyek, ha értem. Egy GPS-hez minek kétirányú kapcsolat? Nem akarom csak hallgatni.
|
vinior | 724 | 2014. szeptember 3. 20:00 |
Az autós Garmin Bt-s gps sem továbbít, csak fogad. Ebbe én már beleszaladtam:))) A Garminnál csak a motoros változat továbbít jelet. |
mati12 | 723 | 2014. szeptember 3. 15:57 |
A Wayteq BT is fülhalgatóként mûködik ezért nem lehet párosítani õket. A sisak BT-ék kétirányú adatátvitelt kívánnak amit sajnos a Wayteq BT-je nem tud. Ha párositod a két BT eszközt egymással akkor ott nem tudsz master készüléket választani ergo mindegyik csak fülhalgatóként fog mûködni. Ez a Wayteq BT960-nál és az Interphone f3-nál sajnos így van természetesen lehetséges,hogy más navigációs készülékeknél és más kihangosítoknál tökéletesen mûködik a dolog. |
mati12 | 720 | 2014. szeptember 2. 18:57 |
A Wayteq bluetooth-ja sajnos nem tudja a kihangosítókat kezelni,nem tud adóként mûködni ilyen kapcsolatoknál.Talán a Garmin tudja,de mielõtt beruháznál egyre azért azt is bróbáld ki.
|
hdferi | 719 | 2014. szeptember 2. 15:41 |
Szevasztok! Tudja-e valaki, hogy Mlogic V-500 Bluetooth headszett milyen gyártmányú GPS-hez tud csatlakozni? Wayteq-hez probáltam, megtalálta de nem kapcsolódik, nem hallom a GPS utasításokat. |
skid | 718 | 2014. május 20. 11:37 |
Sziasztok, egy Albrecht ae 600s t használ valaki telefonos gps -el összekötve? A kérdésem az lenne hogy milyen audio kábel kell hozzá? 3,5 és 2,5 jack vagy 3,5 és 3,5 jack kábel kell hozzá? Az legyen stereo? Valamint valaki csatlakoztatott már rá mobilt kihangositasra? Milyen kabellel, és ha csatlakoztatva van akkor ptt vel adsz választ a beérkezõ hívásra vagy a mikrofon allandoan be van kapcsolva és a ptt vel csak felveszed? Mert eddig pmrel használtam csak, most viszont rakotnek mobilt mint gps, illetve mint kihangosító hasznalnam! Segitsegeteket elõre is köszönöm!
|
Stiffler | 717 | 2014. április 2. 06:51 |
Sziasztok. Nekem van egy autos garmin gps-em. Van rajta bluetooht funkció. A telefonnal lehet párosítani az tuti. Esetleg van valaki aki autós gps-hez használ kommunikációt? És milyet? |
Flenegen | 716 | 2014. március 10. 16:18 |
Az enyém azonosan mûködik:) Ha hallgatom a zenét, akkor kikapcsola ha hívás van. és visszakapcsolaja a a hívás befelyezõdött. |
Beverly | 715 | 2014. március 9. 18:58 |
szia, Idén még nem használtam, de emlékeim szerint, hallgatva a zenét, ha bejövõ telefon hívás van, vagy másik egységrõl bejövõ hívás akkor a zenét lekapcsolja , csipog, majd lehet beszélni (részedrõl gombnyomás nélkül) a partnerrel, ha te vagy a másik fél bontja a kapcsolatot a zenét vissza adja, tehát ha az utasod pl. a c gombon van beszélgetés végén ismételt gombnyomással zárnia kell a kommunikációt, ekkor te valóban kéz nélkül vissza kapod az elõzõen használt média lejátszót, ezt elmulasztva neked kell zárni azt a csatornát. Esetleg keress meg skype on megbeszéljük. |
hoppá | 714 | 2014. március 9. 18:36 |
Szia Beverly! A héten megérkezett a sisakbeszélõ nekem is. Páros egység két készülékkel, de egyébként az a típus amit te is használsz. Viszont van vele egy kis problémám! Vagy a zenét hallgatom (a telefonról) vagy a beszélõ üzemmódban van. Lehet váltogatni a két üzemmód között, de csak gombnyomkodással, és akkor is egy kissé lassú, nehézkes az "ügymenet". Ez így nem gyakorlatias. A netes termékismertetõje azt ígérte, hogy nem kell gombot nyomogatni a zene/beszélõ csatornák váltásához, azt a beszédhang vezérli. Az egyik hozzászólásodban te is megerõsítetted ezt. Segíts légyszives. Hogy tanítottad be, mit milyen csatornára tettél, mirõl adod be neki a zenét, stb. A minimalista, sok helyen hibás angolságú kézikönyv nem ér semmit. Segítséged elõre is köszönöm! |
xpkiller | 713 | 2013. december 19. 18:04 | Válasz erre: 701 |
Ez jó dolog.. kár, hogy nem a pénzünkhöz mért az ára. Nekem egy Kenwood TH-D7E van, kerestem a megoldást már rég óta, hogy összekössem a kéktóth fülessel. |
xpkiller | 712 | 2013. december 19. 17:53 | Válasz erre: 706 |
Nekem is ilyen kínai kéktóth van felnyitható sisakkal és ebben az évben végig használtam. Kifogástalanul mûködik, kb 100-ig tudok vele beszélni vele, persze lehajtott áll résszel, de onnantól én nem értem mit mondanak. Felhajtott állal a városban 50-60-al simán beszélgettem rajta és nem vették észre, hogy motorozok. Csak most az év végén kezdett nem mûködni. Konstrukciós hibája a csatlakozó, ami lefelé áll és ha leraktam a sisakot egy asztalra, akkor nyomta a csatlakozót, ennek eredménye, hogy kh-s lett :( Most minden indulás elõtt bedugom, megálláskor kihúzom a csatlakozót, de valami megoldást keresek rá, mert ez így nagyon nem jó. ue a csatlakozó a töltõ bemenete is. |
kiss4you | 711 | 2013. december 18. 13:57 |
Eladó Midland 445BT PMR + Bluetooth funkció http://elektronika.teszvesz.hu/navigacio_es_adovevo/adovevo/walkie_talkie/midland_445bt_pmr_bluetooth_funkcio_1835613845.html#bids ![]() |
Karex | 709 | 2013. december 18. 00:23 |
http://www.ebay.com/itm/2-BT-interphone-bluetooth-motorcycle-Motorbike-helmet-intercom-Headset-500M/190634748007?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D3471536631418846831%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26rkt%3D4%26sd%3D190634748007%26 A linken lévõ kütyü is szépen teszi a dolgát, meglepõen tisztán szól, figyelni kell hogy a fülön legyen a hangszóró, mert különben halkan hallható. 500 m-ig jól szól, tereptárgyak leárnyékolják, a megszakadó kapcsolat automatán visszaáll kis idõ múlva. Nyitható sisakkal is jól használható, a szélzaj csillapítása 60-70 ig engedi a felhajtott sisakot is. |
hoppá | 708 | 2013. december 17. 22:55 | Válasz erre: 707 |
Szia! Nem igen hiszem, hogy lenne ilyen megoldás. Legalább is én elég sok minden átnéztem a témában mostanában és nem láttam ilyet. Azért vannak kitalálva a "hattyúnyak" mikrofonok, hogy nyitható bukóhoz is lehessen a készüléket használni. De! Én egy 80 EUR-os, Luisos, drótos sisakbeszélõt használtam idáig feleségemmel éveken át. A vásárláskor véletlenül nem a hattyúnyakút vettem, hanem a "beragasztós-mikrofonost", ami a fix állú sisakhoz jár. Nos, próbaként beragasztottam a nyitható bukóm állába. Azóta is tökéletesen mûködi. Ha felnyitom az állrészt, akkor ott lóg a madzag a szemem elõtt, de a gyakorlatban meg sem látom, mert a szemem nem három centire van fókuszálva vezetés közben, hanem távolra. Pár éve feleségem egyik hangszórója érintkezés hibás lett ezért ki kellett cserélni. Ekkor már tudatosan a "policájosabb", vagányabb hattyúnyakú cuccot vettem, de csalódnom kellett. Mivel ennek a típusnak a mikrofonja "lóg a levegõben" kõrbe járja a huzat, még lecsukott sisaknál is, és folyamatosan közvetítette nekem 70-80 tól a "tengerparti filinget". Egy szezon után kidobtam és vettem ismét egy NEM BELE VALÓ beragasztós mikrofonost, amit a lógós kábel ellenére elégedetten használunk. (Ez sokkal védettem helyen van és így jóval csendesebb.) Most, hogy a feleségem is saját vasat "tart a tûzben", venni kell egy dróttalan kommunikációt, de én már tudom, hogy továbbra is beragasztós mikrofont akarok. Lemértem, 20 cm önálló vezeték hosszal kell hogy rendelkezzen a mikrofon és akkor már nem akadályozza a sisak állrészének nyitogatását. |
bedrock | 707 | 2013. december 15. 20:34 |
Sziasztok, Ismertek olyan megoldást, aminek a mikrofonja beépíthetõ egy felnyitható sisak nyitható állrészébe? |
sztenyo | 706 | 2013. december 15. 20:22 |
Sziasztok! Ha érdekel valakit én is rendeltem az Ebay-rõl egy kínai FDC01 számmal ellátott stereo bluetooth intercom készüléket, pontosabban 2 db.-t. 20 500 forint tokkal-vonóval és 9 nap alatt házhoz hozta a posta. Nekem az utassal történõ beszélgetésre, a telefonnal történõ (GPS, MP3) kapcsolatra kell, átnéztem szinte az összes variációt (Sena, Interphone) a Scala Riderhez volt szerencsém és nem volt megfelelõ. (halk volt) Az is szempont, hogy kesztyûben lehessen könnyen kezelni, no meg az ára sem az utolsó szempont. Kipróbálni motoron még nem tudtam, de a "száraz" próbán átment, a fentieket mind tudja (kapcsolat a mobillal és intercom). Kinézetre is megfelelõ, s könnyen lehet kezelni kesztyûben is. Az árát biztosan megérte, de nekem is az a véleményem, hogy akinek hasonló szempontok alapján kell ilyen készülék, ne féljen megrendelni a nagy sárga országból. Itthon ez legolcsóbb 14 600 X 2 Ft. (mono változatban) link: http://www.ebay.com/itm/500M-2-x-BT-Intercom-Headset-Motorbike-Motorcycle-Helmet-Bluetooth-Interphone-/190933118761?pt=Intercoms_Access_Controls&hash=item2c74802f29 |
hoppá | 704 | 2013. december 14. 21:12 | Válasz erre: 702 |
Szia Miksza63! Engem is meggyõztek Beverly ifnói. Januárig még várok hátha felére akciózzák az Interphone 4-t (Ahhoz lenne garancia, meg ugye biztosan megkapom), azután mivel úgysem fogják, megrendelem szépen Ibikétõl. |
klimas | 703 | 2013. december 14. 17:53 | Válasz erre: 702 |
Ha új gazdát keresel a Team szettnek, engem érdekelne...
|
miksza63 | 702 | 2013. december 14. 08:40 | Válasz erre: 693 |
Szia Beverly! Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat. A kedvesem utasból önálló motorssá vált, ezért a meglévõ kommunikációt (Scala Rider Team Set) szeretnénk lecserélni, mert a 15-20 méteres hatótávolság kevés lett. Amiket írtál, az elég szimpatikussá tette nekünk ezt a készüléket. Kérlek, hogy a beszerzési lehetõségeket küldd meg nekem is pü-ben. Köszönöm. |
zoligs | 701 | 2013. december 9. 18:50 | Válasz erre: 700 |
Azt hiszem találtam egyet , a Sena Amerikában ismert , érték ár arányban tisztességes , alapgép 150 USD , plusz 20 USD a rádió típusának megfelelõ csatlakozó kábel . A megtekintett video ( Angolul) engem meggyõzött , hogy érdemes megpróbálni . Remélhetõen pár hét múlva be tudok számolni róla . http://www.youtube.com/watch?v=7zZWXNQ_dNw |
clauclaudius | 700 | 2013. november 19. 10:03 |
Sziasztok! Tudtok javasolni olyan olcsó intercomot ami alapvetõen kékfoggal beszélget a telefonnal de rá lehet dugni madzagosan PMR-t is? |
hoppá | 699 | 2013. november 16. 21:33 |
Kérdésem lenne még, hogy zajosabb lesz-e a bukó oldalára akasztott egységtõl? Gondolom, hogy nagyobb sebességnél bõven keltenek a sisakgyártó által nem tervezett légörvényeket.
|
Flenegen | 698 | 2013. november 11. 13:42 |
Én most rendeltem eggyet 6500 ért a nagy sárga országból, mely svájci postával postázta. Nem vártam az 50 ezres minõséget, és nam is csalódtam. teljesen rendben van. 2 csatornás. Tudja a telefont, az intercom funkciót meg egy csomó felesleges dolgot. Nekem kizárólag a telefon miatt kellett. A hétvégén beszereltem a sisakba. Nem rossz, nem kényelmetlen és minden funkció jól mûködik. Automatán felvesz, ha kell újrahív stb. Motorozva kíváncsian várom hogy hogy teljesít, de szerintm teljesen jó. Az 50-60 ezres cuccokat meg meghagyom annak akinek futja rá!
|
zoligs | 696 | 2013. november 11. 12:09 |
Véleményem szerint ezek a pár tízezer ft os BT k , csak arra jók , hogy beszélgess az utasoddal , telefonálj, GPS . Steril -ideális környezetben persze lehet mondani pár száz métert , de az megbízhatatlan. A Scuberth nek van az SRCS rendszere amit beszerelsz az S2 be , amibe 12m antenna van integrálva akkor tényleg 1,5 km a táv városon kívül , és 6-700m városban , de õszintén kik fognak kb 250 ezret kifizetni egy ilyen szettért csak hogy így beszélgessenek ?
|
ekowob | 695 | 2013. november 10. 21:14 | Válasz erre: 693 |
Kesztyüben élmény lehet ezt a sok gombot kitapogatni.. Eleinte biztos lenne félrenyomkodás. :-)) |
lecso | 694 | 2013. november 10. 20:43 | Válasz erre: 681 |
Ez a Scala Rider-PX888 párosítás érdekelne. Vázolnád nagy vonalakban?
|
Beverly | 693 | 2013. október 27. 07:24 |
Huncaptain | 692 | 2013. október 27. 07:10 | Válasz erre: 686 |
Ne haragudj, a késõ válaszért, de nem vettem észre a kérdést. Kipróbáltam 100m-ig biztos jó. Viszont nem próbáltam, hogy mi történik akkor, ha elveszti egymást a két egység, bár ez egy két csippanós gombnyomással biztos megoldható. |
hoppá | 691 | 2013. október 26. 21:14 | Válasz erre: 690 |
Szia Beverly! Kezd érdekelni ez a DK118-V6 Bluetooth. Te hol vetted? Írjátok, hogy kanyargós úton nem... Tehát ez azt jelenti, hogy függetlenül a távolságtól, ha nem "látja" egymást vizuálisan a két készülék, nincs kommunikáció? Tehát pl. 30 m távolságban vagyunk egymástól és a kamion közöttünk takar. Némaság? |
Beverly | 690 | 2013. október 20. 10:27 |
Elõny a zárt sisak,és a nagy plexi a motoron, nyitottként használva a sisakot kényelmesen tudok telefonálni, ha probléma lenne kicsit eltakarom a kezemmel a mikrofont, azt hallják, hogy nem egy szobában vagyok. Zenehallgatáskor, bejövõ telefon vagy motorostárs hívására a zene lehalkul,és kikapcsol, semmit nem kell megnyomnom létrejön a kapcsolat. A menetzaj, szél, kipufogó beszûrõdõ hangját felül kell beszélni hangerõben, de ez egy normál telefonhívásnál is így van, zajos környezetben megemeljük a hangot, a küldött modulációnknak erõsebbnek kell lennie a mikrofont érõ környezeti zajoktól. Jóval 100 felett is hallanak, a velõtrázó hangú chopper motorostárs ha hallani szeretné leveszi a gázt kicsit, a hörgést már hallja. Lényeges hogy a kis hangszórók érintsék, közel legyenek a fülhöz, a mikrofon a szájhoz. A hang élesebb mint az UHF kézi rádión, kicsit lavórszerû, talán a beépített szélzaj elnyomás miatt A telefon hangerõszabályzóját max-ra teszem, az eszközé minden bekapcsolásnál alap fél állásban kezd, ezen kicsit emelek, zenéhez elegendõ, 160 ig tudtam próbálni, (csendes motor). A jó hallás, és hallhatóság erõsen függ a motor zajától is,a szélzaj problémát a második helyre sorolnám az említett megoldhatóság miatt. Valóban , vezetõ-utas viszonylatban is jól használható, a zene -telefon- GPS használatához kiváló, ha a távolság miatt a motorostárssal nem jön létre a kapcsolat kicsit közelebb kell menni. Legrosszabb esetben maradnak az egyezményes jelek vagy az UHF rádió, esetleg a PMR. videó a sisakról mely lehet teljes értékû nyitott, és zárt. [url=http://www.youtube.com/watch?v=Mh-DGD__DUM]video[/url] |
fazakas66 | 689 | 2013. október 20. 08:35 |
Hali! Nekem is van 6 Riders egy pár és csak utassal használom leginkább,de próbáltuk két motoros között is hát kanyargós úton nem igazán használható. Én is a nagy sárga országból rendeltem,az egyiknek az aksija már a második töltésnél kiderült,hogy gázos mert kétszer annyi idõ alatt tölti fel és hamarabb is merül.Megoldás van a Conrádon 3500 pénzért,még szerencse,hogy szét lehet szedni és cserélni. Különben 90-100 ig elég jól használható,nekem megérte az árát. A szélzaj kicsit zavaró volt de raktam rá nagyobb szivacsot és minden rendbe. A 6 óra folyamatos üzem is megfelel,van usb töltöm a motoron és simán lehet tölteni,nekem tetszik. |
hoppá | 688 | 2013. október 19. 21:22 | Válasz erre: 687 |
Szia Beverly! Lenne három kérdésem: Jól látom, hogy egy nyitott sisakhoz használod? Ezek szerint a mikrofon "úszik" a szélben. Mennyi szélzajt lõsz ki a hallgatóságodnak? Mekkora sebességig hallod a partnereket? Ha zene hallgatás közben beszéd jön be készülékre, akkor az automatikusan lehalkítja a zenét, vagy valami gombbal kell átállni beszéd üzemmódba? Elõre is köszönöm. |
Beverly | 687 | 2013. október 19. 11:15 |
hoppá | 686 | 2013. október 18. 20:03 | Válasz erre: 685 |
Szia Huncaptain! Próbáltad az F3s hatótávolságát? Az egyik üzletben azt mondták, hogy õk kipróbálták és 50-100 m-t simán átvisz. Ha ez igaz lenne, akkor nekem jó lenne motor-motor közé is. De szeretném, ha ezt üzleten kívüli "forrás" is megerõsítené. |
Huncaptain | 685 | 2013. augusztus 23. 20:33 |
Sziasztok! Nemrég lettem tulajdonosa egy pár interphone F3s-nek. A vásárlás elõtt kiterjedt internetes kutakodást végeztem, aminek eredményeként sokat gondolkoztam, hogy melyik eszközt kellene megvennem. Végül 57000 Ft-os áron megvettem egy pár F3s-t. Ez már sztereo és fejlesztett zajszûréssel lett ellátva. Túl vagyunk az elsõ túránkon is és csak jókat tudok írni róla. Caberg V2R és V2RR siskokba építettem be õket amik elég zajosnak számítanak. Ennek ellenére 110-120-as utazó sebességnél is gond nélkül tudtunk beszélgetni. Igaz, hogy ha nem beszélgettünk akkor ennél a sebességnél néha már a szélzajt is közvetítette a páromtól, azonban ha elkezdtünk beszélni a szélzajt azonnal kiszûrte a rendszer. Maximális sebességünk ami mellett még kommunikáltunk 140 körül volt, a minõség ekkor is kielégítõ volt. Üzemidõ szerintem elsõ osztályú. Simán bírta a 8 órás motorozást 3 megállóval folyamatos összeköttetéssel és sok beszélgetéssel. Kevesebb mint egy óra töltés után a zöld lámpa világított, ami teljes töltést jelez. Szóval összegezve: bátran ajánlom mindenkinek az Interphone F3s-t ha csak az utassal akar összeköttetést. |
Szabó Z | 684 | 2013. július 31. 18:50 |
Sziasztok! Elgondolkoztam az ár-érték arányokon és végül hozattam Kínából egy pár BT Interphone pmr-t. Eddig bejött. Amire kell, arra megfelelt. 2 db kb21E HUF volt. Nem hiszem, hogy a többi motyó 4-5x ennyiért annyival jobb. Persze mindenkinek mások az elvárásai. |
hlaci | 681 | 2013. május 9. 07:50 |
Bocs hogy belekotty, Mi pár barátommal Scala Rider-t használunk megtuningolva PX 888-as PMR -el. A Scalaval utasoddal, a PX kb 10-15 km bármelyik szabványos PMR-rel. Ez nekünk bevált, az egész cucc ára bõven 100 alatt! |
Icehill | 679 | 2013. május 8. 21:38 |
Sziasztok! Én most rendeltem két Sena SMH10R-t. http://www.senabluetooth.com/products/smh10r.php?tab_menu=overview Tapasztalatokról majd beszámolok. |
Mosquito | 678 | 2013. május 3. 22:16 |
Sziasztok! Van 1db eladó Interphone F4. Dobozban,minden tartozékával,tökéletes szép állapotban. |
Szabó Z | 677 | 2013. május 2. 21:28 |
Sziasztok! Interphone F4 2db-os setre vevõ lennék. Köszönettel veszem az ajánlatokat. |
Lacika-FZ6 | 676 | 2013. április 29. 16:53 |
Én aqz interphone f5-öt néztem ki, nem tudom elég jókat írnak rá, Vagy pedig ha nolan sisak lenne akkor az N-com, de az f5 szerintem elég erõsen túl van árazva :) vagy csak nekem fáj ennyire az ár? Pedig a tesztek alapján, plusz ismerõsöm f4-et használ elég jók a tapasztalatok. |
kawa70 | 673 | 2013. április 29. 05:39 | Válasz erre: 672 |
Elvileg össze. A BT szabvanyositott protokoll szerint muxik, mennie kellene minden készüléken. Legfeljebb a régi verzió számú eszközökkel lehet kommunikációs gond. De jó eséllyel össze kapcsolódnak. A telefonok is megtalálják a más gyártmányú eszközöket.
|
Lacika-FZ6 | 672 | 2013. április 28. 22:26 | Válasz erre: 670 |
Az, hogy vízellenálló mit jelent? Vízálló vagy csak a fröccsenõ víz ellen védett? Más: - a különbözõ márkájú BT-s készülékek összekapcsolhatók, vagy csak a saját márkájukkal mûködnek együtt? Félek, hogy csak egymással, de hátha... :) |
Icehill | 669 | 2013. április 26. 11:13 |
Sziasztok! Én most nézelõdve az alábbi gyártó termékeire lettem figyelmes: http://www.senabluetooth.com/ Esetleg valakinek tapasztalata? Vagy Magyarországi forgalmazásról valami információ? |
Rómeó | 668 | 2013. március 26. 06:48 |
Sziasztok! Én is headsetet szeretnék venni, de mindenképpen csak BT-os jöhet szóba. Végig olvastam a fórumot és arra jutottam, hogy vagy InterCom Super BT vagy InterPhone F4 lesz amit veszek. Tudom, hogy lég nagy az ár különbségük, de nagyjából ugyan azt tudják csak az F4 nagyobb teljesítménnyel. Nekem csak az lenne a kérdésem felétek, hogy mi a különbség az InterCom és az InterPhone között? InterCom-os eszközzel lehet InterPhon-os eszközzel beszélni? És persze fordítva! Elõre is köszönöm a választ/válaszokat! |
hux80 | 667 | 2013. február 8. 14:50 | Válasz erre: 666 |
Gondolkodtam én is BT-os szetten, sõt elõször azt akartam, viszont ahhoz nem tudsz egyszerre több dolgot kapcsolni párhuzamosan, más motorosokkal nem tusz beszélgetni, és pl az albrechtet vagy más hasonló szetteket szivargyújtóról is tudod mûködtetni vagy be is tudod szerelni a motorba és akkor nem merül le.
|
blaupunkt | 666 | 2013. február 8. 10:04 | Válasz erre: 663 |
Csak örülni tudok hogy neked legalább nem pénzkidobás volt. Csak egykis matek: AE600S S=(Soha többet) 24.765 Albrecht OHS-500n 2x = 2x3.302 Alan EXT 300 = 2.032 Mondjuk elem AA = 1.000 A külön ragasztót meg egyég F@szságot nem számolok. 34.415HUF Midland BT2G dupla motoros intercom 47.244,- Ft Ha már van 35 ezer forintod erre '"Használható és garantáltan 2 évig gondozás mentes" dologra (szó szerint fájt leírni) akkor egy tank árát nem költöd még rá hogy a kábelel ne rántsd magaddal az utast a motort vagy azt a veszõdést?? Ja és mind2 le tud merülni ahogy kell. |
YLaca | 664 | 2013. február 6. 14:07 | Válasz erre: 663 |
Ilyen készüléked van? http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=930474 ![]() |
zizispáros | 663 | 2013. február 6. 11:37 | Válasz erre: 662 |
hux80 | 662 | 2013. február 5. 19:16 | Válasz erre: 659 |
Köszi a véleményt! Hát megfontolandó az biztos, csak kicsit sokallom az árát, de majd talán megbarátkozom vele :-)
|
hux80 | 661 | 2013. február 5. 19:13 | Válasz erre: 660 |
Köszi, már visszanéztem. Végigolvastam már az egész fórumot, csak nem figyeltem, hogy azok a Te hozzászólásaid!:-)
|
blaupunkt | 660 | 2013. február 5. 10:04 | Válasz erre: 657 |
� Leírtam, menj lentebb az oldalon. Ez a fos nem éri meg hogy még 1x belegondoljak mennyit veszõdtem vele. A Midlandot feltöltöm azt viszlát, és az 50k amibe fájt nem annyival volt drágább mint ammennyi tanulópénzt kihagyhattam volna. |
zoligs | 659 | 2013. február 4. 23:02 | Válasz erre: 658 |
Sajnos az a gond , hogy az olcsóbb alternativa, nem éri a pénzt. Elrontja motoros túrádat, és rájössz arra , hogy a pénz amit kiadtál érte kidobott pénz, utánna megveszed a drágábbat . Én , így jártam , és szeretnék meggyõzni mindenkit , aki hajlandó meghalgatni , hogy inkább halaszd el a vásárlást , vagy vegyél, olcsóbb BL rendszert mint amit pár posztal korábban ajánlottak , mert azt egy szezon után legalább el tudod valamiért adni . Az Albrig. temet elsõ nap téptem ki a motoromból az út mellett , és vágtam a kukába . Hazajöttem , megvettem a Starcomot , évek óta használom gond nélkül, az idén fejlesztettem BL esre .Érdekel valami konkrétan , nyugodtan csörgess meg, mert a pötyögtetés nem az erösségem :)) |
hux80 | 658 | 2013. február 4. 20:40 | Válasz erre: 656 |
A Starcomot én is néztem, de jelenleg nem hiszem, hogy ki fogok adni érte 100akárhányezer forintot. Bár biztos nagyon jó a cucc. Vmi olcsóbb alternatívát keresek, ami azért a célnak megfelel.
|
zoligs | 656 | 2013. február 4. 16:50 | Válasz erre: 653 |
Amennyiben a 4 pontban említett elvárásaidat szeretnéd megbízhatóan igénybe venni , úgy , hogy te állítod be a testreszabást , akkor a legolcsóbb megoldás ha rógtón " Starcom " rendszert veszel . Ezt csak egyszer kell megvenni , és azonnal kompromisszummentesen teljesít . Alkatrészek kaphatóak hozzá utólagosan. Az Albrecht kidobott pénz , pocsék minõség , és használhatatlansága miatt.( Saját tapasztalat ) A Starcommal kapcsolatban keresd nyugodtan Zsifi t . |
hux80 | 653 | 2013. január 31. 17:18 |
Sziasztok! Tapasztalatok érdekelnének az Albrecht AE 600S-sel kapcsolatban. Olvastam itt elég sok rossz véleményt, és jókat is(a head-set szakadásán kívül). Érdekelne a mûködése: 1. intercom funkció alatt folyamatosan hallom az utas mikrofonjába érkezõ zajokat, vagy szûri vhogy? 2.Zenét hallgatni lehet párhuzamosan az intercommal. 3.ha bejövõ hívásom van, bontja a többit és csak én hallom, vagy az utasom is hallja, vagy csak azt amit én mondok? 4.ha zenét hallgatok, vagy az utasommal beszélgetek, hallom amit más mond PMR-en keresztül? Elõre is köszi a segítséget! |