| krisztian.fz6 | 2598 | 2008. május 6. 18:49 | Válasz erre: 2596 |
|
Nyitott dobért le is haraphatják a fejed. Ott úgy tudom, nem megengedett.
|
| furoember | 2597 | 2008. május 6. 18:47 | Válasz erre: 2594 |
|
Dehát pont azt csinálta, nem?:D:D A problémamegoldás titka: Megtalálni azokat akik majd megoldják!!! |
| SvShrek | 2596 | 2008. május 6. 18:46 |
|
Sziasztok! Tud vki konkrétumot arról hogy az osztrákok mostanában mennyire buziskodnak nyitott dob miatt ill. xenon miatt? Aki csak hallott ezt azt az kíméljen a rémhírekkel. Mert már azt is hallottam hogy az osztrák rendõrök mostanában embert is esznek:-)
|
| gacsoi | 2595 | 2008. május 6. 18:46 | Válasz erre: 2594 |
|
Hát nem mindenki olyan nagytudású, mint te!!!:))))))
|
| krisztian.fz6 | 2594 | 2008. május 6. 18:40 | Válasz erre: 2593 |
|
Láma, internet közelében van, és mégse tud rákeresni.
|
| redmary | 2593 | 2008. május 6. 18:38 |
|
Iwiw üzi: Gyömbér Péter [Petya, Rigó, ... (289) Üzenek Sziasztok! Tudja-e valaki, h Horvátországban, Szlovéniában, s Olaszországban mennyi a pályadíj motorra? A jövõ hónapban megyünk 2 chopperrel Velencébe,(onnan Korfura komppal) jó lenne tudni. Köszi Petya május 4., 22:37 |
| Gixxer | 2592 | 2008. május 6. 09:55 |
|
Sziasztok A legfrissebb oktató CD- keresném ha lehet "B" kategória. tudnátok segíteni? Köcce G. |
| Kissumi | 2591 | 2008. május 5. 16:46 | Válasz erre: 2580 |
|
Hi! Neked van igazad,és én meg tényleg csak furgonra vettem mert úgy tudtam hogy nem kell csak 3,5t-tól! Na sebaj eddig megúsztam ezentul tuti nem fogom igy hat veszek! :D Köszi az infot! |
| apach | 2589 | 2008. május 5. 10:50 | Válasz erre: 2581 |
|
Erre van egy topic, ahol néhány tapasztalatot megtalálsz. "http://www.motorozz.hu/sys/main.pl?menupage=forum&session_id=SESSION_ID&topic_id=380&limit=50" |
| olika | 2588 | 2008. május 5. 10:46 | Válasz erre: 2587 |
|
Eszembe se jutott,hogy te ott vagy. .-((( Bár írtad a CC-ben,hogy SZegeden vagy. Ez mán a korral jár. :-))))))))) |
| kispeti | 2587 | 2008. május 5. 10:44 | Válasz erre: 2586 |
|
Sajnálom, ha tegnap szóltál volna, ma el tudtam vóna hozni ! :-(((
|
| olika | 2586 | 2008. május 5. 10:43 | Válasz erre: 2585 |
|
Várok még egy kicsit hátha van aki autóval jár arra és jön vissza Pest felé.Ha nincs eredmény benézek a Szegedi fórumba a kérdésemmel.
|
| kispeti | 2585 | 2008. május 5. 10:41 | Válasz erre: 2584 |
|
Tegnap mé nem CCótá ? Ma jöttem haza CCegedrõl ! Beszélj az 1,8-CCal, úgy tudom Szegeden van ! Onnan nincs annyira messze B. Csaba ! |
| olika | 2584 | 2008. május 5. 10:35 |
|
Sziasztok! Egy csomagot kellene eljuttatni hozzám amit a Tiszadobi gyermekotthon javára ajánlottak fel.Békéscsabáról kéne eljutnia hozzám Pestre a csomagnak. Esetleg ha valaki tud segíteni megköszönném. Ha nem sikerûl a dolog nem lesz más minthogy feladják postára csomagként. Üdv.Oli! |
| tsanyi | 2582 | 2008. május 5. 08:19 | Válasz erre: 2581 |
|
Lehet, hogy a Scott-Oiler lenne a megoldás....a lustaság miatt én is gondolkozom rajta.:))) Egyébként szinte mindegy milyet veszel ha csak közúton használod kivéve a száraz spray, az most "bizonyított", 100km után semmi nem maradt belõle a láncon.
|
| Gusztibácsi | 2581 | 2008. május 5. 08:12 |
|
Sziasztok ! Mivel új husi vagyok a halpiacon, örömmel vennék némi segítséget láncspray-vel kapcsolatban. Arra gondolok, hogy befolyásolja-e a spray típusát, hogy milyen motorhoz, milyen lánchoz, milyen használati módokhoz választom. Mivel lusta vagyok mint a homoki bivaly, az lenne a legjobb megoldás, ha a lehetõ legritkább intervallumot tudnám tartani :-)) Egyébiránt csak közúton és csak "mazsola" üzemmódban használom a vasat. Grafitos, teflonos, fehér, stb.... ezek teljesen összekavartak. Elõre is köszi a szakértõknek a segítséget. Napsütéses ÁFA csökkentést mindenkinek. G.B. |
| ztaki | 2580 | 2008. május 5. 06:08 | Válasz erre: 2578 |
|
kissumi: csak és kizárólag motorkerékpárra nem kell. A többire kell - nézd meg a határörség honlapján. És a bírságis nagyon-nagyon magas (a jegy meg bagó). A legnagyobb gondot az szokta okozni, hogy szinte sehol nem lehet kapni (igy, ha a határon nem állsz meg venni, akkor a benzinkutaknál már igen kicsi az esély rá...) Szerencsére a határ átlépés egyszerûsödésével megszünt az matrica ellenõrzés is (mert régebben a belépõket 3-an ellenõrizhették: 1. matrica, 2. határõr, 3. vám... és ezek ott is voltak... mindhárman, most meg ugye a belépõket csak a magyarok ellenõrzik...). Szóval így már csak attól kell tartani, hogy útközben az igazoltató rendõr kéri, de a helyi lakosság szerint ilyenkor egy zsebbematrica árral (max. kettõvel) meg van úszva az egész. |
| tgyugyu | 2579 | 2008. május 4. 21:26 |
|
Sziasztok! Segitségre lenne szükségem, bekrepált a zzr600-am blokkja. Ha van valkinek elado komplett zx600DE-s blokkja kérem jelezze:ttgyugyu@citromail.hu |
| Kissumi | 2578 | 2008. május 4. 20:34 |
| falkavezer | 2577 | 2008. május 4. 18:04 |
|
Segítséget kaptam!!! Szeretném megköszönni Játékos barátunknak a segítségét! Május elsején minden zárva,mégis mindent megtett hogy szerezzen nekem egy ékszíjat /Gyöngyös magasságában a pályán elszakadt a generátor ékszíjam/ Felhívtam ,és azonnal jött--körbejártuk a várost és környékét. Végül egy másik motorostól kaptunk akinek úgyszintén köszönöm! Ha bárki erre jár ,gondja van csörögjön rám -ha tudok segítek! |
| sandor | 2576 | 2008. május 4. 17:30 |
|
Az a "legjobb" amikor visszafele a határ elõtt néhány km-rel kéri a rendõr a matricát. Nem érdemes kockáztatni. Átszámítva kb. 1000 Ft az egyhetes matrica és az egész ország területén érvényes ami sajnos elég nagy maradt:(((.
|
| ztaki | 2575 | 2008. május 4. 17:23 | Válasz erre: 2574 |
|
rendszeresen járok ki... és rendszeresen belém is kötnek, ha adok rá alkalmat. Tehát tényleg figyeljetek rá, hogy legyen matrica az autón, mert a bírság elvilg 250 euró - persze zsebbe 50-nel megúszható... DDDEEEE múltkor abba kötöttek bele, hogy az utánfutóra külön kell venni - utána olvastam és tényleg. :( De motorra tényleg nem kell... meg az is tény, hogy 10-bõl 9-szer a kutya sem kéri. |
| sandor | 2574 | 2008. május 4. 17:18 | Válasz erre: 2572 |
|
Helló! Motorra nem kell matrica!Személykocsira kell!Nemrég voltam "Csíkországba" és bizony jó, hogy volt matricám mert kérte a rendõr. |
| er6f | 2572 | 2008. május 4. 13:08 | Válasz erre: 2571 |
|
Szia Igazad van Erdély az nem Románia, de mi a fekete tengerig szeretnénk menni, most számoljuk a költségeket, így jött szóba az útdíj. Kocsival voltunk Erdélybe és kellet venni útdíj matricát. Tuti hogy motorra nem kell ? |
| Kissumi | 2571 | 2008. május 4. 12:51 | Válasz erre: 2570 |
|
Szia! Nem kell fizetni csak 3,5t-tól kell fizetni vagy 2,8t-tól! Tehát a motórra nem kell! Rendszeresen járok de semmi probléma nincs ott sött! Merre lesz egyébként a túra?? (Ja meg nem Románi hanem Erdély! :D ) Romnia kicsit odéb van!!) |
| er6f | 2570 | 2008. május 4. 12:45 |
|
Sziasztok Tudja e valaki, hogy kell-e út díjat fizetni, annak aki motorral megy Romániába? Válaszokat elõre is köszönöm. |
| PER | 2569 | 2008. május 3. 22:14 |
|
Még 1 kérdésem lenne:) A motor idomokat lefujattam feketére (fényes metál, kis szemcsés) Viszont a motor vázra szereléséért 80e-t akartak elkérni, ami nem fért már bele. Alap színbe piros a moci, de a váz is eléggé kopottas... Hogy tudnám lefújni? Vagy lehet matricázni, vagy ti mit ajánlotok? |
| PER | 2568 | 2008. május 2. 13:25 |
|
hali újból:) megnézettem a mocit:) felni javításra szorul (8as van benne..ezért szitál), azt cserélem, mert javításra 5 rongyot kértek volna, de Amcsiba ennyiért újat lehet venni. Szal most ezt a kört járom. guminál szelep baja van. Cserélve lesz, ha megvan az új felni. kb 2-3e Ft. A teló csapágyak tökéletesek, nincsen elgörbülve. Szerencsére:) Csak nagyot üt. Ezért cserélem a mittoménmit, amit kell..olaj aszem!?(kb 3e Ft) :) Kuplung bowden csere (meglévõ hosszú, és elég nehézkes behúzni..nem akad, csak nehéz behúzni). (Kb 3e Ft) Illetõleg fékfolyadék csere is lesz. Jó a fék, de ártani nem használ:) A fék az, amire inkább 2x annyit költ az ember, mint kevesebbet:) (kb 3e Ft) Ezen felül karbi szinkron is kell neki (októberbe volt állítva). (10e Ft-ot mondtak rá. Fél napot eltölt vele ember...aszonták nagyon precíz) A 3. henger kihagy. kb 70-40%-os. Hiába takarítom, random módon beköpi (2-300m, vagy másnapi elindulás után pár gondol egyet és menetközben). Szal holnap lesz gyertya csere, hátha:) Lánc szett cserére várnék javaslatot! Ki mit ajánl? Erõteljes elindulás és erõteljes fékezés a módszerem :P Szal nekem ezekre 28e anyagköltség jött ki láncszett és gyertya nélkül. A haveromnak 200e-t mondtak....ezért nem vette meg :S De ha megcsálom, meg is tartom...jó moci:) Bukócsõbõl, milyet ajánlotok rá? Nincs valakinek olcsóért doboza hozzá?:) Háló is érdekelne, hol lehet jót kapni? (sisaknak) |
| galoscsabus | 2567 | 2008. április 30. 21:52 |
|
Köszi mindenkinek a tippeket, ebbõl már csak összejön valami. G.Cs. |
| Berber | 2566 | 2008. április 30. 21:48 | Válasz erre: 2563 |
|
Én má szóni sem merek fékügyben...., de az is jó lehet, ha ráhúzol a légtelenítõ csavarra egy hosszú csövet, és finomn megszívod. A slukkot kerüld! Levegõ még marad benne, de már fogod tudni pumpálni. Bocs hogy merészkedtem.... :-P |
| gourman | 2565 | 2008. április 30. 21:46 | Válasz erre: 2564 |
|
illetve a légtelenítõre húz egy vékony kis müa.csövet és vezesd bele egy kis üvegbe a fékfolyadékot ami esetleg kfolyik,mert ha ráfröccsen a fényezett alkatrészekre,az nem egészséges:)
|
| kilajsanyi | 2564 | 2008. április 30. 21:41 | Válasz erre: 2563 |
|
Zárt légtelenítõnél pumpáld ( tedd rá a kupakod csavar nélkül,mert ha megindul spriccel) , húzd be a kart, tartsd behúzva,nyisd ki a légtelenítõt. Vársz egy pár másodpercet. Elzárod a légtelenítõt utána megint pumpálsz..kezded elõrõl. Figyelj rá, hogy a tartályból ne fogyjon ki a fékfolyadék. Levegõt szív ha nyitott légtelenítõnél visszaengeded a kart. |
| galoscsabus | 2563 | 2008. április 30. 21:23 |
|
Jóestét mindenkinek! Lecseréltem a fékfolyadékot a mociban (TDM-900) és bajban vagyok a légtelenítésnél. Hiába pumpálom a fékkart nyitott légtelenítõ csavarnál, nem jön semmi. Ha valaki sejti, hogy mit cseszhettem el, kérem írja meg. Köszi: G.Cs. |
| Ancsi | 2561 | 2008. április 30. 20:51 | Válasz erre: 2559 |
|
Szia! A váci út 168. Reno udvarban van egy bowden készítõ. Én is ott csináltattam, mikor elszakadt a kuplung bowdenem. Nagyon rendesek! |
| tsanyi | 2560 | 2008. április 30. 20:42 | Válasz erre: 2559 |
|
Készítõt-javítót tudok Biatorbágyon, tel: 06702661610 Természetesen bármilyen bowdent is javít.
|
| szil | 2559 | 2008. április 30. 20:19 |
|
sziasztok. km spirálost v bovdenest tudtok valahol Pesten v yamaha xj hez hol lehet kapni?
|
| Vaslovas | 2557 | 2008. április 30. 18:53 | Válasz erre: 2556 |
|
:-)))))))))))))))))))) Az ács te.... !!!!!!!!!!!!!!! |
| Macko | 2556 | 2008. április 30. 18:52 | Válasz erre: 2555 |
|
Ha a kipörgésgátlóra gondolsz meg az én béemvémre, akkor hála istennek nincs!
|
| Balu | 2554 | 2008. április 30. 18:44 | Válasz erre: 2548 |
|
Mert a Fékolaj vízelvonó hatású ha jól tudom ....
|
| Macko | 2553 | 2008. április 30. 18:43 | Válasz erre: 2552 |
|
De, jó magyarázat soha nem árt! Viszont pár kör a Hringen nagyon jól modellezi a legdurvább Alpokban elõforduló igénybevételt is. (Halkan jegyzem meg, hogy a GSA sem egy Hringre kitalált motor, mégsem volt egy szál gond sem a fékrendszerével...) |
| gourman | 2552 | 2008. április 30. 18:21 | Válasz erre: 2551 |
|
inkább csak eszmefuttatás volt:)))))))))) nem kellett volna?:) |
| Apu | 2551 | 2008. április 30. 18:13 | Válasz erre: 2550 |
|
Gondolom azért, hogy megértse! :-)) Bocs, ez kihagyhatatlan volt! :-)) |
| gourman | 2550 | 2008. április 30. 17:51 | Válasz erre: 2549 |
|
hát ezen csöppet sem csodálkozom,mivel a DL nem egy pályamotornak lett kitalálva...:)))) a pályázás extrém igénybevétel minden hétköznapra készült motornak,mégha speed gép is a vas,kellõ felkészítés és pár pályaalkatrész azért szükséges hogy biztonságosan lehessen menni egy pályán.......de miért is magyarázom ezt neked:)))))))))))))))))))))))) |
| Macko | 2549 | 2008. április 30. 16:57 | Válasz erre: 2546 |
|
Nekem az 1 éves DL650-nel volt a Hringen úgy a 20. perc környékén a híd alatti egyenes végén (ott nagyon lejt a pálya) a balos elõtt kellemes néhány pillanatom. Konkrétan nem volt érezhetõ fékhatásom. Jöttem is ki pihenni mint a kisangyal! :o) |
| Berber | 2548 | 2008. április 30. 16:38 |
|
Ne haragudjatok, mind olyan szépen egyet írtok, mintha könyvbõl olvasnátok, de egy picike kérdés: Honnan van nedves levegõ a fékrendszerben, amikor az tökéletesen, gumi membránnal légmentesen zárt rendszer (XJ elsõfék). Igaz, én is olvastam, meg mondták is, sõt forraltam is fel már féket, de az addig nem fogott amíg a féktuskó meg nem hült, lehetett abban novi-csentó, bolt polcára frissen felrakott DOT 7,5-es :) hipi szupi féklötyi. Az igazság az, hogy még a suliban sem tanították, pedig a motor síklócsapágy olajkenés egyenletet pl. éjjel álmunkból kelve is tudni kellett. Ez valahogy kimaradt. NEM mondom hogy nem kell cserélni!!!!! DE nem ekkora hókusz-pók ez. Bocs, ez csak egy szerény ámde tudatlan véleményke. |
| tsanyi | 2546 | 2008. április 30. 13:22 | Válasz erre: 2545 |
|
Én már többször jártam így, legrosszabb amikor az istenhegyin ereszkedtem le megrakva egy öreg VW LT-vel és az orbán térnél beesett a fékpedál, felforrt a folyadék. Sikerült a járdán kikerülnöm a lámpánál álló sort és ahogy lehült a fék ugyanolyan lett mint volt. A hringen tavaly egy haver a hátsó fékjét(nem tudom miért használta) forralta el. Anita VL250-vel elmentünk Lepence környékére tavaly és próbáltam tartani a tempót a többiekkel(hiába) és mire az utolsó lejtõre értünk Szentendre elõtt (ahol a többiek megvártak) annak is elforrt az elsõ fékje pedig csak 4 éves volt a motor. Hidd el normál körülmények is lehetnek nyáron olyanok, hogy az öreg féknek kakukk. A gyenge fékhatásra a "fémfékcsõ" (inkább flexibilis fémhálós fékcsõ) megoldás lehet.
|
| pandamaci | 2545 | 2008. április 30. 09:36 |
|
fékolaj? A fékolajnak nagy a nedvszívó képessége, a levegõbõl vizet vesz fel,és ezáltal kisebb lesz a forráspontja, mint volt .(belekerült innenonnan lekopott gumi, alu, vas stb részeket,olaj lebomlást nem is számolva ) A baj ott kezdõdik, ha a fékolajat erõsebb,v hosszabb fék használattal sikerül felforralni,(nem sok kell hozzá) és a rendszer lelevegõsödik.Na , ezután tényleg nem lesz fékhatás, pl a leghúzósabb hegyi útról lefelé.. Amig nem forr fel egyszer sem, a 30éves fekete orosz olajjal is qrva jól fog a zsiguli féke, mert folyadék nem összenyomható:)) Ha fékolajat cseréltek, elõtte mossátok át, + a szilikon meg glikolbázisút ne keverjétek,mert összecsomósódik. |
| kitkatamas | 2544 | 2008. április 30. 09:35 | Válasz erre: 2540 |
|
Felnire nekem a www.felniklinika.hu -t ajánlották. Aztán nem kellett mennem, szóval nem tudom, milyenek, de gondolom, olcsóbb, mint egy új felni. A hiba amúgy lehet a gumiban is (nekem ott volt).
|
| icebandit | 2543 | 2008. április 30. 09:28 |
|
Fékfolyadékhoz egy kis segítség! A nálunk kapható folyadékok: DOT3, DOT4, DOT4+, DOT5, DOT5.1. A DOT4+-t nem ismerem. A többirõl: A DOT3-4-5.1-es folyadék glikol bázisú, a DOT5-ös szilikonbázisú. A folyadékok megkötik a nedvességet, többek között a levegõ nedvesség tartalmát és ettõl a forráspontjuk megváltozik, rosszabb lesz a hatásfokuk, nyúlóssá válik a fék. Ezért javasolják 2 évente kicserélni. Ha már régi a folyadék és a féket megerõlteted, sokat használod pl. egy szerpentínes úton, akkor felmelegszik a fékfolyadék és gyengül a fékhatás. (a benne lévõ víz miatt) Normál városi, külterületi használatnál nem biztos hogy észre fogod venni. Még valami: ha a gyártó DOT3-as vagy DOT4-es folyadékot ír elõ akkor a DOT5-ös nem tehetõ bele, csak a DOT5.1-es, az elején említett miatt. (a DOT5-ös kikezdi a tömítéseket, karmantyúkat a szilikon tartalma miatt) Természetesen az elõírtnál alacsonyabb szabvány számú sem tehetõ bele, magasabbra lehet cserélni. Tehát ha az elõírás: DOT3 akkor abba bele lehet tenni akár a DOT4-et, akár a DOT5.1-et. Fordítva tilos! Az, hogy milyen fékfolyadék kell a jármûbe azt megtalálod a gépkönyvbe és a féktartály tetején is feltüntetik. Remélem tudtam segíteni. |
| kilajsanyi | 2542 | 2008. április 30. 09:26 |
|
A fékfolyadék magába szívja a vizet a fékezéskor keletkezõ felmelegedés/lehûlés közben. Ezáltal a forráspontja csökken. Forrás közben buborékok keletkezhetnek benne és erõsen csökkentheti a fékhatást. 1,2%-nyi víztartalom 40-50 fokkal is csökkentheti a forráspontot! Nem játék. Évente célszerû cserélni. Még a divatos 5.1 ami szintén glikol os is 3000 forint körül van ami egy komplett fékrendszerre 2x elég! |
| Jose | 2541 | 2008. április 30. 09:20 | Válasz erre: 2540 |
|
Fogalmazzunk úgy, hogy a fékfolyadékot illik lecserélni két-három évente.Az oka az, hogy megköti a nedvességet, így buborékosodhat és a fékrendszert károsíthatja.Amikor megvettem a paripát az általános olaj és szûrõ cserék mellett a fékolajat is lecseréltem.Érezhetõ volt a különbség!!!! Amikor pedig fémszövetes csõveket cseréltem, akkor pedig egy másik fékrendszert kaptam.Megáll a motor :-) Ennyi! Hajrá PER! |
| Berber | 2540 | 2008. április 30. 08:56 | Válasz erre: 2537 |
|
Jó vettem. Csak a problémát próbálom átsúlyozni. Ne száguldozzon má egy szitáló motorral, mert hába van új fékolaja ha eldobja magát! Amúgy bocs, de ezt a fékfolyadék dolgot autóból vettem. Sose volt problémám efféle, még 7-10 éves kocsikon sem, pedig megjártam velük az Alpokat, és a Balkánt. A motoromon 8 éves olajjal kezdtem, és fel sem tûnt,(bár nem szerpentineztem), igaz azóta cseréltem természetesen. |
| Rudo | 2539 | 2008. április 30. 08:51 |
|
LED indexes témához: Nem kell megvenni a 4eFt-os relét a normál villogás eléréséhez,oldalanként 1db 10ohm 10W-os ellenállás párhuzamosan bekötve és tökéletes.Ellenállás darabja 100Ft. |
| tsanyi | 2538 | 2008. április 30. 08:50 | Válasz erre: 2536 |
|
Köszi a tájékoztatást, de a fékfolyadék és fékcsõcsere típus, mi több jármû független. Szintén tájékoztatás:))
|
| Macko | 2537 | 2008. április 30. 08:49 | Válasz erre: 2536 |
|
De azért azt ne írjuk tanácsnak (szerény véleményem szerint, bár nem értek különösképpen a technikához), hogy a "fékfolyadék nem megy tönkre", mert annak a cseréje 2 évente minden motoron KÖTELEZÕ. Ha valaki ismeretlen elõéletû használt motort vesz, akkor meg saját elemi érdeke megcsináltatni. |
| Berber | 2536 | 2008. április 30. 08:46 | Válasz erre: 2535 |
|
Ez egy 1 tárcsás XJ. Amit érez az történetesen jellemzõ a tipusra, amugy egy másik topicon már leveleztünk vele. A legnagyobb baja, hogy 80-100-al se tud menni mert szitál az eleje. Szerpentinrõl szó sincs. Ha rendbetenné az elsõ villákat, meg a 8-ast az elsõ kerekében, utána ráérne fém fékcsövezni, meg fékfolyadékozni. Egyenlõre kicsit problémás a motorja. Bocs, ez csak tályékoztatás volt.
|
| tsanyi | 2535 | 2008. április 30. 07:57 | Válasz erre: 2533 |
|
Per, a fékfolyadék tönkremegy, 2 évente cserélni kell mindenhol, motoron erre fokozottan ügyelni kell. A fékcsöveket 4 évente. Ha ezeket nem cseréled akkor a fékfolyadéknak a forráspontja csökken és egy szerpentinezés közben váratlanul elforr a fék, amennyiben a fékcsõ régi akkor az okozhatja az elnyúló érzést a féknél mert a csõ idõvel elpuhul. Ha jársz hegyek vagy pálya közelében akkor 5.1-es ha csak normál túrázás a szokásos elég a 4.1-es fékfolyadék amit elég sok gyártó készít és bármelyik motorosboltban megkapod.
|
| Berber | 2534 | 2008. április 30. 07:32 | Válasz erre: 2533 |
|
PER fékolaj nem megy tönkre és a DOT4 DOT3-an kívûl nincs választék. Az meg szinte mindegy az XJ-be. A villáknál a vezetõ csúszógyûrüket kell cserélni. Nem értelek. Ezeket leírtam már az XJ-s fórumba. Leírtam, hogy hol kapsz kereket a 8-as helyett. Nincs jobb megoldás, értsél meg. Nem is drága, az a 20-30€!!! Nem értem miért szórod tele a netet amikor megkapod a konkrét válaszokat. Az idom rögzítés gumira is van megoldás. Esetleg hívj fel. Üdv, sok sikert! My name is Beer, Berber
|
| PER | 2533 | 2008. április 29. 22:53 |
|
Megkérdeztem embert...aszonta, hogy a villák kotyognak cseppet. Mit lehet velük tenni? Elülsõ fék elvileg gyengén fog. Gondolom fékolajat kellene csereberélni. Milyent ajánlotok? |
| gourman | 2530 | 2008. április 29. 19:51 | Válasz erre: 2527 |
|
csirkebõr lószõrrel,valami ilyet adott a minap a Vaslovas nekünk is ,igaz RobCCsi?:))))))))
|
| SvShrek | 2529 | 2008. április 29. 19:50 | Válasz erre: 2527 |
|
Ebben is van vmi:-))) Ezen jót röhögtem nálad a pont
|
| SvShrek | 2526 | 2008. április 29. 19:46 | Válasz erre: 2524 |
|
Na igen ezt aáltalános elsõben is tanítják:-) Mégsem maga a papír karcol hanem a plekszin lerakódott por és homok amit jól szétdörzsölünk rajta.
|
| R2 | 2525 | 2008. április 29. 19:41 | Válasz erre: 2522 |
|
Nálam is van mindig 1 CCsomag !!!!!!!!!!!:-)))))))))))
|
| gourman | 2524 | 2008. április 29. 19:38 |
|
mert általában a papírok fa alapú anyagok,és egyáltalán nem használ müanyag plexik és bukóplexik tisztára törlésére........inkább puha pamut rongy,de sose papír!
|
| SvShrek | 2523 | 2008. április 29. 19:34 | Válasz erre: 2516 |
|
A clin tényleg nagyon jó csak hagyni kell egy picit ázni és vmi puha törölközõ szerüvel át kell törölni mielött papírral el kezdesz fényesíteni. Én bármilyen papírt használtam utánna plexi vásárlás lett a vége rövid idõn belül:-(
|
| Vaslovas | 2522 | 2008. április 29. 16:57 | Válasz erre: 2520 |
|
Az se rossz...csak fel ne sírjon a plexi:-)))))))
|
| Vaslovas | 2521 | 2008. április 29. 16:40 | Válasz erre: 2520 |
|
Igen de az egyik alkoholos, míg a másik nem....
|
| Berber | 2520 | 2008. április 29. 16:33 | Válasz erre: 2518 |
|
Amikor a Lidl-ben le akartam venni a polcról, egy kedves vevõ odaszólt, hogy használjak papír popsi tõrlõt, olcsóbb, több, és ugyan az van benne.... aztán nem vettem :-O
|
| Vaslovas | 2519 | 2008. április 29. 09:22 | Válasz erre: 2516 |
|
Amúgy az egész motort Clinnnel érdemes pucolni. Pumpás, van utántöltõje, habosan spriccel. Rápermetez,....vár....puha rongy és már csillog is minden, a Crómtól a mûanyagon át a bõrig ! Ha valaki tudja mi a pucolás, akkor a Chopperesek tudják:-)))) |
| Vaslovas | 2518 | 2008. április 29. 09:16 | Válasz erre: 2516 |
|
Lidlbe lehet kapni plexitisztítót, azt hiszem 30-40 db van 1 dobozban, 500.- körül van, nekem be vált, ha nem vagyok kút közelébe akkor avval pucolom ! Mindíg van nálam pár darab a zsebben, kis helyen elfér és ha nagyon szennyezett, kibontás után ráteríten 1 fél percre és két törléssel tiszta. A használtat, meg elteszem, mert ha kiszárad avval szoktam a végén átpucolni !! |
| Macko | 2517 | 2008. április 29. 09:14 | Válasz erre: 2516 |
|
A legegyszerûbb és messze a legjobb: viszonylag vastagon hajtogatott papírtörlõ vagy klozetpapírt teszel a plexire és jól átáztatod. Rajta hagyod 8-10 percig (kívül már foltokban kezdjen megszáradni), majd egy mozdulattal lehúzod oldalra. MINDEN tetem maradéktalanul lejön. Utána a nedvességet egy száraz papírral letörlöd, és tökéletes. |
| krisztian.fz6 | 2516 | 2008. április 29. 09:09 |
|
Ki milyen bogároldót használ?? Eddig a shellt próbáltam ki, de elég gyengus. Hogy távolítjátok el a plexirõl a bogármaradványokat??
|
| PER | 2515 | 2008. április 29. 08:59 | Válasz erre: 2514 |
|
Köszi:) Holnap megyek felnijavítókhoz. Meglátjuk mit mondanak:) Annyiért lehet mind2-t kicserélném:D |
| oszitrek | 2514 | 2008. április 28. 23:31 | Válasz erre: 2513 |
|
Ha kell tudok neked németbõl venni felnit. Ahogy nézem vicces az áruk. 20-30 euro körül...
|
| PER | 2513 | 2008. április 28. 21:19 |
|
Hali! Nékem is van egy ´92-es XJ-m... Nemrég volt szervizbe (ismi meg akarta venni, õ vitte el). Állítólag 8as van a kerékbe(és valszeg a szelepnél ereszt, mert néhány naponta fújni kell..sebességtõl független módon ereszt le), az elsõ fék nem fog eléggé (valszeg fékolaj - tárcsa okés), illetõleg az elülsõ futómû görbe!? vagy valami ilyesmi. Nem vagyok nagy szakértõ, de én a futómû problémából csak annyit tapasztaltam, hogy 80 felett remeg a kormány (én ezt a keréken található sok súlyozásnak tudtam be) A kérdésem/kérésem az, hogy tudna-e nekem valaki segíteni a rendbetételében? Kellhet pár alkatrész is hozzá... pl: fejidomhoz gumi alátét(most csavarral van összefogatva és magas fordulaton berezonál), vagy ha a futómû cserére szorul, akkor ahhoz, ami kell..elsõ kerék (gumi elvileg jó, így lehet elég lenne csak a felni) Van egy mûködésképtelen robogóm (Malaguti CR1 Cross - kerekek, karbi, váz, ..stb. jó, csak a fõtenygely-dugattyú-gyûrû-henger szállt el)...azt fel tudnám ajánlani csere-javítás alapnak. Bármilyen megoldás érdekel, ami pénztárca kímélõ. Olajcsere nemrég volt az XJ-n, kb 2000 km-rel ezelött. Aki tud valamely hiba javításában segíteni, kérem jelezze! Egy elsõ keréknek nagyon tudnék örülni, valami barter megoldással.. |
| gourman | 2512 | 2008. április 28. 18:51 | Válasz erre: 2511 |
|
P.Peti fejõüzemét látogassad teeeeeeeeeeeeeee:)))))
|
| Vaslovas | 2511 | 2008. április 28. 18:46 | Válasz erre: 2510 |
|
Pipetta Petinek van 1 fejõüzeme...kérdezd azt + hátha tud szívócsövet adni !( mondjuk azt tudok én is) Mást nem befaragod:-))))))))))))))))))) |
| zoligs | 2509 | 2008. április 28. 18:19 | Válasz erre: 2504 |
|
www. denniskirk.com on akár 70 es évekbõl is lehet talállni japánokhoz alkatrészeket,sok szerencsét.
|
| Vaslovas | 2508 | 2008. április 28. 17:48 | Válasz erre: 2507 |
|
Õ tudja, melyik internetes portálon lehet megkérdezni, hogy hol lehet hozzájutni a Honda CX500-hoz a karbiból a hengerbe menõ, vákum gumicsõ cikkszámához, amivel le lehet adni a rendelést, valamely másik internetes webáruháznak, hogy szerezzék be valahonnan !
|
| tom56 | 2506 | 2008. április 28. 17:27 | Válasz erre: 2503 |
|
Sikerült megnéznem,de sajna 84es évjáratu motor csak 1 van,azse ltd:((( hanem KDX 80,annak meg nemolyan a karburátora:((
|
| gourman | 2504 | 2008. április 28. 17:24 |
|
Helló mi? Keresnék, lassan oldtimer Honda CX500-hoz a karbiból a hengerbe menõ, vákum gumicsõvet..... Az eredeti valami gumiféle,és elrepedt, ezáltal falsot szív!:(( Pls,ha tudtok segítsetek... |
| tom56 | 2503 | 2008. április 28. 17:14 | Válasz erre: 2496 |
|
Köszi Zoligs megpróbálom:))Üdv,ha nemmegy telefonos segitséget kérek:)))Üdv Tom
|
| oszitrek | 2502 | 2008. április 27. 20:19 | Válasz erre: 2501 |
|
Okok, a számodat már most elmentettem. Összeszedem megint, h mi kéne...
|
| zoligs | 2501 | 2008. április 27. 20:14 | Válasz erre: 2500 |
|
Szerintem csörrencsél meg , és megbeszéljük a részleteket, valószinüleg gyorsabb lesz
|
| oszitrek | 2500 | 2008. április 27. 19:33 | Válasz erre: 2499 |
|
Ohh!!! :) Helyes! :) Mert kint fele áron mennek az alkatrészek... Már akartam rendelni kintrõl párszor, de nem akartak küldeni ide...
|
| zoligs | 2499 | 2008. április 27. 19:17 | Válasz erre: 2497 |
|
Mehet a barátom címére Arizonába, és õ postázza ide. Pár éve volt hogy rendeltem, ezt a részletet elfelejtettem ,de nem probléma mivel megoldható.Olcsó dollárnál érdemes futni egy pár kört
|