| karu | 2197 | 2008. március 1. 20:41 | Válasz erre: 2195 |
|
Én ezt a dolgot forditva gondolom aki nem tud motorozni annak nem adnák autora jogsit. Aki motorral kezdte az vigyáz is a motorosokra . |
| karu | 2196 | 2008. március 1. 20:36 | Válasz erre: 2194 |
|
Szerintem neked már nem nagyon kell tanulni nagyon jol kezeled azt az FJRt még két személlyel is.
|
| nagyHoHo | 2195 | 2008. március 1. 20:31 | Válasz erre: 2194 |
|
Részben igazad van. De valamit kifelejtesz a készségekbõl. A motorozni tudás az egy, a forgalomban való motorozás az kettõ. Ha valaki ifjúkorában sokat motorozott abban a forgalomban, az nem biztos, hogy jól motorozik a mai forgalomban. Én többször hangsúlyoztam, hogy - és ezért nem kell meglincselni - nem adnék nagy "A" kategóriát 30 éves kor alatt. Elõször autót kell megtanulni vezetni, mert az biztonságosabb. Mikor már igazán ismeri az ember az autó viselkedését, túl van több tucat váratlan szituáción, akkor tud majd motorosként egy autós fejével gondolkodni, ami idõnként az életét mentheti meg. Sokszor autóban ülve, motorosok hoznak kellemetlen helyzetbe, szinte 100 %-ban azok akik keveset autóznak. Ilyenkor egymást veszélyeztetjük, mert autóban ülve bármennyire is akarok segíteni és a motoros fejével gondolkodni a veszélyes helyzetet csak akkor tudnánk biztonsággal kizárni, ha õ is autós fejjel tudna gondolkodni. A motoros baleseteket elemezve a sztorikat hallgatva a legtöbbször - még abban az esetben is, ha az autós volt a hibás - elkerülhetõ lett volna a baleset, ha az adott ember kellõ autós rutinnal rendelkezett volna. Tudomásul kell venni, aki motorozik, az nem élvezheti az elsõbbséget és itt jön be az amit Robi írt, úgy kell motorozni mintha rád vadászna mindenki. Egyébként én is mindig ezt vallottam. Egyetemben azzal, hogy a forgalom ritmusát kell tudni átvenni, ha erre valaki képes, akkor biztonságosan tud motorozni, ha nem akkor vakmerõ és sokszor szerencséje van...egy darabig. |
| Oldi | 2194 | 2008. március 1. 19:50 |
|
Na akkor én is belevau szokás szerint. És, ha már ki kell emelni az egész írásból egy mondatot, akkor engedjetek meg egyet nekem is, amelyet nemcsak tökéletesen igaznak, hanem nagyon fontosnak is érzek: "A legtöbb ember elõször autót vezetni tanul meg, a motorozást csak ifjúkori kalandnak tekintik, és soha nem fogják megszerezni azt a tapasztalatot, amivel számukra biztonságos jármû lehet a motor." Az a nagyon nem mindegy, hogy mikor tanulunk meg valami megtanulható készséget, (mint kerékpár, tenisz, sielés ,stb) amit gyerekkorban tanulunk meg az lesz válik igazán készséggé. Az lenne a jó, hogy ezzel mindenki tisztában lenne és eszerint motorozna... Egyébként az írás 100%-os, gratula! :-)) |
| furoember | 2193 | 2008. március 1. 19:02 | Válasz erre: 2192 |
|
ez ismerõs:)))))))))))))))olvass és értelmezz!!:))))))))))))))
|
| gourman | 2192 | 2008. március 1. 18:38 | Válasz erre: 2190 |
|
így van tsanyi itt a "Mintha" szón volt a hangsúly............bár értelmezni kell amit írnak nem kioktatni....:)))))))))))))))))))))))))))))
|
| kilajsanyi | 2191 | 2008. március 1. 17:33 |
|
régi fazerra keresek hátsó farokidomot, kapaszkodót, rendszámtartó mûanyag cuccost. ilyesmire : http://www.disuperbikes.co.uk/images/Road%20Bike%20Links/Fazer%20600.jpg köszi nabasticz@gmail.com |
| tsanyi | 2190 | 2008. március 1. 16:46 |
|
ahogy olvastam senki nem mondta, hogy direkt vadászna ránk valaki hanem nekünk kell úgy viselkedni mintha vadásznának ránk és a kettõ nem ugyanaz.....és az egész olyan ahogy Gourman írta és itt szerintem kevés kolléga van aki többet motorozik mint autózik így azért nagyjából mindenki tudja mirõl van szó....
|
| Apcsi | 2189 | 2008. március 1. 16:37 |
|
Vadásznak, vagy nem vadásznak: Tök mindegy. Nekem vigyáznom kell magamra, mert énbelõlem csak egy van, így én többet veszíthetek, mint egy autós, akit véd a kaszni. És belõletek is csak 1-1 példány van. Tehát mindenki erõsen vigyázzon magára! |
| ztaki | 2188 | 2008. március 1. 16:23 | Válasz erre: 2187 |
|
ja-ja... me kicsit sértõnek érzem, hogy nem nézed ki belõlem, hogy ha rád (motoros) vadásznék, akkor nem tudnálak elejteni... A hasonlat teljesen nonszensz... addig örüj, amí úgy közlekedhetsz motorral, hogy nem rád vadásznak... mert ha úgy lenne, mint ahogy abban a nagyszerû hasonlatban elhangzik, akkor már egy darabb motoros sem közlekedne... Nem olyan bonya ám ez... De ha nektek jól esik hogy hülyeséget hireszteltek... tõlem... csak akkor fogadjátok el, hogy lehet hogy a többség szerint még sem vadásznak rájuk az utcán... És ha nehezen is de higgyétek el, hogy van egy pár motoros, akinek eszébe sem jut mások vadászó (ugye ebben nagyon benne van, hogy szándékos - beteg aki ilyet feltételez..) mozdulatait lesni a forgalomban,mindössze élvezi az egészet és tudatában van saját sérülékenységével, láthatatlanságával... és ennek tudatában vezet... stb... stb... én meg elfogadom, hogy van (remélhetõleg egy maroknyi) kisebbség, akik úgy közlekednek, hogy minden sarkon az õket készakarva elgázolni vágyókat lesik stb.., stb... és kicsit sajnálom õket... |
| ztaki | 2185 | 2008. március 1. 14:46 | Válasz erre: 2184 |
|
én is azt mondtam, hogy korrekt írás... De akik szerint az utakon vadásznak rájuk, azoknak szívesen megadom a címemet és akár motorral is megmutathatom, hogy milyen az ha tényleg vadásznak rájuk... És aki tényleg úgy érzi az kezetesse magát... |
| Brexi | 2184 | 2008. március 1. 14:41 | Válasz erre: 2178 |
|
Sziasztok! szerintem R2 beirása nagyon is helytálló, és igazat mondó. Szerintem ne lovagoljunk egyetlen mondatán, amit egyikünk igy gondol, másikunk másként. Véleményem, hogy a komplett beirás nagyon jó, és összefoglaló. A bizalmi elvet igen, tanitják. A kresz-könyv elsõ soraiban már errõl olvashatunk, de sajnos véleményem szerint sem tartják be a jármüvezetõk, ezért nekünk motorosoknak nagy odafigyeléssel kell lennünk másokra is, nemcsak önmagunkra. |
| gourman | 2183 | 2008. március 1. 14:12 | Válasz erre: 2178 |
|
Tökéletesen mindegy hogy mit mondasz az autós kontra motoros feltevésekrõl,ugyanis aki motorozik az vezet autót ergó Õk nem fogják szítania feszültséget ebben a témában,akik viszont pedig csak kocsit vezetnek azoknak meg mindegy hogy te mit mondasz itt egy motoros fórumon hiszen nem lehet ezeket az embereket meggyõzni az ellenkzõjérõl. Tisztelet a kivételnek , de én konkrétan az agresszív motorosgyülõlõ autósokról nyílatkozom így, nem pedig minden autósról...............egyébként pedig pedig nem baj ha úgy vezetsz mintha vadásznának rád.........én is ezt vallom! |
| ztaki | 2182 | 2008. március 1. 14:05 | Válasz erre: 2181 |
|
akkor ne menj az utakra... mert a végén még lebvadásznak... ;-)
|
| R2 | 2181 | 2008. március 1. 13:20 | Válasz erre: 2178 |
|
"Ez egy egészen orrekt beírás volt - sajnos a végén már megint elhangzott: "Motorozni úgy kell, mintha mindenki rád vadászna az úton! " Mert sajnos igy érzem !!!!!!!!!!!!!!!!! |
| tsanyi | 2180 | 2008. március 1. 12:50 |
|
én akkor sajnos értelmetlen vagyok mert pontosan úgy közlekedek mintha mindenki (többi motoros is) rám vadászna és ezért defenzív módon próbálom elkerülni azt ha a másik szabálytalanul végez vmilyen manõvert akkor lehetõleg felkészülve elhárítsam a balesetet.......minden reggel melóba menet amikor átvágunk Érden szinte kötelezõen kikanyarodnak elénk..... én nem számítok rá, hogy a többiek minden szabályt betartanak ezért tûnhet úgy mintha tényleg vadásznának ránk ami persze nem igaz hisz egyszerüen csak nem vesznek észre de amit itt olvastam abban csak annyi volt, hogy úgy kell nekünk közlekedni mintha így lenne....
|
| ztaki | 2178 | 2008. március 1. 12:41 | Válasz erre: 2177 |
|
R2: Ez egy egészen orrekt beírás volt - sajnos a végén már megint elhangzott: "Motorozni úgy kell, mintha mindenki rád vadászna az úton! " Ez viszont baromság. Senki nem vadászik senkere az úton - ne mondjunk már ilyeneket... Mond azt hogy "Motorozni nagy-nagy odafigyeléssel kell " vagy mit tudom én, hogy mit - de ebben a rád vadászik az úton benne van az ártatlanságomból, védtelenségembõl adódó jogosnak tûnõ agresszió. Nem beszélve arról, hogy ilyen szemlélettel soha nem lesz béke az autósok és motorosok között... Értelmesebb motoros ismerõseimet arra kérném, hogy szokjunk már le errõl a hasonlatról... |
| R2 | 2177 | 2008. március 1. 12:22 |
|
Tavaszi baleset-megelõzés Mindenki ért hozzá?????? A motorozásra is elmondhatjuk (sajnos), hogy olyan, mint a foci: mindenki ért hozzá. Ez a kissé gúnyosan hangzó megállapítás azonban mégis jól tükrözi a közfelfogást. Vajon hányan ülnek úgy kétkerekû jármûre, hogy egyáltalán nincsenek tisztában a motorok viselkedésével, menetdinamikájával? Vajon hány "magabiztos" autós közlekedik útjainkon, akiknek fogalmuk sincs arról, milyen reakciókat válthat ki, illetve várhat el egy motorostól? Söprögessünk elõször a saját portánkon! Azt hiszem, mindegyikünk életében volt már olyan pillanat, mikor dobogó szívvel kellett rájönnie, hogy az élete csak a hülyesége mellé szegõdött szerencsének volt köszönhetõ. A motorosok 99,99 %-a rendszeresen átlépi a sebességhatárokat, ami természetesen ott és akkor bocsánatos bûnnek számít, és kit érdekel addig, amíg nincs baj? A hibáinkra rendszerint már akkor jövünk rá, amikor nincs, vagy csak alig van lehetõség a korrekcióra. Az esetnek több tanulsága is van. Egy: fokozott a veszély, mikor egy csapatban feléled a versenyszellem. Ilyenkor a rivalizálás az elsõ, és miközben a másikra figyelünk, megfeledkezünk a saját biztonságunkról. Egyszerûen megfordul agyunkban a fontossági sorrend. A sebesség növekedésével amúgy is szûkülõ látótér tovább csökken, agyunk kikapcsol minden olyan információt, ami a cél elérésében gátolná. Kettõ: ami az õsszel, rendszeres motorozás közben, a mindennapok rutinjában csak egy nyújtott fordulónak tûnt, abból veszedelmesen szûk kanyar lehet az elsõ tavaszi motorozáskor, három hónap kihagyás után. A téli kényszerpihenõ alatt kijön az ember a gyakorlatból, elõbb vissza kell szokni a motorra, de sajnos épp az elsõ motorozáskor legnagyobb a felszabadultság, a lelkesedés, ami könnyen átcsap fölényes magabiztosságba. Három: a nyári melegben megszokott tapadást ne várjuk el március elején a gumiktól! Arról nem is beszélve, hogy tavasszal az utak még erõsen magukon viselik a tél nyomait. Itt-ott még lehetnek nedves foltok, mellékutakról felhordott sár. A tapasztalt motorost elég figyelmeztetni a hibáira, azokat õ maga is belátja még akkor is, ha esetleg ezt kifelé nem mutatja. (Ha valaki szóvá teszi nekem azt az elmért kétszázas kanyart, valószínûleg én is csak a vállamat vonogattam volna, de azért az eset óta sosem mentem bele gyorsabban 180-nál) De mi a helyzet azokkal, akik engedve a divatnak és a hirdetések áradatának, tapasztalat nélkül ülnek nagyteljesítményû motorra? Az autós-motoros iskolák oktatási színvonala nem ide tartozó kérdés, de sajnos tény, hogy úgy kerülnek ki utcára friss jogosítványos motorosok, hogy elõtte egy teljesen életidegen rutinfeladatokat követelõ vizsga letételére kötelezik õket, aztán kieresztik õket az életbe. Persze az is sûrûn elõfordul, hogy mindenféle papír nélkül motorozik az illetõ: "Harmincéves fejjel csak nem fogok bohóckodni T betûvel a hátamon!" Vagy sokallja a korlátlan "A" kategória megszerzéséhez szükséges idõt, és eleve hozzá sem fog a tanfolyamhoz. De a jogosítvány tulajdonképpen nem is biztonsági kérdés, hiszen a már említett oktatási színvonal miatt tulajdonképpen mindegy, hogy a motoros jogosítvány nélkül, vagy friss vizsgával megy ki az utakra Az életmód-magazinok és a bulvárlapok hatására egyre többen gondolják, hogy csak motoron lehetnek igazi férfiak. Sajnos az nincs benne, a média sugallatában, hogy a motorkerékpárnak nem létezik olyan passzív biztonsága, mint az autóknak. A legtöbb ember elõször autót vezetni tanul meg, a motorozást csak ifjúkori kalandnak tekintik, és soha nem fogják megszerezni azt a tapasztalatot, amivel számukra biztonságos jármû lehet a motor. Aki megszokta, hogy autóban egy-egy apró hiba eredménye legfeljebb egy következmények nélküli kicsúszás, vagy rosszabb esetben némi anyagi kár lehet, bizony megdöbbenhet, mikor váratlanul komoly sérüléssel járó balesetet szenved egy olyan vezetési hiba után, ami addigi autós pályafutása alatt semmilyen veszéllyel nem járt. Egy viszonylag olcsó, közepes teljesítményû motor már olyan menetdinamikával rendelkezik, mint egy csillagászati áron megvehetõ sportkocsi. Ez csábítóan hangzik sok fiatal számára, de mivel nem ismerik azt az érzést, mikor pár másodperc alatt már százzal mennek, nincsenek is felkészülve ennek az élménynek a feldolgozására. Egyszerûen a reflexeik nem alkalmazkodnak ilyen gyorsan az ismeretlen körülményekhez. Egy kis fizika: a gépkocsi normális körülmények között stabil egyensúlyi helyzettel rendelkezik, ezzel szemben a motorkerékpár labilis egyensúllyal. A függõleges helyzethez szükséges megtartó erõt álló helyzetben a motoros lába, menet közben pedig a kerekeken jelentkezõ giroszkóphatás tehetetlenségi nyomatéka biztosítja. Minél gyorsabb a motor, annál nehezebb kibillenteni az egyensúlyi helyzetébõl, és ez a hirtelen irányváltásokra is vonatkozik. Gyakorlott motoros kezében viszont épp kis méretének és kimagasló menetdinamikájának köszönhetõen nagyon biztonságos jármû. Elfér ott, ahol egy autó nem (például szembe elõzéskor), jelentõs gyorsulása miatt pedig fékezés helyett megadatott az "elõre menekülés" lehetõsége. A tapasztalatszerzés és az önkontroll rajtunk múlik, de sajnos a balesetet szenvedõ motorosok nagy része mások figyelmetlenségének áldozata lesz. A motoros számára nincs kivédhetetlenebb veszély, mint az az autós, aki nem látja a közeledõ motort. Az elsõbbség meg nem adásából bekövetkezõ balesetek nagy része egyszerû figyelmetlenségbõl történik. A közlekedés résztvevõi, fõleg a hétvégi autósok reflexszerûen figyelnek a környezetükre, és mivel autóból jóval több van az úton, mint motorból, agyuk már automatikusan az elõbbieket keresi az úton, figyelmük átsiklik a sokkal kisebb és környezetébe beolvadó motoron. Ennek eredménye lehet a "túlnézésnek" nevezett jelenség, mikor egy elsõbbséget adó jármû vezetõje nem a hozzá közelebb lévõ motorost, hanem a mögötte haladó autót figyeli. Ha az autó elég messze van, biztonságosan be tud kanyarodni elé_ egyenesen a nem látott motoros útjába! Szerencsére a túlnézésnek vannak elõjelei. A jobbról bekanyarodó autó araszolgató mozgása arra utal, hogy vezetõje még mérlegeli az elindulást. Ilyenkor jobb fékezni, inkább egy fölösleges lassítás, mint egy váratlan csattanás! Igazán megnyugtató persze az, ha az autós jól észrevehetõen a motorost figyeli, ami persze csak közvetlen közelrõl derül ki. Kivédhetetlen és legtöbbször halálos végeredményû balesetet okoznak a nagy ívben balra forduló gépkocsik, aminek vezetõi nem veszik figyelembe a szembõl jövõ motorost. Általában ezekben a helyzetekben olyan gyorsan történik minden, hogy senkinek nincs ideje felkészülni a vészhelyzet elhárítására. Ha mégis van idõ rá, mindenkinek egy századmásodperc alatt kell eldöntenie, hogy a vészfékezést választja-e, vagy pedig még van ideje egy gázadással elhúznia a kanyarodó autó elõtt. Ilyenkor jön jól a nagyteljesítményû motorok "elõre menekülési" képessége. Ha erre már nincs idõ és elkerülhetetlen az ütközés, de még van idõ kis korrekcióra, akkor jobb, ha a kocsi motorháztetejének vagy csomagtartójának irányítja a motoros magát, mert így az elrepülõ test nem akad meg a tetõben, és ha súlyos sérülésekkel is, de legalább élve kerülhet ki a balesetbõl. Szerencsére amióta kötelezõ a motorkerékpárok nappali kivilágítása, azóta jelentõsen csökkent az ilyen balesetek száma. Érdekes módon a nyolcvanas években, mikor még nem volt kötelezõ, a legtöbb motoros már akkor is bekapcsolt tompított fénnyel közlekedett városon kívül, egyfajta íratlan szabályt követve. Veszélyes, de könnyebben kivédhetõ baleseti forrás az, mikor a motor épp elõzi az autót, és az elõzött jármû is elõzésbe kezd. Ennek oka is lehet a figyelmetlenség, a kisméretû motor megbújik a visszapillantó tükrök számára láthatatlan holt térben, de sajnos elõfordul szándékos ráelõzés is, mikor nem bírják elviselni, hogy a kisebb és mozgékonyabb motor elõnyhöz juthat. Ilyenkor a motoros jármûvének teljesítményét és a sebességkülönbséget mérlegelve választhat a fékezés és visszasorolás vagy a manõver gyorsabb befejezése között. És már megint az elõre menekülés képességénél tartunk_ Ha szembe elõz a figyelmetlen vagy agresszív autós, nem sokat tehetünk. Fékezés vagy félrehúzódás. Ha egyikre sincs már lehetõség, akkor irány az út menti árok, mert bármi jobb lehet egy frontális ütközésnél! Motorozni úgy kell, mintha mindenki rád vadászna az úton! A bizalmi elv helyett (mikor feltételezzük, hogy a közlekedés többi résztvevõje is betartja a szabályokat) elõtérbe kell helyezni a defenzív vezetést (felkészülni minden lehetséges balesetre)! Ha ismerjük saját jármûvünket, helyesen tudunk mérlegelni a forgalomban, akkor a motor nagyon biztonságos közlekedési eszköz lehet. Ne feledjük: a motorral könnyebb kivédeni egy baleseti helyzetet, mint autóval, de ha mégis megtörténik, következményei sokkal súlyosabbak! |
| krisztian.fz6 | 2175 | 2008. március 1. 10:48 |
|
Nem tudtok valahol egy olyan céget, akik erre a konzolra tudnának sütni egy ugyanilyan keménygumit??
|
| Brexi | 2172 | 2008. március 1. 08:45 | Válasz erre: 2171 |
|
Igen, amire feladod a cuccot jegyezd fel a rendszámát és kérdezd meg mikorra ér a Népligetbe és hol fog leparkolni. Biztonságképpen add meg a teloszámodat a sofõrnek, ha mégsem menne az illetõ, akkor mit tegyen a küldeménnyel. |
| redmary | 2171 | 2008. február 29. 20:40 | Válasz erre: 2170 |
|
Ez az amit nem tudok...mög oldani...de jó az ötlet....majd megprobálom... Budapesti expresbusszal is fö vitethetöm..csak a Népligethez kö intéznöm embört!!!!
|
| Brexi | 2170 | 2008. február 29. 20:26 | Válasz erre: 2168 |
|
Sziasztok! Redmary, annyit tudok segiteni, ha lejuttatod hozzám Kkfházára pld autóbusszal.. akkor én továbbküldöm szintém busszal a Népligetig. Csak a Népligethez kellene kijönnie valakinek átvenni a küldeményt. |
| redmary | 2169 | 2008. február 29. 20:06 | Válasz erre: 2168 |
|
Bocsika...nem segély..Jótékonysági Koncertre!!!!!!!
|
| redmary | 2168 | 2008. február 29. 20:04 |
|
Sziasztok! Holnap Márc 1-én Szegedröl-Budapestre kéne szállitani 6-7 kg apróságot! Ha valaki mönne fö kérem ...segitsen!! Össze gyûjtötött 1-2ft-ak szeretném el juttatni Budára az esti segélykoncertre... Köszike!!:-))) |
| onam | 2161 | 2008. február 28. 18:45 | Válasz erre: 2160 |
|
Ok, teCCik az edzés programod :))) pedig 150 év alatt annyimindent hagytakránk.... :)))))
|
| egynyoc | 2160 | 2008. február 28. 18:42 | Válasz erre: 2158 |
|
Há pesze, ezta khocsogot má belevettem a eCCésprogramomba...
|
| onam | 2155 | 2008. február 28. 18:26 | Válasz erre: 2154 |
|
Jó ötlet Gourman!!! A nemet ugysem lehet bizonyitani! Én mint debreceni autós aki épp pesten volt, tisztán láttam,hogy.... de ezt megbeszéljük :))))) Na lesz balhé, vagy nem??? Mert akkor abba hagyom az anabolikus szerek fogyasztását..... |
| gourman | 2154 | 2008. február 28. 17:31 | Válasz erre: 2152 |
|
.............és mi lenne ha hirtelen látta volna úgy húsz huszonöt motoros???De télleg ......én láttam pont ott mentem amikor felborította...............................ha kell tanuskodom
|
| Ancsi | 2152 | 2008. február 27. 21:26 |
|
Voltam ma egy ismerõsöm gumisánál, aki az elsõ kerékbe rakott egy belsõt,azzal el tudok menni egy darabig. A hátsót, meg ügyesen megfoltozta ( igaz mondta, hogy ne reklámozzam) és még a héten tud hozatni valami német gyártmányú gumit tök olcsón valami 18000 + még van 20% kedvezménye. Olvastam a topikot,rendesen adtam témát Nektek... :-))))) Köszönöm szépen ezt az összetartást a sok biztatást. Nagyon jól esett !!! Ennek a töröknek nincs kajáldája...A Szinyeiben, ahol lakom tele van ruha nagykerekkel és oda jár be néha . Gondolom pénzt beszedni...Én csak most láttam elõször. Az igaz, hogy a környéken mindenki ismeri és engem sajnálnak,de tanuskodni senki sem mer... Ezért is nehéz lenne elkapni... |
| Vaslovas | 2151 | 2008. február 27. 20:06 | Válasz erre: 2150 |
|
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
| olika | 2146 | 2008. február 27. 19:45 | Válasz erre: 2142 |
|
Én ha kell tudok vinni aCCupunktúrás tût. :-) Majd a seggükbe CCúrom. |
| Pukky | 2143 | 2008. február 27. 19:43 | Válasz erre: 2139 |
|
Ne értsd félre, a "fakabátok" alatt az üzlete elõtt ólálkodó járõröket értem!!! Amit te is írsz, akiket kajával lefizet!!!
|
| dilike | 2139 | 2008. február 27. 19:38 |
|
Gyerekek,ha van rá tanú,hiába keni a fakabátokat,mert Gusztibácsi és én biztos,hogy erõsebb kapcsolatokkal rendelkezünk "fakabátéknál",mint az eCCerû girossal kenhetõ járõr. Egyébként jövünk.Ha kell jönnek "fakabátok"is még ! Mi mindenképpen jövünk, de ha balhézni fogunk,azért tudnunk kell bizonyítani,hogy mi történt.A kárt meg fogja téríteni.
|
| Cruel | 2138 | 2008. február 27. 19:38 |
|
Szerintetetk nyithatok egy szidós fikázós topic-ot? Balu lehet az elsõ kliens.. :) De úgylátom elkelne.. |
| Tsabi | 2137 | 2008. február 27. 19:37 |
|
Na elõször is! Én leszek az elsõ sorban és én sütöm ki a törököt roston!!!! Ámen |
| egynyoc | 2133 | 2008. február 27. 19:34 | Válasz erre: 2129 |
|
Eza lényeg, fizesse ki a kárt !! Mindegy milyen eszközzel de fizessen !
|
| furoember | 2131 | 2008. február 27. 19:33 | Válasz erre: 2108 |
|
Neked lassan menedzser kell!!!! Ennyi meccset még a profik se vállalnak!!!:)))))))))) Én is megyek!!!!! |
| gourman | 2129 | 2008. február 27. 19:32 |
|
Urak nem kell mást csinálni csak nem kell beengedni úgy 3-4 óráig vendéget hozzá,aztán ha fizet akkor esetleg elmegyünk................de lenne hatása higgyjétek el.......
|
| Wiki | 2128 | 2008. február 27. 19:31 |
|
Én csak fél100 de ha mérges vagyok... na jó talán nem én megyek elöl..:-))) |
| Mumus | 2126 | 2008. február 27. 19:30 |
|
Ha lenne idõ szervezni, tunnák még szólni, a Dragonéknak, Horseséknek, Nord Sideéknak........ hamá szobor, legyen lovas!!!!
|
| egynyoc | 2125 | 2008. február 27. 19:29 | Válasz erre: 2122 |
|
Háverom az ember de a jó cél érdekében akár....
|
| Cruel | 2124 | 2008. február 27. 19:29 | Válasz erre: 2123 |
|
Anycsikáé a kiírás feladata szerintem..mi csak a droidhadsereg vagyunk.. :)
|
| gourman | 2123 | 2008. február 27. 19:27 | Válasz erre: 2121 |
|
Uraim hát akkor hajrá valaki írja már ki,mondjuk Ancsi?:)
|
| Cruel | 2122 | 2008. február 27. 19:26 |
|
Szólhatunk a GOJ-oknak is ..Tomi úgyis spanba van a vezírrel.. :) Ebbe úgyis kompetensek.. |
| Mumus | 2121 | 2008. február 27. 19:25 |
|
Sziasztok! Szójjatok ha action van, tudunk mijjis mozgósitani pár tucat motorost, meg talán a Geronimo-ék is tiszteletüket tennék , sztem elég lenne csak odamenni 150-200 mocival, és csak beálni az uccára 2-3 órán keresztül demonstrálni.....
|
| egynyoc | 2120 | 2008. február 27. 19:23 | Válasz erre: 2114 |
|
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
| Vaslovas | 2117 | 2008. február 27. 19:21 | Válasz erre: 2111 |
|
ÉN MÁR A DON KANYART IS BE DÖLVE VETTEM BE !:-))))))))
|
| olika | 2115 | 2008. február 27. 19:19 | Válasz erre: 2113 |
|
Te nem tudtad mellik hegy hun van. :-))))))))))))))))))) |
| Cruel | 2113 | 2008. február 27. 19:17 | Válasz erre: 2111 |
|
Látom a történelem is úgy megy mint a földrajz... :) kb..nekem is ennyire.. :) |
| olika | 2111 | 2008. február 27. 19:16 | Válasz erre: 2110 |
|
Normandiába is ott voltak mikor partra szálltunk. :-))))))))))))))))) |
| olika | 2107 | 2008. február 27. 19:13 | Válasz erre: 2104 |
|
nem hinném,hogy várna ott a török hadsereg mert nem CCámít rá a koCCos török,hogy megyünk!!!!
|
| Cruel | 2104 | 2008. február 27. 19:11 |
|
Nehogy az legyen ,hogy odamegyünk százan aztán a kapualjból kiugrik 200 török és kiszúrják minden moci gumiját és megindítják mint a dominót... :)
|
| olika | 2103 | 2008. február 27. 19:10 | Válasz erre: 2102 |
|
a motoros kollégák körül állnak és az lesz a ring. :-))))))))))))))))))))))) |
| egynyoc | 2102 | 2008. február 27. 19:09 | Válasz erre: 2100 |
|
Remben, elõtte eCCésnek jól jönne eza török ! :-))))
|
| Cruel | 2101 | 2008. február 27. 19:09 | Válasz erre: 2098 |
|
Szeintem majd Ancsi kitalálja ,hogy bevállalja-e... Ha igen akkó megyünk.. |
| egynyoc | 2099 | 2008. február 27. 19:07 | Válasz erre: 2098 |
|
NEkem csaka jövõ hét péntek nem jó, a többi mehet, akkor halaszthatatlan dolgom van ! :-))))
|