10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
SEGITSÉG!!!
Következő oldal

Yossarian 13237 2016. augusztus 8. 11:18   Válasz erre: 13236
Azért próbálj ki többet is, könnyen lehet hogy lesz olyan, ami jobban bejön.

Utalatos 13236 2016. augusztus 8. 09:07  
Jo lesz ez fiuk.
Marmint barmelyik, mert egyelore csak a MyTracks-et probaltam ki, de az is teljesen rendben van.
Arra, amire szerettem volna, tokeletesen bevalhat.
Igaz erdei turahoz meg nem probalhattam, de tegnap tettem egy varosnezo turat Pestre es 9 oran keresztul minden lepesemet rogzitette.
Az vicces volt, hogy a Citadellarol fenykepezve ill.egy tamfalon ulve, olyan kb. 100 nm-nyi kriksz-krakszot rogzitett, amit semmi masnak nem tudjatok be, minthogy a gps dolgozik ezerrel mindig ujra pozicionalva a helyet. Mert csak ultem.:-)
Azert az a Pest meg mindig eleg szep hely.
Akik ott elnek, nyilvan nem igy latjak, de igy videki turista szemmel azert nagyon atraktiv.
Tegnap pedig a kristalytiszta idoben a legszebb arcat mutatta.
Az epuletei, a fekvese, a latnivaloi igazan vilagvarossa tehetnek.
En pl. a Szabadsag- hidat nem is nyitnam meg ujra a kozlekedesnek.
Az tenyleg spontan modon lett egy olyan kultusz hely, ami elhetobbe teszi a vilagot. Hihetetlen az a szines elet orulet ami ott estenkent kialakul.
Jo, nekem egy picit sok es nagyon elszaltan liberalis hangulatu, de ketsegtelenul olyan jo kis gondsopro, lazitos.
Tegnap jo napom volt.
Ma mar munka, ennyit a pedagogusok nagy nyari semmitteveserol:-))

lecso 13235 2016. augusztus 7. 21:15   Válasz erre: 13233
A Locus nagyon jó, használom külföldön is.

pocak75 13234 2016. augusztus 7. 08:43   Válasz erre: 13232
Hali hogy bonyolítsuk a rendszert...;-)
Én az endomondo-t használom, vannak bizonyos élõ funkciói a kijelzõn amit tudsz változtatni, elindítástól eltelt idõ, táv sebesség átlagsebesség...., tudsz sportot választani, túra, futás, kerékpár... visszanézni lehet telón is és számítógéprõl is, google térképet használ alatta grafikonon mutatja a tengerszint feletti magasságot és a hozzá tartozó sebességet... viszont ez nem navigál csak rögzít tájékozódáshoz innen van segítség:http://androidportal.hu/2011-06-05/magyarorszagi-turaterkepek-androidra/

Yossarian 13233 2016. augusztus 7. 08:33   Válasz erre: 13232
Gyalogtúrához - esetleg geocachinghez - locus, vagy locus pro. Androidos, offline is mûködik. De a legjobb és legstabilabb megoldás egy túra gps. 30-40 körül már egész jókat lehet kapni, persze a határ a csillagos ég, de sok, különbözõ térképet tudsz rájuk tolni, egy töltéssel, elemkészlettel elmennek egy egész napot, ésszerû keretek között ütésállók, vízállók, speciális túra funkcióik vannak.
Csak egy ötlet.
A telót nem jó kézben tartani túra közben, mert esetleg leesik, eltörik, lemerül és akkor még telefonálni sem tudsz.

Utalatos 13232 2016. augusztus 7. 08:02  
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a segitseget, otleteket!
Tenyleg lehet Ratok szamitani:-)
Nem is szeretnek ezzel visszaelni, csak olyasmiben kerem a tanacsaitokat, amelyrol hiszem, hogy masok szamara is hasznos lehet.
Mar volt aki jelezte felem, hogy milyen jo, hogy rakerdeztem valamire, mert szamara is nagyon jo megoldas adodott igy:-)
Azt nem mondtam meg, hogy egy nonek ne kinaljatok fel tul sok lehetoseget, mert elveszik koztuk es totalisan osszezavarodik ahelyett, hogy elni tudna a gazdag valasztasi lehetoseggel?:-)
Na, most itt tartok.
Mindig a legegyszerubbet, a legkonnyebben hasznalhatot ajanljatok, mert igy mar az attekintesbe, osszehasonlitasba is belezazulok!:-)
Nekem most a gyalogturahoz kell a legpraktikusabb, de azert orulok, hogy a motoros utjaimat is rogziteni lehetne ily modon.
Egyelore kiprobalom az elso ajanlatot a My Trakset, azutan majd latom, megfelel-e?
Mindig irjatok meg, ha valami nagyon kiforrott, tuti modszer ajanlotok, hogy " neked Timi ez pont jo lesz" Abbol erteni fogok:-))
Koszonom megegyszer!

mati12 13231 2016. augusztus 6. 19:19  
Én meg pont ma akadtam rá erre a programra.Vannak benne érdekes funkciók,egymás figyelése,csevegés stb. Feltelepítettem de még nem próbáltam élésben,kiváncsi vagyok rá.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gurulas.app

vlevi 13230 2016. augusztus 6. 19:09   Válasz erre: 13226
Csak azért, hogy legyen választási lehetõség, én pedig ajánlom a maverick-et.
Szintén androidos app, rögziti az utvonalat, ami késõbb megoszthato. Asztali gépen google earth is megmutatja, mit rögzitett a maverick.
A mibilnetkapcsolatot pedig kirándulás közben ki kell kapcsolni, akkor nem eszi meg semmikyen program.

Ispan 13229 2016. augusztus 6. 18:07   Válasz erre: 13225
Szia Tímea!
Nekem nem tetszik az "utálatos"... :-)
Itt van még egy lehetõség,az RBiker
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.retrobiker.retrobiker
Ez magyar fejlesztés.
Itt nem szükséges az internet kapcsolat,csak utõlag, ha látni akarod merre jártál.
Be tudod állítani, hogy mennyi idõnként mentse az útvonalat. Ha nagyon részletes követést akarsz akkor célszerû minél sûrübbre állítani az idõt.
Ha hosszú útra indulsz akkor nem annyira fontos

kawa550 13228 2016. augusztus 6. 16:48   Válasz erre: 13227
A tények közlése nem szapulás.:)))
Sem a praktikumát, sem a megbízhatóságát vagy célszerûségét nem vitatom.
Csak nem szép, de legalább uncsi. :D A kiválóan fõzõ szomszédasszonyt se vetjük össze Cindy Crawford-al. Fõleg ha tudjuk hogy esetleg Cindy még jobban is fõz.....:)))))))))

Utalatos 13227 2016. augusztus 6. 09:38   Válasz erre: 13226
Koszonom. Telepiteni fogom. Pont ilyesmire gondoltam. Az nyugtalanito, hogy nagyon emeszti az aksit, de kiprobalom hetfon. Az a baj, hogy nem elobb kertem segitseget:-)
Remelem az 1gb-os mobilinternet adathasznalati kerete is eleg lesz hozza.
Szegeny motorkamat miert szapultad a TDM-es forumon?:-) Most megbantottad:-))

kawa550 13226 2016. augusztus 6. 09:18   Válasz erre: 13225
pl
https://www.webmaster442.hu/utvonal-rogzites-mytracks-segitsegevel/

Utalatos 13225 2016. augusztus 6. 08:18  
Hali , kutyu spilerek, mindig kisegitetek, remelem most sem hagytok setetsegben!:-)
Az elmult napokban teljesitettem a Kektura elso szakaszat.
Elozetesen terkepen, a google earthon, es a tura honlapjan folyamatosan igyekeztunk ellenorizni, hogy merre jarhatunk, mert turajelzesek meglehetosen ritkasak es nem vittuk magunkkal a Kektura reszletes felbontasu terkepet, mondvan, mit nekunk, menni fog ez anelkul is.:-)
GPS keszulekunk nincs, csak egy egy okostelefonunk, szakadozo 4G-s kapcsolattal, internettel.
Azt nem is gondolnam, hogy elore beprogramozhatnank az utvonalat, mert ez biztos meghaladna a kepessegeinket, de az nagyon jo lenne, ha valamilyen modon rogzitene a keszulek, vagy valamelyik program, hogy merre jartunk, terkepen rajzolt, utvonal szeruen.
Lattam mar ilyesmit mas turan, de akkor sem ertettem, hogy csinaljak a sracok.
Mindent rogzitett a telefon, meg a magassagot is, tavolsagokat, sebesseget, idot es tarolta is valahova, mert a tura vegen egy kocsmaban ki is elemeztek.
Ugyanugy Samsung telefonon tettek mindezt, mint akik navival, vagy geocachinggal turaznak.
Tudnatok egyszeru, lebutitott tanacsot adni a hogyanra?:-)))

tsanyi 13223 2016. augusztus 2. 20:16   Válasz erre: 13222
Kösz, ez tényleg ott van, lehet, hogy ez lesz a befutó.

tsanyi 13221 2016. augusztus 1. 21:39   Válasz erre: 13220
Nem annyira.:)

kicsi 13220 2016. augusztus 1. 20:52   Válasz erre: 13219
Nagyenyed környéknek számít?

tsanyi 13219 2016. augusztus 1. 20:00  
Érdeklõdnék hátha van valakijek bejáratott szállása a transalpina környékén, hétvégén arra járnánk páran és hátha van jobb is mijt amit kidob a gugli.

lecso 13218 2016. július 31. 12:57   Válasz erre: 13216
Azért, mert minél erõsebb egy lánc, annál többet megy el.
Ez a 80 lóerõig szöveg hülyeség. Nem fogja elszakítani egy 120 lóerõs motor sem, csak gyorsabban kinyújtja. És fordítva, a 200 lóerõs motorra ajánlott lánc a GS-eden elmegy 50 ezret.

520-as láncból van a Pinknél legalább 6 féle, hidd el.
VX
VX2
ZVM-X
DZ-2
ERT-2
MX
VT2

Csak egy pár féle, amit találtam kb. egy perc alatt. Az aranyszín, csak hab a tortán.
A dupla annyiba kerülõ lánccal, pont dupla annyit mész el és abbõl tényleg arra következtetek, hogy ez a lánc ennyit tud. A szerviz csak tetézte a bajt.

hacse 13217 2016. július 31. 12:15   Válasz erre: 13216
Én az 1200-as Inazumára 130 lóerõig ajánlott láncot használok pedig állítólag 98 lóerõs ez a motorbicikli , azt mondják , hogy jó egy kis biztonsági tartalék. 25000 km van ebben a mostaniban , most kezd is "beállni'. Soha nem jártam vele túlfeszítetten. Ez egyébként függ a láncápolástól is meg egyéb mástól is. Most meg egy érdekes dolgot tapasztaltam; elfogyott a láncspraym és útközben a benzinkúton vettem egy motor láncpermetezõanyagot, nem került sokba lényegében, de olyat tett a láncommal 2-szeri fújás után , hogy a megszorulni készülõ lánctagok meggondolták magukat és újra egyenes vonalba állnak. Ez egy kicsit folyékonyabb anyag , mint amiket eddig maszatoltam rá a láncra, viszont nem fröcsköl annyira , rosszabbra számítottam. Az viszont igaz , amiben egyetértünk a márkatársaimmal is , hogy az olajnál jobb kenõagyag nincs , ezt a láncolajzóval felszerelt gépek bizonyítják. Egyébként nekem is az a véleményem hogy a túl feszesen használt lánc egyáltalán nem használ még a legprémiumabb minõségnek sem ,sõt nagyon ÁRTALMAS. Ha ezt szerviz csinálta , akkor gratulálunk neki(k)! Hozzájárulnak ezzel is a hivatalos javítóegységek megítéléséhez.

KawaÉvi 13216 2016. július 31. 08:40  
Igen, erre a szerviz is rávilágított, hogy nem tudjuk milyen lánc lett rátéve. A motoromra 520/110 szemes lánc szükséges. Ebben a "méretben" a D.I.D.-nek egyfajta láncát láttam (persze van még a Gold, de az inkább dizájn).
Errõl van szó: http://motoralkatresz.eu/termekek/DID/520VX2_110_szemu_lanc/
A szerviz javasolt egy extra erõs láncot, ami kb dupla ennyibe került. Ezt a láncot 80 Le-ig ajánlják. A motorom nincs egészen 60 Le-s. Minek ennél erõsebb lánc rá?

A szerviz kilétét egyenlõre felfedni nem akarom, nem célom a hitelrontás.

lecso 13215 2016. július 31. 08:07   Válasz erre: 13213
Olyan szemes, amilyennel kéred.

A patentszem nem a teljesítménytõl lesz veszélyes, hanem a sebességtõl. Nyilván van némi összefüggés, de nekünk fékpadon repült már le lánc úgy, hogy elõtte nem ment a tulaj 250 körül a géppel.
De. Itt most nem ez a kérdés.
Szerintem a lánc élettartamát jelentõsen lecsökkenti, ha túl feszesen használják. Szemek nem csak a motor vonóereje által vannak igénybe véve, hanem indokolatlan, jelentõs plusz kínzóhatást kapnak. Ráadásul ezt folyamatosan, míg a normál erõ ugye csak ha rá van tekerve a gáz. 100 körüli utazónál, ha minden jó, a láncot alig vesszük igénybe.
A szemek össze vissza állása pont erre utal, hogy belül összerágtak a csapok.
Figyelembe kellene azonban azt is venni, hogy ugyan DID lánc, de milyen? Számos változatban készül az adott méreten belül lánc, ezt az ár is jellemzi, ami 8000-tõl 40000 forintig terjed .
Ha ez egy olcsóbb kategóriás lánc, simán lehet, hogy a 14000 km pont elég is volt neki.

lecso 13214 2016. július 31. 07:53   Válasz erre: 13212
Köszönjük a linket.

"... A lánc elhasználódását elõsegíti a sárban, esõben való használat, a túl feszes, vagy túl laza láncfeszesség..."

Melyik szerviz volt?

night-rider 13213 2016. július 31. 07:51   Válasz erre: 13212
a d.i.d 520-as +75 lovas x gyûrüs lánc is patentszemes ..yamaha xt660-asra raktam saját kezüleg..egyébként már 20000km környékén potyogtak az x gyûrû darabjai ..pedig motul factory line láncspray- használtamt

desiderus 13212 2016. július 30. 23:17  
Szia...
Elsõ kérdésem az volna, hogy ki szerelte ezt a láncot rugós patentszemmel ? Tudtommal ezt a teljesítménykategóriát már csak nittelõs patenttel szabadna szerelni...
Másodszor az általad leírt hibákat a lánc túlhúzása nem okozza, inkább az, hogy a meghajtó lánckerék és a hátsó lánckerék nincsenek egy síkban és ezért képesek deformitást okozni a láncon....ez nem feltétlenül a szerviz hibája...a túlfeszített lánc inkább a lánckerekek csapágyazását veszi igénybe, illetve a hátsó lengõvilla mozgását gátolja kirugózáskor.

Egy kis adalék : http://motorinfo.hu/sporthirek/muhely/2012/05/11/muhely_rovat_a_lanc_szervizelese/

KawaÉvi 13211 2016. július 30. 22:15  
Sziasztok!
Motorlánchoz értõk segítségét, véleményét kérném.
Adott egy 13.000 km-t futott ép és egészséges D.I.D. lánc. A szervizben túlhúzták a láncot, olyan feszesre mint a húr. Menet közben érezhetõ volt. 350 km lett így megtéve a motorral, mikor lett lazítva rajta, és újabb 400 km mikor ismét lazítottak rajta, mert az elõzõ állítás nem volt elégséges (nem a szerviz lazította). Most van az eredeti - túlhúzás elõtti - állapotban a lánc. Abszolváltam egy 3000 km-es túrát ezzel a lánccal. Itthon aztán a tisztításkor vettem észre hogy a láncszemek közül jön ki a tömítõ gyûrû (X-gyûrû), és a láncszemek nem síkban helyezkednek el, hanem egymáshoz képest ferdén (mellékelek képet). A lánc azonban nincs megnyúlva.
A szerviz tagadja, hogy ez a túlhúzásuk okán alakulhatott ki ez az állapot, ui kértem a kártalanításomat. A szerviz állítása szerint rossz minõségû lánc lett föltéve anno (nem Õk tették fel), és ha nincs megnyúlva a lánc akkor ennek így semmi baja. Annyi kompromisszumra hajlandók, hogy ha megveszek egy új lánc szettet, munkadíjat nem számolnak föl, ingyen fölszerelik. Mivel tõlem a szerviz 65 km-re van, így benzinköltségem és egy nap szabadságom bánja a dolgot, így nálam egy kicsit nagyobb érvágás" ez a kis malõr. Ezt is figyelembe véve kértem, hogy legalább a lánckerekeket fizessék meg helyettem. Errõl hallani sem akarnak.
Mivel tudatlan vagyok a témában, kérdésem, hogy
- valóban ne foglalkozzak a láncom állapotával?
- a túlhúzás okozhat-e ilyen problémát...kvázi a szerviz felelõssége felróható?
A szerviz által elvégzett javításról (szinkronizálás, fékolajcsere, láncállítás stb) munkalap készült, számlával igazolni tudom.
Várom az ügyben építõ jellegû hozzászólásotokat!
Köszönettel: Évi

Spapa 13210 2016. július 28. 17:40  
Sziasztok!
Eladó 1 db Junior elõvételes jegy a Brnói MotoGP futamra.
7-14 évesig. A "C" szektor is benne van.
Ára 2600,- Ft

Tiger 13209 2016. július 27. 07:39   Válasz erre: 13208
Bolond:-)))
Motorozol te egyáltalán vagy még tart a REF?:-)))))
Látod, sokak (szerencsére) már azt sem tudják, mi volt az.
Rég láttalak.

Larten 13208 2016. július 26. 20:30   Válasz erre: 13206
Ha nem ismernélek azt hinném APEH-es vagy.
Jó lesz veled vigyázni...
:-))))))))))

MadBob 13207 2016. július 26. 19:17  
Sziasztok!
Nyaralni voltunk hat és nyolc éves gyerekeimmel miközben elvetõdtünk a zalaegerszegi AquaCity-be. Itt gyerekeim rákóstoltak a csúszdázásra, mivel itt szinte bármelyiket lehet használni (persze nyilatkozat kell).

Hazatérve elvinném még õket a nyáron, de Budapesten és környékén (Kecskemét és Cegléd is) nem találtam olyat ahol lehet csúszdázni a nagy csúszdákon az õ korukkal.

Ti tudtok olyan helyet ahol lehet?

Tiger 13206 2016. július 26. 08:46  
Fiatalok, (meg öregebbek) kérem, ha valaki rendszeresen Vaterázik vagy hasonló hirdetési oldalakon értékesít dolgokat, jelezze már felém akár üzenetben, akár telefonon!
Köszönöm.

liongate 13204 2016. július 14. 07:50   Válasz erre: 13203
Ez igeen! Ennyire könnyen /elsõre olvasható szöveget még nem olvastam Tõled. ( Ezt nem bántásnak írtam, komolyan gondoltam. )
Nmiki voltam, csak nem figyeltem, h a párom van bejelentkezve.

Utalatos 13203 2016. július 13. 07:39   Válasz erre: 13202
Köszönöm levente nekem ezek a funkciók eleve de voltak kapcsolva hiszen a google ban való kereséshez ennek a segítséget vettem igénybe azt már látom hogy ez nem lesz a végsõ megoldás mert olyan sok helyesírási problémák véd és vagy utólagosan ki kell javítani manuálisan vagy pedig telepíteni kell amati által ajánlott programokat sajnos írásjelek et egyáltalán nem tudok kitenni valamikor mást ír mint amit mondok és van hogy át értelmezés a szövege itt most például egy t betût egyszerûen hagyott és az igekötõ cat is elég önkényesen kezeli persze közben is lehetne javítani úgyhogy átkapcsoló átkapcsoló manuális bevitelre de ez nagyon macerás nak tûnik
Kiváncsi kíváncsi vagyok hogy mit kérünk hogy miként optimalizál ható az a dolog most már olyan artikulált am beszélek hogy a kolléganõm csak röhögnek rajtam.
Attól tartok nem ez lesz a végsõ megoldás mert tartozom annyival az olvasóknak hogy meg tisztelem õket azzal azzal hogy igyekszem helyesen írni közben olvasom és hogy mit képzel be most azt diktálta hogy géppel be eszméletlen hülyeségekre képes azért jó játéknak tûnik kiváncsi vagyok hogy taktikusan használható azt például egyetem mellett hogy az angol nyelven alapszik mert ha csak azt a kottát diktálom neki hogy ezt akkor van úgy hogy leírja alberti vel betûvel betûvel na itt már meg is sérült teljesen azt látom hogy a mikrofon ikon mellett van beállítási lehetõség is de még nem próbáltam mert félek hogy közben elvész az üzenet sziasztok és köszönöm a segítséget

vlevi 13202 2016. július 12. 22:46   Válasz erre: 13201
Billentyûzeten van egy hangszóró ikon.,
Persze csak akkor, ha a telefon nyelv és bevitel beálliasaiban be van kapcsolva a google hangalapú gépelés.

Valamint, ugyanitt a nyelvi beállitasokban van egy hangbevitel menüpont is. Elvileg az lenne a teljes hangvezérlés, de én még nem próbáltam.

Utalatos 13201 2016. július 12. 21:57   Válasz erre: 13200
Azzztaa, koszonom, na valami ilyesmire gondoltam.
Koszonom, majd holnap telepitem is:-)
Nincs ez valami echte google-s verzioban is? Vagyis nincs a google sajat kinalataban ilyen applikscio?
Automatikusan bekerul, telepul majd minden olyan alkalmazasba, ahol megjelenik a szovegbeviteli panel vagy ott majd meg ugyeskedni kell?
Tudtam, hogy lesz itt "magus":-)
Ujabb hulye kerdes: ad abszurdum meg a motorozz.hus hozzaszolasokat is "megirhatom" majd igy?

mati12 13200 2016. július 12. 21:23   Válasz erre: 13199
Sokféle hangalapú beviteli módszer létezik Androidos készülékekre, ez pl.egy egyszerû billentyûzet váltással is megoldható.
Telepítsd ezt az alkalmazást: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.menny.android.anysoftkeyboard
Majd a magyar nyelvi csomagot is hozzá: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anysoftkeyboard.languagepack.hungarian
A program tartalmaz egy opciót aminek a segítségével bármilyen másik alkalmazásba is diktálhatunk szinte 100%-os pontossággal,legyen az email,üzenet bármi.
Ennek a használatával még az ékezetes betûk is megjelenhetnek a hozzászólásaidban .:-))
http://kepfeltoltes.hu/160712/IMG_20160712_212157_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Utalatos 13199 2016. július 12. 20:49  
Nagyon szoke vagyok.
Azt tudom, hogy a google keresojet hanggal is utasithatom az androidos keszulekeimen.
De ma olyat lattam, amit nem is ertek.
Vonaton utaztam es egy ficko elottem levelezett.
Irt emaileket, kuldott sms uzeneteket es a Viberen is chatelt valakivel.
Mindezt tette anelkul, hogy a billentyuzeten egyetlen betut is bepotyogott volna.
Meg az irasjeleket is hangutasitasban adta meg.
Uo. mobilja volt mint az enyem, tehat nem valami iphone csoda.
Nem volt pofam megkerdezni, milyen applikacio tudja mindezt es mikent lehet ezt olyan alkalmazasokba beilleszteni, mint mondjuk az email iras?
De itt biztos lesz egy ket tudos ferfiu, aki atsegit ennek a most szamomra igazi rebusznak a megoldasaban:-))
Koszonom, ha lesz aki megerti es elnezi igen szegenyes informatikai ismereteimet:-)
A google hangalapu forditojat ismerem, azt telepitettem is a keszulekre, de ez az ize nem tudom, mikent mukodik, de sokat segitene, mert jelentos "postaforgalmat" bonyolitok:-)))

lajostrom 13198 2016. július 11. 21:48   Válasz erre: 13191
Édes felejtés!

Penzi 13197 2016. július 11. 08:13   Válasz erre: 13196
Miért akarod megveretni a lányodat ?

tsanyi 13196 2016. július 8. 17:25   Válasz erre: 13190
A lányomnak van egy trabija és mennek 1 hétre egy németekkel teli kempingbe, amúgy honeckerrel sem lõttél mellé, szeretnék olyan matricát csináltatni mint az a pisilõ fiús ami lehugyoz egy autómárkát, tehát egy ilyet honecker fejjel amint audi, bmw és merci emblémát brunyál le., mit szólnának a friccek hozá?:)

Penzi 13195 2016. július 8. 10:55   Válasz erre: 13194
Így teszünk, köszönöm )))

László_atya 13194 2016. július 8. 10:47   Válasz erre: 13193
Értem. Ez esetben várd meg a felszólítást, ha egyáltalán fog ilyen jönni. Igaz, hogy az EU országokban a külföldinek is utánküldhetik a bírságot, a valóság azonban az, hogy "aprópénzért" nem törik magukat a külföldi hivatalok, mert EU ide vagy oda, egy másik ország állampolgárának a kiértesítéshez szükséges adatait elkérni a másik országtól macerás.

Penzi 13193 2016. július 8. 09:05   Válasz erre: 13192
Egy postacsekk volt, amin csak a befizetõ azonosítót látom (((

László_atya 13192 2016. július 8. 08:45   Válasz erre: 13191
Meg kell várni a felszólítást, ha jön. Ha nem jön, akkor ööm é bódottá... :)

Viszont nem értem, hogy ha a bünticetli be volt tuszkolva, de a cetlin nincs rajta, hogy milyen módon fizesd be, akkor a helyszínen hogy tudtad volna befizetni?

Penzi 13191 2016. július 8. 08:33  
Sziasztok !

Valakinek tapasztalata ? Ha külföldön büntetést találsz a motor ülésébe tuszkolva és nem fizeted be, mert elfelejtetted ( postán kellett volna ) a papíron viszont nincs feltüntetve számlaszám, mi a teendõ ?

köszönöm: penzi

kawa70 13190 2016. július 7. 21:55   Válasz erre: 13186
Mi a fenének az :) Tán idõutazásra készülsz? Márka van eladó...nem kell? Honekkert meg csókoltatom :)

SZICSU 13189 2016. július 7. 21:52   Válasz erre: 13185
Köszönöm!!!

tsanyi 13188 2016. július 7. 18:50   Válasz erre: 13187
Köszi, mondjuk ha nem lennék félkegyelmû én is rákereshettem volna.:))

tsanyi 13186 2016. július 7. 18:36  
Kéne DDR-es matrica, lehet egyáltalán valahol ilyeneket kapni? Vagy valami matrica készítõ aki csinálna párat.

TPBalaton 13185 2016. július 7. 14:18   Válasz erre: 13184
Határ után rögtön ott a MOL kút.

SZICSU 13184 2016. július 7. 14:12  
Üdv!
Engem meg az érdekelne,hogy szlovén ótópálya matricát hol lehet vásárolni a Budaörs-M7 útvonalon?

Kraszi 13183 2016. június 30. 18:17   Válasz erre: 13182
Motorkerékpárra vonatkozó szlovén autópálya matrica árak 2016:
1 hétig érvényes matrica ára - 7.5 EUR
6 hónapig érvényes matrica ára - 30 EUR
1 évre szóló matrica ára - 55 EUR (max. 14 hónapig érvényes)

szemijoe 13182 2016. június 30. 18:02  
Üdv! egy kis segítség kellene tervezéshez: a 2016-os szlovén ottopályadíjat - természetesen motorra vonatkozót - ismeri valaki (már?)

tomhahn 13181 2016. június 30. 13:01  
Nekem ilyen van.
http://www.protectwear.hu/munkaruhazat-385/esoruha-386/fluo-esoruha-sarga_m-csgm-9214
Vállalkozó rokon áfa nélkül,esetleg?

László_atya 13180 2016. június 30. 12:55   Válasz erre: 13179
Ja, tényleg... :DD De az elázikot nem én írtam, csak válaszoltam... :o)

Yossarian 13179 2016. június 30. 12:23   Válasz erre: 13178
Nem baj. De nem arról volt szó, csak annyiról, hogy átázik, vagy elázik :)

László_atya 13178 2016. június 30. 10:27   Válasz erre: 13172
Igen, de az miért baj, ha a mellény átázik, ha ott van alatta az esõruha? :)

Kawakarika 13177 2016. június 30. 08:10   Válasz erre: 13176
Köszi Csabi a hasznos informàciòt!

csokabi 13176 2016. június 30. 06:58   Válasz erre: 13175
Nem hinném, hogy a schwitzereknek gondot jelentene pénzt elfogadni:) Legfeljebb rossz árfolyamon váltják. Ha inkább pár frankot szeretnél a zsebedben tudni és Liechtensteinnél, Schaanwaldnál lépnél ki Ausztriából, akkor ajánlom még az oszi oldalon (bal kézre az utolsó épület) a Wechselstube nevû ÖMTC által üzemeltetett pénzváltót. A bankokkal szemben sokkal kedvezõbb árfolyammal (Kurs) dolgoznak és nincs olyan pofátlanul nagy saját díjuk.

Kawakarika 13175 2016. június 29. 22:58  
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani hogy Svájcban,motorral a fizetõs látvány utakon(Flüela ,Albula,Bernina hágókon)lehet-e euróval fizetni,vagy csak CHF-al?
Köszönöm!

kawa550 13174 2016. június 29. 22:08   Válasz erre: 13173
pl.
https://www.youtube.com/watch?v=UxrEfcO3rZs

desiderus 13173 2016. június 29. 22:06  
sziasztok...van egy kapitális problémám. Benyeltem egy adathalász vírust amely az ssfk.exe névre hallgat. Internetes kutakodásaim során kiderült, hogy kínai eredetû és elég aljas...
Nem tudom kiirtani sem a Windows intézõbõl sem a Norton Commanderen át, állítólag DOS parancssoron kellene, de ahhoz nem értek.
Az ingyenes víruskeresõk szépen megmutatják oszt annyi.
A segítséget elõre is köszi.

Yossarian 13172 2016. június 29. 16:57   Válasz erre: 13171
Nem az ember ázik ÁT, hanem a kib*ott láthatósági mellény :) Azt írtad elõtte nem?

László_atya 13171 2016. június 29. 16:04   Válasz erre: 13170
Át hogyan ázik, amikor alatta van az esõruha? Ugyanúgy mûanyagból van a mellény is, csak esetleg porózus, ami azt jelenti, hogy mielõtt felakasztod száradni az esõruha mellé, ki kell rázni, mint a szõnyeget. :))))

Yossarian 13170 2016. június 29. 15:45   Válasz erre: 13169
Nem EL ázik, hanem ÁT :)

László_atya 13169 2016. június 29. 14:01   Válasz erre: 13163
Láthatósági mellény mióta ázik el, mikor gyakorlatilag mûanyagból(nejlonból :) ) van? Ennyi erõvel esõruhát se vegyél fel, mert az is elázik... :DDDDD

papi 13168 2016. június 28. 22:33  
Sziasztok!

Mi a Louisban vettük kb,11 éve Proof névre hallgató esõruhát (nadrág végig cipzáras nem kell vetkõzni) azóta hibátlanul mûködik.Bátran mondhatom sok ezer km,+ elég jó tempóval.
Egyszóval ha kapható bátran ajánlom.Az igaz nem 5 e,ft-s tétel
Krisztián neked pláne megérné!!!

1Laciapu 13167 2016. június 28. 17:08  
Mi vagy 6 éve legalább a Lidliben vettünk két egyberészes, fényvisszaverõs motoros esõoverált, cipzáras, tépõzáras, rejtett zsebes, soha, a legnagyobb esõben sem ázik be, ha rendesen felveszed. Értem ez alatt, hogy minden nyílást gondosan elzártál, ahogy kell. Több, nagy esõben is mentünk tartósan, de semmi gond vele. Valahol 5-6 ezer Ft körül volt darabja. Hideg és szél ellen is jó! Azóta sem láttam ilyet ott.

pandamaci 13166 2016. június 28. 16:18   Válasz erre: 13165
https://citybike.hu/spd/rmc50521/Esoruha-BOS-ketreszes

Nekem ehhez hasonló, kellõképpen undorító mûanyag esõruhám van.Nem a nylonzacskó anyagú, hanem a vastagabb. Kívülrõl cordurának tûnik,de nem az: 100%pvc.Ha kifordítod, fóliázott, hegesztettek a varrások. És van hozzá ugyanilyen stílusban készült külsõ kesztyû, meg csizmavédõ. Sz.r vezetni benne, viszont cserébe sehol nem ázik be, felhõszakadásban sem...
Volt szerencsém egyrészes, légáteresztõ tépõzáras labirittömítéses stb stb qrvadrága egyrészeshez is, csak ugye negyed óra után abba erõsen befolyt a víz.. A decathlonos is a varrásnál fog beázni.

krisztian.fz6 13165 2016. június 28. 16:00   Válasz erre: 13159
Köszönöm az építõ jellegû hozzászólásokat. BMWset nem veszek, még valami elvakult Yamahás elítél miatta.

kicsi 13164 2016. június 28. 15:48   Válasz erre: 13162
Ajajj, Krisztiánnak ilyet ajánlani....:))))

kicsi 13163 2016. június 28. 15:48   Válasz erre: 13161
Ha figyeltél, akkor láthattad, hogy a belinkelt esõnadrágon viszonylag kevés a fényvisszaverõ csík.
Mivel újat szeretne venni, ezért bátorkodtam ajánlani, hogy lehetõleg olyat vegyen, ami nem csak az esõ ellen véd valamilyen szinten, hanem a vaksi autós ellen is.
Azt senki sem mondta, hogy dobd el a régit.
Igazad van, az esõruhára is fel lehet venni a láthatósági mellényt, sõt arra meg egy nejlonzacskót, hogy ne ázzon el. :)

ErErpower 13162 2016. június 28. 15:42   Válasz erre: 13156
Új cucc! ;-))
http://www.sierrabmwonline.com/images/bmw_prorain_suit.jpg

László_atya 13161 2016. június 28. 13:13   Válasz erre: 13159
Pedig nem fogom kidobni, csak mert sötét. Azért vannak a fényvisszaverõ csíkok rajta, ha meg nem, láthatósági mellény/heveder is van a világon. :)

tsanyi 13160 2016. június 28. 10:44   Válasz erre: 13159
Már Darth Vader-nek sem jött be, sosem láttuk esõben mert félt, hogy elázik és elakad a lélegeztetõje.:)

kicsi 13159 2016. június 28. 08:24   Válasz erre: 13156
Sose vegyél sötét esõruhát!

Utalatos 13158 2016. június 28. 08:00   Válasz erre: 13156
En hasznaltam ennek a noi valtozatat motoros esoruhakent, igaz az enyemen nem volt zippzaros szukites, bovites a felhuzashoz, de az anyaga hibatlan volt.
Sajnos beazott, de ket olyan helyen, amire az ember nem is szamit, viszont a motoron olyan helyrol is jon a viz, ami egy esos turazaskor nem jelent problemat.
Az egyiken lehet segiteni: erosebb gumirozast tenni a szár vegere, hogy a csizma altal vezetett viz ne juthasson be a szárba! Igaz ez a mostani motoromnal nem gond, mert a labtarto szinte alattam van, mig a kis Viragomnal szinte vizszintesen vezette be a csizmam a vizet:-(
A masik a varrasok minosege: ha nem eleg eros es esetleg tulzottan feszul a motoros ruhad miatt, amire felhuzod, akkor konnyen elofordul, hogy a tankrol, vagy a tank felol csapodo vizet egyszeruen atereszti a varrasnal, mert a feszulestol ott szethuzodik az anyag es elveszti a vizhatlansagat. Persze ez motorfuggo, mert van ahol szinte mindent felfog a plexi, vagy az idom es legfeljebb csak felulrol jon az eso.
Nekem meg nem sikerult olyan motoron ulni, ahol egy ido vagy sebesseg utan ne jott volna ezerrel a viz mindenhonnan.
Mar annak is orulni tudok, ha hatulrol nem veri fel a kerek a derekamra, hatamra, de eszrevettem, hogy meg a légörvény vagy vákum is kepes berantani a vizet, mocskot.
Ja, vedd meg! :-))Szerintem a marka jobb, mint a Lidl-ben meg itt ott kaphato motoros eso cuccos vacakoke.

szabiboy 13157 2016. június 28. 07:44  
Inkább ez...
Hasonlítsd össze a vízállóságát a másikkal. Ezen kívül nem csúszik annyira az anyaga a vizes ülésen. Az elöl elhelyezett tépõzárat szokni kell. Van ismerõsöm, aki hosszú ideje ezt használja probléma nélkül és nem is fülled bele. A színe sötétkék, nem fekete.
https://www.decathlon.hu/raincoastal-ferfi-nadrag-id_8330268.html

krisztian.fz6 13156 2016. június 28. 07:11  
https://www.decathlon.hu/rain-cut-ferfi-felsonadrag-id_8073384.html

Ez vajon motoros esõnadrágnak is megfelelõ választás lenne?

Winchi 13155 2016. június 20. 19:20   Válasz erre: 13154
köszi :)))

lajostrom 13154 2016. június 20. 18:42   Válasz erre: 13153
Persze!
Jónak lenni unalmas. Rosszalkodni mindíg jobb!
Szerencsés, jó utat!

Winchi 13153 2016. június 20. 16:21   Válasz erre: 13152
:)
pedig én mindig rosszalkodom!

lajostrom 13152 2016. június 20. 12:41   Válasz erre: 13150
Ugye-ugye!
A jó elnyeri jutalmát. Hát még Te!

ztaki 13151 2016. június 20. 06:55   Válasz erre: 13150
Mi 15-én voltunk...
teljes erõvel dolgoztak az úton, sok volt még a hóakadály, de a motorosokat már akkor is átengedték. ;)

Winchi 13150 2016. június 20. 06:31  
Nyitva van :))
http://www.frissujsag.ro/nyitva-a-transzfogaras/

egynyoc 13149 2016. június 20. 06:09   Válasz erre: 13147
Ez a verzió nyert, tökéletesen mûködik kristálytiszta kép és hang, sõt meglepetésemre még a labdát is látom...:-)

egynyoc 13148 2016. június 19. 09:51  
Mindenkinek köszönöm a segítséget, rajta leszek a dolgon, ha esetleg bénáznék és nem jönne össze, jelentkezem...

mati12 13147 2016. június 19. 08:44  
Úgy nézem a Mindig Tv app Windowsphone-ra is elérhetõ.

mati12 13146 2016. június 19. 08:27  
Ezzel az alkalmazással tudod a legegyszerûbben nézni élõben a meccseket: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ah.mindigtv
He Telekomos tv elõfizetésed van akkor ez jöhet szóba: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.telekom.tvgo
Ha Vidanet elõfizetésed akkor ez: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.vidanet.move
Ha Telenoros akkor pedig ez: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mytv.telenor

Ja bocs most látom csak,hogy Windowsphone-od van.Nincs mese váltani kell Androidra a Windows mérnöki zsákutca... :-))

kawa70 13145 2016. június 19. 07:44   Válasz erre: 13144
Valoszinuleg flash player. Androidon megszünt a támogatása pár éve.

egynyoc 13144 2016. június 18. 21:40  
Kezdek jó úton járni, laptopon megy simán tudom nézni...eélképzelhetõ a telefonról hiányzik valami lejátszó progi vagy driver vagy a fene sem tudja mi? Windowsos...

egynyoc 13143 2016. június 18. 21:12   Válasz erre: 13142
Köszi, felmentem az oldalra de csak egy KIA reklámig jutottam el ami idézem, jó szórakozást kíván a mérkõzéshez...valami közelebbi infó?

Kraszi 13142 2016. június 18. 20:55   Válasz erre: 13141
www.mediaklikk.hu Kb 2 percet késik, de jó

egynyoc 13141 2016. június 18. 20:46  
Üdv Mindenkinek!
Online szeretném nézni az EB-t telefonon...pl, horgászat közben...mit tegyek?
Gugliztam már annyit hogy elkopik a kijelzõm, nem mentem vele semmire...

johnny 13140 2016. június 17. 20:58   Válasz erre: 13139
Nem mondod?! Szerinted nem próbáltam?

Csak gondoltam van olyan, akit itt szivesen ajánlanak, mert én nem ismerek senkit, aki ezzel foglalkozik.

Winchi 13139 2016. június 17. 19:01   Válasz erre: 13138
esetleg gugli!
Sokat segít...
https://www.google.hu/search?client=opera&q=motor+sz#q=motorsz%C3%A1llit%C3%A1s

johnny 13138 2016. június 17. 13:53  
Sziasztok!

Motorszállításban szeretnék segítséget kérni 06.20-ára hétfõi napon Budapesten belül (XIII-ból I-be). Ha tud valaki segíteni, kérem jelezze nekem pü-be. Köszönöm.

Butcher 13137 2016. június 14. 18:25  
Sziasztok! A mai napon sikerült elhagynom ( kiesett a tatyóból) a térdprotektoromat ( külön felszerelhetõ) a Lánc-híd Budaörsi út útvonalon. Aki esetleg találkozott vele jelezze. Köszönöm.Az egyiket megtaláltam az ex-Osztyapenkói ömv kút magasságában. Köszi. :) ;)

Winchi 13136 2016. június 14. 06:04   Válasz erre: 13135
:)
Bízom benne,bár ha nemakkor csak elég ha marad annyi rés hogy elférjünk.
Majd felszerelem a hóóóótolót! :))

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22120
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők