| zooli | 8473 | 2012. február 17. 16:42 | Válasz erre: 8471 |
|
Ha megkérdezed mi történik a motoroddal,hûtõvíz nélkül esetleg olaj nyomás nélküli üzemeltetéskor,nagyon szívesen elmesélem.De erre csak amit hondaadam mond irány a doki,bárhol élsz. Bár attól függ melyik lábad ha jobb akkor dual fék esetleg csak elsõ,viszont ha bal ..........marad a robogó.:-))))) Még valami szép magyar találmány:telejósda!!:-))) |
| qqriq64 | 8471 | 2012. február 17. 15:53 |
|
Köszönöm a válaszokat. Milyen súlyosabb következménye lehet ennek? |
| hondaadam | 8470 | 2012. február 17. 14:47 | Válasz erre: 8468 |
|
Te most komolyan egy motoros fórumon érdeklõdsz, hogy mit tegyél részleges izomszakadás esetén? Érdekes, minden esetre köszönöm a bizalmat a többiek nevében is :) Javaslom, hogy minél hamarabb keress fel egy ultrahang/MR orvost, és nézesd meg, hogy melyik izomrost szakadt és milyen mértékben (vagy ha más a baj, akkor mi). Addig is pihentetés, polcolás, jegelés (mert ez minden sérülésnél alap). Fõleg azért érdemes kideríteni, hogy mi a baj, hogy ezzel egy esetleges még nagyobb bajt megelõzhess. Egy ultrahang vizsgálat kb. 8-10eFt, ennyit mindenképpen érdemes rászánni. Az ingyenes ultrahangra kb. 2 hetes elõjegyzéseket adnak. |
| zooli | 8469 | 2012. február 17. 14:46 | Válasz erre: 8468 |
|
Ne hanyagold el,nekem a vállam csinált hasonlót több éve azóta is szopom. Mivel ülve-rázós melód van gondolnék egy vérrögre,rokon daruzik neki már krónikus. |
| qqriq64 | 8468 | 2012. február 17. 14:25 |
|
Urak az van hogy tegnap lefelé tartva a lépcsön a vádlimban elpattant valami. Pedig nem léptem rosszul. Nagy nehezen hazavonszoltam magam meg ma bevánszorogtam a melóba. Nem látszik semmi de úgy fáj hogy besza behu. Van valakinek ilyen tapasztalara? Lesz még szölö lágy kenyér vagy szóljak az eltakarító brigádnak? Még szerencse hogy pedált taposni nem kell de valami brutálisan fáj. |
| ekowob | 8467 | 2012. február 17. 12:02 | Válasz erre: 8459 |
|
Ha majd tervezed, akkor beszéljünk róla. Vannak tapasztalataim (Kb.5000km.) Mindenképpen tisztában kell legyél a hátrányokról is. |
| ekowob | 8466 | 2012. február 17. 11:59 | Válasz erre: 8458 |
|
Jobban jársz ha eladod és az árán veszel gázolajat.
|
| kawa70 | 8465 | 2012. február 16. 17:32 | Válasz erre: 8460 |
|
Az még nem is igen piros, ha 30-35 éves. Abban meg végképp semmi különbség nem volt a dizellel összehasonlitva. Viszont a kéntartalom azóta csökkent. De bármely régi adagolósba jó lehet még. Kár kiönteni.
|
| Geeza | 8464 | 2012. február 16. 16:06 | Válasz erre: 8458 |
|
Add oda egy traktorosnak. A jó kis MTZ-be, vagy hasonlóba jó az még:)
|
| zooli | 8463 | 2012. február 16. 16:05 | Válasz erre: 8459 |
|
A nem használt minõségi étolajat nyugodtan tedd bele (nyáron),esetleg használj adalékot.
|
| zooli | 8462 | 2012. február 16. 16:01 | Válasz erre: 8461 |
|
Nem tenném, a legkisebb keverést sem kellene.Ha meg is szûröd tökéletesen, min 5 micron-os szûrõn.Így megvéded a PD elemeket de lehet olyan az összetétele,hogy oda vág a részecskeszûrõnek.
|
| klimas | 8461 | 2012. február 16. 15:41 | Válasz erre: 8460 |
|
Kösz a reagálást, erre nem gondoltam, már mint a kénre! Az avar égetés nálam nem játszik , inkább bedarálom, aztán 1-2 év után visszaadom az anyaföldnek....))) Na mindegy, úgy látom, inkább azzal spórolok ha nem spórolok, a pálya szabad , ha valakit érdekel a cucc. |
| Audimania | 8460 | 2012. február 16. 15:26 | Válasz erre: 8458 |
|
Emlékeim szerint anno a hto úgy keletkezett, hogy a normál gázolajat pirosra festették. Gyanítom, hogy a régi összetételû gázolaj magas kéntartalma nemigen tenne jót az újabb technikának, azt már nem ilyenre tervezték, még nagy hígításban is szétmarna benne dolgokat. Viszont az õszi avar elégetéséhez jól jöhet még. |
| galoscsabus | 8459 | 2012. február 16. 15:19 | Válasz erre: 8456 |
|
És mit szólna az étolajhoz az SX4 1.6-os Hdi motorja? Na nem mint ha tervezném a dolgot, de végszükség esetén...... |
| klimas | 8458 | 2012. február 16. 15:07 |
|
Ha már így szóba került! Van vagy 150 l kb. 30-35 éves jó öreg HTO-m , szerintetek bele öntsem, persze keverve úgy 80-20% -ban , a Pdtdi-s autóba??? A 80 a "rendes" olaj, a többi az átszûrt fûtõolaj lenne... Mielõtt jön a ciki, pénzem nincs porlasztóra,motorgenerálra stb., az olajkályhát meg már vagy 10 éve elvittem a MÉH-be. |
| ekowob | 8456 | 2012. február 16. 11:19 |
|
Tök eccerü: Ki kell menni a sógorokhoz, ott tankolni biodieselt. A számlát persze meg kell örizni. Utána már szagolhat! :-)) Persze télen inkább ne locsoljunk a tankba ilyeneket. |
| Sandokan13 | 8455 | 2012. február 16. 11:13 | Válasz erre: 8452 |
|
Nem nekem kell, csak én voltam az ismerõs "magyar hangja"... :-)
|
| fakerekû | 8454 | 2012. február 16. 10:51 | Válasz erre: 8453 |
|
Én használom és használni is fogom,(igaz traktorba)és olyan jó látni hogy a rókák csorgó nyállal követnek a barázdában.Akinek nem tetszik bekaphatja(ha kicsinek találja akkor a lovamét is).Ott spórolok ahol tudok.Nekem nincs gondom arra,hogy esetleg duplán vettem fel a költségtérítést.
|
| Bedouin | 8453 | 2012. február 16. 10:29 |
|
Rengeteg cikk megjelent a témában, pl: http://www.boon.hu/diosgyor/szagot-fogtak-a-rendorok-etolajjal-ment-a-szakacs-autoja/1705966 De emlékszem egy riportra, amiben egy ember a Tesco parkolóban öntött 2 litert a tankba és az úton hazafelé megfogták, de azt hiszem még börtön fenyegetettsége is volt a dolognak :( |
| Bedouin | 8452 | 2012. február 16. 10:23 | Válasz erre: 8450 |
|
Technikailag lehet, jogilag meg bûncselekményt követsz el vele! Egybõl megfog a rendõrbácsi, mert messzõl olyan szaga van a kocsinak, mint egy mozgó McDonald's :) Azt hiszem adócsalással fognak vádolni (jövedéki adó megnem fizetése)!!! De errõl majd az illetékesek bõvebbet mondanak :) |
| fakerekû | 8451 | 2012. február 16. 10:17 | Válasz erre: 8450 |
|
Lehet,és jobb is,mert tisztább.Ja meg kb.1000frt-tal olcsóbb 10l mint a diesel.
|
| Sandokan13 | 8450 | 2012. február 16. 10:09 |
|
Szevasztok! Nem éppen motoros kérdés: diesel autóba, használt étolajon kívül lehet(ne) frisset is használni? |
| Winchi | 8449 | 2012. február 15. 14:50 |
|
Volna egy kérdésem! Tudd-e valaki Óbudán kiadó pecót,cc 4-5 hétre az április,május kõrnyékén?! A mi pecónkat felújítanánk és addigra,hogy ne legyünk lábalatt a mestereknek...na meg nem is kivitelezhetõ! Minden meg oldás érdekel! Tel a reg lapon vagy Pû-ben,vissza hívlak! 06/20-336-1906. köszi |
| KawaÉvi | 8443 | 2012. február 14. 18:35 | Válasz erre: 8440 |
|
Nekem csak a hátsó ajtó fagyott be (a nagyon hideg napok alkalmával). De már "elmúlt" - hála a szerelõnek :-)
|
| Zsoli86 | 8442 | 2012. február 14. 18:33 | Válasz erre: 8439 |
|
Nagy szakértõje vagy az aksiknak, úgy látom! :-)
|
| Zsoli86 | 8441 | 2012. február 14. 18:31 | Válasz erre: 8437 |
|
Azt meg nem is mondom, mekkora idióta helyen van a VS1400-ban az akku. Semmi rálátás, apólusokhoz alig lehet hozzáférni.. Szóval ha le akaro kontrolálni a sav-szintet, ki kell vennem. |
| kawa70 | 8440 | 2012. február 14. 18:31 | Válasz erre: 8437 |
|
Gyakorlatilag sem fagy be. Ha igy lenne a kint álló autókba naponta kellene uj akksi ilyenkor.
|
| kawa70 | 8439 | 2012. február 14. 18:30 | Válasz erre: 8432 |
|
A sav sohasem tûnik el az akkuból csak a viz. Kivéve, ha kiboritod. A savsûrûség a töltöttségi szinttel (feszültség) csökken, illetve a deszt viz fogyásával. Emiatt sohasem szabad savat utánna tölteni, mert megemelkedik a savsürüség, és szétmarja a lemezeket.
|
| KawaÉvi | 8438 | 2012. február 14. 18:29 | Válasz erre: 8429 |
|
...meg hát nõbõl vagyok. Mikor kivettem letisztítottam a celladugó mellett, mert iszonyat kosz telepedett rá. Így küllemre is újszerû "hajlott kora" ellenére.
|
| Zsoli86 | 8437 | 2012. február 14. 18:29 | Válasz erre: 8433 |
|
Mert nekem a garázsban rosszabb napokon van -15 fok is. :-) Nem tudom, hogy képes -e ilyenkor befagyni, ha tötés alatt is van -e. Elméletileg nem... A kazánházban meg tartós 20 fok van. Dehát nekem a motorom most sok darabban van, az akku is kikerült, mert akartam felönteni vízzel, szint alatt volt. A szezon végén ezért is szoktam kiszedni, hogy ezt leellenõrizzem. Szezonközben benne van állandóan. |
| kawa70 | 8436 | 2012. február 14. 18:27 | Válasz erre: 8433 |
|
Egy jól feltötltött igen. De ha félévre magára hagyod, simán lemerülhet 10 volt környékére, ott pedig már annyira lecsökken a sav sûrûsége, hogy simán megfagyhat az elektrolit egy téli idõjárásban. Az pedig game over. Abban is teljesen igazad van, hogy a meleget sem szereti. Én sem szedtem ki soha, viszont havonta kétszer háromszor ránéztem, feszmérés, vagy inditózás, és telente legalább kétszer töltõre raktam.
|
| KawaÉvi | 8435 | 2012. február 14. 18:26 | Válasz erre: 8432 |
|
Ez a Yuasa nem AMG típusú, hanem hagyományos. Hát ezt búsulom, hogy az enyémhez nincs csak a retro... A feszültséget kitûnõen tartotta, bár a sav sûrûségét mindig lusta voltam megméretni (valahol), inkább gyorsan visszapakoltam és mentem motorozni :-) Tavaly elõtt õsszel teljesen száraz volt mind a hat cella, és még úgyis indított. Tehát azt mondhatom, nem csak "illant" belõle a folyadék, hanem drasztikusan fogyott... |
| kawa70 | 8434 | 2012. február 14. 18:24 | Válasz erre: 8429 |
|
Én sem szoktam. Egyébként biztonsági okokból. 1: Ha a jármûvedben van valami elektromos hiba (pl. a generátor dióda zárlatos, emiatt az akku is merül) nehogy kigyulladjon, illetve egyes elektronikák érzékenyek lehetnek a töltõ nem teljesen sima, lüktetõ egyenfeszültségére 2: ha az akkud cellazárlatos, és állandó árramal töltöd órákon keresztül, simán felrobbanhat - ami jobb, ha a jármûvön kivül következik be |
| ekowob | 8433 | 2012. február 14. 18:23 | Válasz erre: 8430 |
|
"Télen csak azért szedem ki, hogy a kazánházban, melegen legyen, " Miért kell, hogy melegen legyen? Tudom, hogy nincs olyan meleg a kazánházban, de egy jól feltöltött akksinak nem árt a hideg. Viszont a meleg (>40°C) igen. |
| Zsoli86 | 8432 | 2012. február 14. 18:22 | Válasz erre: 8431 |
|
Évi, az nem lehet, hogy túl sok víz van már a Tiedben (a régiben), elektrolit helyett? Tehát annyira megritkult a sav a víz miatt, hogy forrásnál van minek elpárolognia?! Gondolom sûrûbben is kellett töltened, nem tartotta a feszkót.. A mostani Yuasádból, mivel AMG típusú, nem fog elfolyni a sav még ha fejenállva is tartod. :) |
| KawaÉvi | 8431 | 2012. február 14. 18:20 | Válasz erre: 8429 |
|
Szûk a hely - tudod szûz lány a motorom :-) Vízzel történõ töltéshez mindenképp bontani kell (szélte-hossza ki van számolva), akkor meg már úgy töltöm árammal is. |
| Zsoli86 | 8430 | 2012. február 14. 18:19 | Válasz erre: 8429 |
|
Egyébként én sem veszem le a sarukat sem évközben. Télen csak azért szedem ki, hogy a kazánházban, melegen legyen, ott meg egész télen csepptöltõn van. Évközben, ha kell tölteni, akkor a plusz pólusra teszem csak a töltõ pozitív pólusát. A Negatívot meg rácsípem a motor vázára. Nem féltem a félvezetõ diódát, mivel a csepptöltõ nem tölt nagy árammal. |
| Bedouin | 8429 | 2012. február 14. 18:16 | Válasz erre: 8426 |
|
Töltéskor miért kell kiszedni az akksit? Én még a sarukat sem bontom meg ... |
| KawaÉvi | 8428 | 2012. február 14. 18:16 | Válasz erre: 8427 |
|
Csak menet közben tartom döntve :-))) Egy két esettõl eltekintve, függõlegesen van az akksi álló helyzetben :-)))
|
| kawa70 | 8427 | 2012. február 14. 18:09 | Válasz erre: 8426 |
|
A nyarat, a kifolyást, meg a túltöltést nehéz bármilyen technológiával kiküszöbölni :) Pláne ha oldalra döntve tárolod a motort:) A töltésed jó, attól nem nagyon kéne fogyni a szintnek. Viszont a rázkódás és a döntés mozgatja a folyadékot, és apránként a túlfolyó csonkon mehet ki az edénybõl. Annyira nincs sok benne cellánként, igy elég kis mennyiség hiányzása esetén is már után kell tölteni. Nyáron egyébként is két hetente kellene nézegetni a szintet. Teljesen meg lezárni nem lehet a hagyományos akkut, mert elõbb-utóbb felrobban. |
| KawaÉvi | 8426 | 2012. február 14. 18:04 |
|
A most leselejtezett akkum állandóan fogyasztotta a folyadékot. Pár hét alatt minimum szint alá csökkent (akksi ki, deszt víz bele, majd töltõre). Nagyon macerás volt, ráadásul sok bontással jár az akkumulátorhoz való hozzáférés. Én is arra gondoltam - amit írtál -, hogy túltölt a generátor és forralja az akksi víztartalmát, ezért párolog jobban. Alapjáraton 14,4-14,5 V, míg fordulaton 14,2 V a töltõfeszültség. Tehát ez kizárt. Maradt a "B" verzió, miszerint kifolyik a döntéskor (vagy párolog a nagyon meleg nyári napokon). Most is savas akksit vettem (nincs más a gépbe való), remélem ezt a problémát valami új technológiával kiküszöbölik. |
| kawa70 | 8425 | 2012. február 14. 17:13 | Válasz erre: 8421 |
|
Ismerõsömnek is volt hasonló rossz tapasztalata Bannerrel, neki sem kedves azóta. Nekem most is az vana motorba, nincs vele semmi baj. Én viszont nem is vagyok elkötelezve egyetlen gyártóhoz sem, pontosan azért, mert a nevesek is tudnak hibát véteni. Viszont ami meghatározó az akku élettartamát illetõen a gyártási minõségen kivûl, az a felhasznált ólom lemezek tisztasága, minõsége. Sok olcsóbb akku emiatt végzi ideje korán, szinte egy se képes 3 évnél tovább üzemelni a legolcsóbb kategóriából. Ami a motorakkut illeti, ott viszont vannak jellegzetes akkunyüstölõ problémák. Egyetlen akku sem szereti és dijazza a túltöltést, fajtájától függõen rövidebb élettartammal honorálja a jármû töltõrendszerének hibáit. A motorkerékpárok nagy többségében helytakarékosságból, súly csökkentés miatt, és gazdasági okokból teljesen más rendszerû generátort alkalmaznak, mint az autókban. Szerencsére az én motorom ebbõl a szempontból kivétel, olyan generátort építettek rá a konstruktõrök, mint az autókra. Nincs is töltési és feszszabályzós gondom. Míg az autóknál a töltõfeszültség nagyon pontosan szabályozható a generátor forgórészének gerjesztésével ( a feszszabályzó ezt a kisáramú gerjesztõ feszültséget állítja be), addig a motorkerékpárok többségén állandó mágneses forgórésszel ellátott statikus gerjesztést alkalmaznak. Ennek hátránya viszont a nehezen szabályozható feszültség, illetve a különbözeti feszültség által kiallakult áram a szabályzóban fog hõvé alakulni és terheli az ottani alkatrészeket. Emiatt könnyen elszáll a feszszabályzó, illetve nehezen tartható az akku számára oly kedves 14,4 V. 14,8 V felett már károsodhat az akku, holott a motor gyártók egy része normális töltõ feszültségnek még 15 V-ot is megjelöl. Tehát értelemszerû, hogy ilyen igénybevétel mellett nem biztos, hogy 6-7 évig is tökéletes lesz az akkumulátor. Ilyen megfontolásból célszerûbb a jobb minõségû akku használata, azonban gazdasági megfontolásból érdemes élettartamra is vissza osztani a beszerzési költséget, mert lehet olcsóbb lesz 2-3 évente egy olcsó akkut cserélni, mint 4-5 évente egy meglehetõsen drágát. |
| Zsoli86 | 8424 | 2012. február 14. 15:11 | Válasz erre: 8423 |
|
Már megrendeltem a JMT-t. http://tatramoto.motonet.sk/files/goods/7073687.JPG Én "Fiamm" márkájú aksival vettem, használtan. De ha 1 hétig nincs indítva a motor, akkor azért már érdemes rátenni a töltõre, ha tudom, hogy készülök valahová. Készülök egy hoszabb egyhetes túrára, biztosra akarok menni. Mert szerintem ez a Fiamm, hiába volt egész télen csepptöltõn és feltöltve vízzel, már nem sok van neki hátra... |
| kisti | 8423 | 2012. február 14. 13:26 | Válasz erre: 8421 |
|
egyébként Vartával pl: 5 évet jártam(és használtan benne volt a motorban mikor vettem), azóta kb: 2 éve egy Bosch van benne és kifogástalan. Sztem bármelyik ismert gyártó akkuját megveheted, lényeg a karbantartás. A motorkerékpár töltõrendszere csak hoszabb út alatt képes feltõlteni az akkut rendesen, rövid 2-5 km-es uton használva(pl. munkába meg haza) képes 2-3 hét után lemerült tüneteket mutatni.Ezért ilyen használat mellett ,javasoljuk 2 hetente töltõre tenni(legegyszerübb kiépített töltõvezetékkel). |
| kisti | 8422 | 2012. február 14. 13:20 | Válasz erre: 8417 |
|
YTX Yuasa mindenképpen savas, gondozásmentes,külön tartozék a kimért sav tartályba, üzembehelyezéskor feltöltendõ. YTZ Yuasa újjabb fejlesztés szintén savas gondozásmentes, de emelt teljesítményû, és a sav már a forgalmazáskor is benne van,nem kell külön beletölteni. YTX pl. a Honda inkább 125ccm-s motorokhoz ill. robogóhoz ajánlja, míg a YTZ-t nagyobb teljesítményû sport,túra,cruiser,egyéb motorokhoz. motorokhoz |
| Zsoli86 | 8421 | 2012. február 14. 12:36 | Válasz erre: 8417 |
|
Köszi a szakszerû leírást, tapasztalatot. Így az utánajárás végén úgy döntöttem, hogy veszek féláron egy nem olyan márkás, de méretbeli és technikai adatok elõírásának megfelelõ AMG, akkut, amihez külön küldenek savat és nem kell babrálni utána már. Jelenleg egy német mrákájú (feltehetõleg méd in csájna) JMT márkájút nézegetek 17.500-ért. http://www.auto-moto-shop.sk/1/img3/produkty/MOTODOPLNKY/BATERIE/YTX16-BS-1.JPG A Bannerral nekem nincs jó tapasztalatom, de lehet, csak én fogtam ki egy rossz darabot a kocsimba. 3 év után elkárhozott, pedig vigyáztam rá. :) |
| kawa70 | 8420 | 2012. február 14. 10:16 | Válasz erre: 8419 |
|
Lehet, értek hozzá? :-) De lehet, hogy csak láttam olyat :-))
|
| kawa70 | 8418 | 2012. február 14. 07:15 | Válasz erre: 8416 |
|
Azt nem tudom, de miért nem teszel bele mondjuk Bannert? Szerintem megfelelõ gondoskodás, és a túltöltés elkerülése mellett a taiwani is ki fog birni 4-6 évet, többet meg ne várj tõle, bár képes 8-9 évig is mûködni egy jó akku egy kis odafigyelés mellett.
|
| kawa70 | 8417 | 2012. február 14. 07:13 | Válasz erre: 8415 |
|
Az elsõ kettõ mindenképp AGM akku, de elõszeretettel nevezik még a kereskedõk is zselésnek, mivel megtévesztõ, hogy felöntés után eltûnik a folyékony állapotú kénsav. A harmadik talán zselés, de határozottan nem állitanám. A zselésbe soha semmit nem kell beleönteni beüzemeléskor, teljesen zárt a háza, nincsenek utólagos lezárásra utaló dugósorok. Az AGM-et a mellékelt kiadagolt savval fel kell önteni, azt mindenesetben az akkuhoz adják, és pontosan ki van adagolva, majd az akkut egy bepattintható dugósorral véglegesen lezárni - de ezt utólag ki lehet feszegetni és visszazárni, de az akku élete során semmilyen, folyadék utántöltést nem igényel, sõt kimondottan tilos. A sav betöltés után felszivódik a lemezek közt lévõ üvegszövetbe, és olyna mintha nem is lenne benne semmi, illetve ha belenézel fehéres krémszerû anyagot látsz. Talán ez is megtéveszti a hozzá nem értõt, és zselésnek gondolja. De a két akksi teljesen más szerkezeti felépitésû és tulajdonságokkal bíró, nem összekeverendõ.
|
| Zsoli86 | 8416 | 2012. február 13. 23:14 | Válasz erre: 8415 |
|
A képek közül a 2. az Taiwani, vagy Japó szerintetek? Mert olyat tudok keríteni. A 3.-ra rá van írva, hogy japán. Az elsõ kicsit homályos, de az a Taiwani. |
| Zsoli86 | 8415 | 2012. február 13. 23:10 |
| kawa70 | 8414 | 2012. február 13. 22:35 | Válasz erre: 8412 |
|
Pályafutásom során egyetlen akkuval találkoztam, ami nem birt ki egy hónapot se......Azt is tavaly vettem az autóba - és nem tul hires vagy hirhedt cucc volt, viszont occsó. Biztos, hogy jó savat kaptál, nincs többféle:) Töményet meg nem adnak ugyse. |
| KawaÉvi | 8413 | 2012. február 13. 22:33 |
|
...meg ahogy az idõjárást elfigyelem, egy darabig nem lesz még beüzemelve. Sajnos.
|
| KawaÉvi | 8412 | 2012. február 13. 22:30 | Válasz erre: 8411 |
|
Sem a használati utasítás, sem a garanciajegy nem tér ki erre. Csupán azt írták, hogy milyen típusú bekevert savat kell bele tölteni (felsõ szintig). Remélem olyat küldtek mellé... A franc se foglalkozik a pecséttel. Egy fél évet biztos kibír, utána meg úgyis mehetek panaszra akárhová. De azt gondolom odafigyelve, gondoskodással jól meghosszabbítható az élettartama. |
| kawa70 | 8411 | 2012. február 13. 22:26 | Válasz erre: 8410 |
|
Ja igen...A garancia feltétele (mivel nem adtak savat hozzá) a szakmûhelyben történõ igazolt beüzemelés szokott ilyenkor lenni. Lehet szerezned kell majd egy pecsétet........
|
| KawaÉvi | 8410 | 2012. február 13. 22:24 | Válasz erre: 8407 |
|
Az érdeklõdés egyrészt kényszer is :-((( A Varta akksival ellentétben ehhez nem adtak savat (a Vartához, 6 egyforma mûanyag savval töltött "géppuskatölténnyel" szállítják). Ehhez venni kellett. Azonban ha egy kukkot sem értenék hozzá, se volnék bajban, ugyanis rendkívül alapos használati utasítással mellékelték. |
| kawa70 | 8409 | 2012. február 13. 22:22 | Válasz erre: 8407 |
|
Egyébként teljesen rosszul látod, mert ott az akkun a szint jelölés....Az pedig kizárólag csak a sima savason van..... Vajon miért is?
|
| kawa70 | 8408 | 2012. február 13. 22:20 | Válasz erre: 8407 |
|
Minden üvegszövetes gondozásmentes, de nem minden gondozásmentes üvegszövetes...Komprende?
|
| Hardbiker | 8407 | 2012. február 13. 22:18 |
|
Szõke nõ létedre érdeklõdsz a mûszaki dolgok iránt, ez dícséretes! A gondozásmentes az üvegszövetes, de ha jól láttam, a képeken is ezek vannak! Egyszerre belefordítod a 6 tartályt, cellákra illeszkednek, és ráteszed a kupakcsíkot, amit a továbbiakban nem kell és nem tudsz leszedni! A klasszikus savas a cellánként levehetõ/kitekerhetõ kupakú, ellenõrizhetõ elektrolitszintû, szükség esetén desztvízzel feltölthetõ, tényleg lötyögõs! Az átlátszó/ fehér hasonlít rá! |
| KawaÉvi | 8405 | 2012. február 13. 22:16 | Válasz erre: 8404 |
|
Hát tölteném már! Csak nem jön a tavasz :-( Amúgy a régi akksim mind a motorban (a mostani Yuasa elõdje), mind az autóban (abban most Banner van 1 éve), 5 évet bírt. Az autóban lévõ már haldoklott a végén, a motoros azonban még mindig bírná szusszal, ha nem lenne szarrá a saruja - meg azért a kapacitása sem 100%, de még mindig indít kifogástalanul. |
| kawa70 | 8404 | 2012. február 13. 22:11 | Válasz erre: 8403 |
|
Ez igy igaz. Neked kell felönteni, mivel a sav addig sem inditja be az amortizációs folyamatokat amig raktározzák.
|
| KawaÉvi | 8403 | 2012. február 13. 22:10 | Válasz erre: 8402 |
|
Az a "lötyögõs". Csak még nem lötyög benne semmi, mert szárazon küldik :-)
|
| kawa70 | 8402 | 2012. február 13. 22:08 | Válasz erre: 8400 |
|
Ez nem a gondozásmentes! A gondozásmentes sima lötyögõs savas akku! Amirõl te emlitést teszel annak AGM a becsületes neve (üvegszálas, felitatós) És persze van még a zselés ezeken kivül...... Ettõl függetlenül én még félévnél hosszabb garis motor akkuval nem találkozta, de ez persze lehet kereskedõ vagy gyártó függõ....... Ha esetleg valaki jobban el akar merülni az ólom akkumulátor rejtelmeiben: http://www.panelectron.hu/akkumulator_gyik.html Nagyon szép tananyag..... |
| KawaÉvi | 8401 | 2012. február 13. 22:06 | Válasz erre: 8400 |
|
Savas Yuasa. Bár gondozás menteset szerettem volna (nem zseléset), de az én motorom típusába csak ilyen van. |
| Hardbiker | 8400 | 2012. február 13. 22:04 | Válasz erre: 8399 |
|
A gondozásmentes is savas, csak egy rongyot tekertek a cellák köré, és azzal van felitatva! A zselés ára többszöröse ezeknek! Milyen akksit is vettél? :-))))) |
| KawaÉvi | 8399 | 2012. február 13. 21:57 |
|
Sziasztok, szép estét! A mai napon postai úton megérkezett Japán gyártású Yuasa akksimra fél év garancia van, mivel savas. A gondozásmentes változatra 12 hónap. |
| kawa70 | 8398 | 2012. február 13. 21:24 | Válasz erre: 8397 |
|
Sajnos nem...Motor akksira meg taxi üzemre félév........A többiben igazad van.
|
| Hardbiker | 8397 | 2012. február 13. 21:13 | Válasz erre: 8396 |
|
Minimálisban! Írtam, hogy "asszem" , de nem egy év a törvényileg elõírt? Eddig egy motoromban cseréltem akksit, azt is azért, mert hosszabb idõt terveztem vele! |
| beton | 8396 | 2012. február 13. 21:10 | Válasz erre: 8395 |
|
Minimális tévedésben vagy. A motorakkura fél év a garancia! |
| Hardbiker | 8395 | 2012. február 13. 20:52 | Válasz erre: 8373 |
|
�Ne vergõdj tudományosan, nem éri meg! Minden akksira asszem 2 év a gari, ha kétszer a napon hagyod, vagy rajtamarad valamilyen fogyasztó (pl. vészleállítóval állítod le, és nem kapcsolod le a gyújtáskapcsolóval a világítást), csökken az élettartama. 4-5 év egy motorakksinál már jó, vegyél olcsóbbat! Már minden Kínában készül, a márkanév sem garancia semmire!
|
| Zsoli86 | 8394 | 2012. február 13. 20:48 | Válasz erre: 8393 |
|
Köszi a hozzászólást! Lassan én is azon vagyok, hogy veszek féláron valami másat. JMT-t, vagy Moto Startot. |
| Rudo | 8393 | 2012. február 13. 20:37 |
|
Az én motoromhoz is csak a yuasát írják,hogy csak az jó bele majd 50 ezerért....,egy lófaxt,van bele való banner is,minden paraméterében ugyanaz és 16eft. Szóval azt vettem bele már 2éve dolgozik tökéletesen pedig ugye terepen kapja a nyírást mikor 1órán belül már 20-adszorra van indítva. A véleményem/tapasztalatom az,hogy nyugodtan vedd a bannert. |
| tsanyi | 8392 | 2012. február 13. 20:06 | Válasz erre: 8390 |
|
Elvileg ez a japán....ebbõl a méretbõl találni japánt, de Zsoliéból nehéz.....a banner pedig nekem eddig jó volt mind magamnak mind másnak.....igaz már minden kínában készül....
|
| tsanyi | 8391 | 2012. február 13. 20:05 | Válasz erre: 8389 |
|
Hááát ezért hagytam a yuasa-t a fenébe... a francnak van kedve állandóan garis dolgokkal foglalkozni......
|
| pandamaci | 8390 | 2012. február 13. 20:00 | Válasz erre: 8388 |
|
yuasa -enyém ilyen lesz, ez mi lehet ? Diesel autóhoz Banner-rel van tapasztalatod ? http://eshop.micronixkft.hu/akkumulatorok/motorkerekpar-akkumulatorok/yuasa/gondozasmentes-zseles/ytx12-bs.html |
| Zsoli86 | 8389 | 2012. február 13. 19:49 | Válasz erre: 8388 |
|
Ez a Yuasa weboldalán van, ami a képrõl kivehetõ, hogy Made in Taiwan. Én meg innen akartam elõször: http://motomike.sk/category/10304000000/vehicle/20640/article/85040 Itt is Taiwan.. De már ajánlottak ennél jóval olcsóbban is, csak az nem tiszta, hogy ki tud Japánt keríteni ennyiért.. Mert nekem az kellene lehetõleg! |
| tsanyi | 8388 | 2012. február 13. 19:43 | Válasz erre: 8387 |
|
Linkeld be ahol találtad és talán sikerül megmondani......bár ezért az árért már a japán szokott lenni..., de a fene tudja.
|
| Zsoli86 | 8387 | 2012. február 13. 19:41 |
|
Yuasát én is tudok keríteni. De itt a fõ kérdés, hogy amiket írtok, hogy jó áron, az JAPÁN -e? Mert Taiwanit nem szeretnék ennyi pénzért. |
| tsanyi | 8386 | 2012. február 13. 19:37 | Válasz erre: 8385 |
|
Akksit. de ha Classic annyiért amit írt yuasa-t tud azzal nem tudok versenyezni, kínaival meg nem foglalkozom....
|
| Zsoli86 | 8385 | 2012. február 13. 19:35 | Válasz erre: 8384 |
|
Van magyarországi címem is. :) De mit is szeretnél nekem postázni? |
| tsanyi | 8384 | 2012. február 13. 19:34 | Válasz erre: 8383 |
|
Néztem, hogy Szlovákiában laksz.....még nem postáztam külföldre, igaz már Magyarországon sem postázok...:))
|
| classic | 8382 | 2012. február 13. 19:23 |
|
Én tudok neked 21 ezer forintos megoldást. Természetesen újat. Ha kell írj.... |
| tsanyi | 8381 | 2012. február 13. 19:16 | Válasz erre: 8380 |
|
Ez tényleg nem olcsó típus, milyen motorba is kell?
|
| Zsoli86 | 8380 | 2012. február 13. 19:10 | Válasz erre: 8374 |
|
Nekem YTX-16-BS-1 kell bele. 35.000 Ft-ba jön ki és Taiwan. Nem olcsó...
|
| Zsoli86 | 8379 | 2012. február 13. 19:09 | Válasz erre: 8377 |
|
Egyébként az USA-ban is van és Angliában is gyártósora a Yuasának. Ha tényleg van érzéeklhetõ különbség a Japán és nem Japán között, akkor sz@rok a Taiwanira, veszek valami másat, olcsóbban. |
| tsanyi | 8378 | 2012. február 13. 18:06 | Válasz erre: 8377 |
|
Lehet, hogy a dobozán volt, annak az alsó felirata a made in taiwan.....az akksira nem emlékszem, hogy rá van-e írva?
|
| pandamaci | 8377 | 2012. február 13. 18:01 |
|
serviced by in USA .. yuasa gar jeggyel, se japán,se taiwan felirat..akkor ez mi a t .köm ?? Jónak, jó, csak meddig ?
|
| tsanyi | 8376 | 2012. február 13. 17:58 |
|
Némely kínaiak jobbak mint a taiwani yuasa.....inkább varta vagy banner akksi amit talán érdemes...
|
| pandamaci | 8375 | 2012. február 13. 17:56 | Válasz erre: 8373 |
|
Hát, nekem a mostani 2 éves yuasa (voltmérõ szerint) nem tartja úgy a feszültséget, mint az elõzõ, eredeti..most lemegyek megnézem hol gyártották.
|
| tsanyi | 8374 | 2012. február 13. 17:30 | Válasz erre: 8373 |
|
Nem, a taiwani nem jobb az átlag kínainál.....lehet kapni japán yuasa-t is, de annak az ára igen magas....
|