| mazsi33 | 6232 | 2010. október 22. 19:38 | Válasz erre: 6231 |
|
Hát...oké Marcsy akkor legyen... kiírom ide is . És tiszta szívembõl köszönöm Szebenyi Zoltánné Hejõbába Hejõ út 16 3593 |
| redmary | 6231 | 2010. október 22. 19:30 | Válasz erre: 6229 |
|
Mazsikánk....nyugodtan írd be ide a lakcímed ahova tudják utalni a pénzt.... ,aki adni tud az úgy is segít....és ne érezd magad adósnak....bajban vagytok ..tehát segítség kell!!!!!!!! Kívánunk jobb és szebb életet és nagyon sok boldogságot és fõleg egészséget!!!!! Redmary és Desiderus |
| kymco3 | 6230 | 2010. október 22. 19:18 |
|
Sziasztok! Mazsi én is nagyon szivessen küldök neked 2000-ft hogy kicsit segitsek, csak írd meg hová küldjem! |
| mazsi33 | 6229 | 2010. október 22. 16:49 |
|
Szép napot nektek! Elõször is szeretnék mindenkinek nagyon sok köszönetet mondani aki megpróbál ,és már aki segített is nekünk.Nem tudom szavakba önteni amit most érzek .Arra kérek mindenkit hogy legyen már úgy ,hogy amint tudom és lehetõségem lesz rá szeretném ezt, még ha nem is rövid idõn belül,mindenkinek vissza adni.Nagyon meghatott ez az összefogás ,bár tudtam mindíg is hogy a motoros ember kicsit más ,mint egy átlag ember .A mentalitásban és egyátalán bármiben . Sajna a határidõ az jövõhét vége addig tudjuk húzni hogy nem engedjük be .... Mégegyszer 1000X1000 köszönet Kívánok nektek hosszú életet ,olcsó benzint ,gumifákat |
| matador | 6228 | 2010. október 22. 10:59 | Válasz erre: 6226 |
|
Errõl csak Mazsi tud nyilatkozni....... Egy egyszerû kályha kérdésbõl mi lett? Igazi segitség! |
| tsanyi | 6227 | 2010. október 22. 10:51 | Válasz erre: 6223 |
|
Én szoktam a lámpánál kéregetõ koldusoknak is adni ha magyar kinézetük van és ahogy írod teljesen emocionális alapon döntök kinek adok kinek nem.......na most 2-3 alkalommal fordult elõ, hogy utaltam kisebb összeget valamilyen katasztrófa után, de mindig benne volt, hogy kinek is adtam a pénzt? Van a szomszédban egy családtagjuk által lezüllesztett normális gyerekes anyuka a mamájával akiknek néha pár aprósággal besegítünk(nem pénz, el sem fogadná, fabehordás, vásárlás, gyerekvigyázás stb.) és az örömmel tölt el na meg tudom, hogy valóban annak segítettünk aki rászorul. Próbáltunk az árvíznél segíteni jó állapotú bútorokkal, de nem hagyták(VK) illetve csak annyit, hogy saját költségen elszállíthatom egy nagy raktárba, de szintén saját költségen már nem vihettem le a helyszínre és kereshettem volna egy családot akinek kellhetett volna mert, hogy az elosztást csak õk szabályozhatják......így a szeméttelepre kerültek a bútorok.....
|
| tsanyi | 6226 | 2010. október 22. 10:38 | Válasz erre: 6224 |
|
Ja, igaz, viszont ha Mazsi nem akarná elfogadni az "adományt" akkor lehetne kölcsönnek is tekinteni amit visszaad mindenkinek amikor módja lenne rá.....kamat nélkül mint az araboknál....
|
| matador | 6225 | 2010. október 22. 08:42 |
|
No mocis társadalom, dobott már össze sok mindenre, motorra, adtunk soron kívül vért, és ha ez néhány kis pénz megmenthet egy társunkat hát uccu neki, remélem sikerül pillanatnyi segítséget nyújtani. De mint tudjuk ez csak tûzoltás!!! A munkahely teremtés , ajánlat hosszabb távon biztosítaná a megélhetést. |
| Pegaso650 | 6224 | 2010. október 22. 08:19 |
|
tsanyi nem téged állt szándékomban piszkálni, de örülök, hogy SAS12 megkönnyítette a dolgom, így van ki(k) mellé állni :)
|
| Pegaso650 | 6223 | 2010. október 22. 08:16 | Válasz erre: 6222 |
|
Sanyi ebben igazat adok neked, valóban nem mertem kiírni! Nem az iszap károsultak miatt - oda is toltam. Hanem, pont azért, mert jönnek a megmondóemberek és kioktatnak, majd a szememre vetik, hogy nem lehet minden hasonló problémával küzdõ embernek segíteni. Én viszont emócionálisan döntöm el kinek segítek és kinek nem. Ha valaki épp úgy gondolja, akkor tegyen hasonló képpen, ha meg nem, akkor maradjon távol a témától. Köszönöm! |
| tsanyi | 6222 | 2010. október 22. 08:02 | Válasz erre: 6221 |
|
A végén kiderül, hogy mindenkinek eszébe jutott csak nem merte felírni nehogy megszólják, hogy nem az iszapkárosultaknak segít akiknek egyébként elég sokan segítenek(magam is elutaltam oda lét igaz ennek más oka is volt)......
|
| Pegaso650 | 6221 | 2010. október 22. 07:56 |
|
Szeretnék én is csatlakozni. Nekem is van 3 (+2) gyermekem és éppen ezért átérzem a gondot. Ha kapok számlaszámot akkor küldök háromezret. ui: SAS12: hihetetlen, de két napja ugyanezen törtem a fejem. |
| tsanyi | 6219 | 2010. október 22. 07:38 | Válasz erre: 6218 |
|
Megvallom õszintén, hogy ezt biztosabbnak érzem mint bármely utalást valamilyen károsultak megsegítésére ami ellenõrizhetetlen számlákra megy és a felhasználását sem ellenõrzi senki és jó ha a negyede eljut a valódi károsultakhoz(a jobbikos segitséget az árvízkárosultaknak feljelentették mert személyesen vitték le és annak adtak akinek akartak és ez nem tetszett a jogvédõknek(nem vok. jobbikos csak a kettõsmérce felháborít))......nem tudhatjuk milyen helyzet miatt válik valaki fizetésképtelenné egy szolgáltatóval szemben(bár a mai helyzetben ezt nem nehéz kikövetkeztetni, két ember átlag fizetése nem elég egy ház rezsijének a befizetéséhez és még élni is kéne)........erre már én is gondoltam, hogy szívesebben adnék egy többgyermekes család megsegítésére egy 1000-est és legalább tudom, hogy jó helyre kerül......Mazsi, mi a határidõ?
|
| SAS12 | 6218 | 2010. október 21. 23:05 |
|
Sziasztok! Ez az a fórum, amit minden alkalommal megnézek, amikor feltûnik. Jellemzõen nem vagyok egy hozzászólós tag, ezért megnézem a gondot, ha van esélyem segíteni, akkor utánanézek, ha tudok segíteni, pü-ben rendezem. Most viszont ráfutottam egy olyan problémára, amihez összefogás kell. Mazsi33 azonnal megkapta azt a segítséget amit kért. Kapott hasznos tanácsokat is, amiket remélhetõleg érdemben tudnak használni az ügyintézésnél, rendezni tudják a gázórakérdést és akkor tán a kályhára se lesz szükségük. A hozzászólásaiból azonban kiderült, hogy Õ csak tüneti kezelést kért, a probléma sokkal nagyobb. Nagy tragédiáknál, természeti katasztrófáknál számtalan felhívás megjelenik, mindenki segít, ahogy tud. Az ilyen "csak" személyes tragédiák azonban elsikkadnak, a fórumból is lecsúsznak 2 nap alatt. Ezért kérek mindenkit, aki egy öttagú család érdekében le tud mondani néhány liter benzin áráról, keresse meg pü-ben mazsi33-at és segítsen egyenesbe hozni egy társunkat! (Bízom benne, hogy a 14973 regisztrált tagból akad néhány, aki meg is teszi!) Ui: Mazsi33-at nem ismerem személyesen. Nem volt gyors és egyszerû elhatározás hozzájárulnia ahhoz, hogy érdekében ezt a hozzászólást megtegyem. Köszönet azoknak, akik - akár a háttérbõl is - lehetõségeiknek megfelelõen már eddig is segítették õket! |
| hellboy780917 | 6216 | 2010. október 21. 13:59 | Válasz erre: 6215 |
|
most nem értek veled egyet. lehet tudják hogyan kell nyomás alatt levágni, de nem teszik meg, mert közterületen nem rongálhat engedély nélkül, és ha maga mazsi33 jelenti fel akkor szopacs... és sokszor nincs ok, csak félreértés, emberi hiba, s nem feltétlen fogyasztói oldalról. s jelen adatok is ezt támasztják alá, hoyg túl nyers a hozzáállása a szolgáltatónak, holott nem tisztázta követelésének jogalapját...
|
| Zsifi | 6215 | 2010. október 21. 13:48 | Válasz erre: 6207 |
|
magánterületre milyen "jogosítvánnyal" megy be? oda bírósági végzés, rendõr, vagy tûzoltó kell... utóbbi kettõbõl csak utóbbi mehet be engedély nélkül, de mindkettõnek kell papír alapvetõen hozzá... Ha nem engeded be akkor simán levágja az egész vezetéket...gáznyomás alatt is! Nem trafikosok ezek, tudják hogyan kell. Szóval jobb együttmûködni, mert ok nélkül nincs semmi.. Tapasztalatból mondom. 20 éve építõiparozok.. |
| hellboy780917 | 6214 | 2010. október 21. 13:46 | Válasz erre: 6213 |
|
akkor ha a kiadó jegyzõ is így akarja vagy látja... ;) de alapvetõen egyetértek, csak jeleztem hogy azért az nem olyan egyszerû... és mazsi33 esetében tuti nem is adnának ki rá engedélyt... rendõrség nem foglalkozna az üggyel, tûzoltóság is morognak, ergo ha telekhatáron belül van, akkor ez IJ a szolgáltatónak, ha nem tudja elzárni egyénileg. és persze a személyes, szolíd "asztalborogatás" az ügyfélszolgálaton... :)
|
| hellboy780917 | 6212 | 2010. október 21. 13:39 | Válasz erre: 6209 |
|
ahhoz meg engedély kell vagy az adott város hivatalától, jegyzõjétõl... nemsûrûn adnak ki, inkább csak a nagyobb egyértelmûen szándékosan nem befizetetteknél... ;)
|
| hellboy780917 | 6211 | 2010. október 21. 13:37 | Válasz erre: 6210 |
|
egyetértek. és fõleg a hideg kimért tekintet (nemazt mondom, hogy vicsorgó támadómenyét pofát kell felvenni...), kommunikáció az ami megzavarja a másik felet, fõleg ha jogszabályi paragrafusokat említ az ember (persze jókat, nem hasraütötteket :D )... nomeg a hatóságok bevonását az ügybe...
|
| Ispan | 6210 | 2010. október 21. 13:33 |
|
Nálam a vizet zárták el így a hétvégi háznál.Nem nagyon jártunk le, és értesítést sem kaptam.Az egész összeg nem volt több 18000 forintnál Nem jöttek be, de nem volt jogos, majd mikor lementem találkoztam egy levéllel, hogy ennyi és ennyi a visszaszerelési díj. Na akkor finoman kivertem a balhét,és nagy bocsénatkérés közepette (meg is lepõdtem)visszakötötték. T.i. éves elszámolásban voltam velük, Õk meg már 7 hónap után követelték a pénzt. A személyes kontaktus azért sokat számít. Mindenféleképpen ajénlom!!!! |
| gourman | 6209 | 2010. október 21. 13:19 | Válasz erre: 6207 |
|
A családban van egy rokon aki sajna egy ilyen leszerelõs cégnek dolgozik alvállakozóként,a következõt csinálják,ha nem tudnak bejutni a telekre leszerelni az órát akkor a telekre bemenõ csonkot kiássák és ott a foöldben szedik szét a gázvezetéket(különösen nagy tartozásoknál teszik ezt,nyilván egy 54.e Ftnál nem fogják ezt tenni)
|
| hellboy780917 | 6208 | 2010. október 21. 13:00 | Válasz erre: 6206 |
|
de érdekes, ugyanis minden a megfelelõ bizonyítás/hiányában áll, vagy bukik... én pl még a számláimat is amit megrendelõim felé küldöm, ajánlottan, vagy tértisen adom fel... és hozott már nemegy esetben ez segítséget... a jogrendszerünk szépsége egyben a hibája is, mint a szólás szabadságának. állíthatsz-mondhatsz bármit is, de azért vállalnod kell a felelõsséget, ha kérdõre vonnak, jelen esetben ha a bíróság kéri, hogy a szolgáltató mivel bizonyítja, hogy a levelek kézbesítve lettek, akkor csak nagy nézés lesz a képviselõjük részérõl... és sakk-matt. |
| hellboy780917 | 6207 | 2010. október 21. 12:56 | Válasz erre: 6205 |
|
magánterületre milyen "jogosítvánnyal" megy be? oda bírósági végzés, rendõr, vagy tûzoltó kell... utóbbi kettõbõl csak utóbbi mehet be engedély nélkül, de mindkettõnek kell papír alapvetõen hozzá... az meg tapasznyalatom, nemhogy tértis, de még ajánlottan sem küldenek levelet a szolgáltatók. bár egyre jobban elterjed, mert beleszaladtak páran már pofonba, bírságba, szolgáltatói oldalról pont emiatt. de itt a legfõbb érv az, hogy nincs tisztázva a jogosultsága a követelésnek. és ha ezt nem teszi a fogyasztó, akkor effektive hagyja erõfölényét érvényesíteni a szolgáltatónak, ami csak addig van, míg nem lép fel erélyesen a fogyi. igazságod van abban, hogy sok kis kapu van azért, de alapvetõen a fogyasztót védõ jogszabályok, kormányrendeletek, és törvények elég szépen szigorodtak az utóbbi pár évben (a fogyasztó javára...) és ha nyoma van, hogy a fogyi megpróbálja tisztázni a helyzetet (személyesen, beírás vk-ba, tértis levelek, melynek mindegyikére válaszadási kötelezettség van 30 nap), és ez elõl elzárkózik a szolgáltató, csak követel, akkor könnyen beletörhet a bicskája a szolgáltatónak. csak mondom, arra alapoznak, hogy nyuszi mindenki... jelen esetben ha leis szerelik majd (én nem engedném, menjen perre a szolgáltató, vagy zárja el egyénileg ha tudja), mert mazsi33 nem áll ki jogaiért, vagy nem mer, én utólag pert akasztanék a nyakába a szolgáltatónak. és ebben az a szép, hogy ott mindenképpen tisztáznia kell magát a szolgáltatónak, s azt egyetlenegy cég sem szereti ha bíróság elé citálják, neadj isten még elis meszelik ott. ebben az esetben pedig ha megállapításra kerül, hoyg a követelt összeg nincs összhangban a vélt hiánnyal, akkor komolyabb szankció, bírság is keletkezhet, nem beszélve a perköltség, és egyéb felmerülõ szakértõ vélemények, járulékos költségek megfizetésérõl... |
| Jani55 | 6206 | 2010. október 21. 12:46 |
|
Ma magyarországon simán kézbesítik (egyszerûen bedobják a postaládába) a (gépjármû)törzskönyvet, útlevelet, a hasonló fontos dolgokat tartalmazó leveleket is! Egyszerûen nem érdekes, hogy könyvelt küldemény.
|
| gourman | 6205 | 2010. október 21. 12:35 |
|
Sajnos ma Magyarországon olyanok a törvények,ha kiküldik az ajánlott levelet és nem veszed át, akkor is kézbesítettnek tekintendõ,megpróbálják kétszer kiküldeni és márisjöhet a behajtó vagy leszerelõ vagy lopóskocsis stbstsb...
|
| hellboy780917 | 6202 | 2010. október 21. 10:50 | Válasz erre: 6201 |
|
akkor nemigazán férhet hozzá engedélyed nélkül... vezetéket meg nem fog vágni, nem hiszem, hogy megakarnak halni a szerelõk... akkor menjen be a férjed ha otthon ül a gyed-del... ha nem jogos a követelés, nem értem miért hagyod magad... menj be ügyfélszolgálati irodába, kérj tételes elszámolást. ha nem adnak, beírsz a vásárlók könyvébe (kötelezõ kint lenni jól látható helyen, jegyzõ által pecsételve, íróeszközzel ellátva, ha nincs jogszabály sértés, erõs szankció bejelentés után NFH részérõl. beírásra érdemi válaszadási kötelezettség, ha nincs azis szankcionálható) mindent ami eddig történt, s jelzed, hogy a területileg illetékes NFH-hoz azért tezsel bejelentést, mert tájékoztatási kötelezettségüknek nem tesznek eleget, az NHH-nak meg azért, mert a felszólításokat nem küldték meg hivatalosan, ergo nem tudják felmutatni, hogy figyelmeztettek a fizetésre (ami meg nem bizonyított, hogy jogos, a mértéket illetõen, s nincs tisztázva), csak a leszerelésre, így esélyed sem volt ez ellen tenni, ami visszaélés a szolgáltatói erõfölénnyel. és ezutóbbi miatt meg a GVH-hoz tehetsz bejelentést, mert ez tisztességtelen magatartást a fogyasztóval szemben, amin úgyszintán szeret a GVH, és erõsen szankcionál (lehetõsége van belenézni adott gazdasági év adózott nyereségébe, s annak megfelelõen 100millió-2milliárd közötti büntetést kiosztani!)... de ha nem teszel semmit, akkor lenyomnak mint a bélyeget. lehetõséged megvan, hiszem, hogy simán nyerhetõ mindhárom fronton az ügy, csak határozott fellépés kell, amire pályáznak a szolgáltatók minden esetben, hogy nem lesz a fogyasztó részérõl... sajnálom hogy nem lakok a közeledben, segítenék személyesen is. én magam több milliós tételeket "csúsztattam" a zsebébe a praktikernek, vodafonnak, tesconak, és még jópár üzletláncolatnak. legutóbbi tétel 80millió volt. a te estedet ha nézem, NFH részérõl 30-150e a tétel, az NHH-tól szintén, a GVH-tól (nem látok bele a nyereségükbe) olyan 2-20millió... |
| mazsi33 | 6201 | 2010. október 20. 20:50 | Válasz erre: 6200 |
|
Kedves Hellboy! Az tény hogy el voltunk maradva de nem ennyivel,a másik tény az hogy akkor kezdõdtek a problémák amikor kicserélték a gázórát.Amikor bediktáltam az óraállást én számoltam 130ft-ot m3-ént és nem 17 meg 21 ezer jött ki,és ezért érthetetlenkedek.Megreklamáltam és nemigen történt semmi.Tértis levelet meg csak akkor kaptunk mikor közölték hogy le fogják szerelni az órát ,meg tegnap mikor is a pontos dátumot is közölték.De semmi fizetési felszólítás vagy ilyesmi nem volt.a Az óra kerítésen belül van dobozban ,a leblombázás 30000-be fog fájni ha levágja a vezetéket akkor 180000-be visszakötés esetén.Szóval nem is nagyon volt lehetõségünk részletfizetést kérni. Én még bemegyek személyesen ,ha beérek az ügyfélfogadási idõbe mert van amikor 5-6 órára érek haza a melóból reggel 6-tól. De ha nem megy a dolog, magyarán beleszarok mert belefáradtam az egészbe. |
| hellboy780917 | 6200 | 2010. október 20. 20:35 |
|
hol van a gázóra egyébiránt? saját birtok határán belül? mert oda nem léphet be engedélyed nélkül... azt meg nem hiszem, hogy rendõri segítséget is fognak kérni... (többnyire emiatt is próbálják új építésûeknél határon kívülre, vagy falra (kerítés) tenni...) bár párszor tettem rá célzást, miszerint jogos e egyáltalán a követelés belátásod szerint, eddig nem válaszoltál rá kedves mazsi33. mint mondtam, amenniyben nem volt tértis levélben figyelmeztetés a leszerelésre/befizetésre, akkor nem tehetik meg. ez a másik adu a kezedben (elsõ a telekhatáron belüli óra) ha úgy érzed jogtalan a követelés, valamint tényleg nem volt írásban figyelmeztetés, és telekhatáson belül van, akkor csak határozottan kell fellépned az ügyfélszolgálati irodájukban, ezt a 3 tételt boncolván... |
| rosejblee | 6199 | 2010. október 20. 20:25 | Válasz erre: 6182 |
|
Márpedig ha védett fogyasztó vagy,oda 0kt15-tõl ápr15ig a kutya nem teheti be a lábát,nem hogy a tigáz.Amúgy náluk a leszerelési költség úgy tudom 7550 ami a fõgáznál 48000.De tényleg a jelentkezés a személyes találkozás elég sokat tud sgíteni.Nagyon komoly törvényeket hoztak tavaly gordonék az ilyesmire.
|
| mazsi33 | 6198 | 2010. október 20. 18:12 | Válasz erre: 6194 |
|
Köszi!:) Próbálkozunk mint a kiskutya:)) De lassan belepusztulok ebbe az örökös harcba ,az ember dolgozik mint az állat és nemhogy elõre csak hátra halad. A kályhapromblémám megoldódik most egyenlõre ennek is nagyon örülök:)) Mindenkinem mégegyszer 1000 köszönet érte |
| Zsifi | 6197 | 2010. október 20. 18:12 | Válasz erre: 6196 |
|
Sajna. Lehet parádézni, meg kiabálni, ha nincs befizetési bizonylat, akkor szerelés..
|
| Zsifi | 6195 | 2010. október 20. 18:08 | Válasz erre: 6193 |
|
Tapasztalat: Biztos volt elõzménye. Anélkül nem lehet. Ha már kiadták leszerelésre akkor nincs részletfizetés, csak egyben, valamint a leszerelés és visszakapcsolás díját is ki kell fizetni. |
| Olívia | 6194 | 2010. október 20. 18:04 | Válasz erre: 6193 |
|
Azt gondolom személyesen próbáljátok meg. Olyan nincs, hogy ne lehessen részletfizetést kérni, szinte bármilyen tartozásod legyen! Csak megfelelõen kell kommunikálni és mindenképpen keresni velük a kapcsolatot! Nem lehet feladni, most sokaknak-sokunknak nagyon nehéz, de Neketek ott vannak a gyerekek, pont ezért kell a túlélésre gyúrni!! Remélem sikerrel jártok, sajnos amivel tartozunk azt behajtják, ez a kisemberek sorsa!:-(( |
| mazsi33 | 6193 | 2010. október 20. 17:59 | Válasz erre: 6192 |
|
Persze ,de ha nem is tudod hogy mennyi is az annyi és már csak a ténnyel szembesítenek ,tegnap telefonált a férjem a részletfizetés miatt és azt mondták hogy sajnálják de nem lehet.Egybe kell.De az a szomorú hogy tényleg nem kaptunk semmi értesítést semmit hogy baj van.
|
| Ispan | 6192 | 2010. október 20. 17:53 | Válasz erre: 6190 |
|
Azért az szokott segíteni, ha valós a dolog, és elismered, hogy igen ennyi tartozás van de ilyen és ilyen részletekben tudnám törleszteni akkor talán elálnak a leszereléstõl. Mindent meg kell próbálni. |
| redmary | 6191 | 2010. október 20. 17:46 | Válasz erre: 6190 |
|
Sajnos ezek vannak....de azért ne adjátok fel...hátha...!!!!! |
| mazsi33 | 6190 | 2010. október 20. 17:43 | Válasz erre: 6188 |
|
Nem tudom összeszedni sajna ,megpróbáltam de úgy tudnak adni hogy következõ hónapba vissza kell adni .Így sem marad semmi pénzem mert az émász is zaklat meg a lakással is el vagyunk maradva 5 havival .38-ról 62-re ment fel ,sokszor nem kapok annyi fizut.Zolinak is a 40 gyedbõl maradt 7000 mert a villanyt ki kellett fizetni.Abból élünk ami borravalót kapok ha kapok:(((
|
| hellboy780917 | 6189 | 2010. október 20. 17:39 |
|
ha jogos az 54e mint követelés, akkor nincs mese, be kellene fizetni. ha nem jogos, én harcolnék.
|
| redmary | 6188 | 2010. október 20. 17:33 | Válasz erre: 6187 |
|
Valóban..Ispánnak igaza van,én is mög úsztam egy két óra leszerelés....bár nálam is volt ,hogy tévedésbõl 280 ezret küldtek ki...arra hivatkoztak majd le fogyasztom,... Na én másnap be mentem és kértem a tételes elszámolást ..ugyan is neköm is csak a felszólító levél és a kikapcsolás ideje volt fel tüntetve..Majd kiderült hogy csak 150 ezer amit fizetnem kell,de azt 24 órán belül...mivel félre tettem gázszámlára és tudtam is kölcsön kapni a barátaimtól..igy befizettem... Inkább a pénzt probáld mög össze szedni...és befizetni,mert fára lehet hogy nem kapsz kedvezmény... Ha jól emlékszem 54 ezer...úgy tudom 10e már úton van felétök....!!:-) |
| Ispan | 6187 | 2010. október 20. 16:48 | Válasz erre: 6186 |
|
Mazsi! Vedd fel velük a kapcsolatot, és kérjél részletfizetési lehetõséget. A lényeg az hogy jeletkezzél!!!! Lehetõleg kerüld el, hogy leszereljék az órát, mert a visszakötés is elég költséges. |
| mazsi33 | 6186 | 2010. október 20. 16:18 | Válasz erre: 6185 |
|
Helló! Igen ma kaptuk meg a levelet hogy milyen tételekbõl áll a dolog és hogy milyen napokon fognak keresni a leszerelés ügyében.A tigáz -ról van szó és tényleg semmilyen levelet nem kaptunk,és tegnap közölte egy gépies hangú hölgy a tényállást. Most már teljesen mindegy is ,mert nincs annyi pénzem hogy ezt rendezzem egybe.A fizum kb 10-12ezerrel több mint amit be kéne fizetni:) A férjem meg kemény 40 ezret kap gyedet ,én mentem vissza dolgozni mikor a most 14 hónapos fiam 8 hónapos volt.Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget,az angyalok vigyázzanak minden motorosra!! |
| hellboy780917 | 6185 | 2010. október 20. 14:23 | Válasz erre: 6182 |
|
leírták tételesen hogy mibõl jött ki az összeg? indoklás nélkül nem szerelhetnek le... telefonon meg nem tájékoztatunk senkit hivatalosan... ;) az csakis ajánlott tértivevényes levélben, mert csak azzal tudják bizonyítani, hogy értesítve lettél... melyik szolgáltató az? -off- keress meg a www.panaszfal.hu -n, adok pár tippet, tanácsot szívesen. -on- |
| tsanyi | 6184 | 2010. október 20. 14:06 | Válasz erre: 6183 |
|
Ez nem biztos, hogy a leolvasó hibája....nekünk most írtak jóvá 35 rugót mert télen annyival többet fizettettek be velünk pedig mi telón magunk mondjuk be az óraállást....egyszerûen lére volt szükségük oszt levették akit tudtak(nem mi voltunk így egyedül) és most jóváírják szép lassan...
|
| matador | 6183 | 2010. október 20. 05:44 | Válasz erre: 6182 |
|
hát akkor most mi lesz... egyébként csókoltatom a szív lapáttal a trehány leolvasót, vagy legközelebb internetes beolvasást válaszd, nálunk ez mükszik a legjobban. Tényleges fogyasztás, vita nincs! |
| mazsi33 | 6182 | 2010. október 20. 05:39 |
|
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm ,de igen védett fogyasztók lennénk .Ott volt a kavarodás hogy lecserélék az óránkat tavasszal,és kiszámláztak olyat is ami nem volt valós.Megreklamáltam küldtek egy érvénytelen csekket ,erre következõ hónapban hozzácsapták a tárgyhavihoz ami az is magas volt holott már nem is volt fûtési szezon.Utánna 2 hónap csend semmi számla se levél semmi.Azóta kapok 2-3 ezres csekkeket amit ki is fizettem,2 hete küldték a levelet hogy 25-én jönnek az órát leszerelni.Elötte semmi ,azt sem tudtam tegnapig hogy mennyi az annyi,kaptam egy tájékoztató telót ha 8 napon belül nem fizetek be 54ezret akkor így jártam.
|
| Larten | 6181 | 2010. október 19. 22:20 | Válasz erre: 6180 |
|
Rosi, én tudom mit akarsz mondani, de Mazsi ebbõl sztem semmit nem ért. Írd le neki PÜ-ben egyszerûbben, érthetõen. ...ez valószínû nagyobb segítség lehet |
| rosejblee | 6180 | 2010. október 19. 22:14 | Válasz erre: 6166 |
|
Én egy ilyen gázóra vivõ ember vagyok.Három gyerek ,és nem vagytok védett fogyasztók?Meg apró betüvel írom ha nem engeded be az ingatlanra,kitörölheti a se..t a zárós papírával.Tehát órára nyomásszabályzóra zárható szekrényt:)
|
| matador | 6178 | 2010. október 19. 22:06 | Válasz erre: 6174 |
|
kicsi küldött neki pü-t nem tudom nem oldják meg megyén belül!
|
| desiderus | 6177 | 2010. október 19. 21:59 | Válasz erre: 6172 |
|
Képzeld fontos volt, mert mindenki azt hiszi eljön a Kánaán...épp ma számolgattam, az új adórendszerben kb 8 ezer Ft-tal fogok kevesebbet kapni, aki meg 400-500 ezer felett kap, annak kb 100-150 ezerrel marad meg több...ennyit jelent az egykulcsos jövedelemadó...megint az jár jól aki qurvára meg van fizetve... Ne legyen igazam...... |
| redmary | 6176 | 2010. október 19. 21:55 | Válasz erre: 6172 |
|
Sajna igaza van...de nem is ez a lényeg..csak épp ma közölték vele ,hogy csökken a fizije...segítenénk ha tudnánk.de sajna tele vagyok régi adóságokkal...és azokat kell rendeznem...ha Õ nem lenne akkor nem tudnám vissza adni azt amit már 4 éve kaptam a MOTOROSOKTÓL!!!! |
| Larten | 6174 | 2010. október 19. 21:46 | Válasz erre: 6170 |
|
Ha jön szerviz hívás és arra kell mennem, természetesen leviszem. Biztos befér a Transitba. Jelzem ha összejön valami. |
| rosejblee | 6173 | 2010. október 19. 21:42 | Válasz erre: 6172 |
|
Annyira fog segíteni az én egy gyermekes ápolónõ volt csajomnak,hogy 1 éven belül másodszor csökken az amúgy is kimagaslóan magas fizetése kétezer szemét magyar forinttal:)De hát Õ a hülye miért nem szült e tetves világra még vagy nyolc gyereket és élõsködhetne õ is az állam nyakám.
|
| kicsi | 6172 | 2010. október 19. 21:36 | Válasz erre: 6169 |
|
fontos volt ez a hozzászólás, segítettél vele egy bajba jutott társunkon.... Egyébként a nevezett új adózás épp a hozzá hasonló 3 gyermeket nevelõ DOLGOZÓ családoknak fog némi segítséget jelenteni. |
| matador | 6170 | 2010. október 19. 21:23 | Válasz erre: 6166 |
|
Igaz Budapesten lakom nekem van kölcsön kályhám, pénz nem kérek, csak szállítást kellene megoldani!
|
| desiderus | 6169 | 2010. október 19. 21:17 |
|
Narancsország lakossága egyre jobban csúszik lefelé...és még az új adózást be sem vezették....
|
| redmary | 6168 | 2010. október 19. 21:15 | Válasz erre: 6166 |
|
Szia Drága!! Remélem kaptok segítséget!!!!!! Sajnálom és tudom mit éreztek...õszitén kívánom ,hogy mielõbb rendbe egyen az életetek....!!!!!!!! |
| mazsi33 | 6166 | 2010. október 19. 20:50 |
|
Helló! Miskolc, Tiszaújváros vonzáskörzetében keresek S.O.S. fatüzelésû kisebb méretû kályhát ,kb 10000ft-ig .Fontos lenne ,viszik a gázóránkat és a három gyerekkel kifagyunk a télen.De csak decemberi fizukor tudok fizetni. Köszi |
| hellboy780917 | 6165 | 2010. október 19. 08:34 | Válasz erre: 6163 |
|
biztosra veszem, hogy a legjobb áron tudnák neked szerezni szettben, de tudnom kellene azt amit kérdeztem... ;)
|
| htmajor | 6164 | 2010. október 18. 20:09 |
|
Udv Mindenkinek! Egy 2006-os BMW K1200R-t hajtok es egy gyakorlati kerdesem lenne: A gep eredeti hatso gumija a 180/55 ZR17, a felni merete 17x5,5-es. A K1200S gumi merete a 190-es.A 2008-as K1200S felni merete az 17x6-os. Nem talaltam meg a 2006-os felni meretet. Viszont szemezgetek a teli gumi akciokban a Metzeller 190-es hatsojaval (eddig azzal voltam legjobban megelegedve), csak nem tudom mennyiben okozhat gondot a szelesebb gumi. Az eddigi motorjaimon mindig az eredeti meretet tettem ra, nem szelesitettem. Mostanaban pedig olvastam regebbi tesztet, amiben a 190-es gumival hasznaltak. A masik van valakinek tapasztalata a ket komponensu gumiabroncsokkal? Tapadas, futas teljesitmeny? A Metzellert en szeretem, a tapadasa kozutra hibatlan, de 10.000 km alatt vege. Pirelli ugyancsak 12000 km, de ugy erzem a Metzeller sokkal jobban tapadt.Erdekelne ha valaki hasznal turazasra, utcara tobb komponensu abroncsot, mi a velemenye? Akinek gyakorlati tapasztalata van megkoszonnem ha irna! Udv! Tamas |
| hellboy780917 | 6162 | 2010. október 18. 15:31 | Válasz erre: 6161 |
|
jah igen, az olaszok is elég lehetetlen adatokkal melóznak... :) elnézést ha a lelkivilágodba gázoltam volna, de nálam olaszból csak a motor jöhet szóba, franciából meg a pezsgõ, a többit nem ismerem el... ;)
|
| Jani55 | 6161 | 2010. október 18. 14:19 | Válasz erre: 6160 |
|
No de kérem!!! AR156 (és rengeteg Fiat/Alfa/Lancia mindenféle tipusa, sõt újabban 5x108 is, mégtöbb, ill. teljesen általános a 4x98).
|
| hellboy780917 | 6160 | 2010. október 18. 14:11 | Válasz erre: 6159 |
|
elég hülye egy osztókör... miez, valami francia? :D
|
| Jani55 | 6159 | 2010. október 18. 13:23 | Válasz erre: 6156 |
|
Esetleg teljesen konkrétan: pl: 7Jx16 5x98 ET43
|
| hellboy780917 | 6158 | 2010. október 18. 11:18 | Válasz erre: 6156 |
|
bár nem azon a környéken, de milyen méretben kellene? hány colos kerék, hány luk, és milyen osztókör, mekkora tehermentesítõvel? de lehet úgy kérdem mi a tipusa/évjárata az ótódnak? :)
|
| tsanyi | 6157 | 2010. október 18. 06:31 | Válasz erre: 6156 |
|
Felnit a típusnak megfelelõ bontóban(gugli) gumit pedig Vecsésen (Gyál felõl beérve rögtön jobbra) lehet igen jó áron kapni....
|
| kmenyus | 6156 | 2010. október 17. 23:20 |
|
Nem motoros téma, de talán tud valaki segíteni. Szeretnék venni a kocsimra négy db. téli gumit lemezfelnivel együtt. Tudtok valami helyet, amit ismertek és bátran ajánlotok? Ha reklámnak minõsülne a válasz, akkor pü-ben is szívesen veszem. Budapest és környéke, lehetõleg a budai oldalon.
|
| Pegaso650 | 6155 | 2010. október 15. 16:38 | Válasz erre: 6153 |
|
Kommentekkel lejjebb arról volt szó, hogy nincs nevesítés, de miután nyílt a titok ezért: Audiatur et altera pars!
|
| matador | 6154 | 2010. október 15. 12:31 | Válasz erre: 6148 |
|
Azt a kis pénzmagot Ti is feltudjátok használni nem hiszem ebben segítség kéne, hogy csak ezért lennének "hiénák" és " exek" a közelben.
|
| koma* | 6153 | 2010. október 15. 07:43 | Válasz erre: 6148 |
|
Kedves Krisszta! Rólad szót sem ejtettem. Nem véletlen, hisz nem tudhattál a kölcsönrõl. Sõt, valószínûleg a férjed sajátos módján elõadott történetét ismered. Hozzáteszem, szép dolog, és teljesen természetes, hogy kiállsz a férjed mellett. Minden tiszteletem a Tiéd! |
| matador | 6152 | 2010. október 14. 22:52 | Válasz erre: 6148 |
|
Én a csónakra tartok igényt! igaz nem adtam kölcsön senkinek, nem is ajándékoztam, de ez ne tartson vissza benneteket. Manapság ez igy szokás eladják és visszabérlik , nekem jó üzlet nektek megmarad a csónakotok! Biznisz? Biznisz nekem !!!!!!!Menjünk halacskázni. Amúgy szeretünk benneteket! |
| kawa70 | 6151 | 2010. október 14. 20:58 | Válasz erre: 6148 |
|
Melyik státusz szabad még? A bizonyító erejû tanu értéknövelõ tényezõ lehet? :)
|
| krisszta | 6148 | 2010. október 14. 20:52 |
|
FELHÍVÁS! Ingatlaneladásunk hallatán felbuzdult, pénzszagra gyûlõ, évek után a semmibõl elõtûnõ, vélt, valós (ehh! :-)), valósnak vélt sérelmeiket a maguk (...) módján elõadó további exek (férj, feleség, barát, barátnõ) jelentkezését várjuk szeretettel! :-) |
| gourman | 6147 | 2010. október 14. 19:47 | Válasz erre: 6146 |
|
Sovány vigasz de gondolom te sem fogsz kölcsönadni már többet...
|
| koma* | 6146 | 2010. október 14. 19:17 | Válasz erre: 6145 |
|
Ezzel nem értünk egyet. Szerintem a tisztesség, az tisztesség! Ami megköveteli, hogyha tartozásom van, azt egyenlítsem. S ha ezt nem teszem meg, az nem lehet hiba, tekintettel arra, hogy tudatában vagyok! Márpedig õ tudatában van. Az már vétek! De tényleg nem veled akarok vitatkozni. Csak fogalmak beli különbözõségeink vannak. Na látod, ez az Emberi! |
| gourman | 6145 | 2010. október 14. 19:09 | Válasz erre: 6144 |
|
Hiba, emberi.... DE egyik okozza a másikat(bizonyos embereknél) |
| koma* | 6144 | 2010. október 14. 19:05 | Válasz erre: 6143 |
|
Ezt a részét bizonyosan jobban csinálod! De remélem azzal egyet értesz, hogy tartozást nem megadni, az nem = HIBA-val! |
| gourman | 6143 | 2010. október 14. 19:01 | Válasz erre: 6142 |
|
Én személy szerint nem szoktam kölcsönadni(pénzt),pontosan azért,mert nem szeretnék úgy járni mint Te vagy mások,sajnos a pénz nagy úr,és különbözöen hat ránk emberekre.....ráadásul én érezném magam kellemetlen helyzetbe ha kilincselnem kellene a jussomért....na ennyi és részemrõl off |
| koma* | 6142 | 2010. október 14. 18:28 |
|
Guri! Sokáig gondolkodtam, ezt megírjam -e, itt írjam-e. Ha az írásodat jól értelmeztem, hiba volt papír nélkül kölcsönadni (jelenleg én úgy gondolom, hiba volt egyáltalán kölcsönadni... ), s HIBA-ként értékeled azt is, hogy valaki tudván tudja, hogy tartozik, mégsem adja meg. Számomra ez nem HIBA! Ez egészen más. Az ilyen ember erkölcsi nulla... Szerintem. |
| koma* | 6141 | 2010. október 14. 07:55 | Válasz erre: 6137 |
|
Francba, a régi csúnya világban kellett volna írjak... |
| matador | 6140 | 2010. október 13. 20:50 | Válasz erre: 6139 |
|
De a szoban forgó táskák igen csak ott vannak.
|
| Hadvezér | 6138 | 2010. október 13. 20:25 | Válasz erre: 6130 |
|
Ha jól láttam a napszemüveg miatt, és jól olvastam a sorok között, az illetõ adatlapján szereplõ fényképen is Te ülsz az egynyóc hátsó ülésén! Pereld be jogdíjért... :-))) |
| rosejblee | 6137 | 2010. október 13. 19:43 | Válasz erre: 6124 |
|
Most már én is megjegyezném,de csak csupa kisbetûvel,ha valaki köcsög és ilyen dolgokban gusztustalan az tényleg nem tartozik a nagy nyilvánosság elé.Mármint ebben a szép és jó új világban.Itt csak a gyökerek érvényesülnek.
|
| onam | 6136 | 2010. október 13. 19:25 | Válasz erre: 6135 |
|
Persze hogy így van :DD Na igen a balseben utoljára 8 napot töltöttem. Ismerttek is rendesen: az a pacák aki még éjjel is kimegy cigizni :))) |
| matador | 6135 | 2010. október 13. 19:12 | Válasz erre: 6134 |
|
No jól van, de azért sok ápolónõ is van ezeken a helyeken, s a balseben sem egy napot szoktunk eltölteni. Egyébként a barátok fontosak, még ha idõnként fájdalmat is okoznak. Ezt is a segítõ készségüknek köszönthetjük. |
| onam | 6134 | 2010. október 13. 19:09 | Válasz erre: 6133 |
|
Valamit félre értettél Matador.Ezek nem a barátnõim.Nagyrésze nem is nõ.A barátaim:DDD /de csak addig amíg fájdalom nélkül kezelnek/
|
| matador | 6133 | 2010. október 13. 19:06 | Válasz erre: 6132 |
|
Ennyi barátnõt kérlek kezdelek "irigyelni". Nekünk a fiaimmal együtt VIP jegyünk volt a gipszelõbe. Egyzser -kétszer jártunk úgy, hogy le sem vették s másnap-harmad nap ismét ott vártunk a sorunkra.
|