| lendvai | 86363 | 2014. szeptember 8. 08:37 | Válasz erre: 86362 |
|
Egy teljesítmény-nyomaték diagramot még fel tudnál tenni? :-) Eljött nálam is az olajcsere ideje, igaz nem 100e km, hanem csak 7000 után. Most kiderül, hogy a beszakadt olajszûrõház fedél csavarmenetekhez gyártott hosszabb csavarok kibírják-e a 10Nm-t, vagy Helicoil lesz belõle. :-) Most O-gyûrût is cserélek, bár a szervizkönyv azt mondja minden olajcserekor kell, de én felülbíráltam ezt, csak akkor cserélem, ha már valami halovány olajpára megjelenik az illesztésnél a laposodó gyûrû miatt. Mentségemre legyen mondva, hogy csak gyárit használok! :-) |
| VVLaci | 86362 | 2014. szeptember 8. 08:05 | Válasz erre: 86361 |
|
Az összes teherautómotor ilyen alacsonyfordulatú. Többek között ezért is lehet egy modern tgk. olajcsereperiódusa 100e km! :-)
|
| lendvai | 86361 | 2014. szeptember 8. 08:02 | Válasz erre: 86357 |
|
A fordulatszámmérõbõl ítélve ez egy tankhajó motorja lehet:-)
|
| Suprati | 86359 | 2014. szeptember 8. 07:25 | Válasz erre: 86357 |
|
Honvédségi ZIL-URAL tudott többet is... Benzinbõl 100/100 :) |
| Diravi | 86358 | 2014. szeptember 8. 06:43 |
|
Múltkorában kérdeztem, hogy 900-ason áttétel módosítás után hogyan lehet korrigálni a sebességmérõt. Hát elvileg ezzel: http://www.agomotors.hu/webshop/product.php?id_product=3605
|
| csokabi | 86357 | 2014. szeptember 8. 00:17 |
|
Látom megint szittyóztok:) Ki tudja ezt az iszákost az asztal alá inni?:) |
| VVLaci | 86356 | 2014. szeptember 7. 23:36 | Válasz erre: 86325 |
|
Mert az összes a Bükk környékén kanyargászott! :-))) Alig fértem el az úton! |
| Vandis | 86355 | 2014. szeptember 7. 22:27 |
| Vandis | 86353 | 2014. szeptember 7. 21:21 | Válasz erre: 86345 |
|
:)))))))))) Ezt elképzeltem fordítottban, az én esetemben. Kis módosításokkal persze. Szegény, 25 éves fiú.... szinte még gyerek volt! :))) Ezek után én valahol egy lávavörös motoron ülve suhanok magányosan bele a naplementébe, és egyszer csak örökre eltûnök. |
| Flenegen | 86352 | 2014. szeptember 7. 21:17 |
|
Ma nálunk is jó volt a program. Befejeztük a gyerekszoba felújítását. Mondjuk úgy hogyifjusági szoba lett belõle. Azt kicseréltem pár világítótestet a lakásba meg karnist és függönyt. Szereztünk egy új matracot az asszonynak a régi helyett most meg full ideg vagyok mert az én matracom pont 3 centivel alacsonyabb mint az új. Holnap ácsolhatok 30x30-as fenyõlécbõl egy ágyrácsot hogy a matracok egyformák legyenek.
|
| Muju | 86350 | 2014. szeptember 7. 21:04 |
|
Kóla marad a gyerekeké meg asszonyé. Vizet meg igya aki eddig is itta :-)
|
| Muju | 86349 | 2014. szeptember 7. 21:03 |
|
Csak azért,hogy az egészségem és a 110 kg megmaradjon én is toltam egy kis gulyást. Sörvel' ahogy kell.
|
| galoscsabus | 86348 | 2014. szeptember 7. 21:00 | Válasz erre: 86347 |
|
Felõlem belecsempészhetünk egy pohár harmatos rozét is ;-)
|
| Suprati | 86347 | 2014. szeptember 7. 20:57 | Válasz erre: 86345 |
|
Nem lehetne vacsorával kezdeni a történetet? Esetleg egy húskuglóf?:) Ja, ezt most ettük... :) |
| Diver | 86346 | 2014. szeptember 7. 20:52 | Válasz erre: 86345 |
|
Ebbõl vmi filmet is lehetne forgatni...:-DDDD
|
| galoscsabus | 86345 | 2014. szeptember 7. 20:21 | Válasz erre: 86337 |
|
"Mondjuk szex közben. :-) Vagy motoron ülve, valahol egy elhagyatott szerpentinen kanyarogva. :-) " Én ezt egy kicsit továbbfejlesztettem már. A saját elvárásom a következõ víziót vetíti elém: Kb. 95 évesen éppen szaporán tolom a 3-4. menetet az aktuális 25 év körüli barátnõmmel, mikor váratlanul belép a férje. Én kiugrom az elsõ emeleti ablakon, felpattanok a Varámra (addigra lesz benne kb. 650 ezer problémamentes Km), a V2 felduruzsol, kövér gáz, 1-2-3 és abban a pillanatban ér a tarkólövés, a felszarvazott férj fegyverébõl. Szóval tuti hepiend :-))) Annonymus! Látni vagy sem, jelenleg 114-en áll a mérleg nyelve :-) Mielõtt Marokkóba mentünk, akkor voltam a legdundibb a 117-tel. A ramadán alkalmával sikerült fogynom 8 kilót, de az itthoni kaják miatt 5 már vissza is kúszott :-) A ruhatáram permanens cseréje az elmúlt 20 évben kész anyagi csõd volt, ezért mostanában nem tervezek sem +, sem - irányban lényeges változtatást :-) |
| Kilos | 86344 | 2014. szeptember 7. 19:34 |
|
A kóla fogyasztáshoz, az önsanyargató egészséges életmódhoz és Gyula barátunk bölcsességéhez ("Mert teccik vagy sem, de az öregség határait lehet csak kijjebb tolni, a fiatalságét nem." ) egy kis adalék: Egy ember elmegy a bölcs rabbihoz, hogy megtudja tõle a hosszú élet titkát. - Bölcs rabbi, mondja már meg nekem, hogy mi a hosszú élet titka. - Fiam, azt javaslom neked, hogy ne cigizz, ne piálj és ne nõzz. - Akkor hosszú életem lesz? - Azt nem tudom, de kurva hosszúnak fog tûnni. Gyula bölcsességéhez még annyit, hogy nem hiszek neki, mert nem támasztotta alá fényképekkel továbbá Én, inkább szeretnék öregen is fiatal maradni mint fiatalon megöregedni! |
| Fido71 | 86343 | 2014. szeptember 7. 18:30 |
|
Ne legyél már ilyen cinikus Gyula! Gondolj arra, hogy mekkora öröm annak a gyereknek, mikor focizhat az apjával a kertben, kirándulnak, úszni vagy motorozni tanítja. Bemutatja majd a szerelmének és az oltár elé is elkíséri az idõs édesapja... ;) |
| kawa550 | 86342 | 2014. szeptember 7. 17:11 | Válasz erre: 86341 |
|
Állitólag. Volt is egy ilyen sorozat, ott is sok hülyeséget beszéltek.... :))))
|
| lendvai | 86341 | 2014. szeptember 7. 15:10 | Válasz erre: 86340 |
|
Gyulám, ne feledd, Anthony Quinn-nek 81 évesen született az utolsó gyermeke, amit állítólag õ maga nemzett. :-) Szóval van még remény. :-)
|
| kawa550 | 86340 | 2014. szeptember 7. 13:41 | Válasz erre: 86337 |
|
Mondjuk szex közben? A hosszú élet végén? Szex?:))))))))))))))))) Van már olyan testrészed asszem, aminek nem tett jót a diéta! :D |
| nferro | 86339 | 2014. szeptember 7. 13:03 |
|
Tényleg! VV Laci! KV? Hívlak Mályiból, jó? Most kapcsolom a gépet.:))) |
| nferro | 86338 | 2014. szeptember 7. 12:57 |
|
Néhány apróság: 60-70 évesen én még mindig inkább mások lábát vizelném le, bár lehet, akkor már nem sokáig él az ember, ha rosszul választja meg. Vizet igyunk, mint az állatok? Amúgy is, abban a halak b...arátkoznak egymással. Most pedig irány irány Lillafüred! Hahó. |
| lendvai | 86337 | 2014. szeptember 7. 12:48 | Válasz erre: 86335 |
|
Gyula, igazságod vagyon neked is, meg sok másnak is. Engem gondolom az egészségmániás aszkéták közé sorolsz, de az a helyzet, hogy nekem például remekül levezeti a munkahely és a környezet okozta stresszt az, ha gyötröm magam egy kicsit a konditeremben. Másrészrõl meg ha nem ész nélkül csinálja az ember (én már csak szinten tartó edzéseket csinálok), akkor azért jól jöhet az 60-70-80 évesen, hogy ha végigvizelem is a lábam szárát azt még magam tudom letörölgetni. És meglehet, hogy nem nyerek vele plusz éveket, de talán nem hosszú betegeskedés után csukom be a kaput magam mögött, hanem valami hirtelen módon. Mondjuk szex közben. :-) Vagy motoron ülve, valahol egy elhagyatott szerpentinen kanyarogva. :-) Nekem ezért kell ez az életmód. :-) De azért bûnözni néha kell, szoktam is, mert a hasam azért az egyik legkedvesebb szervem. :-)
|
| yamatomo | 86336 | 2014. szeptember 7. 12:46 |
|
Az tény és való,hogy egy csülköspacal fantázia után leküldött korsó ser az nem szolgálja az emésztést,akármennyire is kívánja az ember. Pedig sokan automatikusan ezt teszik. Egy pikoló még belefér és aztán egy óra múlva már lehet bátrabban korsózgatni. A diggesztív italok sokkal jobb hatást eredményeznek.
|
| kawa550 | 86335 | 2014. szeptember 7. 12:23 | Válasz erre: 86333 |
|
Valamennyi hatása biztos van a betegségekre annak amit eszel/iszol, de az is tuti, hogy lehetsz te akármekkora egészségõr, a baj, ha akar, elér. Mi a Krisztiánnal nagyon sokat voltunk kórházban, volt 2 év is amikor újra kellett kezdenie a sulit, annyit volt kórházban. Még ma sem iszik nagyon kólát, de még csak szénsavasat sem, iceT meg a gyümölcslevek a kedvencei. Rendesen eszik mindenfélét, káros szenvedélyeknek még a közelébe se ment soha, ahogy az a rengeteg kis gyerek se, akiket az I.Gyermekklinikán láttam, ahol szó szerint heteket töltöttem el én is az ágy szélén, meg a sok szerencsétlen kis kopaszt a Ronald házban, akik a kemoterápiától voltak rendesen meggyötörve. Az õ betegségeiket senki sem foghatja semmiféle kólára meg mekire, az jön magától és sokat nem tehetsz ez ellen. Amikor meg táplálkozási szakértõl szerint is elmebeteg diétákat meg vegetarianizmust erõltetnek gyerekekre az elvakult idióta szülõk, akkor ütni van kedvem.... |
| kawa550 | 86334 | 2014. szeptember 7. 12:14 | Válasz erre: 86332 |
|
Kikérem magamnak! Természetesen abszolút saját forrásból merítettem! Monnyuk ha a kólaivás a vizeletben is megjelenik, akkor az antikólisták messzire kerüljék a vizeletemet( vagy mi számít saját forrásnak?)....:))))))))))))))))
|
| Annonymus | 86333 | 2014. szeptember 7. 12:10 |
|
Az ember mindig annyi idõs,mint amennyinek érzi magát...s én nemakarnám a 60 éves(ha megélem)testemben 80nak érezni magam.Ezért próbálom (már leszokófélben vagyok)minnél jobban odafigyelni(40felett),ha nemis másra legalább az étkezésre s nem idegesiteni magam(minden a sz...on)
|
| scopy | 86332 | 2014. szeptember 7. 11:59 | Válasz erre: 86330 |
|
Hát szevasztok! Az utóbbi napokban csak olvasgatni tudtalak benneteket imitt-amott... De ez:"Mert teccik vagy sem, de az öregség határait lehet csak kijjebb tolni, a fiatalságét nem." Gyula! Nemtom, hogy pááálgiumba estél-e, de ez qrvqnqgyigazság! Tényleg szeretném tudni, hogy te foglaltad-e így össze a lényeget! |
| kawa550 | 86331 | 2014. szeptember 7. 11:53 | Válasz erre: 86327 |
|
Ja és ha vandis táblázatát megnézitek, akkor a vízbevitellel( olyan a gyomrom mint a gumicsizma, a vizet nem ereszti be!) csak felhigítjátok a gyomorsavat, amitõl romlik az emésztés hatásfoka, és még többet kell zabálni, ezzel hozzájárultok a túlfogyasztáshoz és az ökológiai lábnyomotok akkora lesz mint egy megvadult elefántcsordáé!:))))))))
|
| kawa550 | 86330 | 2014. szeptember 7. 11:49 | Válasz erre: 86320 |
|
Má´ bocsi, de ez egy baromság!:)))) Sose cigiztem, így le se szoktam róla, viszont gyakorlatilag gyerekkorom óta iszok kólát, egy melegebb napon a melóban biztos legurítok 5 pohárral. A súlyom kb 20-25 éve +- 1-2 kilóval ingadozik, ma éppen 94 kiló vagyok, ami ugyan nem nádszálkarcsú, de a 195 centis magasságomhoz különösebben dagadtnak se mondható. Egy bódibilder oldal kalkulátora szerint az eredményem: "Az Ön testsúlya elfogadható határok között van." És én ezzel bõven elégedett is vagyok és lexarom az egészségmániások hülyeségeit, szart sem ér egy olyan élet ahol minden korlátok közé van szorítva, csak azért hogy majd ne csak 70 évesen tudjam levizelni a lábam szárát, hanem 80 vagy 90 évesen is. Mert teccik vagy sem, de az öregség határait lehet csak kijjebb tolni, a fiatalságét nem. Hová is tettem a kólásüveget? :)))))))) |
| Robi70 | 86329 | 2014. szeptember 7. 10:28 | Válasz erre: 86328 |
|
Majd legközelebb, hátha akkor össze is futunk.:)
|
| Vandis | 86328 | 2014. szeptember 7. 09:33 | Válasz erre: 86326 |
|
Mi a déli parton voltunk, mi is át akartunk menni Tihagyba (komppal), de elment az idõ.
|
| Vandis | 86327 | 2014. szeptember 7. 09:27 |
|
Savas italoknál arra kell figyelni, hogy ne legyen dörzsölésnek kitéve a fogfelszínt fél órán belül az ivászat után. Akkor inkább egy PH visszaállító rágó! Vagyis ha kólázás után nem sokkal pl. fogat is mostok, akkor koptatjátok a zománcot. A cukros kóla ugyebár kétszeresen rossz, mert a szuvasodást okozó bacik a cukrot zabálják. Tehát jól odab.szunk a zománcnak. Cukros kólát sosem adnék annak akit egy kicsit is szeretek :) De csakis emiatt. Amúgy tényleg szokták ajánlani bizonyos gyomorbántalmakra. |
| Robi70 | 86326 | 2014. szeptember 7. 09:01 | Válasz erre: 86325 |
|
Szasztok! Pedig mi is arra jártunk tegnap. Aszófõnél mandulát szedtünk. Tényleg gyér a forgalom. Gondoltam felmegyünk Tihanyba, de már késõ volt és hol van még a szezon vége?!:) |
| Vandis | 86325 | 2014. szeptember 7. 08:53 |
|
Sziasztok! Tegnap voltunk Balcsinál. Szerintem jó a víz, aki nem a termálvizet szereti, az még most lenézhet esetleg egyet fürödni. Szinte kihaltak az utak és strandok. Motorossal is alig találkoztunk. |
| dinnyemag | 86324 | 2014. szeptember 7. 08:06 | Válasz erre: 86322 |
|
Akar a fene. Inkább egy kis apanázst a reklámért:-)))))))))))))) Mekkora bajban lennék, most motorozzak vagy kólázzak?:-))))))
|
| Annonymus | 86323 | 2014. szeptember 7. 08:04 |
|
Galoscsabus...Nemnagyon látni a fotodon a 115 kdat,lefogytál...lökj fel már egy légifelvételt magadról.Amikor én is leszoktam a cigirõl 80kg.,olyan gyorsan meghiztam ( csak 105-10kg),hogy a ruhatáram repült. 2 évig nyomtam, le magam 90re.Nem volt könnyû igy sem.
|
| VVLaci | 86322 | 2014. szeptember 7. 08:02 | Válasz erre: 86320 |
|
Errõl az jut eszembe, amikor a cigi árát számolgatja két pali, miszerint jó sok milliót spórolhatott volna a dohányos. Csak azt nem érti, a nemdohányzónak hol az összespórolt Ferrarija? Dezsõ szerintem szeretne valami kólás céghez bekerülni! :-))))))))))))))) |
| dinnyemag | 86321 | 2014. szeptember 7. 07:54 | Válasz erre: 86320 |
|
"Elkóláztam egy új motor árát" Rosszul látod. A Varával elmotoroztad egy további ciszterna kóla árát:-)))) (én közben várom a cég prémiumát:-)))))) |
| galoscsabus | 86320 | 2014. szeptember 6. 23:14 | Válasz erre: 86317 |
|
A bort tisztán szeretem, pálinkát meg piszkosul :-) Még egy kis adalék a mindent szétmaró kóla témához (mert a nagyon hiteles internetes forrásokból pontosan tudjuk, hogy az amerókusok azzal lazítanak csavart és vele takarítják el a szerves maradványokat a baleseti helyszínen, stb..stb...): Nagyon sokáig kólafüggõ voltam. Abbahagytam a cigarettát és rászoktam a kólára. Ez kezdõdött 1992-ben és tavaly Húsvétkor ért véget, azóta alig iszom a fekete löttybõl, sokszor hetekig-hónapokig egy kortyot sem. Na de addig! 21 éven át minden nap legalább egy 2,5-ös lefolyt a torkomon, de sokszor ennél sokkal több is. Ez évi minimum 900 liter cucc, ami 21 évre vetítve majdnem 19.000 liter kóla. Ha annak a sok baromságnak csak a fele igaz lenne amit a kóláról összehordtak, akkor nekem már réges régen fel kellett volna oldódnom benne és hírmondóm se maradhatott volna :-) Ezzel szemben igazán két káros mellékhatásáról tudok beszámolni: 1. Amikor letettem a cigit és felemeltem a számhoz a kólásüveget, 75-78 kiló voltam. Mára ezt sikerült 115-118-ig feltornáznom, tehát (részben) a kóla a benne elrejtett rengeteg cukorral rám pakolt 40 kiló felesleget. De ami ennél sokkal jobban fáj: 2. Elkóláztam egy új motor árát :-)))))) |
| Kilos | 86319 | 2014. szeptember 6. 20:19 | Válasz erre: 86317 |
|
Apám szokta mondani, hogy "Mindent tisztán, csak a szódát nem!" - valószínû, hogy Õ már akkor tudta, hogy a tiszta szóda káros az egészségre! :))))
|
| lendvai | 86317 | 2014. szeptember 6. 19:21 | Válasz erre: 86316 |
|
Na akkor ezért ne hígítsa senki a bort szódával, mert ilyen fogfeloldó, veszélyes lötty lesz belõle! :-)
|
| galoscsabus | 86316 | 2014. szeptember 6. 19:13 | Válasz erre: 86313 |
|
Teljesen mindegy mibe rakod, ha szénsavas a lötty. Ugyan úgy feloldódik szódában is ;-) |
| Annonymus | 86314 | 2014. szeptember 6. 13:54 | Válasz erre: 86313 |
|
Mi ebbõl a következtetés...ne tartsd a kólát két napig a szádban...
|
| TIZ | 86313 | 2014. szeptember 6. 12:34 | Válasz erre: 86303 |
|
A fiam utolsó tejfogát beletettük egy pohár kólába. Két nap múlva tökéletesen feloldódott és csak egy nyúlós izé maradt belõle. Ezért szoktam kólát inni ha rossz az emésztésem: besegít a gyomorsavnak :-) |
| Annonymus | 86312 | 2014. szeptember 6. 07:10 |
|
Kawa...kawa...látszik,hogy nemismered az Arturokat...a birkád is nemsokára öntudatára ébred s akkortól majd hordhatod neki az ágyba a reggelit...:-)))) |
| kawa550 | 86311 | 2014. szeptember 5. 23:52 | Válasz erre: 86310 |
|
Csak nagy vonalakban,hogy mit NEM eszik meg a birkánk: saláták,káposztafélék,répák, stb....
|
| tudike | 86310 | 2014. szeptember 5. 23:18 | Válasz erre: 86300 |
|
Ha eljönne hozzánk egy,a birka étkezési és viselkedési szokásairól könyvet gyártó szakember...?! Nah, õt kellene picológushoz vinni...:)))
|
| gezasz | 86309 | 2014. szeptember 5. 20:52 |
|
Sziasztok TDM-sek! Úgy gondoltam leírom a mai Yamaha tesztnap élményeit, tapasztalatait ,érzéseit. Akit érdekel elolvashatja rövid szubjektív véleményemet a Yamaha 3 tipusáról. Konkrétan az MT 07, MT 09, FJR 1300 a sima váltós kivitel. Nagyon beharangozta a Yamaha az MT család két legújabb tagját ezért kezdett érdekelni a dolog, hogy ki is próbáljam õket. Õszintén különösen az MT 07 érdekelt mert róla nagyon sok jót írtak, ezt a tipust próbáltam elõször. Ráülve egy kicsi, sõt azt mondom nagyon kicsi motor volt alattam. Érezhetõen könnyû/169 kg szárazon/ és alacsony súlyponttal . Szinte mint egy biciklin ültem volna. Utassal próbáltam, ez ugye vesz el egy kicsit a menet tulajdonságokból, dinamizmusból. A motort beindítva egy igen pörgõs, agilis motor szólalt meg kulturált hangon. Elindulva könnyen kapcsolhatók voltak sebesség fokozatok és nagyon agilisen gyorsult két személlyel is, érzésre jobban mint a TDM-em. Kicsi a motoron elõl ültem endurosan, hogy hátul is elférjenek, de az utasom azt mondta, a látszat ellenére kényelmes a hely és nem kicsi. Nekem egy kicsit szûk volt, de szerintem ez inkább egy egy személyes élmény motor. Iszonyatosan tetszett! Mint egy biciklin ülsz és rajzolod a kanyarokat!Pontosan veszi az íveket és rohadt lazán. 75 LE erejéhez képest nagyon gyorsul, nagyon kompakt motor hatását kelti. Rugozása nem olyan jó érzésre mint a TDM-é keményebb és kevesebbet csillapít. Ára kedvezõ 1,65 millió ABS nélkül. Nagyon tetszett szerintem egy igazi kanyarvadász funbike. Negatívuma is van nem igazán lehet rá csomagtartót tenni, szóval nem egy túra motor. A második az FJR volt. Megmondom elõre többett vártam tõle sokkal. Elõször is egy hatalmas bálna nagy súllyal. Nem vagyok alcsony, de a széles ülés miatt csak lábujjhegyen értem talajt, ami két személy estén vészes is lehet. Két módban lehet a motor karakterisztikát állítani túra és sport. Indulás a gyengébb túra móddal semmi különösen nagy nyomatékot erõt nem éreztem igaz könnyedén idult szépen vette a lapot, de nekem túl lapos volt. Sport állásbe tettem rögtön. Valamivel erõsebbb fickósabb lett, de most sem éereztem azt az érzést, hogy ekkora erõ van alatttam túl lágyan ad le mindent. Gyorsan 150-en vagy de nem érzed valószínüleg a jó szélvédelem miatt. A súlya ellenére azért elég jól lehet vele kanyarodni. Kényelmes ,tágas ez tény. Szerintem sokkal mint a TDM. Ez egy túra motor de nekem nem adta azt az élményfaktort mint a fele akkora 07-es. MT 09-es a következõ áldozat. Mindenütt azt írják ez egy rakoncátlan vad erõmotor. Standart módban indulok. Már gázadásra is ideges, darabos érzik ez más mint a többi. Ez már motor méretû, de szintén elõl ülsz egy fajta aggresszív testtartásban. Itt is gyorsan sport módba kapcsolok, hogy érezzem az erõt alattam. Piszok gyorsan 100 felett vagy, csak nincs semmi szélvédelme és ez most zavart 140 körül. Tényleg kicsit darabosak a gázreakciói de nekem pont ez tetszett benne, hogy vad. Szépen lehet vele kanyarodni és nagyon gyorsul könnyen egy kerék kapja magát. Érzésre nem olyan kezes mint a kis testvére, de szerintem ezzel is nagyot lehet hasítani az Alpokban. Sajnos ez sem túra motor igazából. Végülis ha választani kellene én az MT 07-t választanám. Az XVN 950- et nem próbáltam nem a stílusom de ráülve mint egy sámlira ülnél olyan alacsony. Ha van lehetõség a környéketeken a Yamahánál tesztmotorozásra az MT-t próbáljátok ki! |
| szodasbacsi | 86308 | 2014. szeptember 5. 19:21 | Válasz erre: 86301 |
|
Az újságárusnál láttam valami folyóiratot. Valami Báránykád, vagy Barikád, ilyesmi címe volt. Gondolom, hogy juh tulajdonosoknak szólhat.
|
| Flenegen | 86307 | 2014. szeptember 5. 18:44 |
|
Köszi az infót. Mondjuk nem rozsdás csak be van barnulva. Nekem az ecet nem segített vagy csak nem voltam elég kitartó:).
|
| zsotli | 86306 | 2014. szeptember 5. 18:24 | Válasz erre: 86280 |
|
nekem van ilyen, ott vettem a darázsnál, de a rozsdás kéménnyel ez sem tud mit kezdeni az elsárgult krómot szépen lepucolja, megégett végdobra tökéletes, bár azt még tdm-en nem láttam (csak haver sv-jén amikor kigyulladt benne az olaj és azt hitte rakétán ül :) ) de a leömlõket lamellás csiszolóval agyusztáltam 1 órát utána lekentem ezzel a trutyival, még 1 óra csiszolás, megint ez a cucc és ugy lett fényes, de lehet ennyi csiszolástól már önmagában is az lett volna, és a 2. út után már gyönyörû égett kékes lilás mindenféle színe volt. Ugyhogy ha eddig jó volt így ezután is ilyen marad mert ennyit nem ér ez az egész bohóckodás. A kipifogó nem azért van hogy polírozgassam.
|
| Kilos | 86305 | 2014. szeptember 5. 17:37 |
| kawa550 | 86304 | 2014. szeptember 5. 17:01 | Válasz erre: 86303 |
|
Akkor hogy meglennének lepve a népek,ha arról lennéne videók hogy mire képes a gyomorsav.
|
| nferro | 86303 | 2014. szeptember 5. 16:18 | Válasz erre: 86294 |
|
Az ecet nekem is bejön, fõleg krumplilevesben. A kóla is jó, lekísérni az alufóliában lévõ szendvicset.:))) Amúgy a kóláról tényleg brutál videók vannak, hogyan eszi meg a husit, meg mar szét cuccokat. Szóval lehet. |
| kawa550 | 86301 | 2014. szeptember 5. 13:00 | Válasz erre: 86300 |
|
Kergemarha kóros lenne? Akkor még megenni se lehet!:)))) Perpill kb annyi a haszna mint a stand-up komediseknek. Mikor kimegyünk, bohóckodik, röhögünk rajta oszt kécc. Füvet nem nyír, viszont lelegelt már mindent amit nem kellett volna.:) |
| VVLaci | 86300 | 2014. szeptember 5. 12:53 | Válasz erre: 86299 |
|
Ajjajj! Picológus látta már??? Kerge birka!!!! :-))))))))))))))))
|
| VVLaci | 86298 | 2014. szeptember 5. 12:37 | Válasz erre: 86297 |
|
Figyelj, Gyulám, valamit elnézhettél! A birka nem fog selyemgubót létrehozni, hiába eteted szederlevéllel! :-))))))) Esetleg inkább gyapjúban gondolkozz, ne selyemben! :-))))))))))))))))) |
| kawa550 | 86297 | 2014. szeptember 5. 11:47 | Válasz erre: 86296 |
|
Mi az hogy életben van! Most tolt be egy tál kukorica/búza müzlit és még egy vödör szederfalevelet!:)))) Ja! Hogy nem az az Artúr?! :))))))) |
| VVLaci | 86296 | 2014. szeptember 5. 11:00 | Válasz erre: 86110 |
|
Beszéltem Artúrral, megcselekedte! :-)))))))))))) Még életben van! (mármint Artúr!) "Szerezz be pár jóféle pálinkát (vagy amit szeret az anyós) és igyatok együtt. Az mindig közelebb hozza egymáshoz az embereket. Végül is mi történhet. Vagy jó kedve lesz és együtt kacagtok :D Vagy elszomorodik és egy életre hálás lesz hogy ott voltál mellette és vigasztaltad. Vagy agresszívvá válik, és akkor mondhatod, hogy önvédelembõl cselekedtél." |
| Diravi | 86295 | 2014. szeptember 5. 10:31 |
|
7végén lenne valakinek indulása egy fél napos BP-Bakony kanyargászásra? Mondjuk Biatorbágy - Bodajk - Zirc - Pápa - Csesznek.
|
| yamatomo | 86294 | 2014. szeptember 5. 10:15 | Válasz erre: 86293 |
|
Szia!/sztok/ Az ecetet én is próbáltam már és bevált. Jó még az alufólia és valamilyen cóla párosítás is. De ezek inkább állagmegóvásilag használhatók.
|
| Zozz | 86293 | 2014. szeptember 5. 09:58 | Válasz erre: 86292 |
|
"Mondjuk esõben én nem nagyon motoroztam vele." Ez lehet a nyitja. Az enyém szépen csillogott, amikor megvettem, de idõvel beszürkült. Aztán 1x megküldtem 20%-os ecettel, és kezdtek eltûnni a matt részek. Onnantól már polirvattával is szépen ki tudtam fényesiteni. Mivel esõben is megyek, sajnos ismét hamar visszaállt a matt szürke állapot... |
| lendvai | 86292 | 2014. szeptember 5. 08:22 |
|
Nekem anno nem tudom mivel csiszatolta le a 4TX-em elõzõ tulaja a leömlõket, de a nálam töltött 2 év alatt egy körömnyi vízkõ, vagy rozsda nem jelent meg rajta. Nem volt krómfényû, de tiszta acél volt mindvégig. z_attila kolléga profilképén látszik, az már több, mint 2 éves leömlõ. Mondjuk esõben én nem nagyon motoroztam vele.
|
| Robi70 | 86291 | 2014. szeptember 5. 07:58 | Válasz erre: 86289 |
|
Szasztok! A krátereket én sem csiszoltam ki. Csak amit lehetett. |
| C.J.Jani | 86290 | 2014. szeptember 4. 22:29 |
|
Üdv Mindenkinek. Szép õzbarna színû kipufogó könyök is lehet szép. 22 év alatt sokat kellett volna csiszolni. Bármilyen útviszony, visszanyeri ezt a színt. |
| Muju | 86289 | 2014. szeptember 4. 21:42 | Válasz erre: 86287 |
|
Csak attól tartok, ha a krátereket kicsiszolom nagyon vékony lesz a csõ. Ja, amúgy az a két csavar minek van benne a leömlõbe? |
| Karex | 86288 | 2014. szeptember 4. 21:30 | Válasz erre: 86285 |
| Robi70 | 86287 | 2014. szeptember 4. 21:12 | Válasz erre: 86284 |
|
A hõálló festék eddig mindenkinek hamar "lekéreckedett" a leömlõrõl. Ez a tisztogatás, csiszolgatás, polírozgatás a leghatásosabb. Nem örökös, de ha 1x rendesen megcsinálod, utána motor mosáskor elég neki a nedves rongyos dörzsölés. Ja és persze soha többet nem fogod annyira szépnek látni, mint a polír recska után. Ha felszerelted a hõ megteszi a magáét. |
| Muju | 86284 | 2014. szeptember 4. 20:22 | Válasz erre: 86279 |
|
Vettem drótkorongot, le is szedtem a leömlõt, korongoztam mint állat. Kezdett"szép" lenni, aztán elõjöttek rajta a viricskek és varacskok amik kiröhögték a korongot mint állat. Csiszkolni nem igazán akartam, mert mittomén milyen mély kráterek vannak rajta. Hamár ez nem jött be, mostmá úgyis szép tiszta, hát gondoltam lepriccolom hõálló feketével. Olyan jó lett, hogy öntsémámég. Beröffent, örül hogy füstöl mindenhol, de nem ég le a festék. Mentem egy kanyart oszt el is hagytam a festéket. Mostmá foltos. |
| gezasz | 86283 | 2014. szeptember 4. 20:19 | Válasz erre: 86282 |
|
Vízpapirral probáld, vagy amit a festõk használnak nem tudom a pontos nevét, de úgy néz ki mint a mosogatószivacs szürke és csak nagyon finoman súrol. 5 perc alatt végeztem az enyémmel a héten. Bár nem ragyog úgy mint Robié.
|
| nferro | 86282 | 2014. szeptember 4. 20:09 | Válasz erre: 86279 |
|
Mennyi recskázós ember...:))))) Komolyan elismerésem. Múltkor, amikor írtátok, hogy ennyire meg lehet takarítani, nekiugrottam krómtisztító pasztával, ronggyal. Ki, ha én nem felkiáltással. Hát fél óra múlva már erõsen káromkodtam, de a barnás poros szín egy részen matt szürkévé kezdett válni. Kicsit még kitartottam, aztán inkább motorra ültem, csapni akartam egy kanyart. Beindítottam, majd betojtam, mert füstöt láttam a hengerek felõl felszállni. Mondom, szétrecskáztam a csövet. Aztán meg büdös is volt, ugye. Utána rájöttem a nagy eszemmel, hogy ég ám a paszta a könyökön. Kb. fél órát száradt, nem töröltem le rendesen indítás elõtt. Nagyon röhögtem, lenyugodtam. Ilyen szúrós izéket (drótkorong stb.) nem mertem használni, féltem, hogy szétkaristolom. Amúgy ilyen szép új kipufogókat én is láttam az ebay-en:)))))))))) |
| Robi70 | 86279 | 2014. szeptember 4. 18:26 | Válasz erre: 86278 |
|
Szasztok! Feró! Ha le van szedve, ennyire ki lehet fényesíteni (drót korong, csiszi papír). Utána már könnyebb megtartani az állagát. A helyén is lehet, csak úgy nehezebb. |
| nferro | 86278 | 2014. szeptember 4. 17:50 | Válasz erre: 86226 |
|
Ne már, hogy a lebarnult leömlõt egy kis krómtisztítóval súrolgatva ILYET kap az ember. Én próbáltam, de valószínûleg nem voltam elég kitartó.:((( Mindenesetre szép. A rongy húzgálásánál azért gondolom elõny az önk...eléggel szerzett jelentõs gyakorlat?:)))))) |
| kawa550 | 86277 | 2014. szeptember 4. 13:04 |
|
Elég jól látszik a felfogásbeli különbség, a H mostanában vagy szögegyszerû ingázó célszerszámokat gyárt, vagy a feltûnési viszketegségben szenvedõknek ilyen kitünnivágyó de szintén ingázó technikán alapuló szörnyellákat mint a vultus vagy a ctx-ek. A yamaha meg inkább azoknak akik az élményt keresik a motorozásban. Sótlan vagy jó fûszeres, nekem nem kérdés...:)))))))))))) |
| lendvai | 86276 | 2014. szeptember 4. 13:03 | Válasz erre: 86274 |
|
Szerintem egy pedálos Rigán is be lehet szarni, étkezés kérdése az egész. :-) De az is igaz, hogy még nem próbáltam. :-)
|
| Fido71 | 86275 | 2014. szeptember 4. 12:49 | Válasz erre: 86274 |
|
Ezért találtam én is unalmasnak a kb. 15 km "tesztút" alatt. Azért a megy és megy, enyhe túlzás... :( Vánszorgásnak, gurulgatásnak inkább nevezném. De arra amire kitalálták /minél olcsóbban eljutni A-ból B-be/, tökéletes. |
| Vandis | 86274 | 2014. szeptember 4. 11:39 | Válasz erre: 86268 |
|
Hát az biztos, hogy beszarni nem lehet az NC-n. Olyan mint egy kis tank, semmire nem reagál hirtelen, vagy váratlanul, vagy bizonytalanul. Csak megy és megy és megy és ha kell megáll és még tankolni sem kell bele :) Pedig volt szerencsém szélviharhoz, esõhöz, homokhoz, sárhoz, gödrökhöz, vezetéstechnikai térningekhez... Semmi reakció. |
| lendvai | 86272 | 2014. szeptember 4. 10:39 | Válasz erre: 86269 |
|
Anno versenyszerûen evezett a drága, jól kidolgozott izmok állnak rendelkezésre a menetszél legyûréséhez, nem aggódok. :-)
|
| sagipet | 86271 | 2014. szeptember 4. 10:19 | Válasz erre: 86268 |
|
Ha szempont hogy ne legyen ész érv, és legyen adrenalin, (és stressz :) )akkor legjobban járt volna a srác egy RSV-vel! Sõt! Még a fogyija is duplája lett volna! :)
|
| sagipet | 86270 | 2014. szeptember 4. 10:14 | Válasz erre: 86208 |
|
Sajnálom a motorodat, nagyon szép volt pedig!
|
| csokabi | 86269 | 2014. szeptember 4. 09:34 | Válasz erre: 86267 |
|
Ezzel a kar meg hát erõsítéssel azért vigyázz! Nehogy a végén az legyen, hogy egy egész napos túra után kettõtök közül csak te parkolsz le otthon vigyorral az arcodon...
|
| Flenegen | 86268 | 2014. szeptember 4. 09:10 | Válasz erre: 86267 |
|
Egyik ismerõsöm eladta az elõzõ motorját ( Aprilia Mana ) és nézeget hogy mi kéne helyette . Az idén már nem veszi meg, csak szeretné eldönteni. Egy hétvégére kibérelte az NC 750X-et. Azt mondja nem rossz a motor, a fogyasztás bõven 3.5 liter alatti, de valahogy olyan érzelemmentes ész érv motor. |
| lendvai | 86267 | 2014. szeptember 4. 09:04 | Válasz erre: 86238 |
|
Az az elsõ színösszeállítás nekem nagyon bejön. :-) A váz meg külön dekoratív elem, a 900-ason is hasonlóan rögzítették a blokkot. :-) Tegnap elszedtünk az ügyvezetõnktõl pár újságot egy megbeszélésen, én egy IPM-et és egy Motorrevüt kaparintottam meg, éppen tesztelték a kéthengeres nakedeket, hát meg is lepõdtem, hogy az MT07 vitte el a pálmát. :-) Egyre erõsebb a gyanúm, hogy ha asszonykámnak motorja lesz, az egy MT07 lesz. :-) Bár túrázáshoz nem tudom mennyire fog neki örülni a nulla szélvédelem miatt, de maximum megerõsödik a karja meg a háta. :-) Kanyarokban viszont õ fog szerintem jobban örülni. :-) Viszont erre a színre nem hiszem, hogy rá tudom beszélni. Õ a feketét szereti, kávéban, motorban, autóban is. :-) Persze ott van még az NC700X is a tarsolyban, csak abban valahogy nincs semmi tûz, nem illik a macskához. :-) |