| Tybee GSR600 | 3008 | 2011. február 17. 20:21 | Válasz erre: 3007 |
|
Most jöttem rá hogy minek a rövidítése :VibráToR !!!
|
| Tybee GSR600 | 3006 | 2011. február 17. 20:14 | Válasz erre: 3004 |
|
KB 9-tõl , de + kell néznem egy FIAT kuplung gondot az Aranyin !!! Gyors leszek mint egy HONDA SP2 Repsol olajjal !!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Tehát igyekszem vissza ! |
| Tybee GSR600 | 3003 | 2011. február 17. 20:05 | Válasz erre: 3001 |
|
Évi ! Egyszerû ez a Km óra mûködés mint a fa ék !!! |
| KawaÉvi | 3001 | 2011. február 17. 19:32 | Válasz erre: 2999 |
|
Nem-nem! Hát éppen ha a kihajtás "beteg", forog a rendszer, de a kopás következtében kihagy. Tehát a tünetek teljesen egyértelmûen magyarázzák a kihajtás kopását. Azonban a valóság valami más. Most ki lett szedve a szimering, és a fogaskerék is. Elég sok gépzsír volt összetömörülve. Esetleg az lehetett a hibás. A Bp-i mûszeres fickó is biztosított, hogy ha az óra "bolondul meg", akkor esetleg a mutató nem megy vissza a nullára. Tehát az én tüneteim nem magyarázzák az óra hibáját. Elvileg 2 hét múlva lesz motorolajam, és akkor nekilátunk a tavaszi szervíznek. Mivel a fordulatszám-mérõ csatlakozások befújásához szét kell szedni a gépet (a tank alatt is van csatlakozás, mivel elvileg a generátorról kapja a jelet), lesz alkalmunk rájönni, hogy mi okozza a problémát! Azért köszönöm, hogy idõt fordítottál rám :-) |
| sagipet | 3000 | 2011. február 17. 19:11 |
|
ha esetleg megforogna valamelyik csatlakozásban a spirál, az meg szemrevételezéssel is látszana hogy kikerekedett a szögletes lyuk.
|
| sagipet | 2999 | 2011. február 17. 19:09 |
|
nekem is gyanús volt már,mert ha lent lenne gond akkor egyáltalán nem mérne a rendszer.a spirállal kb ugyanez van,az vagy jó vagy szakadt és akkor egyáltalán nem hajt.marad az óra.nekem ott volt elnyalva a mûanyag fogaskerék, amit nem tudott cserézni a szaki sem, de leginkább azért mert az én órám már volt gányolva.bontóban csak komplett mûszerfalat adtak volna fordszámmérõvel együtt(ebben a típusban teljesen különálló egységet képez), ami ugye kellett volna a francnak és az órában lett volna 50e km!ja és 50e ft ért!!!!végül a képesmotoron vettem 10e ft-ért egy CBR 900-as mûszerfalat,amit szétszedtem porrá és beleaplikáltam a bandika km óra házába.jól müködik és 300-ig mér :)
|
| KawaÉvi | 2998 | 2011. február 17. 16:59 |
|
Újabb fejlemény a kihajtéssal kapcsolatban. Ma a szerelõvel szédszedtük az elsõ kereket (megnézni hogy a kihajtás pontosan melyik része kopott, melyikbõl kell rendelni). A robbantott ábrán látható mindkét fogaskerék FÉM-bõl készült (!) minden ellenkezõ híreszteléssel szemben, és a dolgát kifogástalanul végzi. Egyrészt örülök, mert legalább nem kell a méregdrága alkatrészt megrendelni, ugyanakkor mégsem örülök, mert most már gõzöm sincs hol keressem a hibát. A fogaskerék mûködik, a forgást átadja. A bowden nem szorul (mondjuk még az óra felõli végén nem néztük meg). Szakember szerint ha az órával lenne gond más jellegû tünetei lennének. Tehát fogalmma sincs hol a hiba!? Ami a tarsolyomban van még, hogy fúróval megforgatni az órát, elõször bowdenen keresztül, utána közvetlenül az óránál. Még esetlen a bowden kisebb szorulására tudok gondolni, mivel már régi "darab", eloxidálódhatott, és a felsõ része nehezebben fordul... Vagy amire még gondolni tudok az az, hogy a bowden és az óra csatlakozása szenved foytonossághiányt. Ha kiderül, hogy az óra rossz, akkor marad így! A szervízbe mondták, hogy javítani nincs értelme, mert peremezve van a teteje, az életbe vissza nem lehet úgy "csinálni", ahogy gyárilag volt. Ezen kívül felhívták a figyelmemet, hogy számos óra burkolata törött már javítás során, és egy új óra, egy használt motor árával vetekszik. Ha a fordulatszám-mérõm meggyógyul, akkor már ki tudom sakkozni, hogy milyen sebességgel megyek éppen... Az dühít, hogy semmi nem megy simán ezen a tetves motoron! |
| csuti71 | 2996 | 2011. február 17. 10:42 |
|
Ja és hogy ne az legyen, hogy mert ott könnyebb, Mármint Kolozsváron, Valaki nézzen utána, hogy Jászberényben, most ugyan ilyen rendszerben élnek tanyák, és emberek! Hát teljesen önfenntartók!!!!!!!! |
| csuti71 | 2995 | 2011. február 17. 10:38 | Válasz erre: 2992 |
|
"és ÕK is megbecsülték, a klientúrájukat, mert tudták, hogy abból élnek meg!!!!!!!!!!!!!!!!! "
|
| KawaÉvi | 2994 | 2011. február 17. 10:11 | Válasz erre: 2993 |
|
"Igaz...igaz! Ványadt Ványatovics Vinyov! Mint ha csak magam mondtam volna..." (http://www.youtube.com/watch?v=QHYEKQBJ83E)
|
| fidel | 2993 | 2011. február 17. 09:43 |
|
Sziasztok! Néhány évvel ezelõtt hallgattam egy rádiómûsort a Kossuthon. Ott néhány MTA s professzor levázolta, hogy hamar eljön majd az a világ, amikor a szakik fognak luxusautókkal és cicababákkal mászkálni, mert a szakmunka olyan drága lesz, hogy majd megtehetik. Effektív a szakmunkásképzés szinte már majdnem teljesen megszûnt, ami van, az meg sajnos igen silány minõségû. Kedves Évi , te már ezt az utat tapasztalod. Próbálj meg keresni egy másik hûtõgépszerelõt és meglátod, annál sem lesz olcsóbb a móka, ráadásul még ismerni sem ismered az embert. Szóval miután a 3 millió manager országa lettünk, így nem lesz gond a szakmunkák megfizetésével... :) Na inkább be is fejezem ezt az egész elmélkedést, mert már most felhúztam magam, csak a gondolattól , a sok munkakerülõ, nagy nehezen , esetleg kétszer annyi idõ alatt átvergõdõ nappalis fõiskolás diákseregen... Se dolgozni, se tanulni nem akar a nagyja. De osztani az észt meg élõsködni a termelõ társadalom maradékán az persze megy... Elõre! |
| KawaÉvi | 2992 | 2011. február 17. 09:26 | Válasz erre: 2989 |
|
Nekünk is van kertünk, és már ott tartunk hogy tavasszal elgondolkozunk hogy mit nem ér meg elvetni, ui. télvíz idején olcsóbban megveszem az áruházláncok valamelyikében, mint amennyibe kerül a megtermesztése, és a meló vele. Nyilván ha csak ez volna a dolgom, hogy a kertet mûveljem nem foglalkoznék ilyen dolgokkal, hisz a vetõmag ára volna az effektív bekerülési költség. Azonban így hogy ezer más felé is volna dolgom (meg hát motorozni is kell), így az az idõ már drága amit kint kell a kertben töltenem. A másik dolog az iparosok. Én régimódi (takarékos) ember vagyok, ha elromlik valami megjavíttatom. Felhívtam a rég bevállt hûtõgépszerelõt (mindig a hõfokszabályzó megy tönkre a hûtõbe, mert valamelyik kölök mindig nyitva felejti az ajtaját). Azt mondta, hogy amiért kijön hozzám, és még szerszámot se vesz a kezébe 5.000,-Ft-ról indulunk. Tudtam, hogy a szomszéd utcában lakik, ezért mondtam neki, hogy ha elmegyek érte a saját kocsimmal??? Poénra vette. Szóval azt veszem észre, a mai iparosok ebbõl a kevés megrendelõbõl akarják az egész havi hasznukat megkeresni. Én ezt is pofátlanságnak érzem! |
| KawaÉvi | 2991 | 2011. február 17. 09:16 | Válasz erre: 2988 |
|
Köszönöm Peti! Reménysugár csillant a szemembe, de sajnos hamar lelomboztak. Mivel az órám a megtett utat sem pontosan méri, így szinte kizárható a mûszer hibája, a kihajtáshoz pedig nem tartanak ilyen alkatrészt. A Speedometer-nél le is gyártatnák, de sajnos úgy se jönnék ki anyagilag jobban. Azért köszönöm a segítségedet! |
| csuti71 | 2989 | 2011. február 17. 09:12 |
|
Nem szerintem ez azért van, mert teljesen jogosan, a 70-es 80-as években azok a szülõk, akik az életüket ledolgozták, és soha semmit nem tudtak felmutatni, csak a becsületességüket, de azt mondták neki, hogy egyenlõen elosztották, az õ munkáját, a nagy egyenlõségbe, Õk azt akarták, miután látták, hogy azok akik diplomások, azok nem szakadnak meg a munkába, és mégis jobban élnek mint õk, Ezért a gyermekeiket taníttatták, és jobbat akartak nekik. Sajna ez a váltás miatt, nem jött be, az össz. társadalomnak. Valamint a legnagyobb gond, hogy mivel az emberek nem érzik magukat biztonságban, ezért lopnak, harácsolnak, és egy nap alatt akarnak meggazdagodni, a vállalkozásukból!!!!! Eltûntek a fogadós, cipész, vendéglátós, zöldséges, hentes ,és a GÁZOS generációk, akik mindig is ezt csinálták, megbecsülték a munkájukat, mindig megfizették õket, és ÕK is megbecsülték, a klientúrájukat, mert tudták, hogy abból élnek meg!!!!!!!!!!!!!!!!! Kolozsvár környékén összefogott 5-6 állattenyésztõ, pék, zöldséges, meg ilyenek, bementek Kolozsvárra, és kerestek annyi vásárlót, amennyit kényelmesen el tudnak látni!!! Kötöttek egy szerzõdést, amiben megállapodtak, hogy ezeknek az embereknek olcsóbban biztosítanak mindent, amit õk megtermelnek, és amire szüksége lehet ezeknek az embereknek a napi élethez! Ezért cserében a vállalkozók, a családoknak biztosítottak, pontosabban a gyermekeiknek biztosítottak ingyen nyaralást, akik városi gyerekként kimehettek falura megnézhették, hogy mi hogyan készül, rácsodálkoztak, hogy a csirkének szárnya is meg tolla is van és egyáltalán nem mindig van rajta vonalkód, és koránt sem folpack az eredeti külseje,meg ilyenek! Mi lett az eredmény, azok a tizenévesek, akik látták hogy mi, hogyan készül, azok el kezdtek spórolni, mert látták, hogy milyen nehéz az amit a gazdák, csinálnak, és többen õk is kisvállalkozók lettek! meseszerüen hangzik, de a 90-es évek derekától ez mûködik! |
| sagipet | 2988 | 2011. február 17. 08:29 |
|
na már megint a seregben vagyunke..:) Évi! mielött teljesen elkeserednél, kérdezz rá, hátha van fogaskerekük ezeknek. én a pesti alig utcában voltam tavaly a bandi órájával. vannak cuccaik, igaz nekem pont nem tudtak segíteni, de Neked hátha.. http://www.automuszer.eu/ http://www.automuszer.hu/cim.php http://www.chipservice.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=191 |
| KawaÉvi | 2987 | 2011. február 17. 08:12 | Válasz erre: 2983 |
|
Jó reggelt mindenkinek! Csuti, Te aztán jól a húrok közé csaptál, de milyen igazad van. A fegyveres testületnél régebben mindenki elment mûvelõdés-szervezõ, meg az ég tudja milyen szakokra fõiskolára a tiszti rendfokozatért (az elõtt egy érettségivel lehetett valaki fõtiszt is). Ma már a sok frissdiplomás ott áll õrmesteri rendfokozattal, és 80-90 ezer forintos fizetéssel, mert annyira sok a tiszt, hogy nincs aki a kuli-munkát elvégezze. Így szelektálnak. Ha nem szakirányú a felsõfokú végzettséged, maradsz a legalján. Így van olyan kollégám, aki két egyetemi diplomával zászlósként dolgozik, mert úgy határoztak, nem szakirányú a végzettsége... Nagyot változott a világ! |
| csuti71 | 2983 | 2011. február 16. 22:02 |
|
Nem felejtettem el a DVD-s témát, csak még nem úgy jött össze, de menni fogok érte! Egyébként okosan csináltuk, hogy csak fõiskolásokat, meg egyetemistákat tenyésztettünk, az elmúlt idõszakokban, mert így legalább megöltük a szakembereket, akik értettek is valamihez, tehát el tudjuk látni a diplomásokat, az árnyékpiacon, ahol nagy pénzeket lehet keresni papírok, meg elméletben létezõ pénzek tologatásával, és egy programozó megteheti Pesten, hogy munkanélküliként kijelenti két gyerekkel, hogy õ 200eHUF alatt nem megy el dolgozni! |
| csuti71 | 2980 | 2011. február 16. 21:47 |
|
Kereskedelem egy nagy lófaszt! Ez mindenhol rablás, mert semmit nem gyártunk, csak behozunk!és egy 10 milliós országban nincs 1 millió, aki adót fizetne!!!!!!!!
|
| xxsanyi | 2978 | 2011. február 16. 21:11 | Válasz erre: 2976 |
|
Én már megyek "alukálni" Holnap meló...majd visszaolvasok...
|
| Tybee GSR600 | 2977 | 2011. február 16. 21:03 | Válasz erre: 2976 |
|
...értelme semmi ! Lassan jön a sör - virsli mecss :))))))) |
| xxsanyi | 2975 | 2011. február 16. 20:55 | Válasz erre: 2973 |
|
Szép estét mindenkinek! Én is "átolvastam" az olajtémát.... |
| Tybee GSR600 | 2973 | 2011. február 16. 20:33 | Válasz erre: 2970 |
|
Odaát a Repsol téma sem gyenge !!!.......+ a Honda !!!
|
| Pityusz | 2970 | 2011. február 16. 20:19 | Válasz erre: 2969 |
|
Csak a realitásról beszélgetünk! Vagy Te nem így látod? :) |
| C1800Rider | 2968 | 2011. február 16. 20:07 | Válasz erre: 2966 |
|
Szintén. Vagyis abból élünk hogy levesszünk embertársainkat mint a szaros gatyát (na jó lelkiismeretünk valamelyest határt szab) hogy nekünk is legyen mit ennünk. Minél több kézen megy keresztül valami annál drágább lesz. Elég egy 1,3-as szorzó 3 lépcsõn át és máris több mint a duplája lesz az eredeti ára. Hogy ez a szorzó sok vagy kevés, ez sok minden függvénye. Látok ennél jelentõsen magasabbat és kisebbet is. |
| Pityusz | 2963 | 2011. február 16. 17:11 | Válasz erre: 2962 |
|
Egy a lényeg,hogy alkatrésszel is úgy lehúznak ahogy csak bírnak! :) |
| C1800Rider | 2962 | 2011. február 16. 17:09 | Válasz erre: 2961 |
|
Ez annyira kopó alkatrész hogy Évi nem éppen mai, ki tudja valójában mennyit futott motorján mostanra ment tönkre. :-) Kopóalkatrész a hátsó fékbetétem ami max 10e-t fut el. :-D
|
| Pityusz | 2961 | 2011. február 16. 17:07 | Válasz erre: 2959 |
|
Azt azért ne felejtsük már el,hogy ha azt a 10000 db-ot (lehet nem is kell annyit,mert örülnek ha egyáltalán rendel) megrendeli a gyár (ami nem olyan sok egy kopó alkatrészbõl),fillérekbe van! Sõt a világon biztos van 4-5 központi raktár és akkor csak 2000 db kerül egybe. Ha van 100 ft/db sokat mondtam. Mivel a formát nem most készítik hozzá! Igen,ott fog rohadni egy darabig a raktárában,viszont minimum 10x áron fogja tovább adni. Tehát bõséges haszna lesz! Mindegy,az árképzésbe ne menjünk bele! :) |
| C1800Rider | 2960 | 2011. február 16. 14:47 |
|
Még mielõtt nagyon összekülönböznénk, a Kawa árazása lehet hogy kicsit elrugaszkodott a földtõl. Tavaly összetörtem a DL-em lámpáját. Suzuki gyáriban 90e lett volna. Utángyártott ugye nincs. Akkoriban épp nem volt bontott (széthordták) az országban, de megkérdeztem a Kawa-t, aminek a KLV-je egy átmatricázott DL1000. Mondtak 160-at. Megköszöntem és letettem a telefont. Ugyanazért az 50e felár már tényleg érthetetlen.
|
| C1800Rider | 2959 | 2011. február 16. 14:43 | Válasz erre: 2958 |
|
Akkor sem érdekelne a gyár nyomora ha amiatt hogy olcsón kapj alkatrészt nem lenne raktáron és meg kellene várnod hogy 10000 igény összegyûljön? Jaaa! hogy akkor már lenne háborgás? Hááát, valamit valamiért.
|
| Pityusz | 2958 | 2011. február 16. 11:52 | Válasz erre: 2957 |
|
Ez biztos mind igaz! De majd ha ráérek sajnálom a gyárat,meg a láncot amin keresztül eljut a cucc... Nem tartom kizártnak,hogy pontosan ilyen fogaskerék más szerkezetben is van,csak ezt halandó nem találja meg... |
| C1800Rider | 2957 | 2011. február 16. 11:21 | Válasz erre: 2956 |
|
Kicsit nézd más szemmel (tudom, nehéz amikor ki kell fizetni) ezeket a dolgokat. gyári alkatrésznél (ilyen nem nagyon van, beszállítókkal dolgoztatnak) a beszállítótól meg kell venni mondjuk 10000db-ot. mert annál kevesebbet nem gyárt le. Ennek költsége van. Ezt a pénzt, amit erre költenek, a gyár vagy máshonnan vonja el (de akkor másra nem fussa, például fejlesztésre), vagy készletfinanszíroztat nem kevés költségért. A raktárban ahová a beszállítótól beérkezõ alkatrészt elteszik, emberek dolgoznak, világítanak, fûtenek-hûtenek (öltözõt, irodát legalább) és gépeket, infrastruktúrát mûködtetnek. Havi szinten nem két marék rizsért. Vagyis ez is költség. Nem kicsi. Fõleg egy alacsony forgási sebességgel rendelkezõ, egyébként kis értékû tételnél. A gyár ezeket érvényesíti az impotõrnek adott árakban. Aztán jön az importõr, aki a mocidhoz való alkatrészt elhozza a gyártótól. Mivel teleportálni nem tudják, a világ másik végérõl az alkatrészt, van némi szállítási költség és az importõrnél is dolgoznak a raktárban, meg fenn az irodaházban. Õk azért dolgoznak hogy neked mielõbb legyen alkatrészed. Szintén nem egy marék rizst kell fizetni havonta nekik és az importõr sem az üdv hadsereg tehát némi profitot szeretne termelni. Te a márkakereskedõnél vásárolsz, akinek szintén van raktárosa, egyéb fenntartási költségei és persze nyerni is szeretne az üzleten, hisz ezért nyitott, ezért fektetett bele (látva a miskolci Kawa boltot) sok-sok milliót, hogy nyerjen rajta. Na ezért kerül a kétpálcás vackod 5e-be. Sok? Ha így nézed is sok? Ha neked magadnak kéne beszerezni esélyed se lenne mert aki készíti szóba se áll veled 10000db alatti mennyiségnél. Ellenben a Kawa lehetõvé teszi hogy a régi mocihoz is minden legyen max pár hét alatt. Ez bizony költséges a gyárnak. Meg is fizetteti. |
| KawaÉvi | 2956 | 2011. február 16. 11:05 | Válasz erre: 2955 |
|
Zsolti! Ha egy kicsit nyomná föl, még ki is egyeznék vele. De ez rablás! Nagyon úgy tûnik azonban, hogy nincs más választásom mint megrendelni, és fizetni mint a katonatiszt :-(
|
| C1800Rider | 2955 | 2011. február 16. 11:01 | Válasz erre: 2953 |
|
Gyári, fõleg ritkán kellõ alkatrésznél vannak olyan járulékos költségek amik a néhány deka mûanyag árát egy picit fölnyomják. Ha érdekel kifejtem.
|
| KawaÉvi | 2954 | 2011. február 16. 10:45 |
|
Ez a kihajtás robbantott ábrája... A szimmering melletti fogaskerék van kikopva. |
| KawaÉvi | 2953 | 2011. február 16. 10:28 | Válasz erre: 2952 |
|
Nem vagyok mindig olyan harapós kedvemben :D Értem a poént :D Az elsõ kerék fogaskerék kihajtásáról van szó, ami a spirálon át a sebességmérõt hajtja. Tavaly ki lett ez egész takarítva,de a múlt héten meggyõzõdtem róla, hogy továbbra sem oké a dolog...össze-vissza mér a sebességmérõm, ami nem nagy baj, csak ha bemérnek :D Komplett az egész kihajtás 26.000,-Ft, bele egy vacak mûanyag fogaskerék 5.000,-Ft. Hát nem azért de ilyenkor mindig belegondolok hogy kb. 5 deka polietilén granulátumból készült az a kis szar, aminek a bekerülési költsége nincs több 100,-Ft-nál... A szemem eddig úgy néz ki szépen gyógyul (már szemüveg nélkül írok). Nem lézeres mûtét volt, hanem szemlencse mûtét (mûlencsét kaptam mert a régi már beopálosodott, és úgy láttam vele mint ha mindig szürkület lenne, azt is csak homályosan). A szezon elõtt mindenképp meg akartam ejteni ezt a beavatkozást, mert tavaly nyáron elég veszélyes volt egy szemmel látni... |
| sagipet | 2952 | 2011. február 16. 10:14 | Válasz erre: 2949 |
|
héyy Évi! Neked az elsõ kereked is hajtva van?? :)) mizu a szemedel? valami lézeres trükkel javították? örülök hogy most már szemed mint a sasé és nem mint valami macskáé(macskaszem):).nem kinevetlek, csak poént próbáltam kreálni... :) |
| KawaÉvi | 2951 | 2011. február 15. 21:33 | Válasz erre: 2950 |
|
Pozitívabb - negatívabb. Nem tudom. Tegnap átestem egy rég húzódó szembetegségem mûtéti gyógyításán. A szemem reakciómentes, és kitünõ a látásom. Kimondhatatlan öröm, hogy ismét JÓL látok! De köszönöm, a felajánlott segítséget!
|
| Endruz | 2950 | 2011. február 15. 20:29 | Válasz erre: 2949 |
|
Évi..más szemmel látni a világot...pozitívabb vagy negatívabb szemmel? Ha pozitívabb, akkor kérnénk segítséget ha negatívabb, akkor ha tudunk szívesen segítünk. A kerék kihajtásban egyenlõre én speciel sajnos nem tudok segíteni.
|
| KawaÉvi | 2949 | 2011. február 15. 18:37 |
|
Szép estét! Mától más szemmel látom a világot (aki ismeri a kálváriámat, tudja miért írom ezt)! Elsõ kerekem kihajtását kellene cserélnem. Tud ebbe valaki okosságot? A gyári (Kawasaki) kihajtás igen "borsos". |
| Pityusz | 2948 | 2011. február 15. 14:28 | Válasz erre: 2947 |
|
Eljöttem anno akkor a cégtõl...:) De sztem ha kiküldték volna,csak megemlítette volna a volt fõnököm! :)) |
| Endruz | 2947 | 2011. február 15. 13:49 | Válasz erre: 2946 |
|
Ott ilyen jellegû kamera van valóban...tényleg neked Pityusz mi lett a történet vége?
|
| Pityusz | 2946 | 2011. február 15. 13:32 | Válasz erre: 2944 |
|
Szerintem fixtrafi nincs! Viszont van a Szaoáry-Kossuth sarkon kamera,ami a piroson való áthajtást rögzíti. |
| TFeca | 2944 | 2011. február 15. 12:30 |
|
Üdv mindenkinek, beszélhetnénk arról, hogy hol vannak Szolnokon állandó telepítésû trafipaxok?
|
| Endruz | 2943 | 2011. február 15. 12:24 |
|
Jó napot..jól elment mindenki dolgozni :-) gondoltam feljebb hozom már a topicot :-))
|
| Suprati | 2941 | 2011. február 14. 18:31 | Válasz erre: 2940 |
|
Arra céloztam /a gyengébbek kedvéért:)/, hogy én még munkaidõben vagyok...:P
|
| hamster | 2940 | 2011. február 14. 17:24 | Válasz erre: 2939 |
|
Rendes tõled hogy gondoltál ránk,dolgozó emberekre.:))És te meddig szándékszol még otthon himbálni?!:)))
|
| Suprati | 2939 | 2011. február 14. 17:16 | Válasz erre: 2938 |
|
Vannak akik dolgoznak, nem otthon himbálják...:)
|
| Tybee GSR600 | 2937 | 2011. február 13. 21:03 | Válasz erre: 2935 |
|
Nincs ezzel gond csak hozzá kell fogni és halad !!! Attól nem kell félnem hogy valaki +csinálja helyettem.Végülis szeretem is a jó levegõn a kerti munkát.
|
| V-reb | 2936 | 2011. február 13. 20:52 | Válasz erre: 2916 |
|
Hali! Bõrkabátilag: http://www.red-lion.hu/elerhetoseg.html |
| KawaÉvi | 2935 | 2011. február 13. 20:43 | Válasz erre: 2934 |
|
Próbálkozz kézi kapával. Az lesz a megoldás! :-)
|
| Tybee GSR600 | 2934 | 2011. február 13. 19:41 | Válasz erre: 2933 |
|
Erre a 100 négyzetméterre még az ásó is sok !!!
|
| sagipet | 2933 | 2011. február 13. 19:12 |
|
én sem vagyok ellensége a kis köbcentinek,itt van most nálam javításra egy 125-ös 4T robesz, ma kipróbáltam milyen lett, tök jó volt kerülni vele egyet! bár lehet hogy csak az elvonási tünetnek tudható be, de tényleg jól esett. Tibi!miért nem veszel már egy rotációs kapát? a Honda nagyon jó kapálógépeket gyárt! :)) (bocsi Hondás kollegák, de ezt el kellett sütnöm!! :) |
| Endruz | 2932 | 2011. február 13. 15:38 | Válasz erre: 2927 |
|
Feri az akkutöltéssel kapcsolatban, amit Suprati írt az abszolút a helyén van. Nyugodtan hagyhatod folyamatosan a töltõt az akksin, elvégzi a szükséges feladatokat. Intelligens...:-)) Ahogy olvasgattam javasolják is az akkumulátor élettartama miatt, kifejezetten ezért van a karbantartási funkciója. Adtak hozzá egy fixen beköthetõ csatlakozót, amit kivezethetsz az ülés alól vagy régebbi TDM 850-nél, ha jól emlékszem valahol a tank alatt van az akksi kifejezetten nyûgös a ki-és beszerelése, ott a gyors csatlakozóval tudsz rákapcsolódni. Ezt CTEK típusról mondom, a többit nem próbáltam. Itthon három akksit teszteltem az egyik totál hulla a ledek se kép se hang :-)) a másik majdnem teljesen hulla egy óra töltés után a két ellenõrzõ led a felváltva villogása sem szûnt meg, így kuka..jó esetben ha beindítja a töltést akkor az akkumulátort is helyre állítja. A harmadik ami most is a motorban van töltés indít teljes majd átkapcsolt karbantartási módba. Innentõl kezdve akár hónapokon át is rajta maradhat.
|
| Endruz | 2931 | 2011. február 13. 15:16 |
|
Örülök, hogy helyére kerültek a dolgok, félreértések!! A pálinkázásnak nem vagyok elrontója, mint aki rendszeresen iszik :-)) legutóbb a Convoyos vacsorán idestova lassan 2 hónapja, úgy hogy jöhetne már Csuti a DVD-ért, hogy legyen alkalom megint :-)) Akkor kb. félúton leszünk a TDM találkozónak ott megint meg lehet inni egy-két pohárral :-)) Na tessék hogy beszél egy alkoholista :-)) Tibi ennyit ásni, mekkora a kerted?? Szervezhettél volna egy Szolnok környéki motorosok meglepetés partyt...ásó, csülök, pacal, pálinka :-)) egy nap alatt rendbe vágtuk volna!! Feri bõrkabáttal kapcsolatban: http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ViewAction=View&ObjectID=4889856&Page=4 itt válogathatsz, amit kinéztél, az 100 euroval occsóbb :-)) A céget tudom ajánlani, nekem a sisakomat kb. egy-másfél hét alatt korrektül leszállították. 7,90 euro volt a posta DHL lekövetve házhoz szállításig. |
| KawaÉvi | 2930 | 2011. február 13. 14:38 | Válasz erre: 2927 |
|
Bõrdzseki ügyben melegen ajánlanék neked Tiszaújvárosban egy szûcsöt. Nekem a motorom bõr tankpadját, és egy fûzõs bõrnadrágot készített. Többféle fajta (és színû) bõrrel dolgozik, és kitünõ munkája van. Nagyon szerény, és egyáltalán nem drága kiváló szakemberrõl van szó. Nagyon sok motorosnak varr különféle ruhát vagy kiegészítõt, de láttam már hogy szériában készített szõrmebundát áruházlánc részére. Szóval nem ma kezdte. Ha érdekel küldj pü.-et és megadom a számát. |
| xxsanyi | 2929 | 2011. február 13. 13:11 | Válasz erre: 2925 |
|
Évi...Nem akart itt senki megbántani téged, meg a kissebb teljesitményû motorok ellen sincs senkinek kifogása...Egyszerûen csak PÁLINKÁZNI akarnak veled....
|
| xxsanyi | 2928 | 2011. február 13. 13:09 | Válasz erre: 2927 |
|
Havonta egyszer , vagy , ha nagyon hidegek vannak akkor 3 hetente felteszed 1 napra tölteni és kész....A lényeg , hogy ne legyen fagypont alatt tárolva, meg ne merítsd le nagyon ( (önkisülés+ a hideg) mert akkor képes tönkremenni.. Kabát ügyben nem tudok segíteni..Talán mintha a Shox-nál lett volna valami hasonló színkombináció!!?? ....DE HOL A MOTOROD????( (fotó) |
| TFeca | 2927 | 2011. február 13. 12:51 |
|
�Igen igen, tudom Suprati, hogy ezt írja a leírás, de amikor ezt mutattam egy motoros kollégámnak, akkor õ azt a variációt mondta, hogy csak akkor töltsem, ha nem indul a motoverda. Persze ezt sem hiszem, ezért dobtam fel a témát, s látom, hogy ez sem egyértelmû dolog. de képzeljétek a típusom fórumán a múltkor megkérdeztem én, mint tudatlan, hogy mire is jó valójában a sportlégszûrõ és azóta is megy rajta a hozászolások özöne. Tök jó hogy van ez a net és fórum, mert itt aztán tényleg ki lehet beszélni mindent. s bõrdzsekis álmomra sajna senkinek nincs ötlete? |
| Tybee GSR600 | 2926 | 2011. február 13. 12:39 | Válasz erre: 2924 |
|
Ha csak 11V-ig meríted max semmi baj nem lehet .Addig sem szoktam .13,7 V teljesen jó de a mérõ mûszerek között is adódhat eltérés .A volt NDK-ás generátorok 13,8V-ra voltak belõve.Ez üzemi feszültséget jelent menet közben.Így még a régi bakelit-szurkos akkuk is elmentek 8 évet + többet egy kis odafigyeléssel .
|
| KawaÉvi | 2925 | 2011. február 13. 12:33 | Válasz erre: 2922 |
|
Béke-pálinkát csak személyesen lehet meginni. A köztünk húzódó távolság akadályozza ezt most. Nyáron ha lesz közös gurulás, akkor motorozunk (pia stornó). Ezt csak egy ottalvós kiránduláskor lehet realizálni. Ennek esélye augusztusban valószínû (remélem nem jön közbe senkinek semmi addig).
|
| KawaÉvi | 2924 | 2011. február 13. 12:29 | Válasz erre: 2920 |
|
Ha olyan minimális amperral tölt, akkor a töltõfeszültség sem lehet 13,7 V-nál több (ezt az én csepptöltõmnél már megmértem). Nem ismerem ezt a készüléket, de az enyém egy sokkal egyszerûbb (http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=502151&pid=250338), és már azzal sem lehet túltölteni. Minden akksinak van önkisülése. Én ezt az izzós merítést azért nem forszíroznám, mert lehet hogy nem használ az akkumlátor élettartamának ha egyszer véletlenül mélyen kisüti. |
| Tybee GSR600 | 2922 | 2011. február 13. 12:26 | Válasz erre: 2919 |
|
Arról szó sem lehet ....MOST !!! EGÉSZSÉGETEKRE !!!!!!!!!!!!!!!!! Amit ma megihatsz ne halaszd auguztusra !!!:))) |
| KawaÉvi | 2921 | 2011. február 13. 12:24 | Válasz erre: 2918 |
|
Valószinüleg csak engem érintett érzékenyen a dolog. A mai "lóerõ-orientált" világban már cikinek számít egy 252 ccm-s géppel rendelkezni. Ezelõtt 25 évvel meg maga volt a császár akinek volt egy 125 ccm-s ETZ-je.
|
| Tybee GSR600 | 2920 | 2011. február 13. 12:24 | Válasz erre: 2916 |
|
Szerintem is hagyd rajta a töltõt állandóan !!! De egy VOLT mérõvel mérjél rá mert 14,00 V-nál ne legyen több a feszültség !!! Én néha télen izzóval szoktam meríteni hogy mozogjanak a molekulák. |
| KawaÉvi | 2919 | 2011. február 13. 12:20 | Válasz erre: 2911 |
|
Spongyát rá! Majd augusztusban megisszuk rá a "béke-pálinkát" :-)
|
| Tybee GSR600 | 2918 | 2011. február 13. 12:19 |
|
Na itt vagyok újra ! ÉVI : szerintem sem történt semmi ráutalás a motorodra ./ többször viszaolvastam / Nem hiszitek el de most jöttem be kintrõl mert ÁSTAM !!! De ez volt az utólja ......... ...és JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK !!! / pacal csülökkel -imádom mint a halászlét!!!/ |
| Suprati | 2917 | 2011. február 13. 10:43 | Válasz erre: 2916 |
|
Szia! Nem belevau:), de ha elolvasod a használatit, hónapokig csatlakoztatva hagyható... http://www.akkumulator.net/ctek_XS_800_tech.htm Ez a kistesója, amit linkeltetek. Vaterán 6k. Én nem vettem ki az akkut, simán rátöltök a helyén(igaz fûtõtt helyen van). De az okosok azt mondják, hogy hidegben (nem -20ra gondolva) az akku önkisülése kisebb. További kellemes napot! |
| TFeca | 2916 | 2011. február 13. 09:44 |
|
Igen, az az aksitoltõ, amirõl tegnap itt szó volt, 5600 Ft a Lidlben. 2 hete vettem, de nem kellett használni, mert elindult a gép is. Itt kérdezném meg toletek, hogy mi az igazság szerintetek: Az aksit télen tárolva érdemes rátolteni vagy csak akkor ha visszatéve motorba az nem indul? Más fórumokon is mutogattam a szívem választotta bõrdzsekit, mert a környékbeli (magyarhoni és bécsi) üzletek honlapjain sem láttam,pláne nem ilyen méreg drágán http://www.alpinestars.com/Velocity_Leather_Jacket/pd/c/121/np/121/p/310720.html Ez a narancs-fekete színkombináció nekem nagyon bejön. |
| hamster | 2915 | 2011. február 13. 09:29 | Válasz erre: 2914 |
|
Ami pedig a tied lett az lesz a nagyon sz@r!:)))
|
| Endruz | 2911 | 2011. február 13. 08:13 | Válasz erre: 2910 |
|
Amire utaltál az nem a motor leminõsítése volt, inkább az azzal járó ergonómiai és kényelmi színvonalra utalt részemrõl, azért is tettem oda ":-)))" . Emlékszek még a Rigás korszakomra...akkor ugrott be az a cikk is, amit belinkeltem. A tiédrõl a ha jól emlékszem szó sem esett (egyébként külön kategória a két motor). Valamiért magadra vetted, de semmi nem indokolta. Szerintem én lennék az utolsó, aki egy közös gurulás alkalmával leminõsítene bármilyen gyengébb motort. Annál is inkább, mivel szereztem tapasztalatom egy bizonyos típussal és annak gazdáival kapcsolatban (Ducati). Érdekes olvasgassgatni egy kicsit a ducatiklub honlapján. (Persze ott is vannak kivételek, azokkal a mai napig tartom a kapcsolatot). Szóval ha megsértettelek, vagy Pityuszt esetleg, akkor BOCSÁNAT nem állt szándékomban.
|