20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 13647 2012. május 7. 17:01   Válasz erre: 13643
Azért ennek meg ez ellentmond: http://www.whjo.info/191-a-magyar-hadseregnek-uj-tabori-forabbija-van-koves-slomo-szemelyeben

....most akkor otthon zsidózunk a világ elõtt meg nem?.....kettõs, hármas vagy négyes beszéd?...:))

tsanyi 13646 2012. május 7. 16:49  
Ennyi a jövõnk....el kell zavarni õket, minek ide a sok fiatal: http://index.hu/video/2012/05/07/minel_gyorsabban_elhagyni_az_orszagot/

tsanyi 13645 2012. május 7. 16:38   Válasz erre: 13644
Szerintem mindegy, hogy ki ír valamit ha az igaz....ez a mondat elhangzott úgy ahogy itt le van írva vagy nem?....2010 elõtt többnyire a hírtv-t és echo-t néztem mert ott mondtak igazat, most is nézem ezeket, de igazat már ritkán mondanak, most a másik oldaliak mondják a valót....még a gréczy blogon is lehet olyat olvasni ami igaz hiába fletó fun, meg kell cáfolni, hogy ha hazudik és annyi......

Okta 13644 2012. május 7. 16:07   Válasz erre: 13643
Taro mester, ettõl azért többet vártam tõled...
:-P

(Te szoktad szajkózni a tények ismeretét, most meg egy indexes cikkre hivatkozol, ami kiragad egy részt egy jegyzõkönyvbõl. Ami benne sincs..)

Taro 13643 2012. május 7. 15:07  
http://index.hu/belfold/2012/05/07/szdsz-es_budos_zsidot_nem_hivhatnak_egerbe/

Szép, új Magyarország!
Aki jelen helyzetben támogatja a FIDESz-t, az ezt az eszmeiséget támogatja.
Most már csak az maradjon ott, aki ilyen országot akar.
:-(((

kocosfater 13642 2012. május 7. 12:25  
"2005-ben elképedve és irigykedve figyeltük, ahogy a bloggerek megbuktatták a hazugságba bonyolódó, majd azt körömszakadtáig védõ Dan Rathert, a CBS televízió megrendíthetetlennek hitt szerkesztõ-mûsorvezetõjét. (A CBS vezetõ újságírója lényegesen komolyabb tényezõ, mint egy kis ország köztársasági elnöke.) Akkoriban nálunk a blogolás - pontosabban a "tematikus blogolás" csupán tucatnyi ember hobbija volt, elképzelhetetlennek tûnt, hogy egyszer majd a politikai blogok nálunk is komoly véleményformáló szerephez juthatnak. Ez mára egyértelmûen bekövetkezett."

Ez csak egy idézet a médiapiac.com egyik cikkének hozzászólásából.

Én már csak innen informálódom a napi eseményekrõl.
Toppon vagytok!

TomRed 13641 2012. május 6. 23:51  
"Mennyibe került nekünk eddig a Fidesz szabadságharca?" http://mariablogja.wordpress.com/2012/04/25/mennyibe-kerul-nekunk-a-fidesz-szabadsagharca/

TomRed 13640 2012. május 6. 22:28  
Bölcs mondatok egy sokat tapasztalt embertõl: http://amapola.blog.hu/2012/05/05/szombat_2288#comments

"Nincs messze sokaktól a neonáci gondolkodás és azt hogy ez így elõjöhetett azon túl, hogy 60 éven keresztül nem volt a dolog kibeszélve, sokat rátett a lapátra Orbán Viktor nemzetmegosztó politikája. A kétharmaddal hatalmas lehetõsége volt a nemzet egyesítésére, de ugyanazt az ellenzéki, sõt ellenséges politikát folytatta hatalomra kerülve, mint amivel nyert. Ostoba focista, csak a meccset tudta megnyerni, de fogalma sincs mit kezdjen a gyõzelemmel, miután eleme a harc, nekiment egy nagyobb ellenfélnek Európának, két év alatt kikapott és most a veszteséget hazudja gyõzelemnek, azt, hogy talán sikerül oda visszahozni az országot ahonnan indította a csatát. A hívei el is fogják hinni, hogy leverte Brüsszelt, pedig ha okosan csinálta volna, nem ott tartanánk nagyon jó esetben mint 2010-ben, hanem tán túl lennénk a bajokon."

tsanyi 13639 2012. május 6. 20:43  
Az nagy baj, hogy igazuk van: http://index.hu/belfold/2012/05/06/magyar_holokausztot_hirdetett_a_jobbik/

......és azok akik ezt hagyják tényleg hazaárulók mert ha a magyart ölik az nem baj......és azt tartom még bajnak, hogy ezen kapaszkodik fel a jobbik....

tsanyi 13638 2012. május 6. 20:24   Válasz erre: 13636
Nyílt nálunk egy új cba.......öööö, nem nagyon látogatják az emberek.....miért?...:))

tsanyi 13637 2012. május 6. 20:23   Válasz erre: 13636
Ez nagyon igaz és már két éves szólás csak akkoriban még nem hitték...ma már a hívek is tudják ezt és úgy is viselkednek mint jó párttagok a szociban...:)))...ha felvonulás van mennek zászlókkal azt sem nézve, hogy mi van rájuk írva csak sör+virsli legyen a végén...:))

TomRed 13636 2012. május 6. 20:19   Válasz erre: 13635
Ezt egy mondatban összefoglalta valaki egy hozzászólásban:
"Orbán Viktornak csak az volt a problémája a szocializmussal, az egypárt rendszerrel, hogy nem õ volt Kádár János."

tsanyi 13635 2012. május 6. 20:10   Válasz erre: 13634
még ennyit:

"Amikor Orbán és vele együtt sokan áhítozva tekintenek Bezzegázsiára, akkor emberi és munkajogok híján, ellentmondást nem tûrõ parancsokra épülõ „látványsikereket” akarnak, nem törõdve azzal, hogy mi az ár mindezekért. Olyan társadalomideált propagálnak, ahol a társadalom néhány százaléka élvezi a fejlõdést. Azt szokták õk erre válaszolni, hogy „a jólét, a gazdagság majd lecsorog, és átitatja elõbb-utóbb az egész társadalmat” – de ez nem igaz. Ugyanis a mindenkori (ázsiai típusú) vezetõrétegek csupán akkor ad a jólétbõl, ha arra kényszerítik… A „látványsiker” olyan, mint a „látványsport” (Orbánék másik nagy kedvence és mániája): egyik sem javítja a társadalom valóságos „fizikai kondícióját”.

Azért könnyû Orbánéknak azonosulni az ázsiaisággal, mert Orbánnak, körének és követõiknek a demokrácia leglényegét adó mentalitástípus mit sem jelent. Amikor Orbán és társai, akiket azóta mindközönségesen csak „Fidesz”-ként szokás emlegetni a ’80-as évek végén demokráciáról, jog és szabadságról kezdtek el beszélni, akkor ezt úgy értették, hogy õk is bele akarnak szólni a hatalom dolgaiba – de magának a hatalomnak a milyenségérõl, az egyeduralmiságról csak addig hangoztattak elítélõ szavakat, amíg az nem lett az övék. Hiszen ha lelkük legmélyén utasítanák el a feltétlen, a nyújtott teljesítménytõl független hatalmat, akkor képtelenség lenne ugyanazt és ugyanúgy csinálniuk, mint ahogy azt az elmúlt két évben tették. Erre csak akkor lehet képes valaki, ha nem is érzékeli a mentalitásával ellentétesnek azt, amit tesz."

tsanyi 13634 2012. május 6. 20:07  
Nem nagyon van mit hozzátenni, de miért akar minket is visszarángatni a középkorba?...kell a jobbágy vagy mi?: http://progressziv.blog.hu/2012/05/06/vereim_magyarok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_06&utm_campaign=index

"„Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyûk vagyunk.”

Ady Endre: Menjünk vissza Ázsiába - 1902. január 31."

"…De mit is produkált ez a bizonyos általuk „istenített”, „idealizált”, „bámult” Ázsia? Nos, épültek birodalmak, akadnak „nagy vezetõk”, nagy teljesítmények, igaz – de általános jólétet ázsiai társadalom csak akkor produkált, ha vagy valamiféle természeti kincsre támaszkodhatott, vagy pedig a jólét technikai elõfeltételeit nyugatról importálta. (Ez az import vagy kényszerû volt, mint pl. Dél-Korea esetében, vagy egy felülrõl végrehajtott-kívülrõl megtámogatott általános társadalmi reformfolyamat, mint pl. Japán esetében, egyszer a Meidzsi-korszakban – akinek „ázsiaiul” jobban tetszik: 明治維新 - , másodszorra pedig a II. világháborús vereséget követõ idõszakban.)

Nincs tehát olyan ázsiai modell, amely belsõ, a saját társadalmából, hagyományaiból és mentalitásából következõen hozott volna létre általános jólétet, magas szintû mûszaki és munkakultúrát és lehetõséget az egyéni képességek szabad kibontakoztatására – ráadásul mindezeket párhuzamosan. Csak olyan „saját fejlesztésû” ázsiai modellek vannak, amelyekben vagy a mérhetetlen szegénység és reménytelenség, vagy a „látványos eredményeket produkáló”, ám azokat totalitárius módszerekkel elérõ despotizmus jellemez – esetleg ezek valamilyen sajátos keveréke. Aki Ázsiának nem csupán a „kirakatát”, vagy éppen a turistaközpontjait nézi, az jól láthatja mindezt…"

tsanyi 13633 2012. május 5. 22:07   Válasz erre: 13631
Jogos.....elvtelenek lettünk..még az is aki azt hiszi, hogy Õ kiáll valaki vagy valami mellett.....mert az is csak álca, hogy ne kelljen magunkba nézni és teljes erõvel tudjunk bármilyen hibánkért másokat felelõssé tenni...

TomRed 13632 2012. május 5. 00:18  
"Mi lehetünk Európa szegényháza": http://www.portfolio.hu/gazdasag/mi_lehetunk_europa_szegenyhaza.166764.html?utm_source=index_box_landing&utm_medium=kapcsolodo_cikkek_linkek&utm_campaign=kapcsolodo_cikkek

Kezdem belátni, hogy reménytelen ez az ország. Soha nem fog kormányra kerülni egy bolsevizmussal, populizmussal, kádárizmussal gyökeresen szakító párt, amelyik a modern európai értékrend alapján irányítaná a társadalom és gazdaság átalakítását. (Konstruktív együttmûködés a többi európai állammal, szomszédainkkal, EU irányító szerveivel, állami befolyás, bürokrácia leépítése, korrupció felszámolása, tõke becsalogatása, befektetések ösztönzése, oktatás, képzett, szorgalmas munkaerõ megbecsülése stb.)

Sajnos a narancsbolsevik FIDESZ és az agresszív kistestvére a Jobbik simán meg fogja nyerni a következõ választást, köszönhetõen a praktikusan megalkotott választási törvénynek és a sikeresen bebetonozott elvtársaknak. Így végképpen lezüllesztik az országot, Európa szégyene leszünk.
Végülis ezt akarják az emberek, meg is érdemlik...

Taro 13631 2012. május 4. 13:26   Válasz erre: 13627
Magyarország a sok, kicsi Bayer/esetleg Bolgár! 10 millió seggnyaló, akik remélik, hogy soha nem lesznek Ángyánok (pedig aki csak egy kicsit is ismeri a magyar történelmet, az tudja, hogy bizony ez az ország a kevés Ángyánok és a tömeges elvtelen, birka irányába mutat).

:-(((

TomRed 13630 2012. május 4. 11:21  
"ÚGY MENTEM EL, HOGY MARADTAM": http://hataratkelo.postr.hu/ugy-mentem-el-hogy-maradtam

TomRed 13629 2012. május 4. 11:00  
Kitekintés a világba, idõsek foglalkoztatása. Nálunk természetesen egyre inkább Kína a minta, mivel immár a FIDESZ alaptörvénye tartalmazza a gyermek kötelességét a szülei támogatására. Igaz nem csak a fiúra vonatkozóan. Ámbár USA sem problémamentes.

USA: http://eletamerikaban.freeblog.hu/archives/2012/04/17/Kilenctundefinedl_undefinedtig_75_felett/
"Az idõs dolgozók negatív diszkriminációja nemcsak a juttatásokban érezhetõ. Elõléptetést szinte soha nem kapnak, coachingra soha nem küldik õket, mert minek elõreléptetni a nyugdíj elõtt, és úgysem nagyon taníthatóak már."

Kína: http://hataratkelo.postr.hu/eroszakkal-penzert-adtak-ferjhez
"A szülõk még ötvenévesek sem voltak, de már több éve nem dolgoztak, amikor meglátogattuk õket. Egész nap semmit sem csinálnak, max. elmennek sétálni egyet napközben. A fiú felesége köteles kiszolgálni õket. A fiatalasszony persze dolgozik egész nap, szükségük van a két fizetésre a négy ember eltartásához, majd amikor hazaér, elkezd fõzni, hétvégén pedig takarítani."

A kínai életfelfogás más szempontokból se tûnik túl szimpatikusnak, ajánlom figyelmébe a kínai és orosz mintát favorizáló, EU-t szidalmazó híveknek. http://hataratkelo.postr.hu/cimke/K%C3%ADna

tsanyi 13627 2012. május 4. 10:25  
Érdemes elolvasni, kinek ezért kinek azért...legfõképp egy köpönyegforgató lelkivilágának megértéséért: http://mandiner.blog.hu/2012/05/04/merlin_tanca_bayer_zsolt_mi_a_jobb_viii?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_04&utm_campaign=index

és egy komment innen:

"Igaziból infarktusa volt?
Ebbõl kimaradtam, azt hittem valami metafora a szövegben... akkor elõször is jobbulást és mielõbbi teljes felépülést.

A maga nemében a legigényesebb írás az eddigiek közül.

Ezzel együtt Bayer -- mentálisan -- menthetetlen.

Minden rossz a "baloldal" (és mostanában egy kicsit a szélsõjobb) miatt van, szóba állni "velük" (akik nem fideszesek) nem lehet, foglyokat nem ejtünk.

Legkirályabb érv: valami neki nem tetszõ azért nincs, mert nem lehetne (= a T. Szerzõ nem tudná) elviselni, ha úgy lenne.

Jó ez az írás, még ha nem is a jobboldalról, hanem a Bayertõl rendkívüli erõforrások igénybe vételét igénylõ viszonyulásról szól ... de pont ettõl tanulságos.
(Talán a testi bajok is innen gyökereznek?)

A végén még egy felebaráti "szánalmas lelki nyomorék" címke a Népszabadságnak, amelynek Bayer akkor publicistája volt és amelynek hasábjain 1994. október 21-én maga Bayer bírta leírni az alábbi sorokat:

"Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppenhogy becsúsztak a parlamentbe... Fidesz? Ugyan kérem!
[...]
Most itt az idõ az árulásra: igen, én, az alapító atyák egyike dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem õket. Nagyon nem.

Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres õr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón.."

Bayernek van mit kompenzálni, az 5-ös számú párttagkönyv büszke tulajdonosa (ezek szerint visszakapta, amikor visszalépett -- vagy a kilépés nem volt igaz?) idõközben megszerette dr. Simicska Lajost ("Én szeretem Önt, Mr. Tájfel"), még ha ez láthatóan fel is emészti testileg-lelkileg. "

........mirõl beszél aki nemzetinek mondja a vezért és követõit?.....csak kérdem....

qqriq64 13626 2012. május 3. 20:53  
Nézzétek végig.
http://www.noltv.hu/video/4325.html

tsanyi 13625 2012. május 3. 20:07  
A híveknek: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/05/03/a_tunder_4?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_03&utm_campaign=index

"Az orbánizmus apologétáihoz és haszonélvezõihez szólnék most, röviden. Mondok egy vicceset: önbõl is lehet Ángyán. Ön erre most legyint, és én megértem önt. Megértem, hogy rengeteg munkája, ideje, érzelme fekszik Orbánban, és azt is megértem, hogy tízegynéhány év elkötelezõdését nem lehet egyik percrõl a másikra kidobni a szemétbe. Én még azt is megértem, hogy maga Ángyán sem hitte volna el nekem egy évvel ezelõtt, hogy belõle is lehet ebben az országban Ángyán. Ez van, mindennek ára van. Csak éppen piac nincs, így Ángyán a rajongásáért most annyit fizet, amennyit a rajongása tárgya jónak tart. Alkalomadtán ön miért úszná meg olcsóbban?"

és egy hsz innen:

"Én ismerek olyat, aki Ángyán lett a maga apró módján és még mindig nem érti. Igaz, õt nem maga Bóbita röptette, csak annak arogáns bûvészinasa; röptették, kikacagták, eldobták, és most meg van gyõzõdve róla, hogy a bûvészinas a hibás, Bóbita az nem ilyen. (És még mindig sokkal jobbak ezek, mint a rohattkomcsik) "

....minden forradalom még az ilyen elfuserált is felfalja saját gyermekeit, mi lesz ha Ti jöttök?...

TomRed 13624 2012. május 2. 20:59  
http://varanus.blog.hu/2012/05/01/forradalom_mar_megint/fullcommentlist/1#c16523446
"Volt valami polgári ökörkör, ahol valami Vona nevû gyerek ott üldögélt a Viktorral és egyszerre csak beugrott neki: "Tényleg, alapítok egy pártot, ami az itt velem üldögélõ Viktornak lesz az ellenzéke..." Meggyõzõ! Komolyan!!! :)"

TomRed 13623 2012. május 2. 20:49  
http://hvg.hu/velemeny/20120429_orban_populista_konszolidacio
"A populizmus ára

Az ár, amelyet ezért Magyarországnak fizetni kell hatalmas. A populizmus olyan mélyre ássa a politikai oldalak között az árkot, mintha több országban élnénk. A versenyellenesség, az állam gazdasági szerepének növelése, az oligarchia erõsödése, a képességek és vállalkozások politikai alapú diszkriminációja, gyengíti reálgazdaságot, a versenyképességet és a teljesítményt.

A folyamat a magyar életszínvonal 20-30 százalékos csökkenéséhez vezet, a társadalom alsó 30-40 százalékában. A középosztály tagjai közül egyre többen csúsznak majd ide, és meredeken nõnek a társadalmi különbségek. Amennyiben minden így folytatódik, 15 éves távlatban a cseh, a lengyel és a szlovák GDP a duplája lesz a magyarénak.

Igaz ugyan, hogy az EU-n belül nem teljesedhet ki a populista rendszer, és ez védi némileg a gazdaságot is. Ám valódi változást még az sem hozna, ha Orbán Viktor valamiért hirtelen megbukna. Hívei akkor sem politikáját, hanem a nyugati összeesküvõket okolnák. Egy kormányváltással, de még egy rendszerváltással sem tûnne el ez a kultúra, így garantált, hogy az országot egy fordulat esetén se lehessen normálisan kormányozni. A polgári és populista kultúra állandó harca miatt a vergõdés az ilyen országok lényegévé válik."

tsanyi 13622 2012. május 2. 17:20   Válasz erre: 13621
kúrcsánnyal nem ez a baja a vezérnek hanem mindössze az a két dolog amiben alulmaradt anno.....viszont nekünk teljesen más bajunk van vele, ne legyünk feledékenyek, pont olyan volt mint a vezér, a bankok vezették akkor a törvényhozást....nem beszélve arról, hogy az ország nagyrésze a neve hallatán kiütést kap így pusztán azzal, hogy újra színrelépett a politikában a baloldalnak nevezett oldalnak komoly károkat okoz a megosztásával.....ha bárki le akarja komolyan váltani a vezért 2 év múlva akkor azt csak összefogással lehet és a gyúrcsók ezt megakadályozza, nem azzal, hogy nem lenne kompromisszumkész a hatalom érdekében hanem mert utálják és akikel szövetkezik azokat is lehúzza....

klimas 13621 2012. május 2. 16:52   Válasz erre: 13618
Az a baj gyucsánnyal , hogy kiborította a szarosvödröt, kimondta , ami az elmúlt , immár 22 éve jellemzõ a politikus garnitúrára . Ez fõbenjáró bûn a köreiben és a másik fájó dolog, hogy a tartalom ami nyakunkba zúdult.

tsanyi 13620 2012. május 2. 12:01  
Ilyenek lennének az osztrákok?...ááááá, dehogy:))): http://gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/11/12/az_osztrakok?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 13618 2012. április 30. 21:17  
Ami jár az egyiknek bizony jár a másiknak is...az nem megy, hogy az én plagim jó plagi a másé viszont rossz:))): http://torokgaborelemez.blog.hu/2012/04/30/453_plagium_2_0?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_30&utm_campaign=index

......igaz nem nagyon van mirõl lemondania már, de azért eltûnhetne végre...

TomRed 13617 2012. április 29. 18:39   Válasz erre: 13615
Még egy higgadt hozzászólás innen:

"Euforbia 2012-04-27 22:52:46 #160
Meg kellene próbálnia a védelmi pénzként kezelt TB-alapokat (elsõ kormányzásuk) visszaadni és tudomásul venni, hogy az államnak is be kell tartania az ígéreteit. Az emberek valamikor befizették a járulékaikat, az állam most nem tárhatja szét a kezeit. Fõleg akkor nem, amikor látható, mennyi felesleges dologra költ és milyen sokat, miközben szinte minden szociális kiadást jelentõsen lecsökkent, a befektetõket elriasztja. Az állam nem önmagáért létezik, hanem az emberekért. Mintha fordítva akarnák ezt látni."

TomRed 13616 2012. április 29. 16:59   Válasz erre: 13615
Ez már aztán nem semmi! Azért kell hamarabb nyugdíjat fizetni a bíráknak, méghozzá nyilván nem keveset, mivel nincs elég pénz a nyugdíjkasszában!
Ez a logika biztosan érthetõ és elfogadható a narancsfejû fidesz droidoknak, de egy normális gondolkodású állampolgár arra gondol, hogy a nyugdíjba küldött bírák helyére nem független példányokat akarnak kiválogatni.
Nem pont az elsikkasztott magánnyugdíj vagyon lett kitalálva a nyugdíjrendszer tehermentesítésére?

Most olvasom a hozzászólásokat:

"2012-04-27 19:25:01 #205
Mindent kifosztottak 2 év alatt! Megtömték a zsebüket, és folyamatosan tömik a gazdagok zsebét! Végtörlesztéssel tönkretettek mindent. Azért, hogy az urak többet költhessenek külföldön! Akik 20 év alatt lerabolták az országot, most egyre többet kapnak. Ezt hozta nekünk OV. Mikor felel a tetteiért? Az ötmillió koldusért, a fiatalok jövõjének ellopásáért? Mikor?

nighthawkhun
2012-04-27 19:12:39 #206
Kedves csuti focista akkor hol van a pénzünk amit elvettél a magánnyugdíjpénztáraktól??Azt én a nyugdíjamra tettem félre te meg elvetted hogy vigyázol rá mert elverik!!Ezek szerint elverted!Akkor én meg feljelentelek téged meg a haverjaidat sikkasztásért hûtlen kezelésért mert eltüntetted a pénzem!!!"

qqriq64 13615 2012. április 29. 16:49  
Szép kilátások.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-szerint-osszeomolhat-a-nyugdijrendszer-2087208

TomRed 13614 2012. április 29. 11:05  
Ez a komment is rámutat, hogy a FIDESZ valójában nem egy klasszikus értelemben vett párt, hanem egy szekta vakbuzgó, gondolkodásra képtelen hívekkel: http://michaelknight.blog.hu/2012/04/27/imf_a_baratunk/fullcommentlist/1#c16502106

"én egy olyan alattomos tesztet készítenék a fideszzombiknak, hogy különbözõ állításokat, intézkedéseket, döntéseket FORRÁS NÉLKÜL eléjük tennék, hogy most az szerintük hasznos, jó, rossz, káros stb.
de nem láthatnák, hogy Szargyártó, Giroszandris, Eltolcsy vagy a Csutiramszesz mondta-e, vagy esetleg a baloldal. (c. opció, hogy mondta már a fidesz is, de most - ezen a héten - épp nem azt mondja)

teljesen meg lennének lõve.

csak az a lényeg, hogy a seggszájú gazdáik mondták-e vagy sem. elõbbi esetben bármilyen ökörség is legyen az, egyetértenek."

Egy további tesztet is elvégeztetnék, ahol a mindig igazat mondó Orbán Viktor és a többi FIDESZ vezér különbözõ idõpontokban hangoztatott és egymásnak szögesen ellentmondó kinyilatkoztatásait véleményeztetném szintén forrásmegjelölés nélkül.

kawa70 13613 2012. április 28. 18:44   Válasz erre: 13607
Semmi csodálkoznivaló nics azon, hogy itt tart az ország.....Évtizedek óta hatosztályos, vett diplomás, érettségin simán elhasaló idióták irányitják az országot. Értelemszerû, hogy a saját hasznának korlátlan növelésének lehetõségén semmit nem lát. Ez meg is látszik minden egyes döntésükben, törvényükben, szavazásukban.

tsanyi 13612 2012. április 28. 17:59   Válasz erre: 13611
:))

LaciS2 13611 2012. április 28. 17:57   Válasz erre: 13610
Ezt biztos láttad
Mint a film címe ! Nevem Senki

tsanyi 13610 2012. április 28. 16:28  
Ezek kik tulajdonképpen?: http://index.hu/belfold/2012/04/28/partta_alakult_a_4k/

tsanyi 13609 2012. április 28. 06:49   Válasz erre: 13601
Ehhez még itt van ez a blog: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/04/27/kedves_mr_birnbaum_es_kedves_mr_finkelstein?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_28&utm_campaign=index

....azért erõsen érdekelne, hogy a hívek mit szólnak ehhez?....csak kíváncsi vagyok...:))

tsanyi 13608 2012. április 28. 06:14   Válasz erre: 13607
Kinek volt kétsége valaha is, hogy politikusnak csak a minden másra alkalmatlan viszont óriási ambícióval bárkit legázoló törtetõk mennek?........katonaként egy egyetemista srác is velünk volt 6 hónapig azt hiszem zászlósként és amúgy jófej volt, tisztában volt azzal, hogy csak operett katona(mint ahogy mi is) és akkor mondta(1985), hogy õ politikusnak készül és persze kisz tag volt illetve akkor már talán párt is....na vajon most hol politizál?...:)))

Taro 13607 2012. április 27. 23:46  
Magyarország én így szeretlek!
http://index.hu/belfold/2012/04/27/gyurcsany_a_sogora_szakdolgozataval_diplomazott/

:-(((((

Hazánk politikusai, talán még írni, olvasni sem tudnak. :-(

Remélem végre eltûnik a porondról ez a táncos bohóc is.

TomRed 13606 2012. április 27. 20:31   Válasz erre: 13604
Egy komment a vezérrõl: http://napizeje.blog.hu/2012/04/26/az_imf_jon_orban_marad
"Ha az IMF jön én (le)megyek.....kutyába, és szûkölve csóválni fogom a farkamat. Aztán visszamegyek a birkáim közé és újra én leszek a legelõ ura."

klimas 13605 2012. április 27. 20:16  
Mi ebben a meglepõ???

tsanyi 13604 2012. április 27. 18:06  
Azé' ez már a legalja.....és ezt, hogy veszi be a gyomruk a híveknek?....a saját vezérük csinált bohócot belõlük.....,ja azt nem, azok a rendvédelmisek...:)): http://michaelknight.blog.hu/2012/04/27/imf_a_baratunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_27&utm_campaign=index

"Amolyan magyarosan szembeköpte Bayer, Bencsik, Bogár és Kerényi urakat, és velük az összes békemenetes népnemzeti bohócot a miniszterelnök, amikor menetrendszerû rádióinterjújában kifejtette, - mit kifejtette? Egyenesen leszögezte! -, hogy rosszindulatú értelmezés az, amely szerint a Valutaalap azért akar pénzt adni, mert így tudna beleszólni a magyar gazdaságpolitikába. Orbán Viktor szerint "az IMF a barátunk".

tsanyi 13603 2012. április 27. 10:12  
Mit lehet mondani?: http://varanus.blog.hu/2012/04/27/magyar_foldre_fidesz_parasztot?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_27&utm_campaign=index

"Ha végiglapozzátok a sok belinkelt cikket akkor az világos kell legyen: ezeknek a pénzeknek a túlnyomó többsége uniós támogatás. Igen, annak az Uniónak a pénzét osztjuk szét, akinek gyarmata nem leszünk, nem-nem soha. Talán az is látszik, hogy van itt miért kaparni a vazallusoknak akkor is, ha csak a támogatási pénzekrõl beszélünk, és a földbérlet egyéb elõnyeit nagyon nem is feszegetjük. Így nem csoda, ha az Ángyán helyére kinevezett Budai Gyula lázas sietséggel igyekezne "visszaszerezni" az osztrákok által bérelt földeket. Mégiscsak sokkal szebben mutat, ha magyar földön fidesz paraszt szorgoskodik, ha bérli is, mintha a fránya sógorok fölözik le a hasznot. Akkor legalább csak egy dologért kéne idegeskednie, de az már egy másik történet. "

tsanyi 13602 2012. április 27. 09:41  
Egy hsz innen: http://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2012/04/26/mitol_ijedtek_meg_brusszelben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_27&utm_campaign=index

"Orbán bejelentése egyetlen célt szolgált. A bennfentesek pár napig olcsón tudnak így eurót venni és majd, ha Brüsszel és az IMF felocsúdik meglepetésébõl és cáfolja a hírt, jó pénzért túl lehet adni rajta. Az egész hûhó csak egy kis mellékes kereseti lehetõség a nyári vakációhoz a Fidesz frakció tagjainak"

....még az is lehet, hogy ez a nagy egymás keblére borulás a vezér és barroso között nem más mint egy kis short így nyárára......kell a gyereknek a taníttatására és nyaralásra......:)

tsanyi 13601 2012. április 27. 09:00  
Úgy fest nem saját kútfõbõl ennyire nemzetiek a vezérék.....azért vicces, hogy a mélymagyar nemzeti intékedésket zsidó tanácsra hozzák:)): http://index.hu/belfold/2012/04/27/amerikai_specialistak_otleteibol_tankol_a_fidesz/#

"A Századvégen keresztül amerikai profi tanácsadók segítik a Fidesz és kormányzat politikai lépéseinek elõkészítését. George E. Birnbaum, aki a 90-es évek végén Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kabinetfõnöke is volt, és társa, Arthur Finkelstein rendszeres vendégek a hárommilliárdos kormányzati tanácsadásra szerzõdtetett cég óbudai központjában."

TomRed 13600 2012. április 27. 08:56   Válasz erre: 13598
IMF megerõsítette, hogy nem hisznek Orbán ígéreteinek, konkrét lépések megtételét várják el. http://www.portfolio.hu/gazdasag/akkor_most_mit_akar_az_imf.166478.html
"Az IMF ugyanis a kezdetektõl fogva jelezte: részérõl akkor jöhet a tárgyalás, ha az EU-val megegyezik a magyar kormány, és a jegybank függetlenségére vonatkozó elvárásai teljesülnek. Ennek megfelelõen az IMF tovább makacskodik. Washingtonban azonban láthatóan azt gondolják, hogy õket senki ne érje következetlenségen, az elõfeltételek továbbra is érvényesek."

tsanyi 13599 2012. április 27. 08:23   Válasz erre: 13597
...és az biztos, hogy az eddigi szabadságharc nekünk rendkívül sokba került....:(

tsanyi 13598 2012. április 27. 08:22   Válasz erre: 13597
Igen, ezt én is néztem, de a lényeg az, hogy nagyon eladható dolog lett a végén....igazából amit akart azt megtarthatott és mégis megkapta az engedélyt......most az imf jön, könnyen lehet, hogy azt is ki tudja bekkelni amíg kínjukban, hogy ne legyen öszeomlás megadják amit kér.....majd meglátjuk...

TomRed 13597 2012. április 26. 23:11   Válasz erre: 13592
Azért annyira még nincsenek sínen a dolgok, némi kijózanodás hamar be fog következni. Még a jegybankkal kapcsolatos kifogások java része is csak ígéret szintjén van megoldva, ráadásul néhány egyéb kérdésben (kötelezettségszegési eljárások, Velencei bizottság véleménye egyes jogszabályokról) pedig Orbán ragaszkodik az EU bírósági döntéseihez, ami jó pár hónapra születhetnek meg.
Ha megnézzük Jose Manuel Barroso politikai pályafutását http://hu.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Barroso (Maoista, szociáldemokrata, Európai Néppárt alelnöke), akkor politikai támogatást kapott Orbán Viktor, mint a Európai Néppárt mostani egyik alelnöke. http://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_N%C3%A9pp%C3%A1rt
Valami hasonló korábban már egyszer lejátszódott a FIDESZ-féle média törvény EU-s vitájában. Ekkor is megvédték Orbánt a Néppárti elvtársai.
Korábban már említettem, hogy az IMF Közép-Kelet-Európai vezetõjét, Iryna Ivaschenkót már nehezebb lesz ígérgetésekkel meggyõzni, mivel szintén egy volt szocialista országból származik.
Ezt a helyzetet londoni értékelõk is így látják: http://www.portfolio.hu/gazdasag/itt_az_imf_hivatalos_reakcioja_lassan_a_testtel.166455.html

Az EUR/HUF árfolyamot (áttételesen a CHF/HUF árfolyamot is) az utóbbi öt hónapban alapvetõen az EU-IMF tárgyalásokkal kapcsolatos hírek, remények mozgatták. http://stooq.com/q/?s=eurhuf&c=5m&t=c&a=lg&b=1

Jut is eszembe: igazmondó Orbán Viktor õsszel még úgy nyilatkozott, hogy ha az IMF jön, akkor õ megy. Mi is akkor most a helyzet???

Még egy apróság: most mindegyik deviza hiteles kiszámolhatja, hogy mennyibe is került neki az IMF "kipaterolása" árfolyam és kamat emelkedése következtében. Szerintem olyan 20-25% plusz költséget okozhatott a szabadságharc a törlesztéseken, a maradék emelkedést lehet az EU adósság válságának betudni...

Továbbá még most sem tisztázták miféle hitel konstrukcióról tárgyalnának: elõvigyázatossági hitelkeretrõl, amit elvileg Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetében nem kaphatna meg vagy pedig készenléti hitelrõl. Ez utóbbit is állítólag nem akarják igénybe venni, lehívni, maradnának a magasabb kamatozású piaci hiteleknél. Vajon miért?
Furcsa az is, hogy titkolóznak az összeg nagyságáról is.

Games 13595 2012. április 26. 21:05   Válasz erre: 13592
Mindenki azt hiszi hogy a gyerekeinek jobb lesz. Nekünk már háború se volt, túléltük a kommunizmust, itt van ügye az EU és mit csinálunk? Csak panaszkodunk. :)

desiderus 13594 2012. április 26. 20:58   Válasz erre: 13590
Okos beírás, sokat tanultunk belõle.....

tsanyi 13593 2012. április 26. 20:02  
Ki a mélyebb magyar?: http://index.hu/belfold/2012/04/26/endresik_nem_en_valtam_alkalmatlanna_hanem_az_elnokseg/

"Nagy megdöbbenéssel értesült Endrésik Zsolt országgyûlési képviselõ szerdán, hogy a Jobbik frakciója titkos szavazással kizárta a frakcióból és kezdeményezte a pártból való kizárását is. Az ellenzéki politikus csütörtökön, Budapesten újságíróknak nyilatkozva leszögezte: szerinte koncepciós eljárás áldozata lett, mert "ki merte nyitni a száját a párt vezetése ellen". Azt ügy kapcsán úgy fogalmazott: "nem én váltam alkalmatlanná képviselõnek, hanem az elnökség vált alkalmatlanná arra, hogy elnökségként mûködjön."

....a hatalom és a pénz hamar kikezdi az egységet...

tsanyi 13592 2012. április 26. 18:51   Válasz erre: 13590
Azt hiszem meg kell emelnem nem létezõ kalapomat a vezér elõtt.....bejött neki a keménykedés és ezzel együtt sokak szerint világos az is, hogy az eu-t messze nem érdekli, hogy demokrácia van itt vagy sem, nekik a lényeg, hogy az üzlet menjen és ne sérüljenek a bankok meg más multik érdekei....most, hogy a vezér már nyíltan is lecserélte a multik adóját a zemberek adójára már nem is gond a handó, polpot, médiadolog, alkotmánybíróság és még egy csomó más ügy ami viszont nekünk fontos, az unió polgárainak....,de az örvendetes, hogy talán mégsem lépünk ki a zunióból és ha már nekem nem is, de gyermekeimnek még tartogathat egy jobb életet valahol...

Taro 13591 2012. április 26. 17:48   Válasz erre: 13590
Igen, mi már a teljes szellemi satnyulás jeleit mutatjuk, mert megvontad tõlünk a fényt, a tudás csimborasszóját!

Térden állva könyörgöm: SEGÍÍÍÍÍÍÍCS!

Oldi 13590 2012. április 26. 17:00   Válasz erre: 13589
Hosszú-hosszú ideje az egyetlen értelmes bejegyzés, mondjuk ezt törölni fogják, mert ez meg ugye reklám... :-)

kawa70 13588 2012. április 24. 22:47  
http://hvg.hu/itthon/20120424_vegkielegitesek_kulonado_megszuntetes#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_4_24

Ezt mondtam.....vannak adók, amelyek megszünnek, mert megszoritás jellegûek. Ezért egy moslék patkány banda a fidesz. Aki meg nyalja a seggüket tegye nagy élvezettel........

desiderus 13587 2012. április 24. 22:25  
Ez nonszensz...a 150 ezres közönség nem semmi....ha ezek a feljelentgetõk élnének a mediterrán turistaparadicsomokban akkor mi a lófaxot mûvelnének ???

http://www.origo.hu/itthon/20120424-nem-nyit-ki-nyaron-a-siofoki-coke-club.html

desiderus 13586 2012. április 24. 21:40   Válasz erre: 13585
Az a dugódíj behajtási díj akar lenni szerintem, csak nem mondják ki.

Csodálom, hogy a körforgalmakra még nem figyeltek fel...személyes tapasztalat alapján mondom, hogy a körforgalomból való kihajtásnál az irányjelzõ használatának elmulasztása leginkább a "prémium"márkák használóira jellemzõ valamint az agyonspoylerozott sztrítrécsinges autóromok használóira, akik szerint versenypályán sem kell irányjelzõt használni. Mert ugye ami kattog az kopik is...

kawa70 13585 2012. április 24. 21:32   Válasz erre: 13584
A dugódíj (ha egyáltalán a közlekedési aktusra gondoltak) egyébként is értlemét veszti addigra, mert már most is alig van pesten forgalmi dugó a kormány áldásos tevékenységének következtében.

desiderus 13584 2012. április 24. 21:20  
Még nem létezik, de már tudják, hogy évente kétszer fogják emelni.
Az autósok fogják fizetni a BKV-tól elsíbolt pénzeket....
http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20120423-jovo-nyartol-jon-a-budapesti-dugodij-es-az-eutdij.html

TomRed 13583 2012. április 24. 21:08   Válasz erre: 13580
Ez a gond is megszûnik jövõre. Találnak majd egy megbízható pártkádert Simor András helyére: http://www.portfolio.hu/gazdasag/mar_csak_simor_andras_maradt_allva_bloomberg.166089.html
Jövõ év februárjában majd a gaz spekulánsok shortolni fogják a magyar Ft-ot és értékpapírokat.

TomRed 13582 2012. április 24. 21:02   Válasz erre: 13581
Ez így nem pontos, mivel "... míg a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás esetében - a baleseti adó beépítésével - 30%-os kulcs kerül bevezetésre." http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/jon_az_uj_biztositasi_ado_ki_felhet_tole_igazan.166243.html
Tehát nem egy további adó lesz a KGFB-n. Viszont a "baleseti adó" nagy sikerét látva kiterjesztik az adót az összes többi vagyonra kötött biztosításra.
Következmény: még kevesebben kötnek biztosítást és lesz nagy sírás-rívás állami segélyért egy természeti katasztrófa esetén.

desiderus 13581 2012. április 24. 20:47  
Ya és lesz általános biztosítási adó is a baleseti adón felül :
http://www.origo.hu/gazdasag/20120423-sok-ezres-vehet-ki-az-emberek-zsebebol-az-uj-adok.html

Kell a lóvé az újabb stadionokra és a leendõ projektekre amit elõre borítékolhatóan a Közgép Zrt fog megnyerni.

Agyarország, így szeretlek.

desiderus 13580 2012. április 24. 20:35  
Régóta tudott, ismert dolog, hogy az állandó megszorítások, újabb és újabb adók kivetése egyáltalán nem segít a gazdaság élénkítésében.
A hazai gazdasági szereplõk nagy része a belföldi piacról próbál megélni de az említett negatív hatások inkább a fogyasztás csökkenését vonják maguk után, aminek következtében vállalkozások garmadája fogja lehúzni a rolót.
Egy kis elemzés errõl : http://www.origo.hu/gazdasag/20120424-valtozatlanul-hagyta-az-alapkamatot-az-mnb-romlo-inflacios-novekedesi-kilatasok.html

TomRed 13578 2012. április 24. 20:20   Válasz erre: 13577
Természetesen az ország is szívni fog, mivel a magyar pénz külföldi bankoknak fog hasznot hozni, ott teremt munkahelyeket. Külföldi számlanyitáshoz információ: http://kiszamolo.postr.hu/kulfoldi-szamlanyitas-lepesrol-lepesre

tsanyi 13577 2012. április 24. 20:16   Válasz erre: 13576
Így van, megint a csórók szívnak.....én is agyalok, egy céges kinti számlán így csak aki nekem utal itthonról az fog fizetni, én utána már nem......még nem beszéltem errõl kollégákkal, de szerintem simán meglépi mindenki......és annyi....

TomRed 13576 2012. április 24. 20:13   Válasz erre: 13574
A cégek egy része és a komolyabb megtakarítással rendelkezõ magánszemélyek ki tudják kerülni ezt az adót. Egyszerûen külföldön nyitnak bankszámlát.

desiderus 13575 2012. április 24. 20:11   Válasz erre: 13573
B@ssza meg, igazatok van.
Erõs felindulásból gondoltam erre.

Ó, hogy rohagggyon meg ez a szarkupac politikus banda.

eröt 13574 2012. április 24. 20:06  
Erre gondoltam én is.Egy ezrelék így is úgy is elköszön.Nem tudjuk kibekkelni.Ki van ez találva kérem.

TomRed 13573 2012. április 24. 20:03   Válasz erre: 13572
Desi azzal mit takarítasz meg, ha egy összegben veszed ki a fizetésedet? Akkor az adót is egy összegben kaszálják le, míg a kártyás fizetéskor apránként. A végeredmény ugyanaz marad.

desiderus 13572 2012. április 24. 19:54   Válasz erre: 13565
Taro, igazad van.
A probléma csak az, hogy leginkább a fogyasztót találják meg az adóemelésekkel. Ez oda vezet, hogy elõbb-utóbb a zemberek visszafogják mindennemû fogyasztásukat.

Én eddig mindig bankkártyával fizettem, mert kényelmes és nem kell magammal vinnem kp-t és hallgatni a pénztáros morgását arról, hogy nem tud visszaadni.
Ha az ominózus adónemet bevezetik, akkor egy összegben ki fogom venni a fizetésemet és ismét kp-ban fogok fizetni. Ez nem lesz jó sem nekem, sem a gazdaságnak a megnövekedett készpénzforgalom miatt, sem a bankoknak.

Más. Az elmúlt 22 évben átéltünk annyi konvergenciaprogramot, hogy azokkal legalább féltucat gazdaságot lehetett volna megmenteni jobb helyeken.
Ezzel az újabbal az a bajom, hogy rólunk húzzák az újabb bõrt, de ugyanakkor stadionok épülnek ( Puskás Akadémia, Debrecen) milliárdokért zajlik a közterületek átnevezése, vasútvonalat újítanak fel horribilis összegért, természetesen a Közgép Zrt hathatós közremûködésével és még sorolhatnám a rengeteg lyukat, ahol elfolynak a nemzettõl kicsikart milliárdok...

tsanyi 13571 2012. április 24. 15:21  
Ez is egy kis véleményváltozás a karakán sohasemhazudótól: http://fedor.blog.hu/2012/04/24/no_nabucco?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_24&utm_campaign=index

...és egy komment kis összegyûjtött kijelentéseivel a vezérnek, de jó ez az internet, sohasem felejt..:))):

"Ha már Orbán saját szájából való seggcsinálása a téma, muszáj bemásolnom a kedvenc Orbán idézeteimet, amik jól mutatják szeretett vezetõnk mindenkori szilárd, határozott meggyõzõdését, egyenességét, következetességét és távolbalátását:

"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyõzõdésûek." (HVG, '89 augusztus 26.)

"Mit gondoljunk akkor, amikor az egyik miniszterjelölt meghallgatásakor kijelenti, hogy minden tekintetben helyre kell állítani a '47-es tulajdoni állapotokat. Vagy arról, hogy akad olyan miniszterjelölt, aki szerint a Kádár-rezsim kormányainak minden intézkedése törvénytelen."
(Parlamenti jegyzõkönyv, '90. május 22)

"összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. [...] a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban. [...] vajmi kevés esély van arra, hogy a kormánykoalíció pártjaiból korszerû konzervatív párt alakuljon ki" (Fidesz kongresszus, '92 május)

"A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus."

"Egyszer már volt részünk ilyen mocskos kampányban, ahol lezsidózták és lekommunistázták az ellenzéket. Ennek azonban egyszer s mindenkorra vége, ezt mégegyszer nem engedheti meg magának az MDF."

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerõkbõl álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetõség, hogy meggyõzze õket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedrõl, családi pótlékról, munkanélküli-segélyrõl - csak akkor lehetséges, ha elõteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értõ vállalkozók, tõkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztõke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen."

"A populizmus élõ klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához"

"Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti õket, ha megõrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplõi közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minõsítenek, maguk is politikai szereplõvé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegõdnek, akik ideológiai átnevelõtábort akarnak csinálni Magyarországból."

(Orbán '90-94 közötti beszédei)

Van még olyan aki ennek az embernek egyetlen szavát is elhiszi? Sajnos van, de hogy mindezek fényében hogyan lehetséges ez, azt nem tudom. "

tsanyi 13570 2012. április 24. 15:09   Válasz erre: 13565
Eddig sem õk fizették hanem simán áthárították különbözõ technikákkal, arra azért kíváncsi leszek, hogy a megszûnt különadók után vajon visszaállítják-e az árakat?....tudom nem lehet pontosan kiszámolni, hogy mit miért és mennyivel emeltek a különadók miatt, de azért egy kis csökkentés reális lenne......az mondjuk elképzelhetõ, hogy nem emelik ezzel 2ft-tal percdíjakat hanem befizetik és kész....majd kiderül...

TomRed 13569 2012. április 24. 14:37  
Átlagbér Szlovákiában és Szlovéniában: http://penzcentrum.hu/karrier/ennyi_az_atlagber_szlovakiaban_mi_csak_irigykedhetunk.1032355.html

TomRed 13568 2012. április 24. 14:25   Válasz erre: 13567
A varanus blogon ugyanezt fogalmazták meg élesebb stílusban: http://varanus.blog.hu/2012/04/24/a_mertek_ado_orban#comments
"Mit tesznek ezután? Az egész alapját képezõ eltolt adórendszerre ráharapnak, és õrzik, mint szájzárat kapott pitbull a felcsúti kolbászkerítés lécet kidülledt szemmel. Ám a különadókat ki kell vezetni, úgyhogy megszületik a Legújabb Zseniális Terv: amit eddig a cégektõl áthárítva mi fizettünk, azt most megfizettetik közvetlenül velünk, többek között azzal a réteggel, amelyiknek már így is kivan a segge a gatyából."

TomRed 13567 2012. április 24. 13:55   Válasz erre: 13565
Ez a gazdaságpolitika (ha egyáltalán annak nevezhetõ a szánalmas ötletelés) egyáltalán nem fogja visszanyerni a befektetõk bizalmát, ellenkezõleg. Hiszen bármelyik cég arra számíthat, hogy kap a nyakába egy jövedelem elvonást. Azonkívül nem biztató számukra a növekvõ infláció, szûkülõ belsõ kereslet, motiválatlan dolgozók, politikai bizonytalanság. Egy cikk a "gazdaságpolitikáról": http://www.mfor.hu/cikkek/A_magyar_gazdasagpolitika_egyaltalan_nem_kiszamithatatlan.html
Ismertek már a Reagan-féle gazdaságpolitika következményei, fõleg az USA eladósodottságának mértéke. Ezt a hatalmas problémát csak az takarja el, hogy USD világpénzként funkcionál, így a gyenge teljesítményüket exportálták például a nyersanyagok áremelkedésén keresztül, visszavetve a globális gazdasági növekedést.
A közvetlenül érintett MTelekom részvény árfolyama tegnap háromszoros forgalom mellett erõsen esett: http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/mekkora_terhet_jelent_a_tavkozlesi_szolgaltatasi_ado.166220.html

Orbán elõtt csak az a cél lebeg, hogy kihúzza az EU-IMF kontrollja nélkül minél tovább. Elõször is Simor András távozásáig (2013. február), mivel még az MNB tartalékát nem sikerült elherdálni. Addig is zúdul ki a pénz a saját haveri köre felé.

qqriq64 13566 2012. április 24. 11:47   Válasz erre: 13564
Húú Taro ez a türjetekmégésmajdjobblesz annyira elcsépelt annyira lerágott csont hogy nincs ember aki hinne benne.
Hiteltelen lózung ami mára szitokszó lett.
Ha ma valaki ezt ki meri ejteni a száján azt minimum lehülyézik.

Taro 13565 2012. április 24. 09:45   Válasz erre: 13562
A befektetõk oldaláról nézve is jó ez a döntés, mert nem a szolgáltatót, hanem a fogyasztót adóztatja.

Taro 13564 2012. április 24. 09:44   Válasz erre: 13563
A "kicsit rosszabb" már 75 óta tart.
Ez a konvergencia program pont a középtávú érdek támogatása és ezért kell támogatni.

Audimania 13563 2012. április 24. 09:35   Válasz erre: 13559
A "kicsit rosszabb" állapot kb. a rendszerváltás óta tart ... mert valahogy az alapvetõ konfliktus a rövid- (politikusi meggazdagodás), illetve a középtávú érdekek (a nép érdekérõl van szó) között húzódik :(
Csak éppen a fejõstehénnek is van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy ha nem tud mit enni, (reklamálni ugye történelmi okok miatt meg már nem fog), egyszerûen éhendöglik. Mert valódi választási lehetõsége nincs.

Egyébként miért lehet az, hogy körülöttünk mindenki jobban fejlõdik? És hogy lehet az, hogy hasonló ÁRszínvonal mellett a BÉRszínvonal a töredéke a nyugatinak? Ja, elfelejtettem, hogy ez középtávú érdek ... huszonx éve. De valahogy középtávon sem mûködik ... akkor?

tsanyi 13562 2012. április 24. 09:33   Válasz erre: 13561
Azt nem mondhatom, hogy a gazdaság szempontjából nincs igazad, hisz nyilvánvaló, hogy ez jó lenne a bevételek szempontjából.......ha, ha ezek a döntések valóban bevétel növekedést jelentenének és nem pedig menekülést a befektetõk körében.....és az sokkal nagyobb bukta ha eltûnik pár cég mint amennyit az egyre kevesebbet fogyasztó polgárokról lehúzhatnak.....nem beszélve arról amit lejjebb írtam, mindenki tisztában van vele, hogy az így beszedett pénzek jórésze a párt és támogatói zsebében kötnek ki......pont úgy mint az elõdeiknél......na ez az ami már nem mehet sokáig..

Taro 13561 2012. április 24. 09:28   Válasz erre: 13560
+egyszer: Nem tudok és nem is akarok azonosulni a FIDESZ értékrendjével.
Ennek ellenére végtelenül inkorrekt dolognak tartom, ha az ellenkezõ oldal jó döntéseit is fikázzuk.
Ez úgy becsületes, hogy el kell ismerni ha az ellenkezõ oldalon jó döntést hoznak, illetve (amit erõsen hiányolok a kormánypárt oldalán és bizony a qrcsányfanok között is) a saját oldal rossz döntéseit bizony kritizálni kell!

tsanyi 13560 2012. április 24. 09:18   Válasz erre: 13559
Pontosan, ezek érzelmi kérdések is.......példaként lehet hozni, hogy anno észtorszégban(litvániában?) amikor függetlenek lettek hihetetlen csõd volt ami gyakorlatilag a nyugdíjak megszûnését és minden hasonlót elhozott, de tûrtek és mára igencsak jól állnak, na ott lehetett türelmet kérni mert egyértelmû volt az oka a csõdnek és az is, hogy a vezetõ gárda értük hozza a döntéseket nem ellenük. Viszont nálunk nem így van....a 80-´as évek elejétõl semmi mást nem lehetett hallani csak azt, hogy már csak egy kicsit kell megszorítani, kibírni és utána jobb lesz......mostanra már csak egy látszik, de az nagyon világosan, az hogy a mindenkori vezetés saját magának nagyon jó életet biztosít miközben bennünket egyre jobban sanyargat az állandó válságra hivatkozva.......és ez nem csak unalmas hanem most már az életünk olyan mértékû romlását hozta amit nem lehet tolerálni, persze élhetünk úgy mint é-koreában vagy a kicsit jobb fehéroroszországban, de akkor tegyük fel a kérdést: tényleg ezt akarjuk?....mert ha nem akkor tenni kell ellene, egyenlõre csak a szánk jár, de ez mostanában könnyen változhat...

Taro 13559 2012. április 24. 09:11   Válasz erre: 13557
Ezek érzelmi kérdések, ráadásul nincs is igazad.
Az alapvetõ konfliktus a rövid-, illetve a középtávú érdekek (a nép érdekérõl van szó) között húzódik.
Igen nehéz idõk járnak. A kérdés az, hogy most legyen egy kicsit rosszabb, de legyen meg a felálláshoz elegendõ energia, vagy most ne legyen kicsit rosszabb, de amikor a világgazdaság talpra áll, mi akkor is maradjuk a padlón.

Melyiket választanád?

tsanyi 13558 2012. április 24. 09:08   Válasz erre: 13556
Igen, a polgár dönt, hogy fogyazt-e vagy nem.....,de nálunk ez már rég nem a polgár döntése mivel már nincs mibõl.....persze van egy réteg akinek még van, de ez erõsen csökken hiába dugjuk homokba a fejünket....jelenleg még én se,m tartozom a hajléktalanok közé(azért az esély igen nagy), de azért kapálózok, hogy ne is tartozzak és ahhaz ma már kevés, hogy dolgozom, ki kell nyitni a pofát is.....

tsanyi 13557 2012. április 24. 09:06   Válasz erre: 13554
Még annyit, hogy szerintem az nem mutathat jó irányba ami azt a népet teszi tönkre akinek az érdekében állítólag meghozzák a döntéseket....lehet a nép ellenében politizálni, de abba nagyon belebukni is....a maszopszadesz is ebbe bukott bele és ezek is ugyanazt csinálják csak sokkal pofátlanabbul hisz még a képünkbe is röhögnek.....a libás és gyurcsók legalább bús képpel jelentette be az ilyeneket, de a vezérnek még annyi vér sincs a pucájában(gyáva senki), hogy maga jelentsen be megszorításokat.......persze, kint õ mondta el csak itthon nem......

Taro 13556 2012. április 24. 09:05   Válasz erre: 13555
Én sem értek egyet a FIDESZ értékrendjével.
Ennek ellenére úgy tisztességes, hogy a jó lépéseket támogatni kell.
A kiadás csökkentés magyarul kicsi államot jelent, illetve az állami fogyasztás csökkenését.

a 2Ft-ot az fizeti, aki fogyaszt. A fogyasztásról maga a polgár dönt.

tsanyi 13555 2012. április 24. 09:02   Válasz erre: 13554
Egészen addig én is támogatnám amíg lenne mibõl fizetni......,de már a 2ft is meleg dolog egy szegény családnak és azok mkostanában gombamód szaporodnak.....és mi lenne ha véletlenüól nem ilyen mértékû túladóztatással teremtenének maguknak pénzt hanem kiadás csökkentéssel?.....és amiért ez ennyire irritál mindenkit(már aki nem részesül a párt kegyébõl), hogy a vezér számolatlanul osztja a tõlünk útonállásal rabolt pénzt a derék híveinek és bábozóinak....

Taro 13554 2012. április 24. 08:50  
Minden iróniát félretéve, bizony ezek a lépések (konvergenciaprogram) jó irányba mutatnak.
A fogyasztási típusú adók irányába tett lépés már középtávon is jelentõsen növelheti a versenyképességünket, ha a válság csitulásával, fokozatosan le kezdi a kormány csökkenteni a jövedelem típusú adókat (válság idején közgazdaságilag nem szabad adócsökkentésbe kezdeni).

Összességében tehát támogatom ezeket a lépéseket, mert jó döntések.

tsanyi 13553 2012. április 24. 08:38   Válasz erre: 13552
Mondták már elemzõk is, hogy az új farkció törvényt a vezér igazából nem gyurcsók ellen hozta meg hanem, hogy az esetleg a PÁRTjából kiválni akarók se tudjanak újabb frakciót alapítani ami ugye anyagi forrása lehet egy új pártnak is.......tehát a saját férgeit köti ezzel magához örökre....illetve csak a bukott választásig, de azok már többé mivel nem bírtak idõben kiugrani, már nem lesznek képesek visszamászni az ingyen jólétbe.....na meg ki fog alkalmazni egy ilyet ha kiderül, hogy a vezér embere volt?.....1-2 év múlva a szélesdemján is elfordul a vezértõl ha bukik és keresnek új még tiszta bábot....

kawa70 13552 2012. április 23. 23:18   Válasz erre: 13542
Nocsak.....Lehet, hogy ezek tényleg nem tudnak semmit, csak mennek a vezir után, bármit tesz? Ráadásul most ujabb báb kerül az álamfõi posztra Áder személyében, nem kérdéses a jövõ.

http://hvg.hu/itthon/20120423_fidesz_megszoritas_konvergencia#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_4_23

kawa70 13551 2012. április 23. 21:59  
http://www.168ora.hu/velemeny/ner-ado-94859.html

eröt 13550 2012. április 23. 21:51   Válasz erre: 13531
Leningrád lehet a rekorder de nem néztem utána.

kawa70 13549 2012. április 23. 21:34   Válasz erre: 13546
Jó, most ebben igazad van. De a liberálisokról fenntartott 2010-es véleményem továbbra is fenntartom. Egyébként se akartam a cigánykirály sleppjét sose. Olyannyira nem, hogy tisztában lévén a politikai erõviszonyokkal, szavazatomtól függetlenül (mer azoknak sose lett volna esélyük kormányozni önállóan) mindig azt mondtam, inkább a szegfû mint a narancs ha kettõ közül kerül ki a gyõztes. Egyébként is egy helyrõl jöttek, csak másképp trükköznek. A libsik is közel kerültek a tettek mezejéhez nem egyszer, sõt néha egész jó kis helyzeti elõnyöket csikartak ki az mszp-tõl, még sem tudták a nemzet javát szolgálni.

qqriq64 13548 2012. április 23. 21:31   Válasz erre: 13546
Hejj ha csak annyi bûnük lenne a libsiknek hogy mekkora államot akartak...
Ez annyira jelentéktelen momentum az õ regnálásuk dicstelen korszakából hogy szóra sem érdemes.

desiderus 13547 2012. április 23. 21:30   Válasz erre: 13546
"Hátrébb az agyarakkal" by William Shakespeare.

A nagy gondoskodó államot úgy kell érteni, hogy gondoskodik az élõsködõ lófaszjancsi politikusok mindennapi betévõ falajárõl, lásd Közgép Zrt nevû pénzpumpa, ami csekély 3 milliárd osztalékot fizet szét a tulajdonosoknak.
Erre gondoltál, nem ?

Taro 13546 2012. április 23. 21:25  
Hátrébb az agarakkal urak!
Ezen és sok más fórumon hülyének lettek kikiáltva a liberálisok, akik kicsi, hatékony államot akartak.
2010-ben mindenki nagy, gondoskodó államot akart!
Orbán Viktor jelenleg nagy, "gondoskodó" államot épít. A nagy államnak többe kerül a fenntartása is!
Vagy mindenki azt hitte, hogy Orbán Viktor úgy tud nagy államot építeni, hogy az kevesebbe kerül, mint a kicsi állam?

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114