28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

kawa70 7000 2011. augusztus 3. 16:13   Válasz erre: 6999
Ez remek....Eddig is tudtuk, lassan már a rádióban is bemondják, de a birka magyar önként fog menni a vágóhídra......Miközben majd megkérdezi, hogy mégis, mit kellene tennie?

Bedouin 6999 2011. augusztus 3. 14:26  
Tegnap elõtt alkalmam volt egy kormány hivatalnokkal beszélgetni.
Nem haverom, nem is ismertem, csak összeakadtunk.
Megdöbbentõ nyíltsággal beszélt, de volt két gondolat ami azóta is motoszkált bennem.
"1. A világ befolyással bíró hatalmai Magyarországot szolganépnek szánja és úgy is kezeli. Balga dolog azt hinni, hogy a magyarok igazgatják az országot.
2. Mindennél fontosabb egy "parasztlázadás" megakadályozása."

Döbbenet volt ez egy ilyen ember szájából :O

Semi 6996 2011. augusztus 3. 13:44  
http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/egyre_tobben_kernek_az_arfolyamrogzitest.153291.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
Egyre többen kacsingatnak az árfolyamrögzítés felé. Állítólag az állam is ezt nyomja. Na de kinek jó ez? Jó, hogy három évig kevesebbet kell fizetni, de mi lesz utána? Nem csak a megemelkedett részletek lesznek, hanem a halasztást is fizetni kell majd! Mennyivel jobb három év múlva duplán szívni, mint most szimplán? Vagy ennyi az optimista ember, akik szerint három év múlva lényegesen jobb lesz a helyzet?
Na és miért épp három év? Talán mert az úgyis elbukott választások után lehet majd szidni az új kormányt, hogy na tessék!, most mennyivel szarabb a devizahiteleseknek! Mi megmondtuk, hogy minket kell választani...

Ez csak azoknak megoldás, akiknek tényleg rendezõdik az életük a három év alatt. Pl. most lett munkanélküli, de idõvel találni fog valamit. Na de akkor meg nem jobb halasztást kérni a banktól?

Semi 6995 2011. augusztus 3. 12:03  
A humor topicban bukkantam rá, de ez nagyon ott van. Tökéletesen tükrözi a mai állapotokat.

OVI egy iskolában elõadást tart a gyerekeknek. Utána lehet kérdezni.
Móricka jelentkezik és feltesz 3 kérdést:
-Miért tetszik össze-vissza hazudozni?
-Hogyan lett az öné és családjáé a teljes Tokajhegyalja?
-Miért lopta el a szüleim teljes magánnyugdíj befizetését?

Kicsengetnek azzal, hogy szünet után lehet tovább kérdezni.

Következik a szünet után Pistike, 5 kérdéssel:
-Miért tetszik össze-vissza hazudozni?
-Hogyan lett az öné és családjáé a teljes Tokajhegyalja?
-Miért lopta el a szüleim teljes magánnyugdíj befizetését?
-Miért csengettek ki az elõbb 15 perccel korábban, mint máskor?
-Hol van Móricka?

kawa70 6993 2011. augusztus 2. 21:26   Válasz erre: 6991
Basszák meg......Én is erõsen mesterséges beavatkozásra gondolok. Ha másért nem, hogy a sok szerencsétlen menjen bele az árfolyam rögzitésbe. Ami megint egy kibaszott nagy átverés. Nem vesz fel senki hitelt jelen gazdasági helyzetben, a bankok nem igen sok hasznot termelnek - hát majd adnak hitelt ha kell ha nem............Elég szép kis summa jönne össze, ha az adósok többsége belemegy az alatt a pár év alatt. És egyre inkább sulykolják (sujkolják a másik nyelvész csoport kedvéért) hogy bizony jobb ah belemenek a zemberek.....Az se véletlen, hogy a kormány ezt találta ki megoldásnak.
Tavasszal még azt mondtam, 240-ig talán még jó vagyok, ugy se megy felé. Most a 250-nel barátkozok, de ezek már beharangozták hogy alighanem kiegyenlitõdik az árfolyam az euroval.Na az szép lesz, kegyelemdöfés a maradék, még kitartó ügyfeleknek.
Nagy balhé lesz itt nemsokára........Mer amit ez a mosladék nép akaratát mantrázó gátlástalan bagázs mûvel, nemigen tartható a végtelenségig. Folyamatosan feszitik a húrt, saját hasznukra.

tsanyi 6991 2011. augusztus 2. 17:30  
Ez a frankszárnyalás(most épp 247 fölött) szerintem simán short.........nézegettem a többi valutához képest mennyire változott és nem annyira mint a miénkhez képest....a magyarázatok nevetségesek és átlátszóak......véletlenül megint gyarapodni fog néhány politikus csemete bankszámlája és annyit is érnek na meg jó partik lesznek....

tsanyi 6990 2011. augusztus 2. 17:26   Válasz erre: 6989
A lisztferi magában egy vicc ráadásul legfeljebb a nevében volt magyar amúgy nem tudott magyarul és nem is nagyon járt errefelé és soha nem kérkedett a magyarságával csak mi tekintjük õt magyarnak......a 0-on a táblán csak a név és egy nyíl na meg kis ábrán egy repgép......ez a név mizéria szerintem is inkább az amit Olívia írt, esetleg még tényleg befigyel egy táblagyár valamelyik havernál.....most a hírekben kihangsúlyozták, hogy a nemzeti névmegaszondó bizottság teljes egyetértésben és éljenezve választotta a Rákóczi nevet.....persze mertek volna nemet mondani, leváltották volna õket úgy mint amikor a lisztferire nemet mondtak...

Semi 6989 2011. augusztus 2. 17:21   Válasz erre: 6986
Én nem estem át sehova sem. Miért kell állandóan változtatgatni? Nincs a Rákóczival sem semmi bajom, de megint egy rakás pénzbe kerül a táblák, térképek, stb átírása. Miért?
Egyébként meg talán hülye vagyok, de engem marhára nem érdekelnek sem a mi nagyjaink, sem a külföldiek. Teszek rájuk. Az Elvis prézli térnek sincs semmi értelme, de az legalább egy névtelen valami volt. A többit minek kell átnevezni? Miért nem jó az, ami van? Építsenek egy új hidat a Lágymányosi és a déli M0 híd közé - elférne ott - és nevezgessék el azt.

tsanyi 6988 2011. augusztus 2. 17:00   Válasz erre: 6987
A zorbán beszéd után vona a fityisz mellé állt helyeselve a politikáját.......ezt azért megírták pár helyen....mondjuk a kurucon talán nem(bár nem tudom)....ezzel gyakorlatilag sopkaknak bizonyította, hogy a jobbik a fityisz gyereke pedig bíztam benne, hogy nem....pedig de........ennek ellenére van esélyükkúrmányra mert gyakorlatilag nincs senki más.......a zelempét nem felejtik hiába bizonygat, hogy nem szadesz a maszopból pedig nem akarnak elhúzni a régi vezetõk......illetve a régi elvtársak az mszmp-bõl ugye megosztoznak a fityiszen és a maszopon.....

lecso 6987 2011. augusztus 2. 16:00   Válasz erre: 6978
Mit is helyeselt a Jobbik?

lecso 6986 2011. augusztus 2. 15:47   Válasz erre: 6971
�Lágymányosi kontra Rákóczi ügyben azért ne essünk át a ló másik oldalára. Nekem pl. mióta az a híd megépült piszkálja a csõröm, hogy miért nem lehet elnevezni történelmünk nagyjai közül valakirõl. Leszedtem a netrõl a Magyarország története címû M1-es sorozatot, és kb. 300 alkalmasabb név jutott eszembe, mint a Lágymányosi.

tsanyi 6985 2011. augusztus 2. 15:14   Válasz erre: 6983
Azt egyedül nehéz eldönteni mennyi kell még ahhoz, hogy épp ne legyen 2/3-ad.....sajnso nincs idõnk várni néhány generációt fõleg azért nem mert ha minden így marad akkor ezeknek a tolvajoknak a tolvajlást tanuló kölykei folytatják ott ahol nyomorult szüleik abbahagyják....remélem nem csak ennyit érünk......kéne valaki nagyon....amúgy egy vas megyei faluban az ottani pógi csinált valamilyen pártot a tisztességes embereknek, nem jegyeztem meg sajnos a falu nevét és a pártét sem, de remélem összejön nekik.....

klimas 6984 2011. augusztus 2. 15:05   Válasz erre: 6982
Jaaaaa! És elnézést kérek a barmoktól.....

klimas 6983 2011. augusztus 2. 15:04   Válasz erre: 6978
" Akkor kire kellett volna szavazni?........" Nos jó válasz nincs, ebben / is / igazad van! De talán ha jobban végig gondolták volna a szavazók a lehetõségeket, a várható következményeket, akkor nem lett volna 2/3-ad. Tulajdonképpen pár százalékon múlt az egész, ha ez szétoszlik a -futottak még- pártok között, észre sem vettük volna.

Tudomásul kell venni, kis hazánkban egyenlõre nem juthat senki önállóan ekkora hatalomhoz, mert nem élnek, hanem visszaélnek vele.
Ahhoz hogy egy ilyen többség valóban az ország és népe érdekében "uralkodhasson", néhány generációnak ki kell esni a sorból .

klimas 6982 2011. augusztus 2. 14:55   Válasz erre: 6981
Egy kissé finoman fogalmaztam, igazad van !

Denver1 6981 2011. augusztus 2. 14:06   Válasz erre: 6979
Ugye ezt azért már te sem hiszed el.

"Amint már sokszor írtam, nem ezeket állítanám sorba......., hanem a sok-sok ostoba barmot akik biztosították nekik a 2/3-ot. ,,

Nem hiszem , hogy ezt így kellene megfogalmazni,sértõ lehet nem kevés ember számára,ugye ebben azért egyet értünk, kedves motoros testvérek.
Kellemesen le marházni és le barmozni az embereket, azért mert valaha erre vagy arra döntöttek könnyû, de nem etikus ,sõt kifejezetten bunkó dolog.

tsanyi 6980 2011. augusztus 2. 13:58   Válasz erre: 6979
Errõl a lehetõségrõl több vonatkozásban írtam már és szerintem valós alternatíva......persze nem ilyen indokkal hanem ha már saját maguk elõtt is nyilvánvaló lesz, hogy a parlamenti küszöböt sem fogják megugorni 2014-ben csinálnak valéami balhét ami miatt be lehet vezetni a szükségállapotot amit korlátlan ideig fenn lehet tartani, példa erre az arab országok esete......mondtam már, hogy Kadhafinak is focizik a fia?...:)))

Semi 6979 2011. augusztus 2. 13:42   Válasz erre: 6978
Hehe, majd azt mondja Viktor, hogy mivel nincs épkézláb alternatíva, így elmarad a 2014-es választás és õ önként magára vállalja a következõ négy évet is :-D
Bár ez egyáltalán nem vicces...

tsanyi 6978 2011. augusztus 2. 13:25   Válasz erre: 6972
Akkor kire kellett volna szavazni?........a jobbik most bizonyította, hogy teljesen a fityisz mögött áll mikor vona istenítette zorbi lépéseit(tehát a rájuk adott szavazatomat nem fogom többé ismételni), a zelempé pedig új köntösben a szadesz és az sem kell, a maszop pedig amíg nem zavarják el az összes eddigi vezetõjüket nem fog labdába rúgni........tavaly sem volt választék most pedig még annyi sem........az lesz a vége, hogy csak függetlenek fognak majd bejutni ha csak lehetetlenné nem teszik a pusztán listás szavazással ezt és ahogy kinéz ez a terv.....

tsanyi 6977 2011. augusztus 2. 13:22   Válasz erre: 6973
Meg is bánták már mint a kutya........ezekre ember nem lesz aki szavazna ha csak nem a külföldiek.......

Semi 6976 2011. augusztus 2. 13:16  
Egyébként meg az egyik kedvenc harckocsim pont a BTR.

Sokkal szebb lenne az akció, ha nem sajnálták volna a BTR fényezését és nem rámpán hajt fel a demo autóra.

Semi 6975 2011. augusztus 2. 13:13  
Ezt kéne csinálni itthon is a sok marhával...
http://kerekagy.blog.hu/2011/08/02/pancelautoval_taposta_le_a_bicikliuton_parkolokat_a_polgarmester

Olívia 6974 2011. augusztus 2. 12:40   Válasz erre: 6972
Ez inkább ügyes figyelem elterelés. Amíg az átnevezésekkel foglalkozik a nép, addig sem figyeli amit a "fû" alatt csinálnak.:-(((
Sajnos egyre rosszabb a helyzet.

Pedig én optimista vagyok!:-))

Semi 6973 2011. augusztus 2. 12:18   Válasz erre: 6972
Csak a Sanyi el ne olvassa :-D
A családja 80%-a rájuk szavazott :-D

klimas 6972 2011. augusztus 2. 12:05   Válasz erre: 6971
Amit tesznek az egy pszichiátriai esettanulmány , röviden kényszeres cselekvés. Mivel egyebet sem tudnak csinálni, kínjukban neveket változtatnak, azt gondolva , hogy ez az idõk végezetéig, a nevükhöz kötve, fennmarad!

Amint már sokszor írtam, nem ezeket állítanám sorba......., hanem a sok-sok ostoba barmot akik biztosították nekik a 2/3-ot.

Semi 6971 2011. augusztus 2. 11:26  
Miféle kommunista állat volt Lágymányosi kapitány, hogy Rákóczi hidat kellet csinálni a Lágymányosiból? Miért nem döglik már meg az összes fideszes paraszt? Nincs mivel szórakozniuk? Az ilyen nagyszabású tetteikért kapják a fizetésüket az én adómból? Takarodjanak már a Q anyjukba!

kmenyus 6970 2011. augusztus 1. 23:00   Válasz erre: 6966
Kizárt dolognak tartom, hogy megnyerje. De ha mégis megtörténne, akkor a bankok majd levelet küldenek minden adósnak, hogy megszüntetik a hitelszerzõdést és 15 napon belül fizessék be a fennálló tartozást. Persze segítenek majd valamilyen konstrukcióval, aminek megint lesz valami buktatója. Nincs mit tenni, mint fizetni az árfolyamtól függõ részleteket és rimánkodni, hogy a frank lefelé megy, a forint felfelé, a munkahely meg nem szûnik meg közben...

tsanyi 6969 2011. augusztus 1. 21:15   Válasz erre: 6966
Pont ezt beszélem régóta csak eddig az volt a mantra, hogy a hitelt felvevõ gebedjen meg és viselje ha nem volt esze.....csak most, hogy tömegével jelentkezik a gond egyre többen kimondják a valót.....és ugye abba azért bele kéne még gondolni, egyáltalán miért is vettek fel tömegesen hitelt az emberek? ......azért csak nagyon kevesen, hogy elverjék és ameddig tart jól éljenek és utánuk a vízözön.......a döntõ többség csak elõremenekült a már 2004 vagy már elõtte bekövetkezett egyéni válsága elõl mikor is annyira megdrágultak a rezsi költségek( a szomszédok és szinte mindenki akivel errõl beszélek), hogy már akkor elvették volna a szolgáltatók a házát ha nem fizetett volna hitelbõl ami sajnos most üt vissza......egy hatalmas ugrás volt akkoriban a megélhetés költségében amit persze a jövedelmek nem követtek....aki viszonylag jól keresett az ezt észre sem vette, de a tömegek a minimálbérnél alig valamivel többet kerestek minden idõben és az ami addig elég volt egy viszonylagos megélhetésre ugyan sok lemondással, de azért éhezni és fázni még nem kellett, na ez a kereset lett hirtelen 2-3 év alatt nagyon kevés...és ezért vették fel a hiteleket....ezt is egyre többször kimondják, egyenlõre mondjuk még csak az info-n hallottam, de letagadni nem lehet így elõbb-utóbb egyre inkább elõtérbe kerül ez is...

kawa70 6968 2011. augusztus 1. 21:08   Válasz erre: 6966
Nem ez az akinek szintén van hiteltartozása, és ezen felbuzdulva hirdeti magát ilyen ügyekben, de még egyetlen ügyet sem nyert meg?
Olvastam valamelyik ujságban cikket errõl, és ha veszt akkor az ügyfél még penget vagy 900 ezer forint perköltséget meg miegymást.

kawa70 6967 2011. augusztus 1. 21:05   Válasz erre: 6965
A feketék azok egymás közt rendezik a dolgaikat, ritkán vannak keresztbeüzletelések. Sõt! A cigókkal fehér nem is tud uzsorázni, mert leszarják, kiröhögik és nem adják vissza a lóvét. Csak a fajtársaiktól reszketnek.
Viszont a világosak közt is van jónéhány nem annyira toleráns. Leginkább kigyurt kopasz fazonokkal mozognak.

Audimania 6966 2011. augusztus 1. 21:04  
Ha már hitel a téma: http://hvg.hu/gazdasag/20110801_per_devizahitelek_ugyved#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_8_1
Ráférne a hitelesekre egy kis rendrakás ...

tsanyi 6965 2011. augusztus 1. 20:59   Válasz erre: 6964
Ez tény.....nem a legfeketébbtõl kell hitelt felvenni, azért itt is van elit...:)))

kawa70 6964 2011. augusztus 1. 20:56   Válasz erre: 6963
Többnyire nem ilyen melegszivûek. És nem tudod, milyen vérmérsékletûvel hoz össze a sors. Itt nincs kifüggesztett általános szerzõdési feltételek.....

tsanyi 6963 2011. augusztus 1. 20:48   Válasz erre: 6962
Fene tudja, mármint az uzsorásnál a csúszás...az egyik kollégám rendszeresen késik, de komoly fenyegetést még nem kapott....annyival tolódik a futamidõ némi plusz kamattal...

kawa70 6962 2011. augusztus 1. 20:45   Válasz erre: 6961
Ahogy mondod. Ráadásul a bank sem olcsóbb, pláne ha ne adj isten csuszásba kerülsz a részletekkel. Viszont az elõbbieknél nem illik késni.....

tsanyi 6961 2011. augusztus 1. 20:41   Válasz erre: 6959
Ugyan személyesen egy uzsorást sem ismerek, de pár kollégám/ismerõsöm vett fel tõlük pénzt.......és annyival tisztességesebbek voltak a bankoknál, hogy amiben az elején szóban megállapodtak azt a "futamidõ" végéig tartották......a bankok nem......ennyi..

tsanyi 6960 2011. augusztus 1. 20:39   Válasz erre: 6957
Ez tudatosan végigvitt dolog volt az elmúlt párszáz évben.....illetve mondhatnék 1000-et is...a németek késõbb osztrákok miután Istvánt megvették kilóra és német grófokkal és kisebb nemeseik tömegével bevonultak ide és leverték Koppányt egyfolytában azt hangoztatták nyugaton, hogy Magyarország nem létezik, az az õ területük csak mindig balhé van....ezt fõleg a habsburgok vitték tökélyre és ezért volt igazából a trianoni történet is mert egyszerûen nyugaton egyáltalán nem is tudták, hogy olyan mint Magyarország létezik mert simán osztrák területként volt nyilvántartva és ezért darabolták ilyen sok kicsire, hogy ezzel végleg eltöröljék az európai színtérrõl a habsburg birodalmat ami sikerült is........és ha belegondolunk nagy magyarország igazából már nagyon régóta nem létezett mert elõször a török és az ezokán keletkezett gyengeségünket kihasználva végül az osztrákok kebeleztek be minket....

kawa70 6959 2011. augusztus 1. 20:37   Válasz erre: 6958
Mert a bankoknak az a jó, ha minél több pénzt le tudnak huzni az ügyfélrõl. Természetesen jogszerûen...
És még az uzsorásokat meg a Providentet szidják.......Pedig azok nyilt lapokkal játszanak.

eröt 6958 2011. augusztus 1. 20:30  
Azon elmélkedem,hogyha van még három havi törlesztésem az autómra(összesen ca.100marék HUF) és inkább odaadnám most mint szarozzak vele novemberig akkor a zsiráfok miért akarnak még hitelmódosítás vagy miszar miatt még +huszonvalamennyit?
Nem az a jó pénz ami a kasszában van hanem ami az ígéretekben?Szét kéne már csapni közöttük mert a zemberek ezt akarták.Vagy nem de akkor meg hülék.
Helyesírási tanácsokat a kitérdekel topicba kérem.
(Ezt azért mert kezd elharapózni nyelvészkedés a legkülönbözõbb hírek hozzászólásai között.)

kawa70 6957 2011. augusztus 1. 20:12   Válasz erre: 6953
Itt olyan nem lesz. Ekkora széthúzó nemzetet még hátán a föld nem hordott.

kawa70 6955 2011. augusztus 1. 20:10   Válasz erre: 6951
Na jó, de ez Magyarország. A korlátlan lehetõségek hazája.........ha jó segget nyalsz.

tsanyi 6953 2011. augusztus 1. 20:01   Válasz erre: 6952
Az van......ha fordított lenne a területfoglalás mi is ezt mondanánk....., de mivel egyenlõre nekik jött össze a mi földünkön élni jó hogy mi vagyunk a dühösebbek.........bár nem értem miért......a történelem errõl szól, az erõsebb/ügyesebb többet szerez......evolúció.....ha majd megint mi leszünk az erõsebbek/ügyesebbek és megszerezzük akkor az abban a pillanatban úgy a jó....

Bedouin 6952 2011. augusztus 1. 19:58  
Olvastam egy érdekes kérdést egy másik linken.
A kérdés: Hogyan viszonyulnak a románok a magyarokhoz?

Több válaszoló úgy reagált, hogy sokkal normálisabban, mint a magyarok a románokhoz :o

Vélemény?

tsanyi 6951 2011. augusztus 1. 19:28   Válasz erre: 6950
Az utolsó mondatokkal arra céloztam, hogy nyugaton a bankoknak van felelõssége és õ is bukik ha rosszul alakul, pl. az usa-ban a "válság" elõtt az ingatlan 120%-ra lehetett hitelt felvenni ami egyértelmûen csak a spekulációt és a csalást szolgálta míg nálunk ugye legfeljebb új építésûnél lehetett 80% körül(vagy inkább több) behitelezni, sima jelzálognál max 60, de inkább 40-50%ot adtak így a bank már eleve nem tud bukni és mégis úgy számolnak egy esetleges bedõlésnél, hogy hiába adják el akár féláron is az ingatlant ami már amúgy is bõven több az addigi visszafizetésekkel együtt mint a felvett hitel, de ugye a számításokkal simán bebizonyítják, hogy még mindig sokkal többel tartozik mintamennyiért a haver megvette az ingatlant így egész életében adós marad immár nincstelenként....

tsanyi 6950 2011. augusztus 1. 18:43  
Itt: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/01/brutalis_hatasa_van_a_frankerosodesnek/ szépen elemezgetnek minket és leírják, hogy a hitelek törlesztõi több mint 50%-kal nõttek(szerintem aki még 2004-ben vette fel annak a 75%-ot is eléri banktól függõen) amibõl azért világosan látszik, hogy a törlesztõk emelkedése nem csak sõt nagyrészt nem az árfolyam miatt hisz az elõzõ hétig a legjobb forint/frank árfolyamhoz képest is mindössze 30%, de aki már 2006-ban vette fel annak már csak 15-20% az árfolyamváltozás és mégis 50% fölött nõttek a törlesztõk......na erre mondom én évek óta, hogy tisztességtelen magatartás a bankok részérõl sõt ez gyakorlatilag a legvadabb uzsorát testesíti meg hisz miféle jog az, hogy csak nekik lehet egyoldalúan változtatni a szerzõdésben foglaltakon a hitelt felvevõ kárára........érdekes módon ez már az eu elé is került és talán változtatni fognak ezen a tolvaj gyakorlaton bár nekik nem érdekük hisz ez a nyugati országokban kizárt, csak a kelet-európai országokra találták ki a nyugati bankok és ebbõl finanszírozzák a nyugati lakosságnak a rendkívül kedvezõ hiteleket amit ha nem fizet esetleg vissza az adós attól még nem nyomorodik meg egész életére mint nálunk hanem mindössze a fedezetül szolgáló tárgyat veszíti el és tiszta lappal új életet kezdhet, csak errefelé divat az adósrabszolgaság a bankok és újabban a munkáltatók felé is....

kawa70 6949 2011. augusztus 1. 16:06   Válasz erre: 6948
Ez úgy baromság, ahogy van. Én általában hármat is használok, firefox, chrome, explorer - mikor melyik a gyorsabb vagy alkalmasabb. De telefonon is van vagy három telepitve.
Annyiban viszont lehet igazság a cikkben, hogy a számitógép felhasználók száma gyarapszik folyamatosan, és egyre alacsonyabb iskolázottságú emberekhez is eljut, és egyre idõsebbek is kezdik használni, ha másért nem, mert azzal tartják a kapcsolatot családjukkal. Alapból többnyire az explorer van felkinálva, és ezen nem is változtatnak.
Sokan közülük csak a ki és bekapcsolás erejéig folynak bele a gép kezelésébe, nem hogy még letöltsenek, töröljenek, bele avatkozzanak a beállitásokba - jó az úgy ahogy van. Ha meg nem megy majd jön a számitógép javitók tömkelege (mindenféle hozzáértés nélkül), úgyis tele van az ország velük.

Semi 6948 2011. augusztus 1. 13:29  
Na errõl elmélkedjetek! Az Internet Explorert használók átlagban hülyébbek, mint az Operások. Én a Chrome-ot nyomatom mostanában ami a középmezõny, de korábban Operáztam. Ez azt jelenti, hogy elittam pár agysejtemet?
http://index.hu/tech/2011/08/01/akinek_van_esze_nem_hasznal_internet_explorert/

tsanyi 6947 2011. július 31. 16:25  
Mekkora kamu már ez is:)): http://szulunkosztcsok.blog.hu/2011/07/31/szulunk_oszt_dolgozunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_31&utm_campaign=index .......mégsem alszanak hétvégén a bérbloggerek?....persze plusz pénzért félre lehet tenni a vasárnapi ebédet...:)))

tsanyi 6946 2011. július 31. 15:51  
Az egész egy szemét csalás: http://tagokvagyunk.blog.hu/2011/07/31/alfonz_kiraly_rozsdas_kardja ....és erre hivatkozva szórakoznak az emberekkel, szerintem simán meg lehet venni a minõsítéseket.......értem én csak nem akarom érteni, hogy miért van ez így......nincs mese, amíg gyökeres változás nem lesz világszerte(ami azért érik mert nyílnak a szemek) így fog menni....

tsanyi 6945 2011. július 31. 15:46  
Viccelnek? Vagy ez csak akkor uzsora ha nem bank nevében csinálják?: http://www.penzcentrum.hu/hitel/igy_mukodik_az_uzsorasok_bankja_a_70_szazalekos_kamat_titkai.1029171.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

ugyanez a rendes banki magatartás is az adóssal szemben.......

tsanyi 6944 2011. július 31. 15:41  
Érdemes a kommenteket is elolvasni: http://egyenlito.blog.hu/2011/07/31/he_viktor_nyakig_benne_vagy?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_31&utm_campaign=index .....és mivel hétvége van meglátszik, hogy mi a valódi kommentelõk véleménye(persze lehet, hogy van köztük bérkommentelõ a libsi oldalról, de szerintem nem csak azok írtak) mivel 1 db(eddig) ormányvédõ sem volt mert nem hétköznap és munkaidõ van amikor a fizetett kommentelõk melóznak...:)

kawa70 6943 2011. július 31. 10:17   Válasz erre: 6942
Igen, erre reagált is több kommentelõ, sõt az egyik irta, hogy ezeket õ sem alkalmazná ilyen szellemi képességekkel.

Olívia 6942 2011. július 31. 10:09   Válasz erre: 6941
De azért az döbbenet, hogy mennyire nem tudnak olvasni az emberek. Az elõzõnél többen megbántódtak, mert diszkriminálja õket a cikk, értelmezésük szerint. Miközben pont arra hívja fel a figyelmet, hogy mi a nagy magyar helyzet!:-(((

Általában az a gond sokszor, hogy olvasásiképtelenségük miatt, az emberek félreértenek írásokat. Aztán folytatódik ez az írásképtelenséggel.:-)))

kawa70 6941 2011. július 31. 09:58   Válasz erre: 6940
http://valtozasmenedzser.hu/2011/07/tolem-ezert-kapsz-munkat/

Itt az eredeti bejegyzés, tenger hozzászólással amit érdemes olvasgatni. Én végig olvastam, tartalmas......Vannak nagyon jó beszólások, és elég kevesen értenek egyet a szerzõvel.

tsanyi 6940 2011. július 31. 09:23   Válasz erre: 6939
Igazad van, vicc ez a poszt és semmi köze a valósághoz, nyilván erõsen kormánypárti fizetésbõl élõ egyáltalán nem vállalkozó hanem bértollnok írta megfelelõ cenzúra után.....a tanácsadói szerzõdéssel kivett pénzek pedig mindig kamuk......amelyik vállalkozásnak külsõs tanácsadó kell és azért milliókat kifizet az hamar tönkremegy, mondjuk aki ezt csinálja be is csõdöl egy csomó kifizetetlen alvállalkozóval és navos tartozással a háta mögött vigyorogva.....és persze lehetõleg külföldi a "tanácsadó" akit nem lehet utolérni, az elõzõ cégnél egy holland és egy svájci nevére voltak kiállítva havonta a 40-60000€-s számlák(nem elírás, ennyit vettek ki a tulajok) amiket persze akkor is elutaltak amikor már 1 éve nem fizettek a beszállítóknak és több éve az apeh-nek.................és sosincs lebukás hisz "nagy" emberek is benne vannak....

kawa70 6939 2011. július 31. 09:10   Válasz erre: 6925
Itt a válasz a linkre:
http://ingatagingatlan.blog.hu/2011/07/30/tolem_ezert_kapsz_munkat

A magyar valóságtól erõsen elrugaszkodott - valószinûleg canabis származék hatására - dacból íródott cikk.

Vállakozói szemmle nézve sajnos az elsõvel tudok egyetérteni, a saját bõrömön érzem, tapasztalom. Az utóbbi kivitelezhetetlen, megvalósitása esetén életmû dij jár. Aki ennyit bele tud ölni egy cégbe, annak nem szempont semmi, ráadásul a megtérülésrõl szót sem ejt - ami elég kétséges. Pláne a 100.000 Ft-os óradijas tanácsadó mellett (gondolom fideszes lehet a cikkíró, ott divat a magas óradíja tanácsadó alkalmazása és azt hiszi a civil életben is igy mûködik.)
Sajnos felénk számít 10 forint is az árak esetében (és nem a szegényebb megrendelõknél), és szarnak a marketingre meg a belefeccolt pénzbe, a golfpályákra, de sok esetben a minõség elelnõrzése sem szempont. Legfeljebb utólag jagatnak.
A fusiban dolgozó igenis óriási problémát jelent, a nõket és ötvenentuliakat valóban nem szivesen alkalmazzák épp az eredetiben leirtak miatt (feleségem esetében megtapasztaltuk mi is szülés elõtt), többnyire határozott idejû (max féléves ) munkaszerzõdésekkel küszöbölik ki amit hosszabitgatnak (viszont mint tudjuk semmi nem jár lejárta után).
Szóval a szerzõ egy elvakult fideszes barom..........

nagytia 6938 2011. július 31. 08:56  
köszi, bár egyenlõre még nem teljesen, vizsgálat folyt.köv, nem tudni mi az oka a betegségének, egyenlõre :(
igazad lehet, sok ember ég ki a szakmájában ha túl sokáig melózik ott (bár ez az ápolócsaj szerintem még nálam is fiatalabb lehetett...).
köszi a tanácsokat :D

Olívia 6937 2011. július 30. 20:25   Válasz erre: 6936
korházban=kórházban:-))

Olívia 6936 2011. július 30. 20:24   Válasz erre: 6935
Szomorú, annál is inkább, hogy ez egy gyerekosztályon történt.:-( Tanácsolom, fordulj máskor az orvoshoz, ha pont nincs bent a kezelõorvos, akkor az ügyeleteshez. Jogod van az információhoz!!
Nem akarom bántani a kollégákat (25 évig dolgoztam korházban), de túl sok a kiégett és a tudásban egy alacsony szinten megrekedt a pályán. Nagy felelõsség, nincs ünnepnap, hétvége, 3 mûszak és a fizetés a béka se...alatt.
Engem még nem fenyegetett a burnout, de nem akartam megvárni, ezért váltottam. Csak ez az a terület, ahonnan ezt megtenni nagyon nehéz.
Konkrétan a Te esetedben, valószínû, hogy pl. egy tenyésztés megjöhetett, ami miatt célzottan tudtak gysz-t adni, nem csak általánosan. Remélem már jól van a gyerkõc!!:-))

nagytia 6935 2011. július 30. 20:04   Válasz erre: 6934
lehet nem kompetenciája, nem akartam részletekbe belemenni, de pontosan ez így volt:
jelezték h gyulladáscsökkentõt adnak a fiamnak, nem kérdeztem semmit! hisz bízok bennük, tudják mi jó a gyerkõcömnek! este meg is kapta az elsõ adagot. majd másnap délben másfajta gyógyszert hoztak fél adagot, és ez este ismétlõdött....az elõzõ esti adagot azóta sem láttam :) és ezt nem értve mentem ki és kérdeztem meg hogy akkor AZ mi volt? (persze nem ilyen nyersen tettem fel a kérdést!) tehát én vártam a déli adag után hogy talán ez is szükséges, és az elõzõt majd este újra látjuk, de miután nem így lett, csak kíváncsi lettem. még elnézést is kértem mielõtt belefogtam a kérdésembe!!
az ápolócsaj igen arrogánsan felelt, NEM emelkedõ volt a hangszíne, hanem rögtön magas c-n kezdett TÁMADNI....

Olívia 6934 2011. július 30. 17:56   Válasz erre: 6933
2-hez annyit, hogy errõl a kezelõ orvossal kell beszélned, a gyógyszerelésrõl való tájékoztatás nem kompetenciája a nõvérnek. Neki az a feladata, hogy az orvos által elõírtat pontosan megkapja a beteg.
szerintem Te is szenzitívebb vagy, lehet hogy a gyerekeddel kapcsolatos dolgok miatt, ami teljesen ért5hetõ lenne, valamint általában az emberek türelmetlenebbek és mindent személyes támadásnak vélnek, egy kérdést, egy kérést.
A napokban voltam szemtanúja egy jelenetnek a villamoson. Egy középkorú, kissé kopottas, kissé alkoholistának kinézõ pár, akik akkor pont nem voltak részegek, hangosan "beszélgettek", érezhetõen azt keresve kibe köthjetnénekl bele. A tréma az volt, hogy a jármûvön ez vagy az az ember hogy néz ki, mit csinál, stb. Az utasok megpróbáltak nem tudomást venni róluk, annyira azért szerencsére nem volt "bátorságuk", hogy tetlegesen bántsanak bárkit is. Jeleztek, megkönnyebbült érezhetõen a jármûvön utazók, szerencséjük volt. A megállóban egy kis öregasszonynak már nem annyira, pont elõtte nyílt ki az ajtó, nehezen mozgott, nem ugrott el idõben a két lump elõl, mert a férfi hangos káromkodások közepedte lökött rajta egyet, szerencsére aki mellette állt, elkapta.:-((
Utána a fazon láthatóan megdicsõült arccal ment tovább.:-((

nagytia 6933 2011. július 30. 17:23  
én pedig azon elmélkedek mostanában, hogy mi a franc van az emberekkel????

1. hentesboltban: kérhetném az alsó tálca húst? válaszul odadobja (h ne írjak csúnyábbat) elém a pultra úgy, hogy majdnem leesett róla!

2. 8 éves kisfiammal a kórházban (ma jöttünk haza): meg mertem kérdezni a 2. napon, miután másféle gyógyszert hoztak 2. alkalommal mint elõzõ este 1. alkalommal, hogy mi is a gyógyszer neve amit adnak? válaszul leordítja a fejem az éjszakai ügyeletes ápolócsaj, hogy miért õt kérdezem!? (mellesleg 2-3 perces kiabálás kellett ahhoz h elõvegye a lapunkat és megnézze!!)

3. a Coop-ban: 1,5l-es ásványvizet bontottam fel, le volt járva, NEM GYENGÉN!! visszamentem jelezni pusztán jóindulatból (!! - mert én is dolgoztam élelmiszerboltban) nehogy másnak is eladjanak belõle. válaszul közölték, a "2007. júl. 12." dátumot fordítva kell értelmezni, azaz 2012-ben fog lejárni! :o hát hülyének nézik az embert??? kértem hogy kostólja meg! ki szavaz arra hogy megtette?? fel van háborodva, a gyártóra meg már mindenkire fogja, a lényeg: õ nem hibás! ki kéri magának!

ESZMÉLETLEN!!

Olívia 6932 2011. július 30. 15:21  
Érezhetõ itt is kukurikú hiánya, vajon mi lehet velük?:-(

Valakinek van infója Róluk?

Olívia 6931 2011. július 29. 15:21   Válasz erre: 6929
Sosem tudhatod, mi mire lesz jó, így ha lehet ne vágja el az ember a kapcsolati szálakat. Az én lehetõségem is régi ismerettségbõl eredeztethetõ. :-))

kmenyus 6930 2011. július 29. 15:06   Válasz erre: 6929
Ja az elõzõ, az nem egy válasz volt, hanem egy új hsz! :)

kmenyus 6929 2011. július 29. 15:06   Válasz erre: 6928
Elvileg perelhettem volna, amikor kirúgtak. De úgy voltam vele, hogy jobb a békesség, meg végül is nagyvonalú csomaggal hajtottak el. Aztán mit ad Isten, majd egy évvel késõbb az engem kirúgó igazgató pozitív ajánlása miatt vettek fel az új helyemre. Dejó, hogy nem hepciáskodtam!

tsanyi 6928 2011. július 29. 14:58   Válasz erre: 6925
A linkben szereplõ dolgok nagyon igazak......pár alkalmazottamnál elõfordultak a benne foglaltak és ezért sem akarok többször senkit sem foglalkoztatni akkor sem ha megtehetném és szükség lenne rá....

Olívia 6927 2011. július 29. 14:51   Válasz erre: 6925
A Start kártya kimaradt!.-))

kmenyus 6926 2011. július 29. 14:45   Válasz erre: 6897
Ez nagyon ütõs :))) Ha jól értem :)))))))

kmenyus 6925 2011. július 29. 14:40   Válasz erre: 6924
Sajnos a legtöbbször olyan döntést kell hozni, ami részinformációkon alapul. Na az a nagy meló, amíg ezeket az ember összegyûjti és a helyén értékeli. Ezek után dönt és reménykedik, hogy jól döntött. Akinek többnyire bejön az sikeres lesz, a másik meg lúzer. És az ember rohadtul reménykedik, hogy lehetõleg ne a lúzer kategóriába kerüljön.
Igaz ez projekt szemléletû gondolkodás, de én így dolgozom és élek. Sajnos néha úgy érzem, hogy sikerül a lúzer kategória felé tendálnom :)

Más: most kaptam a linket: http://jakabandor.blog.hu/2011/07/27/tolem_ezert_nem_kapsz_munkat Jópofa :)

Olívia 6924 2011. július 29. 14:34   Válasz erre: 6923
Én már jó ideje nem tartom feleslegesnek a biztosításokat, viszont ahogy látom ez a "jövedelem kiesési biztosítás" már nem vonatkozik rám, csak alkalmazottként lehetnék rá jogosult.
Én utánajárok mindennek, megtanultam a saját bõrömön, az elmúlt X évben. Azt tudja az ember minõsíteni, amit megismer, ha csak hallomásból szerzett, részinformációi vannak, akkor sosem tud jól dönteni. Ha igen, akkor mázlija van, de az nem lesz mindig így, feltétlenül.

kmenyus 6923 2011. július 29. 14:26  
Ez nagyjából minden biztosítással így van. Amíg nincs baj, addig felesleges kiadásnak tûnik. 20 éve mindig kötünk külföldi utasbiztosítást. Összeszámolva a ráfordításokat, már egy luxusnyaralás is kijött volna belõle. Felesleges rossznak tartottam. Egészen tavalyig, amikor a nejem a nyaralás utolsó napján kórházba került a lengyeleknél. Megérte a biztosítás.
Ennek ellenére ez a munkanélküliségi biztosítás kicsit idegennek tûnik számomra még mindig... Ugyanúgy, mint a DAS közlekedésjogi valamije, amirõl most még keveset tudok. Jövõ héten már okosabb leszek, mert találkozok velük.

Olívia 6922 2011. július 29. 14:25   Válasz erre: 6921
Mivel nem ismerem a kondíciókat mert akkor nem volt aktuális, most majd utána nézek!:-)
Na nem azért, mert szeretném, hogy az legyen, csak ugye sosem lehet tudni!

tsanyi 6921 2011. július 29. 14:23   Válasz erre: 6920
Jóval minimálbér alatti pénzt fizettek volna 3 hónapig és utána még 3-ig annak a felét és annyi....

Olívia 6920 2011. július 29. 14:13   Válasz erre: 6919
Viszont, ha átmenetileg fizetnek akkor, amikor nincs, elõtte inkább fizetek, hogy túléljem a nélkülözés idõszakát!!

tsanyi 6919 2011. július 29. 14:11   Válasz erre: 6916
Pár éve amikor bejött utána néztem és nagyon keveset és rövid ideig fizetnek viszonylag sok díjért......legalábbis akkor, de nem hinném, hogy sokat változott volna.....

Olívia 6918 2011. július 29. 14:08   Válasz erre: 6917
Elfogadtam a közös megegyezést, a velem együtt leépítettek közül nem mindenki tette, mivel szabálytalan volt és õk szántak rá (kockáztattak) erõt-idõt-pénzt, hogy tegyenek ellene. Nekem akkor úgy felelt meg, ha elfogadom, mert már körvonalazódtak bennem a tervek, amiket késõbb megvalósítottam.:-))

Ez kicsit más , ha nincs pl a hitelbiztosításom, akkor ezt az 1 évet nem tudom végig csinálni! Persze + költség volt már elõtte és az most is, de nem vesztettem el a lakásomat (még:-()!

kmenyus 6917 2011. július 29. 14:01   Válasz erre: 6916
Ott van a végén, hogy közös megegyezésre nem fizetnek. Namost nem tudom te hogy jártál, de az én környezetemben szinte mindenkit, beleértve magamat is, közös megegyezéssel rúgtak ki. Nyilván azért, mert egy picit jobbak voltak a feltételei, mint a rendes felmondásnak. Igaz itt lehetne matekozni, hogy mi éri meg jobban: a biztosítási teljesítés vagy a plussz, amit a cég ad.

Olívia 6916 2011. július 29. 13:08  
Miért lenne hihetetlen?
http://www.origo.hu/uzletinegyed/jog/lakossagi/20110727-hihetetlen-de-munkanelkuliseg-esetere-is-lehet-biztositast-kotni.html

Ha annak idején tudok róla (ez nem napjainkban keletkezett lehetõség, bõ másfél éve már biztosan volt, csak én nem tudtam élni vele, mert már munkanélküliként hallottam róla:-((), akkor én is kötök!

tsanyi 6915 2011. július 28. 21:10  
Pécsiek és mindenki más figyelmébe....a video igen jó:))): http://egyenlito.blog.hu/2011/07/28/igy_targyal_a_sikeres_polgarmester?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_28&utm_campaign=index

tsanyi 6914 2011. július 28. 20:47   Válasz erre: 6912
Ha arra célzol, hogy Pegaso mszp fun lenne hát nem gondolnám.....a többség utálja már az összes szennyes pártot és vezéreiket.....

tsanyi 6913 2011. július 28. 20:46   Válasz erre: 6910
Attól tartok a következõ választásnál nem lenne baj ha ENSZ megfigyelõk lennének jelen....van egy furcsa érzésem........hihetetlenül ragaszkodnak a hatalomhoz, errõl szólt az egész eddigi ténykedésük, szinte semmi mást nem csináltak csak erre hoztak törvényeket....

boss2 6912 2011. július 28. 13:10   Válasz erre: 6910
Nem szereti ha kisbetûvel írod ! szerintem az mszp-nél is ugyan így jelezne a helyesírás ellenõrzõd ha kis betûvel írnád ! ! :)(: és az értelmezés is ugyan az lenne ?????
Próbáld ki ! Nekem lesz igazam :)

Pegaso650 6910 2011. július 27. 22:26   Válasz erre: 6904
Sanyi elõbb utóbb még az is kiderül, hogy mindenki ezekre szavaz az országba :D
A lényeg a statisztika... persze azért van ez így, mert hinni akarják :)
A fidesz gyengéje a hiúság, ezt kell kihasználni :)

u.i.: a helyesírás ellenõrzõ piros hullámmal jelölte a fideszt. Úgy látszik számára is értelmezhetetlen :DDDD

desiderus 6909 2011. július 27. 20:25   Válasz erre: 6908
Há tigen...dajcsfürtompika...
Kiváló kreációja a jelenleg regnáló csürhének. A stílusa úgy kb a Mahacskala csapatának tevepásztori státuszú drukkerjének felel meg. Az értelmi színvonala még annak sem.
Le style cest la homme...a stílus maga az ember.....tovább gondolva : a politikusok stílusa maga a párt....

Ja és rohaggggyon meg a fidesz és a mol.

Éljen Nemecsek Ernõ.

tsanyi 6908 2011. július 27. 20:15  
Azért van egy stílusa ennek a csapatnak:))): http://index.hu/belfold/2011/07/27/deustch_ki_a_fasz_az_a_thomas_melia/

jó lesz ha rászoknak erre a világban különben beindul a sallercunami...:)))

tsanyi 6907 2011. július 27. 20:06   Válasz erre: 6905
Ez teljesen kizárt!! Erre nem lenne képes egy becsületes kormány sem és persze egyetlen tisztességes és pártatlan közvélemény kutató sem fogadna el ilyen utasítást!........ja, hogy nálunk feltételezed ezt?......én sem a hazai kúrmányokra és cégekre írtam...:)

Olívia 6906 2011. július 27. 20:06   Válasz erre: 6905
Mindig volt jobb és baloldal közeli köztük, értelmetlen bármelyikkel is foglalkozni, manipuláció!:-(

desiderus 6905 2011. július 27. 20:00   Válasz erre: 6903
És arra nem gondoltatok, hogy a közvélemény kutatókat "nyomás"alá helyezték ?

tsanyi 6904 2011. július 27. 19:59   Válasz erre: 6903
Még az is lehet, hogy igazuk van.........ha jobban élek jövõre mint most akkor igen......mondjuk egyenlõre nem úgy néz ki...

Semi 6903 2011. július 27. 19:16  
http://index.hu/belfold/2011/07/27/nott_a_kulonbseg_a_fidesz_es_az_mszp_kozott/
Ki a **** akar még mindig a Fityiszre szavazni?

tsanyi 6902 2011. július 27. 15:19   Válasz erre: 6899
Nem tudom mennyire lennék megértõ ha bármelyik lányom ezt önként csinálná, szegények vagyunk és fogalmam sincs mibõl fog tovább tanulni akármelyik amelyik képes rá, de azt hiszem igen megsértõdnék ha kurválodással keresné meg rá a lét...

tsanyi 6901 2011. július 27. 15:18   Válasz erre: 6900
Az a baj, hogy a sok köcsög öreg majom aki a pénzt költi erre a kurvára az azt költi amit épp ellopott/elsíbolt vagy valami hasonló úton jutott hozzá....aki a saját munkájából lett tehetõs és nem mások letiprásával az nem költ ilyen kurvára mert megbecsüli a pénzt, erre csak azok költenek akiknek könnyen jön.....a lány pedig mindegy, hogy mennyiért csinálja, de akkor sem különb mint a sarkon álló szerencsétlen sõt még rosszabb mert önként és dalolva cidázik míg a másikat valószínüleg kényszerítették....

Jani55 6900 2011. július 27. 15:04   Válasz erre: 6899
Igen, jól érzed! (egyébként nincs igazam? ezt a sok, magát igen hatalmasnak képzelõ, hiú, öntelt, fiatal/középkorú/vén majmot rendre ilyen szépen kopasztani??? fizetik a külföldi útjait, szállodáit, napjait, ruháit és minden egyebet, plusz a jelzett munkadíját! heti 3-4 alkalom/hétvége, világot lát... ===> havi 4-6MFt-ért???)
Az öregek úgy tudják, Hajni ügyvezetõ igazgató, akármilyen cégnél, akárhol. (de nem is nagyon érdekli õket)

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114