kawa70 | 6698 | 2011. július 11. 20:48 | Válasz erre: 6697 |
Persze, hogy vannak......és magabiztosan hallgatnak, mert szerintük ez mind helyes, és jó a zembereknek, csak õk még nem tudják, de be fogják látni..... Ismerek ilyet a környezetemben is........Ha végképp nem tud értlemesen válaszolni,jön a szocikkal meg a kormányzásukkal. |
tsanyi | 6697 | 2011. július 11. 20:32 | Válasz erre: 6696 |
Nem, de várom azt a tömeget akik egyetértenek velük......a statisztika szerint még mindig vagy másfél millióan rájuk szavaznának így itt is kell lenni belõlük azért bõven.....miért nem írnak?...vagy csak simán már õk is tudják, hogy ezt nem lehet megmagyarázni?
|
tsanyi | 6695 | 2011. július 11. 20:18 | Válasz erre: 6693 |
Jí, épp ma fogadtak el egy csomót....és persze az álamfõ plusz pénze is már törvény lesz.....vazz, hova jutottunk?.....írjon már egy vérfityiszes és magyarázza el, hogy mi jó ezekben a törvényekben az embereknek?
|
kawa70 | 6694 | 2011. július 11. 20:18 |
Jut eszembe, szerdán hét forinttal emelik a benzin árát......Nagy keservek árán leengedik minden második héten két forinttal, aztán vissza a triplájával.....
|
kawa70 | 6693 | 2011. július 11. 20:16 | Válasz erre: 6673 |
A gyerekek után járó szavazat nem véletlenül sarkallatos törvény? Meg még néhány fityisz érdekeltégû................
|
tsanyi | 6692 | 2011. július 11. 19:28 | Válasz erre: 6691 |
Miért, nincs a közelben aki szereti?....már a makkpáleszt..:))
|
desiderus | 6689 | 2011. július 11. 19:03 | Válasz erre: 6685 |
Addig dumáltatok amíg megjött az étvágyam a dinnyére. Meg a meggyre. De rábaxtatok, mert mindkettõbõl van a hûtõben. A rosszmájú megjegyzéseket megelõzendõ, nem pájinka formájában. |
matador | 6688 | 2011. július 11. 18:25 | Válasz erre: 6687 |
meggyet, Dél-Amerikábol, az ügyvéd úr Torgyánéktól.
|
klimas | 6687 | 2011. július 11. 18:23 | Válasz erre: 6676 |
Jaj, már megint az a rossz indulat! Hát nem emlékeztek a nagy csókos haverra, aki Mexikóból akart epret vagy cseresznyét vagy mi a szart importálni???? Gyerekek! Már csak a fehér öltöny hiányzik......
|
tsanyi | 6686 | 2011. július 11. 18:20 | Válasz erre: 6685 |
"Amilyen alapon a lékelést betiltották ugyanúgy a fagylaltoskanalat is belehetne. " Be is fogják, ezután marokkal kell kiszedni(esetleg a nyelvével ha van igazolása a betegségeirõl és ki is van függesztve) nem azzal az összetuszmákolt fémizével...:)) |
qqriq64 | 6685 | 2011. július 11. 18:14 | Válasz erre: 6676 |
Teljesen jó írás minden sora igaz. Amióta nem lékelnek én úgy veszek dinnyét hogy minél nagyobb legyen. Nekem eddig bevált hogy a nagy dinnye az érett dinnye. Ma is vettem a biai laposban egy 16kilósat. Nem is csalódtam. Amíg lékeltek lehetett kisebbet is venni. Amilyen alapon a lékelést betiltották ugyanúgy a fagylaltoskanalat is belehetne. |
matador | 6683 | 2011. július 11. 18:06 | Válasz erre: 6682 |
nem , mert a Liszt hegy azonnal átvette a kis csákót rep irányítonak, szegénykém azóta tripla pénz keres fele annyi okoskodásra. Most a saját fejét kockáztatja ha el-Q valamit, valamint a 100 valahány utasét esetleg.
|
tsanyi | 6682 | 2011. július 11. 17:57 | Válasz erre: 6681 |
Gondolom az volt neki kiadva.......most meg közmunkás lesz valamelyik stadion építésénél vagy a zorbán mauzóleumnál....bár azt szerintem sokan szívesen építenék már azzal a kikötéssel ha kész, akkor lakót bele...:))))
|
matador | 6681 | 2011. július 11. 17:27 | Válasz erre: 6679 |
annyira nem! a lényeg a kisember elvitte a balhét, mert nem továbbította a megkeresést , engedély ügyben a megfelelõ katonai biztonsági hivatalnak, csak a "polgári légügynek"
|
klimas | 6680 | 2011. július 11. 17:09 | Válasz erre: 6665 |
" ......belügyeibe ami felvet pár kérdést és ez lehet akár bárkit érintõ dolog is a jövõben..... " Nem lehet, már megvan, és érint....(((((( |
matador | 6678 | 2011. július 11. 16:54 | Válasz erre: 6677 |
kérdezd a katonai ügyészséget és a "önkéntes" nyugdíjba vonult ezredeseket.....
|
colt45 | 6677 | 2011. július 11. 16:52 | Válasz erre: 6655 |
tsanyi!Szerinted kik hozzák ebben országban a döntést?Elhiheted hogy Izraeli útlevelük van. Emlékszel még a két Izraeli kémrepülõre ami Ferihegyen átstartolt?Milyen nagy csönd lett arról is. |
Bubó Doki | 6676 | 2011. július 11. 15:50 |
Gyereknek kötelesség, felnõttnek dicsõség! Dinnyét zabálni. A Hosszú Menetelés nem az élvezetekrõl szól, ha meg akarunk szabadulni a minket környestelen-körbe bekerítõ imprrilista világ romlásunkat óhajtó ármányaitól akkor biza áldozatokat kell hozni. Túl sok dinnyét termelt a magyar mezõgazdasági vállalkozó? Hazafias kötelesség felzabálni, aki magyar dinnyét fal! Lesz itt kötelezõ regisztrációja a dinnye-dílereknek, a portéka kötelezõ osztálybasorolása, minden, amit egy idióta hatalom idióta megoldásaihoz szokott ostoba bürokratái ki bírnak izzadni magukból július idusán. Az, hogy van egy kérdés, és hogy arra válasz is létezhet, csak meg kéne kérdezni senkinek eszébe nem jut. A kérdés: miért nem eszi a polgár a dinnyét? Egy lehetséges válasz: erre a dinnye osztálybasorolására régen volt egy roppant egyszerû, szinte semmi adminisztrációt nem igénylõ módszer, mindösszesen csak egy darab, a lengyelpiacon fillérekért beszerezhetõ konyhakés nevû gépre volt szükség. Az árus meglékelte, a vevõ besorolta a megfelelõ osztályba: 1. Megveszem, mérheti. 2. Vigye haza a disznónak. Aztán valahogyan valamikor valaki kitalálta, hogy nem szabad lékelni, mert fertõzés és kipusztul az emberiség. Az árus a boldogságtól ragyogó arccal szajkózta, hogy tilos lékelni, eszi, nem eszi, mostan már csak szûzen viheti haza a dinnyéjét. A mi családunk óvatos becslés szerint is betolt szezonban vagy harminc dinnyét. Ehhez a lékelés megszüntetése után kis idõvel már hatvanat kellett megvenni, majd kilencvenet, csoda-e, hogy mára ezt meguntuk? De majd most megint, ha kötelezõ lesz. Mármint nem a lékelése, hanem a fogyasztása. Forrás: Vincent -------------------------------------------------------------------------------- |
tsanyi | 6675 | 2011. július 11. 09:07 |
Hétvégén társasoztunk a családdal, kitaláltam egy új játékot: Orbán az EU-ban címüt......sorsolással eldöntöttük, hogy ki mi lesz, sajnos én mindig EU voltam......bármit mondtam kokit, sallert és tockost kaptam.......:((......:)))))))
|
tsanyi | 6674 | 2011. július 11. 08:34 |
Megnyerjük a dinnyecsatát!: http://index.hu/belfold/2011/07/10/oriasfordulat_a_dinnyepolitikaban/ aki nem velünk eszik az ellenünk!..............:)) |
tsanyi | 6673 | 2011. július 10. 19:14 |
Nem nyugszanak: http://index.hu/belfold/2011/07/10/felporog_a_torvenygyar/
|
tsanyi | 6672 | 2011. július 10. 18:59 | Válasz erre: 6671 |
Nem, Egomban.....a gyerek egész nap csúszdázott, mi nem bírtuk.....öreg vok már...:)))
|
desiderus | 6669 | 2011. július 10. 18:17 | Válasz erre: 6668 |
Akkor már értem. Végetért a jó dolog. Én is morcos lennék, ha ki kellene szállnom a medencébõl. Idén még nem is voltam strandon...... |
tsanyi | 6668 | 2011. július 10. 18:10 | Válasz erre: 6667 |
Most értünk haza Tõletek....egész nap a fürdõben ejtõztünk családostól......:)
|
desiderus | 6667 | 2011. július 10. 18:08 | Válasz erre: 6666 |
De nyûgös vagy wazze....meleg van mi ? :-))))
|
tsanyi | 6666 | 2011. július 10. 18:06 |
Az talán még probléma, hogy a legtöbben érzelmi alapon közelítenek meg alap dolgokat is.....ha én kedvelem ezt akkor is kiállok mellette ha rosszat csinál vagy ha utálom azt akkor is utálom ha jót tesz.......én könnyû helyzetben vagyok, mindenkit utálok és mindenki utál.......így csak rosszat csinál mindenki...:)))
|
tsanyi | 6665 | 2011. július 10. 17:28 | Válasz erre: 6662 |
Rendben, lehet ebbe üzletet is belemagyarázni, de az alapkérdés megmarad.....honnan tudták, hogy malév járatra kik vesznek jegyet?.....amúgy pont lesz@rom, hogy mit csinálnak velük izraelben, de ez egy olyan beleszólás és informálódás egy más állambéli cég belügyeibe ami felvet pár kérdést és ez lehet akár bárkit érintõ dolog is a jövõben.....
|
desiderus | 6664 | 2011. július 10. 13:08 |
Asszem a szívás folytatódik....se infláció se defláció, a piac mégis kamatemelést vár... Ha ezt meglépk, mármint a kamatemelést, az összes befektetõ rábukik és akkor az euro-nak reszeltek... Taro, ebben van logika ? Kíváncsi lennék a véleményedre. http://www.origo.hu/uzletinegyed/20110710-nem-all-a-svajci-frank-erosodesenek-utjaba-a-svajci-nemzeti.html |
desiderus | 6663 | 2011. július 10. 12:37 |
Tanulnunk kellene a hangyáktól..... :-)))))) http://www.origo.hu/tudomany/20110708-rabszolgatarto-hangyak-rabszolgahangyak-vedekezese.html |
desiderus | 6662 | 2011. július 10. 12:28 | Válasz erre: 6656 |
Taro-nak igaza van. Én személy szerint már unom, hogy mindenféle aktivista bénítja Európát...szervezzenek hadsereget, üzenjenek hadat, aztán hajrá. |
Pegaso650 | 6661 | 2011. július 10. 06:57 | Válasz erre: 6659 |
Sanyi ez meg van ebben a formában is: http://www.youtube.com/watch?v=dfZhCB457Gs&feature=related Szerintem ez egy reklám film, ami az egyik komment szerint arra akar rámutatni, hogy: "például ne teregesd ki az életedet a netre, legalábbis erre próbálják felhívni a figyelmet :P" |
tsanyi | 6659 | 2011. július 9. 22:36 |
attadurva, pont efelé haladunk: http://www.youtube.com/watch?v=yVTjBdPQ-ls&feature=player_embedded#at=160
|
tsanyi | 6658 | 2011. július 9. 20:53 |
De jó is lenne, ha mihamarabb bekövetkezne: http://varanus.blog.hu/2011/07/09/amikor_nem_szeretnek_orban_viktor_lenni?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_09&utm_campaign=index
|
tsanyi | 6657 | 2011. július 9. 20:53 | Válasz erre: 6656 |
Jelezték? Honnan tudták, hogy jegyet vettek és, hogy kik?....amikor valaki malév jegyet vesz elõbb elmegy izraelbe(persze csak a kifizetés után amit majd kihangsúlyozva, hogy mekkora jót tesznek visszaadnak) az igénye és ott elbírálják, hogy vehet-e?.....:)))
|
Taro | 6656 | 2011. július 9. 20:05 | Válasz erre: 6655 |
A kérdés csak hangulatkeltés. A cég ügyeibe nem szólnak bele. Jelezték a MALÉV-nak, hogy az aktivistákat nem engedik Izraelbe, így viszont a MALÉV kötelessége visszaszállítani a nem beengedett aktivistát az induló állomásra. A MALÉV úgy döntött (a MALÉV és nem Izrael), hogy akkor inkább nem is viszi el az aktivistákat, mert az +költség lenne. |
tsanyi | 6655 | 2011. július 9. 18:28 |
Mindegy, hogy ki kérdezi ha a kérdés jogos: http://index.hu/kulfold/2011/07/09/kiutasitjak_a_palesztinbarat_aktivistakat/ tényleg, miért nem? Milyen jogon/alapon szólnak bele egy más országbeli cég belügyeibe?
|
Larten | 6654 | 2011. július 8. 21:29 | Válasz erre: 6653 |
Hogy mi az a valamiért nem tudunk.... Azt hiszem itt mindenki tudja miért nem. A Merkúr is ide tartozott pl. Azt is elvitték. Most abból a tõkébõl lakóparkok épülnek amihez semmi köze Mo-nak. Cézar Ház, Király Udvar, Romai kert, Színyei... és még sorolhatnám. Szoktam mondani; a mogyorót ne a mókusok osszák el... :( |
kawa70 | 6653 | 2011. július 8. 21:14 |
http://hvg.hu/Tudomany/20110707_regi_magyar_marka#rss Hogy ebben az országban soha nem sikerült semmi, hiba volt jó kezdet. Valamiért képtelenek vagyunk élni a lehetõségekkel. |
tsanyi | 6652 | 2011. július 8. 15:48 |
""Igen, hölgyeim és uraim, a Magyar Rádióban politikai tisztogatás volt, még akkor is, ha mindenki mást mond. Kérem önöket, négy év parlamenti munkája után ne tekintsenek minket olyan naivaknak…de talán még minket tekinthetnek, de az ország közvéleményét ne tekintsék olyan naivnak, hogy azt gondolják, elhiszik, hogy a Magyar Rádióban nem politikai tisztogatás történt! Sajnos, az elmúlt hetek fejleményei egyenes folytatását jelentik annak a kormányzati politikának, amit a Kormány az elmúlt években a médiumügyekben folytatott. (…)a FIDESZ volt az a párt, amely kezdettõl fogva azt hangoztatja, hogy a Magyar Rádió és a Magyar Televízió helyzetét csak a szilárd jogi szabályozás oldhatja meg. Miért történt ez, ami történt? Egyrészt véleményünk szerint azért, mert a Kormány a legutolsó pillanatban azzal kísérletezik, hogy a kampányban elterelje a polgárok figyelmét az ország nehéz helyzetérõl. A most következõ hetekben újra a médiaügyektõl lesz hangos – érthetõ módon – a sajtó, s kevesebb szó fog elhangzani a jelenlegi Kormány végbizonyítványának egyéb, dicstelen részeirõl. Másrészt nem tudunk szabadulni attól a gyanútól, hogy a történtek újra csak a szekértábor-politika következményei, és most az egyik, éppen hatalmi pozícióban lévõ szekértábor akarja kiseprûzni a másik szekértáborhoz tartozónak vélt újságírókat a tömegtájékoztatásból; azokat az újságírókat, akik közül sokaknak az az egyetlen bûnük, hogy az objektív és pártatlan újságírás elveihez és gyakorlatához ragaszkodtak. Súlyos csapás ez a sajtó és a tömegtájékoztatás szabadságára, ami még súlyosabbá válhat akkor, ha az elkövetkezendõ években is ez a logika fogja megszabni azt, ami a média területén történik. Ebben a helyzetben kell kimondanunk azt, hogy megálljt kell parancsolni ezeknek az eseményeknek! Ameddig a politikusok nem tudnak megszabadulni attól a rögeszmétõl, hogy politikai sikereik és kudarcaik csak attól függenek, hogy ki hódítja meg éppen a médiát, addig ennek csak az újságírók és ezen keresztül a közvélemény fogja meginni a levét. Akiket most a politikai represszió sújtott, azoknak helyük van a tömegtájékoztatásban, és olyan jogi feltételeket kell teremteni, amelyek között a szakmai hozzáértés és nem az éppen kormányon lévõk politikai vonzódása határozza meg azt, hogy ki, mikor szólhat a közvéleményhez." "Deutsch Tamás, 1994. március 7. " ami akkor még rossz ma már követendõ........ezt a következetességet:)).....szélkakasok |
tsanyi | 6651 | 2011. július 8. 15:25 |
De ha már megint szóba hoztad......az megvan hogy tegnap az izraeli kormány kérésére nem szállhattak fel a palesztin ügy szimpatizánsai egy malév gépre párizsban? Ez hogy?.......egy másik állam beszól egy üzleti vállalkozásnak?......ne engedjék be õket az országukba ahhoz joguk van, de ehhez?......érdekes...
|
tsanyi | 6650 | 2011. július 8. 15:22 | Válasz erre: 6649 |
Hát a sertéskolbászos sólethez nem hiszem.....:)
|
qqriq64 | 6649 | 2011. július 8. 14:59 | Válasz erre: 6644 |
Sanyikám ne beszélj mellé, mond nyugodtan hogy azért nem eszel sóletet mert fel kell tenni hozzá a kipát:)))))))))))
|
TomRed | 6648 | 2011. július 7. 20:45 |
Seriff Polgáron: http://index.hu/belfold/2011/07/06/seriff_ur_segitsen_fogom_a_betoro_labat/ "Mindez persze akár megmosolyogtató is lehet, de egy olyan régióban, ahol egyre nehezebb a megélhetés, az ellopott tyúk, a kihúzgált krumpli és egy-egy vödör gyümölcs eltûnése is épp elég kiborító tud lenni." Egy út menti kép jutott eszembe Németországból. Láttam egy táblát a föld terület szélén, mi szerint Virág szedés saját kezûleg. A sarkon meg egy Kasse feliratú tábla. Az ottani gazdák bízhatnak abban, hogy nem mások fognak betakarítani... ![]() ![]() |
TomRed | 6647 | 2011. július 7. 16:59 |
Egy jó hangulatú írás: http://orulunkvincent.blog.hu/2011/07/06/filmhiradok_anno_es_most#more3043040
|
tsanyi | 6646 | 2011. július 7. 16:17 |
Vissza a mederbe:)......a fityisznél megvehetõbb társulat még nem nagyon volt, a maszop-szadesz csapat sem volt kutya, de õk felülteljesítenek a normán: http://vastagbor.blog.hu/2011/07/07/ennyire_feltik_az_egeszsegunket?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_07&utm_campaign=index
|
tsanyi | 6645 | 2011. július 7. 15:54 | Válasz erre: 6639 |
Kerestem a képet a téli kocsomámról, de nem lelem....na ha olyat hoznál az nem férne be a rácson, nagyon kiállt belõle az orr, amúgy jó ötlet és akkor csak fülbõl kell csinálni....az lapos...:))))))))))
|
tsanyi | 6644 | 2011. július 7. 15:53 | Válasz erre: 6643 |
Az nem menne mert sem a bab sem a lencse fõzelékformában nem kedvelõs...levesként nagyon a lencse, de a bab úgy sem...:)
|
Olívia | 6643 | 2011. július 7. 15:25 | Válasz erre: 6642 |
Mint a babból készült, füstölt hús, kolbász, gersli, fõtt tojás.....ez úgy a sütõben összesülve/fõve.:-))) Fõzess az asszonnyal, hidd el a kedvenceddé válik!:-)) |
tsanyi | 6642 | 2011. július 7. 15:18 | Válasz erre: 6641 |
Az mi?....inkább leves némi füstölt csülökkel és bõrös virslivel......fokhagymásan..:))
|
qqriq64 | 6639 | 2011. július 7. 15:01 | Válasz erre: 6638 |
Én kocsonyát viszek Sanyi. Börtönbe csak azt szabad mert élére fordítva is be lehet adni a rácson:))))))))
|
Olívia | 6638 | 2011. július 7. 14:53 | Válasz erre: 6637 |
Nem hinném, hogy az eddig ideíróknak ne lenne egyértelmû a véleménye, tehát a "némaságot" ezért nem értem. Viszek Neked majd bablevest a kóterba, jó lesz?:-))) |
tsanyi | 6637 | 2011. július 7. 14:48 | Válasz erre: 6636 |
Na ja...könnyû a más répájával csalánt írtani:)))).......engem jól elvisznek Ti meg csendben és némán egyetértetek.......az nem biztos, hogy velem, lehet, hogy azokkal akik elvisznek...:))
|
Olívia | 6636 | 2011. július 7. 14:38 | Válasz erre: 6635 |
Nem hinném, hogy bárki is természetesnek tartja, csak talán nyaralás (már ha futja), vagy egyéb, a megélhetésért folytatott "idõtöltéssel" vagyunk/vannak elfoglalva sokan. Az biztos, hogy fárad az ember és talán már nem képes, nem tud felháborodni, ettõl még nem fogadja el azt, ami megnyomorítja napi szinten az életét. Viszont a túléléshez kell némi optimizmus és jókedv, azt meg sajnos(?) ennél könnyedebb topikokban találja meg az ember. Viszont olvasunk, szerintem igen sokan, ha lesz erõd írj és néha hozzászólunk!:-))) |
tsanyi | 6635 | 2011. július 7. 14:30 |
Egy ismerõs(idõs) mesélte anno, hogy volt pár háborús övezetben békefenntartóként meg ilyenek és mondta, hogy eleinte amikor meghalt egy társa néha hányt és a lelkére vette, megviselte, de ahogy egyre több ilyen történt már megszokta és szinte fel sem vette illetve persze sajnálta, de nem tört össze.........na nagyjából úgy vlehetünk mi is ezzel a helyzettel amibe az ország került a fülkeforradalommal........eleinte ez a topic csak úgy zengett a sirámoktól, szitkozódástól meg hasonlóktól, de mára annyira belefásultunk, hogy szinte fel sem kapjuk a fejünket a kúrmány minden napi új bejelentéseire és megszorításaira.......jól csinálják, elárasztják a szemétségükkel az országot és egyszercsak azt vesszük észre, hogy ez a természetes és normális viselkedés.......
|
tsanyi | 6634 | 2011. július 7. 13:14 |
Nem tudom, hogy ezt még az elõzõ kúrmány vagy a mostani adta a multinak, de ez a trend.....a nagyok soha nem a saját pénzükbõl fejlõdnek hanem támogatásokból és kedvezményekbõl: http://homar.blog.hu/2011/07/07/allami_penzbol_epul_a_mcdonald_s?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_07&utm_campaign=index ezért nem jut semmire a kicsi mert az összes pénzt elosztják maguk közöt amit a nép befizet..... |
tsanyi | 6633 | 2011. július 6. 18:20 | Válasz erre: 6631 |
Persze, hogy csökkentek....a nagyvállalkozóké.....azoké akik a politikusokkal karöltve tesznek minket tönkre.....a kisvállalkozónak egyenlõre nõttek a terhei, de az nem is cél, hogy õk is megéljenek, a cél inkább az, hogy mind menjenek tönkre és utána alkalmazottak legyenek.......a napocskás is mikor állami pénzbõl megépült a terminálja és oda költöztek ki a kis maszekok töbször mondta, hogy addig nem nyugszik míg akár egy is talpon van, csak az õ alkalmazottai lehet bárki aki ott dolgozik.......ez eddig nem jött ösze, de eddig nem is volt olyan kúrmány aki ennyire nyilvánosan és bevallva áll a nagyok mellé vagy inkább lefekszik az akaratuknak az eddig kapott pénzért......
|
klimas | 6632 | 2011. július 6. 18:18 |
Na meg ez, bár orbánpapától már elleshették a módszert: http://hvg.hu/itthon/20110705_szijjarto_ceg_kartellezese_kapcsan_nem_te |
klimas | 6631 | 2011. július 6. 18:06 | Válasz erre: 6618 |
Akkor most mi vaaaaan??????? http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-444282
|
tsanyi | 6630 | 2011. július 6. 17:49 | Válasz erre: 6628 |
Azért érte sem lenne nagy kár, de nem az számít, hogy ki mondja hanem, hogy igaza van-e?......és igaza...
|
tsanyi | 6629 | 2011. július 6. 17:48 |
Egy kis történelem......a szerencsétlen parasztokat mennyire sanyargatták mocskos uraik 1437-ben(ez mondjuk igaz:)) ) "A kolozsmonostori konvent elõtt a parasztok és a nemesek képviselõi megegyeznek. Megszüntetik a kilencedet, a cenzus (adó) összegét 10 dénárban szabják meg, a robot nagysága évi egy nap, a sókamarás erõszakkal nem kényszerítheti õket só szállítására. Megerõsítik a jobbágyság szabad költözését és végrendelkezési jogát, a parasztok ellenõrzés végett évente gyûlést tarthatnak. A megállapodás pontjait októberben módosítják, ami a jobbágyokat hátrányosan érintette. " addig volt a kilenced gondolom a 10 dénár annál kevesebb volt.....igaz hamar módosították, de annyira rossz nem lehetett mint ami most van:) |
CJKrisz | 6628 | 2011. július 6. 17:47 | Válasz erre: 6626 |
Mondjuk ennek a beszólónak lehet, hogy elõtte be kellene venni 1-2 nyugtatót, mert a végén még ott fog agyvérzést kapni legközelebb...
|
tsanyi | 6627 | 2011. július 6. 17:31 | Válasz erre: 6626 |
Itthon, de kint kapja az ívet rendesen csak azt nem reklámozzák......
|
klimas | 6625 | 2011. július 6. 16:33 | Válasz erre: 6623 |
Nem értesz hozzá! Megy egyébként is az ország ellen vagy és a nemzeti gondolkodás kerékkötõje és egyáltalán... a 2/3 birtokában kialakult teljes megvilágosodást akarod te kétségbe vonni? Te egy cocilista libbalos ellenség vagy , tehár minimum mondjál le!
|
tsanyi | 6624 | 2011. július 6. 16:16 |
Nincs mit hozzátenni: http://www.youtube.com/watch?v=FgScDXYoQLE&feature=player_embedded#at=330
|
tsanyi | 6623 | 2011. július 6. 15:59 |
Ez érdekes: http://www.origo.hu/itthon/20110705-pinter-sandor-excege-cbsz-szerzodese-budapest-gyogyfurdoi-es-hevizeivel.html most nem konkrétan a pintér cég véltlen nyerésére gondolok hanem erre: "A közbeszerzésre összesen 17 cég jelentkezett. A CBSZ egy szolgálati órára jutó nettó 800 forintos árral, 2002 ingyen felajánlott órával és 90 napos fizetési határidõvel nyerte meg a közbeszerzést. Három olyan pályázó is volt, amelyik semmilyen szempontból sem nyújtott be rosszabb pályázatott a CBSZ-nél. A Top Cop Security Kft. 694 forintos óradíjjal, az Õrmester Vagyonvédelmi Kft. 690 forintossal, az Árgus Security Kft. pedig 769 forintos óradíjjal pályázott. Valamennyi cég 2500 ingyen órát ajánlott fel, illetve 90 napos fizetési határidõvel dolgoztak volna." itt valami sántít, aki kicsit is vállalkozik fõleg ha könyvel akkor azonnal szemet kell, hogy szúrjon a hihetetlenül alacsony vállalási díj.......800ft?....leszámlázva?.....abból kb semmi nem marad ha bevallják.........esetleg ha vállalkozó az õr aki ezt mondjuk 500-ért elvállalja, de vazz, kb annyit lehet keresni netto bérként akárhol, ez kb a minimálbér vagy ahhoz nagyon közeli.......és erre még rávállaltak 2500 ingyen órát........számlázva 2000 alatt nem lehet semmit sem elvállalni......itt mintha már eleve arra szerzõdnek, hogy semmit nem fizetnek be............ |
tsanyi | 6622 | 2011. július 6. 14:58 | Válasz erre: 6621 |
Elsõ mondatod elején mintha az asszonyt hallanám.:)))) Én is kíváncsi vagyok mi lesz kint Veletek, eddig a családnak eszében sem volt bárhová menni, de a hétvégén a párom azt mondta beíratkozik egy angol tanfolyamra és menjünk bárhová......
|
qqriq64 | 6621 | 2011. július 6. 14:50 | Válasz erre: 6613 |
Sanyikám ne lankadj csináld tovább Tõled tudom mi történik széles e hazában. Nekem pedig tekintsd igazoltnak a távolmaradásom mert egy szabad percem sincs mostanában azt sem tudom hol áll a fejem. Zabszem effektus kialakulóban adrenalin az egekben. De azért néha beugrok ide viszaolvasgatok hogy képben legyek aztán megyek tovább. |
Bubó Doki | 6620 | 2011. július 6. 11:40 |
Kis csoportokban közlik az elbocsátást az MTVA-nál Megkezdõdtek az elbocsátások a közmédiánál, információnk szerint szerdán óránként kisebb csoportokban hívják be az embereket a vezetõk irodáiba, ahol vagy a felmondást vagy új munkakörüket közlik velük. A közmédiától a jelenlegi dolgozók nagyjából hatodát, ötszázötven embert bocsátanak el, a legtöbbet a Magyar Televízió egykori munkatársai közül. Információnk szerint kedd délután értesítették a dolgozókat a Magyar Rádiónál, hogy szerdán reggel melyik vezetõ irodájában kell megjelenniük. Úgy tudjuk, négyes-ötös csoportokban hívják be az embereket, ahol egy papírt nyújtanak át nekik, amely a felmondásukat vagy az új munkaszerzõdésükrõl szóló javaslatot tartalmazza. A közmédiumok nagyjából háromezer dolgozóját január elsejétõl alkalmazó MTVA május 23-án jelentette be a csoportos létszámleépítés szándékát. Az MTVA eredetileg hatszáz fõ elbocsátásra tett javaslatot, az érdekképviseleteknek átnyújtott statisztikák szerint a legtöbb embert az MTV egykori munkatársai közül küldenek el (285), ezt a Magyar Rádió (162), a Duna Tv (124) és az MTI (28) követi. Az MTVA az év végéig újabb négyszáz fõ elküldését tervezi. Az MTVA keddi közleménye szerint az elbocsátottak elõzetes értesítõt kapnak, melyben arról tájékoztatják õket, hogy harminc nap múlva munkaszerzõdésüket megszünteti az MTVA. Az elbocsátottakat az értesítés átadását követõ második naptól kezdve felmentik a munkavégzés alól. Az MTVA hangsúlyozza, hogy az elbocsátottaknak "álláskeresési, jogi és pszichológiai tanácsadást biztosít", illetve létrehoz egy 25 millió forintos segélyalapot a leépített dolgozók támogatására. Az MTVA úgy zárja közleményét, hogy "ez a döntés - bármilyen nehéz is - hozzájárul ahhoz, hogy kedveltebb, hasznosabb es gazdaságosabban mûködõ közmédiumok jöjjenek létre". Forrás: Origo.hu Tessék nekem elmondani, (De értelmesen ám!) hogy ez már az új munkahelyteremtõ intézkedések közé tartozik? Vagy kellenek a kényszermunkások a stadionépítésre? |
tsanyi | 6619 | 2011. július 6. 10:19 |
Az ilyen: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/05/rekordszamra_dolnek_be_a_magyar_cegek/ hírekben bújik meg az igazság......ez van és nem foglalkoztatás növekedés....
|
tsanyi | 6618 | 2011. július 6. 08:56 |
hmm....most akkor mekkora gyõzelem volt a kínai szövetség: http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/07/06/oriasi_kinai_kozpont_epul_szlovakiaban/ ha ott lesz a központ itt sok vállalkozásnak vége lesz.....itt majd a gyártás lesz a rabszolgákkal, de a hasznot ott fölözik le...... |
Audimania | 6617 | 2011. július 6. 00:08 | Válasz erre: 6615 |
Pedig még mindig jobban járnának, ha jogszerûen váltanák le õket, mintha kevésbé jogszerûen felváltják õket (ahogy szokás az a nagyobb címleteknél ... apróra).
|
tsanyi | 6616 | 2011. július 5. 23:38 | Válasz erre: 6615 |
És épp az ilyen megoldások miatt illegitim a kotmányuk........a következõ kormány még ha csak 1 szavazat többséggel is nyer ezek a dolgok miatt vonhat vissza mindent amit ezek "törvénykeztek".....
|
Taro | 6615 | 2011. július 5. 19:33 | Válasz erre: 6610 |
Egy kicsi pontosítás: Nem a kormány mond le, hanem a Köztársasági Elnök feloszlatja a Parlamentet, amennyiben nincs elfogadott költségvetés (amit csak a Költségvetési tanács hozzájárulásával lehet beterjeszteni).Ez van az új alaptörvényben, vagyis a FIDESZ jogszerûen nem váltható le. |
kawa70 | 6614 | 2011. július 5. 19:20 | Válasz erre: 6613 |
Nézd a jó oldalát.....van saját topicod.....mégegy:)) Egyébként nem maradtál egyedül csak mostanság befásultunk páran, én is inkább csak olvasgatok mostanság. Viszont itt egy szintén idióta megoldás: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110705-a-emelkedik-a-bioetanol-adoja-ami-ellentmond-a-szechenyi-terv.html A több megint kevesebb lesz. Ki a fene fog etanolt tankolni, mikor most is épp hogy megéri a többlet fogyasztás miatt. +40 Ft-ot már nem fog elbirni. Azt sem hiszem, hogy a MOL üzleti érdekeit sértette volna, szerintem csak egyszerû kapzsiság a kormány részérõl. Rájöttek hogy fogy, akkor adót neki.. |
tsanyi | 6613 | 2011. július 5. 17:08 |
Úgy tûnik egyedül maradtam:))) azért még rugdalom az utolsókat:): http://varanus.blog.hu/2011/07/05/kordont_az_ulesterem_kore?fullcommentlist=1#comments
|
tsanyi | 6612 | 2011. július 4. 19:59 | Válasz erre: 6610 |
Hmmm....az igazi félelem attól van aki nem átall sötétebben is nézni a jövõnket, hogy nem is lesznek választások......a diktatúrák trükkje.......addig feszíteni a húrt amíg lázongások lesznek(amit persze könnyen le lehet verni hisz családok mennek ki az éhség és a hideg miatt nem katonák) amire hivatkozva a szükségállapotot könnyen be lehet vezetni......az összes arab diktátor így van/volt hatalmon 30-40 éve....ne higgyük, hogy bármelyik országot/eu-t érdekelné ha itt az lenne csak a hitel legyen fizetve a többi nem érdekes...
|
matador | 6611 | 2011. július 4. 19:54 | Válasz erre: 6610 |
jól érzékeled ezt már lebetonozták , EGYENLÕRE.
|
Semi | 6610 | 2011. július 4. 19:51 |
Azt nyilatkozta ma valami SZDSZ-es, hogy van okunk félni Orbántól. Egyrészt mert nem biztos, hogy képes lenne elviselni egy választási vereséget és képes lenne lemondani a hatalomról (kilenc éve is alig ment neki), másrészt pedig a tákolmány jelenlegi szövege miatt. Ha 2014-ben elbukna a Fidesz és valaki más kormányozna, de nem 2/3-dal, akkor õ az alábbi esettõl fél: A 2015-ös költségvetést az új kormánynak össze kell raknia és el kell fogadnia, ámde mostantól ott a Költségvetési Tanács, ami bármikor megvétózhatja a költségvetési tervet. Na most ebben 2014-15-ben még a Fidesz emberei lesznek, azaz bármikor megfúrhatják a költségvetést, ami a kormány lemondásához kellene, hogy vezessen. Na és akkor jöhet megint a fityisz. |
tsanyi | 6609 | 2011. július 4. 18:12 |
tsanyi | 6608 | 2011. július 4. 18:07 |
Új név a palettán, saller viki:))): http://egyenlito.blog.hu/2011/07/04/fajt_a_saller_viktor?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_04&utm_campaign=index
|
tsanyi | 6607 | 2011. július 4. 15:37 |
Ha ez egy másik ország politikusi gárdája lenne még röhögnék is.....így nem:(((: http://alternativa.blog.hu/2011/07/04/lazar_janos_a_civil_akademian_hazudjunk_szemrebbenes_nelkul?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_04&utm_campaign=index
|
EgonFazon | 6606 | 2011. július 4. 14:32 |
Hali Skacok!! Ezt nézzétek!!! http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2011_07_02__TMI7 Sanyi!! Nagyon pöpec lett a csillapítás!!! Ég és föld!!!!! |
tsanyi | 6605 | 2011. július 4. 13:59 |
Nemzeti bankárkormányunk hátulról mellbe: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/04/imf_180_fokos_fordulat_magyarorszagon/
|
tsanyi | 6604 | 2011. július 4. 13:56 |
Még Pokorni a legnormálisabb és az aki valamennyire a földön jár: http://vastagbor.blog.hu/2011/07/04/koki_es_saller?fullcommentlist=1#comments
|
tsanyi | 6603 | 2011. július 4. 07:52 |
Nahát, nahát.....micsida véletlen, nyilván megérdemlik: http://www.origo.hu/itthon/20110703-a-kozgep-es-az-eos-energetikai-terjeszkedese-simicska-lajos-es.html
|
tsanyi | 6602 | 2011. július 3. 15:46 | Válasz erre: 6601 |
Kb úgy mint a hírtv-n a csintalan mûsora.....azért milyen hitelesek már?....az összes volt fõkomcsi most fityiszes lett hirtelen.....:)))......
|
qqriq64 | 6601 | 2011. július 3. 15:16 | Válasz erre: 6595 |
Én mindig a klubot hallgatom de szerintem a leggyengébb mûsor benne a Bolgáré pontosan azért amit írsz hogy olyan mértékben elfogult a szocikkal és olyan mértékben más világban él a cigányokkal kapcsolatbn hogy az már bicskanyitogató. Viszont az acélsodrony vagy a Gálvölgyi mûsora telitalálat mint ahogy a szombat délelõtti mûsor is. Jó még az ingatanos vagy a fogyasztóvédõ mûsor is. |
tsanyi | 6600 | 2011. július 3. 15:15 |
Más:))): http://katpol.blog.hu/2011/07/03/88_ok_amiert_nem_irunk_cikket_a_tigrisrol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_03&utm_campaign=index
|
tsanyi | 6599 | 2011. július 3. 15:04 |
Errõl is beszélünk régóta, ez az igazi baj nem a forint árfolyam...: http://index.hu/gazdasag/2011/07/03/nagyon_magas_a_magyar_rezsi/ a rezsi az ami annyira megemelkedett, hogy ha kifizeti az átlag ember a fizetésébõl akkor nem marad semmi másra, egy átlag melós havi fizetése elmegy egy átlag 80-100nm-es ház rezsijére és a párja fizetése pedig már nem elég a hitelre és az élelemre-ruhára.... |