TomRed | 19244 | 2013. június 1. 10:19 |
Oszt, foszt, megoszt - az Orbán-kormány és a gazdaság http://hvg.hu/hvgfriss/2013.22/201322_az_orbankormany_es_a_gazdasag_oszt_foszt_me#rss "A szómágia kiirtotta a racionalitást a közéletbõl, a nagyrészt uralt média mellõzi a kritikus hangokat. Fölény minden fronton. Csakhogy a hatalom koncentrációjával kiiktatódtak a szokásos korrekciós mechanizmusok is, ez pedig jelentõs kockázat. Eleve nem túl megnyugtató, ha egy negyedszázada összeállt szûk baráti kör kezében van egy ország sorsa." |
klimas | 19243 | 2013. június 1. 08:47 | Válasz erre: 19242 |
Te nem tapsoltál és álltál feszes vigyázállásban bepárásodott szemmel, elcsukló hangon gratulálni? Mint az a sok idióta akiket a tv-kben mutogatttak???...... Ejnye-ejnye....:)))) |
tsanyi | 19242 | 2013. június 1. 08:05 |
Tegnap volt a nagy nap: http://poldi.blog.hu/2013/05/31/eljen_orban_eljen_a_part?fullcommentlist=1#comments
|
tsanyi | 19241 | 2013. május 31. 14:36 | Válasz erre: 19239 |
Inkább az euróhoz lenne mert sajnos a lírát már bevonták..:)))
|
TomRed | 19240 | 2013. május 31. 14:06 |
Egy érdekes írás a közelmúltunkról: Az MSZMP és az 1956-os "népfelkelés" http://osaarchivum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=399%3Aaz-mszmp-es-az-1956-os-qnepfelkelesq&catid=59%3A1989&Itemid=305&lang=en "Pozsgay a rendszerváltás után elõszerettel emlékezett vissza úgy, hogy bejelentésével a rendszerváltás, a demokratikus fejlõdés útjában álló pártot akarta megrendíteni, elsöpörni az útból. Nincs okunk kétségbe vonni, hogy valóban le akarta bénítani a demokratikus változásokat leghevesebben ellenzõ konzervatív köröket, mint ahogy azt sem, hogy híve volt a demokratikus reformoknak. Mégsem látszik valószínûnek, hogy annak a pártnak az egészét akarta volna szétzilálni, amelyre országvezetõi (késõbb köztársasági elnöki) ambícióinak legfõbb bázisaként támaszkodott 1989 folyamán mindvégig. Interjúja messzebbre ment pártja akkori intencióinál, de mégsem ment elég messzire." Zsille Zoltán ellenzéki szociológus a Szabad Európa Rádió február 4-i adásában, talán kissé vehemensen, ezt az opciót jellemezte így: "most az a veszély fenyeget, hogy valódi piacgazdaság helyett a bolsevik típusú politikai monopóliumot megõrizve, és azt tõkésítve, valamiféle finánckommunista osztályuralom ölt formát." Ez utóbbi vélemény mintha a jelenlegi narancskommunista rezsimre is vonatkozhatna. |
tsanyi | 19237 | 2013. május 31. 06:34 | Válasz erre: 19236 |
Sokszor elcsodálkozom, hogy ez az ország a cuclizmus alatt milyen elképesztõ tehetségû üzletembereket tudott felnevelni......,hogy ezeknek hihetetlen megérzéseik vannak és azt csudálatos bátorsággal, a vagyonuk kockáztatásával bizonyítva a magyar vállalkozó szellem erejét bámulatra méltó hasznot tudnak realizálni.....és mindezt pusztán a tehetségüknek köszönhetik....már maga a feltevés is aljasság amikor bennfentességgel vádolják az ilyen nagyszerû magyarokat....
|
desiderus | 19236 | 2013. május 30. 21:49 |
Hülye aki dolgozik. http://www.investor.hu/news/elemzesek/20130530-bejott-az-opus-kotvenyek-megvasarlasa-az-otp-bennfenteseknek.html |
tsanyi | 19235 | 2013. május 30. 20:25 |
Ez most államadósság vagy államadósság?.....nõ vagy nõ?...ha a növekedést tekintjük az ország vezetõi tényleg jobban teljesítenek: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_uj_rekord_dobbenetes_osszeggel_tartozik_az_allam.554380.html ....fõleg, hogy az állam a saját polgárainak tartozik
|
tsanyi | 19234 | 2013. május 30. 20:05 |
Aki ma nem sír az holnap fog?....ha már meglett emberek elsírják magukat akkor mit lehet várni?: http://atv.hu/cikk/20130529_ha_pofaztok_megdogletek_vege_menniuk_kell_a_gazdaknak?source=hirkereso
|
tsanyi | 19233 | 2013. május 30. 19:53 |
Mindenkire sor kerül....a kishívõk sem ússzák meg hiába hiszik, hogy õk lesznek a nyertesei a nagy vezérmutyinak.....nem, ennek csak a nagyok lesznek a nyertesei, a kishívõ legfeljebb csak annyit "nyerhet" mint minden diktatúrában, hogy kisfõnökei lehetnek a nem hívõknek és alázhatják õket miközben õket meg még jobban alázzák a nagyok....: http://www.hir24.hu/belfold/2013/05/30/nemzeti-italbolt-lehet-a-kovetkezo-lepes/
|
tsanyi | 19232 | 2013. május 30. 19:49 |
Na ezért linkelek, én nem tudom így és ennyire tömören megfogalmazni a véleményemet: http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/05/30/brusszel_lealazva_kadar_nepe_unnepel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_30&utm_campaign=index
|
tsanyi | 19231 | 2013. május 29. 16:39 |
Az lesz a szép amikor elfogynak az elrekvirálható cégek és magánvállalkozások és már csak a haverok maradnak.....akkor gyönyörû lesz azt megnézni, hogy lesz egyik pillanatról a másikra egy-egy kegyvesztett vagy csak kisebb hal a pártban a nép és a vezér ellensége.....akinek persze az üzleteit is át kell venni mert hát nem járja, hogy egy ellenség bármit is csináljon...itt van ez is: http://hvg.hu/itthon/20130529_Simicska_reklamgazda_onkormanyzatok ....nincs olyan kisszerû üzlet amibõl ne akarnának elõször sápot késõbb az egész üzletágat, egyszerûbb lenne nekünk ha kivetnék a simicskadót és annyi........mindenkire sor kerül ha maradnak kivétel nélkül......
|
tsanyi | 19230 | 2013. május 29. 07:39 |
Tegnap délután épp ez elõtt a cég elõtt mentem el ami mellett több hasonló multi is van és akkor lehetett mûszakváltás és néztem a sok embert ahogy buszra vár vagy száll le róla a melóhelye elõtt.....és arra gondoltam, hogy mi lenne ha a szabadságharcunkat komolyan vennék a multik és elmennének, mi lenne hirtelen a sok munkanélkülivel?......a kép olyan volt mint 30 éve a gyárak elõtt, sok ember volt.....erre ma ez a hír van illetve már tegnapi hír: http://www.portfolio.hu/vallalatok/kkv/vege_a_szekesfehervari_tevegyartasnak.184499.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
|
tsanyi | 19229 | 2013. május 28. 20:05 |
Érdekes cikk Kádárról és korszakáról, de a kommentek még érdekesebbek.....az meg felettébb érdekes amikor egy jobbikost vagy magát jobboldalinak tartó embertõl ezt a korszakot hallom dicsérni...:))).....persze nekem is van némi nosztalgiám azzal a korral szemben és rengeteg vívmánya volt amiért fáj a szívem....,de a szabadság hiányzott ami furcsamód nem akkor tûnt fel amikor hirtelen megkaptuk a rendszerváltáskor hanem mostanában amikor szép lassan újra elveszítjük csak ezt ki hamarabb ki késõbb veszi észre...na itt a cikk: http://www.origo.hu/itthon/komment/20130527-en-szeretem-kadart-o-a-magyarok-nagy-jotevoje.html#kommenter
|
tsanyi | 19228 | 2013. május 28. 19:32 |
Nahát-nahát....mutyiexport avagy ezzel fizetünk derék külhoni hívünknek?: http://www.parameter.sk/rovat/paravelemeny/2013/05/16/mutyiimport-nemzetexport-esztergomi-dohany-parkanyban
|
tsanyi | 19227 | 2013. május 28. 11:55 |
Azé' letiltották, de miért?..:))): http://napikerdes.postr.hu/turulcsapda-erenyov-porazvago-komondorhoz "Kiflicsücsök-vágó, nyertes-mérõ, pórázvágó komondorhoz, turulcsapda, ujjvágó gyakorlott maffiózóknak, távirányító fideszes szavazókhoz, Yakuza bocsánatkérõ készülék, erényöv barackfa alatt táncoló leánykák számára. Volt ott minden, mint egy jófajta Nemzeti Dohányboltban. Mint azt sejteni lehetett, "ezek", ezek a humortalan, besavanyodott, az álszent magyarkodás pózába belemerevedett, a kritikával sem szembenézni, sem azt elfogadni nem képes egykori fiatal demokraták, mára löttyedt seggû, páncélarcú, egykori önmaguk siralmas paródiájává változott dögunalmas mutyivitézek letiltatták az oldalt, ami a facebook.com/nemzetidohany.hu cím alatt volt elérhetõ." |
tsanyi | 19226 | 2013. május 27. 20:37 |
Moldova írt egy könyvet Hitler Magyarországon címmel (igen jó, szétröhögtem magam rajta, nemrég is elolvastam)....most itt van ez a németeknek : http://index.hu/kultur/2013/05/27/hitleren_nevet_nemetorszag/....ha lefordítják elolvasom...kíváncsi vagyok, hogy õk mit hoztak ki belõle..
|
tsanyi | 19225 | 2013. május 27. 19:33 |
Azé' a mi szíriuszi Jézus dumánk sokkal jobb:))): http://index.hu/tudomany/altudomany/2013/05/27/egy_japan_falu_szerint_ott_halt_meg_jezus/
|
tsanyi | 19224 | 2013. május 27. 19:17 |
Mi van?: http://index.hu/belfold/2013/05/27/ujabb_szervezet_kap_hazkutatasi_jogot/ "Bármely helyszínt átkutathatnak, és oda önhatalmúlag, a tulajdonos, vagy az ott tartózkodók akarata ellenére behatolhatnak a jövõben a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet emberei. A kormány újabb szervezetnek ad nyomozati jellegû jogköröket. Ezúttal a szakma elõzetes tájékoztatása nélkül, egy salátatörvénybe rejtve kerülnek a hatósági jogkörök kiszélesítésérõl szóló módosítások a parlament elé." |
qqriq64 | 19223 | 2013. május 27. 15:54 | Válasz erre: 19221 |
Szerintem a mérnök és a mûvezetõ is keresett szakma bár oda jó angol tudás kell. A mûvezetõnek itt sokkal könnyebb dolga van mint otthon ugyanis gyakorlatilag csak az irányítással foglalkozik. A mérés és a probléma megoldása az a mérnök vagy az építésvezetõ feladata. |
qqriq64 | 19222 | 2013. május 27. 15:50 | Válasz erre: 19221 |
Nézd meg a Directgov-on. Site engeneer vagy plant engineer vagy construction engineer-t írd a keresõbe. Most dolgozik ott ahol én egy iráni származású mérnök akivel már korábban dolgoztam együtt más unkahelyen. Õ szintén szabadúszó mint én. Az építõiparban nagyrészt egyéni vállalkozók dolgoznak |
LaciS2 | 19221 | 2013. május 27. 13:59 | Válasz erre: 19220 |
Szóval a végeredmény ,hogy egyéni vállalkozóként dolgozol ! És jut is marad is :-) Csak elméleti síkon kérdezem, hogy van e infód olyan lehetõségrõl, hogy mint építészmérnök ( persze legalább tárgyalási szintû angollal )ki megy valaki englandba , kiváltja az egyéni vállalkozói engedélyt és mondjuk az angol közvetítõ iroda ( aki Téged is kiközvetít ) kiközvetíti legalább mûvezetõnek valamelyik építkezésre. Láttam például a képeiden azt hiszem indiai mérnököt. A Te szakmád azért jól eladható mert elsõsorban a földmunkagépekkel kell "szót érteni " , és kevés angol tudással is el lehet indulni ! |
qqriq64 | 19220 | 2013. május 27. 13:25 | Válasz erre: 19219 |
Semmi probléma mindig szivesen beszélgetek Veled csak azt akartam mondani hogy én a céges oldalát nem ismerem. Sõt nekem is meglepõ volt hogy a cégek még kevesebbet adóznak itt mint az egyéni vállalkozók. Azért gondoltam hogy az az táblázat ránk egyéni vállalkozókra vonatkozik mert nincs benne társasági adó tétel. |
LaciS2 | 19219 | 2013. május 27. 13:15 | Válasz erre: 19218 |
Ok. Értem ! Nem akadékoskodni akarok ,hanem megérteni. Lejjebb az írtad " Én itt englandban vállalkozó vagyok" Meg most "Én az én példámat írtam le arról tudok nyilatkozni szerintem az a személyes segédlet az egyéni vállalkozókra vonatkozik. " Ugye az adózásnál nem mindegy,hogy egyéni vagy céges vállalkozó vagy. A hazai példám , kétszemélyes Kft ( a lányom aki gyesen van a másik ) evás, céges vállalkozás . Fizetem az evát és a ip. adót. De a saját bejelentett bérem után még járulékot fizetek , és ami ezután marad azt elkölthetem ! |
qqriq64 | 19218 | 2013. május 27. 12:59 | Válasz erre: 19217 |
Én az én példámat írtam le arról tudok nyilatkozni szerintem az a személyes segédlet az egyéni vállalkozókra vonatkozik. Itt az az irányvonal hogy minél többet keres valaki annál többet adózzon de még egy ésszerû határon belül. Ez az ésszerû határ pont az éves 35ezer font környéke. Ugye én a 20-25ezer közötti éves jövedelmemmel kb 20%-ot fizetek. Ennek az adósávnak a felsõ határa 3500font Ha kiveszem a példában említett utolsó ezrest ami már 40%-ot adózik akkor megáll valahol 27-28%nál ami szerintem rendben van. Itt olyan tendencia érvényesül évrõl évre hogy a magasabb jövedelem többet a kevesebb jövedelem kevesebbet adózzon. Jól nyomon lehet ezt követni az alábbi példákban. 2011-ben az adómentes sáv 7457font volt a 40% határ pedig 40ezer font. 2012-ben az adómentes sáv 8105font volt a 40%-os határ pedig 35ezer font. 2013-ban az adómentes sáv 9206font a 40%-os határ pedig 34370font. Létezik még egy 50%-os adósáv is de az csak évi 150ezer fontos jövedelem felett. Nem gondolnám hogy Angliában túladóztatásról beszélhetnénk. |
LaciS2 | 19217 | 2013. május 27. 12:29 | Válasz erre: 19213 |
"Na de azért 36000bõl a megmaradó 25vagy 27ezer az elég baráti." Akkor ez ok. E szerint jól számoltam, hogy megmard 71% , vagy levonás -29%. Tehét ez az összeg teljesen megmarad, vagy ebbõl fizeted még az egyéni járulékodat , vagy az már benne van a -29%-ban ? És kérdezem ezt azért mert ,hogy az összehasonlító táblázat alján van egy olyan megjegyzés, hogy "személyes adóteher kiszámítási táblázat" segédlet.! Akkor ez most kire vonatkozhat ? |
CJKrisz | 19214 | 2013. május 27. 11:28 | Válasz erre: 19211 |
Ez a Pedigré valami kutyáknak való bolhairtó, vagy mifene? :))))))
|
qqriq64 | 19213 | 2013. május 27. 11:25 | Válasz erre: 19212 |
Igen itt különbség van az egyéni vállalkozó és a cég között. Én egyéni vállalkozó vagyok. De mint látható a cég után még az egyéni vállalkozónál is kevesebb a teher. A példában egyébként az utolsó ezer font nyereséget már 40%adó terheli azért 36000font bevételre kell 8200 fontot fizetni. Na de azért 36000bõl a megmaradó 25vagy 27ezer az elég baráti. |
LaciS2 | 19212 | 2013. május 27. 11:09 | Válasz erre: 19202 |
Kíváncsi voltam az adóval kapcsolatos beírásodra ! Szerintem csak hasonlít a Te írásodhoz . Az egyéni vállalkozói adózásnál a profit és a nettó között -29% jön ki. Bár én nem vagyok ,könyvelõ ,csak hazai evás vállalkozó, de itthon ha befizetem a bruttó számla után a 37% evát +1% iparûzési adót , ezen kívül most a mûszaki minimálbér ami bruttó 114e. Ft, után még 60 ezer Ft összes járulékot kell fizetnem ( ami nekem rézben kedvezménye 55. év felett ).Mivel munkaviszonyban vagyok a saját cégemben , ezt akkor is fizetnem kell ,ha nincs bevételem !!! Csak egy példa :Mondjuk számlázok havonta nettó 300.000.- Ft.t áfa27% 81.000.- " Bruttó 381.000.- Ezután befizetem az evát + ip. adó 38% - 144.780.- Befizetem magam után a járulékot - 60.000.- Marad : 176.220.- Ez az összeg a bruttó kiadott számlának a 46%-a , az össz elvonás 54% . Hát itt kezdõdnek a bajok :-(( http://cegalapitas.co.uk/tanacsadas-konzultacio/adozas-angliaban |
qqriq64 | 19211 | 2013. május 27. 10:40 | Válasz erre: 19209 |
Hanyatlunk mint állat:))))))))))) Má' megint halat kell enni:))))))))))
![]() ![]() ![]() |
tsanyi | 19210 | 2013. május 27. 09:58 | Válasz erre: 19203 |
Ehhez még annyit, nem arra gondoltam, hogy miért ebbõl a topicból tûntek el az emberek (az egyértelmû, vagy nincs ellenérv vagy a fortélyos félelem igazgat) hanem a fórumról mi lett azokkal akik már nem jelentkeznek....
|
tsanyi | 19209 | 2013. május 27. 09:53 | Válasz erre: 19202 |
Irigylem....és nem értem....akkor az most hanyatlik vagy nem?
|
tsanyi | 19208 | 2013. május 27. 09:51 | Válasz erre: 19206 |
Na igen....nagy eséllyel már csak egy hónapig van melóm utána a fene tudja.....és ugye az, hogy ez mekkora mutyi jelzi, hogy még meg sem szavazták, de máris mentességet kapnak az élõállat szállítók és a termény szállítók.....tényleg kiknek is lett húsüzeme és állatfarmja és földjeik az utóbbi 2 évben?......ez a "törvény" is olyan lesz mint az összes többi fityisz törvény.....mindenkire érvényes kivéve a gyevi bírót.....feltéve ha focizik.....
|
tsanyi | 19207 | 2013. május 27. 09:48 | Válasz erre: 19204 |
Nem volt az.....régi trükk, hogy személyeskedéssel kell elütni bármely kérdést.....nem kell felvenni......itt van pl a fityisz féle állandó, megjelent ugye a Tavares jelentés amiben rendesen lehúzzák a kúrmányt.....erre még véletlenül sem tételesen megcáfolni igyekeznek a jelentés tartalmát hanem személyeskedve gyakorlatilag lekomcsizták a szerzõt, vagy Redingnél is, jönnek a félkegyelmû személyeskedéssel, hogy milyen alapon szól bele a jogi ügyeinkbe amikor nem is jogász.....és ezt kint csak azért nem veszik magukra (még) mert akkora sületlenség mint egy ház....mert az lehet, hogy nincs az épp kritizált területre valakinek végzettsége, de mivel van egy halom segítsége hát azok között bõven van olyan akinek van......
|
LaciS2 | 19206 | 2013. május 27. 09:45 |
Sanyi ! Ez most Téged nagyon érint :-( http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/fuvarozok_kitermelhetetlen_az_e-utdij.184405.html |
tsanyi | 19205 | 2013. május 27. 09:40 | Válasz erre: 19203 |
Jani, a Te eddigi írásaidból tudható, hogy miképp állsz a szegényebbekhez....sajnos ezért nem fizetnek nekem sem mit (bár tenné valaki) és annak egyszerû oka van, hogy miért van ennyi idõm erre......ülök egész héten az autóban és várom, hogy a papírjaimat intézzék....ezzel megy a munkaidõm kb 60%-a, a többi vezetés......annak meg nagyon örülök, hogy van pénzed és fõleg munkád (mert sokaknak már nincs vagy csak nyomoráron) állatkertre, múzeumokra, arborétumokra, mozira meg minden másra.....én azért írok mert a többségnek ezekre már nem fussa és a vezérék azon vannak, hogy ne is teljen sohasem......lehet, hogy ez Neked megfelel, de akinek még van net (már nem sokáig), de látják kivé lett a világ és még hajlandóak is ez ellen felszólalni azok felszólalnak......
|
Jani55 | 19203 | 2013. május 26. 22:33 | Válasz erre: 19181 |
Sanyi: Nem tûntünk el, de nincs idõnk, dolgozni kell és bármi más, ami fontosabb annál, hogy itt jelen legyünk! Ez nem anyagi helyzet, nem politika és nem is bármi más... Nem tudhatom, téged ezért fizetnek, hogy ide írogatsz, a nap bármely szakában, a hét bármelyik napján, 99% a te hozzászólásaid, linkjeid... sok. Nagyon sok. Nézd vissza... (tudom, sokaknak ez az elsõ és az utolsó, evvel ébrednek, evvel fekszenek: kattints itt bárhová, meglátod) Nekem, például kb a huszonhatodik, hogy ezt az oldalt, ezt a fórumot felkeressem, millió fontosabb, érdekesebb dolog van az életemben. (könyvek, mozi, színház, kiállítások, múzeumok, arborétumok, állatkertek, stb) Bocs! |
qqriq64 | 19202 | 2013. május 26. 22:19 | Válasz erre: 19201 |
Itt úgy van hogy 20% az SZJA alsó sávja. A másik 40%-os sáv az olyan magas évi jövedelemnél kezdõdik hogy átlag melóst nem érint. Azt hiszem talán 36000font/évtõl. A 20%-os alsó sávot viszont csökkenti a 8000fontos adómentes határ vagyis egy átlag 20000fonthoz közeli éves jövedelemnél ez visszaesik 16% körülire. Erre jön 10% nyugdíj+eü. Ez összesen 26%lenne de a költségeimet leírom az adóalapból és így marad 20% összlevonás. Tavaly visszakaptam 1700fontot most úgy számolom hogy olyan 1000körül visszautalnak. Ja még annyit hogy Április 6, a az adóév vége és jövõ év Január 31-ig kell a bevallást benyújtani. Az elküldéstõl számítva 2héten belül visszautalják a lóvét. |
Taro | 19201 | 2013. május 26. 22:03 | Válasz erre: 19199 |
Köszi. Mivel Orbán tönkre vágja a magyarországi fuvarozókat, így én csak lekaszálom a piacot. :-)) itt mondjuk 25% az adó és 19 a nyugdíj+eü. |
qqriq64 | 19200 | 2013. május 26. 21:21 | Válasz erre: 19198 |
Én itt englandban vállalkozó vagyok. Tokkal vonóval mindösszesen 20% közterhet fizetek. Ami a királyé az a királyé. Itt a királynõé. 20%. Nem több. Szerintem ez az igazságos és a reális. |
qqriq64 | 19199 | 2013. május 26. 21:18 | Válasz erre: 19190 |
Sok sikert kívánok és nagyobb aktivitást itt. Komolyan hiányoznak az írásaid.
|
tsanyi | 19198 | 2013. május 26. 21:11 |
Innen egy hsz: http://agymosoda.blog.hu/2013/05/25/orban_meg_a_munkalapu_tarsadalom?fullcommentlist=1#comments amiben vezéri egyszerûséggel a köz száméra is érthetõen gyorsban összeszedtek pár adóformát amit a vezér vetett ki ránk: "Ugyanakkor Orbánék annyi adót emeltek,hogy ebbõl gyakorlatilag bármelyik hülye fideszes hipnotizált szavazó nagyobb teljesítményre lenne képes mint õk... Itt vannak amelyek közvetve érintenek- Bankadó Energiacégek különadója Telekomadó Kiskereskedelmi cégek különadója Közmûadó Online szerencsjáték adó Élelmiszer felügyeleti díj Aztán itt van amelyek közvetlenül érintenek -Lenyúlt,részben elherdált nyugdíjvagyon -Megemelt 27%-os ÁFA -Megemelt autópálya díj -Chips adó -Tranzakciós illeték -Telefon adó -Baleseti adó -Megemelt jövedéki adó -Adójóváirás megszüntetése -Adóztatott minimálbér A teljesség igény nélkül!!! És ehhez képest visszaadnak 500-2000 Ft havonta átlagban a nagyszerû rezsicsökkentés formájában!!!" |
tsanyi | 19195 | 2013. május 26. 20:16 | Válasz erre: 19194 |
Már nem motoroznak.....nincs mibõl...,de tudod Te ezt csak nyilván van egy frappáns válaszod...:)
|
isti55 | 19194 | 2013. május 26. 20:13 | Válasz erre: 19181 |
bár én nem vagyok "régebbi" tag itten , de tipped ? :))) " (páran meg bármi másért)"... |
Taro | 19192 | 2013. május 26. 19:59 | Válasz erre: 19191 |
Igen itthon. Ausztriában. Épelméjû ember Magyarországon nem vállalkozik (kivéve, ha Orbán, vagy Simicska rokon). |
tsanyi | 19191 | 2013. május 26. 19:57 | Válasz erre: 19190 |
Ugye itthon?......kint nem nagy kaland és semmi izgalom sem lenne soha.....,de itthon?....na ez a valami!:))
|
ZRXRUDI | 19189 | 2013. május 26. 19:50 |
Sanyi, ebben egyetértünk: egy újabb tábla a tábla erdõ közé, amirõl az emberek 99 százalékának fogalma sincs, mi is van rárajzolva(nekem se'). |
tsanyi | 19188 | 2013. május 26. 19:47 |
Kis esti mese: Egyszer volt, hol nem volt volt egy kicsi ország az óperencián is túl....élt benne egy kicsi ember aki beállt garabonciásnak oszt az oskola szállásán megismerkedett mindenféle gyüttment deákformával.....no ezek a deákok mivel látták, hogy a kisember jóféleforma fickó volt hát maguk közé fogadták.....csináltak ott minden jót, demokráciáról álmodoztak, diktatúrát döntögettek és zsidó pénzbõl liberálisokká lettek....telt-múlt az idõ, már nem farmeres deákok hanem napszemcsics izomagyak között álló nagyemberek lettek és szépen megzsírosodtak, eladogattak ingyé kapott pártházat, összeszedegettek médiákokat, szõlõhegyeket parasztostól, és sok-sok minden mást csak, hogy ne õk nyerjék a legtöbbet és megtartották a nagy mulatságot a hosszú bájtok éjszakáját.....és egyszer csak eljött a nagy nap, betetõzése hosszú és fáradtságos munkával töltött életüknek ami munkaalapú volt, és mégis õk nyerték a legtöbbet....és összeült a régi gárda és a gyûlésen hálával telt kebellel könnybe lábadt szemekkel a kisembernek végre kimondták a nevét, õ volt Hüvelyk Mutyi.... |
tsanyi | 19187 | 2013. május 26. 19:30 |
Nézem ezeket a rovásírásos helységnévtáblákat ......amennyiben felcserélnénk õket országszerte vajon kinek tûnne fel?....van aki bírja a rovás ÁBC-t?...tanítják egyáltalán valahol?....
|
tsanyi | 19185 | 2013. május 26. 18:58 |
Talán ha pár iskolában "ajánlottá" tették volna a megjelenést mint a békamenetekre akkor esetleg párosodás is történhetett volna akár azonnali szülésekkel is ami rögtön statisztikát javított volna..:)): http://www.origo.hu/itthon/komment/20130526-riport-a-budai-varban-rendezett-allami-parvalasztorol.html#kommenter
|
tsanyi | 19184 | 2013. május 26. 18:21 |
Érdekes, de nem hat meg...ennél sokkal nagyobb magányt kívánok neki és összes haverjának: http://drerossgabor.blog.hu/2013/05/25/masodik_talalkozasom_orban_viktorral?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_26&utm_campaign=index "…A despoták magányossága. Ahogy más filozófusok megállapították: az erkölcstelenség szükségszerûen elszigeteltséghez vezet. (Introduction to the Science of Ethics, 293.o.) Mit mondtam volna neki? Hogy tönkreteszik az országot? Szerintem tudja. Hogy ne 21 évvel ezelõtti önmaga ellen harcoljon? Hiába tettem volna: egyfelõl az önfelmentés, önigazolás, másfelõl az öngyûlölet lelki mechanizmusai úgyis megakadályozzák az ilyen embereket, hogy „rálássanak” saját magukra." |
tsanyi | 19183 | 2013. május 26. 17:52 | Válasz erre: 19182 |
Tudom...nekem sem sok, nem is mondom hanem linkelek mert mások sokkal jobban fogalmaznak mint én.......mint ez a hsz is innen: http://www.origo.hu/techbazis/komment/20130526-trollok-inditottak-ujra-a-kormanyzati-tarskereso-facebook-oldalat.html?cmd=gettid&status=ok#komment ""Goo Fil: A Fidesz egesz jo kis csapatkent indult 88-ban. Sajnos ranyomta a belyeget a sracokra, hogy otthon kiskorukban sokszor hallottak az anyukajuktol meg az apukajuktol hogy "elvtars" meg "elvtarsno", es mindig arrol ment a halk vita otthon, hogyan, milyen stiklikkel lehetne ugyeskedni, boldogulni. A sracok osszezavarodtak, mert szabadsagra is vagytak, de boldogulasra is, legalabbis tul akartak szarnyalni a szuleiket. Amikor a rendszer kezdett roskadozni, mintegy bohem fiatalkori felelotlen balhe, hat lazadtak. Lazadtak volna a demokracia ellen is, epp a szocialista valtozata volt musoron. Ha mondjuk a fasizmus idejen elnek es lazadnak bohem modon, akkor kivegeztek volna oket. Igy maradtak, mert a reformkomcsiknak epp kapora jottek. Ok tudtak neki intezni oxfordi repjegyet ( nagyon vagytak ok nyugatra tudniillik, csak nem volt ra penz), cserebe kicsit menni kellett az oskomcsik ellen, meg kicsiket besugni. Oxfordban nagyon jol is ereztek magukat, de a Soros Gyorgy is teljesitmenyt kovetel am, valamit valamiert. Ezek a sracok meg nagyon hozza voltak am szokva az ures dumakhoz, dolgozni meg kurvara nem akartak. Nem csak a puszta lustasag miatt. Lattak hogy nincsen benne sok penz, es ok nagyon szerettek volna sok-sok penzt. A reformkomcsik csunyan becsaptak oket, tehat rajottek, mashol kell kapalozni ha gyorsan akarnak gazdagodni a valtozo kornyezetben. Mivel okosak voltak es kurva lustak dolgozni, tehat rugalmasak es nyitottak mindenre ami lovet es hatalmat hoz, ugyesen eszrevettek hogy a nemzeti izere meg fosra nagy a kereslet, de a kadar jani bacsi mentalitasara is. Jo, ez utobbit nem sokkal azelott nagyon megvetettek, de most uj helyzet allt elo, uj piaci res nyilt, amit valakinek be kellett toltenie. Eddig a Fidesz tortenete kb 1993-1994-ig, de utana mar nem valtozott sok minden. Az arcok maradtak, fiatal demokratakbol oreg antidemokratak lettek, es bar soha egyetlen percig sem dolgoztak, kizarolag az allamigazgatasban, megis nagy vagyonok birtokaba jutottak am eddig is. Tehat megiscsak jol helyezkedtek, jol gondolkodtak, a buta birka nep meg jol bekajalta, es kajalja most is. Hat kb ez az utolso 25 ev magyar tortenelme."" |
Taro | 19182 | 2013. május 26. 17:50 | Válasz erre: 19181 |
Én itt vagyok Sanyi. Csak nincs mit mondanom. :-( |
tsanyi | 19181 | 2013. május 26. 17:47 |
Az itt történõ politizálással kapcsolatban megkaptam már régebben is, hogy nem kéne...igaz, tényleg nem kéne....viszont ha nem nézünk elõre akkor nem is látjuk a jövõt..:)...nem tudom számon tartja-e bárki is az innen eltûnt régebbi tagokat?...fõleg azt, hogy miért tûntek el?...biza többek az anyagi helyzetük miatt tûntek el (páran meg bármi másért)....és az anyagi helyzetet jelentõsen befolyásolja manapság a politika (bár ne így lenne, úgy mint régen)......nemsokára a fórumon már csak azok maradnak akik megengedhetik maguknak a motorozást, túrázást.....és azok már lassan csak hívõk és haverok lesznek......akkor viszont egy motoros találkozó felér majd egy pártgyûléssel, szemináriummal.....jóvanezígy?....hívõk szerint biztos...
|
tsanyi | 19180 | 2013. május 26. 13:00 | Válasz erre: 19179 |
Igen, errõl beszélek egy ideje csak a legtöbben azt hiszik, hogy az õ területe megússza...,de nem, nem fogják megúszni....ha ebben a ciklusban nem hát akkor a következõben ha maradnak elvesznek mindenkitõl mindent és majd az alkalmazottaiként éldegélhetünk ha akarunk...vagy felfordulunk...vagy....
|
qqriq64 | 19179 | 2013. május 26. 10:33 | Válasz erre: 19178 |
Szép lassan azért mindenkire sor kerül:(((((((((((((
|
tsanyi | 19178 | 2013. május 26. 10:08 | Válasz erre: 19177 |
Ehhez még annyit, hogy továbbra sem a fuvarozók fogják fizetni hanem mi mindannyian....egyetlen fillért sem nyel be egyetlen fuvarozó sem, az megy tovább a megrendelõre akik szintén nem nyelnek be semmit ebbõl hanem megy a végfelhasználóra tehát ránk.... ....kb úgy mint a reklámadó...mint kiderült ezt mindenki fizeti akinek bevétele van reklámból tehát a tv-k és mások is....és akkor meg lehet nézni, hogy jövõre mennyi lesz egy átlag tv elõfizetési díj....gondolom nem hárítják át a fogyasztóra... |
tsanyi | 19177 | 2013. május 26. 09:44 |
Megvan végre az útdíj dolog......ahogy vártuk a kollégákkal a nagyoknak jóval kevesebb a kicsiknek, csóróbbaknak sokkal több lesz.....mert hát úgy igazságos, hogy minél gazdagabb valaki (no nem saját erejébõl hanem jó kis közpénzbõl) akkor annál jobban támogassuk nehogymá' még a konkurenciával is bajlódnia kelljen.....mindenesetre a várt bevétel nem fog jönni, igaz nem is az volt a cél az egésszel hanem a trafikmutyihoz hasonló történet......ugye az eu-nak ígért bevételnél azzal számoltak, hogy a mostani autóparkkal és fuvarokkal mennyi adót lehet beszedni.....,de az azért nem jön össze mert az autóparkból kiesnek a magasabb díjat fizetõ jármûvek mert 1: marad a közpénzbõl jól kisegített nagyvállalkozó akinek többféle támogatással is csökkentik a díját amiket persze a kicsik nem tudnak igénybe venni 2: a megrendelõk más azon agyalnak, hogy mivel annyi autó nem marad amennyi kell, de a magasabb díjat nem tudják megfizetni ezért külföldi vállalkozókat hívnak ide melózni a mi leváltásunkra, nálunk már bolgárok is megjelentek az utóbbi hetekben a meglévõ román és szlovákok mellé.....tehát ezek miatt nemhogy az útadó tervezete összejönne még a többi bevételek amit egy magyar vállalkozó itthon megfizet is elmaradnak......tudom, a matek egy ballib métely.. .....az nem lehet igaz, hogy ezeket és még más hatásokat nem vizsgálták ezért sokan biztosak vagyunk benne, hogy ez sem más mint a saját haverjaiknak a helyzetbe hozása.... |
tsanyi | 19176 | 2013. május 25. 19:40 |
Na igen, és ezt teszi a mi bõrünkre: http://michaelknight.blog.hu/2013/05/24/gyozelem_vagy_kapitulacio?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_25&utm_campaign=index "Egészen szürreális élmény azt olvasni egynémely portálon, hogy Orbán gyõzött, meg hogy legyûrte Brüszelt, és Magyarország végre kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól. L@faszt gyõzött, kiskezitcsókolom. Kapitulált. Azzal együtt is, hogy a hír maga örömteli, szeretném leszögezni, hogy a miniszterelnök igenis kapitulált, letette a fegyvert, csúfosan megadta magát Brüsszelben. A "nem engedünk a brüsszeli nyomásnak" harcias hevébõl csak újabb adók, adóemelések és megszorítások születtek, amit persze még véletlenül sem adóemelésnek és megszorításnak neveznek majd a kormánypárti szónokok." ....és ami itt is van, hogy az valóban jó ha kikerülünk az eljárás alól, de milyen áron?....és nekünk kisembereknek miért is kell ezt az árat megfizetnünk?....mivel manapság ha több eu-s pénz jön be abból semmit sem látunk mert mind eltûnik mutyiügyileg valamely külföldi számlán....mert ha legalább abból itt munkahely lenne akkor jogos, hogy tûrjük ezt az orbitális túladóztatást, de hogy azért kelljen eltûrni, hogy a vezér fõnökeinek még több legyen?... |
tsanyi | 19175 | 2013. május 24. 11:18 |
Elõször azt hittem egy újabb hazai hír..:)): http://index.hu/nagykep/2013/05/21/csecsenfold_nagykep/ "Szereti a focit, a szabadságharcot, a nemzeti konzultációt, stadionokat építtet és szívesen hangoztatja vallásos gyökereit az egykor Moszkva ellen harcoló, ma Putyin híveként tevékenykedõ csecsen elnök, aki presztízsberuházásokkal építi újjá a háborúktól dúlt észak-kaukázusi köztársaságot. Orosz költségvetési pénzbõl fejleszt, de nem hagyja, hogy Moszkva diktáljon." |
tsanyi | 19171 | 2013. május 23. 19:23 |
No igen....nemmegszorítás, rohattmultik és emútnyócév.....ja és gyúrcsánytakarodj és mit keres oszkóavizzerben.......gondolom ezekkel magyarázzák most is az újabb nem adóemeléseket, nemmegszorításokat.....még jó, hogy szabadságharcolunk,. mi lenne ha még teljesítenénk is amit a gyirmótosító unijó követel?: http://www.origo.hu/gazdasag/komment/20130523-orban-volt-hogy-nem-szamitott-a-matek.html#kommenter
|
tsanyi | 19170 | 2013. május 22. 20:31 |
Agyaltam a szeptemberben induló hitoktatásról....szerintem inkább vakhitoktatás lesz az.....el is képzeltem a jelenetet.......lesz külön lány és fiú csoport (ahogy régen dukált), a vakhitoktató kellõen sötét napszemüvegben (ha látó) lép a tábla elé.....a rendre felügyel fiúknál Vak Bottyán, lányoknál Vak Komondor aki a renitenseket fellöki.....a kabala állat vakvarjúcska....
|
tsanyi | 19169 | 2013. május 22. 19:46 |
innen: http://uzenofuzet.blog.hu/2013/05/21/magyarorszag_orwellesit?fullcommentlist=1#comments Orwell: „A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERÕ” |
tsanyi | 19168 | 2013. május 22. 15:22 |
Egy hsz innen: http://hafr.blog.hu/2013/05/21/szabadsagot?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_22&utm_campaign=index "Utóbbi idõkben többször is eszembe jutott valahogy Szepes Mária egyik regényének néhány idézete. Például ezek: „Ilyen forradalmat nem ért még meg egyik generáció sem. Lázadtok a szabadság ellen! Tüntettek, hogy elvegyék egyéni jogaitokat. Összeesküvést szõttök a lehetõség ellen, hogy ti döntsetek önnön sorsotok fölött. Nyáj akartok lenni, egyetlen megszállott õrült vezetése alatt. Õ majd gondolkodik helyettetek is. Jó. Kasztráltassátok ki az agyatokat akkor! Minek nektek fej? Elég abból egyetlen egy, a többi úgyis veszélyes és felesleges.” És: „Nem mindegy, hogy egy hatalmas dómot hitvány agyagból építenek e, vagy nemes márványból. A társadalom egésze, erkölcsi, szellemi színvonala az egyének minõségétõl függ. S ha ezek az egyének saját személyiségükben lemondanak a szó és gondolat szabadságáról, egymás megbecsülésérõl, a jog tiszteletérõl, a filozófia, mûvészet, tudomány függetlenségérõl, az igazság eszményérõl, micsoda építõanyagává válnak így a közösségnek?” A harmincas évek elejének Németországáról szól, de vélek némi áthallást felfedezni. Nyilván tévesen..." ............itthon sokaknak nincs igénye a demokráciára sõt károsnak tartják azt.....,de akkor mi legyen helyette?...diktatúra, királyság vagy mi?.....és ha választunk másik államformát akkor az az egyénnek jó lesz?....úgy fest tényleg a házmesterek és most már a trafikosok országa lettünk... |
qqriq64 | 19166 | 2013. május 21. 20:28 | Válasz erre: 19164 |
Van annak egy sajátos bája ahogy felosztják egymás közt emberek magántulajdonát.
|
tsanyi | 19165 | 2013. május 21. 19:00 |
Ha ezt : http://www.origo.hu/nagyvilag/20130519-vlagyimir-putyin-dontese-az-orosz-kisebbsegi-nyelvekrol-es-a-magyarok.html a románok megtennék a székelyekkel vajon milyen visszhangja lenne itthon?....remélem az ott élõ rokonainkért is kiállnak a mélymagyarok és nem nézik, hogy a pusztaiputyin épp benyal putyinnak némi apanázst kérve....már ha a mélymagyarok a finnugorokat még egyáltalán rokonnak tekintik és nemcsak a szíriuszi Jézus a rokonság aki mezopotámiában választott ki minket a világuralomra? .....
|
tsanyi | 19164 | 2013. május 21. 17:55 |
Itt a felvétel trafik ügyben...erõsen jellemzõ ez minden téren amire szemet vetnek.....az, hogy a nagyok váltják egymást kormányváltáskor már megszokható volt, de nyilván nem helyeselhetõ....viszont ezek már a legkisebb bármit is akarják amiben egy fillért is látnak, de ha nincs benne fillér sem akkor azt majd úgy lopják el mástól, hogy majd lesz haszon is rajta némi kis törvénykezéssel......ugyan már 3 éve ezt csinálják sok téren, de eddig mindenki azt mondta, hogy engem ez nem érint, nem foglalkozom vele....hááát ez a trafik ügy már sokakat érint és végre a nagyközönség számára is látható a fityisz tisztesség, elvhûség, erkölcse stb.......ezek után egy hívõ véletlenül sem ejthet ki a száján olyat, hogy õ testesíti meg az elõbb felsoroltakat (volt már erre itt is példa) és a többiek meg romlottak: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PiDnCHFra4E
|
CJKrisz | 19163 | 2013. május 19. 19:59 |
Ez mondjuk kevésbé vicces (sõt, semennyire nem az), de elgondolkodtató. http://www.borsonline.hu/20130518_nincs_felelose_a_mutoasztalon_elverzett_evelin_halalanak Mûtét közben az orvos átvágja a beteg ütõerét, a beteg elvérzik, az orvos meg nem felelõs. Könyörgöm, árulja már el nekem valaki, mert lehet, hogy gyengeelméjû vagyok, hogy akkor ki a halál bûbánatos retkes f.sza felelõs annak az embernek a haláláért ha nem az, aki elvágta az ütõerét? |
qqriq64 | 19162 | 2013. május 19. 10:52 | Válasz erre: 19161 |
Bazmeg:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
qqriq64 | 19160 | 2013. május 19. 10:05 | Válasz erre: 19159 |
Ilyen nincs... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) |
Bubó Doki | 19159 | 2013. május 19. 09:26 |
Ezen behaltam.....vazze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hogy mik vannak????!!!!!! http://most.444.hu/2013/05/18/nincs-itt-semmi-neznivalo/ |
Audimania | 19158 | 2013. május 16. 13:33 |
A cikk sem rossz, de a hozzászólás (olvas0, 2013. május 16., csütörtök 7:54) az igazi csattanó! http://www.penzcentrum.hu/hitel/nincs_ingyenhitel_masodjara_itt_a_valasz.1036457.html
|
qqriq64 | 19157 | 2013. május 16. 13:31 | Válasz erre: 19156 |
Továbbgondolva a dolgot legyen szociális orvosi ellátás is. Mindenki operálja meg magát. |
tsanyi | 19156 | 2013. május 16. 12:10 | Válasz erre: 19155 |
Kíváncsi lennék ki bírná elviselni ha mondjuk balesetben elhunyt összetört hozzátartozóját kéne felöltöztetni, sírt ásni neki, leengedni és a végén földdel betemetni.......pár hónapja már felröppent a hír, hogy megtiltanák a hamvak hazavitelét és kötelezõ lenne a temetõben temetés.....gondolom a hullalobbi is erõlködik mert a nép nem nagyon bírja fizetni a horribilis költségeket....
|
TomRed | 19155 | 2013. május 16. 11:20 |
Mindig van lejjebb a mostani rezsim mûködése során... http://www.hirhatar.hu/hir/kegyeletserto-az-asd-magad-akcio Kegyeletsértõ az ásd magad akció: "...a szociális temetést nem lehet úgy szabályozni, hogy azt temetik el ingyen, aki közremûködik magában a temetésben, lemosdatja és felöltözteti a halottat, kiássa a gödröt és belerakja a koporsót, utána pedig ráhúzza a földet. Ilyet nem lehet csinálni a 21. században." <annak a hozzátartozóját, korrekció> |
tsanyi | 19154 | 2013. május 15. 20:42 |
Szerencsére néha megszólalnak...és ilyenek jönnek ki az õ szájukból.....és tollukból: http://vastagbor.blog.hu/2013/05/15/semjen_zsolt_megvedi_a_trafikbotranyt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_15&utm_campaign=index "Ez a kedvenc mondatom belõle, ezt be kell írni a NER emlékkönyvébe: "Elõször is vissza kell utasítsam, hogy a Miniszterelnökségen lobbisták mûködnének, és a kormány munkáját nem az Országgyûlésnek való politikai és a választók felé fennálló morális felelõsség parancsai szerint végezné." |
tsanyi | 19153 | 2013. május 15. 08:43 |
Ez a hely vajon olyan jelentõségû lesz a híveknek mint a muszlimoknak Mekka?: http://iflgazdasag.blog.hu/2013/05/13/a_felcsuti_kolosszeum_es_az_uj_aranycsapat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_15&utm_campaign=index "Milyen érzés kifizetned mások drága szenvedélyét? Téged megkérdezett valaki, hogy akarsz-e fizetni az Orbán Viktor végtelen hatalmát megtestesítõ szentélyért? Tudvalevõ, hogy te is részese vagy annak a történelmi eseménynek, amelyik példátlan a demokrácián alapuló országok történelmében: soha egyetlen, demokratikus úton megválasztott elnök nem építtetett luxusstadiont saját szülõvárosába (nemhogy faluba) állami pénzen. De még csak arra sem emlékszem, hogy valaha megvalósult volna bármelyik fejlett országban az a gazdasági bukfenc, miszerint a stadion befogadóképessége az adott település lélekszámának kétszerese…" .......gondolom a vasutat is azért helyezték újra üzemben, hogy a hívõk zarándok áradatát ki tudják szolgálni......tényleg, kötelezõ lesz vagy csak aki nem akarja elveszíteni a másoktól elvett piaci részét az önként megy majd? |
tsanyi | 19152 | 2013. május 14. 18:30 | Válasz erre: 19151 |
: "a parlamentben is úgy tesz a kétharmad, mintha a téma egyáltalán nem létezne. Persze, szóra sem érdemes ez sem, hiszen a jobboldali és közszolgálati médiában sem létezik a trafikügy, az ellenzéki politikusoknak esélyük nincs reagálni az erkölcsi alapokra helyezett, kizárólag a nemzet érdekeire hivatkozó felvetésekre. Amirõl nem beszélünk, az meg nem létezik, nemdebár? A jobboldali médiából tájékozódó igazi magyarok számára biztosan nem. Ezért idõszerû a kérdés: vajon a vak komondor viszi el ezt a balhét is?"
|
tsanyi | 19151 | 2013. május 14. 18:28 |
: http://hacsaknem.blog.hu/2013/05/14/trafikorszag_ebredj?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_14&utm_campaign=index "Eltelt már annyi idõ a trafikbotrány kirobbanása óta, és kiderült már annyi újabb és újabb fejlemény, hogy nyugodtan kijelenthetem: irigylésre méltó húzás ez, fejlettebb diktatúrákban is tanítani kéne azt, ahogyan egy kormány hülyére veszi, és oligofrén, öntudatlan droidoknak tekinti saját állampolgárait. Úgy, hogy továbbra sem nyílik meg a föld, nem sül le a rinocérosz bõr a hatalom pofájáról, a vak komondor is tovább ugat, a narancssárga karaván meg halad a maga dicsõséges, szabadságharcos útján. Változatlanul marad a kérdés: mikor ébred fel narancsködös álmaiból Trafikország büszke népe? " |
tsanyi | 19150 | 2013. május 13. 23:24 | Válasz erre: 19149 |
Amúgy az összes rinyálásom ez és más ügyekben ha csak engem és pár hozzám hasonló lúzert érintene, de amúgy a többség jól ellenne akkor nem lenne se okom se kedvem (látván a többiek boldogulását) a mutyik felemlegetéséhez......,de nem úgy tûnik, hogy ez kevesek problémája...
|
tsanyi | 19149 | 2013. május 13. 22:46 | Válasz erre: 19148 |
Igen, csak teherre vonatkozik és amit itt írnak az az a,minek látszik....differenciálnak, hogy milyen útvonmalon akarok menni, ha csak fõúton akkor az olcsóbb lesz illetve csak lenne mert azért beletettek a tv.-be olyat, hogy a normál díj 173%-ával növelhetõ a díj akkor ha a zajhatás, kipuffgázok. vagy bármi más zavarja a környék lakosságát, tehát bármiért lehet egyes körzetek díját az egekbe emelni.....ezzel gondolom a pályákra akarják terelni a forgalmat, de oly módon, hogy ne mondhassák rájuk, hogy a hosszabb útra kényszerítik a tgk-kat mivel mehet az a rövidebb úton is....ja, hogy az sokkal drágább lesz?..... ....és nem komcsi agybaj ez hisz már évek óta volt róla szó csak a vezér a vazallusai kérésére az õ kedvükre írta a törvényt......pl. ha mindenki egyformán fizetne akkor összeszorított szájjal, de valahogy megoldaná aki tudja....,de így?....egyszerûen értelmetlen tovább csionálni hisz már az elsõ nap egy euro 5-höz képest aki ráadásul flottában van én több mint a duplájáért tudok majd menni.....tehát igazából mi is lesz?....a kicsik akik fizetnék a valódi és teljes útdíjat eltûnnek....és megmarad a mutyidíjas aki a harmadát fizeti ráadásul azt sem biztos hisz már készül egy olyasmi, hogy a jó magyar nemzeti nagyvállalkozó majd visszakaphat belõúle valamilyen módon, iparûzési adó, súlyadó stb.......tehát 2-3 év és gyakorlatilag nem lesz befizetett útdíj csak amit a külföldiek fizetnek majd, de az a látszat ellenére nem túl sok....igaz a pályákon õket látni, de azért jóval több a belföldi szállítás mint a tranzit.... |
desiderus | 19148 | 2013. május 13. 22:34 | Válasz erre: 19146 |
Az útdíjról : http://www.origo.hu/gazdasag/20130510-lepukkant-videken-olcsobb-lesz-autozni.html Vérnarancsos kollégám szerint kommunista uszítás folyik mert ez csak teherautókra fog vonatkozni... Tsanyi világosítsd meg az elmémet, tulképpen mi a fasz ez ? |
tsanyi | 19147 | 2013. május 13. 22:26 |
Ez milyen jó megfogalmazása ezeknek a kisstílû senkiknek: http://mandiner.blog.hu/2013/05/13/nkvd_fagyitrafik_urrock?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_13&utm_campaign=index "Mit is lehet ehhez az etatista népboldogítással vegyített cigi-fagyi ügyeskedéshez hozzátenni? Aristo kolléga már két hete megmondta a frankót a trafikügyrõl: „Sajnos azt kell mondjam, nem tudom eldönteni, hogy ez – mármint hogy ügyeskedõ sipisták is tülekednek a koncessziókért – jobb vagy rosszabb, mintha tényleg azért akarnak maguknak trafikot a »potentátok«, hogy üzemeltessék. Mert a trafik nem pusztán kereskedelmi egység: a trafik a kispolgár-lét ikonja, szimbóluma, a házmesterség kereskedelmi változata, a szûkös horizont biztonsága. Joggal borzadhatunk el attól a gondolattól, hogy olyanok vezessenek egy várost vagy akár országot, akik amúgy trafikosok akarnak lenni. Miféle elit az olyan, amelyiknek szellemi horizontja a trafikos-pult és jövõképe pedig a kicsi, büdös bolt? Mikor tett naggyá egy nemzetet trafikos?”" |
tsanyi | 19146 | 2013. május 13. 22:02 | Válasz erre: 19145 |
Ehhez egy kis magyarázat annak aki nem érti mi történik (nem hinném, hogy lenne ilyen,de..) : http://mkovacstibor.blogspot.hu/2013/05/trafikugy-van-e-kulonbseg-maffia-es.html .....és ugye az útdíj....ezt mindenki távol érzi magától és úgy gondolja érdektelen számára pedig nem az....aki szorgalmazta bevallottan (mkfe, a napocskás érdekképviselete) egy két héttel ezelõptti riportban sérelmezte, hogy a kúrmány nem olyan nagy különbséget akar tenni az eu normás kategóriák árai között mint ahogy azt õk (és uruk a napocskás) akarná, ebben az az érdekes, hogy még ma sem lehet tudni konkrét árat az alap 85huf-on kívül, de õk valahonnan mégis tudták elõre hisz sérelmezte a nyilatkozó a mértékét.....és itt jön az a mondata ami mindenkit érint és a lényege az, hogy kiszámolták, hogy az útdíj minden magyar lakosra kb. 30000huf adót jelent majd évente.....tehát egy négytagú család évi 120000huf új adót fog fizetni ami egy átlag keresõ egy havi jövedelme...... ..........és ami hajaz a trafik ügyre, van a törvényben egy olyan kitétel, hogy lesz flotta kedvezmény........vajon kinek kedvez, kit hoz újabb aljas elõnybe másokkal szemben?....most már kívánom minden hívõnek, hogy vele is úgy járjanak el ahogy õk járnak el másokkal.... |