tsanyi | 19044 | 2013. április 28. 10:34 | Válasz erre: 19041 |
Az az elõzõnél még nem derülhetett ki, de ha átnézed a következõ választási törvényt a kubatov lista hozzáadásával akkor viszont már jó eséllyel megtudhatja egy ilyen fõnök a kollégái politikai beállítottságát, de annyit biztosan, hogy elutasítja-e a vezért vagy kedveli? ...
|
tsanyi | 19043 | 2013. április 28. 10:33 | Válasz erre: 19042 |
Errõl eszembe jut (nemhiába tanárok gyereke vagyok:) ), hogy itt a remek alkalom a csökött nyugatiaknak, hogy szervezzenek ide tanulmányi utakat a diákoknak élethelyzetek bemutatásával ahol is kiválóan megtanulhatják belülrõl, hogy hogyan kezdõdött a kommunizmusnak nevezett rendszer......és ha elég sokáig maradnak (nem is kell annyit várni) akkor átélhetik magát az egész rendszert belülrõl......és amikor hazamennek olyan felnõttek lehetnek akik borzadni fognak még a gondolatától is a kommunizmusnak...
|
qqriq64 | 19042 | 2013. április 28. 10:23 | Válasz erre: 19038 |
Ezen a héten beszélgettünk a kollégákkal a szünetben és az egyik angol kérdezte hogy milyen volt a kommunizmus. Elmondtam neki hogy a nagyapámnak jólmenõ péksége volt anno öt alkalmazottal. Aztán a háború után bement a kenyérboltjukba két bõrkabátos ember és azt mondták " Gaszt elvtárs ez a pékség és a kenyérbolt mától a magyar állam tulajdona ön mostantól mint alkalmazott dolgozik itt és a mai bevételt már ne vegye ki a kasszából." Az angol nézett rám és látszott hogy érti mit mondok csak felfogni nem tudja. |
Bedouin | 19041 | 2013. április 28. 10:21 | Válasz erre: 19040 |
Így már értem. Elsõ gondolatom az volt, hogy az X-elésnél már kiderül :( |
tsanyi | 19040 | 2013. április 28. 10:12 | Válasz erre: 19039 |
Kevesen vannak akik mindenki elõtt magukban tudják tartani az ilyesmit.....erre lehet alapozni....persze nyilván van akirõl nem tudja meg, azok tovább hordják a nagynemzeti dolmányt igazat adva a fõnöknek, de magukban leköpik.....ez nekem sohasem ment hosszútávon.....meg is lett mindig az eredménye mert persze hasonló minden idõben mûködött csak nem ennyire nyilvánosan és durván...
|
tsanyi | 19038 | 2013. április 28. 09:51 | Válasz erre: 19036 |
Egyébként tudod mi a baj?.....hogy az ebben rejlõ mindannyiunkra leselkedõ veszélyt ugyan mindenki látja, de csak olyanok mernek felszólalni akik ezt biztonságos távolból megtehetik.....az itt élõknél már elhatalmasodott a fortélyos félelem igazgat címû rendszer....ehhez elég volt pár hír, hogy ezt berendelték azt berendelték mert kommentelt és ezek elõtt meg a munkahelyeken....motoros haver még a választások elõtt mondta, hogy a cégénél mindenki a fideszre vagy jobbikra szavaz....kérdem honnan tudja?....hát onnan, hogy ha nem és azt megtudja, mert megtudja akkor annak annyi a cégnél és ahová még utána tud nyúlni....
|
tsanyi | 19037 | 2013. április 28. 09:46 | Válasz erre: 19036 |
Tegnapelõtt beszélgettem kávégépesekkel, épp a fõnök tanította be az új kollégát a gép üzemeltetésére és ott voltak ahol várakoznom kellett......hallott valami olyat, hogy gépenként ki akarnak vetni rájuk egy nagyobb összeget....a játékgépek is így kezdõdtek.....na meg mi, ha lesz két hónap múlva útdíj akkor a következõk mi vagyunk....
|
qqriq64 | 19036 | 2013. április 28. 09:42 | Válasz erre: 19034 |
Mit lehet erre mondani. Kik lesznek a következõk? |
tsanyi | 19035 | 2013. április 28. 09:27 | Válasz erre: 19033 |
"Errõl mi a véleménye a nemzeti oldalnak? Vagy én vagyok a hazaáruló, hogy nem tetszik nekem ez az állandó hazudozás?" ...a zemútháromév bizonyította, hogy nemzeti oldal az amit a annak mondanak.....a lényege pedig az, hogy az itt élõ igazi (!) magyaroknak minél rosszabb legyen az õ hasznukra....és az igazi haszon nem az amit egy bármilyen cég kivisz az országból hanem az amit a zsebükbe tol..... |
tsanyi | 19034 | 2013. április 28. 09:25 |
Innen (tudom ez egy mocskosballib termék ami hazugságot ont): http://nol.hu/lap/hetvege/20130427-a_muvelt_trafikos "– Aha. Katona volt. – Hát majdnem. Mindenesetre én szinte beleszülettem. – Nagyszerû. Volna egy ajánlatom. – Tessék. – Tanítson be engem egy kicsit. Én májusban, júniusban beülnék ide, és nézném, hogyan kell ezt csinálni. – Mivel tetszett foglalkozni eddig? – Önkormányzatnál voltam. Besegítettem ebbe-abba. Szóval egy kicsit betanítana, én meg fizetnék ezért. Én is jól járnék, és maga is könnyebben kezdhetne új életet. – Értem. – Rendben van így? – Rendben. De van egy feltételem. – Igen? – Önnek most felolvasnék egy kis írást, és ön azt meghallgatja. – Írást? Minden le van papírozva már. Nézze… – Nem, nem, nem olyan írás. Szépírás. Egy kis tárca. – Tárca? Az meg mi? – Olyan, mint a novella. Csak egyszerûbb. Ezt Szép Ernõ írta. Ezelõtt ötven éve. – Olyan régen? – Nem volt az olyan régen. Na, üljön le, ott hátul talál egy stokit. – Stokit? Ja, ez. Kényelmesebb szék nincsen? – Nincs. – Majd lesz. – Persze, lesz. De addig üljön csak erre és hallgassa. Ezzel készültem a maga fogadására. Már vártam ugyanis. Szóval: „Magas rangú katonatiszt felesége, méltóságos asszony, szép asszony, elegánsan öltözködõ. A kalapjait Roth Margit üzletébõl szerezte be, az a Váci utcai bolt volt a legelõkelõbb kalapszalon Pesten. Egy szép napon, harminckilencben, benyit Roth Margithoz (Õ mesélte el azután nekem ezt a látogatást), benyit hozzá, próbál egypár kalapot csupa szokásból, azután leül, rágyújt és odakéri Roth Margitot ahhoz a csipkés, virágvázás asztalkához. Üljön le kicsikét, édes Margitkám, szeretnék valamit megbeszélni magával. Bizonyára nem hallotta még, mert ez még nem nyilvános, hogy a zsidóktól elveszik az üzleteket. Igen, Margitkám, és elhiheti, hogy fáj a szívem, mikor ilyen újságot kell magával közölnöm. Mikor? Hát édes szívem, ez egy-két hónap kérdése. Csak most kezdik elõkészíteni a belügyben az illetõ törvényjavaslatot. Elég sajnos, hogy maga is zsidó, Margitkám, vagyis hogy zsidó származású, no igen, de ebben az esetben a kitérés nem jelent semmit. Szóval drágám, a maga szép üzletét is el fogják venni. És miután így áll a dolog, amit én szívem mélyébõl sajnálok, tudhatja, milyen jó barátnéja voltam mindig magának, hát édes jó Margitkám, én rögtön arra gondoltam, a maga üzletét én fogom kiigényelni. Négy gyerekünk van, az uram sajnos a ráesõ örökséget még kapitány korában elkártyázta, hát nekem igazán isteni ajándék lesz ez a kalapszalon. Nahát most rátérek, Margit édes, avval a kis kéréssel jöttem most magához, foglalkozzon velem kicsit, mondjuk mindennap tíztõl tizenegy, fél tizenkettõig itt leszek magánál, gondolom, olyankor ér rá legjobban. Tanítson, neveljen bele a kalapdivat titkaiba, az eladás mûvészetébe; a bolt halálbiztos az enyém lesz, az uram már megtette ebben az irányban a lépéseket, és magának ugyebár csak jól fog esni, hogy velem foglalkozhatik, és hogy én leszek az örököse, nem pedig egy ismeretlen valaki. És én sohase fogom elfelejteni az én szeretett Margitomat. No, ugye, tubicám, rendbe vagyunk. Én azt hiszem, már holnap elkezdem a tanulást. Már fél tízkor? Hogyne, jöhetek, milyen kedves maga. Jaj, rohannom kell a fodrászatra, csókolom, aranyos, hát a holnapi viszontlátásra, pá.” – Hm. Érdekes. Nem tudom, ezt miért olvasta nekem föl. Hisz’ maga nem is kalapos. Mindenesetre maga egy mûvelt ember. – Nem vagyok mûvelt. Csak szoktam olvasni néha. – Maga egy mûvelt ember. De azzal már itt nem fog sokra menni. Na, mindegy. Akkor holnap jönnék. Mondjuk fél tízkor… Fél tízkor jó lesz nekem is. – Kérem. Várom. – Viszlát. – Viszlát. Csõ. Csákány." |
TomRed | 19033 | 2013. április 28. 09:10 |
Az EU nélkül pedig utolérhetjük Svájcot: http://nol.hu/gazdasag/a_haramdik_lepcso__uj_stadler_uzemet_avattak_szolnokon Orbán Viktor: "Örülök annak, hogy svájci beruházót köszönthetünk, mert Svájc szabadságszeretõ ország, s példája azt is bizonyítja, hogy „horribile dictu az unión kívül is van élet, nem kell ettõl megijedni” – tette hozzá. Szavai szerint fontos az is, hogy a Stadlerben egy családi céget is tisztelhetünk, mert Magyarország szintén arra törekszik, hogy a családi vállalkozások versenyképességét, sikereit növelje. Az nem zavarja, hogy ezt a céget 100%-ban magyar állami megrendelések teljesítésére hozták létre, de persze a profit kikerül az országból. Errõl mi a véleménye a nemzeti oldalnak? Vagy én vagyok a hazaáruló, hogy nem tetszik nekem ez az állandó hazudozás? |
tsanyi | 19032 | 2013. április 28. 08:37 |
Jé, egy igazi õsmagyar család is rendesen megnyerte magát a trafikokból.......eljõ a keleti nyitás a boltnyitás :http://kuruc.info/r/2/111167/#ixzz2Rh9SyUSZ
|
tsanyi | 19031 | 2013. április 27. 20:50 |
Ez vazze igen állat....ilyen elvalamit, habonynak repülni kell...:))) "Az egész jelenet szürreálisan zseniális, Habony Árpi tuti rossz boltba küldte be a miniszterelnök urat." a blogon a videót érdemes megnézni....:) : http://vastagbor.blog.hu/2013/04/26/kormany_menni_ormansagba?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_27&utm_campaign=index |
tsanyi | 19030 | 2013. április 27. 11:49 |
Jé, ez a mondat, hogy kisiklott mára....kíváncsi vagyok, hogy plebejusnak hívnák õket mindenhol vagy akár a híveket akkor mennyire sértõdnének meg?...:)))....igaz mára a proli és a plebs megint degradáló szó lett....: http://szembesites.blog.hu/2013/04/26/plebejus_szavak_luxus_kiadasok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_27&utm_campaign=index |
tsanyi | 19029 | 2013. április 27. 11:42 |
Na igen, ebben van valami....a nácizmus és a fasizmus között van különbség: http://drerossgabor.blog.hu/2013/04/26/nemzeti_trafikososztaly_a_fidesz_fasiszta_fordulata?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_27&utm_campaign=index
|
tsanyi | 19028 | 2013. április 27. 11:03 | Válasz erre: 19027 |
A fidesz-jobbik tandem elleni véleményét egyszerûen azért nem hangoztatja senki ha van neki ilyen mivel azonnal hazaárulóvá válik.... ....volt egy On The Spot mûsor ahol egy palesztin újságírónõvel volt a környék bemutatása és hát nem nagyon dicsérte a hamaszt és beszélt miként tartják félelemben a lakosságot akik többsége szintén nem kedveli õket....viszont a felvétel napjai alatt indult valami újabb rakétázás amit az izraeliek válaszcsapásokkal és némi benyomulással honoráltak és akkor a palesztin csaj azonnal átváltozott izrael ellenessé (míg elõtte napokig a megbékélésrõl beszéltek) és kész volt harcolni ellenük....erre megkérdezték, hogy miért változott át ennyire és erre az volt a válasz, hogy ha nem így tenne kiközösítenék vagy inkább kivégeznék mint hazaárulót hisz támadják a népét és az sem nagyon számít, hogy ki kezdte...... |
TattooedAngel | 19027 | 2013. április 26. 19:49 | Válasz erre: 19024 |
Ez is benne van, amit mondasz, bár én közel se a rendszertõl való félelemnek tudom be. Egyszerûen az emberek többsége nem meri felvállalni az ellenkezõ véleményt. Az MSZP-re se szavazott anno senki, most meg a Fideszre se... Másik oldalról nézve, ki lenne esélyes? A baloldal felszalámizta magát és kizártnak tartom, hogy ezek a pártok mind képesek lennének megegyezni egymással. |
tsanyi | 19026 | 2013. április 26. 14:50 |
Ez egy szép kezdete lenne valamiféle megbékélésnek és kifogná a szelet a megélhetési nacionalisták vitorlájából: http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=38737
|
tsanyi | 19025 | 2013. április 26. 07:57 | Válasz erre: 19017 |
Újabb fejlemény cigi ügyben......a derék nagymagyardohányüzletelõ most, hogy véletlenül pár haver is nyert igazán kevés pályázatot nagyon megsajnálta õket, hogy olyan kevés haszonnal kéne beérniük és tett egy kiváló gesztust nekik.......10%-ra emelné a fix hasznukat, hát nem rendes tõle?.......mondjuk ez mindössze csak 2%-kal több mint a szolgáltatók karvalyhaszna amit a mocskos ballibek garantáltak nekik (nem mintha ezzel egyetértenék hisz nekem sem garantál senki semmiféle hasznot).....tehát ha õ garantál hasznot egy monopol vállalkozásnak az jóságos, valósággal angyali haszon míg ha más akkor az ördögi karvaly lopás.... : http://www.origo.hu/vnegyed/komment/20130425-lazar-megint-modosit-a-trafiktorvenyen.html?cmd=gettid&status=ok#komment |
tsanyi | 19024 | 2013. április 26. 07:48 | Válasz erre: 19023 |
Ha mostanában szóba kerül ismerõsök/más emberek között ki lesz a következõ kormány akkor tényleg igazad van, jelen pillanatban mindenki azzt mondja, hogy maradnak......viszont van pár történetem a közelmúltból ami árnyalhatja a képet: ......beszélgettünk kollégákkal 5-6-an az aulában és a szokásos útdíj és más sérelmek kerültek szóba nem dicsérve a vezért......közeledett két másik kolléga akik jobbikosok (nem pejoratív mondom hanem felvállalva sõt az egyik a saját településén valami képviselõje a pártnak) és csatlakoztak hozzánk, a társalgás azonnal irányt váltott és a kormány illetve a jobbik eredményeinek és céljainak méltatását kezdték az addig azt kritizáló kollégák......tehát szerintem az közel sem biztos, hogy mindenki azt mondja mások füle hallatára amit igazából gondol......csak hát felvállalni kevesen merik ha nem értenek egyet a vezérrel mert féltik a melóhelyet és fõleg nem akarnak hazaárulóvá kikiáltott ellenséggé válni.... |
TattooedAngel | 19023 | 2013. április 25. 21:47 | Válasz erre: 19022 |
Tudom, hogy nem tiszta a háttere, de sokan mentek ki azért, mert egyszerûen elgurult a gyógyszerük fletóra. (noha semmi olyan nem hangzott el, amit ne tudott volna addig is mindenki, akinek egy csöpp esze is van). Szerintem kell még egy ciklus, hogy komolyabb gond legyen, semmi esélyt nem látok arra, hogy jövõre kormányváltás legyen. |
tsanyi | 19022 | 2013. április 25. 21:26 | Válasz erre: 19021 |
Aki kiment 2006-ban az elõre tudta, hogy mi lesz és kíváncsi volt rá....én mondjuk drukkoltam, hogy tényleg eltûnjön fletó, de, hogy megrendezett volt az biztos.... ....elõbb-utóbb ha elég nyomorult lesz azok összeverõdnek és megkérdezik, hogy ki tette ezt velük?....volt már ilyen és a jó kis kormányaink tesznek is róla, hogy legyen újra... |
TattooedAngel | 19021 | 2013. április 25. 21:22 | Válasz erre: 19020 |
Mi értelme van kiállni bárkiért is? Lásd 2006-os események... Aki ki mert menni tüntetni, amúgy teljesen jogosan, az egybõl csõcselék lett. Sajnos nem csak a média szerint. Ilyen emberekért van értelme bármit is tenni? A saját igazáért még csak-csak kiáll 1-2 ember, de más igazáért rohadtul felesleges, köszönet nincs benne...
|
tsanyi | 19020 | 2013. április 25. 21:12 | Válasz erre: 19019 |
Ez nálunk már jó ideje nem titok....a mi és az eu pénzébõl vesz ellenünk autót a derék vezér, persze jól megszolgálta eddig és még fogja tovább is az a jó magyar (mint a neve) napocskás....az útdíjnak semmi más célja nincs mint, hogy kiszorítsák a kicsiket, a nagyobbakat másképp teszik teszik tönkre és így jön a hegylakó, csak egy maradhat...persze az útdíj árát mindannyian fizetni fogjátok hisz azt a pár tízmilliárdot nem a napocskás nyeli be hanem a lakosság.... .....nemrég nyilatkozott egy fityisz politikus amikor a hallgatókról beszélõ kocsisról kérdezték....és aztat mondta a derék jó magyar, hogy az igazi honpolgár nem foglalkozik a bajkeveréssel hanem csendben dolgozik csak magával törõdve és így építi a hazát....hááát ezt sikerült elérniük, a szolidaritás és együttérzés teljesen kiveszett a még munkával rendelkezõkbõl......senki nem áll ki senkiért.... |
TomRed | 19019 | 2013. április 25. 20:28 | Válasz erre: 19016 |
A "stratégiai megállapodásra" újabb példa, Waberer´s: http://privatbankar.hu/kkv/egy-konvoj-3000-kamionbol-penteken-meglesz-a-kormany-uj-baratja-257221 Sanyi tényleg jól érzékelted, hogy a nagy cégeknek fújják a passzátszelet. Onnan várhatóak a nagy üzletek. Miközben a plebsnek szidják a multikat. |
TomRed | 19018 | 2013. április 25. 20:15 | Válasz erre: 19014 |
A német újságok is foglalkoztak ezzel a konzulnõvel: http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=205936:gerlingen-uegy-a-magyar-konzul-elhagyta-a-termet-a-nemet-polgarmestert-ez-megersitette-a-doenteseben&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115
|
tsanyi | 19017 | 2013. április 25. 20:07 | Válasz erre: 19016 |
És talán a legjellemzõbb megnyilvánulás ezügyben...igaz a megnyilvánulónak nem ez az egyetlen nagyon jellemzõ viselkedése az általános új elit modellrõl: "A dohánykereskedelmi törvény mégis egy szerencsés eset. Maga ---- János ismerte el, hogy Sánta János, a Continental vezérigazgatója írta a törvényt, aki az õ barátja. Mivel Sánta dohányipari szakember, ----- nem is értette, mi volt a gond az eljárással. Sajnos az esetek többségében nem derül ki, ki írja a törvényt, csak azt látjuk, nem adottak az egyenlõ verseny feltételei. Épp ezért lenne fontos egy olyan lobbiszabályozás, ami az ilyen eseteket megelõzi, és amikor kiderülnek, szigorúan bünteti. Normális jogszabályi környezetben ------ Jánosnak a botrány kirobbanásának napján kellett volna lemondania. Persze nem ez történt. Hanem átszervezések következtében ma is az uniós pénzek elosztásáért felel. No comment." |
tsanyi | 19016 | 2013. április 25. 20:04 |
És ennek elvileg a többség tapsol....mi lesz ha az õ munkahelyére is szemet vet egy haver csak éppen nem veszi át alkalmazottnak vagy vállalkozóként tönkreteszi?....errõl szólt az eddigi 3 év és errõl fognak szólni a következõ hatalomban töltött éveik is... : http://korrupcio.blog.hu/2013/04/25/trafikugy_a_jeghegy_csucsa?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_25&utm_campaign=index "Rétvári Bence szerint nincs szükség lobbiszabályozásra, a kormány és a cégek között kötött stratégiai megállapodások, valamint a jogszabályok társadalmi egyeztetésének szabályozása lefedi ezt a területet. A KIM államtitkára ezt a Transparency rendezvényén mondta, tavaly novemberben, és nagy megrökönyödést keltett a hallgatóságban. Az üzleti szektor, már a versenyt igénylõ része, szeretné, ha nem háttéralkuk alapján osztódnának fel a piacok, hanem a kormányközeli cégekhez hasonló eséllyel képviselhetnék érdekeiket. Rétvári Bence szerint erre a jelenlegi szabályozás megfelelõ garanciát nyújt. A "hogyan védi ki azt a kockázatot, amikor a frakcióvezetõ barátja írja a dohánykereskedelmi törvényt, aki történetesen egy dohánygyárat vezet?” kérdésre az államtitkár annyit válaszolt, hogy politikai indíttatású kérdéseket nem kommentál. A trafikos történet elég egyértelmû bizonyítéka az ún. state capture-nek, amikor is egyes befolyásos érdekcsoportok beleszólnak a jogalkotásba, a maguk malmára hajtva a vizet. Mostanra egyértelmû, hogy a jogszabály az azokat megalkotók rokonainak és barátainak kedvez, közérdek fel sem merült a jogszabályt megszavazó parlamenti képviselõkben. Minek is, ha a parlamenti tisztség arra is használható, hogy a környezetemnek megélhetést biztosítsak." |
tsanyi | 19015 | 2013. április 25. 19:36 |
Nagyjából ilyen következményei lehetnek egy kapkodó át nem gondolt törvénynek,,,,,,csak kárt okoz: http://index.hu/gazdasag/2013/04/25/nem_ert_celt_a_chipsado/
|
tsanyi | 19014 | 2013. április 25. 18:53 | Válasz erre: 19012 |
Mindenesetre azt újra jól megmutattuk, hogy ha meghívnak vendégségbe akkor jó nagyot tudunk az asztalra kulázni a kajára...:(...mi lenne ha saját maguk is elkezdenének az elsõsökkel jövõre etikára és erkölcstanra járni?....pont ráfér az egész nyomorult csürhére...
|
tsanyi | 19013 | 2013. április 25. 18:43 | Válasz erre: 19012 |
Ezt a szégyent....:((....csak ezért odatolta a képét elvileg a mi nevünkben?....remélem a németek komolyan gondolják amit lejjebb idéztél, de tartok tõle, hogy sokan mégis csak azt hiszik, hogy mi ennyire ostobák és korlátoltak vagyunk mint az a banda aki odaküldte azt a nõt...
|
TomRed | 19012 | 2013. április 25. 16:13 |
Érdemes megjegyezni a "diplomatikus" hölgy nevét (Chiovini Rita konzul), még sokra viheti: http://www.168ora.hu/globusz/botrany-svabok-baljan-113047.html A német politikus válasza szimpatikus volt: "A kormány bírálata azonban nem jelenti a magyar nemzet bírálatát, sem azt, hogy tagjainak hazafiságát megkérdõjeleznék." |
tsanyi | 19011 | 2013. április 25. 09:51 |
Vajon a többségnek fontos ez?.....és ha nem akkor mikor lesz vajon újra fontos?....az elõzõ rendszerben 40 évig hagytuk, most meddig?: http://hafr.blog.hu/2013/04/24/szabadsag_es_biztonsag_659?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_25&utm_campaign=index " Az enyém a szabadság perspektívája. Régen elfeledtük, mi az, és miért van rá szükség, jobban, mint egy falat kenyérre. Például, mert nélküle nincsen kenyér. Ehhez elég körbenézni, milyen a szabadsághiányos társadalmak gazdasági sikeressége. Észak-Korea, Belorusz, Oroszország, Kína (igen, ez utóbbi is, de errõl majd másutt)... Magyarország? Ráléptünk a rossz útra, amely hazugságokkal, agresszióval, nepotizmussal és erõszakkal van kikövezve. Szabadnak lenni legalább annyi, mint az irracionális, beláthatatlan, kiszámíthatatlan függéstõl mentesnek lenni. Nem félni attól, hogy az ismeretlen erõk mit hozhatnak a saját életembe -- olyat, amit magam nem választottam vagy nem akartam volna. Nem félni ettõl, mert szabad társadalomban ilyen erõk nincsenek vagy alig vannak. " |
tsanyi | 19010 | 2013. április 25. 09:22 |
Ha már plakátolás zajlik angyali módra akkor itt van egy kicsi realista módban, a kommentek is érdekesek: http://vastagbor.blog.hu/2013/04/24/ksh-jelentes_kepekben?fullcommentlist=1#comments![]() ![]() ![]() |
tsanyi | 19009 | 2013. április 24. 20:11 |
Nem értem ezt a dalt, vajon mirõl szólhat?...már a cím is rejtély...: Mi szabadabbak vagyunk, mint ti valaha lesztek. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cOd3zuaiGoM |
TattooedAngel | 19008 | 2013. április 24. 19:24 | Válasz erre: 19007 |
Bánom is én, csak mutassák meg, hol lehet feketén olcsót és normál minõségût venni! :D
|
tsanyi | 19007 | 2013. április 24. 17:14 |
A lenti hsz-ben lehet az igazi lényeg a dologban: http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/04/23/nemzeti_dohanybolt_a_pitianer?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_24&utm_campaign=index "Nem értitek a lényeget. Lett pár macskajancsi aki a trafikban 0 haszonért jó drágán ad el cigit. És lesznek MÁSOK akik feketén sokat, nagyon sokat, olcsóbban. Ez lesz akkor üzlet mint az olajszökités. " .....akinek "megengedik" a csempészést az nagyon jól fog járni, vajon ki is lehet az?...:) |
TomRed | 19006 | 2013. április 23. 23:18 | Válasz erre: 19005 |
Ez a folyamatábra még sokat mondóbb: http://orulunkvincent.blog.hu/2013/04/22/a_fidesz_hatorszaganak_penzugyi_redisztribucios_semaja Az ábra bemenete az adók, illetékek és az EU támogatások. |
tsanyi | 19005 | 2013. április 23. 19:30 |
Egy kis pártfinanszírozás: http://varanus.blog.hu/2013/04/20/partfinanszirozas_magyar_atok
|
tsanyi | 19004 | 2013. április 23. 19:03 |
Bármelyik eljövendõ kormányunk is mikor juthat el arra a szintre, hogy beismerje ha hibázott és megpróbálja azt jóvátenni?....: http://www.origo.hu/gazdasag/komment/20130423-dania-eltorli-az-uditoitalok-kulonadojat.html#kommenter
|
tsanyi | 19003 | 2013. április 23. 18:58 |
Ki vette be akár az elején is, hogy tényleg a kisemberek helyzetbe hozása volt valaha is a cél?....: http://www.origo.hu/itthon/20130423-kik-nyertek-a-dohanyboltokra-kiirt-palyazaton.html ....pont úgy mint az összes többi hasonló tettüknél.....az oligarcha már szitokszó itthon vagy inkább cinkosan összekacsintunk és vihogva sugdossuk egymásnak, hogy ez egy ügyes ember na meg hát a mi emberünk.... |
TomRed | 19001 | 2013. április 23. 18:41 | Válasz erre: 18999 |
A FIDESZ rezsim kielégíti az ilyen vágyakat is. :) http://hvg.hu/itthon/20130313_Kubatov_ismerose_volt_a_Fideszszekhaz_bo
|
tsanyi | 19000 | 2013. április 23. 17:52 | Válasz erre: 18999 |
Ennek épp ideje volt, hogy kiderüljön....ahogy az ud zrt-s ügy is....és az sem érdekelt senkit....ez sem fog....az, hogy a hatalmon levõk úgy használják az állami szervezeteket mintha az a sajátjuk lenne nem újdonság.....ennek csak annyi köze van a 25 évvel ezelõtti szocihoz, hogy az akkori hatalmon lévõk is pont így kezelték az államot....mint ahogy most a vezér...
|
Kraszi | 18999 | 2013. április 23. 17:42 | Válasz erre: 18997 |
Hát tudom én ki mire vágyik? :) Biztos van valaki, aki arra, amit linkeltem... :)
|
tsanyi | 18998 | 2013. április 23. 17:41 | Válasz erre: 18996 |
Amúgy szerencsére a maszop pont nem a szocit idézi vissza....arra itt a fidesz :))....csak egy baj van azzal amit tesznek, hogy a létbiztonságot nem akarják visszahozni...bár a többség ezt hiszi, hogy azt is ugyanúgy visszaállítja zorbiapánk.....pedig nem, nagyon nem.....inkább a létbizonytalanságot fokozza a haverok okán...
|
tsanyi | 18997 | 2013. április 23. 17:31 | Válasz erre: 18996 |
Nekem írtad?.......mert akkor melyik részére írtad a hsz-emnek?....a hátulütõre vagy a vágyódásra?...:)....
|
Kraszi | 18996 | 2013. április 23. 11:06 |
Ilyesmire gondolsz? http://velemenyvezer.blog.hu/2013/04/23/portik-laborc_mit_szol_az_mszp
|
tsanyi | 18995 | 2013. április 23. 10:23 |
Talán ezért vágyjuk sokan vissza a szocit: http://napikerdes.postr.hu/mikor-ettunk-tobb-hust-a-szocializmusban-vagy-a-rendszervaltas .......persze aki emlékszik a hátulütõire az azért nem annyira vágyik vissza.... |
tsanyi | 18994 | 2013. április 23. 10:11 |
Erózió vagy valami más?...a tisztességében nem hiszek, azt már rég eljátszotta....persze a megbánás sosem késõ, de nem hinném, hogy errõl lenne szó, inkább rájött, hogy ha egyszer leáldozik a párt csillaga akkor ennyire prominens kompromittáltként sehová sem tud majd törleszkedni. http://www.origo.hu/itthon/komment/20130422-pokorni-nem-lesz-tobbet-szavazogep.html?cmd=gettid&status=ok#komment
|
desiderus | 18993 | 2013. április 22. 21:52 |
A rezsicsökkentést szépen hazavágja a gyengülõ forint, ami leginkább az élelmiszerek drágulásában realizálódik. Továbbá a csökkenõ üzemanyagárak ellenére is emelkednek a bolti árak. Nem értem ezt az egészet. http://www.investor.hu/news/20130422-most-kell-eurot-valtani-a-bankorias-szerint.html |
tsanyi | 18992 | 2013. április 22. 18:50 |
Nem gondoltam volna, hogy pont itt ilyen rendszer van....megfontolandó: http://fenteslent.blog.hu/2013/04/22/venezuela_tovabb_a_bolivari_forradalom_utjan?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_22&utm_campaign=index "Elõzetes regisztráció van. Ott a helyszínen a személyi igazolvány ellenõrzése után elektronikusan ellenõrzik az ujjlenyomatát az embernek, amit valós idõben ellenõriz a számítógép. Utána speciális gépen pötyögi be az ember a szavazatát, ami egybõl elküldi a szavazatot a központi szervernek. Ezután ki is nyomtatja azt, amit az ember bedob egy urnába. Végül befestik a szavazó kisujját nem lemosható, kék festékkel, hogy biztosan ne tudjon újból szavazni. Ezért a szavazatösszesítés gyors, és annyira biztonságos, hogy a törvény szerint nem ad lehetõséget az újraszámlálásnak. Nem ismeri a fogalmat. Amit most fognak csinálni, az (habár azt mondják hogy nem) újraszámlálás bár csak szúrópróba szerûen. Összehasonlítják a cetliket az urnában a szerver által regisztrált eredménnyel, valamint ellenõrzik a jegyzõkönyveket. Ha bárhol hiány vagy meg nem egyezés van, újra lehet tartani a szavazást abban a körzetben. Capriles elfogadja ezt a megoldást, és biztos benne, hogy most ki fog derülni a csalás." |
TattooedAngel | 18991 | 2013. április 22. 18:22 |
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/kisetalnak-a-bortonbol-a-sorozatgyilkosok-2185801 Na az ilyen ügyek miatt mondom, hogy az országban jogszolgáltatás van, nem pedig igazságszolgáltatás... Meg amiatt is, amit lejjebb láttunk, hogy beismerõ vallomás ellenére kiengedték az embert... |
tsanyi | 18990 | 2013. április 21. 17:12 | Válasz erre: 18989 |
Ezzel csak az a baj, hogy könnyen rá lehet fogni, hogy megtervezett eksön ami tényleg lehetséges.....ha majd ezt egy fideszes városban csinálja a közmû cég akkor hitelesebbnek hathat...
|
Spapa | 18989 | 2013. április 21. 00:45 |
A rezsicsökkentés visszavág... http://www.vg.hu/vallalatok/energia/a-rezsicsokkentes-visszavag-kazincbarcikan-korlatozzak-a-meglegviz-szolgaltatast-402078 |
tsanyi | 18988 | 2013. április 20. 07:59 | Válasz erre: 18987 |
És ez még nem is a legszebb ebben az ügyben....ugye a tény, hogy ezért a letelepedésért igazából nem fizetnek hanem kölcsönadnak az államnak amit nagyon magas kamattal kapnak vissza, magasabbal mint a mostani átlagok......,de a dolog lényege az, hogy mindezt az a nem offshore haveri cég potom 50000€-ért fogja az ügyintézést végezni amiért ugye itt egy vasat sem fognak adózni stb.......tehát kiderült, hogy valójában miért kellett ez az egész marhaság, ezért a jó pár 50 rugóért ami eltûnhet a feneketlen zsebekben.... ......minden új "szabályozás, ellenõrzés, betiltás" csak azért van mert valahol a háttérben ott van egy derék haver akinek kell az üzlet akár a többi magyar polgár tönkretétele árán is....és ehhez mi csendben asszisztálunk..... |
TomRed | 18987 | 2013. április 19. 20:59 |
Kajmán-szigeteki vállalkozás értékesíti a letelepedési államkötvényeket http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/kajman-szigeteki_vallalkozas_ertekesiti_a_letelepedesi_allamkotvenyeket.182805.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox "Koszorús László, az Országgyûlés gazdasági bizottságának fideszes alelnöke erre reagálva hangsúlyozta, hogy a gazdasági bizottság által megbízott vállalkozás nem offshore cég." A legközelebbi (5-i) kotmánymódosításba majd beleíratik az is, hogy a pártunk és kormányunk partnere soha nem nevezhetõ offshore cégnek. Pedig ami úgy néz ki, mint egy kacsa, ami úgy hápog, mint egy kacsa és úgy totyog mint egy kacsa, az kacsa. Más: érdekes elmélet (vagy tapasztalat?) a bankárokról. Kokain okozta a gazdasági válságot? http://index.hu/gazdasag/2013/04/15/kokain_okozta_a_gazdasagi_valsagot/ |
tsanyi | 18986 | 2013. április 19. 20:45 | Válasz erre: 18985 |
Neem, az még nem lenne gáz....na majd összeszedem mi volt....semmi komoly csak pár emberrel "beszélgettem" és az volt olyan mintha az ufók vittek volna el.....tényleg, Pataki is majdnem ott volt...:)))
|
tsanyi | 18984 | 2013. április 19. 19:19 |
Kicsit elment a kedvem az aktuál politikától, elõzõ héten volt egy szürreális élményem ami kiábrándított....igazából már nem nagyon van mit mondani, aki kinéz a fejébõl az úgyis látja mi folyik aki meg bezárkózik az meg csak egyet hall meg...
|
tsanyi | 18983 | 2013. április 19. 19:12 | Válasz erre: 18981 |
Ez a sok kiskapu tényleg idegesítõ tud lenni...viszont amikor minket védenek meg akkor jól jönnek....
|
tsanyi | 18982 | 2013. április 19. 19:04 | Válasz erre: 18981 |
Ahogy belegondoltam Taronak azért van igazsága.....bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy bûnügyben ránk akarnak varrni valamit amit nem követtünk el és valamivel elérik, hogy bevalljuk a tettet....és akkor egyetlen remény marad....az ilyen bíró....lehet, hogy a fószer tényleg megölte a szegény nénit (ezért háborodtam fel elsõre), de mi van ha nem?.....a rendõr és az ügyész dolga a bizonyítás ami megállja a helyét......volt már pár nagyobb ügy ahol kiderült, hogy nem a gyanúsított követte el mégis ültek....és mennyi lehet amirõl nem szólnak a hírek?...
|
TattooedAngel | 18981 | 2013. április 19. 18:44 | Válasz erre: 18978 |
Nekem errõl kicsit más a véleményem és nem emiatt az eset miatt. Jogszolgáltatás akkor van, amikor a létezõ összes jogi kiskaput kihasználva felmentenek olyan bûnösöket, akikrõl nyilvánvaló, hogy bûnösök, de a jog szerint meg lehet úszni.
|
tsanyi | 18980 | 2013. április 19. 08:28 |
Egyszer már írtam itt errõl és érdekes következményei lettek ennek az ügynek......bár az vitatható, hogy tényleg ez volt az államalapítás gondolatának a kezdete, de biztos elõrébb vitte és elfogadottá tette, és még emlékeztetõnek, az elítélt tényleg ártatlan volt és az igazi bûnös egy magyar származású áruló volt: http://www.mult-kor.hu/20130418_megrazo_levelet_irt_alfred_dreyfus_a_bortonbol_a_miniszterelnoknek "Amikor a perújrafelvételt követõen Dreyfust ismét elítélték, s a köztársasági elnök megkegyelmezett neki, a katonatiszt elfogadta a kegyelmet, az ügye mögé felsorakozó értelmiségiek viszont tovább küzdöttek teljes rehabilitálásáért. Itt vált el végképp egymástól Alfred Dreyfus személye és a Dreyfus-ügy, amely jelentõsen hozzájárult a baloldal megszervezõdéséhez, az értelmiség csoportjainak tudatos szerepvállalásához. Ezt követõen vitték keresztül 1905-ben az állam és az egyház szétválasztását, és az ügy fejleményei nyomán érlelõdött meg Herzl Tivadarban a zsidó állam megalapításának eszméje." |
Taro | 18978 | 2013. április 19. 07:51 | Válasz erre: 18977 |
Nem. Jogszolgáltatásnak akkor hívják, amikor feltételezések alapján, tények hiányában hoz a bíró ítéletet. Ez az ítélet a gyorsan fogyó, mára majdnem teljesen megszûnõ objektív ítélkezés példája. |
TattooedAngel | 18977 | 2013. április 18. 23:33 | Válasz erre: 18976 |
Ezért hívják a rendszert helytelenül igazságszolgáltatásnak. A helyes megnevezés a jogszolgáltatás lenne.
|
Taro | 18976 | 2013. április 18. 22:07 | Válasz erre: 18975 |
A beismerés nem lehet elég! A vádlott azt ismerte el, hogy megütötte és hogy dulakodtak. A sértett 3 hónappal késõbb vesztette életét. Ahhoz, hogy valakit elítéljenek, szükséges a tettes minden kétséget kizáró megállapítása, a cselekmény pontos ideje, stb. Egyébként fel lehetne sorolni 1000 esetet, amikor olyan ismert be bûncselekményt, aki nem is követhette el. Azon infók alapján, ami a cikkben volt, korrekt az ítélet (nem lehet tudni, hogy a beismerõ által okozott sérülések, vagy valaki más által okozott sérülések okozták a sértett halálát, stb.. |
tsanyi | 18975 | 2013. április 18. 20:27 |
Mi van!?.....már a beismerés sem elég?....: http://www.origo.hu/itthon/20130418-felmentettek-a-kokai-gyilkossag-gyanusitottjat.html
|
desiderus | 18974 | 2013. április 17. 21:48 |
Pazarlásban világelsõk vagyunk. Nem baj, lesz új tender kiírva és a zsebbe legtöbbet fizetõ viszi el a megrendelést...mi meg fizetjük az árat majd. http://www.origo.hu/techbazis/20130417-feldaraboljak-az-ndktol-kapott-mi24es-ajandekhelikoptereket.html |
desiderus | 18973 | 2013. április 17. 21:40 |
Demokrácia a mai Magyarországon. A Közgéphez képest Sukoró csak légyfing.... Ja meg a Market... http://www.origo.hu/itthon/20130417-beideztek-a-kozgep-elott-tunteto-kepviseloket.html |
desiderus | 18971 | 2013. április 17. 21:24 | Válasz erre: 18970 |
Ha csak évekrõl lenne szó....de gyakorlatilag a gengszterváltás óta süllyedünk. 29 éves voltam akkor, most 51 vagyok és már nem tudom mire várok...túléltük a privatizációt, az olajmaffia fénykorát, a Bokros-csomagot, a kiigazítást, a konvergenciaprogramot, most a nemmegszorításokat próbáljuk... Qurvára elegem van. |
TattooedAngel | 18970 | 2013. április 17. 21:05 | Válasz erre: 18969 |
És nem is lesz jobb. Hiába jönne egy olyan kormány, aki tudja a dolgát, még akkor is évek kellenének, mire egyáltalán a csökkenés megállna...
|
desiderus | 18969 | 2013. április 17. 20:22 | Válasz erre: 18961 |
Ez van... http://www.origo.hu/gazdasag/20130415-az-elszegenyedes-tunetei.html |
TomRed | 18968 | 2013. április 17. 20:12 |
Mûködik szépen a pénzszivattyú: http://www.parlament.hu/irom39/10564/10564-0001.pdf Ebben a dokumentumban szereplõ cégek jó része még a látszatra sem ad, nyugodtan feltüntetik az offshore paradicsomokban "mûködõ" közvetlen tulajdonosiakat. (Ciprus, Gibraltár, Seychelle szigetek, Vanuatu stb.) Még csak közbe sem iktatnak egy másik céget. Így aztán kissé furcsán hangzanak ugyanennek a dokumentumnak az elsõ oldalának utolsó bekezdésében leírtak: "A Támogatási Szerzõdés Általános Szerzõdési Feltételei tartalmazzák az átláthatóságot biztosító rendelkezéseket. A Kedvezményezett a Szerzõdés aláírásával nyilatkozik, hogy jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkezõ más szervezet esetén átlátható szervezetnek minõsül. Amennyiben a Kedvezményezett a rá vonatkozó bármilyen jogszabályi, szerzõdéses vagy egyéb elõírást megszegi, a Támogató, illetve a Közremûködõ Szervezet jogosult a Szerzõdéstõl elállni, így különösen...." stb. |
tsanyi | 18967 | 2013. április 17. 14:02 |
Hm: http://progressziv.blog.hu/2013/04/16/belugy?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_17&utm_campaign=index "„Ebben a pillanatban még én, és csak én vagyok a fejedelem, az történik, amit én akarok, és arra veszem rá a vár alatt élõket, amire akarom. Ha megparancsolom, hogy gyújtsák fel ezt a várat, irtsák ki az idegeneket… és éljünk a magunk ízlése és vallása és rögeszméi szerint addig a kevés ideig, míg az a mûvelt és finom Európa… úgy nem dönt, hogy nem állja már tovább a szagunkat, inkább nekünk ront, és megsemmisít, és haljunk meg, mint annyian már mielõttünk ezen a földrajzi egységen, síratlanul, hát megtörténnék. Csakhogy én életet szántam ennek a népnek, nem halált.” Szabó Magda: Az a szép, fényes nap, Géza fejedelem szavai - 1976" "A magyar: szolganép. No, nem „genetikusan”, ahogy egy szerencsétlen aggastyán a közelmúltban mondta, nem, dehogyis! Nincsenek „genetikusan szolga” népek – de igenis: vannak olyan történelmû népek, amelyeknél öröklõdött és rögzült egyfajta „úr-szolga viszony” a közgondolkodásban. Magyarországon hosszú évszázadokig a szolgaság volt az egyetlen, széles körben elterjedt és „mindenkit elérõ” modell, amely meghatározott mentalitást, viselkedést, szocializációt és értékrendet. Magyarországon hosszú századokig – gyakorlatilag mindmáig – az volt a helyzet, hogy ha az „úr” elkiáltotta magát, hogy „Nálam a hatalom!”, akkor a nép meggörbítette a hátát és befogta a száját. Mert tudta, történelmi tapasztalata volt, hogy ha nem ezt teszi, akkor megkapja a magáét és senki-semmi nincs, aki-ami megvédhetné." |
tsanyi | 18966 | 2013. április 17. 13:44 | Válasz erre: 18965 |
Valamennyire, de nem keresek rá....:))....viszont itt van ez a blog ami újra leadta az egyik volt kommentjét, de már önállóan.....kíváncsi lennék, hogy valóban így gondolják-e odaát vagy nem?....a fene tudja, nyilván hallok ilyen és olyan véleményeket is, de a többségé vajon mi?: http://maria.postr.hu/halat-adunk-hogy-erdely-romaniahoz-tartozik
|
qqriq64 | 18965 | 2013. április 16. 23:35 |
Emlékszik még valaki Waschler Tamásra? http://www.hirado.hu/Hirek/2013/04/16/13/Megmutatjuk_ilyen_lesz_az_uj_Kossuth_ter.aspx |
tsanyi | 18963 | 2013. április 16. 18:57 |
Akkor ezek most vallás lesznek?..:)): http://www.origo.hu/nagyvilag/20130411-az-ateistak-mar-a-templomban-vannak.html .....hiába ateisták legalábbis szóban úgy látszik az embereknek szükségük van ilyen közösségi élményekre.....és ezt használták ki a vallásalapítók is....mint ez a két ateista is..:) |
tsanyi | 18962 | 2013. április 16. 16:50 | Válasz erre: 18961 |
Az ilyen írások és vélemények linkelése, megfogalmazása mára már teljesen felesleges....a legtöbb embert aki nem érintett egyáltalán nem érdekel a többiek sorsa mert amit lézerjani mondott a mindenki annyit ér amennyije van, tehát ezt a hozzáállást a még tûrhetõen fizetõ munkahellyel rendelkezõk teljesen magukévá tették....a többieknek meg már nem telik netre, hogy a nyomorukat világgá kiáltsák, persze ezt még a többség meg sem tenné mert szégyelli és magát hibáztatja a helyzetéért....
|
TomRed | 18961 | 2013. április 16. 16:20 |
"A Tárki már említett kutatása azt mutatja, hogy a gyermekszegénységi ráta Magyarországon kiugróan magas, az Európai Unión belül a legrosszabb. A gyermekszegénység az ország leghátrányosabb térségeiben 30-40 százalékos növekedést mutat." http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=203657:senkit-nem-hagyunk-az-ut-szelen&catid=83:acssniedermullerpeter&Itemid=121 "Egyszerûen fogalmazva, a kormány politikája arra irányult és irányul, hogy a hozzá hû jómódú csoportokat – az összes többi társadalmi réteg és csoport kárára – még tehetõsebbé tegye, a többiekkel pedig egyszerûen nem foglalkozik, magukra hagyja, minden korábbi ígérete ellenére ott hagyja õket az út szélén, vagy éppen az „árokban”." |
TomRed | 18960 | 2013. április 16. 15:33 | Válasz erre: 18958 |
Muszáj is fohászkodni érte, mert az egész világ "báncsa": http://varanus.blog.hu/2013/04/16/pottom_viktorral_mindenki_csak_ordit Egy érdekesebb cikk, az elsõ autó Magyarországon: http://automotor.hu/extra/az-elso-auto-es-az-elso-autos-magyarorszagon-492563 |
Audimania | 18959 | 2013. április 16. 14:35 | Válasz erre: 18958 |
Nem fejteném ki bõvebben ... mindhalálig.
|
Bubó Doki | 18958 | 2013. április 16. 14:21 |
Azon elmélkedek, hogy hová süllyed a világ, és mindíg elgondolkodok, meddig van a lejtmenet?
|
tsanyi | 18957 | 2013. április 14. 18:29 |
Egy hsz innen: http://balavanyposzt.blog.hu/2013/04/13/magyarorszag_nem_ker_katonai_csapast?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_14&utm_campaign=index ""Az embereket mindig könnyû a vezérek uralma alá hajtani ... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belõlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy mûködik." Hermann Göring " ......valahonnan ismerõs... |
tsanyi | 18956 | 2013. április 14. 17:10 |
Ebbõl az írásból szerintem ez a lényeg: http://index.hu/gazdasag/2013/04/14/varga_magyarorszag_nem_tervgazdasag/ "Azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy a kormány intézkedései rontották az ország megítélését a külföldi befektetõk körében, Varga Mihály elmondta: a kormány stabil parlamenti többsége révén gyorsan keresztül tud vinni törvénymódosításokat, amihez „sok vállalkozásnak még hozzá kell szoknia". Arra a felvetésre, hogy a gazdaságpolitika tartósan elriaszthat befektetõket, úgy vélte, az utóbbi években nem romlott a befektetõi légkör, a külföldi cégek továbbra is szívesen ruháznak be, és profitálnak abból, hogy gyorsabb lett a politikai döntéshozatal, az adórendszer átalakítása révén pedig „nagyon vonzó" lett az ország a vállalkozásoknak." .....tehát beismeri, hogy senki sincs biztonságban tõlük mert ha kedvük tartja bárkinek a vállalkozását még aznap tönkreteszik azonnali törvényekkel....ki az a hülye akár magyar is nem csak külföldi aki akár egy forintot is be mer ruházni bármibe is?.....szerintem már a haveroknak is kezd kinyílni a szemük és azért nincs fergeteges demjánszáélessimicskanyerges beruházás cunami pedig õk megtehetnék a rengeteg uniósa és állami pénzbõl, de nem még õk sem tesznek itt semmit csak a megszerzett pénzt tüntetik el hihetetlen gyorsasággal....a kis hívõ meg beszopja a minket mindenki utál és támad dumát... |
tsanyi | 18955 | 2013. április 14. 17:06 | Válasz erre: 18954 |
Igen volt idõ amikor pont ugyanezt mondtam én is...., de ez nem fehér és fekete....amiért a nyomorban tengõdõk nem akarnak dolgozni azt éppen jól leírta az író....mivel hiába dolgozik az aktuális hatalom úgyis ellopja ezért csak a mának él és azonnal akar õ is ha tud pénzhez jutni...takarékoskodni meg minek, ha úgyis ellopják?....és efelé haladunk itt is, a szegényeknél már lehet látni ezt a sztoikus beletörõdést és a mának élõ életet.....ezt csak kevéssé fedi el ideig óráig ahogy az író is említette az, hogy itt takarékoskodni kell a tél miatt.....sajna már sokaknak ez sem megy mivel nincs mibõl félretenni a téli tüzelõre, nyáron jó ha annyit összeszed, hogy ne haljon éhen....
|
tsanyi | 18953 | 2013. április 12. 20:45 | Válasz erre: 18952 |
Nem?....na vazz....:)))...az a 40 milla gazdag tényleg nem, de többi majd 2 milliárd igencsak....azt a kevés céget akik magyar átlagot fizetnek (kb 120 rugót) nem szabad alapul venni mert az olyan mintha azt mondanánk, hogy nálunk mindenki úgy él és keres mint mondjuk az audi dolgozói (bár fingom sincs mennyit keresnek).....2 évig több kollégám járt 6 hónapos idõszakokra a kínai gyárba amit összeraktak....és ott nagyon jól fizettek és azt mondták amit most én...
|
TattooedAngel | 18952 | 2013. április 12. 20:31 | Válasz erre: 18945 |
Tévedsz. Már ott sem élnek rosszul az emberek. Lehet, hogy a mi árainkhoz képest bagatell összegeket kapnak fizetésnek, de az árak is ehhez igazodnak többnyire. Mexikóban már jóval olcsóbb a munkaerõ átlagosan, mint Kínában... Persze vannak Kínában is nagyon szegény részek, de az 1,3 milliárdos lakosságnál és a közel Európányi országméretnél ez elkerülhetetlen. |
tsanyi | 18951 | 2013. április 12. 20:11 |
Ezt nem értem....végre elûzték és most visszafogadják sõt hívják õket?...miért?...nem olvasnak ezek klasszikusokat mint a mein kampf meg ilyenek?..tudatlanok: http://index.hu/kulfold/2013/04/12/portugalia_visszafogadja_az_500_eve_eluzott_zsidokat/
|
tsanyi | 18950 | 2013. április 12. 15:50 |
Ha jól értelmezem akkor ez elfogadható.....: http://index.hu/belfold/2013/04/12/vegleges_a_roghoz_kotes/
|
Spapa | 18948 | 2013. április 12. 11:11 |
Létezik-e szabad akarat? http://index.hu/tudomany/2013/04/06/letezik-e_szabad_akarat/ "Közvetett módon talán éppen a törzsi ösztön csiszolta elménket rendkívül élessé, melyre ma oly büszkék vagyunk. Az emberi populáció közben egy óriásit robbant, nagyszámú idegent hozva létre országhatárokon innen és túl. Az elménk viszont kõkorszaki maradt a benne ragadt törzsi ösztönnel együtt, ami személyes identitásunk egyik legfõbb meghatározója lett. Génjeink – bár változnak az idõvel – nem képesek követni a civilizációs fejlõdés ütemét. A fejlett világ ma már nem a háború logikájára épül, mégis – egyéntõl függõ mértékben – bennünk él a más csoportok iránt érzett ellenszenv. Ma már nem csupán törzsek lehetnek idegenek, hanem más csapatok szurkolói, más iskolák tanulói, más vallásúak, politikai nézetûek, értelmiségiek, proletárok, valamint anyagi javakkal tõlünk többel vagy éppen kevesebbel rendelkezõk. Az ember igazi tragédiája az, hogy nem ismeri fel a benne lakó pusztító ösztönt, hanem inkább elveket gyárt, hogy annak vak szolgája maradhasson. Mindegy, hogy mi a valós helyzet, csak lobogjon a zászló, s dobbanjon együtt a szív." |
Spapa | 18947 | 2013. április 12. 10:11 |
Soros György megmondta a válságból kivezetõ utat: http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/soros-gyorgy-a-tortenelmi-tragediat-csak-nemetorszag-akadalyozhatja-meg-401372 |
tsanyi | 18946 | 2013. április 12. 07:24 | Válasz erre: 18943 |
Ja, hogy Te lennél a protekcióm?....remélem már magasan vagy a hirearchiában...:))
|
tsanyi | 18945 | 2013. április 12. 07:23 | Válasz erre: 18942 |
Miért?...a jelenlegi is hasonlót csinál csak még nem érte el teljesen a célját.....az a hatalmas gazdagság az ott élõ nép hihetetlen kirablásával valósult meg.....jelenleg van kb 40 millió igen gazdag, ez szép szám, de jut rájuk vagy 2 milliárd nyomorban élõ, de az a nyomor nem a mi fogalmaink szerint nyomorult hanem az ottani szerint.....úgy könnyû meggazdagodni ha a munkaerõnek napi egy tál rizst adunk.....most már vannak ott is cégek akik valamivel jobb bért adnak, de az még nagyon kevés...
|