Eva | 215 | 2011. január 17. 16:15 |
Manó! Jó nektek,itt hideg is van,meg köd is van még mindég! Na de lesz majd még nyár,akkor talán majd itt is sütni fog! |
Eva | 213 | 2011. január 17. 08:34 |
Szép jó reggelt mindenkinek! Vigyázatok magatokra az utakon,itt nálunk nagyon nagy köd van,látótávolság kb.-100m. Balesetmentes napot! |
manóbácsi | 212 | 2011. január 17. 03:04 |
Éva! ELÛZZÜK a rossz idõt! Bala! neked van igazad! 2003 késõ tél! |
bala079 | 211 | 2011. január 16. 20:04 | Válasz erre: 208 |
Hát tényleg jó buli volt.Az idõpont 2002-2003 körül mozog asszem, 3 fordulós verseny,tenisz klubbos díj átadóval.
|
manóbácsi | 208 | 2011. január 16. 19:03 |
Az a sapkás Bakegér talán csinált valami jó bulit Cserénfán 1994-ben? debreceni + ami kell? Autó-Motor dagonya? Hát sajna ennek vége!! Miért?/infó Szita Károly/ ![]() |
Eva | 207 | 2011. január 16. 17:55 |
manóbácsi | 205 | 2011. január 16. 16:28 |
Hát mit mondjak! Mindenben van igazság! Tudod? Nagy az Isten állatkertje! Vigyázz jó utat ! ![]() |
rado.sanyika | 204 | 2011. január 16. 10:16 |
Akkor csak kicsi kereket kellett cserélned. Sofõr nyelven: élõállat szállító lettél.! |
manóbácsi | 203 | 2011. január 15. 17:35 |
Nem letten árú fuvaros! Személyeket szállítok háztól házig nyugatra s vissza! Mikró busszal 8 személyessel! |
martika | 202 | 2011. január 15. 17:22 | Válasz erre: 189 |
Huh.. ez kemény volt, szinte fájt:) Éljen május elseje!
|
manóbácsi | 200 | 2011. január 15. 15:28 |
Szerdán megyek ! DEN HAAG odafelé a végcél vissza Rotterdam. Oss,Frankfurt A M Linz Bp Kvár! Jó utat! |
rado.sanyika | 199 | 2011. január 15. 14:49 |
Szia Manó. Remélem nem enged el a levegõ. Csodálkoztam is hogy mért jársz te ennyit külföldre?! Engem küldenek és téged? Itt már nagyon jó idõ van. Jó pihit. |
zizipapa | 198 | 2011. január 15. 14:49 | Válasz erre: 197 |
Kulcs,nem kulcs-jo anyag.Van aki így,van aki ugy dug.A Sagem igy,de full szerviz mert hozzák neki.
|
zizipapa | 196 | 2011. január 15. 14:20 | Válasz erre: 195 |
Gyonyoru volt az idei elso adrenalin froccs,nagyot durrantott a Doctor ur.Ja,az Arany fácon most hideg,-talán a Sagem kedvence vinné a PáLMáT /deszkapálinka/ Szia
|
manóbácsi | 195 | 2011. január 15. 10:50 |
Eva | 194 | 2011. január 15. 07:53 |
Szép jó reggelt mindenkinek! Itt nálunk Bp.-én úgy néz ki hogy szép idõ lesz ma és még a nap is sütni fog,így hát lehet hogy ma is fogok egy kört csapatni a közelbe. Legyen nektek is szép napsütéses napotok! |
Eva | 192 | 2011. január 14. 21:20 |
Szia Manó! Hát nem mondanám hogy hû de friss vagyok már ilyenkor,de már mindjárt megyek ácsikálni és ez vigasztal,na meg az hogy alig várom a vasárnapot hogy végre menjünk egyet gurulni a srácokkal. Remélem Ti is jól vagytok!!! |
manóbácsi | 191 | 2011. január 14. 21:13 |
Szia Évi! Hát valahogy el vagy foglalva! Csak + ne erõltesd magad! ![]() |
Eva | 190 | 2011. január 14. 19:59 |
Szép jó estét mindenkinek! Ma kaptam pü.-ben egy levelet,és most szeretnék mindenkitõl elnézést kérni hogy eddig nem jelentkeztem,de elégé elfoglalt vagyok.Napközben meló,este tenisz,hét végén korizással teltek eddig napjaim,vasárnaptól pedig beindul a motorozás a srácokkal(na persze hogy ha az idõ is úgy akarja). Üdv.mindenkinek,széles utat és balesetmentes motorozást |
manóbácsi | 189 | 2011. január 14. 13:44 |
manóbácsi | 188 | 2011. január 13. 16:29 |
"BENZINKUTAK ELLENI KAMPÁNY Január 17, 18 és 19-én fogjunk össze és lássák meg a MILLIÁRDOS kõolaj-ipari cégek és az állam, hogy milyen amikor pénzt vesztenek. A következõ a recept, hogy CSÖKKENJEN az üzemanyagok ára: SENKI NE VEGYEN HASZNÁLATBA EGYETLEN BENZINKUTAT SEM – JANUÁR 17,18 és 19-én. Járjunk buszokkal, biciklivel, gyalog vagy az említett három nap elõtt tankoljunk. Emlékezzetek 1989 December 21, 22-re, amikor hasonló módon cselekedtünk és meg lett az eredménye. KÜLDD TOVÁBB EZT AZ ÜZENETET, HOGY JUSSON EL AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK (próbáljuk meg! Veszteni nem tudunk! A fuvarozók is lehetõség szerint ezen a 3 napon külföldön tankoljanak, ha van rá lehetõség, õk ugyanis a legnagyobb felhasználók, ezzel a legfõbb befizetõk, és legjobban kiszolgáltatottak!)" Hogy õszinte legyek, még egyszer sem olvastam végig. Elég volt az a pár szó, ami megragadta a szemem: ELLEN, ne tankolj, küldd tovább... Persze nem akarom elvenni senkinek a kedvét attól, hogy ne tankoljon, sõt azt hiszem, a jelenlegi árak mellett egy csomóan önkét és dalolva fognak nem tankolni. Mégis szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ami ellen harcolunk, AZT nagy valószínûség szerint megkapjuk jutalmul az |
manóbácsi | 187 | 2011. január 12. 20:31 |
Na végre! Te vagy az elsõ asszony ki be meri vallani! " AZ URAMAT" Melcsike! A 7 en mindenre pontot teszek és utána jelentkezem! 1 ébként köszikeeeee! Pusz Manó |
Melcsi0918 | 186 | 2011. január 12. 20:05 |
Manócska! Ha gondolod hívd fel az uramat vagy engem, és bemegyünk kocsival hozzád, vagy érted! Pusszantás. |
Erikáék | 184 | 2011. január 12. 15:14 |
Manóbácsi! Körlevél + jött,de az összeg nem stimmel: 2000 vagy 20000/fõ??? Nem mind1! |
manóbácsi | 183 | 2011. január 10. 08:01 |
Drága Erika! A kolostor temploma a rendelkezésre áll! az egyik este meg is ejtjük a KONCERTET! Manó |
Erikáék | 182 | 2011. január 9. 21:13 |
Elfelejtettem újságolni,hogy a drága fiam lázasan készül. Gyakorol ezerrel,hogy ne valljon szégyent. Ha ott leszünk,minden résztvevõt szeretettel látunk egy kis orgonajátékra valamelyik ottani templomba. Ez itt a reklám helye :-) http://www.youtube.com/watch?v=Qk6yu0tFxTU |
Erikáék | 181 | 2011. január 9. 20:55 | Válasz erre: 180 |
Manóbácsi! A sportmotor-on kérik a segítséged az Erdélyi túrával kapcsolatban. Jóccakát! |
manóbácsi | 180 | 2011. január 9. 15:42 |
Hát akkó nos mit monnyak! Nem magyarászkodom csak tuggyad mirü van nagyba szó! cujethu: Üdvözöllek a ZSELICI MOTOROSOK OLDALÁN! MÁR VAN KÖZÖTTÜNK 1 TÓTH JÁNOS!!!!!!!! Õ nyugdíjas rendõr ezredes!/51/ Pedig párban szép az élet! Koszorús költõnk már rég + mondta "a nyár heves a "kasza" egyenes" és ha ez így van akkor igazán szép az élet! |
cujethu | 178 | 2011. január 9. 14:14 | Válasz erre: 173 |
Sziasztok ! Mi is nagyon gondolkodunk ezen az Erdélyi túrán (remélem ez a téma). S ha megyünk, 3-an megyünk 2 motorral. Tehát nálunk sem mindenki párban. |
Erikáék | 177 | 2011. január 9. 12:59 | Válasz erre: 176 |
Manóbácsi! Jó van nah!!! Nem kell már annyit magyarázni! Külömben is,nem én vótam! :-) |
manóbácsi | 176 | 2011. január 9. 10:41 |
manóbácsi | 173 | 2011. január 8. 16:18 |
Sziasztok! Tök igazad van ERA! Nem mindenki párban jön! Van olyan ki ott keresi + párját! |
Erikáék | 172 | 2011. január 7. 14:55 | Válasz erre: 167 |
Pedig 17-en vagyunk! Lehet,hogy vannak,akik 2en,2motorral jönnek...
![]() |
ibituba | 167 | 2011. január 7. 14:06 |
Manóbácsi! Az erdélyi túránál nem jó sem az induló motorok száma, sem a résztvevõk létszáma. |
manóbácsi | 166 | 2011. január 5. 08:37 |
Jönnek a +++++++++-ok! Lehet azoknak is motorozni kik csak "örömbõl" mennek! Tudnék mondani 1-2 nevet! |
manóbácsi | 163 | 2011. január 4. 06:39 |
Állítólag az ÖREG ERDÕMESTER MINDENRE JÓ!! Hát még a májzsugornak!! B U É K |
Sagem | 162 | 2011. január 3. 20:41 |
Manóbácsi! A versike nagyon jó, elolvastam párszor mire nagyjából összeállt.A nehéz napok után, mikor adtunk a májnak meg az agysejteknek ez már tömény volt.De! Megtaláltam a megoldást. Íme: ![]() |
manóbácsi | 159 | 2011. január 1. 12:36 |
Itt az ÚJÉV itt van újra, a gyertya a benzint + int lángra gyújtja! Robban a motor robban a gáz,elõz a bátor marad a szerény ,marad a lány!Kellene már új motor kellene lány csorba a kasza minek a lány!Drága a benzin drága a lány hiába van potemix ha a kasza nem áll! B U É K Manó |
Eva | 155 | 2010. december 30. 19:20 |
Szép jó estét mindenkinek! Nagyon sok Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek,és nagyon sok balesetmentes túrákat! |
manóbácsi | 154 | 2010. december 30. 15:12 |
Nekem jó lenne valami más ÚJ is!!!! De + elégedem a régivel is! Ez is jó valamire! |
zsiraf8001 | 151 | 2010. december 27. 17:00 | Válasz erre: 150 |
Szia Manó!isten éltessen téged,és minden jánost!
|
csoves | 149 | 2010. december 27. 12:21 |
Szia Manó! Nagyon sok névnapot boldogságba egészségbe!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezt a dalt hallgasd meg talán sikerült feltenni! |
Melcsi0918 | 148 | 2010. december 27. 10:17 |
Manócska és a többi Jánosnak boldog névnapot kívánunk: Melcsi és Olivér |
Eva | 147 | 2010. december 26. 20:24 |
Minden kedves István és Jánosnak,nagyon sok Boldog Névnapot és nagyon sok balesetmentes túrákat kívánok!!!
|
Tybuka | 144 | 2010. december 26. 10:59 |
Kedves Istvánok! Mindannyiótoknak kívánok nagyon boldog névnapot, jó erõt, egészséget, számtalan sok balesetmentes motoros kilométert! |
manóbácsi | 143 | 2010. december 26. 08:16 |
Én is Mentem! De CSENDESEN!!! Aztán jönnöm kellett gyorsan! A hátsó gumi feladta! Mármint a levegõ elpárolgott belõle! |
Tybuka | 142 | 2010. december 25. 16:03 |
Kedves Mindenki! Nagyon kellemes, békés, nyugodt, szép karácsonyt kívánok! (tegnap valakik a városban gurultak-csak hangot hallottam, látni nem sikerült a motorosokat). Üdv: Tibi ![]() |
piki24 | 138 | 2010. december 24. 16:00 |
Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kivánok minden motorosnak és Családjának! |
Melcsi0918 | 137 | 2010. december 24. 15:32 |
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek Melcsi és Olivér |
rado.sanyika | 136 | 2010. december 24. 13:29 |
Szia Manóbácsi. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! Nagyon Békés, Kilométerben Gazdag, Balesettõl mentes,Jó idõben bõvelkedõ, Boldog Újévet! Mindenkinek. |
Eva | 133 | 2010. december 22. 07:36 |
Szép jó reggelt! Nagyon sok Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok az egész csapatnak |
manóbácsi | 132 | 2010. december 20. 19:56 |
14 évvel ezelõtt Somogy volt az mx-világ középpontja Ha ránézek egy krosszmotorra, vagy véletlenül elcsípek egy közvetítést a tévében, óhatatlanul is felidézõdik bennem a gyermekkorom, és vele együtt a legendás cserénfai pálya, na meg az ott megrendezett világbajnoki fordulók. Az õsszel újra ellátogattam erre a csodálatos helyszínre...lehangoló látvány fogadott. Szerzõ: Nagy Norbert. A cserénfai dombok ölelésében szomorúan õrzi a világbajnoki fordulók hangulatát a különleges fõépület. Az idõ vasfoga kikezdte szegényt, az ablakokat bezúzták, a nyílászárók többsége az erre portyázó bandák martaléka lett. Megdöbbenve nézek szét, próbálom visszaidézni az egykori nyomvonalat, amirõl nem is oly’ rég még ódákat zengett az mx-elit, és ami a legtechnikásabbnak számított az akkori versenynaptárban. Az idõmérõ épület vas szerkezete, és a gazzal borított nagy ugrató segít a tájékozódásban. Akkor én most a néhai rajtegyenesen állok! Kicsit letaposom magam körül a növényzetet, és leheveredek a földre. Bársonyosan simogat az õszi szél, szinte már érzem is a kétütemû 125-ösök semmivel össze nem téveszthetõ illatát. Újra kisgyerek vagyok, újra látom magam körül porolni a világsztárokat! Nem emlékszem már melyik volt az elsõ, amire kivitt az édesapám, de Stefan Everts 3-as rajtszámú Suzukija élénken él a memóriámban. Szenzációsan ment azon a napon, nem akadt senki, aki meg tudta volna szorítani. Pályafutása során elõször ünnepelhetett nagydíj gyõzelmet. Még ma is beleborzongok, ha arra gondolok mit vitt véghez az az ember azóta a ’91- es májusi vasárnap óta, és én ott voltam a legenda születésénél! Abban az idõben három kategóriája volt a motokrossz világbajnokságnak: 125-ös, 250-es, és az 500-as. A versenyeket nem egy hétvégén rendezték, egy kategória egyszerre csak egy pályán vendégeskedett. Cserénfára általában a legkisebbek jöttek, de 1993-ben ellátogatott hozzánk egyetlen egyszer a 250-es géposztály is. 1993-mat írtunk. Világszenzáció volt ez akkor. A mezõnyben ott volt a címvédõ világbajnok, az azóta már elhunyt Donny Schmit, a másodéves Stefan Everts, a 125-ös címvédõ Greg Albertyn, Trampas Parker, Alex Puzar. A legnagyobbak. Magáról a versenyrõl kevés maradt meg, csupán Schmit gyönyörû Chesterfield Yamahájára emlékszem, az 1-es rajtszámmal. Ha jól tudom, akkor duplázott az amerikai Cserénfán, de a címét nem tudta megvédeni, harmadik lett Albertyn és Everts mögött. Ahogy mélyebben beleásom magam az emlékfoszlányokba, az 1996-os utolsó világbajnoki futam ugrik be hirtelen. Nem volt egy izgalmas verseny, mert egy 17 éves francia tini, bizonyos Sebastien Tortelli valósággal megalázta a mezõnyt mindkét futamban. Az a 125-ös Kawasaki máig kísért. Tisztán emlékszem, gyönyörû volt a májusi nap fényében. Ha megkérdezné valaki tõlem, melyik krosszmotor a legszebb, ma is azt mondanám, hogy Tortelli 96-os 125-öse. A francia nagyszerû outdoor versenyzõ volt, elképesztõ kanyarsebessége, és kiváló kondíciója emelte õt a többiek fölé abban az évben. 12 fordulóból 11-et nyert meg, hetet kettõs gyõzelemmel. Ez mindent elmond a klasszisáról. Hiába próbálok, nem emlékszem többre. Ezek az emlékfoszlányok idézõdnek fel bennem újra, és újra. Innen indult minden, ebbõl táplálkozik a motokrossz iránti szenvedélyem. A pálya tulajdonosa nem sokkal Tortelli sikere után sajnos csõdbe ment, a világbajnoki futamok pedig messze elkerülték az országunkat (ugyan volt egy próbálkozás 2006-ban, Nyáregyházán, de az próbálkozásnak is szerény volt). 1996 óta sok minden történt úgy a nagyvilágban, mint a motokrosszban. Bejöttek a négyütemûek, két géposztályra olvadt a világbajnokság, egy hétvégén és egy pályán rendezik már a futamokat, a jogdíjakért pedig horribilis összeget kér a promóter. A magyar motokrossz jelenlegi helyzetében nem táplálok illúziókat: ha egy nagyon tehetõs magánember nem tartja szívügyének a motokrosszt, és Cserénfa talpraállítását, akkor továbbra is csak szép és egyre halványuló emlékek maradnak a világbajnoki fordulók. Talán a régi nyomvonallal már nem is lenne keresnivalónk a manapság népszerû aréna jellegû mx-pályák között. Azzal vigasztalom magam, hogy ha a 90-es években jó volt a világnak az a kicsi Somogy megyei település, akkor az új évezredben is szívesen jönne hazánkba az elit. Komló és Piliscsév talpra tudott állni! Cserénfának vajon sikerülhet valaha? Gyûjtjük és megosztjuk a képeket Cserénfáról. Ha van fotód, amit ott és akkor késztettél, küldd el a motokrossz@gmail.com -ra, és kitesszük az oldalra egy nosztalgikus kollekcióban! |
manóbácsi | 131 | 2010. december 20. 17:58 |
Minden a + beszéltek szerint! BENEI TUD mindent! Aztán ha 3 jövök személesen megyek hozzátok! Bocs De a pénz az pénz! Pusz Manó |
Melcsi0918 | 130 | 2010. december 20. 17:12 |
Manócska! Most holnap találkozunk, vagy sem? Vigyázzatok magatokra: |
manóbácsi | 129 | 2010. december 20. 10:13 |
Most már melegedik az idõ! Olvad a hó és az emberek agya! A nyugati 6-árakon 100-ával állnak a benzinkutakon a MAGYAR KOCSIK! És senki nenki,hogy ez a végleges ára a honi benzinnek! Viktor tesz róla!! |
Tybuka | 128 | 2010. december 20. 09:40 | Válasz erre: 127 |
Manócska! Hát akkor szép, száraz utat kívánok Neked, vigyázz az úton! Ha hazajöttél, majd beszélünk... Csak jelezd, mikor újra itthon vagy. Üdv: Tibi |
manóbácsi | 127 | 2010. december 20. 07:40 |
Szép jó reggelt mindenkinek! Mikró busszal mentem -jöttem! 4700Km volt a teljesítés,odafelé igen nagy hû-hóban! Ott is kaptam belõle bõven! De gond nélkül jártuk + a fiammal! KUTYABÁCSI! Tökéletesen igazad van ! De a RENDÕRSÉG szerintem 1 klubot sem kérdezne + a rendezés idejérõl!Én kit tudok értesítek! Holnap indulok vissza!!!! Remélem már jobb utakon! Manócska! |
kutyalaci | 125 | 2010. december 19. 20:17 | Válasz erre: 120 |
Azért ne hagyd ki a megbeszélésbõl a klubokat sem. Nem lenne jó ha valamelyik régebbi talákozóra véletlenül rászerveznétek a bulit. Hollandia, fû, piros lámpák....nem rossz:-)) |
Sagem | 124 | 2010. december 19. 19:04 |
Szia Manó! Mivel mentél hókotróval?Brrr már a 7-fõ hallatán is brrr.
|
manóbácsi | 123 | 2010. december 16. 03:47 |
Szervusztok ! Jó reggelt Mos el kell mennem Hollandiába! 7-fõn Manó ![]() |
manóbácsi | 122 | 2010. december 15. 06:09 |
Írtam számodra 1 igazi PÜ-T Pû de frankó lehet! Annak ki viseli! |
manóbácsi | 120 | 2010. december 13. 08:06 |
2010 december 21.-én 18 órakor MOTOROS TALÁLKOZÓ + BESZÉLÉS A PÁRTOK HÁZÁBAN! A + hívottak jöjjenek! |
Melcsi0918 | 116 | 2010. december 9. 18:02 |
A ház szám 36. és itthon vagyunk, meg holnap is. Na pusszantás.
|
manóbácsi | 115 | 2010. december 9. 06:13 |
Szia Mellllcsike! Én HAÁSZ JÁNOS MOTOROS VAGYOK! Volt nem oly rég hozzászólás"mitorosok vagyunk" De e helyett azt kellett volna írni VAN KINEK MOTORJA VAN és VAN KI MOTOROS!!! Köszönöm magas kérdésed SENKI sem volt ott!!!! Úgy látszik a MOTOROSOKNAK nem kell sem a ZS sem a tudat, hogy szerveztünk motoros találkozót KAPOSVÁRON! Ugyan voltak kik vissza jeleztek,hogy a dologban és a szervezésben részt vesznen de most nem tudnak jönni de a többség még válaszra sem méltatott! Mikor vagytok ma otthon? Ki ugornék aztán + dumáljuk a részleteket! A pontos ház szám is kellene mert sötétben minden madár verébnek tûnik! Puszika Manócska! |
Melcsi0918 | 114 | 2010. december 8. 22:06 |
Manócska! Láttunk ma hogy motoroztál, a Mezõ csomópontnál! Na mi volt? |
Eva | 112 | 2010. december 8. 20:24 |
Szia! Igen a sapka nélküli elBbarto,a másik szemüveges sapkában pedig dokypapa.Hát tudod a nagy faluba mindenki fázik és inkább otthon ült,vagy éppen mást csinált! De igy is nagyon jó móka volt! |
Sagem | 111 | 2010. december 8. 20:14 | Válasz erre: 102 |
Mikulás-anyó! Néztem a képeket, látom jól éreztétek magatokat.A szemüveges Mikulást (elBarto)ismerem a nyáron túráztunk együtt.Arra gondoltam a nagyfaluban többen voltatok. |
Eva | 108 | 2010. december 8. 17:32 |
Szia Te Drága! Még addig sok idõ van,de aki szeretne egy nappal hamarabb elindulni az Apúnál is meg tud aludni,mert hely az van. |
manóbácsi | 107 | 2010. december 8. 17:19 |
Eva | 106 | 2010. december 8. 16:22 |
Szia manóbácsi! Hát nálunk sajnos esik az esõ,csúnya rósz idõ van,de itt bent a lakásban legalább jó meleg a légkör. Most viszont írok neked egy jó hírt.Augusztus végén jött haza egy régi ismerõsöm Erdélybõl(igaz Ö nem csak azokon a tájakon járt ahová Te tervezted a túrát,hanem egész Romániát be barangolta)és azt mondta hogy mindenütt nagyon jó minõségi utakon járt(igaz hogy bent lakót területen csupa kátyús az út,de a városon kívül mindenütt kitûnõ).Igy hát engem is meggyõzõt arról hogy ne hagyam ki ezt az utat.Így hát megbeszéltem a családommal hogy júliusba el megyek veletek,igaz nem örültek a hírnek,de a végén be adták a derekukat.És most viszont jelzem hogy tegyél egy indulási pontot az Ártándi határáttkelöhöz,mivel én 2-3 nappal korábban megyek el Budapeströl a lányomékhoz,akik ott laknak Berettyóujfalú mellet,és onnan fogok majd indulni.Pénzt postázom majd januárba. Puszi mindenkinek! Biztos hogy jó buli lesz! |