Daty | 445 | 2014. szeptember 16. 20:52 | Válasz erre: 440 |
Köszi Zoli de ez kész giccsparádé, ennyire azért nem vagyok!:-PP Amúgy honnét tudod, hogy Acerbis-t néztem ki?:-)) |
csokabi | 443 | 2014. szeptember 16. 18:35 | Válasz erre: 442 |
Gondolom androidos mobilról követed a fórumot...
|
gsxfx | 441 | 2014. szeptember 16. 17:58 | Válasz erre: 434 |
gezasz: hát igen egy szárazkuplungos Ducatti- az olyan mint a mi izületeink- csörög-zörög, de azért még lélegzik :-) kb 10 éve Sirokon a legidõsebb motoros egy 76 éves bácsika volt, lábon jött Hollandiából egy piros Ducattival. :-) A váltóról: Nekem az autóm is DSG, nem is kellene már más, persze a méret miatt sokkal simábban , észrevehetetlenül vált. A Honda DCT-je kicsit karcosabb, néha olyankor vált amikor nem számítunk rá, ez igaz. Én elõzéskor, vagy kanyar elõtt rendszeresen visszapöckölök egy vagy két fokozatot, így nem ér meglepetés. Sportban sokkal kellemesebb , kb 1000-rel feljebb történnek a váltások, én azonban ritkán kapcsolom át. Jól megy D-ben is kiváló a kick-down- akár kettõt is visszakapcsol egy kövér gázra. No szép napot nektek, kezdõdik a daráló. Üdv: L |
zoli32 | 440 | 2014. szeptember 16. 11:06 | Válasz erre: 437 |
Mielõtt elcsúfitanád ezt a szíp motort csúnya kézvédõvel láttam 15 körül egész pofás ledes védõt 15 rugóért..............picit barátibb egy felesleges kieg.-ért mint az acerbis 28 rugós ára. :-))))))))))))) http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0&_nkw=WHITE+Motorbike+Handguards+With+LED+DRL+Lights&_sacat=0 |
Daty | 439 | 2014. szeptember 16. 09:43 | Válasz erre: 436 |
Szóról szóra így mûködik a váltó a CTX-ben is!:-)
|
Daty | 437 | 2014. szeptember 16. 09:38 | Válasz erre: 432 |
A sárvédõ semmiképpen!:-) A kézvédõ meg majd kiderül, amúgy sem "szépítésként" szeretném rá, hanem, hogy védje a kezemet!:-PP |
gsxfx | 436 | 2014. szeptember 16. 07:03 | Válasz erre: 434 |
gezasz: hát igen egy szárazkuplungos Ducatti- az olyan mint a mi izületeink- csörög-zörög, de azért még lélegzik :-) kb 10 éve Sirokon a legidõsebb motoros egy 76 éves bácsika volt, lábon jött Hollandiából egy piros Ducattival. :-) A váltóról: Nekem az autóm is DSG, nem is kellene már más, persze a méret miatt sokkal simábban , észrevehetetlenül vált. A Honda DCT-je kicsit karcosabb, néha olyankor vált amikor nem számítunk rá, ez igaz. Én elõzéskor, vagy kanyar elõtt rendszeresen visszapöckölök egy vagy két fokozatot, így nem ér meglepetés. Sportban sokkal kellemesebb , kb 1000-rel feljebb történnek a váltások, én azonban ritkán kapcsolom át. Jól megy D-ben is kiváló a kick-down- akár kettõt is visszakapcsol egy kövér gázra. No szép napot nektek, kezdõdik a daráló. Üdv: L |
f1gp | 435 | 2014. szeptember 16. 00:23 | Válasz erre: 415 |
Most a hétvégén próbáltam ki az NC750X-et DCT váltóval. Elég szkeptikusan álltam az egészhez, úgy gondoltam, hogy vezettem már eleget automata motorokat (is) , és közlekedni ugyan jók, de semmi élvezet nincs bennük. Azt kell, hogy mondjam - bár csak nagyjából 15 percet mentem vele városi körülmények közt - hogy a normál forgalmi helyzeteket teljesen jól oldja meg az automata, és nagyon hamar meg is lehet szokni azt, hogy az ember belenyúl, illetve akár menet közben átkapcsolja pl. sportfokozatba. Egy esetben nem tetszett a viselkedése: lejtõs úton fordultam meg vele elég szûk körben, és közben "jutott eszébe", hogy visszavált 1-esbe. Az azért nem volt jó érzés. Utólag rájöttem, hogy manuálisan vissza kellett volna váltanom, és akkor valószínû, hogy nem okoz ilyen gondot. Ezeket kell szokni - de a lábváltó/kuplung használatát is szokni kellett mindenkinek annak idején, amikor tanult motorozni. A CTX nem tudom mennyivel nehezebb, de az NC750X sportfokozatban meglehetõsen dinamikusan indul el. Jelen pillanatban egy Yamaha FZ6S-em van, azzal eléggé össze kéne kapnom magam, hogy ugyanazt a rajtot produkáljam egymás után többször, mint az NC-vel bármelyik pirosnál való elindulásnál sportfokozatban. Szerintem az NC-vel való motorozási élményt nem igazán tükrözik a számok, és ahogy a Honda mérnökei elgondolták, a sokat használt tartományban nagyon jól használható a blokk. Azon felül meg nem engedik forogni. Ez van akinek tetszik, van akinek meg nem - ízlések és pofonok...szerintem ki kell próbálni és utána véleményt mondani róla. Második körben pedig hagyományos váltóval próbáltam ki az NC-t, azzal is teljesen jól használható. Hosszúak a fokozatok, az elején szokni kell (fõleg egy 600-as sornégy után), hogy az ember ne forgassa bele tiltásba blokkot. A X-en az üléspozíció teljesen rendben van, a fékkel sincs semmi gond, normál használat mellett a futómû is bõven elég. Az meg, hogy kinek melyik motor jobb, teljesen egyénfüggõ. Pl. van aki imádja a Hayabusát, én nem voltam oda érte, mikor vezettem - de ettõl még nem tartom szar motornak, csak nekem nem jön be. |
gezasz | 434 | 2014. szeptember 15. 21:03 |
gsxfx Nem tudom, de ez az öregség jele? Én is ilyeneken agyalok, hogy motorozás lezárásaként egy Ducatit veszek egy pár év múlva. Egy fontos kritérium van csak hogy piros legyen. Tipus mindegy, az ár már nem annyira.Ez érzelmi döntés, mert semmi észérv nem szól egy Ducati mellett azonkivül,hogy ez számomra maga a motor. |
csokabi | 433 | 2014. szeptember 15. 19:37 | Válasz erre: 426 |
50000 ft-ért nagyon megérte ez a fotel! Végre rájöttek a Tommot-ban, hogy nem nyugat-európai árakon kell dolgozni?! |
csokabi | 432 | 2014. szeptember 15. 19:33 | Válasz erre: 427 |
Hát a "szépségébõl" semmit nem fog levonni...:))) Béke:)))) |
gsxfx | 431 | 2014. szeptember 15. 18:57 | Válasz erre: 430 |
hoppedli még egy info kimaradt kutyacsont csere -3 cm http://www.lustracing.co.uk/suspension/honda-integra-700-lowering-kits.html |
gsxfx | 429 | 2014. szeptember 15. 18:43 | Válasz erre: 426 |
http://www.nc700shop.com/en/ http://www.chromeworld.com/2014-honda-ctx-700n-parts |
Daty | 427 | 2014. szeptember 15. 18:41 | Válasz erre: 425 |
A hátsó sárvédõn és a kézvédõn gondolkodok én is, de nem tudom jó lenne e a CTX-re.
|
gsxfx | 423 | 2014. szeptember 15. 18:37 | Válasz erre: 421 |
Nyitott a rendezvény Honda motorral bárki jöhet.Olyan hosszú volt a levél, rosszul szerkesztettem :-)![]() |
gsxfx | 422 | 2014. szeptember 15. 18:33 | Válasz erre: 418 |
hehe a lényeg lemaradt... Gyülekezõ: HONDA WILKER - Vasárnap 9.00-10.00 - lesz lehetõség a szalon és a motorok megtekintésére Indulás: 10.00 |
Daty | 420 | 2014. szeptember 15. 18:32 |
Köszi! De most akkor: "nem csak egyesületi tagok jöhetnek", vagy "csak azok az egyesület tagok"..... Ezt nem tudod? |
gsxfx | 419 | 2014. szeptember 15. 18:31 | Válasz erre: 418 |
Szia Daty! Ezek az extrák már rajt voltak a motoron, mikor vettem. Beszerezhetõek a neten az NC-shop-ban. A kézvédõben van 6-6 db LED nagyon tetszik . Van rajta még egy zárt láncvédõ, sárvédõvel, led-es hátsó lámpa+ index- ezt én -bár látszik -kicsinek tartom.Az ülést én csináltattam a Tommot-nál,nagyon jól sikerült. Doboz gyári, és van benne gyári riasztó is. Az elmúlt hetekben elég sokszor sikerült nagyon megáznom- nem esett még szó, de az idõjárás védelme igen jó a motornak. Egyébként a fiú akitõl vettem vett egy matt fekete 750-est felcicomázta minden földi jóval, nagyon szép sallangmentesre sikeredett. Üdv: L |
gsxfx | 418 | 2014. szeptember 15. 18:24 |
En is kaptam-terjesztem Kedves Motoros Barátaink, kedves Egyesületi Tagok! A Honda Márkaklubok Szövetsége 2014-ben is megrendezi szokásos évadzáró gurulását, melyre sok szeretettel meghívlak Benneteket. A rendezvény az idén ismét nyilvános, nem csak egyesületi tagok jöhetnek! Elõzetes idõpont, amit érdemes bejegyezni a naptárba: 2014. szeptember 21. - Vasárnap Szeretném felhívni figyelmeteket, hogy mivel a rendezvényt a HONDA Hungary is szponzorálja, csak azok az egyesület tagok és itt az Egyesület honlapján regisztráltak jöhetnek akiknek HONDA motorja van!! A túra szervezõje idén a HONDA CBF Egyesület. üdv, Twister |
Daty | 417 | 2014. szeptember 15. 18:24 |
Szia Gsxfx! Örülök, hogy benéztél a fórumba, remélem innéttõl, hogy megtaláltad, gyakoribb vendég leszel itt-:-) Nekem éppen egy fél órája lett meg az 1.777 km a vasban. Eddig mindennel meg vagyok elégedve a motor kapcsán. A kézvédõd, és a dobozod gyári? Tetszenek!:-) Széles utat Neked! |
gsxfx | 416 | 2014. szeptember 15. 18:11 |
Sziasztok! Bár rendszeresen megfordulok a honlapon,és az itt szervezett túrákon, csak most vettem észre milyen aktív fórum kerekedett CTX kapcsán. Magamról: 50 fölött 170cm alatt. 6 éves koromban már önállóan motoroztam a bátyám Schwalbejen, majd 19 -évesen új 350-es Jawat vettem. Húsz év kihagyás után újrakezdtem, azóta volt minden legerõsebb a Tuono volt, legnyomatékosabb a gsx 1400, de mindent összevetve eddigi legkedveltebb vasam a DL-650 volt. (mindet újonnan, vagy pár száz km-rel vettem. ) Eddig mivel idén márciusban vettem egy 700-as Integrát, azóta 9000 km tettem bele, múlt héten volt a 12 ezres szervizen, minden patent rajta, csak olajat és szûrõket cseréltek. Az Integra gyakorlatilag esztétikai változata a CTX-nek , vagy fordítva. Mivel korábban évente cseréltem most is megfordult bennem, hogy mi lehetne a következõ, de egy választásom maradt a 750-es Integra. Picit jobban gyorsul, és állítólag 185 a vége, ami azért jó kis elõrelépés. A motoros társak igen szépen összefoglalták motorjaik erényét , egyik moci jobb mint a másik, persze a gazdája paraméter rendszerében. Én azért szeretem az Integrát, mert igazán semmiben nem lóg ki a sorból fölfele, de az összpontszám nálam jelenleg a legmagasabb. Persze az ülés kényelmetlen, 50.000 -ért lett zselés, így egyszuszra kimotorozom a tank benzint. Kanyarodáskor még sosem maradtam le a Mátrában Bükkben a nagy motoroktól, nyílván egy gixxerr 600 rommá verne. Hát igen a fék sem speed kategória, de két fékkar és két kezem van, erõsen markolom. A váltót pedig S-be téve akár gyorsulásban akár hegyen 140-ig megy mint a golyó. A költségek bárki bármit mond számítanak. Annak is aki évente tud cserélni, másoknak meg fõleg. Korábban minden motoromon ledaráltam a gumikat 7-10.000 alatt, az Integránál állítólag majd 18 körül lesz aktuális. A fogyasztást itt már kitárgyaltátok, 3,2-3,5 között lendületes tempóban fogyaszt. Azonban jöttem autópályán 160 tartósat, ez gyakorlatilag a végsebesség, itt már 5+ körül fogyasztott. A 750-es vételára jelenleg 2.630.000 ez elfogadhatatlanul sok, de a nagyburi 3 millája sem piskóta. Nekem a Honda mindenképp jobban bejön. Az 50.000 -tartósteszt bebizonyította, hogy 100.000 km-ig nem kell problémára számítani . Az kb még 5-6 év- épp 60 leszek. ......... Talán egy Ducatti? :-) Szép napot nektek! |
Daty | 415 | 2014. szeptember 15. 09:54 | Válasz erre: 411 |
Ilyesmin sokat gondolkodtam, mielõtt belevágtam a cserébe. Kétségtelen, hogy néha mentem 200-220-al, de csak pár percig. Az utazóm 110-130. Ezt tudja a CTX is. Azóta kipróbáltam vele pár szerpentint is, lehet döntögetni elég élvezetesen, ha ügyesen csinálod. Versenyezni meg sosem versenyeztem senkivel, és nem is akarok, sem lámpától lámpáig, sem hosszabb távon. Szóval ezért lett CTX. Ui: Ezekkel nem azt akarom mondani, hogy egy sport túra nem jobb! |
Daty | 414 | 2014. szeptember 15. 09:48 | Válasz erre: 410 |
Na még a végén kiderül, hogy éppen elég a CTX is!:-DDD
|
f1gp | 411 | 2014. szeptember 14. 20:10 | Válasz erre: 404 |
Azért azt tedd hozzá, amikor annyit eszik, nem használod jelentõsen másképp mint mondjuk egy NC-t lehet :)
|
krisztian.fz6 | 410 | 2014. szeptember 14. 20:03 | Válasz erre: 408 |
90-100-as tempóhoz nincs szükség 110 LE-höz. :-)
|
rimen | 408 | 2014. szeptember 14. 19:56 | Válasz erre: 404 |
A mult hónapban megjártuk a Transfogarast és a Tranalpinát,2 személy,3 gyári koffer fullra rakva 90-100-as tempó (csoportba mentünk) 4,5-4,7. 1170ccm 120Nm 110 Le ![]() |
Daty | 405 | 2014. szeptember 14. 19:14 | Válasz erre: 402 |
Nekem is volt már pár "érdekes arcú" motorom.:-) DL650 Piaggio MP3 És most a CTX.:-D |
ErErpower | 404 | 2014. szeptember 14. 18:36 |
798ccm 87nm, 87ló a gépem! és ezzel a paraméterrel eszik 3.5-4 et! ;-)
|
csokabi | 403 | 2014. szeptember 14. 18:35 | Válasz erre: 402 |
Én sem a formájáról beszéltem, de szerintem azzal sincs semmi gond. Itt pedig halható a tiltás is https://www.youtube.com/watch?v=zwYUBA0i_S4 |
gezasz | 402 | 2014. szeptember 14. 17:57 | Válasz erre: 398 |
Hát nem tudom Én biztos nem a TDM gyönyörû formájába szerettem bele. Sõt sokáig egy taszító jellege volt számomra. Nekem a beltartalom jött be! Ma is sikerült egy jó kis 130km-es kanyart menni néha igencsak megrángatva a bajszát, majdnem a piros vonalig kihúzatva. Tényleg a TDM-en van tiltás?
|
Daty | 401 | 2014. szeptember 14. 14:44 | Válasz erre: 398 |
Azt én is remélem, hogy igénytelenség terén nem erre tart, de mûszakilag tuti errefelé is fognak orientálódni!
|
Daty | 400 | 2014. szeptember 14. 14:42 | Válasz erre: 397 |
Semmi baj, csúnya csaj sincs, csak kicsit érdekes arcú!:-) És biztos jó néhány embernek fura a kijelentésem, de igen, boldog vagyok vele!:-) |
Daty | 399 | 2014. szeptember 14. 14:40 | Válasz erre: 396 |
Egy BMW R1200R-éhez képest pedig fõleg nevetséges. Hiába na, vannak nevetséges motorok, meg van a BMW!!! |
csokabi | 398 | 2014. szeptember 14. 14:16 | Válasz erre: 396 |
Az NC-t én is néztem még az Attila úton, no nem magamnak. Tetszett az a csomagtartós-tankos megoldása és az alacsony súlypontja is érzõdött már ott a szalonban, állóhelyben döntögetve. Ami viszont nagyon nem jött be az az igénytelenség ahogy a Honda elnagyolta a motor részleteit. A saját gépemet mind a mai napig tudom nézegetni, mert olyan szépen kivitelezett részletek vannak rajta (pedig nem is csúcsmodell csak egy itt maradt kövület az õsidõk emlékére), de az NC fájt a szememnek. Mellette az 1300-as CB, na, az már szép volt:) Én nagyon remélem, hogy nem ebbe az irányba tart a motorgyártás. Vagy legalább lesz minden gyártónál egy "rétegmodell" ami mûszaki szemmel is gyönyörû lesz. |
csokabi | 397 | 2014. szeptember 14. 14:07 | Válasz erre: 395 |
Hát eléggé furcsa az ízlésed...:))) ...de, ha te boldog vagy vele, akkor már nagy baj nem lehet:) |
rimen | 396 | 2014. szeptember 14. 13:45 | Válasz erre: 391 |
Tévedsz én már nézegettem ezeket a gépeket,csak nem a CTX-et hanem az NC 750D-t,de végleg akkor tettem le róla amikor megláttam a motor adatlapját 60Nm 55Le. Ez nevetséges! |
Daty | 395 | 2014. szeptember 14. 13:28 | Válasz erre: 394 |
Te figyelemmel kíséred a fórumot, így olvastad azt is, hogy nem hirtelen alávetés. Írtam, tudatos döntés volt, hogy alacsonyítok, lassítok. Az, hogy épp most a Triumph után, ez csak egy dolog. Egyszerûen többre becsülöm a biztonságot, mint az adrenalint. Az, hogy semmi sem számít, csak alacsony legyen, ez sem igaz, te is tudod. Azt is, hogy minden alacsony, szóba jöhetõ vasat megnéztem. Az, hogy ezekbõl végül is a CTX-re esett a választásom, ez már az én döntésem. Magamnak vettem, nem másnak, így hidegen hagy, hogy kinek tetszik, kinek nem. Minden alacsony motor "szokványos" volt. Egy motor, semmi több, olyan mint a többi, kisebb nagyobb eltérésekkel. A CTX más. Minden tekintetben. Technikailag a legújabb megoldást tartalmazza, amit szerintem rövidebb, hosszabb idõ után minden gyártó alkalmazni fog. És nem utolsó sorban, de nekem.....tetszik.:-) Persze azt lehet mondani, hogy furcsa ízlésem van!:-D |
zoli32 | 394 | 2014. szeptember 14. 13:11 | Válasz erre: 392 |
Ertsd meg nem fikazok csak ezt a mindent az alacsonysagnak hirtelen alavetest nem ertem ennyi az egesz. Semmi sem szamit csak alacsony legyen. Egyik pilanatrol a masikra. Megmondom oszinten en se tudok telitalpal mrgallni sot volt hogy a garazsban doltem el mert elfelejtettem az oldaltamaszt. Volt hogy megalltam de a ket labam kozt dolt el a gep. Viszont ezek nem okoztak akkora traumat hogy vegyek egy igy kinezo robogot. Ahhoz nem is tudom minek kene tortenni. De mindegy hogy ez vagy az nc szeria barmelyik tagja se kene. Ez van. |
Daty | 393 | 2014. szeptember 14. 12:51 | Válasz erre: 384 |
Az új Street meg tuti jó lesz 2,8-ért, de - mint azt 1.000x írtam, magas, ezért nem kellene, mégsem fikázom/lak, mert neked az jön be.
|
Daty | 392 | 2014. szeptember 14. 12:48 | Válasz erre: 387 |
Látod Zoli, ennek szívbõl örülök, hogy nem lesz tömeg modell!:-) A sértegetésrõl meg csak annyit, hogy már rég túl vagy jó páron, úgy, hogy néhány ide, néhány oda, nem oszt, nem szoroz.:-) De nem sértõdök meg érte - mint azt Tiger gondolja - hanem átlépek rajta, sõt, mint tapasztalhattad, még csak vissza sem próbálom adni!:-)) |
Daty | 391 | 2014. szeptember 14. 12:42 | Válasz erre: 389 |
Félreértesz Tiger! Nem sértõdtem meg. Örülök, hogy végre egy olyan ember is írt, aki vette a fáradtságot, hogy legalább kipróbálja, és úgy mondjon véleményt! Szóval igazán a kedvemre tettél.:-) Köszönöm szépen! És látod, nem is volt olyan nehéz. Azt távolról sem akarom, hogy az én utamat járják az emberek. Jobban szeretem az olyan dolgokat, amik ritkábbak. Nem csak motorban, mindenben. Minden további nélkül el fogadom a kritikát is. Engem az lep meg, hogy te egy próbakörbõl tutira jobban le tudod venni a motor pozitív/negatív tulajdonságait, mint egy olyan ember, aki ment vele közel 2.000 km-t. Sosem mondtam, írtam, hogy nagyon értek a motorozáshoz, és jól motorozok, utánanézhetsz bárhol. A döntésemben senkitõl nem várom a megerõsítést, mert ezt megkaptam a közel 2.000 km alatt a motortól. Számomra ideális választás. Mást nem akarok róla sem le, sem rá beszélni. Csak leírom ide a tapasztalataimat, és ha segít neki, már örültem. Ha jól emléxek, senkitõl sem kértem, hogy foglalkozzon a gépemmel egy percet is. A fórumosok szellemes hozzászólásairól csak annyit, hogy minden tapasztalatot mellõznek, annyival sem rendelkeznek mint te, sõt van aki sosem látott ilyet élõben, csak olvasott róla. Bejönnek semmi tapasztalattal, és: "Az elsõfék sem lehet valami harapós azzal az egy tárcsával,de nem leszólás csak gondolom..." gondolnak, vélnek sejtenek dolgokat. De mint írtam, élõben sosem láttak, nem is próbáltak ilyen motort. Nem értem az embereket. Én soha semmilyen fórumba nem néztem be, hogy minden tapasztalat nélkül leszóljak, beszóljak, fikázzak... Már a motoros társadalom sem a régi... |
Tiger | 389 | 2014. szeptember 14. 10:59 | Válasz erre: 388 |
"Tanulni nagyon hamar tanul, szóval már itt sántít a véleményed" A vélemény nem sántíthat, attól vélemény. De nem is az volt a célom, hogy meggyõzzelek bármirõl vagy az ellenkezõjérõl, csak eddig pont az volt a bajod, hogy teljesen ismeretlenül, tapasztalat nélkül mondanak róla véleményt az emberek. Most meg az, hogy nem járják végig a Te utadat:-( De azért írjanak róla. Persze rosszat azért véletlenül se! Mert honnan a francból is érthetne bárki is annyit, vagy csak megközelítõen is annyit a motorozáshoz, mint Te? Hát nehéz a kedvedre tenni az biztos. Azt azért ne várd, hogy megerõsítselek a döntésedben, mint ahogy elbizonytalanítani sem akartalak egy percig sem. Az hamar kiderült, hogy a sértõdésen kívül hamar lepereg rólad minden:-( Talán meg sem érdemled, hogy ennyit foglalkoztunk a gépeddel. Én azt az idõt sajnálom, míg leírtam a véleményemet. A fórumozók szellemes hozzászólásait élveztem. |
Daty | 388 | 2014. szeptember 14. 10:36 | Válasz erre: 385 |
Dehogy voltál szemét. Írtál egy szubjektív véleményt pár kilométeres CTX-es gurulásod után, ha jól értettem az írásodat. Ha így van, csak annyit tudok írni, mint azoknak, akik egy rövidebb/hosszabb teszt út után megmondják a tutit. Menjenek vele pár 1.000 km-t, és akkor mondjanak véleményt. Tanulni nagyon hamar tanul, szóval már itt sántít a véleményed. A hátsó fék nem egy etalon, de pl. a Suzuki M800-ason rosszabb. Miskolci forgalomban volt részem bõven, nem értem te miért nem voltál vele meg elégedve. Ugyan úgy tudtam vele elõzgetni, szlalomozni az autók között, mint az eddigiekkel. A váltóját mindennek mondanám, csak butának nem. A futómûvet sem jól értékelted szerintem, mert azt inkább írnám "rossznak" mint a hátsó féket. Emelkedõn csak akkor zakkan meg 5.-ben, ha nem hagysz neki egy kis idõt a tanulásra. 4-5x-i ugyan az, és máris tudja mikor váltson oda/vissza. Akár "D"-ben is. Szóval próbálgasd még vagy 1-2.000 km-en keresztül, és írj megint!:-)) |
zoli32 | 387 | 2014. szeptember 14. 10:15 | Válasz erre: 385 |
Egyszerûen drága ehhez a menetteljesítményhez,bárhogy csûrjük-csavarjuk rétegmodell lesz nem tömegeknek. Egy MT07-est jobban el fognak vinni. Mondjuk feltünõ ez tény feltûnõen...................inkább nem mondok semmit nem akarom megsérteni Datyt. |
rimen | 386 | 2014. szeptember 14. 09:24 | Válasz erre: 385 |
Az elsõfék sem lehet valami harapós azzal az egy tárcsával,de nem leszólás csak gondolom,pláne hogy ismerem a motor súlyát.
|
Tiger | 385 | 2014. szeptember 14. 08:52 | Válasz erre: 384 |
zoli32 | 384 | 2014. szeptember 14. 06:58 | Válasz erre: 383 |
Annyira öreg a sirban sem leszek. Igy zero az esélye hogy noveljem az eladasokat ebbol a tipusbol. Nomeg ha 2,8 a sima 3,2 az R es új street valahol nem erzem realisnak a 2,7 es arat egy ctx nek barmilyen modern,kevest fogyaszto,kenyelmes,stb. Bocs Daty de nem vagyunk egyformak. |
kawa70 | 383 | 2014. szeptember 13. 22:26 | Válasz erre: 377 |
"mostanában volt pár ilyen stoppiezós élményem és vén vagyok már ehhez." veszel akkor hamar Te is egy CTX-et? :)))) |
gezasz | 381 | 2014. szeptember 13. 20:26 | Válasz erre: 380 |
Elég nagy szemekkel néznének és osztatlan sikered lenne pl. Pordoi hágón ezzel a nagy éticsiga utánzattal.
|
Daty | 379 | 2014. szeptember 13. 10:29 | Válasz erre: 377 |
Soha életemben nem szerettem azt a fajta kanyarvadászatot, amit leírtál, hogy egyenesben nyélgáz, kanyar elõtt meg padló fék. Sõt, utáltam, és utálom most is. Amit Gezasz írt, azt szeretem én is. Nagyobb tempó, de max motorfék, és megint gáz. |
gezasz | 378 | 2014. szeptember 12. 20:55 | Válasz erre: 377 |
Nem a max sebesség a lényege hanem a ritmus. Mivel fékezéskor ez megtörik és darabos lesz a kanyargászás. Azt szeretem ha szép lendületesen sikerül a kanyarokat bevenni. De sajnos itt az Alföldön hamar kiesik az ember a gyakorlatból. A hegyek közt meg kell egy félnap, hogy belejöjjek. Igen a hátsófék az fontos elem, a kanyar szûkítéshez ha mem jön ki az ív, vagy beüt a majré |
zoli32 | 377 | 2014. szeptember 12. 20:30 | Válasz erre: 376 |
Huhh............igazából 4-másodperc alatt van 100-on. Ha 100 méteren felgyorsulsz monnyuk 90re akkor motorfékkel sose veszed be a visszafordítót.:-))))) Amúgy most szokogatom a hátsófékezést.............SV-vel nem kellett csak visszapakoltam riszált magának egyet és megállt. Vagy kivártam a kanyarbejáratig nagyfék bekanyar és padlógáz de az idegbeteg stílus. És a kis 3-heneressel ha istenigazából ráfékezek simán átfordít az elsõkerék felett........mostanában volt pár ilyen stoppiezós élményem és vén vagyok már ehhez. Szal kicsi elsõfék hátsóval ráfordítom és kilövök.Ezt játszom és picit gyorsultam............mostanában már mindig látom a többieket.:-))))))))))))))) |
gezasz | 376 | 2014. szeptember 12. 20:24 | Válasz erre: 374 |
Akik istenigazából szerpentineznek azok nem is nagyon fékezgetnek. Ott a motorfék az lassít mivel mindig magas fordulaton jár a gép és ott hatásos a motorfék. Ha ráérzel az ütemre csak a gázmarkolattal játszol és a kanyarok is jól jönnek ki az isten királyság
|
gezasz | 375 | 2014. szeptember 12. 20:20 | Válasz erre: 373 |
De ha jót akarsz motorozni, akkor pörgetni kell és nem a legmagasabb sebesség fokozatban feltétlenül, hanem ott ahol elõjönnek a szunnyadó pacik is. Nem lesz baja a gépnek ha nem állandóan téped a gázt, a benzines motor szeret pörögni nem dízel ez. Ha nem laknál olyan messze elfogadnám az ajánlatodat. De október 4.-én lesz Hartán a fórumok találkozoja oda elszeretnék jutni. Ha eljössz akkor beszélhetünk akár motorozhatunk is egyet |
zoli32 | 374 | 2014. szeptember 12. 20:19 | Válasz erre: 373 |
Ha egy motornak 10000-nél kezdõdik a mûszerfalon a piros zónája 12000.-nél végzõdik és a 105 Nm max nyomatékot 7500.-nál a 125 lóerõt 9100 nál adja le akkor miabánat baja lehet 4000 felett? Talán elkezd úgy istenesen menni? Gyakorlatilag töfögtél vele majdnem alapjáraton.Tudom hogy bejáratós volt meg féltetted is de azért a bejáratás után le kellett volna nyelezni. Szerpentinen a kicsit igaz az szupersport rokon 3-asban akár 10k-ig is elforgatom egyszerûen mert könnyebb kanyarbejáratig rárántani és úgy fék majd kijáratnál gáz mint fel le szteppelni a váltóval 4-5e-en buttyogva. |
Daty | 373 | 2014. szeptember 12. 20:07 | Válasz erre: 372 |
Az igazság az, hogy én valahogy féltem 4.000 felett tartani. Attól féltem, valami baja lesz. A Bandit 6.-ban 4.000-nél, már 130 körül járt. |
zoli32 | 372 | 2014. szeptember 12. 19:59 | Válasz erre: 370 |
Zoli vagyok nem hülye. Tudom hogy leírtad..........csak a magasságot félretéve magát a teljesítményleadási írásodra reagáltam. Speciel én a kicsit igyekszem kanyargóson 8000.-re tartomány körül tartani de sima krúzolásnál is inkább a 4000 környéke a jó. Nem mintha nem menne el 2000-3000 körül 5-ben láncrángatás nélkül de ott nem harap úgy ahogy kéne. És bevallom 8k körül amilyen hangot kiad azt élvezem.:-))))) |
Daty | 371 | 2014. szeptember 12. 19:51 | Válasz erre: 369 |
Gyere el erre, fordul6sz az enyémmel egyet. De ez is semlegesen adja le a cuccot!:-) |
Daty | 370 | 2014. szeptember 12. 19:50 | Válasz erre: 368 |
Leírtam már párszor, de leírom neked még1x. Ha nem lett volna magas, a nyomaték "szokatlansága" miatt nem adtam volna el! Nem sz@rn@k tartottam, hanem szokatlannak. Ha azzal is mentem volna pár 10.000 km-t mint a Bandittal, biztos megszoktam volna! |
gezasz | 369 | 2014. szeptember 12. 18:15 | Válasz erre: 368 |
Komolyan mondom,hogy ha van lehetõség rá én kipróbálok már egy ilyen CTX-t. Szegeden van Honda kereskedés hátha van tesztmotorjuk. De nekem nagyon kényes az izlésem az FJR bálna sem jött be. Hiába 145 LE, valahogy nem éreztem olyan semlegesen adja le, és piszok nagy érezni a súlyát a kanyarokban is. A kis MT 07-es lett a kedvencem.
|
zoli32 | 368 | 2014. szeptember 12. 18:01 | Válasz erre: 363 |
Hajjj.............nem célszerû a hasonlítgatás mert a két motorkarakterisztika közt. Van a sornégyes hosszúlöketû bandit amit 4 év alatt megszoktál............2000-kb 4500-5000-ig tol ott utána kinyiffan. Vannak a normális sportmotorok rövid lökettel alul mint egy bicikli nög majd jön a 7-8000 és olyat bax a hátadba hogy kiesik a szemed. A sorhárom meg pont a kettõ keveréke............sehol nincs hátbavágós tolás viszont ha kell csorogsz és nem rángat ha kell 12000.-en pörögsz és ott se fogy ki a szusz.Jobban nem tudom leírni. Az meg már a banditos reflex hogy sose pörgetted ki 7000 fölé. Szerintem ez hiba volt. Nem a 6-ban 2500-al krúzolás az ami fekszik neki hanem ahogy gézasz mondja forgasd ki rendesen.Ha jól emlékszem pont a sprint 8-8000 környékén van a nyomatékcsúcson. Persze hogy nem olyan mint amit megszoktál. Sajnos nem hagytál idõt az átállásra. De így visszanézve jobb is............felesleges volt a kitérõ. Tökéletes a hétszázas robotharcos neked. |
Daty | 367 | 2014. szeptember 12. 17:32 | Válasz erre: 365 |
Bandit GSF1250S ülésmagasság 785 mm, Triumph Sprint ST 1050 ülésmagasság 805 mm. Arról leértem, de a végére úgy éreztem, már nem annyira. 50 év felett sajnos bilológiai törvény, hogy kezdünk "összemenni". |
Daty | 366 | 2014. szeptember 12. 17:29 | Válasz erre: 364 |
Én minden percét élveztem, kivéve ha meg kellett állni.:-((
|
gezasz | 365 | 2014. szeptember 12. 17:26 | Válasz erre: 363 |
A Banditról leért a lábad? Mert az sem egy sámli motor
|
csokabi | 364 | 2014. szeptember 12. 17:13 | Válasz erre: 363 |
Érdekes... Egyszer azért kipróbálnék egy ilyen bringát. |
Daty | 363 | 2014. szeptember 12. 17:03 | Válasz erre: 361 |
Neked is azt tudom írni, mint Diravinak. Én is elolvastam mindent, amit leírtak róla, mielõtt megvettem. És úgy is ültem rá, mint ha rakétára ülnék. Aztán nagyon-nagyon el csodálkoztam rajta, hogy a Bandithoz képest alul sehol sem volt! Azt nem mond6om, hogy utána nem indul meg rakétaként, mert megindul, de nagyon oda kellett figyelnem elõzéskor, hogy be ne ragadjak. A Banditnál adtam egy kövér gázt, és pikk-pakk megelõztem bármit pillanatok alatt. Ha a Triumphnán nem váltasz vissza legalább egyet, vagy nem 4.000-tõl indítod az elõzést, bizony akár be is ragad6sz. Mindezt 2.600 km alatt szûrtem le, és ennyi alatt is alig tudtam hozzászokni ahhoz, hogy ha nem pörgeted a Triumph-ot, akkor nem igazán nyújt nagy élvezetet. |
Daty | 362 | 2014. szeptember 12. 16:57 | Válasz erre: 360 |
Mindenféle Triumphon nem ültem, csak Sprint ST 1050-en. Így csak arról tudok véleményt mondani. Egy biztos. Alul se nem tol, se nem húz. Mint én is, és az új tulaja is írtuk, 3.000 alatt "halott". Viszont onnéttól megy mint a rakéta, elemében van. |
csokabi | 361 | 2014. szeptember 12. 16:39 | Válasz erre: 360 |
Ez engem is érdekelne, mert bár csak felületesen olvasgattam utána a Triumphnak, de valahogy mindig szuper volt a három henger teljesítmény leadása a cikkekben. Most meg kiderül, hogy eléggé korlátozott tartományban lehet csak használni?!
|
Diravi | 360 | 2014. szeptember 12. 16:25 |
Én még nem ültem Triumph-on, de eddig mindenhol azt olvastam, hogy a 3 henger a tuti, húz alul, tol felül. Most akkor mi van?
|
Daty | 359 | 2014. szeptember 12. 15:43 | Válasz erre: 358 |
Erre megint nem tudom, hogy mit mondjak, mert én még nem ültem olyanon! Amúgy lehet, hogy nem nagy durranás a Bandit, de szerettem, szerintem egy nagyon jó motor, fõleg ár/érték arányt figyelembe véve. |
gezasz | 358 | 2014. szeptember 12. 13:49 | Válasz erre: 357 |
A Banditnál ott a köbcenti elõny. De aki ült már kihegyezett 1000-es feletti négyhengeresen azok szerint nem akkora durranás a Bandit
|
Daty | 357 | 2014. szeptember 12. 12:42 | Válasz erre: 356 |
Erre nem tudom mit mondjak, mert a Bandit leadta alacsony fordulaton is az erejét, de nem vettem észre, hogy kifogyott volna belõle mondjuk 8.000-es fordulatnál, vagy megtorpant volna 220 km/h után. Ahogy írtad, az automata váltónál ezzel nincs gond, mindíg tudja, hányadikban kell lennie. Mindent figyel. Sebességet, terheltséget, emelkedõt, tempót, és ehhez osztja le a fokozatot. Én meg vagyok vele elégedve. Egyszer sem vettem észre, hogy szenvedett volna a motor, mert túl magas fokozatban volt, vagy visított volna, mert nagyon alacsonyban haladt. Vasárnapra terveztünk egy magas Tátra kerülõt, de az idõ miatt eltoljuk egy héttel. Kíváncsi leszek, hogy ott mit alakít, de a Kékes, és az Alacsony Tátra után nagyon rossz teljesítményt nem várok. |
gezasz | 356 | 2014. szeptember 12. 12:18 |
Amelyik motor alul adja a nyomatékot az felül fogy ki, ahonnan meg az erõnek kellene elõjönni. Tehát lassan tudsz motorozni gond nélkül, de fülig érõ szájjal gyorsan feldübörögni a hegytetõre nem, ami ugye adja az adrenalint. Oda fordulat és erõ kell, na meg köbcenti. Az automata váltó ugye megoldja az optimális fordulatszám tartományban való motorozás gondját, erre nem kell figyelni. Ezért egy átlag felhasználó valóban erõsebbnek érzi mint valójában. De aki ért a motorjához, hogy hol kell milyen fordulaton tartani a gépet egy intenzív motorozáshoz az egyáltalán nem így gondolja.
|
Daty | 352 | 2014. szeptember 11. 21:06 | Válasz erre: 350 |
Ja, erre meg csak annyit tudnék még mondani, hogy: Ernõ! Te egy nagy szerelõ vagy!:-) |
Daty | 351 | 2014. szeptember 11. 21:05 | Válasz erre: 350 |
Én csak igyexek objektíven leírni mindenki számára a tapasztalataimat, hátha egyszer segítek vele valakinek.:-))
|
Daty | 349 | 2014. szeptember 11. 16:30 | Válasz erre: 348 |
Na erre mit mondjak? Ezt én is leírtam több fórumon is, hogy nagyon nehéz megszokni - fõleg a Bandit után - hogy elég magasan kezdi leadni a nyomatékot. A Bandit már alulról - 2.000 - 2.500-tól tolt. A Triumph valóban "halott" 3.000 alatt. Ott még hiába húzol egy kövéret, nem lõ ki. Ezt kb. 4.000 felett teszi. A 7.000 feletti fordulatról nem tudok mit mondani, mert 1x mentem 7.000-es fordulattal, akkor 190-et mutatott az óra, de csak néhány másodperci, és többet soha, tehát a felett nincs tapasztalatom. És ugye itt jön elõ a farba - amire sokan azt mondják, hogy ugyan már - hogy a 60 Nm-es, 48 lovas CTX izmosabbnak tûnik, pusztán azért, mert ez is alacsony fordulaton leadja nyomatéka nagy részét. |
kawa70 | 348 | 2014. szeptember 11. 14:19 | Válasz erre: 347 |
Az Szép is lett. Az új tulajnak nagyon tetszik, egyedül a nyomaték leadás nem szimpatikus neki. Háromezer alatt nem akar menni, hatezer felett meg elfogy belõle állítása szerint.
|
Daty | 347 | 2014. szeptember 11. 14:12 |
Ha már senki nem ír semmit, blogozok tovább.:-)) "Doboztetõ fehérre festetése" project folyamatban.:-) Ez egy Givi maxia, hátul ugye, mert az oldaldobozok gyárilag színezettek. Fóliázni közepes minõségû fóliából 9.000 Ft-ért fóliázták volna le, de semmiféle garanciát nem vállaltak volna érte, ha lejönne az estlegesen nem sima hanem szórt felület miatt. Festõ alig csinálja drágábban, színkódra fújva, aládolgozva tükör simára, garanciával. Ez a harmadik tetõ amit színez, eddig egyel sem volt probléma, legutóbb a Triump-ét is õ festette pirosra. |
Daty | 346 | 2014. szeptember 10. 14:58 | Válasz erre: 345 |
Nem azért adtam el, mert nem esett jó ülés rajta, vagy nem volt kényelmes, vagy tetszetõs!:-PP A haverod qrva jól járt vele. Hogy van vele megelégedve? Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Hondával már volt vagy 2 esetem, amit simán megoldottam, de a Triumph-fal biztos bukta lett volna. Szóval ezt tekintetbe véve, nem sajnálom annyira. Agyal6nék, hogy javítsak meg, vagy adjak el egy törött Triumph-ot. |