nemtom | 549 | 2010. február 12. 13:50 |
Például:"http://bolthely.hu/mikroshop/lista/4aebc199b4x5d_Analog"
|
Ticu | 548 | 2010. február 11. 13:40 |
Üdv! Tudna valaki segíteni abban,hogy hol lehetne beszerezni N-Com Intercom kábel valamint Multimedia kábelhez szükséges alapanyagokat? Amit tudok, hogy az Intercom kábel végei 2,5mm ---> 3,5mm jack. Ha jól tudom sztereo kellene mindenbõl. A multimedia kábel végei pedig 3,5mm --> 3,5mm jack. |
zoligs | 545 | 2009. november 29. 17:59 | Válasz erre: 544 |
lemaradt a link "http://www.starcom1.com/eu_price.htm" |
zoligs | 544 | 2009. november 29. 17:58 | Válasz erre: 543 |
a 103 as gyári head settje nagyon jó, sokkal jobb minõségû mint bármely Conrádos cucc, stereo zenére is alkalmas jó minõségben, csak ebben az esetben inkább a Starcomra szavaznék, mégha egy kicsit drágább is, ( de belefér az álltalad említett keretbe).A minõségi rádióra pedig érdemes odafigyelni, tavaszra hozok a cimboráknak még ilyen Yaesukat ,A kinti ár +kb 50USD szállítás és Vám költséggel.
|
an-dee | 543 | 2009. november 29. 14:22 | Válasz erre: 542 |
Hello Nem veszem ész osztásnak, SÕT köszönöm a tanácsokat. PMR területén olyan vagyok, mint az egyszerû juser, aki amikor internet kell T-home-nál fizet elõ (it-s vagyok) Szóval amit írtál annak a felét nem értettem, de majd többször elolvasom :) Az igények, felhasználás és kiegészítõk terén nem változtak. Hát úgy gondoltam hogyha olyan 30-40e között megúszom akkor örülni fogok :) Nolan Sisakom van, N103-as ha jól emlékszem, nem tudom mennyire számít ez zajosnak. Ehhez van kommunikációs szett, nem tudom hogy ha csak a motorozás részét nézem akkor ez mennyire jó és megbízható. |
zoligs | 542 | 2009. november 29. 11:00 | Válasz erre: 539 |
Komunikációnál szét kell választanod a dolgokat. Mire kell? Csak 2 motor között, komunikáció motorok és utas között, milyen minõségben ? Miután ezek tisztázva vannak kezdhetjük a legelején. 2 motor között a Pannónia utcai rádiós boltban kb 6500 ft ért veszelegy tyúkbélköteget amely tartalmazza a rádió csatlakozást, nyomógombot, hedszett dugajt, a head szett az még 2500 kb, ehhez kell még egy rádió, de ha bébicsõsz erejû 0,5W at veszel ott gondok lesznek azzal ,hogy minden hógolyónak olyan van és a frekik sokszor talállkoznak ez a 464 es freki. A Conrádba (igaz arany árában) de talállsz 433 frekin mûködõt amely sokkal használlhatóbb motorozásra. Ami ár érték arányban a legjobb az a MIT 100 as a Conrádból, 150Öjró, és komunkálsz az utassl (gomb nélkül-nyilt vonalad van vele non stop) Rádiót , telefont, GPS t köthetsz rá, alkatrész ellátása gondtalan.Ezt használltam évekig, jó volt .Ha sztereo zenét szeretnél hallgatni, jobb minõségû cuccal, akkor Zsifi által Forgalmazott Starcom ot ajánlom , erre váltottam én is, de itt 120-150 ez körül állsz meg, rádió nélkül. A rádiónál legjobban jársz ha valakivel amcsiból elhozatsz egy Yaesu, vagy Motorolát ami tudja a 433 as frekv. vízálló-ütéssállót 5W osat kapsz 150 USD körül, míg a Conrádba a beázós -széttörõs- szervizelhetettlen legdrágább rádió 130 Euró. Mindehhez viszont ,hogy élvezhetõen mûködjön, szükséged van egy halk sisaskra, merh ha 100 DB van a bukódba akkor hiába költöttél el 2Kilót rendszerre. A következõ linken már vásároltam sok rádiót, ez modell pedig super motorozásra, ütés-víz álló 5W stb "http://www.gigaparts.com/store.php?action=profile&sku=ZYS-VX-177" Remélem nem veszed ész osztásnak soraimat ,csak sok év tapasztalata. P.S. A Louisban árult cuccocat, nagy ívben kerüld, mivel teljes egésszében megfelelnek az olcsó KÍNA SZAR eldoható kategóriának. Zoli |
Macko | 541 | 2009. november 29. 10:19 | Válasz erre: 540 |
Azért a Conradnál drágább forrás kevés van. :-) An-dee, javaslom keresd meg Zsifit (itt az oldalon a tagok között megtalálod az adatait), majdnem biztosan tud segíteni. |
nemtom | 540 | 2009. november 29. 08:01 |
Kérdés:mennyit szánsz rá.Pécsen tudnák tutit mondani,akár boltot is.Nálatok pl.:"http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/925000-949999/930205-an-01-HU-MIP200_PMR_Duplex_motorhoz.pdf" |
an-dee | 539 | 2009. november 28. 22:18 |
Hello Korábban már írtam, hogy PMR-t keresek, illetve tanácsokat. Felhasználás: Motorozás, autózás, kirándulás + telek. igények: 2 db-os szett, úgy hogy minden dupla benne (töltõs stb) headset a motorozáshoz, vagy ha ezek szabványosak, akkor hol tudok motoros headsettet találni hozzá, 12voltos töltõ autóhoz, motorhoz jó használhatóság (tudom a reklám 10km kamu, de az 500mW-hez képest jót szeretnék) Minden tanácsot ötletet szivesen veszek. |
vadasz | 538 | 2009. augusztus 28. 21:49 | Válasz erre: 530 |
Stabo (ex keletnémet) gyártmányú Aldis PMR-rt használtam 3 évig... kocsiból kocsiba autópályán 5-700 méter. Motoron tereptõl függõen (külsõ antennával, motorról páplálva) 2-10 km Zalakarosi kilátóbol beszélgettem balatonvilágosi kollégával (geocashing) majd 100 km légvonal. Kössön bele mindenbe aki akar... pmr arra amire való tökéletes azon az 500mW-n is.. megmondani, hgoy pisilni kell meg balra nézz szép vá.. ...meg hogy lassaban vazze... vagy várjatok pirosat kaptt a sor vége... aztán kiszereltem.. meg minden elektronikát na nem mert nem mûködött, de "elég volt" (ezt meg nem magyaráznám, mert itt sajnos 1000-bõl 2 értené kb ) |
Kazam | 537 | 2009. augusztus 28. 21:09 | Válasz erre: 536 |
Ha jól értem az egyik fülednél 1 a másiknál 2 hangszóró.Elképzelhetetlennek tartom hogy el lehet helyezni a két hangszórót úgy hogy a sztereo kijöjjön a füledet se nyomja és a monó kommunikációt is jól halld.
|
htmajor | 536 | 2009. augusztus 28. 20:59 | Válasz erre: 535 |
Bocs lehet nem voltam egyertelmu... Ket kulon kort tudsz kialakitani ezzel a sisakkal, amiben benne van egy stereo bluetoo egyseg. A sisak blue too-t kapcsolom ossze a GPS-el, illetve azon keresztul a telefonnal. Ez egy kor. A sisak eleve stereo, igy alkalmas a zenere is, es a navigacioval egyutt vezerli a telefont ugye. Mivel van benne hely a fulednel,igy oda beteszed a masik egyseget (a bal fuled kornyeken 2 hangszoro lesz, elotted meg 2 mikrofon) a Blue ant cuccot. A masik Blue Ant ugyi az utasod sisakjaban. Igy gyakorlatilag 2 egymastol fuggetlen kort alakitottal ki. A beszelgetes az utasoddal folyamatosan mehet, mig a navigaciot, csak te hallod, es ha hivas jon be azt Te kezeled a navigacion. Az egyetlen hibaja, ha a csajod viszed, kozben ne telefonalj masik nonek, mert az utasod is hallani fogja, amit te beszelsz a telefonba... :D Mellesleg Ha eppen nem turazos gps-es beszelgetos az utad,a sisakbol nincs kiallo vezetek, akado drot, de meg a Blue Ant egyseg sem, mert minden belul van rejtve. Telefonhoz, mp-3-hoz, vagy csak GPS-hez 3 mp alatt osszekapcsolod. Lehet nem olyan speci a sisak, mint a Schubertek, de mukodik. S nekem valoan egyszeru: mint a faek... Jah es nem utolso sorban occso |
Xebulon | 535 | 2009. augusztus 28. 20:23 | Válasz erre: 534 |
Kifejtenéd bõvebben... Azt még értem, hogy a Intercom-ot a GPS-hez kapcsolod, és a telefont a GPS-hez - lényegében sorba. De hogy lehet az Intercommal egyszerre beszélgetni és GPS-t hallgatni. Tudtommal ez most egy gombnyomás az Intercomon. Vagy utasbeszélgetés, vagy bluetooth kapcsolat. Illetve a sztereo hangot sem értem, mert szerintem az Intercomm mono. |
htmajor | 534 | 2009. augusztus 28. 19:44 |
Udv mindenkinek! Csak egy otlet, aki hozzam hasonloan balfek ahhoz, hogy maga epitse meg a cuccot: -"http://cgi.ebay.com/BlueAnt-Interphone-Intercom-Bluetooth-Helmet-Kit_W0QQitemZ250489348270QQcmdZViewItemQQptZBluetooth_Wireless_Products?hash=item3a525420ae&_trksid=p3286.c0.m14" -"http://www.motorcycle-superstore.com/1/1/38/17571/ITEM/Element-Fastrack-Bluetooth-Solid-Helmet.aspx" -hozza ugyancsak Ebay-rol 530-USD a Garmin Zumo 550. A Blue Ant intercomot elozo nyaron vettem a parat 40.000-ft-ert. Lehet nem olcso, de semmi gondom nem volt vele. Igaz csak motoros es utas kozott hasznaltam, igy nem tudom a motoros-motoros kozotti hatotavolsagot, de nekem erre bevalt. A mostani otletem pedig a felaras gps-osszekapcsol a telefonnal es a sisakkal is. A sisak kialakitasa lehetove teszi, hogy 5 perc alatt beszereld az Intercomot is. Ezt kovetoen, a sisak rendszeren keresztul hallod a navigaciot, es a gps a bejovo hivast is tovabbitja ra. A navigacion tudod vezerelni a telefont, vagy arrol tudsz (stereoban) zenet hallgatni. Az intercom meg ettol fuggetlenul biztositja a beszelgetest az utasoddal, vagy a motoros tarsaddal. Lehet igy sem olcso, de az otthoni arak feleert van minden cucc. Es "laboratorumi korulmenyek kozott" mar probaltam, mukodik. Vagyis Szeptemberben megyek haza es viszem haza a cuccot, akkor probalom motoron is ki, a sisak-gps konfiguraciot. |
MadBob | 533 | 2009. augusztus 28. 07:43 |
A Midland G7 3W-ra tuningolva egész szép hatótávot nyújt: "http://www.midland.co.za/pdf/power_mod%20g7.pdf" |
nemtom | 531 | 2009. augusztus 27. 18:54 |
Lidl-s pmr-tõl valóban max 500 m várható.De ugye 1 w teljesítmény alatt nem engedélyköteles a rádiózás. Sõt:kb 8000 forintért megvan a komplett cuccod,és ezt még szerintem sokan hajlandóak kifizetni. (Kis pénz,kis muzsika!) És 15000-ért is hasonló teljesítményt és minõséget kapsz! |
Kazam | 530 | 2009. augusztus 27. 09:21 | Válasz erre: 529 |
Korrekt akkor lenne ha azokat az 5w-os rádiókat nem a PMR sávban használnák. Plussz nem kéne egy Lidl-s PMR-tõl Yaesu minõséget elvárni.
|
ronin006 | 528 | 2009. augusztus 26. 12:35 |
Saját tapasztalatból mondom, a PMR technika erõsen korlátozott lehetõségeket nyújt. Szerintem zsákutca, ami csak a pénzünket nyeli. A 3-5 km-es hatótáv egyszerûen legenda, legfeljebb két hegycsúcs között, közvetlen rálátás esetén tudom elképzelni. Városban, erdõben, dombos vidéken van, hogy az 500 méter is sok! Nem akarok vitát nyitni, de az a véleményem, hogy aki normálisan akar "a készülékre rögzített" antennával rádiókapcsolatot tartani annak 5 watt alatti adókkal nem szabadna foglalkozni. Vannak ilyen rádiótipusok, sokan használják is. Az is igaz, azokkal más jellegû problémákat kell leküzdeni. |
Gyoszor | 526 | 2009. augusztus 3. 13:14 | Válasz erre: 524 |
bocs nem figyeltem, de nem vagyok az a találkozós tipus. :)
|
jozsó | 525 | 2009. július 18. 23:14 |
Úgylátszik senki sincs megelégedve ezzel a technikával. Nekünk (még) hármunknak jól mûködött még esõben is. Csak van az a réteg, aki még a beszéddel is spórol,inkább bólint vagy a vállát vonogatja. Persze hogy aki meg beszélgetni akar, annak hamar lemerül. Midland G8-as típus. |
Okta | 521 | 2009. június 17. 15:30 | Válasz erre: 515 |
Még 1 okkal több, hogy már ideje lenne tanákoznunk: nekem is van "lidlis" péemerem de nemtok kivel beszélni!... (Tokodon Ice-nak direkt hoztam egy régebbi - karórába épített, dnd-ben vásárolt - rádiót, de csak fanyalgott és nem használta, pedig néha jól jött volna!) |
nemtom | 520 | 2009. június 17. 15:12 |
És van valami egyeztetett csatorna egyáltalán? Vagy mindenki páronként?Mondjuk,elsõ csatornán,ctcss kód nélkül elég sok idegent lehet hallani.És õk mégcsak nem is motoroznak. |
Gyoszor | 519 | 2009. június 14. 23:36 | Válasz erre: 517 |
Nekem tökéletes a bolti Jack. Azzal lehet baj, ha nagyon rákered a külsejét és akkor attól nem tudod rendesen bedugni. De amúgy rohadt passzosan belecuppan a PMRbe. Gratula az építésért! :) A rádiókat 6000 ért vettük? nekem akkor jelenlegi áron 10ezerbõl kijött ez a buli, csak még a havernak való szettet nem csináltam meg. |
nemtom | 517 | 2009. június 9. 20:00 |
És mûködik!!! A bolti 2,5-jack dugó nem jó,egyrészt:mert csak egyeneset kapni,valamint a menetes tányérja olyan nagy,hogy nem lehet rendesen bedugni.Ergo:hol jó,hol nem.Megoldás:mp3,mp4,stb fülhallgató keresés otthon,van egy csomó rossz,levágva a dugo 5-6 cm zsinórral,head szetten 4 szálat közösítve 3 drótra,zsugorcsövel összemelegítve.Esztétikus. Tehát:két rádió,két head szett,pici meló,mindössze 19000 pénzbõl. Hátrány:közös asztali töltõ a két darabra,ami megnehezíti azt a megoldást,hogy a haveroddal közösen vegyél pmr cuccot. |
nemtom | 516 | 2009. június 7. 12:33 |
Gyoszor | 515 | 2009. június 6. 01:47 | Válasz erre: 514 |
Igen, nekem is 1 kábel megy. De mivel endurózok, ezt spirálkábellel oldottam meg. Tökjó, kipróbáltam terepen, semmibe nem akadályoz, és 2 méter hosszúra nyúlik, körbe is tudom sétálni a motort. Viszont még nem sikerült senkivel kipróbálni... Csak egy utca közepén álló emberrel rádiózgattam. Egyébként üzembiztos a szerkezetem amit tákoltam, csak nemtom mennyire zavarja be a járó motor. |
nemtom | 514 | 2009. június 4. 20:42 | Válasz erre: 513 |
Kicsit elcsúsztam a melókkal,de hétvégén fényképezek és felrakom! Kábel? Ha a rádiót zsebbe teszed,akkor egy kábel megy csak motoros és motor között,az adásindításhoz.Hajlékony,csatlakozóval bontható,a gombot nem kell leszedegetni a kormányról.Rakok képet,majd ott egyértelmûbb. |
Gyoszor | 513 | 2009. június 3. 17:05 | Válasz erre: 510 |
Ez jól hangzik. Tudnál a rádiós boltban vásárolt dolgokról feltenni valahová egy igen részletes képet? Ott milyen kábellel oldották meg a kormány és a motoros közti dolgot? Elõre is köszi!
|
gourman | 511 | 2009. június 2. 19:57 | Válasz erre: 509 |
Viszont az interphone-hoz lehet kapni egy Alan szettet(euromotor) ami két hangszórós kivitelt tesz lehetõvé a sisakban,amitõl ugyan nem lesz sztereó,viszont lehet zenét hallgatni vele a telefonról......
|
nemtom | 510 | 2009. június 2. 17:27 |
Na,végre!Tehát:Van egy Lidl rádióm,(párban),occsó. Hozzá head szett,de nem jó,mert indítás a nyaknál van,nyulkálni kell. Ezért:Pécsen van rádiós bolt,lehet kapni motoros készletet. Tartalom:két lapos hongszóró,mikrofon,ezek öntapadósak ill. tépõzárasak.Aztán:közösítve,+vízálló nyomógomb,tépõzáras pánttal bárhova rögzíthetõ.Mindeme dolgok kimenete két jack dugó,külön mikrofon és hallgató.Rádiótol függ a kiépítés,de vehetsz közösítõt is,így,ha szerencséd van,összeállt a kép (hang).Kiadás:a két rádió 8000 ft,szett:5200ft/sisak. Ui:most vettem,ha bizonyított,közölni fogom!!! |
Xebulon | 509 | 2009. május 25. 09:06 |
Interphone alapvetõen mono kialakítású, egy hangszórós, szóval a sztereó MP3 hallgatás kiesik. Bluetoothon keresztül kapcsolódhat bármihez, illetve két készülék egymáshoz is kapcsolódhat. De csak az egyik csatorna mûködik egyidõben, váltáshoz gombot kell nyomnod. Azaz ha készülékkel egymással beszélgettek, akkor a telefonhívást be sem jelzi, ha telefonálni akarsz, akkor meg kell nyomnod a gombot a készüléken, és ekkor megszakad az interfon. A gyártó azt ajánlja, hogy rezgésre állítsd a telefont, hogy megérezd mikor hívnak. Nagyon jó a hangszûrése, nagy sebességnél is jól hallható a készülék (80-120-ig). Sajnos a lányos S, SZ hangokat is hajlandó kiszûrni, így a lányom mindig érti az én dörmögésen, de én néha nem értem az övét - fõleg, ha csacsog. Nagyon hosszú ideig bírja - standby állapotban egy hétig is. Folyamatos interfon módban is egész nap bírja. |
yager01 | 508 | 2009. május 25. 06:35 |
Sziasztok! Vásárolni szeretnék valamilyen átbeszélõ szettet. Fontos, a telefonos kommunikáció, a Bluetooth, és az sem lenne rossz,ha mondjuk MP3-at is tudnél hallgatni rajta. A Scala Rider Team Szettet nézegettem, illetve az Interphone-t. Elõször is seggre ültem, ahogy megláttam az árakat !!! Ez irreális ! A Scala Team 50e Ft körül mozog, az Inter meg még drágább! Elsõ lépésben tapasztalatok, vélemények érdekelnek a két szettel kapcsolatban, másodszor pedig valami olcsó megbíható forrás, ahonnan be tudom szerezni NORMÁLIS áron! Elõre is kössz! |
Luigi1976 | 507 | 2009. május 22. 17:37 |
Van egy 1éves, alig használt ALAN456R-em eladó. olcsón. 6.000.-Ft.
|
Gyoszor | 506 | 2009. május 22. 17:21 | Válasz erre: 505 |
Sajna építkezés közben nem fotóztam így nehéz elképzelni mi van a ragasztó kulimájsz alatt, de a színes tollal készített rajzocskám alapján szerintem megépíthetõ.
|
Gyoszor | 504 | 2009. május 20. 13:18 |
Összedobtam egy leírást: "http://gyoszor.tar.hu/pmr/pmr.htm" Tehát szó szerint összedobtam, de remélem érthetõ lesz... |
nemtom | 503 | 2009. május 19. 20:08 |
Valószínûleg telefon kábelt fogok használni,nálunk a cégnél megoldható a csati rányomás is.Telefon illetve eternet dugók vannak 4,6 és 8 érintkezõsek is. Egyébként valami gyári nyomógombra gondoltam,kormányra bilincselhetõre. Ja! És akkuról,elemrõl,asetleg szivargyujtóról használjátok? |
Gyoszor | 502 | 2009. május 19. 16:59 | Válasz erre: 501 |
USB ben van spirálkábel? Körzetemben nem találtam olyan elektro boltot ami ilyet árulna. Elõnye lenne, hogy árnyékolt, de egyetlen próbát tudtam eddig megejteni, állítólag jól érthetõ vagyok. Ja és én offroad motorozáshoz is szeretném használni, ott meg elõbb utóbb ráülnék a kábelre vagy valami hasonló. Vagy szétcsúszna a fix, nem spirál kábel. Telefonét könnyen tudom kezelni kesztyûben is és becsattan, nem jön szét. Leesni nem szoktam a motorról, de ha mégis elõfordul, arra nincs forgatókönyv mi fog történni, azt majd az élet írja.. A telefon csati 4 polusú, 2õt felhasználok a mikrofon oda majd visszajuttatással, a másik kettõt a késõbbiekben a PMR töltésére szeretném használni. Majd ott még fúrni faragni kell sajnos a készüléket, amit nem igazán szeretek csinálni... De akkor legalább végig 4,5V on tudnám tartani a készüléket, és így tölteni sem kéne egy hosszabb túra esetén sem. Ez majd a hosszú távú próbál alatt fog kiderülni, hogy mennyire szükséges. A gyári akkupakk nagyon virslinek tûnik.. |
Xebulon | 501 | 2009. május 19. 15:53 | Válasz erre: 498 |
A legegyszerûb, ha USB csatlakozót vagy telefoncsatlakozót használsz, ezek strapabírók. USB jó megfogható, ezért nem a kábelt húzod, a telefoncsatlakozónál meg a pöcök oldásával esik ki a dugó. A szokásos miniDIN csatlakozókat még forrasztani sem könnyû és ugyanúgy eltörik. Jack dugó egy fokkal jobb lenne, de az csak max. 3 pontú csatlakozást tesz lehetõvé, ami kevés. |
Gyoszor | 500 | 2009. május 19. 11:16 | Válasz erre: 498 |
Én a lidis sisakbeszélõvel már lenyomtam 2 idényt. Valószerûtlenül vékony kábele van, de egyenlõre bírja. Azért vettem belõle még egy párt.. Leírással majd jövök..
|
indián | 499 | 2009. május 19. 09:36 | Válasz erre: 498 |
Én amit a Zsifinél vettem , azt több mint egy éve használom , és hibátlan !
|
Elnok | 498 | 2009. május 19. 08:16 |
Mi a haverokkal regebben probaltuk a PMR-es kommuikaciot, de egy csodtomeg lett a vege. Amig mukodtek a radiok szuper volt, ment az okorkodes ezerrel, de egy szlovakiai turan 3 par ment tonkre. Igazabol nem a radiokkal volt gond, hanem a sisakszettekkel. Ritka rovid ideig birta valamennyi, pedig kulonfele tipusu radiokat es szetteket hasznaltunk (nekem pl egy ALAN MIDLAND G7 keszulekem van). Ha valaki tudna olyan sisakszettek fabrikalni ami egy utnal tobbet bir arra nagyon vevo lennek (altalaban az erintkezoknel tortek el a forrasztasok)).
|
Gyoszor | 497 | 2009. május 18. 23:35 | Válasz erre: 496 |
Hú bocsi de marha fáradt vagyok, azért leírom a hozzávalókat, a receptet képekkel majd holnap, ha sikerül idõt szakítanom rá.. nem ígérem.. de addig legalább be bírod szerezni a hozzávalókat :) Már ha megbízol benne, hogy jó lesz. Sajna még én sem sokat teszteltem, idõhiány... Jelen volt itthon 2 készlet Lidis sisakbeszélõ szett, ennek a fülbevalós mikrofonos cuccát használom. Vettem elektro boltban: 1 db nyomógombot (benyomva zár és zöld színû volt csak kicsiben, nagyon szép :D) 1 db 2,5ös jack dugót 1 méter 2eres+ árnyékolt audio vagy milyen kábelt (ez kifutja a cuccost mindkét PMR hez, hogy oda tudjam adni haveroknak) 1 db 3,5ös lengõ jack aljzatot 1 db dupla fali telefon aljzatot 6/4es (normál) telefon csatlakozókkal 1 zacsi lyukas saru-t vagy hogy hívják ezt a cuccut 1 db 100 ohmos ellenállást 1 telefonkagyló spirálkábel még beszerzés alatt áll, próbaképp egy jelenleg nem használt telefonét csentem el :) Ezeneken sajna 4/4es csatlakozó van, felderítés alatt van 6/4es ilyen spirál telefon kábel, vagy 6/4es csatlakozó ráapplikáló bolt. na ezeket csak össze kell forrasztani megfelelõ sorrendben és kész :D igyekszem leírni, de most kifulladtam. Jó éjt! |
nemtom | 496 | 2009. május 18. 20:26 |
Hali! Nekem is Lidl technika van.Adás gombot hogy oldottad meg? Gondolkodtam olyanban,hogy kiiktatom a vox tiltást ,ha head szettet használok.Már,ha sikerül. |
Gyoszor | 495 | 2009. május 17. 10:35 |
Sziasztok! Vettem egy pár lidis PMR-t, már barkácsoltam magamnak hozzá sisak szettet, meg kormányra PTT gombot, nagyon jól mûködik az egész cucc. Egy kérdésem lenne: ti hová teszitek a PMR-t, hogy minden irányba jól adjon? Sajna én a kabátom felsõ zsebébe terveztem bele, de így hátrafelé nagyon gyéren ad, valahogy feljebb kéne tenni, hogy az antenna a vállam szintje fölé kerüljön. Erre várnék ötleteket, ügyes és esztétikus kabátra varrt zsebekrõl, vagy valami spéci kis tokot fabrikált-e már neki valaki.. ilyesmi.. Esetleg meghosszabbított antenna?? melyik lenne a legcélravezetõbb? Ti egyáltalán hol tartjátok a PMR-t: kabáton vagy a motoron?? |
MadBob | 494 | 2009. április 24. 21:24 |
Sziasztok! Albrecht AE600S-t használ valaki? Ha igen hol és hogyan helyezi el? Mennyire vált be? |
Berber | 493 | 2009. április 9. 06:51 | Válasz erre: 477 |
Lassan fél éve nem volt gondom a cuccossal, mióta USB-re cseréltem. Viszont mint mondják "..nagy az isten állatkertje..", nõt vittem. Rz elég volt hogy leamortizálja a csaztlakozót. Direkt hosszú madzagot hagytam, hogy könnyen le föl tudjon szállni. Hát belelépett, és tövestül törte el a csatlakozót! Eszem megáll! Még jó hogy csak 600 Ft a pótlás! Na meg 1 óra munka amíg kijavítom...
|
Nnobi | 491 | 2009. január 30. 09:15 | Válasz erre: 490 |
Köszönöm élni fogok vele , az idõpontot még nem tudom.
|
Nnobi | 489 | 2009. január 29. 20:19 | Válasz erre: 488 |
Szoktam Pestre járni , ha elvinném magammal akkor lehetõség nyílna megnézni , ha nem zavar akkor elõtte érdeklõdnék a találka lehetõségérõl, és megmutatnám persze ha nem nagy gond elõre is köszi |
Nnobi | 486 | 2009. január 28. 18:27 |
van igen de ha oda dugom rá akkor azt hallom ha hívnak csak a mikrofonba beszélek azt nem hallják. mert a nokia 4 pines vagyis van egy test sztereo- , mikrofon , az albrechtbõl pedig egy 3 pines vezeték jön ami test, mono, és a kiosztást nem tudom hogy a mikrofon kiosztások egy helyre kerülnek e a telefonhoz nem kell nyomni ptt gombot ugye / most lehet hülyeséget kérdeztem/ mert olyan dolgot is olvastam a német kezelési útmutatóba hogy ha nincsen pmr akkor oda kellene dugni a telefont és úgy müködne mint a pmr.
|
toncsi64 | 485 | 2009. január 28. 18:21 | Válasz erre: 483 |
Az emlékeim szerint az Albrecht nem nagyon "szereti" a Nokiát :(( Elvben lehet hozzá kapni illesztõt (nagyvas.hu), de hogy mûködik e majd... ?!?
|
Nnobi | 483 | 2009. január 28. 16:33 |
Sziasztok ! segítségeteket szeretném kérni van egy Albrecht ae600 s típusú intercomom , meg is vagyok elégedve vele alan 456 r pmr navi+ mp3 lejátszó ami érdekelne hogyan lehet kihangosítóként is használni telefonra nekem egy nokia e 71 -es van 2.5 jack bemenettel de a interkom ajzat az csak 3 pines mig a telefon ajzat 4 pines és ha rádugom a telefonra akkor hangot halom de válaszolni nem tudok mit csináltam rosszul? |
telajos | 482 | 2008. november 12. 07:59 | Válasz erre: 429 |
Szia Kovpeti! Egyik hozzászólásodban jelezted, hogy találtál egy jó intercom kapcsolási rajzot prioritásos bemenettel, miegyébbel. Én ilyet szeretnék építeni, de nincs rajzom. Kérlek küldd el a tetezi.lajos@vitae.hu címre, sokat segítenél vele. Ha esetleg más is tudna segíteni azt is megköszönöm. |
fazeratti | 480 | 2008. szeptember 12. 14:46 | Válasz erre: 477 |
Hello Berber! Még nem szedtem szét a rossz csatlakozót,de legalább tudom ,hogy négy drót megy bele:))) A nõi kérdésben nem értünk egyet,szerintem mindenre képesek (az én csajom az usb-t is mellé fogja dugni):)))). |
Jose | 478 | 2008. szeptember 9. 07:52 | Válasz erre: 475 |
Nekem a kormányra szerelhetõ ptt-vel lett valami így egy db engem érdekelne.
|
Berber | 477 | 2008. szeptember 9. 07:03 | Válasz erre: 475 |
Jack dugóban nincs 4 pólusú, ill. igen ritka a mûszakilag is megfelelõ méret. (a 3.5-öst én vékonynak tartom) Az USB vel az az elõny, hogy nincs gond az összedugással kesztyûben sem (bár egyes nõk erre is képtelenek), nem kell célozgatni (PS2, SVHS, mini DIN hátrányban), elég brutális darab, könnyen tisztítható, és nagy felületen érintkezik, tehát jó a kapcslat. A gyári beöntött madzaggal igen brutális darabok vannak. Sok bajom volt az eredeti tûs megoldásokkal, ahogy azt írtam is. Az USB-vel semmi. Fõleg az Auchan-os 450,- Ft-os USB hosszabbítós verzió hasít. Acél hálós, árnyékolós és acél sodronyos. Nem szakad, nem törik. Kár hogy sokáig valami mazochikus okból a gyári verziót próbáltam fenntartani.
|
fazeratti | 475 | 2008. szeptember 5. 07:56 | Válasz erre: 474 |
Kösz mindenkinek a segítséget!Megoldottam,vettem egy újat. Valószínû, ez is meghal egy idõ után,mondjuk én jack-re cserélném.Feltéve,hogy az megfelel. Ja és hogy ne legyen olyan egyszerû: csak szettben lehet kapni,igy most már van három ptt-gombom meg három ptt-headszett kombi madzagom!Eladóak!:)))) |
Berber | 474 | 2008. szeptember 4. 12:00 | Válasz erre: 471 |
Mi lett a hiba? Ha csak madzag akkor 1,- eFt-ból mególdható. Csaréld USB kábelre! Nekem bevált!
|
toncsi64 | 472 | 2008. szeptember 2. 04:58 | Válasz erre: 471 |
Az Elnök u. és ar Orczy út sarkán van egy hiradástechnikai szaküzlet. Ott biztosan kapsz.
|
fazeratti | 471 | 2008. szeptember 1. 22:00 |
Segítsetek,mert megõrülök! Meghalt a madzagos headsettem,és égen-földön nem találok másikat! Mindenhol rám akarják tukmálni a brútuszososat,de az nekem nem kell!!!!! Albreht interkomhoz való példány kellene. |
Berber | 470 | 2008. július 25. 06:23 | Válasz erre: 468 |
A bluetooth amit nem kell nyomkodni, de abbol annyi kell ahány motorossal akarsz dumcsizni. A PMR egyenlõre több van. Annak van VOX (hangfigyelõ) funkciója is, de az xart se nem ér, ezért nem is beszélünk róla.
|
Berber | 469 | 2008. július 25. 06:20 | Válasz erre: 467 |
Nem nem! A bukószettet és a kábeleket szidom mint a bokrot. Mondjuk nálam símán hallható 120 fölött is, (160-al nem járok gyakran) de törik a kábel mint a ropi. És más cuccal hajtom meg, nem Alannal.
|
PER | 468 | 2008. július 24. 21:54 |
Számalom akkor:P Nem akarok menet közben semmit nyomogatni:P Mit kellene vennem, akkor, h úgy menjen, ahogy akarom? |
vzozo70 | 467 | 2008. július 24. 21:23 |
Berber! Neked bejött az Alan headszett? Milyen típus? Nekem a nyitott sisakhoz való nem jött be. Igaz, lehet a sapit is hibáztatni (GREX), de 40 fölött nem értem, mit beszélnek hozzám. |
Berber | 466 | 2008. július 24. 13:25 | Válasz erre: 464 |
Simplex. De tudtok egyszerre beszélni, csak nem tik hajjátok.
|
Berber | 465 | 2008. július 24. 13:24 | Válasz erre: 464 |
Igen ez a Lidl-is cucc. Ennek szar a bukószetje,. A PTT a gomp amivel adást kezdeményezel, ezt a kormányra szokták kivezetni, ez az 1-ik km kábel.
|
PER | 464 | 2008. július 24. 13:05 |
"http://www.nagyvas.hu/motorosbolt.html" az itt található uccsó pl szimpinek tûnik. Ezek full duplexesek (mint a telefon, egyszerre is tunk beszélni?)? Mi az a PTT? |
Berber | 463 | 2008. július 24. 12:04 | Válasz erre: 462 |
Erre való az intercom 4 km madzaggal, és 7000,- Ft-os Lidl-s PMR-el.
|
PER | 462 | 2008. július 24. 11:14 |
Jah, esetleg valami bluetooth? pl: PDA+ 2 Bluetooth(valahogyan 1xre csatlakoztatva a 2 cuccost...akár a PDA-ra egy plusz bluetooth eszköz csatizással)? vagy egyéb okosság? |
PER | 461 | 2008. július 24. 11:01 |
Hali! 2 (vagy több) motor között, milyen mikrofonos okosságot ajánlotok? Valami olcsót:) Amolyan hobbi célra. Motorok között, min 50 méteres hatósugárba kéne, h menjen. Mindenképpen full duplex kéne, nem wóki-tóki:) |
Berber | 460 | 2008. július 24. 10:52 | Válasz erre: 459 |
Valószínû a MIT-100-al kezdenék mamár, bár õszintén, azt is pont annyit kéne szerintem módosítanom mint ezt. (Az Intercomot itt se módosítottam, csak a GPS, és a PMR csatolásokat, valamint a kábelezés nem volt ésszerû, és mint utólag kiderült jó se) Annak idején csak a conrados árak voltak elérhetõk. Az meg a duplája. A beszereléshez azóta se kellett nyúlnom. Ami rossz az a kábel és a bukószet ami viszont a MIT-é sem megbízható. A Starkomét meg még mindíg beépíthetem.
|
Macko | 459 | 2008. július 23. 17:24 | Válasz erre: 456 |
Én is ezt sejtettem. Ha az anyagköltséghez hozzádobod, hogy mennyit dolgoztál vele (nem annyira keveset, gondolom, és abból a kijelentésedbõl kiindulva, hogy többet nem csinálnád, nem is élvezhetted maradéktalanul minden egyes pillanatát), lehet hogy nem is vagy messze a MIT100-tól. Direkt nem veszem ide mondjuk a Starcom1-et, amit én használok. Az ugye eléggé borsos áron hozzáférhetõ csak. Ugyanakkor nagyon jó, és valahogy se a vezeték nem törik, se egyéb nagy hibája nincs. No meg 150-180-nál is hallod a zenét és beszélgetsz az utassal. |
Xebulon | 458 | 2008. július 23. 17:23 | Válasz erre: 456 |
A bukó oldalán, hogy képzeled az UTP/telefon vezeték foglalat rögzítését? |
zoligs | 457 | 2008. július 23. 17:07 | Válasz erre: 456 |
A MIT 100 as most bécsben 150 euró, 4 db bukószettel,zajszûrõvel,100% ban vízálló, és ez már az új USB hez hasonló dugós, melyet könnyebben lehet összecsusztatni kesztyûben, felvett bukóban.
|
Berber | 456 | 2008. július 23. 16:57 | Válasz erre: 451 |
A MIT 100 ha jól tudom kb. 50 eFt. Ez akkor 27 eFt. Nem is mondom, hogy valaki nekiálljon csinálni magának, ha csak nem ezzel vezeti le az agresszivítását :-DDDD A MIT 100 szerintem is optimális megoldás. Véletlenül kezdtem a BIS-el szórakozni. Nekem jó lett. A kábelek nem. Kovpeti! Az UTP 4x2 eres légkábel a maga 6mm átmérõjével, és feszítõ szálával nem jó megoldás? Most fogok rajta próbálkozni. Feszíthetõ, önhordó stb. Nem annyira lényeg a spirál szerintem. |
Berber | 455 | 2008. július 23. 16:52 | Válasz erre: 449 |
No számoljunk: 2 db hedszet a bukóhoz Alan = 2500/db leértékelve =5000 Ft 1 db intercom BIS 600 = 70€ = 17500,- kb.20 db dugó = 95 ft/db = 2000 Ft 1 db Lidl szet amit nem, csak a telefon átalakító dugóit használom 1200,- Ft 2 db Svhs kábel = 240,- = 500 FT 3 db Ps2 kábel (billentyûzet) = 300,- = 900,- 1 db Lidl PMR rádió+ szettel, amit nem használok, csak a gombot = 7000,- 1 db GPS MIO A701 65000,- cakumpakk 2 db Motorola szivar.töltö GPS hez kiszanálva= 500,- = 1000,- 1 db házibarkács töltõ a GPS-hez = 4000,- Némi gyorskötözõ, cin, szigszalag, ??? = 2000,- Bõven Az annyi mint: Intercom = 27100, + PMR= 7000,- (másra is használom)+ GPS= 71000,- (ezt nem csak a motoron használom, hanem sok egyéb célra is.) No összeszámoltam. |
Xebulon | 454 | 2008. július 23. 16:06 | Válasz erre: 450 |
Telefoncsatlakozóval az a baj: - a foglalat nagy és négyszögletes, és leginkább csak NYÁK-ra forrasztható kivitelben kapni. - ha baj van, akkor nem oldódik, inkább a telefonvezeték szakad. Nem kell épp egy balesetre gondolni, elég egy óvatlan lépés a motortól el, miután már felvetted a sisakot. De egy kisebb, karcolások nélküli esésnél is jóeséllyel kuka. És ez kombinálva az elõzõ negatívummal, ha a foglalat rosszul van rögzítve a sisakban (és ott nincs sok hely, se anyag a barkácsoláshoz), akkor a foglalat is kiszakadhat. |
Hassan | 453 | 2008. július 23. 10:24 | Válasz erre: 447 |
Stancy, azt azért tegyük hozzá, hogy ezeknél "teszkógazdaságos" termékeknél nagy a "minõségi" szórás. Öcsém egy évvel ezelõtt vette az övét, de koppra ugyanilyen. Viszont azzal max. 80-90 amíg érthetõen lehet beszélgetni. Valmint, ha jól látom neked egy Dominatorod van. Ott azért más viszonyok uralkodnak a sisak körül, mint nálam(Gpz). |
Macko | 451 | 2008. július 23. 10:09 | Válasz erre: 450 |
Nem kötözködésbõl kérdeztem, tényleg. Csak érdekel, hogy anyagköltségben és kábé munkaidõben ez hol állt meg, és ez hogy viszonyul kb. egy MIT100-hoz mondjuk.
|
kovpeti | 450 | 2008. július 23. 09:48 |
Szvsz minden kábel elõbb utóbb törni fog, tök mindegy, olcsó, vagy drága. Épp azon morfondírozom, hogy mivel lehetne ezt úgy megoldani, hogy egyszerûen,olcsón cserélhetõ legyen. Per pillanat a telefon zsinórt találom a legjobb megoldásnak. A csatlakozója egyszerûen, de biztosan mûködik. A 4 ér általában elég, de ha minden kötél szakad, van 6 eres is, csak azt nem tudom még, abból van-e spirálos. Mackó : nem minden a pénz, mint alább olvashatod, van, aki szeret barkácsolni. |
Macko | 449 | 2008. július 23. 09:02 | Válasz erre: 448 |
Te Berber, most hol tartasz forintálisan és munkaórában? Tanulságképpen nagyon érdekelne. |
Berber | 448 | 2008. július 23. 09:00 |
Valahol régen leírtam egy olcsó megoldást. Nekem nagyon bevált. Ami nem, az meg gyári. Ez igen érdekes probléma. Kovpeti: Megint elpusztult 3 db sisak-motor átjátszó kábelem! Mindeben egyszerre a mikrofon zsinór szakadt, ezért igen rendesen megijedtem, hoigy az intercom pusztult el. Igen kicsi a valószínûsége 3 kábel azonos hibájának, ezért ledöbbentett. Viszont rájöttem mi okozza. Okulásul: Kint hagytam a bukókat és a madzagokat a napon túra során egy megállásnál. Indulás után az egyik életre kelt, egy 10-20 perc menet után. Rendes nyári idõben, fekete környezetben. Amire felvettük, már egyik sem mûködött. A kábelek felmelegedtek, és felpuhultak, ezért könnyen szakíthatóvá válik az érpár. Javítható volt de elgondolkodtatott a dolog. Az igazság az, hogy a körülmények igen hasonlatosak voltak minden esetben. Konklúzió: Ne hagyd napon a cuccost! |
stancy | 447 | 2008. július 22. 19:23 | Válasz erre: 441 |
Köszi az érdemi hozzászolást ezt vártam, nem azt hogy olcsó husnak hig.. én is tudom hogy nem várhatok csodákat egy ilyen olcso kütyütöl, nem is várok, de ha használható 120-ig, akkor ennyiért is megéri (nekem). üdv. |
zoligs | 446 | 2008. július 22. 15:59 | Válasz erre: 444 |
Errõl beszéltem. Míg a rakétamérnökök beszélgetnek a legjobb átbeszélök elméleti használatáról, addig mi amatõrök élvezettel motorozunk a bevált MIT 100 al, és csendes Schubert sisakunkal, melyben ki van gyárilag hagyva a fülhalgató helye. Tudom az én megoldásom nem jelent semmi kihívást, de viszont mûködik, én pedig motorozok , nem pedig szerelek.:)
|