7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
PMR - beszélgetés menet közben
Következő oldal

hornoti 43 2006. február 17. 17:38   Válasz erre: 38
Bocs, de az 1. kérdésre adott választ nem értem: ha intercomot használok akkor nem használom egyik csatornát sem, igaz ?
Vagyis a válasz nem, nem hallja a többi motoros. Viszont ha a többi rádióval vagyok adásban, akkor az intercom mûkszik ?

l11 42 2006. február 17. 17:00  
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, szívesen kölcsönadom kipróbálásra a 456R-t. Persze ismeretségi foktól függõen :)
L

Zsifi 41 2006. február 17. 14:08   Válasz erre: 39
Arra is a 456R az érdemes.
Az olcsóbbak már párban vannak és egy pár annyi minta 456 vagy több.
most ne a elektróvördben, médijamárkban kapható 8,000,-/pár áras óccsó termékekre gondolok.
Se gari se semmi nincs hozzá.

üdv Zsifi

kovee 40 2006. február 17. 13:55   Válasz erre: 39
Neked elég egy egyszerû PMR-is, mert nem kell hogy sokat tudjon, mivel ott az AE500-ad.
Típusok sokasága van, pénzed szabja meg. Csendesen jegyzem meg, hogy az AE500 nem mindegyiket támogatja, de átalakítóval, vagy átkötéssel mindegyik mûködik(az én topcom twintalkeremmel is ez a helyzet!. Bõvebbet a kezelési útmutatóban találsz.
Üdv4

ripper22 39 2006. február 17. 13:37  
hali. vettem zsifitõl egy Al 500-ast..

és ha szeretnék még majd PMR-t venni-mert jó hosszabb távon nem??

Szóval mit vegyek mellé? ami olcsó és még jó.. ??

Zsifi 38 2006. február 17. 13:01   Válasz erre: 37
1. Ha olyan csatornát használsz amit más is hallani fogjk amit beszéltek, Megoldás csatorna váltás illetve kódolható is. A készülék képes a két csatorna együttes figyelésére.
2. Mindkét headszettnek külön gombja van. Az utasét nem célszerû a kormányra tenni....)))
3. A gomb és a vox között csak fizikális a különbség. Rádiózás szempontjából mindegy.
4. Felesleges, hiszen a 456. az intercom révén egy készülék két felhasználó. Egy készülék több mint 15,000,- az "Y" elosztó ami az egykészülékes megoldáshoz kell az 750,-
Szerintem felesleges.

üdvZsifi

szesze01 37 2006. február 17. 12:23  
Sziasztok

Szeretném én is megoldani a kommunikációt a barátnõm és köztem, illetve kettõnk és a többi motoros között. ---> PMR
Én is az alan 456-ost néztem ki de vannak vele kapcsolatban kérdéseim, remélem tudtok ebben segíteni...
1. Ha intercom-ot használok akkor van-e arra lehetõség, hogy amit ketten az utasommal beszélünk azt a többiek ne hallják, vagy amit mondok azt hallja az utas is és a többi motoros is?
2. Ha van kormányra szerelhetõ adás-gomb akkor a hátsó utas hogyan tud beszélni, mivel a gombot csak én tudom megnyomni, illetve az õ headset-jének is van egy ilyen gombja?
3. A 2. pontban említett kérdés kikerülhetõ-e VOX adapterrel?
4. Jól látom, hogy az a legjobb megoldás ha két pmr + 2 headset + 2 vox adapter van?

Elõre is köszönöm a segítséget:
szesze

BIKE-R 36 2006. február 16. 05:55  
Egy kis ALAN 456 tuning:

"Hold down [call], [enter] and [fn] on start up, it will change the output from 10mw or 500mw 'hi' or 'low'.
Hold down [enter] and [fn] at start up, will different frequency modes with a hidden menu - but this does not work on all units.
If you want disable the roger beep you must hold [ENTER] key while switching on, press [fn] key until the display shows the "oN" icon, select 'FF' using UP/DOWN controls, to confirm your selection, press [ENTER] or turn the unit off and on."

Jockey 35 2006. február 16. 04:30   Válasz erre: 34
Hali! Szeged környékén (sehol egy bucka, domb stb.) tavaly nyáron 8-9km-t vitt át tisztán a 456R! Egy rádióamatõr rátalált a beszélgetésünkre, és igy könnyen leellenõrizhettük a távot. Nem kamu volt.

saman 34 2006. február 15. 19:47   Válasz erre: 33
Jó döntés hornoti!
Van valaki zuglóból itt a fórumon? Felhívhatna egy próba erejéig. A 7.0 csatornán fülelek.

hornoti 33 2006. február 15. 17:45  
Eldölt, Alan 456. Rábeszéltetek :)))

Tomota 32 2006. február 15. 17:05  
Mint már írtam volt nekem Alan 441- es van és sisakba építhetõ fej szettel, még vox adapterrel is
bevált! Ráadásul abból 1 párat adnak annyiért mint a nagytesójából a 456-ból....annyi a különbség, hogy
csak egy madzagot tud fogadni, igy az utassal, ha van is funkin tudsz beszélgetni, viszont nem is vagy
összemadzagozva senkivel. ( külsö vox adapter is van a szettben meg töltõ is ) 3db AA tip elemmel ill. aksival is
üzemeltethetõ, meg nyílván a saját gyári aksiával is.
Kézenfekvõ, hogy akár ketten is összeállhatnak a vásárlásnál, igy tokkal vonóval ( sisakszett + PMR )
kb. 12.ooo-Ft-ból megoldható....

szasa 31 2006. február 15. 10:42   Válasz erre: 29
Igen és nálam a leg érzéketlenebbre van állítva... a szélzaj nem is kapcsolja be, csak ha beszélek... de akárhogy suttogok, adásra kapcsol... :(

Sza.sa

kovee 30 2006. február 15. 08:10   Válasz erre: 28
Szasa!
A PTT csak a PMR-hez kell, a 2 utas közötti kommunikációhoz nem! Legalábbis nálam.
Üdv!

Zsifi 29 2006. február 15. 07:31   Válasz erre: 28
6 fokozatban állítható az érzékenysége a vox-nak....

szasa 28 2006. február 14. 23:02   Válasz erre: 22
Akinek van AE500-as intercomja!
Ha csak kettõnk közötti beszélgetésre használnám, akkor is kell a PTT gomb? Vagy VOX adapter esetén nem kell?
Mert nekem 456R van és az a baj hogy VOX esetén nem tudok olyan halkan beszélni, hogy ne kezdjen el adni a rádió, ha csak a páromnak akarok mondani valamit....

Sza.sa

Zsifi 27 2006. február 14. 22:46   Válasz erre: 25
Ezektõl mindkettõnél jobb az Alan 456 (egy készülék két ember és 15,000,- + 2*5,000,- headszett)

Zsifi 26 2006. február 14. 22:46   Válasz erre: 25
Ezektõl mindkettõnél jobb az Alan 456 (egy készülék két ember és 15,000,- + 2*5,000,- headszett)

hornoti 25 2006. február 14. 21:29  
Vagy ez :http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=734&productid=70073

hornoti 24 2006. február 14. 21:23  
Köszi.
Ezek a linkek már a könyvjelzõk között vannak rég, csak dönteni nehéz.
A kormányra szerelhetõ gomb mindenképpen az Alan vagy a Kenwood mellett szól.
Ehhez mit szóltok : http://www.funkey446.hu/ ?

Robi 23 2006. február 14. 20:54  
Sziasztok!
Ha lehet én az Alan 456 R mellett teszem le a voksom! Ki van próbálva a cucc. A nejemnél is egy, nálam is egy.
Tehát fizikailag nem vagyunk összekötve. 2x3 db 2300-mAh s akkuval majdnem 3 napot motoroztunk ebbõl kb 6 órát olyan felhõszakadásban ( Alpok ) hogy a rádióból - amikor kivettem a zsebembõl- csöpögött a víz. Ennek ellenére tökéletesen
tudtunk beszélni.Ami igaz az igaz, 100 felett már nem sokat ér. Üdv.: Robi

ripper22 22 2006. február 14. 19:22  
hali

azon gondolkodtam. , hogy nekem van ilyen AE 500-as intercom- és arra rá tudok kötni ALAN 456- készüléket..

És ilyen túráknál. nincs . vagy esteleg lenne-e lehetõség bérelni.. ilyen ALAN 456 készüléket.. bár nem egy olyan hatalamas összeg az ára. azt hiszem kb 12000 körül jár. de proba miatt..

csak egy hülye ötlet..na mindegy

Jockey 21 2006. február 14. 19:12  
Hali!
A Topcom TwinTalker-pár 10 perccel késõbb elkelt (kovee)! Köszi!

kovee 20 2006. február 14. 18:48   Válasz erre: 18
Mindhárom jó kis rádió, de túl drága ahoz amire használni szeretnéd. Olyan hogy idõtálló nincs, csak az elektronika minõsége szabja meg a határt. Én az uccsót ajánlom, de ez fõleg természetjáráshoz jó!Ja és vigyázz hogy az aksi sokat bírjon, vagy cserélhetõ legyen sima elemre.
Motorola:http://www.novofer.hu/w_pmr.html
Drága és nem tud többet egy alan 446r-nél
Kenwood:http://www.guards.hu/satcom/ken-tk3201e.htm
Mint elõbbi csak 16 csatorna a 8 helyett.
Yaesu:http://geochallenge.hu/bolt/pmr/yaesu146.htm
Ez a legjpobb a 3 közül

Jockey 19 2006. február 14. 18:09  
Sziasztok!
Én az ALAN 456R-re tenném a voksot, nagyon strapabíró, megbízható kis jószág. Van egy AE-500 központom is, amihez hozzá tudom kapcsolni a PMR-t, és az MP3 bemenetre egy beszélõs útvonaltervezõs Garmin 3600-as GPS is ráköthetõ. Én az egész pereputtyot beszereltem egy tanktáskába, belevittem egy lengõ szivargyújtó aljzatot (természetesen biztosítékkal), innen egy szivargyújtós HAMA töltõvel tudom menet közben tölteni a tartalék akkukat, telefont, illetve állandó tápot adok a GPS-nek is. A kormányon vízmentes PTT-gomb van. (Alan szett tartozéka!) Szerintem így kerek és megbízható az egész. 100 fölött egy masina sem tökéletes már!
Ja, esetleg ha kell valakinek, 5000Ft-ért van Topcom TwinTalker 6000 cuccom komplett eladó.

hornoti 18 2006. február 12. 22:45  
Tekintettel a közelgõ idényre, úgy döntötttem beszerzek egy pár rádiót.
Ismeri valaki ezeket a tipusokat : Motorola XTN 446, Kenwood Protalk TK3201E, Yaesu VX-146 ?
Hosszú keresgélés után maradtak fenn a rostán. Fõ szempont, hogy strapabíró legyen, csepp - vagy vízálló
( és idõtálló ), AA méretû elem vagy aksi, headszett stb.
Lehet dícsérni vagy fikázni a legkülönbözõbb tipusokat, hátha találok valami jó ötletet.
köszi

l11 17 2006. február 3. 22:57  
Sziasztok!

Egy jó hír: a nagyvas.hu képviselõje (Kéli) együttmûködési megállapodásunk részeként felajánlott két ALAN 456R típusú rádiót a túrák szervezéséhez.
Ha nagyobb túrát szerveztek, és nem áll rendelkezésre rádió, úgy néhány feltétellel szívesen rendelkezésre bocsátom. A feltételek elsõsorban a szervezõ személyére vonatkoznak, és diktatorikus elbírálást alkalmazunk :) Nyilván akivel már tavaly is sokat mentünk, és tudom hogy megbízható, az viheti akkor is, ha én nem megyek.

Üdv

L

Szabadsag-Vandora 16 2005. december 8. 23:21   Válasz erre: 15
Szia te kis sörissza!

Figyu mindenkinek PMR . HU.

Ugye jól láttam.
Itt van tanács,hogy milyet vegyél,de akinek van más ötlete az írja meg.

kovee 15 2005. december 8. 08:50   Válasz erre: 13
Semmi gond! a szerzõi jogdíjjat meg leisszuk! :-)
Üdv!

Magna-papa 14 2005. december 8. 07:19  
Engem régóta érdekel a dolog.

Szabadsag-Vandora 13 2005. december 8. 06:55  
Sziasztok!

A" mondandómat",bocsánat a kattintást ajobb egérgombbal és Koveetól kezdem.A szerzõ gondolatai inkább ebbe a fórumba valók,mert jó tanács rádió tuningra.

Én egy PMR-készülékeken elvégezhetõ tuningot ajánlok figyelmetekbe.
az én Twintalker 6000-res készülékemen megcsináltam, és ragyogóan müxik. az 50mW adóteljesítményt lehet felemelni 250mW-ra, ez kb 15km-es hatósugarat eredményez sík terepen tiszta idõben.
és a link:Link.

Nem tudom,hogy a link átjött-e,de a Sufnituningba olvasharó.
Szervezkedni sem akarok,de valóban jó lenne,ha minél többen lehetnénk egy hullámhosszom.
Ez a jövõ évi túrákra vonatkozik,ahol a túravezetõknek ne kelljen kézjelekkel hadonászva elõre küldeni a forgalomirányítókat.
Ha jónak tartjátok az ötletet el kellene jezdeni a szervezkedést olyan formában,hogy minél többen tudjunk meg szükséges infót az adott rádióról,beszerzés,átalakítás,használati tapasztalatok,stb.Aztán egy adott jelszóra a legolcsóbb beszerzés helyét megtalálni és minél több emberkének megvenni.

Az áttalakítás kb 500ft-ba került/db.

kovee 12 2005. december 5. 08:26  
Én ugyan még nem próbáltam motoron, de kocsiban igen. Olcsó és egyszerû valamint gyors kommunikáció a kocsik között. Amúgy beszerzésre ajánlom még az e-bay-t is. nekem 26euróért sikerült vennem egy TopCom Twintalker 6000 Duopack-ot. Szállítási költséggel együtt volt 35euró.
Üdv!

BIKE-R 11 2005. december 4. 17:16   Válasz erre: 10
Az jó, ha több embernél is van PMR, de ennek veszélyei is vannak. MInél több embernek van lehetõsége bekapcsolódni a kommunikációban, annél többen meg is fogják tenni, és ez a közlekedésbiztonság rovására mehet. Eltereli a motorosok figyelmét a közlekedésrõl, 1-1 megnemértett mondattal többet foglalkozik, mint amit érdemes, és ez egyszerre többek figyelmét is kizökkentheti.
Ugyanakkor segítség is lehet, hiszen a túravezetõ fel tudja hívni a figyelmet az esetleges veszélyekre (döglött macska az útközepén, kátyú, kavicsos kanyar, stb), illetve a csapat végét záró tag jelezni tudja, ha lemaradtak, vagy ha valami türelmetlen autós elõzni kezdi a csapatot.

Szabadsag-Vandora 10 2005. december 4. 16:13  
Sziasztok!

Ez egy nagyon hasznos dolog és,hogy a túrákon nõ a létszám én is gondolkodtam rajta,hogy be kellene vezetni.Nekem is Alan 456 van,de sisakba épített,külön adógombbal.Az érthetõségre ugyanaz a tapasztalatom,mint a többieknek az elõzõ hozzászólásokban.Valóban az a legjobb,ha valami sk alcsatornán kell forgalmazni.A Conradnál lehet venni többfélét és a hozzávalókat a Visegrádi utcai CB-laborban meg lehet szerezni,de beépítést is vállalnak.
Én személy szerint annak örülnék,ha minél többen tudnánk "egy hullámhosszon" lenni.

calypso 9 2005. december 4. 12:07  
Nem ismerem ezeket a dolgokat egykicsit bövebenn ha lehetne, isten igazábol olyan érdekelne ami az elsö és az utolso között müködik de szabadon rá tuddcsatlakozni más is ha van neki.
Üdv:873

Zsifi 8 2005. december 4. 09:58  
Ha csak az utassal akarsz beszélni akkor ott a Albrecht AE 500.
Kisközpont beépített Fm rádióval, Pmr, Cd/Mp3, telefon csatlakoztatási lehetõséggel és kétb headszettel.
árban ugyan ott vagy.
456-os 15,800,- 2 headszett 2x 5,000,- az 25,000,-
AE 500 23,625,-

üdv Zsifi

BIKE-R 7 2005. december 4. 08:56   Válasz erre: 6
Én Energizer 2500 mAh akksikat használok, és 4 napos túrát lazán végig trécselünk a készülékkel....... (Nem intercomban, hanem PMR-ek között, VOX nélkül).

Információim szerint meg lehet oldani, hogy full duplex üzemmódba mûködjön, és ne hallják a beszédforgalmat...

szasa 6 2005. december 3. 23:16   Válasz erre: 3
Én is ALAN 456-ot használok, csak 1 hátránya van az interkomnak: vagy nyomni kell az adásgombot, vagy VOX adaptert kell használni, de akkor meg állandóan kiadja, akármit és akármilyen halkan beszélünk...
Nekem 1 napot nem bír ki egyfolytában (2300mAh-s akukkal, interkom, VOX), pótaksik kellenek...

A headset mikrofonja nagyon sisakfüggõ, a felnyitható sisakokban jóval kisebb sebességig használható... (nekem Nolan N61-ban 100-110 körülig...)

Sza.sa

KOVI 5 2005. december 3. 14:01  
ÉN A COBRA 7XX ES SOROZATOT IS AJÁNLOM, VAN RAJTA INTERCOM,TEHÁT AZ UTAS IS BE TUDJA DUGNI MAGÁT. REZGÕ IS VAN BENNE. ALANNÁL OLCSÓBB,PERSZE EZ SEM TESCOS.

BIKE-R 4 2005. december 3. 12:19   Válasz erre: 3
Azért vannak rajta alcsatonák, hogy ezt kiküszöböld :)))
Például a 6.17 -es csatonán nem szoktak minden sarkon beszélni :)))

becki 3 2005. december 3. 11:13   Válasz erre: 1
Nekem is ALAN 456 van, a kislányommal (aki utasként szinte mindig jön velem) szoktam használni,
egy rádióba vagyunk ketten bedugva.
Nyitott sisakban is kitûnõen mûködik, csak a nagyobb városokban zavaró, hogy minden darus és
motoros oktató belebeszél a mondandódba.
Az ára viszont nem TESCO-s kategória (*2)!

BIKE-R 2 2005. december 3. 09:11   Válasz erre: 1
Nekem az ALAN 456 zárt sisakba szerelhetõ head szettel bejött, de csak 100 km/h alatt érthetõ tisztán a beszéd.... Persze ez sisakfüggõ is, illetve attól is függ, hogy milyen készülékek között folyik a beszélgetés....

pandamaci 1 2005. december 3. 09:02  
kinek van tapasztalata, milyen talky-walkit szabad megvenni, hogy sisakban is hallható legyen?Ttesco-metrós 9-10e Ft körüli komplett készletek milyenek lehetnek?

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22123
5 621 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők