hornoti | 43 | 2006. február 17. 17:38 | Válasz erre: 38 |
Bocs, de az 1. kérdésre adott választ nem értem: ha intercomot használok akkor nem használom egyik csatornát sem, igaz ? Vagyis a válasz nem, nem hallja a többi motoros. Viszont ha a többi rádióval vagyok adásban, akkor az intercom mûkszik ? |
l11 | 42 | 2006. február 17. 17:00 |
Sziasztok! Ha valakit érdekel, szívesen kölcsönadom kipróbálásra a 456R-t. Persze ismeretségi foktól függõen :) L |
Zsifi | 41 | 2006. február 17. 14:08 | Válasz erre: 39 |
Arra is a 456R az érdemes. Az olcsóbbak már párban vannak és egy pár annyi minta 456 vagy több. most ne a elektróvördben, médijamárkban kapható 8,000,-/pár áras óccsó termékekre gondolok. Se gari se semmi nincs hozzá. üdv Zsifi |
kovee | 40 | 2006. február 17. 13:55 | Válasz erre: 39 |
Neked elég egy egyszerû PMR-is, mert nem kell hogy sokat tudjon, mivel ott az AE500-ad. Típusok sokasága van, pénzed szabja meg. Csendesen jegyzem meg, hogy az AE500 nem mindegyiket támogatja, de átalakítóval, vagy átkötéssel mindegyik mûködik(az én topcom twintalkeremmel is ez a helyzet!. Bõvebbet a kezelési útmutatóban találsz. Üdv4 |
ripper22 | 39 | 2006. február 17. 13:37 |
hali. vettem zsifitõl egy Al 500-ast.. és ha szeretnék még majd PMR-t venni-mert jó hosszabb távon nem?? Szóval mit vegyek mellé? ami olcsó és még jó.. ?? |
Zsifi | 38 | 2006. február 17. 13:01 | Válasz erre: 37 |
1. Ha olyan csatornát használsz amit más is hallani fogjk amit beszéltek, Megoldás csatorna váltás illetve kódolható is. A készülék képes a két csatorna együttes figyelésére. 2. Mindkét headszettnek külön gombja van. Az utasét nem célszerû a kormányra tenni....))) 3. A gomb és a vox között csak fizikális a különbség. Rádiózás szempontjából mindegy. 4. Felesleges, hiszen a 456. az intercom révén egy készülék két felhasználó. Egy készülék több mint 15,000,- az "Y" elosztó ami az egykészülékes megoldáshoz kell az 750,- Szerintem felesleges. üdvZsifi |
szesze01 | 37 | 2006. február 17. 12:23 |
Sziasztok Szeretném én is megoldani a kommunikációt a barátnõm és köztem, illetve kettõnk és a többi motoros között. ---> PMR Én is az alan 456-ost néztem ki de vannak vele kapcsolatban kérdéseim, remélem tudtok ebben segíteni... 1. Ha intercom-ot használok akkor van-e arra lehetõség, hogy amit ketten az utasommal beszélünk azt a többiek ne hallják, vagy amit mondok azt hallja az utas is és a többi motoros is? 2. Ha van kormányra szerelhetõ adás-gomb akkor a hátsó utas hogyan tud beszélni, mivel a gombot csak én tudom megnyomni, illetve az õ headset-jének is van egy ilyen gombja? 3. A 2. pontban említett kérdés kikerülhetõ-e VOX adapterrel? 4. Jól látom, hogy az a legjobb megoldás ha két pmr + 2 headset + 2 vox adapter van? Elõre is köszönöm a segítséget: szesze |
BIKE-R | 36 | 2006. február 16. 05:55 |
Egy kis ALAN 456 tuning: "Hold down [call], [enter] and [fn] on start up, it will change the output from 10mw or 500mw 'hi' or 'low'. Hold down [enter] and [fn] at start up, will different frequency modes with a hidden menu - but this does not work on all units. If you want disable the roger beep you must hold [ENTER] key while switching on, press [fn] key until the display shows the "oN" icon, select 'FF' using UP/DOWN controls, to confirm your selection, press [ENTER] or turn the unit off and on." |
Jockey | 35 | 2006. február 16. 04:30 | Válasz erre: 34 |
Hali! Szeged környékén (sehol egy bucka, domb stb.) tavaly nyáron 8-9km-t vitt át tisztán a 456R! Egy rádióamatõr rátalált a beszélgetésünkre, és igy könnyen leellenõrizhettük a távot. Nem kamu volt.
|
saman | 34 | 2006. február 15. 19:47 | Válasz erre: 33 |
Jó döntés hornoti! Van valaki zuglóból itt a fórumon? Felhívhatna egy próba erejéig. A 7.0 csatornán fülelek. |
Tomota | 32 | 2006. február 15. 17:05 |
Mint már írtam volt nekem Alan 441- es van és sisakba építhetõ fej szettel, még vox adapterrel is bevált! Ráadásul abból 1 párat adnak annyiért mint a nagytesójából a 456-ból....annyi a különbség, hogy csak egy madzagot tud fogadni, igy az utassal, ha van is funkin tudsz beszélgetni, viszont nem is vagy összemadzagozva senkivel. ( külsö vox adapter is van a szettben meg töltõ is ) 3db AA tip elemmel ill. aksival is üzemeltethetõ, meg nyílván a saját gyári aksiával is. Kézenfekvõ, hogy akár ketten is összeállhatnak a vásárlásnál, igy tokkal vonóval ( sisakszett + PMR ) kb. 12.ooo-Ft-ból megoldható.... |
szasa | 31 | 2006. február 15. 10:42 | Válasz erre: 29 |
Igen és nálam a leg érzéketlenebbre van állítva... a szélzaj nem is kapcsolja be, csak ha beszélek... de akárhogy suttogok, adásra kapcsol... :( Sza.sa |
kovee | 30 | 2006. február 15. 08:10 | Válasz erre: 28 |
Szasa! A PTT csak a PMR-hez kell, a 2 utas közötti kommunikációhoz nem! Legalábbis nálam. Üdv! |
Zsifi | 29 | 2006. február 15. 07:31 | Válasz erre: 28 |
6 fokozatban állítható az érzékenysége a vox-nak....
|
szasa | 28 | 2006. február 14. 23:02 | Válasz erre: 22 |
Akinek van AE500-as intercomja! Ha csak kettõnk közötti beszélgetésre használnám, akkor is kell a PTT gomb? Vagy VOX adapter esetén nem kell? Mert nekem 456R van és az a baj hogy VOX esetén nem tudok olyan halkan beszélni, hogy ne kezdjen el adni a rádió, ha csak a páromnak akarok mondani valamit.... Sza.sa |
Zsifi | 27 | 2006. február 14. 22:46 | Válasz erre: 25 |
Ezektõl mindkettõnél jobb az Alan 456 (egy készülék két ember és 15,000,- + 2*5,000,- headszett)
|
Zsifi | 26 | 2006. február 14. 22:46 | Válasz erre: 25 |
Ezektõl mindkettõnél jobb az Alan 456 (egy készülék két ember és 15,000,- + 2*5,000,- headszett)
|
hornoti | 25 | 2006. február 14. 21:29 |
Vagy ez :http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=734&productid=70073
|
hornoti | 24 | 2006. február 14. 21:23 |
Köszi. Ezek a linkek már a könyvjelzõk között vannak rég, csak dönteni nehéz. A kormányra szerelhetõ gomb mindenképpen az Alan vagy a Kenwood mellett szól. Ehhez mit szóltok : http://www.funkey446.hu/ ? |
Robi | 23 | 2006. február 14. 20:54 |
Sziasztok! Ha lehet én az Alan 456 R mellett teszem le a voksom! Ki van próbálva a cucc. A nejemnél is egy, nálam is egy. Tehát fizikailag nem vagyunk összekötve. 2x3 db 2300-mAh s akkuval majdnem 3 napot motoroztunk ebbõl kb 6 órát olyan felhõszakadásban ( Alpok ) hogy a rádióból - amikor kivettem a zsebembõl- csöpögött a víz. Ennek ellenére tökéletesen tudtunk beszélni.Ami igaz az igaz, 100 felett már nem sokat ér. Üdv.: Robi |
ripper22 | 22 | 2006. február 14. 19:22 |
hali azon gondolkodtam. , hogy nekem van ilyen AE 500-as intercom- és arra rá tudok kötni ALAN 456- készüléket.. És ilyen túráknál. nincs . vagy esteleg lenne-e lehetõség bérelni.. ilyen ALAN 456 készüléket.. bár nem egy olyan hatalamas összeg az ára. azt hiszem kb 12000 körül jár. de proba miatt.. csak egy hülye ötlet..na mindegy |
Jockey | 21 | 2006. február 14. 19:12 |
Hali! A Topcom TwinTalker-pár 10 perccel késõbb elkelt (kovee)! Köszi! |
kovee | 20 | 2006. február 14. 18:48 | Válasz erre: 18 |
Mindhárom jó kis rádió, de túl drága ahoz amire használni szeretnéd. Olyan hogy idõtálló nincs, csak az elektronika minõsége szabja meg a határt. Én az uccsót ajánlom, de ez fõleg természetjáráshoz jó!Ja és vigyázz hogy az aksi sokat bírjon, vagy cserélhetõ legyen sima elemre. Motorola:http://www.novofer.hu/w_pmr.html Drága és nem tud többet egy alan 446r-nél Kenwood:http://www.guards.hu/satcom/ken-tk3201e.htm Mint elõbbi csak 16 csatorna a 8 helyett. Yaesu:http://geochallenge.hu/bolt/pmr/yaesu146.htm Ez a legjpobb a 3 közül |
Jockey | 19 | 2006. február 14. 18:09 |
Sziasztok! Én az ALAN 456R-re tenném a voksot, nagyon strapabíró, megbízható kis jószág. Van egy AE-500 központom is, amihez hozzá tudom kapcsolni a PMR-t, és az MP3 bemenetre egy beszélõs útvonaltervezõs Garmin 3600-as GPS is ráköthetõ. Én az egész pereputtyot beszereltem egy tanktáskába, belevittem egy lengõ szivargyújtó aljzatot (természetesen biztosítékkal), innen egy szivargyújtós HAMA töltõvel tudom menet közben tölteni a tartalék akkukat, telefont, illetve állandó tápot adok a GPS-nek is. A kormányon vízmentes PTT-gomb van. (Alan szett tartozéka!) Szerintem így kerek és megbízható az egész. 100 fölött egy masina sem tökéletes már! Ja, esetleg ha kell valakinek, 5000Ft-ért van Topcom TwinTalker 6000 cuccom komplett eladó. |
hornoti | 18 | 2006. február 12. 22:45 |
Tekintettel a közelgõ idényre, úgy döntötttem beszerzek egy pár rádiót. Ismeri valaki ezeket a tipusokat : Motorola XTN 446, Kenwood Protalk TK3201E, Yaesu VX-146 ? Hosszú keresgélés után maradtak fenn a rostán. Fõ szempont, hogy strapabíró legyen, csepp - vagy vízálló ( és idõtálló ), AA méretû elem vagy aksi, headszett stb. Lehet dícsérni vagy fikázni a legkülönbözõbb tipusokat, hátha találok valami jó ötletet. köszi |
l11 | 17 | 2006. február 3. 22:57 |
Sziasztok! Egy jó hír: a nagyvas.hu képviselõje (Kéli) együttmûködési megállapodásunk részeként felajánlott két ALAN 456R típusú rádiót a túrák szervezéséhez. Ha nagyobb túrát szerveztek, és nem áll rendelkezésre rádió, úgy néhány feltétellel szívesen rendelkezésre bocsátom. A feltételek elsõsorban a szervezõ személyére vonatkoznak, és diktatorikus elbírálást alkalmazunk :) Nyilván akivel már tavaly is sokat mentünk, és tudom hogy megbízható, az viheti akkor is, ha én nem megyek. Üdv L |
Szabadsag-Vandora | 16 | 2005. december 8. 23:21 | Válasz erre: 15 |
Szia te kis sörissza! Figyu mindenkinek PMR . HU. Ugye jól láttam. Itt van tanács,hogy milyet vegyél,de akinek van más ötlete az írja meg. |
kovee | 15 | 2005. december 8. 08:50 | Válasz erre: 13 |
Semmi gond! a szerzõi jogdíjjat meg leisszuk! :-) Üdv! |
Szabadsag-Vandora | 13 | 2005. december 8. 06:55 |
Sziasztok! A" mondandómat",bocsánat a kattintást ajobb egérgombbal és Koveetól kezdem.A szerzõ gondolatai inkább ebbe a fórumba valók,mert jó tanács rádió tuningra. Én egy PMR-készülékeken elvégezhetõ tuningot ajánlok figyelmetekbe. az én Twintalker 6000-res készülékemen megcsináltam, és ragyogóan müxik. az 50mW adóteljesítményt lehet felemelni 250mW-ra, ez kb 15km-es hatósugarat eredményez sík terepen tiszta idõben. és a link:Link. Nem tudom,hogy a link átjött-e,de a Sufnituningba olvasharó. Szervezkedni sem akarok,de valóban jó lenne,ha minél többen lehetnénk egy hullámhosszom. Ez a jövõ évi túrákra vonatkozik,ahol a túravezetõknek ne kelljen kézjelekkel hadonászva elõre küldeni a forgalomirányítókat. Ha jónak tartjátok az ötletet el kellene jezdeni a szervezkedést olyan formában,hogy minél többen tudjunk meg szükséges infót az adott rádióról,beszerzés,átalakítás,használati tapasztalatok,stb.Aztán egy adott jelszóra a legolcsóbb beszerzés helyét megtalálni és minél több emberkének megvenni. Az áttalakítás kb 500ft-ba került/db. |
kovee | 12 | 2005. december 5. 08:26 |
Én ugyan még nem próbáltam motoron, de kocsiban igen. Olcsó és egyszerû valamint gyors kommunikáció a kocsik között. Amúgy beszerzésre ajánlom még az e-bay-t is. nekem 26euróért sikerült vennem egy TopCom Twintalker 6000 Duopack-ot. Szállítási költséggel együtt volt 35euró. Üdv! |
BIKE-R | 11 | 2005. december 4. 17:16 | Válasz erre: 10 |
Az jó, ha több embernél is van PMR, de ennek veszélyei is vannak. MInél több embernek van lehetõsége bekapcsolódni a kommunikációban, annél többen meg is fogják tenni, és ez a közlekedésbiztonság rovására mehet. Eltereli a motorosok figyelmét a közlekedésrõl, 1-1 megnemértett mondattal többet foglalkozik, mint amit érdemes, és ez egyszerre többek figyelmét is kizökkentheti. Ugyanakkor segítség is lehet, hiszen a túravezetõ fel tudja hívni a figyelmet az esetleges veszélyekre (döglött macska az útközepén, kátyú, kavicsos kanyar, stb), illetve a csapat végét záró tag jelezni tudja, ha lemaradtak, vagy ha valami türelmetlen autós elõzni kezdi a csapatot. |
Szabadsag-Vandora | 10 | 2005. december 4. 16:13 |
Sziasztok! Ez egy nagyon hasznos dolog és,hogy a túrákon nõ a létszám én is gondolkodtam rajta,hogy be kellene vezetni.Nekem is Alan 456 van,de sisakba épített,külön adógombbal.Az érthetõségre ugyanaz a tapasztalatom,mint a többieknek az elõzõ hozzászólásokban.Valóban az a legjobb,ha valami sk alcsatornán kell forgalmazni.A Conradnál lehet venni többfélét és a hozzávalókat a Visegrádi utcai CB-laborban meg lehet szerezni,de beépítést is vállalnak. Én személy szerint annak örülnék,ha minél többen tudnánk "egy hullámhosszon" lenni. |
calypso | 9 | 2005. december 4. 12:07 |
Nem ismerem ezeket a dolgokat egykicsit bövebenn ha lehetne, isten igazábol olyan érdekelne ami az elsö és az utolso között müködik de szabadon rá tuddcsatlakozni más is ha van neki. Üdv:873 |
Zsifi | 8 | 2005. december 4. 09:58 |
Ha csak az utassal akarsz beszélni akkor ott a Albrecht AE 500. Kisközpont beépített Fm rádióval, Pmr, Cd/Mp3, telefon csatlakoztatási lehetõséggel és kétb headszettel. árban ugyan ott vagy. 456-os 15,800,- 2 headszett 2x 5,000,- az 25,000,- AE 500 23,625,- üdv Zsifi |
BIKE-R | 7 | 2005. december 4. 08:56 | Válasz erre: 6 |
Én Energizer 2500 mAh akksikat használok, és 4 napos túrát lazán végig trécselünk a készülékkel....... (Nem intercomban, hanem PMR-ek között, VOX nélkül). Információim szerint meg lehet oldani, hogy full duplex üzemmódba mûködjön, és ne hallják a beszédforgalmat... |
szasa | 6 | 2005. december 3. 23:16 | Válasz erre: 3 |
Én is ALAN 456-ot használok, csak 1 hátránya van az interkomnak: vagy nyomni kell az adásgombot, vagy VOX adaptert kell használni, de akkor meg állandóan kiadja, akármit és akármilyen halkan beszélünk... Nekem 1 napot nem bír ki egyfolytában (2300mAh-s akukkal, interkom, VOX), pótaksik kellenek... A headset mikrofonja nagyon sisakfüggõ, a felnyitható sisakokban jóval kisebb sebességig használható... (nekem Nolan N61-ban 100-110 körülig...) Sza.sa |
KOVI | 5 | 2005. december 3. 14:01 |
ÉN A COBRA 7XX ES SOROZATOT IS AJÁNLOM, VAN RAJTA INTERCOM,TEHÁT AZ UTAS IS BE TUDJA DUGNI MAGÁT. REZGÕ IS VAN BENNE. ALANNÁL OLCSÓBB,PERSZE EZ SEM TESCOS.
|
BIKE-R | 4 | 2005. december 3. 12:19 | Válasz erre: 3 |
Azért vannak rajta alcsatonák, hogy ezt kiküszöböld :))) Például a 6.17 -es csatonán nem szoktak minden sarkon beszélni :))) |
becki | 3 | 2005. december 3. 11:13 | Válasz erre: 1 |
Nekem is ALAN 456 van, a kislányommal (aki utasként szinte mindig jön velem) szoktam használni, egy rádióba vagyunk ketten bedugva. Nyitott sisakban is kitûnõen mûködik, csak a nagyobb városokban zavaró, hogy minden darus és motoros oktató belebeszél a mondandódba. Az ára viszont nem TESCO-s kategória (*2)! |
BIKE-R | 2 | 2005. december 3. 09:11 | Válasz erre: 1 |
Nekem az ALAN 456 zárt sisakba szerelhetõ head szettel bejött, de csak 100 km/h alatt érthetõ tisztán a beszéd.... Persze ez sisakfüggõ is, illetve attól is függ, hogy milyen készülékek között folyik a beszélgetés....
|
pandamaci | 1 | 2005. december 3. 09:02 |
kinek van tapasztalata, milyen talky-walkit szabad megvenni, hogy sisakban is hallható legyen?Ttesco-metrós 9-10e Ft körüli komplett készletek milyenek lehetnek?
|