Csopperes | 143 | 2006. május 18. 10:11 |
A hozzászólások alapján, ez a maximum amit ki lehet hozni belõle. BMW-s ismerõsömnek 100 ezerért beszerelték a mocijába, nem tudom milyet, de azt mondta, hogy nem túl erõs mert csak 5 km-ig mûködik :-)) Ez van ezt kell szeretni. Így is ellehet ökörködni vele, persze max 100km-es sebességnél, mert a fölött érthetetlen a zajoktól. |
apach | 142 | 2006. május 18. 09:50 | Válasz erre: 141 |
Én is szívesen tanulnék ez ügyben,, mielõtt veszek valamit,,,,,,,
|
reznor | 141 | 2006. május 18. 09:48 |
Helló. Valaki egy PMR megbeszélést és bemutatót nem akar tartani nekem mondjuk fehérvár környékén? Vettem egy 456R-t és még csak az intercom funkciót próbáltam ki, több-kevesebb sikerrel. Ha valaki megszánna és véleményt egyeztetnénk róla, akkor azt megköszönném. |
pandamaci | 140 | 2006. május 18. 09:40 |
az 5 km sík terepen , szabadban , ahol a 2 antenna ,, látja ,, egymást igaz. Biciklin probáltam:)) Ha már házak közt vagy, villanyvezeték, tv rádiójelek autók dombok stb miatt lehet csak 500m lesz belõle. Ha autóban ülsz a lemezrészek szintén árnyékolják az adást. Autós konvolyban országúton 100 km/h körül is 4-5 kocsival elõtted lévõvel azért lehet beszélgetni / értelemszerûen ablaknál legyen az antenna. Azért nem mobiltelefon. / microcom pmr6900 ? metros 9e Ft.- de mint lent irtam ,a füldugója nulla !! |
l11 | 139 | 2006. május 18. 09:33 | Válasz erre: 138 |
Az évadnyitón szerintem volt hogy 1-2 km-t átszóltunk vele. Csak Mackó nem tudott válaszolni a tesco gazdaságossal, viszont hallotta amint ezen röhögünk :))) Sík tereprõl volt szó (régi 7-es) |
Csopperes | 138 | 2006. május 18. 09:09 |
Sziasztok! Ki próbáltuk Alan 456 R-t. Két moci közt max 500 méterig hallottuk egymást. Ehez képest 3-5 km van a csomagolásán. Hol? Mindez tanktáskás és zsebes elhelyezés esetén. Kézben még 1km-re is veszem az adást! Szóval nekem ez eléggé csalódás. Ettõl még a tesco gazdaságos is többet tudna talán. A sok idegesítõ zsinórról már ne is beszéljünk. Ha van valaki akinek jobb tapasztalatai vannak , kérem ossza meg velem. Egyetlen pozitívuma, hogy az utassal lehet beszélgetni. De nem ezzel a céllal vettük. |
Robi | 137 | 2006. május 17. 21:11 | Válasz erre: 135 |
Sziasztok! Május 1.-én a Dachsteini alpokban próbálgatttam az Alan 456 R-t. Az egyik nálam ,a másik a nejemnél a kocsiban mögöttem, 2300 mAh-a akksik csumára feltöltve! Szóval 500-800 méterrõl már a nejem is csak szakadozva hallott, és én is igen darabosan tudtam venni az adást. Ezzel szemben itt az alföldön ( Kecskemét ) gond nélkül át tudok szólni a szüleimhez, kb 1,2 km. Szóval sok mindentõl függ a vétel, még a páratartalomtól is. Üdv.Robi |
BIKE-R | 136 | 2006. május 16. 10:34 | Válasz erre: 135 |
Nekünk Pöllau dimbes-dombos vidékén kb. 1,5 km távolságból sikerült érthetõ rádióforgalmat bonyolítani. 1 km-át biztosan tud "hackelés" nélkül, de ideális domborzati viszonyok mellet szerintem 2 km feletti távolságra is van esély....
|
szesze01 | 135 | 2006. május 16. 08:07 |
Sziasztok! Tud nekem Valaki arról egy meggközelítõleges adatot, hogy motorozás közben 2 db Alan 456R PMR között mennyi a hatótávolság. (Tegnap jött olyan visszajelzés, hogy 300 m után már nem tudtak beszélgetni.) |
szesze01 | 134 | 2006. május 12. 10:40 |
Tomota! Igen erre én is gondoltam, csak, ha Vox adaptert használok, akkor megszûnik az intercom funkció intimitása és amit kettõnk között akarok beszélni az kifelé is fog menni. Hornoti! Ha Neked a mai nap megfelel örömmel részt veszek egy kis "érdekegyztetõ tanácskozáson". |
hornoti | 133 | 2006. május 12. 10:18 | Válasz erre: 131 |
Szesze Egyszer küzdjük le azt a 100 m-t ami lakhelyeinket elválasztja és van egy reklámzacsi PTT gombom, haedszettem és mindenféle kütyüm Alan-hoz, kipróbálhatjuk. |
Tomota | 132 | 2006. május 12. 09:47 | Válasz erre: 131 |
Szesze ! Az MHS 500-as hoz vegyél un. VOX adaptrer...ez lényegében rövidre zárja a PTT gombot- gondolom-. Oda is kell egyébb iránt bedugni , már ti. a PTT gomb helyére. A zajzárral pedíg az érzékenységét tudod befolyásolni...... |
szesze01 | 131 | 2006. május 12. 08:28 |
Tisztelt Hölgyek és Urak! Jómagam is beruháztam egy ilyen kommunikációs rendszerbe és szeretném Veletek megosztani a tapasztalataimat... A következõket vettem: - Albrecht AE 500 intercom 1 db - Alan 456R PMR 1 db - ALan/Albrecht MHS 500 head-set 2 db (felnyitható sisak) - Alan A200 mikrofon adapterkábel (PMR-hez) Azt gondoltam ezek az eszközök mind kompatibilisek egymással, de ez azért nem teljesen fedi a valóságot. Úgy szerettem volna megoldani a dolgot, hogy külön is tudjam használni a PMR-t intercom-ként, illetve az egész rendszert együtt. A problémák a következõk: - Ha csak a PMR-t akarom intercomként használni és rádugom a két head-set-et, akkor az intercom nem mûködik, aminek az oka szerintem nem más, mint hogy a head-set-en van egy PTT gomb, ami aktiválja a mikrofont, tehát ha nem nyomom a gombot akkor nem mûködik a mikrofon, következésképpen a kétirányú kommunikáció sem. Az intercom csak, abban az esetben mûködik tökéletesen, ha mindketten egyszerre nyomjuk mindkét gombot, de ez azt is eredményezi, hogy a PMR folyamatosan kifelé is ad. (tehát ahhoz, hoyg bármiféle kommunikáci legyen nyomni kell a gombot, ha csak az egyiket nyomod, akkor saját magadat hallod, de hallja a másik is) Ha viszont olyan head-setet veszel, amin nincs PTT gomb, akkor szerintem mûködni fog az intercom, csak kifelé nem fogsz tudni adni... - Van egy külön Albrecht intercomunk is, ami elvileg tökéletesen mûködik, akkor is, ha hozzákötöm a PMR-t akkor is. DE mivel felnyithetó sisakunk van, ezért a gyári head-set-et le kellett cserélni az MHS 500-ra. Ezzel is minden tökéletesen mûködik annyi különbséggel, hogy egy kicsivel halkabb. (a gyári fülhallgató 50 OHM-is, a gyári mikrofon kb 750 OHM-os, az MHS 500 fülhallgatója 32 OHM-os, mikrofonja pedig kb 950 OHM-os) Nem tudom a fenti paraméterek mit miben befolyásolnak, de abban maradtam, hogy marad minden így ahogy van csak egy kcsit halkabb lesz, s lenyelem ezt a békát. Ha valkinek van valamilyen ötlete, kérem ne habozzon, s ossza meg velem.. |
pandamaci | 130 | 2006. április 15. 19:48 |
a metros 9 e Ft os microcom pmr párban igen jó,de csak a headset nélkül kézbõl,autóban, vagy szabadban 5 km ig is. Ugyanis a füldugójával nem lehet hallani rajta semmit- nagyon halk.
|
pandamaci | 129 | 2006. április 15. 19:42 |
na, ma kipróbáltuk az 1500 Ft os LIDL -es sisakbeszélõt. /1-1 füldugós hangszóró+ pálcamikrofon+ 1 gyufásdoboz nagyságú központ 2 aaa elemmel, 2 hangerõ szabályzóval./Nyitott plexis sisakokban csopperen teljesen normálisan mûködik ,de hangerõt nem szabad nagyra állitani a szélzaj miatt. 50-60 km/h ig olyan mintha a szobában beszélgetnél,80-90-ig is jó, ha nem fúj bele a szél a mikrofonba. Felette szerintem zárt sisakban kellene próbálni.AZ ,hogy az elem meg a vékony drótok meddiG bírják tudom .
|
nagyHoHo | 128 | 2006. április 14. 20:05 | Válasz erre: 125 |
Már miért ne mûködne...már használtuk. Nem egyrõl beszélünk...Ez egy kommunikációs központ. Albrecht AE 500.
|
Tomota | 127 | 2006. április 14. 19:40 | Válasz erre: 126 |
Hiába a testbeszéd a legkellemesebb módja az információ szerzésnek...... :-))))))
|
apach | 126 | 2006. április 14. 19:32 | Válasz erre: 125 |
õk Fülessel már szavak nélkül is megértik egymást,,,,,, ,-))))))))))))))))))))
|
Tomota | 125 | 2006. április 14. 19:30 |
OK. ..csak a lényeget felejtettétek el, fülessel nem mûxik VOX adapter nélkül.... lentebb már írtam errõl...... |
nagyHoHo | 124 | 2006. április 14. 17:59 | Válasz erre: 122 |
Ok. Majd valahol összefutunk. Szerintem jó kis kütyü. Ha beírod a keresõbe, hogy Albrecht AE 500 akkor meg tudod nézni. |
AntonySoprano | 123 | 2006. április 14. 17:53 |
Az Alan márkát nem ajánlom senkinek! Szép kis kálvária kezdõdött miután megvettem..... Asszem a a Alan 443-mal kezdtem ami a 2. legjobb az Alan palettán + 2 db headsettel.Már elsõ nap az egyik a kijelzõjénél, ha enyhén megnyomtam kikapcsolt.Másnap visszavittem.Kértem helyette 2db 456R tipust aminél már tényleg nincs jobb.Az már nem kapcsolgatott ki..... viszont a ceruza aksik amiket vettem hozzá egytõl egyig szarok voltak(6db!) tehát az újabb visszamenetelem ismét biztosítva volt budára.Gondoltam ha már egyébként is megyek vissza kipróbálom az addig még bontatlan headsetteket.Itt ért a következõ meglepetés.Ugyanis jól mûködtek normál üzemmódban(hangszóró,mikrofon)viszont ahogy átkapcsoltam a VOX funkcióra,amiért igazából megvettem (autómatikus kéznélküli beszélgetést teszi lehetõvé) kezdõdtek a problémák.Tehát.Ha nem volt összedugva a fülessel akkor autómatikusan minden gond nélkül mûködött a hangra bekapcsolás VOX módba.De mivel ennek csak úgy van értelme hogy fülessel összedugva úgy is kipróbáltuk.Viszont így meg nem kapcsolt be hangra.Nem tudtunk mire gondolni ugyanis az adó vevõn jól mûködött a VOX füles nélkül,normál nyomogatós funkcióba a füles is jól mûködött,viszont a fülessel VOX-ba..... pedig az importõrtõl vettük és nem is volt túl olcsó 40e-ért! Visszakértem a zsét, és örültem hogy megszabadultam ettõl az elsõ osztályú terméktõl....... |
Macko | 122 | 2006. április 13. 23:34 |
Sanyi, azt a készüléket egyszer megnézném! Hol vetted? Most próbáltam a nyomára akadni a neten, de nem is sikerült. |
nagyHoHo | 120 | 2006. április 13. 23:23 | Válasz erre: 117 |
Szia ! Az Albrecht AE 500 ezt mind tudja + van hozzá 2 db sisakba építhetõ headszett is+scan FM rádió. Ára: 21e. Ft PMR rádióból nem kell nagy durranás, ha csak túrák alkalmával akarsz kapcsolatot tartani a többiekkel, akkor az kb 7e. Nekünk GREX sisakunk van (Nolan), de abban is jól hallani még 120-nál is. Azt, hogy milyen sebességig hallod a másikat az erõsen motorfüggõ ( idomos, naked-bike, mekkora a plexi stb. ) |
Zsifi | 119 | 2006. április 13. 22:37 | Válasz erre: 117 |
Háj! Interkom és pmr érdekelne. Mit ajánlatok? Elvárás: - utassal kommunikálni 140-nél tudjak vagy akár más motorossal beszélni viszonylag jó hangminõségben - ha soloban megyek mondjuk monoton úton, akkor esetlegesen tudjak hallgatni rajta zenét, tehát mondjuk discmant hozzácsatolni. - zárt sisakom van, be tudjam szerelni a sisakba a mikrofont és a hangszórót is úgy hogy ne lapítsa ki a fejem. - esetlegesen mobiltelefon minijackkel csatlakoztatható legyen Valakinek valami ötlete? Jah és ne legyen nagyon drága. Ezt az elvárásos történetet sokáig fogod keresni...kb örökké.... A sisakod 99% hogy nem engedi a 140-nél való kommunikációt Utassal beszélni plusz cd/mp3 csatlakoztatáshoz központ kell kb 25-30,000,- Kifelé kommunikálni plujsz pmr rádió kb 10-20,000,- Egy jó sisak kb 100-150,000,-.......... szóval nem tudom neked mi számít olcsónak... |
reznor | 117 | 2006. április 13. 22:32 |
Háj! Interkom és pmr érdekelne. Mit ajánlatok? Elvárás: - utassal kommunikálni 140-nél tudjak vagy akár más motorossal beszélni viszonylag jó hangminõségben - ha soloban megyek mondjuk monoton úton, akkor esetlegesen tudjak hallgatni rajta zenét, tehát mondjuk discmant hozzácsatolni. - zárt sisakom van, be tudjam szerelni a sisakba a mikrofont és a hangszórót is úgy hogy ne lapítsa ki a fejem. - esetlegesen mobiltelefon minijackkel csatlakoztatható legyen Valakinek valami ötlete? Jah és ne legyen nagyon drága. |
Macko | 116 | 2006. április 13. 16:08 | Válasz erre: 115 |
Én honnan tudjam? Márc 18-án 5.0-t használtunk, ha gondolod, tüntessük ki! :-)) |
l11 | 115 | 2006. április 13. 14:47 | Válasz erre: 114 |
Asszem a 6-ost szoktuk használni. Mackó? De ha egyedül mész, tökmindegy hova tekered :)))
|
Elnök | 114 | 2006. április 13. 14:17 |
Azoktól kérdezem, akik használják a PMR-t, hogy van kitüntetett motorozz.hu csatorna? Hova érdemes beállítani a PMR-t ha egyedül gurulok? |
Oldi | 113 | 2006. március 30. 21:34 | Válasz erre: 112 |
Igen, köszi a meghívást, de ezt még nem tudom... Az olyan zûrös 7vége lesz nekem, családilag... De, ha 1 mód lesz rá, mindenképpen!!!
|
Tomota | 112 | 2006. március 30. 20:39 | Válasz erre: 111 |
Szia Oldi! Nekem igazából utaskénz esne legjobban kézre a duda.... akkor meg a franc akarná a PTT gombot nyomkodni... Gyertek már el TIi is Debrecenbe Beckiékkel 15.-én Debrecenbe! Szólok Papinak is... |
Oldi | 111 | 2006. március 30. 20:32 | Válasz erre: 110 |
Szeva Tomota! Na, na, csak óvatosan azzal a dudával... , mert jönnek a kisebbségiek az ásóval... |
Tomota | 110 | 2006. március 30. 20:22 | Válasz erre: 109 |
jumper! ami a PPT gombot illeti...igazad lehet de azért gondolom meg lehet szokni...én a dudát is használom néha... a VOX adapter és PPT gomb együtes használata ki van zárva mivel a PPT gomb vezetékét zárja rövidre a VOX adapter igy együtes használatuk lehetetlen...vagy, vagy. A VOX adapter sikeres használata meglehetõsen sisakfüggõ is, de a szélvédelemtõl is függ. Nekem a túra plexi mögött, mégy nyított sisaknál sem okoz gondot...persze nem 160 körüli sebessgénél, de akkor már igazad van inkább a vezetésre kell koncentrálni. |
jumper | 109 | 2006. március 29. 22:57 |
Egy kérdésem lenne még, amit az Alan-nál én nem értettem. Az utasommal tudok-e intercom funkcióban beszélgetni vox és gombnyomogatás nélkül, hogy a többiek ne hallják? (vox-ot egyáltalán nem tervezek, ha nyomkodom a PTT-t, akkor nem a vezetésre figyelek) PMR részt is fogom azért használni, de akkor már nyomkodom a gombot ha kell. A válaszokat elõre is köszi |
rones | 108 | 2006. március 28. 22:46 | Válasz erre: 107 |
Tomota! Nagyon köszönöm a segítségedet. Én is erre a mikrofonra gondoltam, csak rosszul fogalmaztam. Üdv:Rones |
Tomota | 107 | 2006. március 23. 21:11 | Válasz erre: 102 |
Az nem gége mikrofon....az nem ott van.... az egy sima mikrofon szélzaj ellen szivacs borokkal védve....és hajlítható vezetéken jön ki a sakbõl, te döntöd el hogy jobbos vagy balos vagy ( persze ezt nem politikailag értem) egyébbiránz az is öntapis felfogatású tépõzáras megoldással.... Menni fog meglátod, csak elõtte gondold át a dolgot és próbáld bele meg a fejeden is a sisakkal, és amikor a flippet felnyitod a mikrofon akkor is ott marad. A MHS 300-as abban különbözik, hogy ott a mikrofon is fixen be van ragasztva, de az a "normál" sisakra van kitalálva. |
nagyHoHo | 106 | 2006. március 23. 07:38 | Válasz erre: 101 |
A 4900, -- Ft -os sisak alá beszerelhetõ headszett 3,5-es jack-dogóval csatlakozik a PMR-be ? Nekem nem Alan van , de szertnék hozzá venni egy egyet.
|
Zsifi | 105 | 2006. március 23. 07:15 | Válasz erre: 104 |
Ami neked kell az más! az elvleg ma érkezik meg... |
Zsifi | 103 | 2006. március 22. 22:46 | Válasz erre: 102 |
Még ne kapkodj a beszerzéssel, mert az importõrnek sincs MHS 500-a...((( Elvileg jövõ héten már lehet... |
rones | 102 | 2006. március 22. 22:21 |
Tomota! Nagyon köszöm a segítséget! Máris nagyobb az önbizalmam. Elmegyek beszerezni a hozzávalókat és a recept alapján nekiállok a munkához. üdv:Rones ui: a gégemikrofont ami a száj elõtt van, azt hova kell rögzíteni? |
Tomota | 101 | 2006. március 22. 20:35 | Válasz erre: 100 |
Röviden ,TE ! Vegyél egy Alan MHS 500 - motorbike-headset-et, ( 4.900,- ft körül be tudod szerezni ) és igen könnyû a beszerelése, csak egyre érdemes vigyázni, hogy a hangszórókat ne a bukó kárpitja alá tedd be mer akkor tonpul a hangerõ és fontos, hogy a sisakból kijöbõ csatlakozót próbáld meg kábel törés nélkül ( értem ez alatt hogy közvetlenül ne a csazlakozó közelében ( 2-3 cm re) hajlítsd meg a vezetéket, mert hajlamos a szálszakadásra ez esetben. Az egész beszerelési ceremónia max 15 perc, de ajánlatos még a kábel stabil rögzítéséhez plusz kétoldalasan tapadó un . padlószõnyegragasztót igénybevenni. Ha kérdésedvan keress nyugodtan! Jó munkát! és udv: Tomota |
rones | 100 | 2006. március 22. 19:50 |
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Adott egy vadonatúj felnyitható bukósisak, meg egy ALAN 456R PMR. Azt szertetném megkérdezni, hogy hol, vagy ki foglalkozik hangszóró és mikrofon "szakszerû" beszerelésével a sisakba? Üdv: Rones |
pandamaci | 98 | 2006. március 17. 08:07 |
lidles töltõt meg sisakbeszélõt én fehérvárról hozattam, mult hét csütörtökön . Német gyártmányú tüv-jelölésû holmi, 3 év??? garanciával. A töltõ automata, zseléshez is jó, foridott bekötés és zárlat,túltöltés ellen is védett. Annyit biztos megért/.Ugyanez van a louisban 15 euro ért ma is./ A sisakbeszélõke is ugyanolyan gyártmány, szobában:(( a sisakok alatt tökéletesen szól, kicsit vékonykák a drótjai, de majd meglátjuk. Ha nem jó 1500 pénzzel nagy baj nem ér.PMR-t szerintem nem lehet rákötni csak Walkmant,ahhoz is van drót.2 hangerõ szabályozója van, ebbõl egyik a bekapcsolója is egyben.Elemet AAA nem adnak hozzá, 2 kell bele.Ja és a3,5 ös jack dugókat tökig bele kell nyomni. |
krisztian.fz6 | 97 | 2006. március 16. 21:05 |
Ezt a szívást!! Szemét LIDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Direkt úgy intéztem, hogy a mai napon fent legyek Pesten és az elsõk között vásárolhassak a Jet sisakból, robogómhoz (nyíregyházán néztem valamelyik nap és elég igényesnek tûnt, tetszett, 7 pénzért meg ajándék, csak ott nem volt L-es), meg szerettem volna vennei beszélõrendszert meg 1990ft-ért akkutöltõt. Reggel bemegyek a LIDL-be és sehol semmi!!!!!!! Kérdem a kiscsajt, hol vannak a motyók?? Mire õ így felelt: a múlt hét csütörtöktõl volt akciós és elfogyott mind!!! Ezt mondta!! :-(((((((( De mondom én, hogy a honlapon márc. 16.-a van írva!!!!!! Akkor Õ: elírták!! elírták!!! elírták!!!
|
kovee | 95 | 2006. március 12. 18:24 | Válasz erre: 93 |
Ripper! Ennek a készüléknek akkor van értelme, ha utassal mozogsz, vagy hosszú túrára mész. Ha gondolod csörögj az adatlapon lévõ elérhetõságeken( mobil vagy Skype) és válaszolok a kérdéseidre. Amúgy jó kis szerkezet, de csodákra nem képes!! :-) Üdv! |
atus | 94 | 2006. március 12. 12:22 | Válasz erre: 93 |
Semmit nem tudok errõl a kütyüröl!!!!!! bÕVEBBEN KÜLDJ PÜT. Mennyire gondoltál??? |
ripper22 | 93 | 2006. március 12. 11:59 |
Ha estleg valakit érdekel. ALan 500-as. Lehet hogy megválok tõle.. Úgyanis . nem gondoltam végig a dolgot.. Sajnos a fülemet be kell dugnom. egézségügyi problémák. és így nem fogom tudni kiélvezni a dolgot.. Szóval ha valakit érdekel. Jó áron. Oda adom.. |
Tsabi | 92 | 2006. március 2. 19:08 |
Én is azon a 3 éven kuncogok:-))))) Eléggé érdekes..... No mind1 próba cseresznye |
pandamaci | 91 | 2006. március 2. 19:04 |
köszi,megtaláltam én is. Annyira szr nem lehet , hogy ennnyit ne érjen. /3év??garanciával/
|
Tsabi | 90 | 2006. március 2. 18:49 |
Én még nem vettem, mert csak 9.-étõl lehet, de veszek egy : ponyvát féktárcsa zárat maszkot vese védõ övet..... De lehet aztán, hogy eléggé szar minõségûek, meg kell nézni.... |
Tsabi | 89 | 2006. március 2. 18:48 |
Nem akartam megadni a címet, mert gondoltam, hogy mindenki ott fog tolongani a cuccokért, mert nagyon olcsó minden, de hát legyen:-))))) http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.20060309.index |
Tsabi | 87 | 2006. március 2. 18:34 | Válasz erre: 86 |
Pandamaci ezt a lidl-be lehet kapni, szerintem nagyon reális áron, ez egy pár (1500) |
pandamaci | 86 | 2006. március 2. 18:32 |
Igen kérem szépen , érdekel, 3000 pénzért 1 pár, ha jól értem. Hol lehet kapni???
|
Tsabi | 85 | 2006. március 2. 18:30 | Válasz erre: 84 |
Mi mi??? Sisakbeszélõ szett, 2en ültök a motoron és tudtok beszélni egymással, olyasmi mint egy walkman, de azért mégsem:-))) Nem értem a kérdésedet |
Tsabi | 83 | 2006. március 2. 18:25 |
Motoros sisakbeszélõ szett Kényelmes kommunikációt tesz lehetõvé a vezetõ és az utas között Egyéni igény szerinti hangerõ-szabályozás Külön univerzális aljzat audio készülékek számára (pl. walkman, MP3-lejátszó, rádió) csatlakozó kábellel 2 kengyeles fülhallgatóval és hattyúnyak mikrofonnal 3 év garancia Darab ár 1499 Ft!!!! VAlakit érdekel? |
Macko | 82 | 2006. február 22. 20:03 |
Miért veszélyes 140-nél beszélgetni? Ha mondjuk utassal mész hosszú 100 kilométereket autópályán, szerintem egyáltalán nem veszélyes és sokkal elviselhetõbbé teszi mindkettõtök számára a dolgot. Ilyen esetben még egy jól hallaható rádió is sokat segít a monotónia ellen. De ez megint csak az én szubjektív álláspontom.
|
saman | 81 | 2006. február 22. 17:08 |
Hát azért vettem motort, hogy haladjak :). 140-nél nem beszélgetni akarok, csak hallani, hogy valaki keres, tehát lassítok, hogy halljam. Van tapasztalatod errõl? (amúgy gyalogolni sem veszélytelen! fõleg ha sok száguldozó motoros van a közelben ;) |
kovee | 80 | 2006. február 22. 16:53 | Válasz erre: 79 |
Mivel az hogy mennyire hallod függ a sebességtõl is, meg a sisaktól is. A rádoója mûködik, de nem elsõsorban zenehalgatásra tervezték, így nem hifiminõség. Te 140-nél akarsz beszélgetni? 100 felett már elég veszélyes! Amúgy szerintem célnak tökéletesen megfelel. 100 nál nekem megfelet a minõsége. Lehet kapni Jet sisakhoz való headset-et is hozzá(kb5000ft), Most gondolkodom én is egy jet-en(caberg downtown). Kékfogast viszont csak a motoroláét venném meg, az nagyon jó, csak 27eft! |
saman | 79 | 2006. február 22. 16:44 |
Albrecht AE500 tulajok! Milyen a hangminõsége a kütyünek? Nincs sistergés, kattogás, ... ? 120-nál még hallasz valamit. Legalább annyit, hogy lassíts? Az FM rádió ér valamit, vagy csak reklámfogás? Zsebben hordod, vagy beszerelted és hova? (tudom - minden motor más!) - (kovee neked van ilyen?) - Nem kéne egy PMR-es vacsorát összehozni? - A bluetooth megoldásra ezt találtam: a sisakhoz ez: http://www.louis.de/?partner=katpdf&topic=artnr_gr&artnr_gr=10001255 a PMR-hez meg ez: http://www.louis.de/?partner=katpdf&topic=artnr_gr&artnr_gr=10001253 Ez 250 euro, de csak akkor veszem meg, ha ketten használhatónak mondják! ;) |
Zsifi | 78 | 2006. február 21. 23:34 | Válasz erre: 76 |
A kiló az valóban ezer, de a zsargon szerint a 2 ezer az a két rongy, a két kiló az 200 ezer vagy simán 200...))) És a szomszédom nagyapja ült egyszer egy nyelvész mellett a restiben, úgyhogy én már csak tudom...))) |
Macko | 77 | 2006. február 21. 22:02 | Válasz erre: 76 |
Ha jársz Bpesten, jelezd elõtte és megejtjük a dolgot. Vagy valamikor csak gurulunk közösen, ott is szívesen. Ha az évnyitón a nagy tömegben összefutunk, akár ott is.
|
kovee | 76 | 2006. február 21. 21:34 | Válasz erre: 73 |
Na ezért kérdeztem rá, mert a kiló mint perfixum jelentése ezer. Tehát a tiéd az 200 kiló. Amúgy szívesen letesztelnék olyan stilo rendszert, márcsak azért is mert Vemar bukóm van! :-)
|
Macko | 75 | 2006. február 21. 21:33 | Válasz erre: 74 |
Az meg úgy nem sokkal drágább a Vemarnál, mert ott a két kékfogas sityka 210 ezer együtt. És mint valahol már írtam, a sisak anyagainak minõsége nem valami jó. Ami fõleg a nagyon jó kommunikációs színvonal miatt bántó.
|
Zsifi | 74 | 2006. február 21. 21:28 | Válasz erre: 72 |
A komplett szett az cca 1000 eurora saccolta tavaly a Schuberth. Ha leveszed a sisak árát belõle akkor kb 150,000,- marad... |
Macko | 73 | 2006. február 21. 21:28 | Válasz erre: 72 |
Nálam meg kétszázezer. Ebben benne vannak a sisakba építhetõ cuccok (két bukóhoz) meg a központi egység. Egyébként a Schubert ígérgeti a rendszert vagy másfél éve. de valamiért nem akaródzik nekik piacra dobni. Valószínû megvárják, amíg egy rendesen kitesztelt és valóban magas színvonalon mûködõ technikát kezdhetnek árulni. Egyébként a mi Vemar bukóink belsejében Stilo Bluetooth-os rendszer van (ez a cég szállítja a fél WRC mezõny fedélzeti kommunikációját), és az fantasztikus minõségben mûködik. |
kovee | 72 | 2006. február 21. 21:21 | Válasz erre: 71 |
Nálam a 2 kiló az 2 ezer. Nálad? Mit takar a cucc? Csak a sisakba építhetõ kékfogas headset-et? Azért nem drága a 2ezer.
|
Macko | 71 | 2006. február 21. 20:44 | Válasz erre: 70 |
Kertész Zsolt nekem már mondott rá árat, igaz csak saccolta. Úgy két kiló közelében lesz a teljes rendszer. Bukók nélkül. Szerintem határeset. |
Zsifi | 70 | 2006. február 21. 19:27 |
Már többen keresgéltétek a Blútúszos kapcsolat lehetõségét. A Schubeth hamarosan ide (magyarország) is kiadja saját sisakjaiba kifejlesztett Bluetooth headszett árusítását. A BlueSonic Ehhez az importõrnek egy tamfolyamra kell menni és csak utána lehet forgalmazni. Árat még nem tudok de nem 5-10,000,-ról lesz szó. üdv Zsifi |
pandamaci | 69 | 2006. február 21. 11:20 |
nem is szabad elsõre kint mindent megvenni,nem biztos hogy ott olcsóbb:)) /Sõt... kinti canon fényképezõt se javitják itthon garanciában, viheted ahol vetted bécsbe ! |
kovee | 68 | 2006. február 21. 11:17 | Válasz erre: 66 |
Igen ehez van y leosztó, de a somogyiban is kapsz ilyent 50ft-ért. Hogy a másik oldalra mi kell azt meg a választott headset dönti el.
|
Zsifi | 67 | 2006. február 21. 10:56 | Válasz erre: 66 |
Na ez a 4 eurós szar itthon megint mellélõttek, mert már 750,- ért odaadják...)) de hülyék....))))
|
pandamaci | 66 | 2006. február 21. 10:32 |
az alan -ba amit bedugsz Y alakú elágaztató valami, ezek szerint az csak simán szétbontja 1db 2,5 es meg 1 db 3,5 es re mint hangszóró és mikrofon külön ? kb. 4 euro ez a lujizban,van aminek az Y másik fele,ami a pmr be megy 2,5 es 3 érintkezõs, és van 3,5 es 3 érintkezõs is. Hát kíváncsi volnék,mit lehet belõle kihozni. Bár még egy kivezetett adásgomb is kellene,nemtudom ezeken keresztül az mûködik e.varaderonak igaza lesz,legbiztosabb : próbálni kell..,aztán megvenni. |
pandamaci | 65 | 2006. február 21. 10:23 |
52-54 ben irtam, microcom4900. Ahogy nézetm 2,5 es 3 érintkezõs jackdugó megy bele,de a gyári headsetje gyak.0 hallhatóságú.Anélkûl meg igen jó, ezért a kérdés mit lehet helyette beledugdosni. Csak valami szabványosság van a kimenetekben, mint a tv video dvd stb összedugdosásban. Legalábbis remélem. Bele azért nem forrasztok, mert a gyerek elsírja magát ha elveszem tõle és elb+ ..:(( |
kovee | 64 | 2006. február 21. 09:38 | Válasz erre: 62 |
A PMR csatlakoztatásról bõvebben: A hangszórócsati 3,5"-os mono jack, ez mindíg ugyan az. A mikrofon csati 2,5"-os monó jack, ami pl Topcom Twintalcer-nél sztereó kell hogy legyen. De vannak olyan PMR-ek ahol csak 1 jack található, oda kell egy átalakító, ami szétbontja mikrofonra illetve hagszóróra a jelet( a test egy és ugyan az a potenciál mindegyiknél!). Innen is láthatod, hogy ez is csak marketingfogás. Üdv! |
kovee | 63 | 2006. február 21. 09:33 | Válasz erre: 62 |
1.Alphelyzetben nem, csak a használati útmutatóban leírtakat támogatja(ALAN, ALBRECHT, KENWOOD,Cobra). Azonban egy kis átkötéssel bármelyiket. Arról van szó, hogy a paneljába bármelyik PMR headsetjének a kábelét be leht forrasztani, vagy átalakítódugóval az eredetit megváltoztatni. Mond meg neked milyen típus van, én meg tudom mondani hogy melyik alegegyszerûbb megoldás. 2. Telefon terén a microjack(2,5"-os) van rajta, tehát jó a motorolákhoz, és egyes nokiákhoz. Azonban ehez van átalakító dugó az ismertebb márkákhoz!! Üdv! |
pandamaci | 62 | 2006. február 21. 08:52 |
kovee ebbe az AE 500 ba bármilyen pmr-t be lehet dugni / már amelyiken van jackdugó hely:)/ ? Telefoncsatlakozója mire jó , nokia ? |
kovee | 61 | 2006. február 21. 08:40 | Válasz erre: 59 |
Na akkor bõvebben: Az Albrecht AE500-nak van 1 központja, 2 füles+mikrofon, 2 PTTgomb(ez a gyári pack). Az utas-sofõr kommunikációhoz nem kell PMR rádió, így PTT gomb sem, mert azt Vox üzemódban megy(ilyenkor az esetlegesen használt rádió automatikusan elhalkul), ennek érzékemnységét 3 fokozatban lehet állítani. A PMR beszélgetéshez ajánlatos a PTT gomb, ezzel felülbírálhatod a VOX kommunikációt, és a PMR kerül használatba, az esetlegesen használt rádió ilyenkor elhalkul. Viszont még nem próbáltam, de valószínû hogy az utas is hallja amit PMR-en beszélsz, hiszen neki is van PTT gombja, így bele is tud szólni! Lehet csatlakoztatni rá telefont, amikor bejövõ hívásod van akkor automatikusan bekapcsolja a hívást neked(a telefont automatikus válasz-ra kell állítani), és beszélhetzs mint egy kihangosítóval. Nem tudom hogy az utas hallja ezt vagy nem.Valószínûnek tartom hogy igen, és bele is tud szólni(sajnos?) Üdv4 |
KaGTiger | 60 | 2006. február 21. 07:16 | Válasz erre: 58 |
Én most szertném megoldani a kommunikációs kérdést a motoron egy barátommal együtt. Eddig egy 456R -re gondoltam, de szerintetek akkor jobban járunk ha az olcsóbb AL443 -at vesszük meg majdnem fele annyiért, hiszen párban van és hozzá veszünk egy-egy AL-AE500 interkomot?
|
szasa | 58 | 2006. február 20. 20:36 | Válasz erre: 57 |
Megerõsítem, nekem is csalódás a 456R intercomja, ráadásol még a gombot is nyomni kell... :( Ha meg VOX, akkor az utas beszédét is kiadja a rádió, pedig direkt le van irva a könyvében, hogy nem ... :( Amúgy menet közben tényleg nam hallatszik a sistergés... az Intercomra lehet beallkotok majd azgy AE500-at... sza.sa |
saman | 57 | 2006. február 20. 18:15 |
Kipróbáltam az Alan 456R intercom funkcióját és egy nagy csalódás az egész: Ahogy bedugom az utas fejhallgatóját, abban a pillanatban elkezd az összes hangszóró sisteregni. Jól hallhatóan és állandóan! Ez elég ciki így. Bár lehet, hogy a menetzaj eltünteti ezt, de akkor is. Ez egy átverés. Utas nélkül korrekt a dolog. |
pandamaci | 56 | 2006. február 19. 14:10 |
gyerekkel bicikliztünk,ezt próbálgattuk.Lakott területen kívûl még 3 km re is tök jól mûködik-esetleg motorhoz is jó lehet.Hát az igaz, hétvégén elég jól bírom telefon nélkül,nemigen cipelem sehova,fõleg bekapcsolva.
|
night-rider | 55 | 2006. február 19. 13:45 |
minek neked panda mikor azt a ki...ot telefont se veszed fel, inkább posta galambot tarts.
|
pandamaci | 54 | 2006. február 19. 13:28 |
köszi,tehát próba. a lujizos 3,95 eurós Y dugó egyik fele erõsen hasonlit rá, ami talán a 2,5mm-es 3 érintkezõs albrecht-é.Ebbõl gondoltam ,hátha jó annak a headsetje is hozzá. A microcom gyári leírása interkomot nem emlit, akkor ebbe az Y-ba ugye hiába lenne 2 sisak bedugva? |
Zsifi | 53 | 2006. február 19. 10:52 | Válasz erre: 52 |
Elvileg bele, de elõfordulhat, hogy nem fog jól mûködni. Van amelyik dugon 3 érintkezõ van és van amin 2. (megnézed a dugón levõ gumikarikák, szigetelések számát pl) Tehát ha nem azunis az érintkezõ száma akklor: -állandóan adni fog, vagy -csak hallasz és nem tudsz adni, vagy -semmi nem mûködik jól rajta. Tönkre tenni nem fogja. üdv Zsifi |
pandamaci | 52 | 2006. február 19. 10:17 |
microcom 4900 /csehszlovák gyártmány,metróbul/ a gyári headsettel nagyon gyatra,halk, de anélkül teljesen jó. Más tip. sisakbeszélõt,ami ugyanolyan jackdugós , bele szabad dugni? ki tudja ? |
saman | 51 | 2006. február 18. 21:50 |
pontosabban itt: http://service.alan-germany.de/FAQ-s/modified-intercom456r.htm
|
saman | 50 | 2006. február 18. 20:13 |
Az Alan 456R intercom kérdésre itt a pontos válasz: http://www.hobbyradio.de/FAQ-s/index.htm |
kovee | 49 | 2006. február 18. 11:05 | Válasz erre: 48 |
A VOX nagyon jó dolog, de a motorral abszolúte nem alkalmas szeintem. Egyszóval egyet értek Tomotával. |
Tomota | 48 | 2006. február 18. 09:47 |
Urak! Mindenkinek azt javaslom - akinek van PMR-je persze- hogy a nyitó gurulásra, hozzon a ketyeréjéhet PTT gombot és most ne nagyon erõltessük a VOX adapter használatát. Ilyen tömegben egy sz@rul beállított vox adapter, vagy egy huzatos sisak sok bosszúságot okozhat, ráadásúl elég nehéz lesz kiszürni, hogy kinek a milye okozza a bosszúságot, adott esetben meghiúsítva az egész csapat rádiózását. Természetesen a heklyszínen lehetõség lesz arra, hogy a "PMR klub" tagjai tapasztalatot cseréljenek és a VOx adaptereket is megvizsgáljuk és kipróbáljuk a használatukat, csak az a kérésem, hogy ezt ne rögtön "élesben" tegyük. |
Zsifi | 47 | 2006. február 18. 07:52 | Válasz erre: 45 |
Tehát nem tudod titokban méltatni az útközben észlelt hölgyek milyenségét....)))) vagyis tudod, de vállava annak esetleges következményeit....)))) |
hornoti | 45 | 2006. február 18. 02:33 | Válasz erre: 44 |
Na mégegyszer ha nyomom és a többi rádióval beszélek, azt hallja az utasom intercomon ? |
Zsifi | 44 | 2006. február 17. 18:46 | Válasz erre: 43 |
Nem. Mert ha beleszólnál ahhoz megnyomorgatod a gombot. Ha megnyomod a gombot aktíválod a készüléket és adsz kifelé is...))
|