28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
SEGITSÉG!!!
Következő oldal

oszitrek 1797 2008. január 29. 19:59   Válasz erre: 1793
:)))) Oksi, ha veled szembe mennék nappal, akkor leveszem a refimet... :))) Te talán nem akarsz elütni... :)

gourman 1796 2008. január 29. 19:59   Válasz erre: 1795
:))))))))))))))

R2 1795 2008. január 29. 19:58   Válasz erre: 1793
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :-)))))))))))))

gourman 1794 2008. január 29. 19:58  
Pár gondolat a xenon izzókról,:
Hivatalosan nem lehet olyan világítóberendezésbe xenon foglalatú és üzemmódú izzót használni aminek nincsen fényszoró mosója,mivel a xenon már kis mennyiségû kosznál is roppant szórt fényt ad,ezért azok akik átalakítják ilyenre a moccijukat cagy autójukat esetleg a Mûszaki vizsgán kötelezhetik ennek a visszalakítására,persze pénzért a mûszaki vizsgáztató se veszi észre................ez viszont szakembertõl van,Tõlem!:)))))

ztaki 1793 2008. január 29. 19:57   Válasz erre: 1791
osztirek: tõlem nappal használhatja a refijét... még mindig jobb mint a 2-3-4-5-6-7-8-9-10 lámpa, amit éjjel is bekapcsolva lehet felejteni...
Igazából szerintem itt azon van a hangsúly, hogy ha velem jössz szembe, akkor ne világíts nagyon a szembe... a többi azért annyira nem szokott zavarni... :))

oszitrek 1792 2008. január 29. 19:56   Válasz erre: 1790
Jól beszélsz. Én is ezért cseréltem lámpát, mert az eredeti sárgás fényû tompított, szart sem ért...

oszitrek 1791 2008. január 29. 19:53   Válasz erre: 1781
DE NAPPAL NEM VAKÍT A REFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
ESTE MEG TUDJUK HASZNÁLNI A KAPCSOLÓJÁT.... :)))

hajaj 1790 2008. január 29. 19:53  
Sziasztok! Én csak a tapasztalataimat írnám le, de kezdõként még nem formálnék véleményt, ki tudja nekem is mit tartogat még az élet...
Nekem amik azonnal feltûnnek, azok a kék fényû fényszórók, ha jól tudom hagyományos kivitelben is lehet kapni ilyen fényû izzókat, sajnos nem értek ehhez a témához. Mindenesetre szerintem a legjobb lépés, ha a sárga fényût lecseréljük. (mindjárt kiderül, hogy már csak az én régi ócskavasamban van ilyen:) ) Ha még xenonra/kryptonra is lehetséges az áttérés, akkor azt hiszem nem is kérdés, hogy megéri-e. Én speciel a több fényszórós motorokat is hamarabb észreveszem, feltéve ha elég távol vannak elhelyezve egymástól a lámpák. Gondolom ez azért lehet, mert például egy borús napon, amikor messzirõl csak a fényt látjuk, nem mindegy, hogy egy vagy három pontból kell megbecsüljük a távolságot és a sebességet.
Amit viszont veszélyesnek tartok, az a stroboszkóp.Van olyan barátom, aki már pár villanás után leblokkol tõle. Ha szembe jönne vele egy strobóval felszerelt motor, nem lennék a helyében. El kellene különíteni azokat a dolgokat, amik felkeltik a figyelmet és azokat, amik oda is szegezik. Az utóbbit veszélyesnek tartom, a mindenki által ismert "amerre nézek, arra is megyek" dogma miatt.

oszitrek 1789 2008. január 29. 19:52   Válasz erre: 1783
:)))))

R2 1788 2008. január 29. 19:52   Válasz erre: 1785

(R2 ) Mi van veled ?

oszitrek 1787 2008. január 29. 19:52   Válasz erre: 1782
Nekem van itthon.. :))))

gourman 1786 2008. január 29. 19:51   Válasz erre: 1781
Én arra lennék kíváncsi hogy szerinted egy stroboszkóp lámpa vakít vagy csak feltûnõ számodra??
Szerintem mivel villog,és ezáltal nem folyamatos az üzemmódja és fényleadása, nem vakít csak feltünik ezért lehet a kültéri alkalmazása pl.boltok vagy közterek reklámfelületén is elhelyezni!
Ha az meghaladna egy bizonyos értéket akkor nem engedélyeznék utcai világítótestekben sem,Kvázi szerintem te is csak észreveszed majd azt aki villogó jármûvel közeledik,még ha neked ez nem is tetszik.........................

ztaki 1785 2008. január 29. 19:51   Válasz erre: 1783
r2: az én generátoromnál hidd el, hogy nincs közte különbség... sõt lehet, hogy a kevesebb több... :o))

oszitrek 1784 2008. január 29. 19:50   Válasz erre: 1779
Én tapasztaltam saját bõrömön. Neked nem kívánom. És mindent meg fogok tenni annak érdekében, h jobban látszódjak, még ha utálnak is ezért...

R2 1783 2008. január 29. 19:49   Válasz erre: 1781
1x50 wat vagy 3x 50 wat nem feltétlem u.az :-))))))))))))))))) Most mondta a gyerekem is !!! :-))))))))

jatekos 1782 2008. január 29. 19:48  
Kössetek égö " bányászlánykát " a fejetekre ! :)) Azt észre fogják venni !

ztaki 1781 2008. január 29. 19:47   Válasz erre: 1777
igy van! Pancserok! De én jól kijavítottam (javíttattam õket...)...

Amúgy az xtz-n pl. iker lámpa van - ott próbáltam külön és együtt... nem vettem észre különbséget. De azt tényleg el kell, hogy fogadjam, hogy lámpa és lámpa között nagyon-nagyon-nagyon-nagy különbség van.
Csak szeretném hangsúlyozni, amivel ahogy látom jópáran egyet értenek, hogy a lámpa NE VAKÍTSON!!!

Tõlem karácsonfával is közlekedhetsz - de engem tényleg irritál a szembõjövõ vakítóan világító (szerencsére szinte 100%-ban) autó... és sajnos szomorúan veszem észre, hogy pl. a kedvesem is épp a vakítók táborát bõvíti - pedig már jó párszor összevesztem vele emiatt...

oszitrek 1780 2008. január 29. 19:46   Válasz erre: 1773
Az enyém is elég szar a CB1000-ren. Ezért is használtam refin, meg most ezért vettem rá másik lámpát, ha elküszül a kedves autós leamortizálásából a moci...

ztaki 1779 2008. január 29. 19:43   Válasz erre: 1774
oszitrek: ne hidd... bár igaz, hogy alapvetõen már nem igen motorozok.... kiöregedtem belõle... :-))) Ellenben még élnek bennem a lángoló ifjúkorom száguldozásai... és nagy ritkán, ha kiszabadulok a betonra megpróbálok ésszel menni - ahol várható forgalom... De tisztába vagyok azzal, hogy elvileg bármikor szarrá törhetem magam...

Rugesz 1778 2008. január 29. 19:43   Válasz erre: 1773
prábáld ki ! kapcsolj be 1 lámpát utána + másik 2-t és meglátod a különbséget.

gourman 1777 2008. január 29. 19:42   Válasz erre: 1773
Pedig azokat a Xar lámpákat is mérnökök tervezték évekig még se világítottak....................??

ztaki 1776 2008. január 29. 19:40   Válasz erre: 1766
ezzel ilyen formában teljesen egyet tudok érteni...

R2 1775 2008. január 29. 19:40   Válasz erre: 1773
:-)))))))))))))))))))))) Te most hunCCotkoCC :-))))))))))

oszitrek 1774 2008. január 29. 19:39   Válasz erre: 1764
Igen, mert nem motorozik, hanem arcokat les.. :))))

ztaki 1773 2008. január 29. 19:38  
Na, azért csak közeledünk...
Akkor már csak arról kellene, hogy meggyõzzetek, hogy mitõl látszik jobban 3 lámpa mint 1?

Ha jó a motor lámpája - akkor látszik, ha nem akkor meg tegyünk ellene (rossz lámpás motorjaim: bandit 1200 - kifejezetten szarul látszik, xjr 1300 szarul látszik, xzt 750 nem csak rosszul látszik, de látni se lehet vele, drz400 rosszul látni vele, derbi 50 nevetséges, hogy ezt lámpának nevezik.... jól világító lámpáim: fazer 600, fazer 1000)
De a rossz lámpáim mindegyikét nem úgy javítottam, hogy még felraktam 2-t mellé, hanem az eredetivel foglalkoztam addig amíg az megfelelõ fényt nem produkált... - én mint szakember... ;-)

R2 1772 2008. január 29. 19:38   Válasz erre: 1770
ÉN nem tudom , CCsak 30 éve világitok :-))))))))))))))

oszitrek 1771 2008. január 29. 19:37   Válasz erre: 1759
Te tényleg gyöpös vagy.. :))))
Akkor elmesélem neked, h most pl a Hondának kiadták, h csökkentenie kell Európában a balesetek számát, úgy, h jobban láthatóvá kell tenni a motorokat! Pl most játszanak vele, h a telószárakon is legyen valami világítás, és egyéb megoldások. Ha jobban érdekel a Komáromi Hondásokat hívd fel, majd elmondják neked...

kispeti 1770 2008. január 29. 19:35   Válasz erre: 1768
Gondolod ? :-)))))))))))))))

gourman 1769 2008. január 29. 19:34  
nem bírom megállni erre még reagálnék:
""""""Nem azért beszél marhaságot mert nem ért velem egyet, hanem azért mert például azt állítja, hogy nem szenvedett volna balesetet, ha jobban ki lett volna világítva, vagy nyitottabb lett volna a dobja... Ez maximum egy gyenge magyarázat lenne, mert legalább olyan eséllyel csapják el a kivilágítottakat és a hangosokat is... """"""

Errõl csak azt gondolom hogy eggyel több esélyt adok magamnak hogy észrevegyenek nem azt mondtam hogy ez fog megvédeni!!

Na de télleg OFF

R2 1768 2008. január 29. 19:34   Válasz erre: 1767
Méééééééééééé )))))) Olyan logikuSSSSSSSSS :-))))))))))))

kispeti 1767 2008. január 29. 19:33   Válasz erre: 1763
De, valamennyit igen, de ha több a lámpám, természetesen a józan észen belül, akkor jobban látszom és ennek ellenkezõjérõl nem nagyon tudsz meggyõzni !

oszitrek 1766 2008. január 29. 19:31   Válasz erre: 1760
Nemtom. Sztem az segített volna, de lehet hogy nem. Jobban esik azt gondolni, ha fent lett volna 2 xenon lámpám, a paraszt akkor észrevesz, és nem üt el, és nem kell 1 évig kinlódnom. Bár én is hülye voltam, h nem vertem szét a fejét. Ez viszont legközelebb nem fog elõfordulni...

Azért is történt volna meg, az általad felsoroltaknál is, mert te tipikusan az elõzésekrõl beszéltél csak...

gourman 1765 2008. január 29. 19:30   Válasz erre: 1757
Hát akkor csemegézzek:
"""""az egy irányban haladó gépjármûvek között soha ne legyen túl nagy sebesség különbség... (ne száguldjál el 200-zal egy 90-nel közlekedõ jármû elõtt, mert egyrészt nagy valószínûséggel nem fog érzékelni - számára láthatatlan leszel, mert nincs rád hangolva... másrész össze fogja magát szarni és ezzel te csak növeled a motorosokat útáló emberkék számát...) """"

Nos amikor engem elütöttek akkor többszázméteren keresztül mentem az AUDI MELLETT,ELÕTT,UTÁN ahogyan adta a forgalmi helyzet kb 80-nal nem száguldoztam meg hirtelenkedtem'

''''''ha valakit meg szeretnél elõzni, akkor elõtte mutatkozz be neki... (soha ne elõzzél meg egy jármûvet lendületbõl... ha te jössz mondjuk 130-cal elõtted a kocsi 90-nel, akkor az elõzés ugy törénjen, hogy utoléred - belassítassz mögé... kicsit követed... kinézel, meggyõzõdsz és elõzöl... Nem elszáguldassz mellette, hanem elõzõ... Sokan ragaszkodnak elõzés elõtt az elõzendõ autó visszapillantójában egy szemkontaktusra is... te döntessz - mennyit ér az életed? Ja, hangos dob és reflektor...) '''''''

Nos errõl is írtam már az elõbb esszémben hogy nem elõzök azonnal hanem egy kis követést illetve "bemutatkozást "engedek az autósnak,jaaaaaaaaaaaa és hangos dob és Refi(este)............(bár most hirtelen fontos lett a hangos dob??)

""""""""""""próbálj kicsit a többi gépjármû fejével is gondolkodni vezetés közben... Értem ez alatt azt, hogy munka kezdés és munka végzés közben nem türelmetlenkedsz... ekkor rajtad kívül is sok-sok türelmetlen ember van az utakon... Aratás idején kicsit még visszabb veszel és számítassz a mezõgazdasági gépekre... Alsobb rendû utakon mindig "Józsi bácsi" lebegjen a szemed elõtt, aki lovaskocsival elugrik egy sörre... Bármelyik kanyarban ott roboghat elõtted... """"""""""

Évi 50ezer km-t vezetek autóval ha ugy tetszik "teherautóval" tehát nehéz lenne másképpen motoroznom mint egy autós fejével,mert én csak így tudok aki ismer az tudja hogy nem vagyok egy hirtelen fejü ember de megfontoltabb annál inkább

'''''''- ha száguldozni akarsz, akkor menj zárt pályákra """""""""""

Túra motorral egy baromság!!

""""""- ja igen és látszódjál, tehát mindig úgy helyezkedj el az úton, hogy a nyomvonaladdal, az öltözékeddel mindent elkövess azért, hogy látszódjál... és ehhez nagyon fontos a jól megválasztott sebesség és nem gyõzöm hangsúlyozni a nyomvonalvezetést, amibõl a többi autós már anélkül is látja, hogy mit szeretnél, hogy azt bármilyen más módszerrel a tudtára adtad volna... Soha nem hírtelenkedj - szépen nyugodtan, de határozottan""""

Nyugodtan motorozok és úgy érzem biztonságosan is.............megint csak ismétlem magam aki ismer tudja.......

Nos én zárom e témában a soraimat mert úgy látom egyrõl beszélünk csak nem halljuk egymást................

Rugesz 1764 2008. január 29. 19:30   Válasz erre: 1760
te minden elõtted haladó 1s sofõr arcát nézed, hogy látszik-e a tükörbe és látod is ?

ztaki 1763 2008. január 29. 19:29   Válasz erre: 1761
így van - és gondolom a sok-sok szakember épp a megfelelõ lámpát tette rá... De itt sok-sok a szakembernél (több évtiszed fejlesztés) okosobb szakember van, aki lazán felülbírálja az elõzõek szaktudásást...
Itt sem érzel egy kis ellent mondást?

R2 1762 2008. január 29. 19:29   Válasz erre: 1759
IGAZAD VAN !!!!!!!!!!!!!!! NINCCS SEMMI BAJ NYUGODJ +:-)))))))))))))

kispeti 1761 2008. január 29. 19:27   Válasz erre: 1759
Ne haragudj, de miért tették kötelezõvé a tompított világítást elõbb a motoroknak, utóbb az autóknak is ? Lehet, hogy azért, hogy látni lehessen õket !

ztaki 1760 2008. január 29. 19:26   Válasz erre: 1758
osztirek: tényleg nem akarod felfogni?? Téged ott és akkor minden féleképpen elütöttek volna... mit nem értessz ezen??
Azt állítod, hogy ha ki lettél volna világítva, akkor nem...
De ha az általam felsoroltak közül tartassz be valamit, akkor igen....

Mondom, hogy hiszi a piszi.
Vannak olyan helyzetek, amiket sehogy sem tudsz elkerülni... valószínûleg az is egy olyan lehetett, de most miért akarod a lámpára fogni??

ztaki 1759 2008. január 29. 19:23   Válasz erre: 1750
kispeti: ja-ja... Nem azért beszél marhaságot mert nem ért velem egyet, hanem azért mert például azt állítja, hogy nem szenvedett volna balesetet, ha jobban ki lett volna világítva, vagy nyitottabb lett volna a dobja... Ez maximum egy gyenge magyarázat lenne, mert legalább olyan eséllyel csapják el a kivilágítottakat és a hangosokat is...

Tülre szeretem azokat az embereket, akik eldöntik, hogy õk tudják a tutit... az éveken, évtizedeken azon dolgozó tervezõ mérnökök meg nem. Hidd el nekem, hogy a motorok világítása alapban elég szokott lenni... és jól néz ki a 2-3-4-5-6-7-8-9-10 lámpás motor is, de nem tudsz meggyõzni, hogy ettõl õt jobban fogják látni. Maximum az út mellett teázgató urak, hölgyek... Vagy a vasútátjáróban várakozó többi autós... Menet közben nem ezt jelenti a láthatóság.

oszitrek 1758 2008. január 29. 19:23   Válasz erre: 1757
És akkor már nem is motorozol...ezt is a végére írhattad volna...

Meg engem akkor is elütöttek, h a parasztal szemben mentünk 4en, és ezek a szabályok kvára semmit sem értek volna ott. De nem baj, majd téged is jól elbasznak valamikor, akkor majd rájössz...

ztaki 1757 2008. január 29. 19:17   Válasz erre: 1744
gourman: már többször végig beszéltük lapozz utána...
De nagy vonalakban olyan egyszerû dolgokra kell gondolni, amikkel mindenki tisztában van és a többség mégis magasról tesz rá... aztán meg csodálkozik, hogy õt elütötték...
például:
- az egy irányban haladó gépjármûvek között soha ne legyen túl nagy sebesség különbség... (ne száguldjál el 200-zal egy 90-nel közlekedõ jármû elõtt, mert egyrészt nagy valószínûséggel nem fog érzékelni - számára láthatatlan leszel, mert nincs rád hangolva... másrész össze fogja magát szarni és ezzel te csak növeled a motorosokat útáló emberkék számát...)
- ha valakit meg szeretnél elõzni, akkor elõtte mutatkozz be neki... (soha ne elõzzél meg egy jármûvet lendületbõl... ha te jössz mondjuk 130-cal elõtted a kocsi 90-nel, akkor az elõzés ugy törénjen, hogy utoléred - belassítassz mögé... kicsit követed... kinézel, meggyõzõdsz és elõzöl... Nem elszáguldassz mellette, hanem elõzõ... Sokan ragaszkodnak elõzés elõtt az elõzendõ autó visszapillantójában egy szemkontaktusra is... te döntessz - mennyit ér az életed? Ja, hangos dob és reflektor...)
- soha nem elõzõl több gépjármûvet egyszerre - csak a fentiek alkalmazásával... minden elõzésed legyen olyan, hogy külön-külön is feleljen meg az elõzés általános szabályainak...
- próbálj kicsit a többi gépjármû fejével is gondolkodni vezetés közben... Értem ez alatt azt, hogy munka kezdés és munka végzés közben nem türelmetlenkedsz... ekkor rajtad kívül is sok-sok türelmetlen ember van az utakon... Aratás idején kicsit még visszabb veszel és számítassz a mezõgazdasági gépekre... Alsobb rendû utakon mindig "Józsi bácsi" lebegjen a szemed elõtt, aki lovaskocsival elugrik egy sörre... Bármelyik kanyarban ott roboghat elõtted...
- Ha te nem látod az elõtted lévõ söför arcát az õ tükrében, akkor nagy valószínûséggel õ sem lát téged... Ne légy rest, ha úgy érzed, hogy nem vettek észre, akkor használd a kürtöted, de csak udvariasan - várd meg, hogy észre vegyenek és már mehetsz is... (jobb mint az állandóan dörömbölõ kipuf... és még szabályos is...)
- ha száguldozni akarsz, akkor menj zárt pályákra
- ja igen és látszódjál, tehát mindig úgy helyezkedj el az úton, hogy a nyomvonaladdal, az öltözékeddel mindent elkövess azért, hogy látszódjál... és ehhez nagyon fontos a jól megválasztott sebesség és nem gyõzöm hangsúlyozni a nyomvonalvezetést, amibõl a többi autós már anélkül is látja, hogy mit szeretnél, hogy azt bármilyen más módszerrel a tudtára adtad volna... Soha nem hírtelenkedj - szépen nyugodtan, de határozottan.

És mindenek elõtt mosolyogj...

R2 1756 2008. január 29. 19:12   Válasz erre: 1753
Oldi ÉN már akkor is tudtam mit akartsz mondani :-)))))))))))))))

oszitrek 1755 2008. január 29. 19:11   Válasz erre: 1753
:) Mint amirõl én is beszéltem. Mi legalább 1 véleményen vagyunk.. :)

kispeti 1754 2008. január 29. 19:10   Válasz erre: 1752
Vegyé a piacon ! :-)))

Oldi 1753 2008. január 29. 19:09  
Na, 1000 bocsi, de nem fogalmaztam teljesen precízen, és aztán elmentem melózni, most olvasom itt a véleménykülönbségeket.

Szóval, szerintem: refi, de természetesen csak nappal!! Sötétedés után eszembe sincs!
Fényes nappal senkit nem vakítok el, hogy az balesetveszélyes lenne.

Amióta a dupla fényszórós motorom van ez sem mindig szükséges, most hogy beraktam a 2X50W-os bixenont szerintem elég lesz a tompított is (Ugye Atus?:..:-)
A sztrobiról ha lesz véleményem, még nincs milyen a gyakorlatban, gondolom városban lesz jelentõsége a sorok között...

Rugesz 1752 2008. január 29. 19:09   Válasz erre: 1749
nekem + nincs vezetés technikám, pedig má régóta szeretnék 1t !

R2 1751 2008. január 29. 19:08   Válasz erre: 1749
Nekem+ motorom:-))))))))

kispeti 1750 2008. január 29. 19:07   Válasz erre: 1742
Szerinted mindenki marhaságot beszél, mert nem ért egyet Veled ?

gourman 1749 2008. január 29. 19:07   Válasz erre: 1747
Hát ez van nekem nincs akkor józan paraszti eszem........

Rugesz 1748 2008. január 29. 19:06   Válasz erre: 1742
nagyon szívesen tanulnánk tõled ! többen is!

R2 1747 2008. január 29. 19:04   Válasz erre: 1745
Te milyen érthetetlen vagy ,wazze :-))))))))))))

oszitrek 1746 2008. január 29. 19:04   Válasz erre: 1744
Látni és látszani. Te látsz, van 1 tompítottad, látszol is, aki elüt, az nem lát...

gourman 1745 2008. január 29. 19:03  
Ztaki: "Igy például azt tudnám javasolni az igy gondolkodoknak, hogy járjanak kamionnal azokat talán hamarabb meglátják"
Ezt pedig nem is értem mi közöm a kamionokhoz ha én MOTORRAL szeretnék járni.....................:))))))

gourman 1744 2008. január 29. 19:01   Válasz erre: 1742
Tanulnék tõled mik ezek a módszerek?

olika 1743 2008. január 29. 19:00  
Gourman!
Támogatom az ötletedet.
Ártani semmi képpen nem árt ha jobban látszódik egy motoros.

ztaki 1742 2008. január 29. 18:56   Válasz erre: 1741
akár hiszed akár nem, aki normális csõvel és lámpával nem vesz észre, az ezeknek az extra változatával sem fog... hidd el...
most volt épp a hírekben, hogy egy mentõt megint nem vettek észre... pedig olyan feltünõ te soha nem leszel...
De ha téged megnyugtad - használd, de legalább ne híreszteld... ezt a marhaságot.

Már többször bizonygattam - egyszer még méréseket is végeztünk... - hogy pl. a hangos csöveted csak az hallja aki vagy melletted van vagy mögötted... õ nagyon... de az aki elõtted, az csak nagyon kicsit jobban, mint ha fel sem tennéd...
Ezeknél a "csodaszereknél" sokkal jobb, ha a sokak által ajánlott "látni és látszani" módszert használsz, amihez semmi extra dolog nem kell - csak egy kis vezetés technika és egy kis józan paraszti ész.

gourman 1741 2008. január 29. 18:52   Válasz erre: 1739
Akkor utálj csak nem üss el...................

R2 1740 2008. január 29. 18:48   Válasz erre: 1728
No CComment :-)))))))))))))) (ReCCli)

ztaki 1739 2008. január 29. 18:44  
Mindenki tud olyan sztorit, legendát felhozni, ahol õt vagy egy másik motorost azért csaptak el, mert "nem látták"... és mondhatnánk, hogy igen, akkor mindent el kell követni, hogy lássanak... Igy például azt tudnám javasolni az igy gondolkodoknak, hogy járjanak kamionnal azokat talán hamarabb meglátják...
Gondolom olyan híreket is tudnátok idézgetni, ahol a szirénázó, villogó mentõ, tûzoltó, rendõr autót "ütötték" el, mert nem látták, nem hallották... Hagyjatok már ezzel a hülyeséggel - nem a lámpádtól foglak jobban látni és nem is a nyitott csõvedtõl jobban hallani... ellenben útálni ezek miatt foglak. (Taki, az autós...)

oszitrek 1738 2008. január 29. 18:40   Válasz erre: 1735
Figyelhetsz, ha téged nem vesznek észre. Bár téged még nem ütöttek el, és még nem érzed ezeknek a súlyát...

tsanyi 1737 2008. január 29. 18:40   Válasz erre: 1727
ilyen gépe van Anitának is és ugyanezt a megoldást alkalmaztuk.....

oszitrek 1736 2008. január 29. 18:39   Válasz erre: 1732
Ztaki: Hát nemtom, mert ismimnek is egy Toyota terepjárója van, de ha refin is jöttek szembe, nem zavart senkit.
De nappal jobban észreveszel pont azért mert azt mondod magadban, h "hmmm...ez jobban világít". És akkor már figyelsz is rám. Annyira meg nem vakít nappal a refi, hogy ne látnál tõle. Este meg írtam, h elég a tompított is, mert az is jól látható(nem úgy mint nappal), meg persze megy a refiszabály, h ha jönnek szembe tompított, de ha nincsenek refi. Tudod... :)

Vaslovas 1735 2008. január 29. 18:38   Válasz erre: 1733
Strobit használok én is, de csak biztosításkor....de akkor láthatósági mellényt is támogatom !
Egyébként a refit én se támogatom, inkább figyelek amennyire lehet !

oszitrek 1734 2008. január 29. 18:34   Válasz erre: 1733
Én 1 évig nem tudtam a kedves autós miatt. Mert a szemébe világított a nap, azt mondta. Pedig 4 motor ment vele szembe...

gourman 1733 2008. január 29. 18:30  
nos miután én érdeklõdtem a Strobi miatt akkor én is véleményt formálok.............
Azt gondolom hogy nem kell newcommer motorosnak lenni azért,hogy valaki elgondolkodjon a LÁTNI és LÁTSZANI elvnek,mire értem,
Nos engem két éve 80-as sebességnél csapott el egy audis úgy hogy a Párhuzamos közlekedésre alkalmas úton külsõ sávból bekanyarodott balra!!A belsõ sávon át!
Csak sajnos volt ott egy motoros,ÉN!
Nos én akkor megfogadtam hogy mindent megteszek azért hogy észrevegyenek(mert engem nem vettek észre,pedig több száz méteren mentem az audi mellett elõtt után),van sportdob,de nem elõzök úgy, hogy csak elsuhanok ha valakit elõzni fogok akkor beállok mögé kicsit kisérem és hajrá,akkor higgyétek el hallja, hogy kezdek elõzni,Nappal nem használom a Refit mert engem kocsiban is zavar és nem szeretem ha olyat teszek ami engem is zavarna!
De láttam és vettem már úgy észre motorost kocsiból, hogy többszáz méterrõl jött strobival de vonzotta a tekintetemet a tükör felé,hogy valami szokatlan jön hátulról.........és figyeltem addig amíg el nem ment mellettem,nem zavart nem vakított de LÁTTAM hogy jön egy magunkfajta!!!
Refit egyébként én is csak villantásra használom és este................
Arról már csak szõr mentén szólnék hogy akit már gázolt csapott el autós azért mert nem látta az tudja igazán micsoda tortúra indul el egy motor kontra autó kárrendezése folyamán,Pláne ha netán gipszes agy akor járkálj be a rendõrségre a biztosítóhoz vidd be a papírokat cascó stb......és közben tehetetlenül nézed a többi motorost,mert te hónapokig de legalábbis Két hónapig minimum nem tudsz gurulni......................

ztaki 1732 2008. január 29. 18:28   Válasz erre: 1731
osztirek: és persze te ezt még el is hiszed....
Nem hiszem, hogy nappal jobban látnálak mer jobban világítassz... ellenben este elég, ha egyszer vakítassz el és ha rossz a hangulatom kivételesen majd nem jobbra, hanem kicsit inkább balra húzódok...

oszitrek 1731 2008. január 29. 18:14   Válasz erre: 1711
Hmmm... a "lássák, hogy jövök - a többi le van szarva" szemvakítás stb nappal nem is fáj annyira. Nemtom amúgy is mit nyávogsz, mikor a vitara magasabb autó, és a refisek sem világítanak este a szemedbe. Meg hát este kell használni a refiszabályt, mert akkor jól látszik 1 tompított is... De pl ha nekem is valami baromi vakító lámpám lett volna, akkor nem ütnek el... Ezért vettem is egy másik elsõlámpát, és nappal mindig refin fogok menni, és szarok mindenkire...

Tsabi 1730 2008. január 29. 17:31  
2008.01.21-én este Pécsrõl, a mélygarázsból ellopták Suzuki GSXR-1000 K4-es motoromat. A motor sárga-szürke és az idomok sérültek voltak. A nyomravezetõnek természetesen magas jutalmat adnék illetve a motort visszavásárolnám. Minden segítséget köszönök elõre is. 20-4-999664
Motorszám: T711133355
Alvázszám: JS1BZ111100112207
Kiss Csaba (KáCsé)
köszönöm

Vaslovas 1729 2008. január 29. 17:26   Válasz erre: 1727
Látni és látattni !:-))))))))))))))))))))))
Kewés vagy Rob:-)))))))

kilajsanyi 1728 2008. január 29. 17:26   Válasz erre: 1727
már csak egy jó motort kéne hozzá venni...

R2 1727 2008. január 29. 17:23  
+ 2 x 50 watt mindent + old :-)))))))))))

kilajsanyi 1726 2008. január 29. 17:19   Válasz erre: 1722
áje.

ha az xj-re feltennék egy plusz lámpát leköpne az a picike generátor...

kilajsanyi 1725 2008. január 29. 17:18   Válasz erre: 1707
Te Oldi. :)

Aki fénysebességgel közlekedik annak nem mindegy mi világít a motorján?

tsanyi 1724 2008. január 29. 14:42   Válasz erre: 1722
ezek valóban jól látszanak....

KT 1723 2008. január 29. 14:17   Válasz erre: 1722
de a advencsõrön nagyobb a generátor mint a Mercimben ! :))
(Pedig abban a 2.2Kw-os zene nem nyírja ki az akkut !)

Macko 1722 2008. január 29. 14:14   Válasz erre: 1721
Nekem ezekket a projektoros izékkel nagyon jók a tapasztalataim.
Nem vakít, de nagyon jól észlelhetõ. Nem kell annak villognia...
Tessék:

tsanyi 1721 2008. január 29. 14:04   Válasz erre: 1720
ettõl én is tartok, kiegészítõ fényként Anita gépére felszereltünk +2 lámpát és sokat javult a dolog.......

Macko 1720 2008. január 29. 13:59   Válasz erre: 1701
Sanyi, a rendõr a fehéren villogó stroboszkópért is úgy leszedi a rendszámot, mint a szél!
Hidd el!

Egyébként két kiegészítõ fénnyel, mint pl. a BMW gyári kis projektoros lámpái, az észlelhetõséget nagyon jól lehet javítani!

egynyoc 1719 2008. január 29. 13:57   Válasz erre: 1718
:-))))))))))))

kispeti 1718 2008. január 29. 13:46   Válasz erre: 1717
Kend a hajadra ! :-))

egynyoc 1717 2008. január 29. 13:32   Válasz erre: 1716
Há tudom, deémmeg továbbadom ezta bölCCsességet ! :-))

kispeti 1716 2008. január 29. 13:26   Válasz erre: 1715
Ezt Neked mondotta egy nagyformátumú ember ! :-))

egynyoc 1715 2008. január 29. 13:25   Válasz erre: 1713
Montammá soxor, olvass és értelmezz ! :-)))))

egynyoc 1714 2008. január 29. 13:24   Válasz erre: 1711
Ritka dolog tõlem de tejjesen 1-et értek ! :-))))

kispeti 1713 2008. január 29. 13:24   Válasz erre: 1712
Tompítottra gondoltam, olyanra, mint Te ! :-)))

egynyoc 1712 2008. január 29. 13:22   Válasz erre: 1710
Há most írtad hogy " Oldi tejjesen igazad van " õmeg a refit hangsúlyozza ! Mostakkor miva ?? Figyejjémá jobban oda ! :-)))

ztaki 1711 2008. január 29. 13:22  
Hali! Ehhez a "nagyon villágítok" témához egy gondolatot...
Országúton általában 1000 éves vitarámmal járok, ami szinte mindig hót koszos... és nincs is annál jobb, mint a szembõl jövõ másik jármû kényelmi vagy "lássák, hogy jövök - a többi le van szarva" szemvakító magasságokba villágító lámpájától elvakultan vezetni esténként...
Aki nem próbálta az még nem tapasztalta, de tökre baleset veszélyes másokra nézve az ha te nagyon ki vagy villágítva... napokon belül én is felszereltetek egy-két vad keresõ reflektort a kocsi tetejére és megyek vénycsatákat vívni az országútakra a sok ködlámpás, belürõl állítható és mindig maximumra feltekert lámpás harcossal...
A yamaha fazere 1000-met kétszer vittem vissza, hogy vegyék lentebb a lámpáját, mert az egy dolog, hogy szembõl villogtak rendszeresen, de jómagam is láttam, hogy a "normálisnál" sokkal magasabbra világít... persze másodszorra sem javult sokat a helyzet - már engem néztek hülyének: "Ez a gyári beállítás - nem szokott vele gond lenni..." ja... mert mindenki csak magával törõdik... az általa elvakított szembõljövõ meg tarolja nyugodtan az elõtte menõ gyalogost, biciglist, vagy az út szélén álló motorost... nem baj az ... a lényeg, hogy én látszódjam...

kispeti 1710 2008. január 29. 13:19   Válasz erre: 1709
Nem refit irtam ! 3 tompított egymás mellett !
Csak akkor refizek, ha rám villognak, akkor csak azért, hogy lássa nem reflektorral jövök !

egynyoc 1709 2008. január 29. 13:13   Válasz erre: 1708
Hmm...azért ezen a refin érdemes lenne elgondolkodni...nem véletlenül villog az a szerencsétlen szembejövõ, eCCerûen vakítod ezáltal nagyobb az esélye hogy nem simán megy el melletted....én pl. soha nem használom még a kocsiban sem, látok rendesen anélkül is mekkülömbenis lusta lennék kapcsolgatni..

kispeti 1708 2008. január 29. 12:58   Válasz erre: 1707
Oldi !
Teljesen igazad van ! 3 lápa elõl, chopperes hang és ha kell gázfröcs is ! Vegyenek észre az elõtt, mielõtt baj lenne !
Villogjanak szembõl nem érdekel !

Oldi 1707 2008. január 29. 12:53   Válasz erre: 1706
Refi!! Ha lehet, dupla, meg sztroboszkóp, meg kék villogó...:-))
Komolyan mondom, (mondjuk az utsó kivételével) 1x,2x megbüntetnek évente, akkor is megéri!!!!
Persze, hogy nem tudom hányszor vettek ezekért idõben észre, de ha csak egyszer, akkor is...
Egy páran anyáznak, hogy vakítok, akkor MOSOLYOGVA mondtam, hogy az jó, mert akkor legalább észrevettél....
Majdnem mindig visszamosoly volt a válasz... A többi meg le van sz@rva...

tsanyi 1706 2008. január 29. 12:41  
amíg a tavalyi eksön nem történt meg én sem gondoltam ilyenekre és soha egyik gépemet sem cicomáztam semmivel, de hát én is a magam kárán tanultam......

tsanyi 1705 2008. január 29. 12:39  
jól látod ....... tavaly amikor elütöttek láttam amikor a nõ nézett felénk mégse látott mert az akkori gépem tompítottja a jobbról kihajtók felõl nem látszott, de ha látszott volna akkor sem vett volna észre és ugyanúgy kijött volna elénk pedig 50km/h alatt mentünk ......... az új túramotorosról meg annyit, hogy 81' óta le sem merem írni mennyi km-t motoroztam és abban az idõben elég volt talán a halovány fény és tsai mert a forgalom a maihoz képest nagyságrendekkel gyengébb volt nem beszélve arról, hogy akkor sem azért nem tették láthatóbbá a jármûveket mint a gyári felszerelés mert mindenki szolíd, zárkózott, visszahúzódó motoros volt hanem mert nem lehetett semmit kapni........mi mostanában is nagyrészt erõs forgalomban közlekedünk és ha találok vmit amitõl hamarabb észrevesznek azt felszerelem mert én lehetek résen, de az nem mindíg elég.......egyébként azt, hogy kinek miért van ezekre szüksége már lerágott csont....ha kell kell, ha nem nem.....

krisztian.fz6 1704 2008. január 29. 12:35   Válasz erre: 1702
nem, ketten vagyunk. Sportdob hangját soha nem veszem észre kocsiban, csak akkor mikor mellém ért és megelõz.

Apu 1703 2008. január 29. 12:33   Válasz erre: 1702
Nem vagy egyedül!
Mi mindig Veled vagyunk, még ha titkoljuk is!
:-))

kilajsanyi 1702 2008. január 29. 11:44   Válasz erre: 1701
persze, meg a 120 decibeles hátsó dob is az észlelés miatt van. A sima fényszóróval is észreveszik az embert. Legalábbis engem még észrevettek az elmúlt 10 év alatt mindenféle ketyere nélkül is.

De ahogy látom egyedül vagyok a sportdobbal meg a szemkiégetõ hiperfényekkel szemben.

tsanyi 1701 2008. január 29. 11:12  
ez konkrétan mint már írtam nem trendi és tsai hanem a könyebb észlelhetõség miatt gondoltam mivel a forgalom már nem olyan mint a zsigulis idõkben könnyíteni kell az autós dolgát is az én érdekemben..... persze van trendi cucc ic a gépemen mint például én :)

kilajsanyi 1700 2008. január 29. 10:20   Válasz erre: 1699
namégeccer, reggel van..

az össze newcomer túramotoros teleaggatja a motorját minden szarral, mint anno a zsigulisok a Cibie kupakos ködlámpákkal, meg az ipari antennákkal ami a kocsi elején indult és a végéig ért. :)

Trendy a sok kütyü, na.

kilajsanyi 1699 2008. január 29. 10:19   Válasz erre: 1697
az össze newcomer túramotoros teleaggatja a motorját minden szarral, mint anno a zsigulisok a Cibie kupakos ködlámpákkal, mert az ipart antennákkal ami a kocsi elején indult és a végéig ért. :)

Trendy a sok kütyü, na.

tsanyi 1698 2008. január 29. 08:51  
nem jaszkari a cél inkább a jobb láthatóság és csak forgalomban.....ezért keresek fehéret mert a kékre és pirosra a rendõrök vszinüleg ugranak, a fehéret talán meg lehet magyarázni....a sportdobot nem tudni meddig tûrik és ha az lekerül csak vmi más figyelemfelkeltõben bízhatok.......ha Anitával együtt megyek( mint rendesen) akkor elõlem elhúzódnak ha le van húzva az ablak viszont ahogy alhaladok az autó mellett Anitát már nem veszik észre és ráhúznak (persze ez általánosítás és tisztelet a kivételnek de ez napi szinten 2-3 alkalommal megtörténik) .....

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22106
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők