hellboy780917 | 11814 | 2014. május 14. 14:18 | Válasz erre: 11812 |
nem fog fizetni. mert a rendõr ezért nem büntetett soha, s megkérdeztem ha most ott lennék mit csinálna, azt mondta elsétálna az autó mellett.... közterületesek más állatfaj, idéztem... és meglátása szerint csak a városnak szedi a pénzt, ilyen faszságra nekik nincs idejük... a másik ok amiért nem fog fizetni az az, hoyg eljárási hibát vétettek a közterületesek azzal, hogy nem az üzembentartónak a címére postázták, ami jogszabályi elõírás, és így elég nagy volt a lehetõsége, hoyg már csak rendõrtõl értesüljünk a dologról... ez minden csak nem korrekt, mikor megvonnák a lehetõségét is hoyg reklamálj, és sunyiban oldják meg. |
hellboy780917 | 11813 | 2014. május 14. 14:14 | Válasz erre: 11810 |
kisebb szabálysértésnél nincs zéró tolerancia, és objektív felelõsség... ;) és ez pl az. és így van hidd el, konkrétan szabálysértési elõadótól tudom. ;) mondjam a paragrafus számát ha beidéznek melyikre kell hivatkozni? (60§) ;)
|
ztaki | 11812 | 2014. május 14. 07:09 | Válasz erre: 11808 |
ellenben ha a szabálytalanság tényleg megtörtént, akkor a cégvezetõ remélem, hogy majd azon is elgondolkodik, hogy fizet.... ;)
|
tsanyi | 11811 | 2014. május 14. 06:49 | Válasz erre: 11810 |
De így van.....annál az esetnél ami nem tartozik az objektív alá tehát pl. a kis mértékûnek számító gyorshajtásnál is (pl. lakott területen 65 km/h alatt).
|
Bedouin | 11810 | 2014. május 13. 20:42 | Válasz erre: 11808 |
"s ha már kölcsön van adva, vagy akár rokon akit nem kívánunk megnevezni, egy bizonyos paragrafusra hivatkozva, szépen lezárják az ügyet... "ismeretlen tettesként" :)" Baszki ez is régen nem így van :( Objektív felelõsség - hallottál róla biztos - okán, ha nem lehet a szabálysértõ kilétét megállapítani, úgy a tulajdonost/üzembentartót terheli a kötelezettség, ha ezt nem akarja, akkor viszont nevezze meg a szabályszegõt, így mentesülhet az eljárás alól. |
csokabi | 11809 | 2014. május 13. 19:36 | Válasz erre: 11808 |
Egyébként kiderült már, hogy szabályos volt-e a parkolás? Mekkora összeg a bünti? Az utolsó bekezdésed gondolatmenetét nem igazán értem... |
hellboy780917 | 11808 | 2014. május 13. 18:45 |
nno, amibe náluk érdemes belekötnöm az az hogy nem az üzembentartónak küldték postán... ez hiba. történetesen ha nem az anyósom lenne ott, akkor esélyem sem lenne reklamálni, automatice rendõrséghez kerülne a 30. nap után ugyebár... nos majd beszélgetek velük ezügyben, érdemes. amenniyben nem jutok közös nevezõre velük, ami számomra természetesen a tétel eltörlése, vagy csökkentése nullára, úgy átkerül police. majd onnan keresik az autó üzembentartóját, jelen esetben a cégvezetõt, s mivel egyetlen autó, s nem flotta, így magánszemélyes ügyek is lehetnek vele. s ha már kölcsön van adva, vagy akár rokon akit nem kívánunk megnevezni, egy bizonyos paragrafusra hivatkozva, szépen lezárják az ügyet... "ismeretlen tettesként" :) |
Dodiba | 11806 | 2014. május 13. 15:49 | Válasz erre: 11805 |
"rendes anyósom.." Na ez elég futurisztikus. :-)) |
hellboy780917 | 11805 | 2014. május 13. 15:47 | Válasz erre: 11804 |
igen értem ezt is is. de akkor miért nem a cégem székhelyére postázták tértisen, vagy a levelezési címre (a kettõ ugyanaz), hanem egy másik, céghez és személyhez nem köthetõ helyre? erre esetleg valakinek ötlete? mert nekem ebbõl olyan szag bûzlik, hogy még az esélyét sem akarták volna megadni, hogy tudja róla... ha nincs rendes anyósom... mégha fura ezt így kimondani... :D mert ugye azt honnan a büdös búbánatból tudták, hogy ahova postázták az nekem rokonom?! és ami a legfõbb, hogy az nem a kocsi üzembentartója, holott a jogszabály szerint oda kell postázni... |
cvendel | 11804 | 2014. május 13. 13:24 | Válasz erre: 11800 |
Szakértõ egyáltalán nem vagyok, de kicsit utánna olvastam a témának és ezt találtam: "A gépjármûvel elkövetett szabálysértés miatt a helyszíni bírságot a gépjármûvezetõ távollétében is ki lehet szabni. Ilyenkor a gépjármû forgalmi rendszáma alapján megállapított üzemben tartó címére kell a kiszabott összeget tartalmazó csekkszelvényt megküldeni. Ha az elkövetõ vagy a gépjármû üzemben tartója a helyszíni bírság kiszabását nem veszi tudomásul, a szabálysértési eljárást az egyébként irányadó rendelkezések szerint kell lefolytatni. Így kell eljárni akkor is, ha a gépjármû üzemben tartójának megküldött csekkszelvényen, vagy banki átutalással a helyszíni bírságot harminc napon belül nem fizetik meg." Illetve még egy kis adalék: http://kozteruletfelugyelet.hu/K%C3%B6zter%C3%BCletfel%C3%BCgyel%C5%91k/K%C3%B6zter%C3%BCletfel%C3%BCgyel%C5%91iint%C3%A9zked%C3%A9sek/Szankci%C3%B3k.aspx (az idézett szövegrész is ebbõl van) http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200022.BM (II. FEJEZET A HELYSZÍNI BÍRSÁG VÉGREHAJTÁSÁRÓL, A HELYSZÍNI BÍRSÁG NYOMTATVÁNYRÓL) |
csokabi | 11803 | 2014. május 13. 12:26 | Válasz erre: 11802 |
Igaz, nekem is csekket adott 2-3 éve a helyszíni bírságról.
|
Bedouin | 11802 | 2014. május 13. 12:10 | Válasz erre: 11790 |
"amúgy meg legyenek felkészítve a helyszínen való kp átvételére, ha már a rendõrök is megteszik bizonyos összegig..." Ebben tévedsz, már pár éve úgy van, hogy az intézkedõ rendõr NEM fogadhat el kp.-t helyszíni bírság alkalmával sem! A helyszínen kiállítja a csekket és szaladhatsz vele a postára, azaz ráérsz sétálni is csak 30 napon belül érjél oda :) Nyelvtanilag persze helyes lenne a gondolat meneted, hogy a helyszíni bírságot a helyszínen fizetjük ... |
csokabi | 11801 | 2014. május 13. 11:27 | Válasz erre: 11800 |
Engem "rakodó övezetben" büntettek meg amíg bevittem a kávézóba az árut. Egy szakadt fiat ducatoról beszélünk, igazi áruszállító. Szerintük csak akkor lett volna áruszállítás a tevékenységem, ha az autó mellett marad egy rakodó vagy nyitva hagyom az autót. Pesten!!!! Így is két havonta feltörték...
|
hellboy780917 | 11800 | 2014. május 13. 11:17 | Válasz erre: 11799 |
ezt értem, ettõl nem tartok. mármint hogy átkerül, vagy nem támadható meg az egész... mégha utólag is... azért nonszensz, hoyg távollétemben eljárnak úgy mintha ott lennék, hiányosak az adatok meg minden, s nem oda postázzák ahova kellene...
|
csokabi | 11799 | 2014. május 13. 11:03 | Válasz erre: 11798 |
Nekem a Fõvárosi Felügyeleten azt mondták, hogy nem törölhetnek kiszabott bírságot. Ha nem fizetem be (teljesen mindegy, hogy miért nem), akkor átadják a kerületi rendõrségnek. Így is lett.
|
hellboy780917 | 11798 | 2014. május 13. 10:46 | Válasz erre: 11797 |
negatív. mivel sehol sincs elismerve a ténye a szabálysértésnek, ezen a nyomtatványon. ráadásul nem a gépjármû üzembentartójának postázták... hiányos adatok, és sorolhatnám... de mindjárt megjön egy cimborám írása, õ elég illetékes a témában. azt lehet letöri a szarvam, de egyelõre én úgy látom itt több pontos eljárási hibát vétettek...
|
csokabi | 11797 | 2014. május 13. 10:35 | Válasz erre: 11796 |
Ebben az esetben feljelentés lesz belõle és átkerül a rendõrséghez.
|
hellboy780917 | 11796 | 2014. május 13. 10:22 |
hoppácska :D http://kozteruletfelugyelet.hu/K%C3%B6zter%C3%BCletfel%C3%BCgyel%C5%91k/K%C3%B6zter%C3%BCletfel%C3%BCgyel%C5%91iint%C3%A9zked%C3%A9sek/Szankci%C3%B3k.aspx ezek szerinte a helyszínen kártyás lehetõsgé a fizetésre HA elismerem a tényt, s akkor jogorvoslat nincs... ha nem tudok fizetni kártyával, akkor jöhet a posta csekkel... de mivel nem voltam ott, nincs aláírásom a nyomtatványon, így kuka lesz az egész. bekaphatják. |
csokabi | 11795 | 2014. május 13. 10:19 | Válasz erre: 11791 |
Nem tudom, hogy a tilosban vagy szabálytalanul parkolás minek minõsül, de mérget vehetsz rá, hogy ha Pesten követed el valamelyiket 95%, hogy a Közterület Felügyelet fog megbüntetni (sajnos többszöri tapasztalat). Egyébként sokkal szorgalmasabbak, mint a rendõrök:(
|
csokabi | 11794 | 2014. május 13. 10:16 | Válasz erre: 11790 |
Én közterületest leginkább még csak büntit írni láttam:) Írja nekem a szállítónak és írja a az étteremnek, mert 20 cm-rel kijjebb volt az egyik asztal, mint lehetett volna. Ebben nem vagyok biztos, de szerintem a közterület az önkormányzatnak hajtja a lovét, míg a rendõr az államnak. Mind a kettõ pénzéhes... |
hellboy780917 | 11793 | 2014. május 13. 10:13 | Válasz erre: 11791 |
énsi így tudom, mert sokszor volt, hoyg az ott parkoló autókat a megállni tilos tábla miatt végigpapírozták, de ahol én szoktam állni, ott engem sosem, pedig kétszer is voltam ott úgy hogy vártam jönnek e hozzám is, de mégcsak rám sem néztek.... vagy szóltak oda, hoyg addig menjek el míg oda nem érnek... végeztek a kcosikkal, de felém mégcsak nemis fordultak...
|
hellboy780917 | 11792 | 2014. május 13. 10:11 |
és a leglényegesebbet eddig nem mondtam, a zöld kis szelvényen nincs ott az aláírásom... és a csekk sincs kitöltve rendesen... |
Dodiba | 11791 | 2014. május 13. 10:06 | Válasz erre: 11788 |
Én úgy tudom, hogy közlekedési szabálysértésért csak rendõr büntethet meg.
|
hellboy780917 | 11790 | 2014. május 13. 10:05 | Válasz erre: 11789 |
szia, 1. ok, értem, ez a része zavar a legkevésbé... :) 2, én máshogy tudom, mi a szakterületük, de lehetnek tévesek az infóim, vagy az eddigi tudásom. ;) 3, viszont így nem helyszíni a bírság. meg kellett volna várniuk, ha már tiltott helyen való várakozás a tétel... ettõl fotót még csinálhatnak, arra az estre ha fognám, és eldobnám, elhajtanék. de ugye nem ez volt a szándékom azzal, hoyg ott várakoztam, hátha megjelennek tisztázni pár dolgot. 4, ez a legérdekesebb pont, mert rendszám alapján csak ahhoz férhetnek hozzá, hogy a kocsi melyik céghez tartozik... de se név, hoyg kik a tulajdonsok, se alkalmazottak, se semmi. megtudhatják még a székhelyet, meg levelezési címet... de õk anyósom címére küldték, amit aztán ilyen adatbázisban nem létezik... amúgy meg legyenek felkészítve a helyszínen való kp átvételére, ha már a rendõrök is megteszik bizonyos összegig... |
csokabi | 11789 | 2014. május 13. 09:26 | Válasz erre: 11788 |
Nem vagyok hozzáértõ, de áruszállítóként dolgoztam hosszú éveken át a fõvárosban. Az elsõ kérdésedet helyismeret nélkül nehezen tudom megítélni. Viszont, ha ott 5 méteren belül volt keresztezõdés vagy betorkoló út, akkor jogos a bírság. Akkor is jogos, ha a menetirány szerinti bal oldalon szemben a forgalommal álltál. A KRESZ-ben nincs szokásjog, ha eddig még nem büntettek meg ott, de lehetett volna, akkor csak mázlid volt:) 2. A Közterület Felügyeletet erre találták. Pont az ilyen bírságolás a szakterületük. 3. Ha eltûnik a cetli, akkor sincs baj. Ezért kaptad postán a csekket. A Felügyelet egyébként készített fotókat a parkolásodról és a felhelyezett cetlirõl is. 4. A Közterület Felügyelet nincs felkészítve a helyszíni bírságolás helyszínen történõ készpénz forgalmának, illetve bankkártyás kiegyenlítésének kezelésére. A címet, hogy honnan vették gõzöm sincs... |
hellboy780917 | 11788 | 2014. május 13. 08:35 |
hi all, egy kis segítség kellene, vagy információ, hozzáértõtõl, vagy esetleg rendõrtõl, volt rendõrtõl... :) kaptam a közterület felügyelettõl egy levelet, hogy tilsoban parkoltam, pontosabban várakoztam, mert olyan üzenõfecnit találtam egyszer pár hete az autóm ablakán... nem értettem, mert az indok az volt, hoyg tilos helyen várakozom, ezért meg helyszini bírságolnak a kresz idevonatkozó jogszabály pontjára hivatkozva, miszerint keresztezõdésben parkolok, s ott 5 méteren belül. ami végülis nem tudom, hogy megállja e a helyét, mert ez a gyõri plázánál a tihanyi út felõli parkoló bevezetõ útján volt. de ott nem közvetlen a jobb oldal az elején, hanem ahogy a házak felé van a parkoló, ami zsákutca, azon túl álltam meg a kis házikó elõtt. soha nem volt ebbõl gond, rendõrök többször büntették a jónépet, akik mögöttem voltak, mert ugye ott tilos megállni a tábla egyértelmûen jelzi. de engem sosem. erre most a közterület megtette... nem tudom, de szerintem ez nem minõsül egyrészt keresztezõdésnek. szerintem, de lehet tévedek. ez lenne az elsõ amit tisztázni kellene. a második, hogy közterületes erre a pontra, ha ez megáll, büntethet e egyáltalán a harmadik kérdés, hoyg ha nincs róla fotó, akkor mivan, mert ugye fecnit bárki kiteheti az ablakra bármikor... negyedik, hoyg azt írták a fecnin, hoyg helyszíni bírság, én vártam ott 5 percet, hoyg tisztázzuk, senki nem jött, így elmentem. ellenben tegnap jött levél a cégem nevére, de anyós levelezési címére, a kettõ nem fedi egymást közel távol sem, s benne e levél, a fénymásolata annak a bizonyos fecninek, és egy csekk. szóval ez kimeríti a helyszíni bírságot? hoyg rá pár héttel postán küldenek egy csekket hoyg fizessem be? ráadásul úgy, hogy aza cím ahova postázták az nem köthetõ a cégem se levelezési se székhelyi címéhez... szerintetek? :) |
klimas | 11787 | 2014. május 13. 07:31 | Válasz erre: 11786 |
Sanyi-Sanyi! Már a szemed sem jóóó??? Közelebbi tapasztalatról szóló beszámoló kell, nem barát !!! Teeee.......:)))))
|
tsanyi | 11786 | 2014. május 12. 19:35 | Válasz erre: 11785 |
Közeli barátod?....mert ha igen akkor Neked tényleg van közeli tapasztalatod.:))
|
Ispan | 11785 | 2014. május 12. 19:32 | Válasz erre: 11784 |
Barátom nemrég vett ilyet.Ha gondolod összehozlak vele.
|
klimas | 11784 | 2014. május 12. 18:51 |
Tompecs | 11783 | 2014. május 8. 18:56 | Válasz erre: 11779 |
Esetleg ez is segíthet: http://www.motorcyclespecs.co.za/ |
gaborgyula | 11781 | 2014. május 7. 19:51 | Válasz erre: 11765 |
Ha utazunk akkor mi i7-es 15,6-os DELL Vostro-n dolgozunk (Creo, AutoCAD) ~300.000 HUF Hátránya, hogy dög nehéz. |
classic | 11780 | 2014. május 7. 19:03 | Válasz erre: 11779 |
Baujahr / Fahrgestellnr. Baujahr: 2007- Fahrgestellnr.: Füllmengen Gabelöl pro Holm: 144 MM FÜLLHÖHE Motoröl ohne Filter: 3,0 L SAE 10W-40 Motoröl mit Filter: 3,5 L MIN. API SF Endantriebsöl: Bremsflüssigkeit: DOT 4 Kühlflüssigkeit: 3,25 LITER Betriebsstoff: 19,0 LITER Hubraum: 1255 ccm Zylinder: 4 PS/KW: 98/72 Ventilspiel (Ein): KALT 0,10-0,20 MM Ventilspiel (Aus): KALT 0,20-0,30 MM Leerlaufdrehzahl: 1200 ± 100 U/MIN Vergaserluftschraube: EINSPRITZER Reifendruck (vorn): 2,5 BAR Reifendruck (hinten): 2,9 BAR Zündkerze 1: NGK CR7E Zündkerze 2: NGK CR7EIX Elektrodenabstand: 0,6 MM Standrohr Ø: 43 MM TELEGABEL Ritzel/Kettenrad: 18/43 ZÄHNE Kette/Endantrieb: 118 GLIEDER Látod a választ a kérdésedre benne? |
gabo67 | 11779 | 2014. május 7. 18:17 |
Sziasztok Kéne egy kis segítség, ha valaki tudja honnét tölthetném le a Suzuki bandit 1250 szelep hézag adatokat? Elõre is köszi. |
F2 | 11778 | 2014. május 6. 07:15 | Válasz erre: 11777 |
Ez már nem laptop, mobil munkaállomás :) Tényleg jó a gép, jó áron... A CAD és SW használatához sajnos egy sima nb nem igazán alkalmas most sem és 2006-ban sem volt az. Ez ehhez lett kitalálva. 100-150e egy alap/belépõ nb újonnan, egy 1-2 éves alsó középkategóriás használtan. Ez egy kicsit drágább és fényévek a különbség. Ez már japán tervezés és gyártás, szemben a régi Fujitsu-Siemens Amiloival. Nem véletlenül vásárolta ki a Fujitsu a Siemens-t és szüntette meg a kínai logozott termékeit. Én csak ajánlani tudom, de ez csak az én egyszerû véleményem, vannak itt informatikusok is, akik jobban értenek ehhez... :):):) http://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/Publications/public/ds-CELSIUS-H710_hu.pdf |
Larten | 11777 | 2014. május 5. 20:19 | Válasz erre: 11765 |
Nem vagyok hozzáértõ, de van egy eladó brutál gyors laptopom eladó; Fujitsu Celsius H710 Új ára 660.000 Ft, harmadáért odaadnám. Júliusig még garanciális. Négymagos i7, 256 SSD "vinyó" (nincs benne mozgó alkatrész) 16 GB RAM és egyéb hardver csodákkal felépítve, mint pl. dokkoló rendszer stb... Nem tudom/tudjuk kihasználni. Elsõsorban tervezõi munkára javasolt. http://www.jofogas.hu/budapest/Fujitsu_Celsius_H710_laptop_elado__work_station__15723363.htm |
klimas | 11775 | 2014. május 5. 14:19 | Válasz erre: 11774 |
Nem csak a motorom akksija döglött be, az enyém is!!! )))) A vaterázás nem jó ebben az esetben, túl sok idõ van még a licit vgéig, az ár biztos hogy több lesz...úgyhogy ez legyen felejtõs. |
olika | 11774 | 2014. május 5. 14:02 | Válasz erre: 11773 |
Teccik, csak hogy kerül hozzám? Életemben nem vateráztam még.Lövésem sincs mi, hogy mûködik ott. |
klimas | 11773 | 2014. május 5. 13:58 | Válasz erre: 11761 |
Bedouin | 11771 | 2014. május 5. 11:48 | Válasz erre: 11770 |
Akkor most valamit igen félre értettél. Nem beszéltem 13, illetve 15-ös kijelzõrõl :) I3 azaz i három, illetve I5 azaz i öt gépeket emlegettem. |
László_atya | 11770 | 2014. május 5. 11:22 | Válasz erre: 11769 |
Én biztosan nem dolgoznék 15-ös, pláne 13-as (van ilyen egyáltalán még?) kijelzõn. A CAD amúgysem valami felhasználóbarát vizuál-interfésszel van megáldva, az ember szeme kifolyik néha. Nem a 17-es kijelzõ dobja meg egy noti árát, hanem ha pl 4 giga helyett 8 giga RAM-ot kérsz, vagy 2 magos helyett neked mindenképp 4 magos proci kell, vagy nem elég az 500 gigás vinyó, hanem neked 1 terás kell mindenáron. A grafikus csipról/kártyáról már nem is beszélve. 100-150 ropi tájékán is találhatsz már olyan gépet, amin vigyorogva megy a CAD, meg a többi móka. Szerintem. :) |
Bedouin | 11769 | 2014. május 5. 10:45 |
Na most, az van, hogy ezen nem sokat javít a totál rendszer gyalu sem :) 2006-ban ez egy jó masinának tûnt még, akkor 3k volt az ára. Eleve félre lettem vezetõdve a Fujitsu-val (Laptop.hu), mert nem igazán a megfelelõ gépet ajánlották már akkoriban sem a feladatra :( Eleinte még el ketyegett rajta a Cad, de késõbb elkezdtem használni a Solid Works-öt is és az sokkolja rendesen :D Eleve 800 MHz-es proci és 1 giga ram, szóval ezen nincs mit rendszert karbantartgatni, értem ezalatt, nem hozná a várt eredményt :) Jellemzõen dolgozni szeretnék rajta, soha nem filmezgetek meg ilyesmik. A kérdésem az, hogy elegendõ lenne-e akár egy I5-ös vagy esetleg egy I3-as gép is? Ugyanis az ára sem mindegy :( Az oprendszer egy külön fejezet, mert a windows-t megszoktam, és a linux meg egyéb úrihuncutságokat már nehezen viselném, nem beszélve a dupla rendszerekrõl, attól tartok ilyen esetekben a gép fizikailag nem érné meg a másnapot :) |
Audimania | 11768 | 2014. május 5. 10:06 | Válasz erre: 11765 |
Pü ment, de a #11767-tel egyetértve, egy újratelepítés csodát tehet, és elhalaszthatod a beruházást :)
|
László_atya | 11767 | 2014. május 5. 10:01 |
Viszont ha a jelenlegi Fujitsu-d "lassú, mint a szar", az nem feltétlen azért van, mert az eszköz kezd elromolni hardverszinten. Nagyon sok esetben egy alapos rendszerkarbantartás, vegsõ esetben egy oprendszer és egyéb programcsomag újratelepítés képes ha nem is csodákat tenni, de jelentõsen javítani a helyzeten. Szóval ne hamarkodd el a cserét szerintem, inkább keress egy hozzáértõt, aki elõször szoftveresen helyreteszi a gépet. Akkor derül ki, hogy a hardveresen mi a szitu és van-e szükség cserére egyáltalán.
|
László_atya | 11766 | 2014. május 5. 09:55 | Válasz erre: 11765 |
Ha nyomod AutoCAD-el is, akkor érdemes a 17"-ost választani, természetesen 16:9 (widescreen) kijelzõvel. Csak mondom, hogy amikor CAD-el dogozom, rádugom a notira a 24"-os monitoromat, mert a 17" is kevés néha... :))))) Viszont hogy mennyire mennek pörgõsen a progik, az nem a kijelzõ méretétõl függ, hanem elsõsorban hogy milyen teljesítményû processzor, VGA vezérlõ, és mennyi/milyen RAM van benne. A HDD kapacitása sem mellékes, bár az a teljesítményre csak áttételes módon lehet hatással. Ha már vásárláson gondolkodsz, érdemes eldönteni, hogy milyen szolgáltatásokra lehet szükséged. Wifi alap, de pl hogy hány USB aljzat legyen, tudjon-e Bluetooth kapcsolatot, kell-e HDMI aljzat, satöbbisatöbbi. :) |
Bedouin | 11765 | 2014. május 5. 07:52 |
Segítséget szeretnék kérni hozzáértõktõl! 2006-ban vettem jelenlegi Fujitsu Siemens 17"-os laptopomat és már egyre nyûgösebben mûködik - magyarul lassú mint a szar :) Szeretném lecserélni és nem ragaszkodom a 17"-hoz sem, akár 15,6" is elég lehet. Azt tanácsolták a helyi kocsmában, hogy I7-eset vegyek, mert a fiának I5-öset vett és az nem jó :D Ne most nekem ezek a számok, kb semmit nem mondanak, inkább azt mondanám el mire használom: - irodai alkalmazások (ez mondjuk nem egy extra), - AutoCad, - Solid Works. Ha ezek a progik pörgõsen mennek akkor nekem az már teljesen megfelel. Érdekelne a márka is, illetve hogy mért pont azt. |
klimas | 11764 | 2014. május 2. 20:28 | Válasz erre: 11763 |
Ezt azért kérdezem, mert nem mindegy a fûnyírómotor teljesítménye!!!!!!!!!!
|
gabo67 | 11762 | 2014. május 2. 14:38 | Válasz erre: 11761 |
a fact válogatsz nem mindegy mit tologatsz, legalább megerõsödsz kicsit:))
|
olika | 11761 | 2014. május 2. 14:05 | Válasz erre: 11759 |
Tsanyi! Egyik kedves barátomnak kéne a hétvégi telkére.Elektromos kéne és tologatós :) |
tsanyi | 11760 | 2014. május 2. 12:21 | Válasz erre: 11757 |
Most töltöm rá, de ezen még a 3.1-es ablak van és állandóan megszakad, de most már megforrasztom a kapcsolatot.:))
|
Bedouin | 11759 | 2014. május 2. 12:07 | Válasz erre: 11758 |
Már elkelt :) Viszont érdemes megjegyeznem, hogy minden gépre egyaránt feltehetõ a damilfejen kívül a csillagkés, ütõkés, fûrésztárcsa is. A legtöbb gépet jellemzõen (vagy ki tudja, de több mint a felét biztosan) csillagkéssel árulják és a damilfejet plusszban kell megvenni hozzá :( |
László_atya | 11758 | 2014. május 2. 11:03 |
Egyébként én motoros fûkaszát keresek épp, lehetõleg olyat, aminek nem csak damilos vágófeje van, hanem körkéses is. Bedouin kolléga árul egy igen jófajtát, de az az árkategória sajnos nekem most nem játszik.
|
tsanyi | 11756 | 2014. május 2. 09:40 | Válasz erre: 11754 |
Van egy MTD Briggs motoros fûevõm, igaz nem villanyos, úgy 15 rugóért megválnék tõle, még mûködik bár nem túl szép viszont vág.:) Persze bárkinek eladó aki igényt tartana rá.
|
olika | 11754 | 2014. május 2. 06:38 |
Sziasztok! Most komoly szándékkal írok :))) Eladó fûnyírót keresnék.Ha lehet, akkor elektromosat. Köszönöm! |
olika | 11753 | 2014. április 29. 21:48 | Válasz erre: 11752 |
Nem töltötted le a törés mentesítõ applikációt!! Nagy hiba volt!!! |
kawa550 | 11752 | 2014. április 29. 21:47 | Válasz erre: 11751 |
Ennek azért nézz utána még1x! Az android 4.2.2-es Jelly Bean már támogatja a kardán láncra cserélését, pont ezért rendeltem új telót. Meg mert eltört a régi.....:)))) |
olika | 11751 | 2014. április 29. 21:41 | Válasz erre: 11750 |
A Dolmar nem gyárt láncos fûrészt.Nekik csak kardános kivitel van.Ne bolondítsál! :))
|
kawa550 | 11750 | 2014. április 29. 21:33 | Válasz erre: 11749 |
Igazából nem is stihl van hanem egy Dolmar, amit a Makita gyárt. Lehet hogy akkor abban is van?:)))))))))))
|
olika | 11749 | 2014. április 29. 21:26 | Válasz erre: 11748 |
Vegyél Makitát.Annak van bluetoot-os élezõje.
|
kawa550 | 11748 | 2014. április 29. 21:24 |
Már csak hetek kérdése, de amint megjön az új telóm, egybõl letöltök rá egy fûrészlánc élezõ appot, mert már nagyon unom hogy kézzel kell reszelgetni azt a rohadt stihlt....:)))))))))
|
kawa70 | 11747 | 2014. április 29. 12:42 | Válasz erre: 11742 |
Gondolom le kell pisilni a telefont reggel elsõ vizeleskor........
|
kawa70 | 11746 | 2014. április 29. 12:39 | Válasz erre: 11743 |
Én már jelen esetben ezen se csodálkozom. Ilyen keretek között az is reális lehet. Egy alkalmazást kell csak letölteni hozzá. ......
|
kawa70 | 11745 | 2014. április 29. 12:37 | Válasz erre: 11738 |
Egyébként meg gondold végig mégegyszer a kérdésed. Mert ha ezt megtudjak oldani akkor vagy eleve vízhatlan a telefonod vagy már itt a jövõ és a tér idõ egyenes is görbithetõ lesz hamarosan. Vagy akár e teleportalas is egy alkalmazás letöltésétõl. .......
|
kawa70 | 11744 | 2014. április 29. 12:29 | Válasz erre: 11738 |
Te ezt halál komolyan gondolod? Ugyan mitõl lesz vízhatlan egy alkalmazás letöltésétõl bármilyen fizikai eszköz? Remélem utanna vizbe is nyomod a telefont. A terhessegiteszt is elég elrugaszkodott dolog. Nehogy már egy program megmondja hogy terhes egy nõ. Az más hogy esélye van rá. Az egy sima menszesz naptar. Én nem csodalkozom már azon se hogy megveszik a szivargyujtoba dughato fogyasztás csökkentõ vackot..... |
szsolt | 11742 | 2014. április 29. 12:10 | Válasz erre: 11724 |
Milyen telefonra kellene? A terhességi teszt ha jól mûködik nekem is elküldhetnéd , hogy hol található.... Köszönöm
|
Dodiba | 11741 | 2014. április 29. 10:56 | Válasz erre: 11738 |
Tarts ki és elõbb utóbb megtalálod. :-)) Mi vagyunk a hülyék, hogy nem veszünk komolyan. :-)) |
Hooliboy | 11740 | 2014. április 29. 10:51 | Válasz erre: 11738 |
Szia Zoli! Csak ilyet találtam :-) http://okostelefon.generalmedia.hu/2012/01/12/legyen-minden-telefon-vizhatlan/ Mobilon az Áruházban nem találtam semmit :-( |
olika | 11738 | 2014. április 29. 10:30 |
Segítséget kértem, nem pedig azt,hogy hülyének nézzetek.Terhességi teszt alkalmazást már sikerült letöltenem.most a telefonom vízhatlansága a megoldandó probléma.Van ilyen alkalmazás és én azt keresem.
|
sj66 | 11737 | 2014. április 29. 10:20 |
jézusom. .....le vagyok maradva..... ......ez a mai technika.......... ....ó,én analfabéta... |
pistike76 | 11736 | 2014. április 29. 10:19 | Válasz erre: 11733 |
Johnny! Próbáld meg olyan helyen megkérdezni ,ahol elsõ lámpát políroznak. A Camponában van egy autómosó ,ott políroznak lámpát. |
pistike76 | 11735 | 2014. április 29. 10:13 | Válasz erre: 11734 |
Pont annyi eszetek van amennyi látszik:-))))
|
gabo67 | 11734 | 2014. április 29. 08:32 |
Oli azért a mosolygó jelet tedd ki utána mert a végén tényleg küldenek valami alkalmazást ami jó lesz, ha próbálod a teló vízállóságát én is szeretnék ott lenni, röhögni is szeretek:))))) Viszont nagy okosságot találtam ki, a motorból az olajat átszûröm harisnyán és még jó lesz a fûnyíróba, fûkaszába, na és ha marad az autóba is (dízel) :))) |
johnny | 11733 | 2014. április 29. 08:02 |
Sziasztok! Budapesti vagy Budapest környéki szakit vagy vállalkozást keresek, aki/amely karcos plexi polírozásával foglalkozik és igényes munkát végez. Köszönöm. |
kawa70 | 11730 | 2014. április 29. 07:37 | Válasz erre: 11726 |
Ehhez Te nem értesz. Ez azért sokkal magasabb szintû tudást követel meg, mint holmi vasdarabok össze baszkurálása :)))
|
kawa70 | 11728 | 2014. április 29. 07:29 | Válasz erre: 11724 |
Csak olyat tudok amitõl lángálló lesz a telefonod....... egyszer volt egy ütésálló alkalmazás telepitve de sajnos akkor meg a fülemet nyomta telefonálás közben.... |
Dodiba | 11727 | 2014. április 29. 07:22 | Válasz erre: 11726 |
Le vagyunk mi maradva Bedu. :-)) Manapság már létezik virtuális szigetelés. :-)) |
Bedouin | 11726 | 2014. április 29. 07:21 | Válasz erre: 11724 |
Ez most vicc ugye? :)))) Szoftver fogja a mechanikai tömítés szerepét ellátni? Itt azért a ráolvasás nem számít :))) |
olika | 11724 | 2014. április 29. 07:11 |
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.Létezik egy alkalmazás okos telefonra,amit ha letöltök a készülék vízálló lesz.Ezt az alkalmazást keresem. Köszönöm! |
TTné | 11723 | 2014. április 26. 16:30 |
Kedves lányok, fiúk! :) Szeretném megkérni azokat az emberkéket, akik részt vettek az Olika féle motoros felvonuláson, és fényképeket, videókat készítettek, juttassák el hozzám. Bár én is sokat fotóztam, de mindenkirõl nem sikerült képet készítenem, volt aki kereste magát, de nálam nem találta meg. Várom akár a facebookos linkeket, vagy picasát, vagy más lelõhelyeket, ahol képek találhatóak. Az e-mailemre is jöhetnek képek. timkutiborne@gmail.com Elõre is köszönöm! TTné Piros |
gencsydani | 11722 | 2014. április 22. 14:15 |
Tud esetleg valaki ajánlani olyan szakembert, aki megbízható minõségben képes (és hajlandó) megtekercselni egy generátor állórészt? Elsõsorban Budapest és környéke lenne érdekes, de bármilyen megoldás szóba jöhet... |
TIZ | 11719 | 2014. április 21. 22:09 |
Hölgyek, urak: segítséget szeretnék kérni. Most vettem észre hogy a doboztartó konzol mindkét oldalán eltört a fül, lötyög az egész mint "majom farkán a stanyicli" ahogy nagyanyám szokta volt mondani. Van tippetek olyan lakatosra Bp.-en vagy a közelében aki bevállalná hogy új (és nyilván masszívabb) fület hegeszt a tartóra? |
Rudo | 11718 | 2014. április 21. 22:07 | Válasz erre: 11717 |
Én úgy értelmeztem az írásod,hogy vettél (veszel) egy motort amihez van egy külföldi kivont forgalmi és egy adásvételi. Na erre igaz #11715 . |
1Laciapu | 11717 | 2014. április 21. 20:44 |
Valamelyik ezzel foglalkozó oldalon a tájékoztatóban azt olvastam, hogy behozatalkor az NKH ad egy mûszaki adatlapot, ami 6 hónapig érvényes. Akkor ilyen nincs? Vagy ezt is akkor kérem, amikor akarom?
|