| Ispan | 10712 | 2013. március 10. 21:04 |
|
Sziasztok! Van valakinek ismeretsége garanciális Samsung fényképezõgép javítással foglalkozó céggel. Még garanciális lenne a lelkem de nem ártana egy kis támogatás. |
| Dodiba | 10711 | 2013. március 10. 20:50 | Válasz erre: 10710 |
|
Az a gond, hogy sok képrõl van szó. Ezért akarom én megoldani. |
| BubbleBoy | 10710 | 2013. március 10. 20:39 | Válasz erre: 10709 |
|
ha olyan a kép, küld át nekem, és megnézem, ha olyan,kiszedem neked
|
| Dodiba | 10709 | 2013. március 10. 20:37 | Válasz erre: 10708 |
|
CS4 Próbaváltozatát letöltöttem, de nem találom hogy kell.
|
| Macko | 10705 | 2013. március 10. 07:44 | Válasz erre: 10703 |
|
Mi ennél kicsit többet fizetünk, igaz, a vezetékes telefonról minden belföldi vonalast ingyen hívunk. A net néha ingadozik, de a TV például nagyon jó. És tény, hogy a hármas elõfizetésre nagyon komoly az engedmény. Szóval mi összességében elégedettek vagyunk a T-Home-mal. Fõleg, hogy az utcánkban más szolgáltató nincs is. :-) |
| qqriq64 | 10704 | 2013. március 9. 23:36 | Válasz erre: 10703 |
|
Köszi Neked is. Elmondom a Lányomnak mit írtatok és majd eldönti. |
| Ispan | 10703 | 2013. március 9. 23:30 | Válasz erre: 10696 |
|
Szia! Nekem már a harmadik éve megy ez a hármas triumvirátus. Idén duplájára nõtt az internet sebessége, 5 helyett 10 mbit/sec. A Tv 56 csatornával Sat-on jön.Mindent õk adtak. Valóban a hármas kedvezménnye lsokkal kedvezõbb. Kedv. nélkül 17000 Kedv.-vel 8580 ft. Hûség kedv: 3215 ft T-Home kedv : 5198 ft Általában 8-9 között fizetek havonta,minimális telefon használattal |
| kawa70 | 10701 | 2013. március 9. 22:51 | Válasz erre: 10700 |
|
Asszem 8500 de ha gondolod holnap megkérdezem. Illetve van valami akció arra is, ha mindhármat rendeled a telefon ingyen lesz talán.
|
| qqriq64 | 10700 | 2013. március 9. 22:33 |
|
Köszi a válaszokat. Most kötötték át optikai kábelre. Igazából nem tudom mit javasoljak Neki mert a Tv 24 éve megy az Electrokonfort kábeltévés szolgáltatótól abszolút hiba nélkül. Egyszer volt hogy az ónos esõ leszakította a vezetéket még aznap estére megcsinálták. 3500Ft a kábeltévé a telefon a nettel együtt 6000. Nem tudom a három együtt a T-mobilnál mennyi lenne. |
| kawa70 | 10699 | 2013. március 9. 21:26 | Válasz erre: 10696 |
|
Attól függ......Mármint milyen a terület ellátottsága. Ha optikán megy minden vagy legalábbis nem egy agyon PCM-ezett vonalason akkor jó. Egyéb esetben nem. De mivel azt irtad már van net meg telefon, és ha az hibátlan akkor minden további nélkül, ugyanis a T-com agyon kedvezményezi azokat akik mindháromra elõfizetnek. A tv-vel meg mi baj lehet ha a net jó. Mostanság meg nagyon jó akciókat találnak ki, ezért én csak sajnálom hogy nem férek hozzá :)) Ismerõsöm dolgozik benne, szoktunk beszélni ezekrõl. Nem rossz, én javaslom neki. |
| KawaÉvi | 10698 | 2013. március 9. 19:36 | Válasz erre: 10696 |
|
Tehát ha Õ meg van elégedve a T-csoport szolgáltatásával, belevághat a tv elõfizetésbe is, az ügyfélszolgálaton biztos ajánlanak egy számára kedvezõ, és az igényeinek megfelelõ összeállítást/díjcsomagot. Én személy szerint nem akarnék annyira velük semmiféle függõséget (a legtöbb elõfizetést hûségidõ köti).
|
| KawaÉvi | 10697 | 2013. március 9. 19:32 | Válasz erre: 10696 |
|
A lányoddal azonos elõfizetésben vagyunk (még a mobiltelefonunk is T-csoportos). Sokszor gondolkoztam el, hogy a tv elõfizetést is hozzácsapom a telefon és net elõfizetéshez (legyen egy helyen), de nem vagyok túlságosan megelégedve a T-com szolgáltatásával. Jártunk már úgy, hogy egy teljes hétig nem volt se net se vezetékes telefon szolgáltatásunk. Kérdésünkre azt válaszolták, hogy "valaki" a rendszerben azt rögzítette, hogy meg akarjuk szüntetni az elõfizetést, pedig csak díjcsomagot módosítottunk. Kértem, hogy mutassák már be azt az írást vagy hanganyagot (mert állítólag minden beszélgetést rögzítenek), amiben ezt kértük, de nem tudtak ilyet - persze hogy nem! De sok apró ehhez hasonló nehézség bosszant minket velük kapcsolatban. A szüleimnek Digi elõfizetéssel megy mindez. Ha lehet, az még gyengébb minõség. Õket néha napokig nem lehet hívni a vezetékes telefonon, pedig náluk a telefonbúgás azt jelzi minden oké. Tehát a két rossz közül a T-csoportos a kevésbé rossz. |
| qqriq64 | 10696 | 2013. március 9. 16:23 |
|
Sziasztok. Kinek mi a tapasztalata a T-mobil internet-telefon-Tv komboról? A lányomnak otthon van T-mobilos internet meg telefon elõfizetése és kérdezte hogy hozzá vegye e a tv-t is vagy ne. Van kábeltévé ami abszolút jó soha semmi baj vele de megígértem neki hogy utánaérdeklõdök hogy milyen a T-mobil. Ha valakinek van ossza meg a tapasztalatát. Köszi. |
| TomRed | 10694 | 2013. március 9. 13:33 | Válasz erre: 10693 |
|
Talán kisti lehetett, õt megtalálod az itteni taglistán.
|
| Games | 10693 | 2013. március 9. 00:18 |
|
Sziasztok! Kellene egy kontakt a Honda Dream-hez, valakivel leveleztem régebben, de szégyenszemre már nem találom... Jöhet az infó privátban is. Elõre is köszönöm a segítséget.
|
| PyRo666 | 10692 | 2013. március 7. 11:44 | Válasz erre: 10690 |
|
Értem, más topicocat nem néztem mivel itt elindult a tanácsadás, de akkor ha ilyesmi gondolatom van akkor oda fogok írni, köszi, hogy szóltál :) Egyébként most , hogy nézegetem a transalp.hu-t egyre szimpatikusabb ez a vas is :), akkor én ennyi voltam ebben a topicban, köszönöm mindenkinek a hasznos infokat amiket megosztott velem. További szép napot és jó motorozást nektek :) |
| TomRed | 10691 | 2013. március 7. 11:23 | Válasz erre: 10688 |
|
PyRo666: Átmásoltam az elõzõ válaszomat a Motorvásárlás kezdõknek! topicba, célszerûbb lenne ott folytatni a társalgást a témáról.
|
| TomRed | 10690 | 2013. március 7. 11:09 | Válasz erre: 10679 |
|
"...imádom a motorokat, azon belül leginkább a choppereket és a cross mocikat, mindenképpen motorozni szeretnék annyira érzem, hogy nekem ez kell, célom pedig az, hogy egy jó chopper szép bõr táskákkal stb ahogy kell :) és többed magammal ha anyagilag is engedi a helyzetem késõbb bejárni Észak Európát..." Szerintem te pontosabban az enduro fajtájú motorokra gondoltál, nem a bokorugró cross motorokra. A magyar utakon, amelyeken bármelyik kanyarban lehet egy szép gödör a legpraktikusabb és legbiztonságosabb az enduro motor. Ezért használom mostanában leginkább a Transalpomat. Itt van egy szép eladó példány: http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/honda_transalp-5927418 Mivel Nyugat-Európában -ahol több pénzük van az embereknek- túlnyomó részt jók az utak, ezért a Honda tavaly leállt a Transalp gyártásával. Ez egyesek szerint rossz hír, így most talán valamivel olcsóbban lehet hozzájutni egy jó géphez. Ugyanakkor várhatóan hasonlóan legendás motorrá fog válni, mint az Africa Twin. A Transalp korábbi, 600-as verziója is igen jól bevált motor, sok tapasztalatunk van a típusról: http://transalp.hu PS: A bõrtáska nem zárható és nem vízálló! :) |
| PyRo666 | 10689 | 2013. március 7. 11:03 |
|
Most nézem, ami neked van na az sem semmi :O nagyon szép és ha jól látom az azért már egy nagyobb testû gép? :)
|
| PyRo666 | 10688 | 2013. március 7. 11:01 |
|
Nagyon tetszenek, na majd gyõzzem eldönteni :), csak az a baj, hogy Május, Június elõtt nem nagyon lesz pénzem rá, csak a jogsira :S
|
| Bubó Doki | 10687 | 2013. március 7. 10:42 |
|
Inkább ezek: http://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/kawasaki_en_500-6240467 http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/honda_cx_500_c-6613206 http://www.hasznaltauto.hu/motor/yamaha/yamaha_xv_750_virago_xv_750_nevre_irva-6615769 Jó lesz, ha sietsz a vásárlással, mert a jó állapotú motorok hamar elfogynak, és csak a dzsuva marad....... |
| PyRo666 | 10686 | 2013. március 7. 10:06 |
|
Róla valaki vélemény, esetleg? :) http://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/kawasaki_ltd-5643523 |
| tsanyi | 10684 | 2013. március 7. 07:59 | Válasz erre: 10683 |
|
Elég lett volna a 125-ös MZ is ha ez volt a cél....:))
|
| olika | 10683 | 2013. március 7. 07:44 | Válasz erre: 10682 |
|
Nem szép látvány látni egy pici motort, felpakolva vissza gurulni a Mátrába.Én mikor vettem a motoromat elsõdleges szempont volt,hogy ha megyek a Mátrába fel,akkor legyen benne annyi erõ,hogy ne guruljak vissza.
|
| Bubó Doki | 10682 | 2013. március 7. 07:38 |
|
Ha beleszólhatok: A kicsit korosabb chopperek között keresgélj, a kettõötvenes csak kezdésnek jó, egy év után majd el akarod adni, mert a hosszú túrákat felpakolva nehezen fogja bírni. Ezek régi, de kiforrott konstrukciók, és bírják a gyûrõdést: Kawa: LTD450, 400, Z440, EN400, 500 Suzu: GS 400, 450 Honda: VT500, CM 400T, 450, CX500C Yamaha: XV500, SR500 Ezek elérhetõ árú motorok, átlagban 500 e. ft körül. Fotók az interneten. |
| PyRo666 | 10681 | 2013. március 7. 05:57 |
|
Ez is nagyon ott van :) egyébként ilyesmi stílusút elérhetõ árút, tud valaki ajánlani? Igazából ezek legalább is így képen már nem tûnnek olyan pici motornak :) jó tudom, nyilván egy ilyenig hosszú az út :) http://wallpaper-million.com/download/Kawasaki-chopper-motorcycle-wallpaper_3471.html |
| PyRo666 | 10679 | 2013. március 7. 04:41 |
|
Megnéztem a linkeket, megmondom õszintén szép és jó is igazából semmi kivetni valót nem találok benne, csak valahogy nem tudom magam elképzelni rajta :S és mi a véleményetek errõl oké ez elsõnek lehet nagy ccm bár páran írtátok, hogy 500-600 sem vészes, de pl ez a Honda is kicsi lenne, élõben spec. ezt a típust még nem láttam :S, http://www.youtube.com/watch?v=KBtCjOEA9Qs, viszont gyönyörû. Am most meg ami az álmom úgymond, bár ez sajnos sztem megmarad annak az ez a gyönyörûség, http://hackbikeriding.files.wordpress.com/2009/08/harley_davidson_fat_boy_india.jpg Chopperbõl igazából azokat én nem is nagyon szeretem amiknél nagyon lent kell ülni és a kormányt meg feltett kézzel kell fogni ink ez a típus tetszik mint ez a Honda meg a Harley amit linkeltem, remélem behozza a linkeket :) Akkor elmondom kerek perec mi az elképzelésem, imádom a motorokat, azon belül leginkább a choppereket és a cross mocikat, mindenképpen motorozni szeretnék annyira érzem, hogy nekem ez kell, célom pedig az, hogy egy jó chopper szép bõr táskákkal stb ahogy kell :) és többed magammal ha anyagilag is engedi a helyzetem késõbb bejárni Észak Európát :) fel egészen a Svéd rockfesztiválig és hasonló dolgokról ábrándozom :D, nagyjából most már kezditek átlátni, a stílus irányzatomat és tényleg nagyon jó lehet a GS 500 de nem az én világom :S, de az infokat mindenképpen köszönöm, nagyon sokat segítetek és örülök, hogy vannak még ilyen normális közösségek mint a motorosoké, hogy az újakat és a leendõ motoros kollégákat segítik és nem a lekezelés és lenézés megy mint oly sok más helyen sajnos. |
| TomRed | 10678 | 2013. március 6. 22:58 | Válasz erre: 10672 |
|
Azt javaslom neked, hogy ezt a chopper stílus irányzatot gondold végig még egyszer, mivel a te méreteidhez egész egyszerûen kényelmetlen lesz egy hosszabb kiránduláson a gép. Ugyanis az alacsony, kevés fészkelõdési lehetõséget nyújtó ülés, általában elõre nyújtott láb és fentebb álló kormány egy magasabb embernek nem nyújt ideális üléspozíciót. (Én is 190 cm magas vagyok.) Ezért mindenképpen próbálj ki egy choppert, hogyan tudsz elhelyezkedni rajta, majd utána például egy Suzuki GS500-ast, amit már itt többen javasoltak: http://totalbike.hu/tesztek/gs500/ , http://www.motorrevu.hu/motorteszt/suzuki_gs_500_olvasoi_teszt és http://totalbike.hu/tesztek/gs500f/ |
| kisfeher74 | 10676 | 2013. március 6. 21:52 |
|
Kedves leendõ motoros barátom! Én egy 350-es Jáwán kezdtem nagymotoros pályámat, súlyához hozzá lehetett szokni.Keresztapám kivitt egy elhagyott üzemi útra, aztán neki engedett, hogy húzzam neki ahogy akarom, sikerült. Nagyon jól esett. Most egy Suzuki GZ-250 Maraudert nyúzok, idestova 6 éve, nagyobb gond nélkül. Csak ajánlani tudom minden kezdõnek és újra kezdõnek. Kicsi pénzbõl fenn tartható,3,5l/ 100Km, hosszú (500 Km) úton sem fárad el a lábad, mint a sport motorosoknak, és szerintem nem olyan csúnya. |
| pandamaci | 10674 | 2013. március 6. 18:10 | Válasz erre: 10668 |
|
�94 es motorban azért nem 20 ezer km van... Ha csopper is ,évente átlag reálisan 5-6 ezer azért belemegy , ha ,,áll,, meg évi 2-3 ezret számolhatsz :)) . Ha meg 600 ezerért 10 evnél fiatalabbat akarsz, azt hyosung gv, kewway (virago?másolat) néven keresd. Virago méretre sem tul nagy ,legalább egy szalonban ülj rá. gs500 suzuki össz használati értékben lehet hogy többet ér, meg könnyebb is vele menni, csak lehet szemednek nem olyan szép:) Na - válasssszzz... |
| tsanyi | 10673 | 2013. március 6. 08:58 | Válasz erre: 10672 |
|
Ennyi péznért nagyon jó GS500-at vagy Kawa R5-öt kaphatsz és azokkal nem lenne semmi bajod...nem ugranak ki alólad, nem nehezek, de azért elbírnak akármit is akarsz......még a 250 is kevés szerintem.....mindenképp hosszabb távon próbálj ki egy 250-est mielõtt megveszed lehetõleg dombos vidéken...
|
| PyRo666 | 10672 | 2013. március 6. 08:32 | Válasz erre: 10670 |
|
Igen ezt a hasonlatot kapom én is :D, és tény, hogy nem úgy akarok kinézni a motoron mint az a bizonyos majom xD ha már motorozok legyen is rajta egy kinézetem pláne mivel choppert szeretnék és hozzáteszem, hogy stílus irányzatban is az áll közelebb hozzám öltözködés stb, szóval minden áron hülyét én sem akarok csinálni magamból :D
|
| PyRo666 | 10671 | 2013. március 6. 08:28 |
|
Hali! Igazából most még csak nézegetem õket, a pénz csak olyan május körül lesz meg a motorra, elõtte még a jogsit megcsinálom áprilisban, de azért köszönöm, az infot. Ha esetleg akkor is esedékes, akk majd felkutatlak itt a fórumon és akkor hátha :)
|
| Tiger | 10670 | 2013. március 6. 08:28 | Válasz erre: 10669 |
|
Bocs,de ehhez a súlyhoz,mérethez az kicsi,gyenge és karcsú lesz:-(Zsákutca,kifejezetten a majom és köszörûkõ esete:-)Nem támadni akartam az ötletedet,csak a kétségemet fejezem ki.Sokan megbánták már itt a hasonlóan rossz motorválasztást.Robusztusabb felépítésû gépet kell keresni,még a 250 kcm se olyan nagy gond,mint a Virago szilfidsége:-(
|
| KuksiXJ900 | 10669 | 2013. március 6. 08:03 | Válasz erre: 10668 |
|
Szia!Egyik ismerõsöm tavaly árult egy 250-es virgácsot,asszem õ az elsõ tulajdonosa.Kérdezzem meg hogy megvan-e és mennyi,mikori?
|
| PyRo666 | 10668 | 2013. március 6. 07:43 |
|
Na igen azért mindenképpen ez is szempont, hogy pl emelkedõn ne köpje ki a lelkét szegény motor:S, most nézegettem Kawa choppereket is azok eddig kimaradtak, anno Kawakból amik nagyon bejöttek a túra motorok. Igazából elsõre ami anyagilag is belefér és nem is akarok elsõ motorra többet áldozni az max. 600 ezer, de az a nagyon max :S, hasznaltauto.hu-n és hasznaltmotor.hu-n nézelõdök mást nem nagyon ismerek, viszont errõl jut eszembe, pl van egy 94´-s moci.... és 24-36 ezer km van benne, na ez az amit még nem nagyon tudok, hogy kocsinál azért más a beletett km... már mint motoroknál gondolom 94´-s motornál ez a 20-on 30e km abszolút jó nem? A másik, hogy külföldi okmányost megéri venni vagy ott nagyobb a kockázata, hogy rába...k :S mert pl megveszem külföldi okmányokkkal 300-350-ért mire átíratom stb gondolom motornál sem egy olcsó mulatság, de pl sok kocsi amit kintrõl hoztak mûszakilag viszont sokszor jobb állapotú mint amiket ugye itt talál az ember... nah mind1 nem akarok hülyeségeket írni, csak ilyenek is járnak a fejemben... és nem árt ha kimûvelem magam ezen a téren is mielõtt megveszem az elsõ motoromat majd. :)
|
| tsanyi | 10667 | 2013. március 6. 05:59 | Válasz erre: 10666 |
|
Nem irtad eddig, hogy ekkora vagy:)).....a 125-os 4 utemu el sem indulnat veled..:)
|
| PyRo666 | 10666 | 2013. március 6. 03:57 |
|
Nos ismételten köszönöm a válaszokat, a magasságom 192 cm, súlyom 100-110 között mozog most. Akkor maradok sztem egy 250-nél, anyagilag meg sajnos nem engedhetem meg a komolyabb vasakat, de elsõre nem is látom sok értelmét. Köszönöm mindenkinek a válaszát, tényleg sokat segítettetek, most már letisztult jó pár dolog. :)
|
| KuksiXJ900 | 10665 | 2013. március 5. 21:59 | Válasz erre: 10664 |
|
Teljesen jól írtad le.Én 2 éve raktam le a korlátlant,sunnyogó 125-ös Aprilia Tuaregrõl ültem fel egy Xj900-ra.Helyén kell kezelni a dolgokat és nincs gond.
|
| Deaka | 10664 | 2013. március 5. 21:38 |
|
Az elõttem szólók véleményét én is osztom, rutinos motorosok, nekem is sokat segítettek néhány dologban pár éve, mikor én kezdtem motorozni. Írtad, hogy nem vagy kis darab, de pontosan nem írtad, hogy a magasságodra, vagy a súlyodra gondolsz. Ha magas vagy, akkor a kis motor kényelmetlen, és kellemetlen (hülyén nézel ki rajta) is lehet, ha nem a pillangó súlyú emberek közé tartozol, akkor a kis köbcentis motor gyenge is lehet, pláne ha nem egyedül akarsz motorozni, és nem csak az alföldön. Hogy melyik kategóriára vizsgázz..., ha van lehetõséged, akkor a korlátlant tedd le, hiszen 1-2 év alatt elérsz oda, hogy nagy köbcentis motorra ülj, akkor már nem lesz gond rá. Az is igaz, hogy ha anyagilag megengedheted, akkor kihagyhatod a 125-250-es motorokat, és kezdhetsz egy 5-600-as motorral is. Ez a kategória nagy köbcentivel sem a vadállat motorok közé tartozik, bár a nagyobb motor nagyobb súllyal is jár, de mint írtad nem vagy kis darab, akkor megbirkózol egy nehezebb géppel is. Én 2008-ban kezdtem motorozni, teljesen kezdõként, és egy VL800-ra ültem kezdésnek. Ha tiszteletben tartod a motor erejét, súlyát, és nem akarod meghazuttolni a fizikát, tehát kellõ komolysággal motorozol, akkor nem lesz baj, nagyobb géppel sem. Üdv a hibbantak között!
|
| tsanyi | 10663 | 2013. március 5. 20:38 | Válasz erre: 10662 |
|
A típus már mindegy, az állapot a lényeg mert amúgy mind jók....az elõttem szólók meg elmondták a lényeget.
|
| PyRo666 | 10662 | 2013. március 5. 20:36 | Válasz erre: 10661 |
|
Nagyon köszi a tanácsokat, végre valaki aki részletesen is leírta a dolgokat, akkor ezeket megfogadom és köszönöm még1x. :) Akk marad a 250-s sztem :) és már csak egy kérdés Honda vagy Yamaha ? :)
|
| Larten | 10661 | 2013. március 5. 20:07 | Válasz erre: 10657 |
|
A vezetés technikára való jelentkezéskor is kell egy alapszint, máskülönben kidobott pénz. A 125 ccm jó választás kezdeni, ha kinõtted kisebb veszteséggel túladsz rajta. (pizzások futárok miatt keresettek) Nem villognak le evvel, én is jártam Hon.125CG-vel 2 évet, mozgékony a városban, elõvárosban. Nem kell rögtön 2-300 kg-mal birkóznod kezdõként így nem megy el a kedved és nem csinálsz magadnak komoly anyagi károkat. Chopperben ne vegyél 125 ccm-t, ott 250 a kezdõ szint. Ezt el is lehet adni ha kinövöd. Nem beszélve a 3 literes fogyasztásáról. Ezek még kezes bárányok még egy kezdõnek is, hamarabb ráérzel a motor kezelésére. És majd ezután jöhet egy komolyabb vas. De egyet ne felejts; a gázt minden hülye tudja húzni, de te mindig csak annyira húzd, hogy képességeid szerint bármikor meg tudj állni. Széles utat, jó motorozást. |
| rosejblee | 10660 | 2013. március 5. 19:47 | Válasz erre: 10657 |
|
Chopperbõl vehetsz amekkorát a tárcád elbír,úgyis gyengébb lesz mint amin tanulsz.Csak magad szopatod a 125sel.De a te döntésed.:)
|
| PyRo666 | 10659 | 2013. március 5. 18:47 |
|
Nem csak városi közlekedésre, hanem pl. nyáron Velencei tó, Balaton ilyenek, de értem, akk kezdésnek is jó egy nagyobb :). Az esõ nem zavar és az egyéb ilyen tényezõk, szóval igen mindenképpen erõltetni akarom :P :D
|
| pandamaci | 10658 | 2013. március 5. 18:26 | Válasz erre: 10657 |
|
A kérdés az, mire szeretnéd használni az a kis choppert...Szép is jó is, városi közlekedésre meg is fog felelni. Ha esetleg országuti motorozásra, 1-2 száz km es túrákra is gondolsz, és nem akarod hogy egy IFA is levillogtassaon az útról, kezdõként is vehetsz 250 v 535 öt. Persze ha mindenáron erõltetni akarod a motorozást.. Fúj a szél rajta, eshet az esõ, öltözködés, ááá sz..r az egész :) |
| PyRo666 | 10657 | 2013. március 5. 17:12 |
|
Hali! Remélem jó topicba írok :). Elõre jelzem, hogy én idén ugrok fejest a motorozásba :) amire már pár éve készülök, de most végre irány a jogsi stb stb :). Abban kérném a tanácsotokat, hogy érdemes e az A korlátlant megcsinálnom egybõl, már csak azért is ezen gondolkozom mert 25 éves vagyok és ha már így a korhatár nem gond miért ne, másrészt arra is gondoltam, hogy akkor ha megvan a jogsi elsõ motornak valamilyen Yamaha choppert vennék 125 cm3-et, mindenképpen chopper típust szeretnék azokért vagyok oda :), a lényeg, hogy szeretném ha pár tanácsot tudnátok adni, mert az én környezetemben sajnos igazi motoros nincs :S mond nekem mindenki mindent, aztán ezért gondoltam arra, hogy keresek egy motoros fórumot ahol hátha tudnak segíteni ezekben, pár hasznos tanáccsal. Egyik ismerõsöm pl. azt mondta miért nem veszek nagyobb motort mert egy 125-ön elég hülyén fogok kinézni mivel nem vagyok egy kis darab ember....., de mivel elsõ motorról van szó én ezért gondoltam erre...amíg motoron is majd megszokom a forgalmat stb, kocsit már 6 éve vezetek, de gondolom ez majd teljesen más lesz :). Az is érdekelne, hogy mire érdemes használt motor vásárlásakor nagyon oda figyelni? Még az is érdekelne, hogy jogsi után érdemes e energiát és idõt belefektetni ezekbe a vezetéstechnikai órákba amiket ugye külön lehet venni. Segítségeteket elõre is köszönöm! Üdv! |
| Tiger | 10655 | 2013. március 5. 07:40 |
|
Itt is próbálkozom,mert ez az olvasottabb topic:-)Elnézést csak szorít az idõ és késõn eszméltünk: Hozzáértõk segítségét,tanácsait várom.Keresek 150/80 R16 ill.200/60 R16 méretû gumikat Kawasaki VN 2000 cruiserre.A szempontok:minõség,ár-érték arány(ezt soha nem tudom mi pontosan,de legyen olcsó is!:))és a beszerzési hely,forrás.(ezt akár pü-ben,hogy ne érje szó a ház elejét).Ha mindez még az Évadnyitóra fel is kerülhetne a motorra,az külön öröm lenne:-)Köszönöm elõre is. |
| klimas | 10654 | 2013. március 4. 19:55 | Válasz erre: 10648 |
|
Köszönöm Neked is a segítséget, szerencsére nincs komoly baj , csak a Suzukis betegség...)))) Ugyanis ha hosszú idõre behúzva van a kézifék, a hátsó dobfék hézagállítója elfelejtkezik magáról és visszaengedi a betéteket alaphelyzetbe. Mégegyszer köszi , szerdán megnézi a doktorbácsi és meggyógyítja. |
| rosejblee | 10653 | 2013. március 4. 15:44 | Válasz erre: 10651 |
|
És mit csinálsz vele,gurítod?Vagy jó a tábla is?:)
|
| opesz | 10652 | 2013. március 4. 13:13 | Válasz erre: 10649 |
|
Hello! A Heidenau gumiról csak jót tudok... Én neten rendeltem, pontosan kihozták, amikorra ígérték... És a gumisnál volt a meglepi, ugyanis az elsõ kerékre eddig 55g súlyt tettek a Michelin gumival, most pedig 1 gramm sem kellett rá, hibátlan volt... Azóta 1 szezont mentem vele, semmi veszedelmes használattal (túrázás, városban mászkálás)... Én ajánlom, ha veszek hátsó gumit, az is ez a gyártó terméke lesz... |
| Dokypapa | 10651 | 2013. március 4. 09:12 |
|
Lenne egy furcsa kérésem, hátha. 3-4 vagy 5 vas lemezbõl kellene nekem egy 50-50 kocka. Ha valakinek lenne , akár rozsdás is , jelezze nekem telún köszi |
| whisky71 | 10650 | 2013. március 3. 21:50 | Válasz erre: 10649 |
|
A Heidenauról nem tudok nyilatkozni, az M0moto.hu-ra hétfõn (02.25.) regisztráltam és rendeltem variátorgörgõt és csúszkát, gondolván, hogy hétvégén összerakjuk a gépet. Szerdán telefonáltam, görgõ van, csúszka egyelõre nincs, de majd szólnak. Csütörtökön semmi. Pénteken 10 körül telefon. Csúszka nincs, de visszaszólnak, hogy a görgõt elhozták-e a nagykerbõl. Kb. három óra múlva én telefonáltam, hogy mi van. Kiderült, hogy mivel csúszka nem volt, nem hozták el a görgõket sem. No comment. Üdv: W. |
| Sasa53 | 10649 | 2013. március 3. 20:01 |
|
Hali! Szeretném kikérni a véleményeteket a Heidenau márkájú Német gumiról, ill. az M0moto.hu webshopról. Van-e valakinek ezekkel kacsolatban tapasztalata. Köszi. |
| pandamaci | 10648 | 2013. március 3. 19:05 | Válasz erre: 10642 |
|
Ha valóban nem folyik(egérrágás) sehol a fékrendszer: 7-8 éves , napi használatban lévõ ignicek lazán mennek a gyári fékolajjal..bár 2 évente illene cserélni , még ha felforralni itthon nem is tudod. A sok lekopott gumigyûrû maradvány-retek leülhet az aljára,és abs-be.. Féléveket álló (kevés kmes) autónál ez esélyes. Meg az is ha esetleg behuzott kézifékkel elotte megforrt a fékolaj, levegõsödott.Ha 10perc alatt leveszed a 2 hátsó dobot rögton látod mi újság. Sokat álló, keveset futott agyonmosott suzukikon be tud ragadni a hátsó kerékfékhenger dugattyúja, ill az elsõ féknyereg.Ettõl csak akkor lesz puha a fék, ha sokat mennek vele-túlmelegedve. Fõfékhenger vagy abs egység tipushibájuk nincs -ha ez lett volna a kérdés. Ja meg egyet tudok aki ,,szorgalomból,, motorolajjal töltött után a fékbe,mert kevesellte meddig van , az is be. b ..szott neki.. |
| ekowob | 10647 | 2013. március 3. 16:47 | Válasz erre: 10646 |
|
Keresd itt a tagok között Classic szaktársat: http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=member&mid=1791&session_id=SESSION_ID |
| TPBalaton | 10646 | 2013. március 3. 16:23 |
|
Sziasztok XR125L-ünk hátsó rugóstagjából folyik az olaj. felújításra gondoltam. Tudtok-e olyan mûhelyt,ahol JÓL +tudják csinálni? Tapasztalatokat várnék a különféle mûhelyek produkciójáról. Errõl a mûhelyrõl valakinek tapasztalata van-e??? http://teleszkopszerviz.info/node/4 |
| Games | 10645 | 2013. március 3. 13:51 | Válasz erre: 10644 |
|
Hátul dob vagy tárcsa? HA dob akkor van egy utánaállító, ami fékbetét kopását korrigálja. HA az elenged, a fékbetétek jobban hátrajönnek, és a fékpedál útja megnõ. Ellenõrzése: húzd be a kéziféket addig amíg pont nem fog, és nézd meg a második fékezésnél hogy viselkedik a fékpedál.
|
| klimas | 10644 | 2013. március 3. 13:27 | Válasz erre: 10643 |
|
Folyást sehol nem tapasztaltam, a fékolaj tartály normál szinten van ! Pár km-t mentem vele délelõtt, nincs változás a szintben! A kéziféken állítottam, de akkor is mélyre süllyed a pedál! Fel lehet pumpálni többé-kevésbé, de olyan nyúlós marad. Amit elfelejtettem, a fék ABS-s. A hibalámpa nem jelez. Nem merem elengedni az öregemet így. Lehet hogy valami aprócska szelep leragadt? |
| Games | 10643 | 2013. március 3. 13:08 | Válasz erre: 10642 |
|
Fel tudod pumpálni? Valahol folyik? Ebben benne van a hátsó fék is, ott nehezebb észrevenni. Általában az után állító a hátsó féknél, de bármelyik tömítésnél is engedhet.
|
| klimas | 10642 | 2013. március 3. 11:12 |
|
Sziasztok ! Bár nem motoros téma, de kellene SOS-ban segítség: 6 éves IGNIS 41 ekm-rel , 5 hónapja áll. A téli gumi cserekor az elsõ fékbetétek elég vastagnak látszottak. Most amikor kiálltam a garázsból,a fékpedál majdnem bement a padlóig és nagyon puha!!! A faterom (77 éves) elmondása szerint sokkal keményebb volt a pedál, mielõtt letette volna. Fékolaj nem volt még cserélve, az autó inkább országuton volt használva, telekjárat oda-vissza. Nem lestrapált gép, az öregem az egyetlen sofõr. Ha van ötlet, elõre is köszönöm! |
| vkami | 10639 | 2013. február 28. 09:06 |
|
http://www.ebay.de/itm/D-I-D-525-Kettenschloss-VM-G-B-DID-Chain-Joint-VM-525-/350430684909?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item51974be6ed
|
| agisz | 10638 | 2013. február 27. 18:55 |
|
SEGÍTSÉGet szeretnék! Sziasztok Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy láncszettet DID 525 VM tipust,Honda CBF600 s-hez.A lánchoz nem kaptam láncszemet.Vettem egyet,de bárhol kerestem csak 525 VX-et lehet kapni,aminek vastag a tengelye.Nem megfelelõ.Ezt a láncszemet szívesen elcserélném egy 525VM.re,vagy ha van valakinek,valahol elfekvõben megvenném tõle. Ha tudtok segíteni elõre is köszönöm. |
| pandamaci | 10636 | 2013. február 26. 18:53 | Válasz erre: 10630 |
|
http://webshop.auto-apolas.hu/product.php?id_product=32 ha igen durván sómart a gép , autómosókban alufelnihez használnak ilyesmit.. |
| kisfeher74 | 10635 | 2013. február 26. 18:31 |
|
Szervusz! egy tippem van próbáld meg a LIDL-ben kaphato W5 márkájú zsíroldó szert, nagyon jól tisztit és nem savas bázisú. A kerekekrõl a koszt is nagyon szépen leszedi, és nem annyira drága. |
| ekowob | 10634 | 2013. február 26. 18:23 | Válasz erre: 10633 |
|
Bizony. Igazi Brit sajátosság. Sajnos abban a klímában még a mûanyag is rohad. :-( |
| olika | 10633 | 2013. február 26. 18:08 | Válasz erre: 10628 |
|
Szerintem amit te vízkõnek ítélsz meg,az nem más mint az alumíniumoxid.Ha van türelmed,akkor egy kis csiszoló vászonnal kitudod takarítani.Esetleg egy vékony reszelõre tedd fel a csiszoló vásznat.
|
| pandamaci | 10632 | 2013. február 26. 16:32 | Válasz erre: 10628 |
|
Vízkõoldót, citromsavat, magasnyomású mosót nem merném bepróbálni, nagy a kockázata... Nem tudom mennyire ,,vízköves,, a hûtõborda kozt , de a blokk fekete felületén kemény vizzel napon mosva (majd rászáradva )én is láttam ilyen fehér nyomokat az enyémen. 400 Ft os magyar autósampon (foszfátmentes?foltmentesen szárad duma ráirva) meleg vizbe öntve - hosszú puha szõrû festõecsettel kenegetve, mikroszálas rongy behúzogatva vitte le ezt is meg a blokk alján a sáros kiszürkült retket is. |
| zoligs | 10631 | 2013. február 26. 13:06 | Válasz erre: 10630 |
|
A citromsav legalább olyan hatékony vízkõoldó , semmit nem mar meg csak a vízkövet , és még környezetbarát is . Otthon csak azt használunk a zuhanyzóüveg takarítására .
|
| kawasanyi | 10630 | 2013. február 26. 12:32 | Válasz erre: 10629 |
|
A vízkõoldót nem mertem, mert savas és a festék lehet nem szeretné.
|
| hellboy780917 | 10629 | 2013. február 26. 12:13 | Válasz erre: 10628 |
|
vízkõoldót próbáltad? de a brigéciol is megfelelõ.
|
| kawasanyi | 10628 | 2013. február 26. 11:38 |
|
Sziasztok! Van valakinek ötlete hogyan lehetne eltávolítani a hengerek bordázata közül a kinti tárolás miatt kialakult "vízkövet", "fehéres port"? Nem tudom tökéletesen kitakarítani, fõleg a mélyebb részekrõl és nem tetszik. Hiába takarítom le szépen a motort az részben csak ott marad. Magasnyomású mosót még nem próbáltam, nem kedvelem motor mosáshoz. Itthon meg nincs is, a forró blokkot a kúton meg végképp nem szeretném vele mosni. A motor egyébként egy Kawa ZR 7S. |
| Games | 10627 | 2013. február 25. 15:38 | Válasz erre: 10613 |
|
HA van megoldás írd meg kérlek, engem is érdekel.
|
| classic | 10626 | 2013. február 25. 10:23 | Válasz erre: 10624 |
|
Jaj ....most látom, hogy nem KELL hanem VAN megoldásod a blokktörésre...fordítva olvastam.
|
| classic | 10625 | 2013. február 25. 08:52 | Válasz erre: 10624 |
|
Milyen blokk? Alu vagy vas öntvény? Autó vagy motorkerékpár? Vizes vagy levegõs? Baleseti sérült vagy szétfagyott? Meg van a darab ami letört vagy csak repedt? Egyébként látni kell....de akár mehet is. Fotó van róla? |
| qqriq64 | 10624 | 2013. február 24. 21:37 | Válasz erre: 10618 |
|
Akkor másképpen... Ha valakinek motorblokk törés javításához olcsó házilag elvégezhetõ javítási lehetõség kell az jelentkezzen püben. |
| qqriq64 | 10623 | 2013. február 24. 21:33 | Válasz erre: 10620 |
|
Nem kenyerem. Visszafogott szerény halk szavú ember vagyok. Kerülöm a konfliktust:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
| qqriq64 | 10622 | 2013. február 24. 21:32 | Válasz erre: 10619 |
|
Ritkán szólok ott hozzá. Itt hamarabb ugranak az eetársak:))))))))))))
|
| qqriq64 | 10621 | 2013. február 24. 21:31 | Válasz erre: 10618 |
|
Ok. Ez van. Ha nem hát nem. Csak segíteni akartam. |
| qqriq64 | 10617 | 2013. február 23. 22:14 | Válasz erre: 10616 |
|
Minden eszköz a családban a telefonoktól kezdve a laptopokig tudja csak az én rohadt gépem nem és nem tudom miért.
|
| qqriq64 | 10614 | 2013. február 23. 21:40 |
| klimas | 10613 | 2013. február 23. 17:37 | Válasz erre: 10611 |
|
Szia! Én is Mávos voltam , károkozó. De ami lényeg lenne, sok adat van ami csalásra utal(na) . Bár az ügyet lezárták, a felszámoló megegyezett a biztosítóval (nem is vitatták a dolgokat) , igaz nem a saját pénzüket költik...de az én káromat(?) nem hajlandó kifizetni!
|
| DZSOSZ | 10612 | 2013. február 23. 04:32 | Válasz erre: 10610 |
|
Keresd Herpy Miklóst a motorrevüben megtalálod a számát, a januári számban írt pont errõl a témáról. Nekem is õ segített, üdv.
|
| hellboy780917 | 10611 | 2013. február 22. 18:19 | Válasz erre: 10610 |
|
a perben melyik oldalon vagy? és mire hivatkozva utasítja el a te igényeidet?
|