| tsanyi | 8878 | 2012. április 19. 20:05 | Válasz erre: 8877 |
|
Persze, mechanikus hiba nem gáz, ami látható, szétszedhetõ az nekem is javítható, de nem akarom hiába kiadni a lét egy szivattyúra ha utána kiderül, hogy az elektronika volt gatya és jobban járok ha új gépet veszek...bár én még most sem értem, hogy miért kell egyáltalán a mosogatógép...vannak annyian itthon akik mosogathatnának, de mégis kajabálnak miatta...:))
|
| hellboy780917 | 8877 | 2012. április 19. 19:56 | Válasz erre: 8875 |
|
a szûréjét kitekerted megnézted? ott is eldugulhat. valamint a szennyvízelvezetõ ahol becsatlakozik csõbe, gondolom kád környékén, ott egy golyóscsap van a végén, abban a golyó szokott letapadni (ha a gégecsõ végén van csak kocogtasd meg egy csavarhúzó fejével pl), ha pl sok mosás kimarad, tehát pár napig nem megy, netán heteket... aztán ha közös leeresztõcsöve van pl a mással, mondjuk csappal, meg kell nézni, hogy a csapban nem megy e nehezebben le a víz, mert akkor valahol dugulás van, vagy kisebb a keresztmetszet. ha a csap szifonjába megy bele, akkor azt tekerd le s pucold, ki. ez a pár tipikusan azok a hibák, amiket szivattyúcsere elõtt érdemes megnézni. ;) nem tudom menniy idõs a gép, de a whirlpool-zanussi-elektrolux-indesiteknek, legyen az mosógép vagy mosogatógép, tipikusan alulméretezett mindegyik szivattyútéren... jah, megkérdem akkor kit ajánlana. nem garis feltételezem már... |
| misii | 8876 | 2012. április 19. 19:52 | Válasz erre: 8875 |
|
Kedves Sanyi! Számold meg hányat villog, gugli a barátod, wp ügyfélszolgálat, készségesen segítenek. |
| tsanyi | 8875 | 2012. április 19. 18:21 | Válasz erre: 8874 |
|
Whirlpool....lehet, hogy csak a szivattyú, annak a cseréje nem nagy dolog, ki is vettem megjárattam, visszatettem, de pár tekerés után hibát jelez és annyi, nem akarok szivattyút venni feleslegesen, már jártam így mosógéppel...
|
| hellboy780917 | 8874 | 2012. április 19. 18:19 | Válasz erre: 8873 |
|
ha közelebb lennél tudnék ajánlani itteni szakembert, de megkérdem felétek kit ajánlana. milyen márka?
|
| tsanyi | 8873 | 2012. április 19. 18:03 |
|
Háztartási kisgépszerelõ van köztünk?..mosogatógép.....nem kell "haveri" ár hanem inkább jó legyen a gép...:)))
|
| TTné | 8872 | 2012. április 18. 21:14 | Válasz erre: 8870 |
|
Hát telcsirõl írtam. :-D Meg a pc-n is volt net, csak már nem itthonról írtam. :-) Neked is köszi! |
| TTné | 8871 | 2012. április 18. 21:12 | Válasz erre: 8869 |
|
Köszi megoldódott. Az smc menüjében. A vezetéket kellett kicserélnem egy teljesen másikra, ami a modembõl a routerbe megy . |
| hellboy780917 | 8870 | 2012. április 18. 19:53 | Válasz erre: 8868 |
|
ha nem sikerült újrázni akkor hoyg írtál ide? :) amúgy názd meg mág a laptopon a wifibeállításokat, lehet azt kapcsoltad szét. ha nem madzagról nyomod. ha ez nem hoz megodlást, akkor menj bele a hálózati központba s klikkelj a probléma megoldásra, nézd meg mit dob fel... esetleg belenézhetsz a router fizikai címábe a böngészõdön keresztül, legrosszabb esetben kakukk... a WAN beállításoknál ha sok nullát látsz pl... ;) hirtelen ennyi
|
| opesz | 8869 | 2012. április 18. 19:18 | Válasz erre: 8868 |
|
szia! elvileg ha a routert nem húztad ki, akkor dugd vissza a kábelt és megy is a net... De hogy kapcsoltad szét a gépet meg a routert? |
| TTné | 8868 | 2012. április 18. 14:37 |
|
Halihó! SMC routerhez értõ szakit keresek, valahogy sikerült szétkapcsolnom a laptoppal, és vissza már nem sikerül. :( Köszi! |
| chopper65 | 8867 | 2012. április 17. 22:57 |
|
Ok.:):):) Én nem csatlakoztam amúgy, de megértem a kezdeményezést...
|
| F2 | 8866 | 2012. április 17. 22:38 |
|
Részemrõl is... Amit nem sikerült megfogni, hogy az állam gazdagításának semmi köze ehhez, csak azt mondtam, hogy ugyanarra használják illetéktelenül, mint aki nem kér számlát. A "fizetés" elkerülésére. Én nem lesbõl fotózok és feljelentgetek, ha rokkant helyre áll egy bunkó odamegyek és szólok... Ez sem megoldás, tudom, de használni szokott :):):)
|
| chopper65 | 8864 | 2012. április 17. 22:31 |
|
F2, éppen értük indult ez az akció, és nem az állam gazdagítására és a bemószerolás népszerûsítésére...; nah, de mindegy, részemrõl lezártam.
|
| KawaÉvi | 8863 | 2012. április 17. 22:30 | Válasz erre: 8861 |
|
Három gyerek, négy kerék...klasszikus családmodell :-)))
|
| F2 | 8862 | 2012. április 17. 22:25 | Válasz erre: 8852 |
|
Tévedés... neked nem sikerült levenned... Én tudom, mi a valódi mozgássérült...
|
| kocosfater | 8861 | 2012. április 17. 22:07 |
|
A "rokkantparkolók" mennyiségét a parkolókapacitás százalékos arányában határozzák meg? A családi parkoló mit jelent? Aki jártas benne,szivesen olvasnám tályékoztatását. |
| Petipapa | 8859 | 2012. április 17. 19:40 |
|
Sziasztok. Bocs, hogy belekotyogok, de ismerem a kártya lehetõségeit. Szóval bárki használhatja a kártyát parkolásra, aki a jogosultat szállítja, jármûtõl függetlenül. De csak is a szállítás ideje alatt, tehát nem hivatkozhat pl. arra, hogy most indul a jogosultért. A kártya fényképes és személyre szóló, nem rendszámra. |
| zoligs | 8858 | 2012. április 17. 19:40 | Válasz erre: 8856 |
|
Tudtommal névre és rendszámra van kiállítva a kártya, a szivességbõl szállításnál pedig , csak akkor érvényes a kártya ha az érintett ott van,
|
| Bedouin | 8857 | 2012. április 17. 19:14 | Válasz erre: 8856 |
|
Sõt szerintem nem is a hozzátartozó a lényeg, hanem a személy akit fuvaroznak. Gondolom ha a szomszédot kéri meg akkor ugyanúgy igénybe veheti a kártyát. De lehet, hogy itt most pontatlan vagyok, mert rendszám is van rajta :( Az még járható, ha a sérült a fia/lánya gjmûjére igényli a kártyát... |
| KawaÉvi | 8856 | 2012. április 17. 19:08 | Válasz erre: 8848 |
|
Ezt a hozzátartozós dolgot én is ismertem a törvénybõl, de nekem nagy bánatomra egyetlen közeli, sem távoli hozzátartozóm sem tud vezetni (sem autót sem motort).
|
| KawaÉvi | 8855 | 2012. április 17. 19:05 | Válasz erre: 8854 |
|
Errõl beszéltem!!! Nekem 5 éve fél kiló vas mozgatja a bokám (a bal oldalit) - de legalább mozog -, azért merek ilyen bátran belekotyogni. Nekem ugyan nincs Mercim, de nem panaszkodom. Nem kuncsorgok segélyért, tisztességesen dolgozom, de jól esik ha nem kell sokat gyalogolni például egy üzlet bejáratához... Úszok, motorozok, biciklizek, de gyalogolni nem tudok... |
| toncsi64 | 8854 | 2012. április 17. 17:47 | Válasz erre: 8833 |
|
Tavaly egy motoros baleset kapcsán ugrott a bal lábam :( Mercedesem volt/van és rokkantkártyával parkolok ha szükséges. Remélem nem baj és nem kell Trabantot vennem a nyugalmamért :)
|
| Bedouin | 8853 | 2012. április 17. 16:45 | Válasz erre: 8852 |
|
Ha használod a válasz erre gombot, akkor értelmezhetõ a komment is :)
|
| chopper65 | 8852 | 2012. április 17. 16:20 |
|
De azért látom a lényeget csak nem sikerül levenned...; senkit nem érdekel ebben a témában az államkassza, a valódi rokkantakért van az egész történet. Ezért dobtam fel a linket...
|
| chopper65 | 8851 | 2012. április 17. 15:46 |
|
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=310691705667016&set=a.272597442809776.62351.272564679479719&type=1&theater
|
| chopper65 | 8850 | 2012. április 17. 15:46 |
|
F2, ebben igazad van, elõítélettel voltam, ebben tévedtem...; 100-ból egyszer...
|
| rosejblee | 8849 | 2012. április 17. 15:05 | Válasz erre: 8848 |
|
Na itt közelítünk az igazsághoz,mert a valóban jogosan használó is,lehet az szállító vagy tulajdonos,csak akkor használhatja ha kezelésre vagy a "betegségével" kapcsolatos dolgot intéz.Egyéb esetekben csak a valóban mozgáskorlátozott használhatja parkolásra.
|
| Bedouin | 8848 | 2012. április 17. 10:43 |
|
A ki hol áll kérdéstõl kicsit elkanyarodtunk, de azt is meg kell jegyezni, hogy a mozgáskorlátozott kártyát az is kiteheti aki valójában nem az! Nézzük azt az esetet, mikor egy mozgáskorlátozottnak nincs jármûve, viszont a gyermekének van - akár lehet neki X5-is vagy bármi más. Nos Õ abban az esetben használhatja a kártyát, ha a mozgáskorlátozott szülõjét szállítja. Ebbõl az aspektusból meg indifferens a jármû típusa, márkája.
|
| F2 | 8847 | 2012. április 17. 10:32 | Válasz erre: 8846 |
|
Nem ez a kérdés... Elõítélettel voltál eleve egy olyan emberrel szemben, aki tényleg jogosult az igazolványra, poénkodtál rajta, majd szemrebbenés nélkül közlöd, hogy ez a ritka. Valóban sokkal kevesebb van ilyen, a kérdés ki a jogosult megítélni. Te pl. vettél-e úgy valamit életedben, hogy nem kértél róla számlát? Az sem jobb, mint az, hogy Mercedesek, Audik, BMW-k sokasága áll rokkantkártyával... Õk is csak azt teszik, mint aki számla nélkül vesz valamit... Nem fizet az állam zsebébe... Itt a 6 kerben a rendõrség mellett, elõtt, körül állnak a sok millás autók mozgássérült kártyával, külföldi rendszámmal mégsem történik semmi. Talán inkább ezzel kellene foglalkozni, mert vannak olyan "embereink", akiknek feladata lenne az ítélkezés, de azok nem azok, akik fényképezgetnek és feljelentgetnek bátran...
|
| chopper65 | 8846 | 2012. április 16. 22:53 |
|
F2, azért ez olyan ritka, mint a fehér holló, de ezt Te is tudod sztem...
|
| chopper65 | 8845 | 2012. április 16. 22:51 |
|
Itt leginkább a visszaélésekrõl van szó, és emiatt indította Tvrtko az akciót...
|
| F2 | 8844 | 2012. április 16. 22:22 | Válasz erre: 8842 |
|
Nem, az embernek tiszta daganat a teste, a nyakán olyan, mintha 2 feje lenne, nem egyszerûen mozog, de poénkodj vele nyugodtan... |
| KawaÉvi | 8843 | 2012. április 16. 22:03 | Válasz erre: 8833 |
|
Óriási a képzavar a mozgáskorlátozott kártyát jogosan használók, és azok havi keresetét illetõen. A mozgáskorlátozott kártyát NEM csak a mozgásában korlátozott, hanem a súlyos látás, és halláskárosult ember is igényelheti. A fogyatékossági támogatás folyósításának nem feltétele, hogy az illetõ ágyhoz kötött szellemileg visszamaradott ember legyen. Ergo, ezek az emberek ugyanolyan alkotó, kenyérkeresõ tevékenységet végezhetnek mint egészséges embertársaik. Nyilván nem a vasbetonszerelésben, vagy nehéz fizikai munkákban, hanem szellemi tevékenységgel. Magasan kvalifikált ember is veszítheti el olyan mértékben a hallását, látását, hogy erre a támogatásra jogosulttá váljon, kvázi mozgáskorlátozott parkolási igazolvány kiváltására is. Tudom, hogy sokan élnek vissza vele, de ne törjünk pálcát azon embertársaink felett akik esetleg busás anyagi haszon fejében komoly munkát végeznek, még "betegen" is! Ki lehet próbálni az Õ helyzetüket... |
| chopper65 | 8842 | 2012. április 16. 18:08 |
|
Jah, rágurult a Lexus a kislába ujjára, abba rokkant bele, mi?) A cigarettacsikkdobálónak meg pölö eltörném a kezét...:) |
| F2 | 8841 | 2012. április 16. 15:13 |
|
...de honnan tudja a tisztelt fényképezõ, hogy nem mozgássérült? A 6. kerületben is van mozgássérült LS600h Lexus-szal... Sztem kifejezetten örülne, ha párszor feljelentenék és lefotóznák az autóját... Ezzel az erõvel az összes cigarettacsikket eldobó dohányost is le kellene fényképezni és/vagy feljelenteni közterületen való szemetelés miatt... (teszem hozzá én is sok mindent megcsinálok, de sosem parkolok kerekesszékes parkolóhelyre) |
| Bedouin | 8839 | 2012. április 16. 14:58 | Válasz erre: 8836 |
|
Na pont azok az emberek nem olvasnak olyan fórumokat :) Ugyanakkor meg aki ilyen gonosz dolgokra képes, szerinted abban feltámad majd akár egy ici-pici rossz érzés is??? |
| chopper65 | 8838 | 2012. április 16. 14:44 |
|
Arra a nem létezõre?? Najóvan, nem vitatkozok, elkezdõdött a 3. harmad...:)))
|
| rosejblee | 8837 | 2012. április 16. 14:36 | Válasz erre: 8836 |
|
De megpróbálhatnánk ezt rábízni a saját lelkiismeretükre,ha meg nem megy úgy el is mehetünk mellette.
|
| chopper65 | 8836 | 2012. április 16. 13:12 |
|
rosejblee, még csak a nyavalya mennyisége és minõsége van igazán pénztárcához kötve...:) ha nem nyílik a bukszád, mehetsz a tepsibe. De ez már egy másik szakmához köthetõ, nem mennék bele...:)) Értem én hogy Neked mi a gáz ebben a történetben. Én sem jelentettem még soha senkit semmilyen hatóságnál be/fel, de mondom, nem ez a lényege ennek az akciónak. Azért érezzék már magukat egy keveset rosszul a mozgáskorlátozott parkolóban legalább a Hummer tulajdonosok...:)) |
| rosejblee | 8835 | 2012. április 16. 10:22 | Válasz erre: 8833 |
|
Szerintem nincs pénztárcához kötve,hogy kit milyen nyavalya kínoz.Attól függetlenül,hogy M-on manapság szerintem 95 %-ban jogtalanul használják a mozgáskorlátozott igazolványokat.Mert akinek törvényesen jár az is inkább parkolásra használja,hogy ne kelljen fizetnie.De akkor sem kell be, illetve feljelenteni.
|
| chopper65 | 8833 | 2012. április 15. 23:12 |
|
A fészen konkrétan V.T. indította az akciót. A lényege nem az, hogy gazdagítsuk a zállamot a bírsággal és mószeroljuk be egymást, hanem hogy a mozgáskorlátozott, leszázalékolt, mittudomén tegyük fel havi 27 e Ft-ból megélõnek honnan kerül merdzsóra, dzseguárra, és még igazolványra is...
|
| rosejblee | 8830 | 2012. április 15. 19:07 | Válasz erre: 8829 |
|
Hát mirõl? Gondolom ezeket a számokat már kívülrõl fújjátok: 06-80.... Hívjon ingyen,majd mi fizetjük,csak jelentse beeee. |
| Olívia | 8829 | 2012. április 15. 18:49 | Válasz erre: 8828 |
|
Szerintem nem errõl szólt a beírásom, de értelmezd ahogy akarod. Köszönöm az érdemi hozzászólásokat. |
| rosejblee | 8828 | 2012. április 15. 18:22 | Válasz erre: 8814 |
|
...papírja van,írni tud,feljelent.... Jól van nem csalódtam, üljön mindenki elõrébb egy paddal. Na ezek vagyunk mi,MAGYAROK:))) |
| kawa70 | 8827 | 2012. április 15. 11:51 | Válasz erre: 8826 |
|
Ilyen példát mindenki tudna jópárat felsorolni......Igen, a szabálytalan autóst mindenki elitéli jogosan. De ezerbõl egy ilyen baleset következik be, és ez igaz a többi ilyen szerencsétlenségre is, ahol más hibájából következik be tragédia. Ami ha jól belegondolunk leginkább csak akkor tragédia, ha közvetlen környezetünkben, családunkban következik be, egyébként statisztika és hír az ujságban. Mindenesetre tény, hogy nem helyes az ilyen magatartás és fel kell hivni valamilyen módon a figyelmet rá, de a legjobb megoldást megtalálni ami nem árt magunknak sem, nem épp egyszerû.
|
| upsy | 8826 | 2012. április 15. 11:44 |
|
okés,jogos.. de akkor mégis mit kéne tenni?megtörtént eset: autó parkol a járdán,nincs meg a kötelezõ szabad hely a gyalogosnak,anyuka tolja a dupla babakocsit az ikreivel,nem fér el,zebra sehol,visszafele se,hogy túloldalra átmenjen,jól körülnéz,kimegy az útra a babakocsival,hogy megkerûlje az autóst,de nem tud egybõl visszamenni,mert nincs hely mellette,részeg autós hátulról,csatt....többit nem részletezem... azóta,ha így látok egy autót parkolni,nem kímélem...kövezzetek meg,de elötte gondolkozzatok el,hogy mi lenne,ha a ti családotokba történt volna ilyen... |
| kawa70 | 8825 | 2012. április 15. 11:28 | Válasz erre: 8824 |
|
Egyrészt: a rendszám nem hatósági tulajdon már elég régen.....megveszi az elsõ forgalomba helyezéskor a tulajdonos. A rendõr ezért sem veheti le, illetve el, csak a forgalmi engedélyt. Másodszor, tényleg nem egészséges ez a feljelentgetõsdi, már csak azért sem, mert vannak túlbuzgók, akik vélt sérelmeiket is igy akarják megtorolni illetve azért is feljelentenek, amiért nem kéne, csak épp rosszul tudnak valamit. Az igaz, hogy szó nélkül sem kell elmenni az ilyen kirivó esetek mellett, de tényleg ne legyünk önkéntes rendõrök, pláne forgalom szabályzók (ugye, egyesek belsõsáv megengedett maximum az õ órája szerint). Harmadszor, itt már tényleg elõjöhet a személyiségi jog, mert valóban azt fényképez az ember amit akar, de ha nyilvánosságra hozza a képet, kell a szereplõ hozzájárulása. Általában nem sok mindenkit zavar a dolog, hogy a rendszáma szerepel egy képen, de ha (különösen ilyen célzott szerepeltetés esetén) neadjisten a delikvensnek épp ott semmi keresnivalója, és ez az ellenérdekkel rendelkezõ tudomására jut, és abból hátránya származik a magánéletben, komoly kártérítési per is lehet. És valszeg nyerni fog. |
| upsy | 8824 | 2012. április 15. 11:10 |
|
"... hanem pont ezért tartja fenn az állam és önkormányzat az adófizetõk pénzén a rendõrséget és közterület felügyeletet." ezt inkább hagyjuk...van itt nálunk egy kisbolt,elötte 5 méterre zebra.elég forgalmas kisbolt,mindíg állnak elötte kocsik,van,hogy a zebrára állnak rá! nem egyszer láttam már,hogy elmennek mellette a rendõrök szó nélkül...no coment! szerintem,ha lefotózok egy szabálytalanul parkoló autót,az nem sért személyiségi jogokat,hisz egy tárgynak nincs olyan..a rendszám meg nem magántulajdon,hanem hatósági.. |
| TomRed | 8822 | 2012. április 15. 10:49 | Válasz erre: 8821 |
|
Az igaz, hogy általában senki nem foglalkozik a problémákkal, de nem ez volt az eredeti kérdés tárgya. Viszont egy szabálysértést nem a civil állampolgárnak kell megtorolnia, fõleg nem egy újabb szabálysértéssel (személyiségi jogok megsértése), hanem pont ezért tartja fenn az állam és önkormányzat az adófizetõk pénzén a rendõrséget és közterület felügyeletet. Valóban degradálóan írtam, mivel nem kedvelem ezt a lelkes feljelentgetési ingert... |
| Bedouin | 8821 | 2012. április 15. 10:38 | Válasz erre: 8817 |
|
Hát, Tamás most nem mindenben értünk egyet: "és utána elégedett lesz magával.:)" -ez kissé degradálóan hat :( Persze a többivel nagyjából egyetértek:) De: Az önkéntesrendõrösdivel kapcsolatban azért megjegyezném, hogy igenis kell valami társadalmi kontroll. Azért tehetnek és tesznek is meg gusztustalan dolgokat egy bizonyos jármû fajta, illetve típus tulajdonosai, mert senki nem teszi nekik szóvá. Általában az emberek többsége neveltetésénél fogva nem szemetel, a másik része szégyenli és kis hányaduk antiszociális. Ha ezekre minden alkalommal rászólna a környezetében tartózkodó 10 ember, akkor õk sem szemetelnének, lehet hogy a szégyen miatt, de ez már mindegy. Régen falun nem volt annyi betörés és lopás, mert az emberek figyeltek egymásra, a városban simán kirabolják a szomszédját és nem érdekli, a beteg embert is átlépik a lépcsõházban,anélkül, hogy megkérdeznék mi baja :( Hát valahogy ez vezetett ahhoz is, hogy keresztbe állnak a mozgássérült parkolóban és ha a rokkantkártyás szólni mer érte - sokszor neki létkérdés - akkor még jól fel is borítják kerekesszékestül! Sajnos ma ezt a világot éljük csak mindenki a homokba dugja a fejét! |
| upsy | 8820 | 2012. április 15. 10:37 |
|
jóvannah,elírtam.. :) másodszor:nem,traffit nem szándékozom használlni,csak számtalan esetet tudnék még felsorolni..és dühítõ,hogy ennyire közömbösek a magyarországon élõk többsége,hogy nem figyel a másik emberre,csak a saját dolga érdekli..szarik bele mindenbe...bezzeg,ha õt éri "kár",egybõl hangoskodik... |
| TomRed | 8819 | 2012. április 15. 10:30 | Válasz erre: 8818 |
|
"volt,hogy korháznál egyirányú úton szembe mennt a hülye szöke picsa autóval mobiltelefonnal a fülén..KORHÁZ BELYÁRATÁNÁL!!!" Elõször is: "KÓRHÁZ BEJÁRATA" Másodszor: tehát igazam van, egyesek tényleg önkéntes rendõrökké akarnak válni, mindenféle szabálysértést fel akarnak jelenteni... Traffipaxot nem akarsz tenni az autódba? |
| upsy | 8818 | 2012. április 15. 10:20 | Válasz erre: 8817 |
|
és mire esetleg - talán kifáradnak a közteresek,addigra meg már elmennek onnan... nem tudom,te mit szólnál,ha te lennél mozgáskorlátozott és nem tudnál megállni a neked fentartott helyen rendszeresen... volt,hogy taxist láttam autógumit lepakolni közterületen,hívtam a rendõrséget és azt mondta nem foglalkoznak vele10 percen keresztûl vitatkoztam,hogy miért is nem...?milyen jogkörbe tartozik az illegális szemétlerakás és kinek kell kivizsgállni az ügyet?? volt,hogy korháznál egyirányú úton szembe mennt a hülye szöke picsa autóval mobiltelefonnal a fülén..KORHÁZ BELYÁRATÁNÁL!!! szóval szerintem helyes kezdeményezés,én támogatnám az ilyet,amikor lehetne fotót készíteni a szabálysértõkrõl,közzétenni és hátha hivatalból kivizsgállnák |
| TomRed | 8817 | 2012. április 15. 10:05 | Válasz erre: 8814 |
|
A rendõrségnek és a közterület felügyeletnek van joga, hogy foglalkozzon a szabálytalan parkolással. Miért akarnak egyesek önkéntes rendõrök, feljelentgetõk lenni? Ha mégis zavarják a szabálytalankodók, akkor hívja fel a helyi közterületesek irodáját és utána elégedett lesz magával.:) |
| Olívia | 8816 | 2012. április 15. 10:04 | Válasz erre: 8815 |
|
Konkrétan fb, ahol valaki indította el a nevét adva ezt az akciót.
|
| ekowob | 8815 | 2012. április 15. 10:01 | Válasz erre: 8814 |
|
Ez két dolog egyszerre: Egyrészt közterület. Mindenki azt fotóz amit akar. Másrészt ott a közzététel. Vagyis nagy nyilvánosság elõtt mutatják be a fotókat. Ha nem a tiéd az oldal, akkor nincs gáz. :-) |
| Olívia | 8814 | 2012. április 15. 09:56 |
|
Joghoz értõket kérdeznék, mozgássérülteknek felfestett parkolóban lehet-e fotózni úgy, hogy a rendszáma látszódjon az autónak? Egy közösségi oldalon valaki kezdeményezett egy akciót, amiben ezeket a szabálytalanul parkolókat fotózza, de nem egyértelmû, hogy van-e kártyája, illetve nem látszik a rendszám. Én javasoltam, hogy rendszámmal fotózzanak, de lehurrogtak, hogy az törvénytelen lenne. Elõre is köszönöm ha lesz hozzászólás.:-) |
| pandamaci | 8813 | 2012. április 15. 09:00 | Válasz erre: 8808 |
|
http://burgmanusa.com/bkb/650+CVT+Info#Burgman_650_CVT nézegesd, mit b. sztál el benne.. |
| pandamaci | 8812 | 2012. április 15. 08:51 | Válasz erre: 8811 |
|
Ha a valós adatokra vagy kíváncsi, kérdezz olyanokat, akik ilyennel naponta közlekednek...Nem mindegy, hogy fojtással, széria állapotban, vagy agyontuningolva, vagy nyugdíjas papa, vagy versenyzõ típus csutkó gázon hajtja. Mi van ha gyári adat 2,5l/100, a valós meg 5liter lesz nálad ?? (a 4t robi lényegesen kevesebbet eszik, igaz nem is megy annyira,választhatsz::))
|
| koromadam@gmail.hu | 8811 | 2012. április 15. 06:45 |
|
Köszi szépen Ranger (tudnál még nekem ilyen linket küldeni ahol a fogyasztását mutatja??) |
| Ranger | 8810 | 2012. április 14. 21:34 | Válasz erre: 8809 |
|
3.3 l http://www.motostat.eu/vehicle-stats/8698
|
| koromadam@gmail.hu | 8809 | 2012. április 14. 21:08 |
|
azt szeretném megkérdezni hogy a motowell magnet sport tipusú motoromnak mennyi a fogyasztása?? mnert a neten nem írnak semmit róla...
|
| kiittiikeee | 8808 | 2012. április 14. 20:02 |
|
�azt szeretném kérdezni h suzuki burgman 650 cvt-jét szétszedtem ellenõrzésre. és amikor összerakom akkor nem lesz feszes az ékszíj. mit csinálok rosszul? elõre is köszi |
| klimas | 8806 | 2012. április 13. 16:23 |
|
Sziasztok! Egy közlekedési baleset okozóját kellene megtalálnom, ebben kérnék segítséget! Az autó rendszáma és a tulaj neve meg van. A rendõrség elhajtott, mert nem talált csalásra utaló okot...... no komment. A hölgy szórakozik velem, nem hajlandó megadni az adatait. Annyit elértem, van egy aláírt elismerõ nyilatkozat tõle!! Én is hibás vagyok, mert bíztam abban, hogy biztosítózás nélkül kifizeti az okozott kárt, nekem így sokkal egyszerûbb lett volna az áfázás miatt. |
| Olívia | 8805 | 2012. április 10. 22:18 | Válasz erre: 8802 |
|
Kedves Mary, Te jó szándékkal vagy, de akik elindítják ezeket közel sem. Zavarkeltés, PR fogás, a net "szennyezése, túlterhelése a cél. Haszna 0, mivel ebbõl senkinek sem pénze, sem elõnye nem lesz. Borzolják az emberek idegeit, gyakran félrevezetõ és gusztustalan fotókkal illusztrálják.:-(
|
| F2 | 8804 | 2012. április 10. 21:19 | Válasz erre: 8802 |
|
Akkor küldöd jó szándékkal tovább, ha megnézed, hogy valós-e.... Google a barátod, beírod... Max 15 másodperc, és véletlenül sem vezetsz félre másokat... Hogy idézzelek:"...nem kerül semmibe, max 1 perc..." így még véletlenül sem kerül semmibe másoknak sem... |
| KawaÉvi | 8803 | 2012. április 10. 20:46 | Válasz erre: 8800 |
|
Én a 29 hétre született koraszülöttrõl kapok állandóan segítségkérõ értesítést. Már évek óta nem nõ az a szegény baba egyetlen hetet sem... És még mindig vérre van szüksége...és én adok azóta is folyamatosan. Igaz még egyszer sem hívtak be egy koraszülött kisbaba miatt véradásra!
|
| redmary | 8802 | 2012. április 10. 19:58 | Válasz erre: 8801 |
|
Kaptam..jó szándékkal tovább küldöm ,nem kerül semmibe..max. 1 perc....ennyi!!!!!
|
| Olívia | 8800 | 2012. április 10. 17:57 | Válasz erre: 8798 |
|
Ez CSAK 3 ÉVES hoax!:-( Ha schmitteled a keresõbe a komplett levelet, akkor azonnal kidobja, hogy hoax-e és mióta kering a hálón. Tanács, hogy a jövõben elkerüld azt, hogy felültessenek.:-) Itt a link: http://www.viruskommando.hu/blog/tag/kamu/ |
| redmary | 8798 | 2012. április 10. 17:36 |
| kisti | 8797 | 2012. április 10. 17:33 | Válasz erre: 8794 |
|
beregisztrálsz újra 1 év free licensre, és megy tovább.
|
| CJKrisz | 8796 | 2012. április 10. 17:23 | Válasz erre: 8794 |
|
Nem törlõdik, csak onnan kezdve nem fogja letölteni a legfrissebb adatbázist. Mûködni fog, de nem lesz naprakész. Leszedni meg a Vezérlõpult/Programok és szolgáltatások alatt tudod. XP esetén pedig olyan van, hogy Programok telepítése és törlése. Viszont ha újat akarsz telepíteni, akkor vélhetõen az lesz olyan intelligens, hogy rákérdez telepítéskor, hogy mi legyen az elõzõ verzióval és majd megoldja. |
| pigear | 8795 | 2012. április 10. 17:18 |
|
Szasztok! 1100es Virgahoz kéne 2 db féktárcsa. Ki tud valami ócsó megoldást. Mielõtt vennék 2 újat. Elõre is kösz |
| qqriq64 | 8794 | 2012. április 10. 11:34 |
|
Állandóan kiírja a gép hogy 4nap múlva lejár az Avast-om. Ha lejár akkor törlõdik is vagy nekem kell törölni és azt hogyan mert úgy tudom az nem egyszerû. Az újat csak simán letöltöm? |
| qqriq64 | 8793 | 2012. április 9. 00:21 | Válasz erre: 8791 |
|
Na várgyá valamit letöltöttem meg kibontottam aztán birizgáltam az egérrel és leállt a gép. Lehet jó úton járok? :))))
|
| qqriq64 | 8792 | 2012. április 9. 00:06 | Válasz erre: 8791 |
|
Aranyfaszú Ztaki barátom. Egy ilyen tudatlan parasztnak magyarul ha lehet. Hova másoljam mit csomagoljak ki? Köszi:))))))))))) |
| ztaki | 8791 | 2012. április 8. 23:50 | Válasz erre: 8790 |
|
másold be - tölsd le... csomagold ki és használd... vagy csak parancsorba írd be: shutdown -s -t 3600 a 3600 az másodpercet jelent - teht most 60 perc múlva áll le... |
| ztaki | 8789 | 2012. április 8. 23:32 | Válasz erre: 8788 |
|
persze... pl: ftp://ftp.elf.stuba.sk/pub/pc/utiltask/sdintime.zip |
| qqriq64 | 8788 | 2012. április 8. 23:26 |
|
Tud valaki olyan programot számítógéphez amivel idõzíteni lehet a gép kikapcsolását?
|
| kocosfater | 8787 | 2012. április 8. 21:22 | Válasz erre: 8784 |
|
A teljes titkot küld meg priviben,és én megoldom a titoktartás negativ irányú szétszórását a szélrózsa minden irányában!
|
| kocosfater | 8786 | 2012. április 8. 21:17 | Válasz erre: 8782 |
|
Még talán arra van esélyem,hogy az eredeti papirokat,amit kézhez kaptunk,valahol megvannak. Pedig abban az idõben a gépemen is fent volt,de lehet hogy lepucoltam. Mennyire volna sürgõs? Mert akkor nekiállok keresni.
|
| zi-zi | 8785 | 2012. április 8. 21:16 |
|
De minek Neked víz több méter mélyrõl, mikor a kocsmában 6 cm-rõl adnak sört. :-) Locsolni meg lehet ha kihugyozod :-) Na ha ettõl kiég a fû, legalább nem kell nyírni. :-)
|
| Bedouin | 8784 | 2012. április 8. 19:43 | Válasz erre: 8783 |
|
Ezt a projektet, most teljes titok övezi :)))))
|
| Laca07 | 8783 | 2012. április 8. 16:42 | Válasz erre: 8782 |
|
Mi van Gabikám, izgulsz? Nagyon készülõdik valaki...
|
| kocosfater | 8781 | 2012. április 6. 21:59 | Válasz erre: 8778 |
|
Ez volt a szakszerû hozzászólás. De a legelsõ fázis a kút helyének szakszerû kijelölése. A vizerek elhelyezkedése sokszor két méterrel is eltérhetnek egymástol. Az esetleges homokkõ áttörések több napot is igénybe vehetnek,ami a kútfúrók átka. A rézdrótos vizerek keresése sem minden esetben jön be, de több esély van rá,mint a "vakon"-fúrásra! |
| DZSOSZ | 8780 | 2012. április 6. 21:42 | Válasz erre: 8775 |
|
Keresd Fecsa barátomat a szomszédja kútfúró.......hátha! üdv |
| Audimania | 8778 | 2012. április 6. 15:45 | Válasz erre: 8777 |
|
A pontosabb? Település, esetleg utca. Van országos vízrajzi térkép (csak én nem értek hozzá), ahol kolléga esetleg annyit tud mondani, hogy mi az a mélység, ahonnan egyáltalán víz várható. Vagy van a környéken fúrt kút, amihez mélységet viszonyítasz? Azért az önálló ásással vannak félnivalóim. Hogyan képzeled? Pl. helyére görgeted az elsõ gyûrût, és ahogy ásol, majd lesüllyed? És mit csinálsz, ha valamelyik megakad? Mivel emeled meg? Daru? A kiásott anyagot mivel hozod felszínre? Vödör, csiga, plusz 4 kéz van/lesz? Mivel és hogyan csákányozol, ha keményebb a réteg és az ásó nem viszi? Klausztrofóbiával hogy állsz? 3-4 m-nél már irtó nyomasztó a szûk hely, és a mélység tudata :( A sima zagyszivattyú emelõmagassága lesz annyi, mint a kút mélysége+2-3m? Mert nem elég a felszínig emelni, oda túlnyomás kell, különben a legkisebb befolyó vizet sem fogja elég gyorsan kinyomni. Szerintem jobban járnál, ha nem alsó "félgömb" vízgyûjtõt szivattyúznál a homokba, hanem valóban letennéd odáig a legalsó gyûrût. Mert mi is történhet, ha a félgömbbõl szívja a szivattyú a vizet? Apránként jön vele egy kis homok is. Mert ugye ezt a vízkivételt nem lehet összevetni a sima vödrös vízhúzással. Aztán a homok annyira "elfogy"a kút aljáról, hogy a legalsó gyûrû alól/mellõl is kiszívod, és akkor vagy megrogy, vagy megroppan. Szóval inkább majdnem derékig érdemes a kút alján a vízben állni, amikor "kész" vagy, mert marad biztonsági tartalékod vízmennyiségben is, és a szivattyú lehelyezéséhez is. Na, ehhez kell jó idegrendszer. Szóval, cím? :) |
| Bedouin | 8777 | 2012. április 6. 15:09 | Válasz erre: 8776 |
|
Mit jelent a pontosabb helymeghatározás? :) Egyébként rengeteg hasznos infót adtál és hálás köszönet érte!!! Igazából azért is kíváncsi lettem volna a mélységre, mert tudnom kéne, hogy a 80/80-as kútgyûrûbõl mennyit vegyek. Nem tudnék mit kezdeni 1-2 kimaradt darabbal :( ... és azt a pénzt inkább elmotoroznám :) Mondjuk az sem lenne szerencsés, ha kevés lenne, mert akkor rohangálhatnék újfent 1-2 db-ért. Továbbá nem vagyok teljesen tisztába a technológiával sem, csak a szóbeszédre hagyatkozom, miszerint ássak csak bõven és ha megjelenik a víz, akkor csináljak kis zsompot, amibõl egy zagyszivattyúval húzom a vizet és közben még addig ássak, míg a szivattyú már nem tudja gyõzni a vizet. |