19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
SEGITSÉG!!!
Következő oldal

tsanyi 8878 2012. április 19. 20:05   Válasz erre: 8877
Persze, mechanikus hiba nem gáz, ami látható, szétszedhetõ az nekem is javítható, de nem akarom hiába kiadni a lét egy szivattyúra ha utána kiderül, hogy az elektronika volt gatya és jobban járok ha új gépet veszek...bár én még most sem értem, hogy miért kell egyáltalán a mosogatógép...vannak annyian itthon akik mosogathatnának, de mégis kajabálnak miatta...:))

hellboy780917 8877 2012. április 19. 19:56   Válasz erre: 8875
a szûréjét kitekerted megnézted? ott is eldugulhat. valamint a szennyvízelvezetõ ahol becsatlakozik csõbe, gondolom kád környékén, ott egy golyóscsap van a végén, abban a golyó szokott letapadni (ha a gégecsõ végén van csak kocogtasd meg egy csavarhúzó fejével pl), ha pl sok mosás kimarad, tehát pár napig nem megy, netán heteket... aztán ha közös leeresztõcsöve van pl a mással, mondjuk csappal, meg kell nézni, hogy a csapban nem megy e nehezebben le a víz, mert akkor valahol dugulás van, vagy kisebb a keresztmetszet. ha a csap szifonjába megy bele, akkor azt tekerd le s pucold, ki.

ez a pár tipikusan azok a hibák, amiket szivattyúcsere elõtt érdemes megnézni. ;)

nem tudom menniy idõs a gép, de a whirlpool-zanussi-elektrolux-indesiteknek, legyen az mosógép vagy mosogatógép, tipikusan alulméretezett mindegyik szivattyútéren...

jah, megkérdem akkor kit ajánlana. nem garis feltételezem már...

misii 8876 2012. április 19. 19:52   Válasz erre: 8875
Kedves Sanyi!
Számold meg hányat villog, gugli a barátod, wp ügyfélszolgálat, készségesen segítenek.

tsanyi 8875 2012. április 19. 18:21   Válasz erre: 8874
Whirlpool....lehet, hogy csak a szivattyú, annak a cseréje nem nagy dolog, ki is vettem megjárattam, visszatettem, de pár tekerés után hibát jelez és annyi, nem akarok szivattyút venni feleslegesen, már jártam így mosógéppel...

hellboy780917 8874 2012. április 19. 18:19   Válasz erre: 8873
ha közelebb lennél tudnék ajánlani itteni szakembert, de megkérdem felétek kit ajánlana. milyen márka?

tsanyi 8873 2012. április 19. 18:03  
Háztartási kisgépszerelõ van köztünk?..mosogatógép.....nem kell "haveri" ár hanem inkább jó legyen a gép...:)))

TTné 8872 2012. április 18. 21:14   Válasz erre: 8870
Hát telcsirõl írtam. :-D
Meg a pc-n is volt net, csak már nem itthonról írtam. :-)
Neked is köszi!

TTné 8871 2012. április 18. 21:12   Válasz erre: 8869
Köszi megoldódott.
Az smc menüjében.
A vezetéket kellett kicserélnem egy teljesen másikra, ami a modembõl a routerbe megy .

hellboy780917 8870 2012. április 18. 19:53   Válasz erre: 8868
ha nem sikerült újrázni akkor hoyg írtál ide? :) amúgy názd meg mág a laptopon a wifibeállításokat, lehet azt kapcsoltad szét. ha nem madzagról nyomod. ha ez nem hoz megodlást, akkor menj bele a hálózati központba s klikkelj a probléma megoldásra, nézd meg mit dob fel... esetleg belenézhetsz a router fizikai címábe a böngészõdön keresztül, legrosszabb esetben kakukk... a WAN beállításoknál ha sok nullát látsz pl... ;) hirtelen ennyi

opesz 8869 2012. április 18. 19:18   Válasz erre: 8868
szia!

elvileg ha a routert nem húztad ki, akkor dugd vissza a kábelt és megy is a net...
De hogy kapcsoltad szét a gépet meg a routert?

TTné 8868 2012. április 18. 14:37  
Halihó!
SMC routerhez értõ szakit keresek, valahogy sikerült szétkapcsolnom a laptoppal, és vissza már nem sikerül. :(
Köszi!

chopper65 8867 2012. április 17. 22:57  
Ok.:):):) Én nem csatlakoztam amúgy, de megértem a kezdeményezést...

F2 8866 2012. április 17. 22:38  
Részemrõl is... Amit nem sikerült megfogni, hogy az állam gazdagításának semmi köze ehhez, csak azt mondtam, hogy ugyanarra használják illetéktelenül, mint aki nem kér számlát. A "fizetés" elkerülésére. Én nem lesbõl fotózok és feljelentgetek, ha rokkant helyre áll egy bunkó odamegyek és szólok... Ez sem megoldás, tudom, de használni szokott :):):)

chopper65 8864 2012. április 17. 22:31  
F2, éppen értük indult ez az akció, és nem az állam gazdagítására és a bemószerolás népszerûsítésére...; nah, de mindegy, részemrõl lezártam.

KawaÉvi 8863 2012. április 17. 22:30   Válasz erre: 8861
Három gyerek, négy kerék...klasszikus családmodell :-)))

F2 8862 2012. április 17. 22:25   Válasz erre: 8852
Tévedés... neked nem sikerült levenned... Én tudom, mi a valódi mozgássérült...

kocosfater 8861 2012. április 17. 22:07  
A "rokkantparkolók" mennyiségét a parkolókapacitás százalékos arányában határozzák meg?
A családi parkoló mit jelent?
Aki jártas benne,szivesen olvasnám tályékoztatását.

Bedouin 8860 2012. április 17. 19:43   Válasz erre: 8859
Köszönöm a kiigazítást :)

Petipapa 8859 2012. április 17. 19:40  
Sziasztok.
Bocs, hogy belekotyogok, de ismerem a kártya lehetõségeit. Szóval bárki használhatja a kártyát parkolásra, aki a jogosultat szállítja, jármûtõl függetlenül. De csak is a szállítás ideje alatt, tehát nem hivatkozhat pl. arra, hogy most indul a jogosultért. A kártya fényképes és személyre szóló, nem rendszámra.

zoligs 8858 2012. április 17. 19:40   Válasz erre: 8856
Tudtommal névre és rendszámra van kiállítva a kártya, a szivességbõl szállításnál pedig , csak akkor érvényes a kártya ha az érintett ott van,

Bedouin 8857 2012. április 17. 19:14   Válasz erre: 8856
Sõt szerintem nem is a hozzátartozó a lényeg, hanem a személy akit fuvaroznak. Gondolom ha a szomszédot kéri meg akkor ugyanúgy igénybe veheti a kártyát. De lehet, hogy itt most pontatlan vagyok, mert rendszám is van rajta :(
Az még járható, ha a sérült a fia/lánya gjmûjére igényli a kártyát...

KawaÉvi 8856 2012. április 17. 19:08   Válasz erre: 8848
Ezt a hozzátartozós dolgot én is ismertem a törvénybõl, de nekem nagy bánatomra egyetlen közeli, sem távoli hozzátartozóm sem tud vezetni (sem autót sem motort).

KawaÉvi 8855 2012. április 17. 19:05   Válasz erre: 8854
Errõl beszéltem!!!
Nekem 5 éve fél kiló vas mozgatja a bokám (a bal oldalit) - de legalább mozog -, azért merek ilyen bátran belekotyogni. Nekem ugyan nincs Mercim, de nem panaszkodom. Nem kuncsorgok segélyért, tisztességesen dolgozom, de jól esik ha nem kell sokat gyalogolni például egy üzlet bejáratához...
Úszok, motorozok, biciklizek, de gyalogolni nem tudok...

toncsi64 8854 2012. április 17. 17:47   Válasz erre: 8833
Tavaly egy motoros baleset kapcsán ugrott a bal lábam :( Mercedesem volt/van és rokkantkártyával parkolok ha szükséges. Remélem nem baj és nem kell Trabantot vennem a nyugalmamért :)

Bedouin 8853 2012. április 17. 16:45   Válasz erre: 8852
Ha használod a válasz erre gombot, akkor értelmezhetõ a komment is :)

chopper65 8852 2012. április 17. 16:20  
De azért látom a lényeget csak nem sikerül levenned...; senkit nem érdekel ebben a témában az államkassza, a valódi rokkantakért van az egész történet. Ezért dobtam fel a linket...

chopper65 8850 2012. április 17. 15:46  
F2, ebben igazad van, elõítélettel voltam, ebben tévedtem...; 100-ból egyszer...

rosejblee 8849 2012. április 17. 15:05   Válasz erre: 8848
Na itt közelítünk az igazsághoz,mert a valóban jogosan használó is,lehet az szállító vagy tulajdonos,csak akkor használhatja ha kezelésre vagy a "betegségével" kapcsolatos dolgot intéz.Egyéb esetekben csak a valóban mozgáskorlátozott használhatja parkolásra.

Bedouin 8848 2012. április 17. 10:43  
A ki hol áll kérdéstõl kicsit elkanyarodtunk, de azt is meg kell jegyezni, hogy a mozgáskorlátozott kártyát az is kiteheti aki valójában nem az! Nézzük azt az esetet, mikor egy mozgáskorlátozottnak nincs jármûve, viszont a gyermekének van - akár lehet neki X5-is vagy bármi más. Nos Õ abban az esetben használhatja a kártyát, ha a mozgáskorlátozott szülõjét szállítja. Ebbõl az aspektusból meg indifferens a jármû típusa, márkája.

F2 8847 2012. április 17. 10:32   Válasz erre: 8846
Nem ez a kérdés... Elõítélettel voltál eleve egy olyan emberrel szemben, aki tényleg jogosult az igazolványra, poénkodtál rajta, majd szemrebbenés nélkül közlöd, hogy ez a ritka. Valóban sokkal kevesebb van ilyen, a kérdés ki a jogosult megítélni. Te pl. vettél-e úgy valamit életedben, hogy nem kértél róla számlát? Az sem jobb, mint az, hogy Mercedesek, Audik, BMW-k sokasága áll rokkantkártyával... Õk is csak azt teszik, mint aki számla nélkül vesz valamit... Nem fizet az állam zsebébe... Itt a 6 kerben a rendõrség mellett, elõtt, körül állnak a sok millás autók mozgássérült kártyával, külföldi rendszámmal mégsem történik semmi. Talán inkább ezzel kellene foglalkozni, mert vannak olyan "embereink", akiknek feladata lenne az ítélkezés, de azok nem azok, akik fényképezgetnek és feljelentgetnek bátran...

chopper65 8846 2012. április 16. 22:53  
F2, azért ez olyan ritka, mint a fehér holló, de ezt Te is tudod sztem...

chopper65 8845 2012. április 16. 22:51  
Itt leginkább a visszaélésekrõl van szó, és emiatt indította Tvrtko az akciót...

F2 8844 2012. április 16. 22:22   Válasz erre: 8842
Nem, az embernek tiszta daganat a teste, a nyakán olyan, mintha 2 feje lenne, nem egyszerûen mozog, de poénkodj vele nyugodtan...

KawaÉvi 8843 2012. április 16. 22:03   Válasz erre: 8833
Óriási a képzavar a mozgáskorlátozott kártyát jogosan használók, és azok havi keresetét illetõen.
A mozgáskorlátozott kártyát NEM csak a mozgásában korlátozott, hanem a súlyos látás, és halláskárosult ember is igényelheti. A fogyatékossági támogatás folyósításának nem feltétele, hogy az illetõ ágyhoz kötött szellemileg visszamaradott ember legyen. Ergo, ezek az emberek ugyanolyan alkotó, kenyérkeresõ tevékenységet végezhetnek mint egészséges embertársaik. Nyilván nem a vasbetonszerelésben, vagy nehéz fizikai munkákban, hanem szellemi tevékenységgel. Magasan kvalifikált ember is veszítheti el olyan mértékben a hallását, látását, hogy erre a támogatásra jogosulttá váljon, kvázi mozgáskorlátozott parkolási igazolvány kiváltására is.
Tudom, hogy sokan élnek vissza vele, de ne törjünk pálcát azon embertársaink felett akik esetleg busás anyagi haszon fejében komoly munkát végeznek, még "betegen" is! Ki lehet próbálni az Õ helyzetüket...

chopper65 8842 2012. április 16. 18:08  
Jah, rágurult a Lexus a kislába ujjára, abba rokkant bele, mi?)
A cigarettacsikkdobálónak meg pölö eltörném a kezét...:)

F2 8841 2012. április 16. 15:13  
...de honnan tudja a tisztelt fényképezõ, hogy nem mozgássérült? A 6. kerületben is van mozgássérült LS600h Lexus-szal... Sztem kifejezetten örülne, ha párszor feljelentenék és lefotóznák az autóját...

Ezzel az erõvel az összes cigarettacsikket eldobó dohányost is le kellene fényképezni és/vagy feljelenteni közterületen való szemetelés miatt...

(teszem hozzá én is sok mindent megcsinálok, de sosem parkolok kerekesszékes parkolóhelyre)

Bedouin 8839 2012. április 16. 14:58   Válasz erre: 8836
Na pont azok az emberek nem olvasnak olyan fórumokat :)
Ugyanakkor meg aki ilyen gonosz dolgokra képes, szerinted abban feltámad majd akár egy ici-pici rossz érzés is???

chopper65 8838 2012. április 16. 14:44  
Arra a nem létezõre?? Najóvan, nem vitatkozok, elkezdõdött a 3. harmad...:)))

rosejblee 8837 2012. április 16. 14:36   Válasz erre: 8836
De megpróbálhatnánk ezt rábízni a saját lelkiismeretükre,ha meg nem megy úgy el is mehetünk mellette.

chopper65 8836 2012. április 16. 13:12  
rosejblee, még csak a nyavalya mennyisége és minõsége van igazán pénztárcához kötve...:) ha nem nyílik a bukszád, mehetsz a tepsibe.
De ez már egy másik szakmához köthetõ, nem mennék bele...:))
Értem én hogy Neked mi a gáz ebben a történetben. Én sem jelentettem még soha senkit semmilyen hatóságnál be/fel, de mondom, nem ez a lényege ennek az akciónak. Azért érezzék már magukat egy keveset rosszul a mozgáskorlátozott parkolóban legalább a Hummer tulajdonosok...:))

rosejblee 8835 2012. április 16. 10:22   Válasz erre: 8833
Szerintem nincs pénztárcához kötve,hogy kit milyen nyavalya kínoz.Attól függetlenül,hogy M-on manapság szerintem 95 %-ban jogtalanul használják a mozgáskorlátozott igazolványokat.Mert akinek törvényesen jár az is inkább parkolásra használja,hogy ne kelljen fizetnie.De akkor sem kell be, illetve feljelenteni.

upsy 8834 2012. április 16. 00:05  
ez nem én votam :)
de jogos...

chopper65 8833 2012. április 15. 23:12  
A fészen konkrétan V.T. indította az akciót. A lényege nem az, hogy gazdagítsuk a zállamot a bírsággal és mószeroljuk be egymást, hanem hogy a mozgáskorlátozott, leszázalékolt, mittudomén tegyük fel havi 27 e Ft-ból megélõnek honnan kerül merdzsóra, dzseguárra, és még igazolványra is...

Ranger 8832 2012. április 15. 23:04   Válasz erre: 8826
Így is lehet: :-)

rosejblee 8831 2012. április 15. 19:07   Válasz erre: 8829
Egyébként szívesen:)

rosejblee 8830 2012. április 15. 19:07   Válasz erre: 8829
Hát mirõl?
Gondolom ezeket a számokat már kívülrõl fújjátok:

06-80....
Hívjon ingyen,majd mi fizetjük,csak jelentse beeee.

Olívia 8829 2012. április 15. 18:49   Válasz erre: 8828
Szerintem nem errõl szólt a beírásom, de értelmezd ahogy akarod.

Köszönöm az érdemi hozzászólásokat.

rosejblee 8828 2012. április 15. 18:22   Válasz erre: 8814
...papírja van,írni tud,feljelent....
Jól van nem csalódtam, üljön mindenki elõrébb egy paddal.
Na ezek vagyunk mi,MAGYAROK:)))

kawa70 8827 2012. április 15. 11:51   Válasz erre: 8826
Ilyen példát mindenki tudna jópárat felsorolni......Igen, a szabálytalan autóst mindenki elitéli jogosan. De ezerbõl egy ilyen baleset következik be, és ez igaz a többi ilyen szerencsétlenségre is, ahol más hibájából következik be tragédia. Ami ha jól belegondolunk leginkább csak akkor tragédia, ha közvetlen környezetünkben, családunkban következik be, egyébként statisztika és hír az ujságban. Mindenesetre tény, hogy nem helyes az ilyen magatartás és fel kell hivni valamilyen módon a figyelmet rá, de a legjobb megoldást megtalálni ami nem árt magunknak sem, nem épp egyszerû.

upsy 8826 2012. április 15. 11:44  
okés,jogos..
de akkor mégis mit kéne tenni?megtörtént eset:
autó parkol a járdán,nincs meg a kötelezõ szabad hely a gyalogosnak,anyuka tolja a dupla babakocsit az ikreivel,nem fér el,zebra sehol,visszafele se,hogy túloldalra átmenjen,jól körülnéz,kimegy az útra a babakocsival,hogy megkerûlje az autóst,de nem tud egybõl visszamenni,mert nincs hely mellette,részeg autós hátulról,csatt....többit nem részletezem...
azóta,ha így látok egy autót parkolni,nem kímélem...kövezzetek meg,de elötte gondolkozzatok el,hogy mi lenne,ha a ti családotokba történt volna ilyen...

kawa70 8825 2012. április 15. 11:28   Válasz erre: 8824
Egyrészt: a rendszám nem hatósági tulajdon már elég régen.....megveszi az elsõ forgalomba helyezéskor a tulajdonos. A rendõr ezért sem veheti le, illetve el, csak a forgalmi engedélyt.
Másodszor, tényleg nem egészséges ez a feljelentgetõsdi, már csak azért sem, mert vannak túlbuzgók, akik vélt sérelmeiket is igy akarják megtorolni illetve azért is feljelentenek, amiért nem kéne, csak épp rosszul tudnak valamit.
Az igaz, hogy szó nélkül sem kell elmenni az ilyen kirivó esetek mellett, de tényleg ne legyünk önkéntes rendõrök, pláne forgalom szabályzók (ugye, egyesek belsõsáv megengedett maximum az õ órája szerint).
Harmadszor, itt már tényleg elõjöhet a személyiségi jog, mert valóban azt fényképez az ember amit akar, de ha nyilvánosságra hozza a képet, kell a szereplõ hozzájárulása. Általában nem sok mindenkit zavar a dolog, hogy a rendszáma szerepel egy képen, de ha (különösen ilyen célzott szerepeltetés esetén) neadjisten a delikvensnek épp ott semmi keresnivalója, és ez az ellenérdekkel rendelkezõ tudomására jut, és abból hátránya származik a magánéletben, komoly kártérítési per is lehet. És valszeg nyerni fog.

upsy 8824 2012. április 15. 11:10  
"... hanem pont ezért tartja fenn az állam és önkormányzat az adófizetõk pénzén a rendõrséget és közterület felügyeletet."

ezt inkább hagyjuk...van itt nálunk egy kisbolt,elötte 5 méterre zebra.elég forgalmas kisbolt,mindíg állnak elötte kocsik,van,hogy a zebrára állnak rá!
nem egyszer láttam már,hogy elmennek mellette a rendõrök szó nélkül...no coment!
szerintem,ha lefotózok egy szabálytalanul parkoló autót,az nem sért személyiségi jogokat,hisz egy tárgynak nincs olyan..a rendszám meg nem magántulajdon,hanem hatósági..

Bedouin 8823 2012. április 15. 11:01   Válasz erre: 8822
:)

TomRed 8822 2012. április 15. 10:49   Válasz erre: 8821
Az igaz, hogy általában senki nem foglalkozik a problémákkal, de nem ez volt az eredeti kérdés tárgya. Viszont egy szabálysértést nem a civil állampolgárnak kell megtorolnia, fõleg nem egy újabb szabálysértéssel (személyiségi jogok megsértése), hanem pont ezért tartja fenn az állam és önkormányzat az adófizetõk pénzén a rendõrséget és közterület felügyeletet.

Valóban degradálóan írtam, mivel nem kedvelem ezt a lelkes feljelentgetési ingert...

Bedouin 8821 2012. április 15. 10:38   Válasz erre: 8817
Hát, Tamás most nem mindenben értünk egyet:

"és utána elégedett lesz magával.:)" -ez kissé degradálóan hat :(

Persze a többivel nagyjából egyetértek:)
De:
Az önkéntesrendõrösdivel kapcsolatban azért megjegyezném, hogy igenis kell valami társadalmi kontroll. Azért tehetnek és tesznek is meg gusztustalan dolgokat egy bizonyos jármû fajta, illetve típus tulajdonosai, mert senki nem teszi nekik szóvá. Általában az emberek többsége neveltetésénél fogva nem szemetel, a másik része szégyenli és kis hányaduk antiszociális. Ha ezekre minden alkalommal rászólna a környezetében tartózkodó 10 ember, akkor õk sem szemetelnének, lehet hogy a szégyen miatt, de ez már mindegy.
Régen falun nem volt annyi betörés és lopás, mert az emberek figyeltek egymásra, a városban simán kirabolják a szomszédját és nem érdekli, a beteg embert is átlépik a lépcsõházban,anélkül, hogy megkérdeznék mi baja :(
Hát valahogy ez vezetett ahhoz is, hogy keresztbe állnak a mozgássérült parkolóban és ha a rokkantkártyás szólni mer érte - sokszor neki létkérdés - akkor még jól fel is borítják kerekesszékestül!
Sajnos ma ezt a világot éljük csak mindenki a homokba dugja a fejét!

upsy 8820 2012. április 15. 10:37  
jóvannah,elírtam.. :)
másodszor:nem,traffit nem szándékozom használlni,csak számtalan esetet tudnék még felsorolni..és dühítõ,hogy ennyire közömbösek a magyarországon élõk többsége,hogy nem figyel a másik emberre,csak a saját dolga érdekli..szarik bele mindenbe...bezzeg,ha õt éri "kár",egybõl hangoskodik...

TomRed 8819 2012. április 15. 10:30   Válasz erre: 8818
"volt,hogy korháznál egyirányú úton szembe mennt a hülye szöke picsa autóval mobiltelefonnal a fülén..KORHÁZ BELYÁRATÁNÁL!!!"

Elõször is: "KÓRHÁZ BEJÁRATA"
Másodszor: tehát igazam van, egyesek tényleg önkéntes rendõrökké akarnak válni, mindenféle szabálysértést fel akarnak jelenteni... Traffipaxot nem akarsz tenni az autódba?

upsy 8818 2012. április 15. 10:20   Válasz erre: 8817
és mire esetleg - talán kifáradnak a közteresek,addigra meg már elmennek onnan...
nem tudom,te mit szólnál,ha te lennél mozgáskorlátozott és nem tudnál megállni a neked fentartott helyen rendszeresen...
volt,hogy taxist láttam autógumit lepakolni közterületen,hívtam a rendõrséget és azt mondta nem foglalkoznak vele10 percen keresztûl vitatkoztam,hogy miért is nem...?milyen jogkörbe tartozik az illegális szemétlerakás és kinek kell kivizsgállni az ügyet??
volt,hogy korháznál egyirányú úton szembe mennt a hülye szöke picsa autóval mobiltelefonnal a fülén..KORHÁZ BELYÁRATÁNÁL!!!
szóval szerintem helyes kezdeményezés,én támogatnám az ilyet,amikor lehetne fotót készíteni a szabálysértõkrõl,közzétenni és hátha hivatalból kivizsgállnák

TomRed 8817 2012. április 15. 10:05   Válasz erre: 8814
A rendõrségnek és a közterület felügyeletnek van joga, hogy foglalkozzon a szabálytalan parkolással.

Miért akarnak egyesek önkéntes rendõrök, feljelentgetõk lenni?
Ha mégis zavarják a szabálytalankodók, akkor hívja fel a helyi közterületesek irodáját és utána elégedett lesz magával.:)

Olívia 8816 2012. április 15. 10:04   Válasz erre: 8815
Konkrétan fb, ahol valaki indította el a nevét adva ezt az akciót.

ekowob 8815 2012. április 15. 10:01   Válasz erre: 8814
Ez két dolog egyszerre:
Egyrészt közterület. Mindenki azt fotóz amit akar.
Másrészt ott a közzététel. Vagyis nagy nyilvánosság elõtt mutatják be a fotókat.
Ha nem a tiéd az oldal, akkor nincs gáz. :-)

Olívia 8814 2012. április 15. 09:56  
Joghoz értõket kérdeznék, mozgássérülteknek felfestett parkolóban lehet-e fotózni úgy, hogy a rendszáma látszódjon az autónak?

Egy közösségi oldalon valaki kezdeményezett egy akciót, amiben ezeket a szabálytalanul parkolókat fotózza, de nem egyértelmû, hogy van-e kártyája, illetve nem látszik a rendszám. Én javasoltam, hogy rendszámmal fotózzanak, de lehurrogtak, hogy az törvénytelen lenne.

Elõre is köszönöm ha lesz hozzászólás.:-)

pandamaci 8813 2012. április 15. 09:00   Válasz erre: 8808
http://burgmanusa.com/bkb/650+CVT+Info#Burgman_650_CVT

nézegesd, mit b. sztál el benne..

pandamaci 8812 2012. április 15. 08:51   Válasz erre: 8811
Ha a valós adatokra vagy kíváncsi, kérdezz olyanokat, akik ilyennel naponta közlekednek...Nem mindegy, hogy fojtással, széria állapotban, vagy agyontuningolva, vagy nyugdíjas papa, vagy versenyzõ típus csutkó gázon hajtja. Mi van ha gyári adat 2,5l/100, a valós meg 5liter lesz nálad ?? (a 4t robi lényegesen kevesebbet eszik, igaz nem is megy annyira,választhatsz::))

koromadam@gmail.hu 8811 2012. április 15. 06:45  
Köszi szépen Ranger (tudnál még nekem ilyen linket küldeni ahol a fogyasztását mutatja??)

Ranger 8810 2012. április 14. 21:34   Válasz erre: 8809
3.3 l http://www.motostat.eu/vehicle-stats/8698

koromadam@gmail.hu 8809 2012. április 14. 21:08  
azt szeretném megkérdezni hogy a motowell magnet sport tipusú motoromnak mennyi a fogyasztása?? mnert a neten nem írnak semmit róla...

kiittiikeee 8808 2012. április 14. 20:02  
�azt szeretném kérdezni h suzuki burgman 650 cvt-jét szétszedtem ellenõrzésre. és amikor összerakom akkor nem lesz feszes az ékszíj. mit csinálok rosszul?
elõre is köszi

redmary 8807 2012. április 13. 17:43   Válasz erre: 8805
Értöm....és köszönöm!!!!:-))))

klimas 8806 2012. április 13. 16:23  
Sziasztok! Egy közlekedési baleset okozóját kellene megtalálnom, ebben kérnék segítséget! Az autó rendszáma és a tulaj neve meg van.
A rendõrség elhajtott, mert nem talált csalásra utaló okot...... no komment. A hölgy szórakozik velem, nem hajlandó megadni az adatait. Annyit elértem, van egy aláírt elismerõ nyilatkozat tõle!!

Én is hibás vagyok, mert bíztam abban, hogy biztosítózás nélkül kifizeti az okozott kárt, nekem így sokkal egyszerûbb lett volna az áfázás miatt.

Olívia 8805 2012. április 10. 22:18   Válasz erre: 8802
Kedves Mary, Te jó szándékkal vagy, de akik elindítják ezeket közel sem. Zavarkeltés, PR fogás, a net "szennyezése, túlterhelése a cél. Haszna 0, mivel ebbõl senkinek sem pénze, sem elõnye nem lesz. Borzolják az emberek idegeit, gyakran félrevezetõ és gusztustalan fotókkal illusztrálják.:-(

F2 8804 2012. április 10. 21:19   Válasz erre: 8802
Akkor küldöd jó szándékkal tovább, ha megnézed, hogy valós-e.... Google a barátod, beírod... Max 15 másodperc, és véletlenül sem vezetsz félre másokat...

Hogy idézzelek:"...nem kerül semmibe, max 1 perc..." így még véletlenül sem kerül semmibe másoknak sem...

KawaÉvi 8803 2012. április 10. 20:46   Válasz erre: 8800
Én a 29 hétre született koraszülöttrõl kapok állandóan segítségkérõ értesítést. Már évek óta nem nõ az a szegény baba egyetlen hetet sem... És még mindig vérre van szüksége...és én adok azóta is folyamatosan. Igaz még egyszer sem hívtak be egy koraszülött kisbaba miatt véradásra!

redmary 8802 2012. április 10. 19:58   Válasz erre: 8801
Kaptam..jó szándékkal tovább küldöm ,nem kerül semmibe..max. 1 perc....ennyi!!!!!

F2 8801 2012. április 10. 19:00   Válasz erre: 8799
...és milyen sokan megeszik...

Olívia 8800 2012. április 10. 17:57   Válasz erre: 8798
Ez CSAK 3 ÉVES hoax!:-(

Ha schmitteled a keresõbe a komplett levelet, akkor azonnal kidobja, hogy hoax-e és mióta kering a hálón. Tanács, hogy a jövõben elkerüld azt, hogy felültessenek.:-)

Itt a link:
http://www.viruskommando.hu/blog/tag/kamu/

ztaki 8799 2012. április 10. 17:53   Válasz erre: 8798
ekkora marhaságot is régen olvastam már...

redmary 8798 2012. április 10. 17:36  
Sziasztok....kaptam!
Kérlek, küldd tovább!

Sürgõs, baj van!
Tûzoltók szervezték: nem kamu
Ez a másfél éves kislány megégett!

Nézd meg a képet!

Minden egyes tovább küldött email-ért a plasztikai

mûtéthez az erre a célra nyitott számlára pénz érkezik!!
Akkor is küld tovább légy szíves, ha már megkaptad egyszer:

Köszi

kisti 8797 2012. április 10. 17:33   Válasz erre: 8794
beregisztrálsz újra 1 év free licensre, és megy tovább.

CJKrisz 8796 2012. április 10. 17:23   Válasz erre: 8794
Nem törlõdik, csak onnan kezdve nem fogja letölteni a legfrissebb adatbázist. Mûködni fog, de nem lesz naprakész.
Leszedni meg a Vezérlõpult/Programok és szolgáltatások alatt tudod. XP esetén pedig olyan van, hogy Programok telepítése és törlése. Viszont ha újat akarsz telepíteni, akkor vélhetõen az lesz olyan intelligens, hogy rákérdez telepítéskor, hogy mi legyen az elõzõ verzióval és majd megoldja.

pigear 8795 2012. április 10. 17:18  
Szasztok!
1100es Virgahoz kéne 2 db féktárcsa. Ki tud valami ócsó megoldást. Mielõtt vennék 2 újat.
Elõre is kösz

qqriq64 8794 2012. április 10. 11:34  
Állandóan kiírja a gép hogy 4nap múlva lejár az Avast-om.
Ha lejár akkor törlõdik is vagy nekem kell törölni és azt hogyan mert úgy tudom az nem egyszerû.
Az újat csak simán letöltöm?

qqriq64 8793 2012. április 9. 00:21   Válasz erre: 8791
Na várgyá valamit letöltöttem meg kibontottam aztán birizgáltam az egérrel és leállt a gép. Lehet jó úton járok? :))))

qqriq64 8792 2012. április 9. 00:06   Válasz erre: 8791
Aranyfaszú Ztaki barátom.
Egy ilyen tudatlan parasztnak magyarul ha lehet.
Hova másoljam mit csomagoljak ki?
Köszi:)))))))))))

ztaki 8791 2012. április 8. 23:50   Válasz erre: 8790
másold be - tölsd le... csomagold ki és használd...

vagy csak parancsorba írd be:
shutdown -s -t 3600

a 3600 az másodpercet jelent - teht most 60 perc múlva áll le...

qqriq64 8790 2012. április 8. 23:42   Válasz erre: 8789
Ez most egy link akart lenni?

ztaki 8789 2012. április 8. 23:32   Válasz erre: 8788
persze...
pl: ftp://ftp.elf.stuba.sk/pub/pc/utiltask/sdintime.zip

qqriq64 8788 2012. április 8. 23:26  
Tud valaki olyan programot számítógéphez amivel idõzíteni lehet a gép kikapcsolását?

kocosfater 8787 2012. április 8. 21:22   Válasz erre: 8784
A teljes titkot küld meg priviben,és én megoldom a titoktartás negativ irányú szétszórását a szélrózsa minden irányában!

kocosfater 8786 2012. április 8. 21:17   Válasz erre: 8782
Még talán arra van esélyem,hogy az eredeti papirokat,amit kézhez kaptunk,valahol megvannak. Pedig abban az idõben a gépemen is fent volt,de lehet hogy lepucoltam. Mennyire volna sürgõs? Mert akkor nekiállok keresni.

zi-zi 8785 2012. április 8. 21:16  
De minek Neked víz több méter mélyrõl, mikor a kocsmában 6 cm-rõl adnak sört. :-) Locsolni meg lehet ha kihugyozod :-) Na ha ettõl kiég a fû, legalább nem kell nyírni. :-)

Bedouin 8784 2012. április 8. 19:43   Válasz erre: 8783
Ezt a projektet, most teljes titok övezi :)))))

Laca07 8783 2012. április 8. 16:42   Válasz erre: 8782
Mi van Gabikám, izgulsz? Nagyon készülõdik valaki...

Bedouin 8782 2012. április 8. 11:52  
Itiner kapcsán még sehol senki? :(

kocosfater 8781 2012. április 6. 21:59   Válasz erre: 8778
Ez volt a szakszerû hozzászólás.
De a legelsõ fázis a kút helyének szakszerû kijelölése.
A vizerek elhelyezkedése sokszor két méterrel is eltérhetnek egymástol.
Az esetleges homokkõ áttörések több napot is igénybe vehetnek,ami a kútfúrók átka.
A rézdrótos vizerek keresése sem minden esetben jön be, de több esély van rá,mint a "vakon"-fúrásra!

DZSOSZ 8780 2012. április 6. 21:42   Válasz erre: 8775
Keresd Fecsa barátomat a szomszédja kútfúró.......hátha!
üdv

Bedouin 8779 2012. április 6. 16:38   Válasz erre: 8778
Ment a pü :)

Audimania 8778 2012. április 6. 15:45   Válasz erre: 8777
A pontosabb? Település, esetleg utca. Van országos vízrajzi térkép (csak én nem értek hozzá), ahol kolléga esetleg annyit tud mondani, hogy mi az a mélység, ahonnan egyáltalán víz várható. Vagy van a környéken fúrt kút, amihez mélységet viszonyítasz?

Azért az önálló ásással vannak félnivalóim. Hogyan képzeled? Pl. helyére görgeted az elsõ gyûrût, és ahogy ásol, majd lesüllyed? És mit csinálsz, ha valamelyik megakad? Mivel emeled meg? Daru? A kiásott anyagot mivel hozod felszínre? Vödör, csiga, plusz 4 kéz van/lesz? Mivel és hogyan csákányozol, ha keményebb a réteg és az ásó nem viszi? Klausztrofóbiával hogy állsz? 3-4 m-nél már irtó nyomasztó a szûk hely, és a mélység tudata :( A sima zagyszivattyú emelõmagassága lesz annyi, mint a kút mélysége+2-3m? Mert nem elég a felszínig emelni, oda túlnyomás kell, különben a legkisebb befolyó vizet sem fogja elég gyorsan kinyomni. Szerintem jobban járnál, ha nem alsó "félgömb" vízgyûjtõt szivattyúznál a homokba, hanem valóban letennéd odáig a legalsó gyûrût. Mert mi is történhet, ha a félgömbbõl szívja a szivattyú a vizet? Apránként jön vele egy kis homok is. Mert ugye ezt a vízkivételt nem lehet összevetni a sima vödrös vízhúzással. Aztán a homok annyira "elfogy"a kút aljáról, hogy a legalsó gyûrû alól/mellõl is kiszívod, és akkor vagy megrogy, vagy megroppan. Szóval inkább majdnem derékig érdemes a kút alján a vízben állni, amikor "kész" vagy, mert marad biztonsági tartalékod vízmennyiségben is, és a szivattyú lehelyezéséhez is. Na, ehhez kell jó idegrendszer.

Szóval, cím? :)

Bedouin 8777 2012. április 6. 15:09   Válasz erre: 8776
Mit jelent a pontosabb helymeghatározás? :)

Egyébként rengeteg hasznos infót adtál és hálás köszönet érte!!!

Igazából azért is kíváncsi lettem volna a mélységre, mert tudnom kéne, hogy a 80/80-as kútgyûrûbõl mennyit vegyek. Nem tudnék mit kezdeni 1-2 kimaradt darabbal :(
... és azt a pénzt inkább elmotoroznám :)
Mondjuk az sem lenne szerencsés, ha kevés lenne, mert akkor rohangálhatnék újfent 1-2 db-ért.

Továbbá nem vagyok teljesen tisztába a technológiával sem, csak a szóbeszédre hagyatkozom, miszerint ássak csak bõven és ha megjelenik a víz, akkor csináljak kis zsompot, amibõl egy zagyszivattyúval húzom a vizet és közben még addig ássak, míg a szivattyú már nem tudja gyõzni a vizet.

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22107
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők