19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
SEGITSÉG!!!
Következő oldal

Rudo 7962 2011. november 7. 15:31   Válasz erre: 7961
Én meg egy sonkás pizzára gondolok! :D
Sztem élvezd a látványát ameddig tudod,nem lesz örök,hajlakk jó ötlet de attól sem lesz nagyon tartós ezt mint virágkertész+virágkötõ szülõk gyereke mondom.
A tök belûrõl idõvel elkezd rohadni.

redmary 7961 2011. november 7. 15:17   Válasz erre: 7960
Oksa.Al-földi...de te mint vidéki embörke....csak tudsz valami okosságot....én hajlakra gondoltam....vagy valami ilyesmire!!!:-)))

Rudo 7960 2011. november 7. 15:15   Válasz erre: 7959
Már megtetted,fényképezd le. :)

redmary 7959 2011. november 7. 15:13  
Tessen nem ki nevetni,de csináltam egy tök tálat..falevélen...mit tögyek ,hogy sokáig mög maradjanak a szinek....???????
Ehune.....
Ja és komolyoságot kérök!!!!!!!!:-)Köszike!!:-))

kawa70 7958 2011. november 4. 22:09   Válasz erre: 7957
Persze. De lehet idén azért fizetsz tenger sokat, mert szarul választottál tavaly. Az nincs benne Krisz számitásába :))
Mert ha minden évben körültekintõen az olcsóbbat kerested (és nem dõltél be a drága, de minõség szövegnek - ami ezesetben értelmezhetetlen) akkor bizony annk folyamatosan csökkeni kellett, és nem érte meg sose kivonatni.
Jelen esetben lehet, hogy valóban jól jársz, de ha rendszert csinálsz belõle akkor tuti bukta.

upsy 7957 2011. november 4. 22:01  
ahha,értem!de mivan akkor,ha csak most vonatom ki,jövõre már nem?akkor most nem lépek bonuszt,de jövõre már ige!nem?

CJKrisz 7956 2011. november 4. 21:51   Válasz erre: 7953
Egyszeri alkalommal meglehet, de okulj az én példámból. Elõször nekem is megérte, mert majdnem 36eFt volt az éves kötelezõm 2006-ban. Kivontam 5 hónapra, ezzel spóroltam kb. 15e-t, plusz az önkorinak fizetett majdnem fél éves teljesítményadót, ami 7eFt. Így ez a 22eFt spórolás igencsak kecsegtetõ volt. Ma viszont már szopacs, mert B1-el az éves kötelezõm 17 800Ft, B4-el viszont 10e alatt lenne. Az elõzõ évi a B3-al 13e lett volna, helyette fizettem 25e-t. Szóval apródonként a 4-5 évvel ezelõtti "dõzsölés" ma már deficites.

CJKrisz 7955 2011. november 4. 21:43   Válasz erre: 7954
Megfizettem a tanulópénzt. :(

kawa70 7954 2011. november 4. 21:41   Válasz erre: 7951
Látod-látod, egy biztositósnak sose dõlj be. Sose a Te hasznod nézi.

upsy 7953 2011. november 4. 21:39  
köszönöm a válaszokat!
nekem megéri kivonatni és szüneteltetni a biztit!
most éves szinten 10.000 HUF a biztosításom,akkor a fele az 5.000 HUF + jövõre a 1400 HUF baleseti adó,ezeket megspórolom ezzel a húzással :)
amikor meg forgalombahelyezõdik újra a vas,pont akkor kell újrakötnöm a biztosítást,az meg 3700 HUF + balesetiadó...pont annyit spóroltam :)

kawa70 7952 2011. november 4. 21:39   Válasz erre: 7950
Bizony.....Motoroztam én már rendeset december 12-én napsütésben, és +15 fokban.

CJKrisz 7951 2011. november 4. 21:38   Válasz erre: 7950
Engem a biztosítós maki beszélt rá, hogy vonassam ki, mert az milyen jó. Csak azt nem mondta, hogy nekik és nem nekem. :)
Ha nem vonatom ki folyamatosan, akkor B4 lennék és kevesebb, mint a fele lenne a kötelezõm a mostani B1-nek. :( Lehet, hogy az elsõ 1, vagy 2 évben sokba került volna a dolog (friss A-s jogsi, nagy motor, fiatal tulaj), viszont az akkori olcsóbb megoldás most kerül sokba...

Bedouin 7950 2011. november 4. 21:33  
Akkor most ti is megerõsítettetek abban, hogy egy nagy fasság ez a kivonatósdi :D
Mindenkinek ezt mondom, hogy neeeee ...
Ráadásul ha még jó idõ is van ...... :D

kawa70 7949 2011. november 4. 21:21   Válasz erre: 7947
ha 90 napnál nem hosszabb ideig van kivonva egy évben a masina, akkor még a bónusz is megy felfelé.

Igy van.......De annyi idõre meg nem érdemes kivonatni. Én emiatt nem vonattam ki sosem. Igy most a maximumon vagyok, asszem B9.

CJKrisz 7948 2011. november 4. 21:18   Válasz erre: 7947
Azt kihagytam, hogy tavaly nov 1-én nem vonattam ki, hanem fizettem folyamatosan és most küldték, hogy akkor már B1 lettem.

CJKrisz 7947 2011. november 4. 21:16   Válasz erre: 7945
A díj nemfizetéssel csak óvatosan. Biztosítója válogatja, de nem nagyon szeretik az ilyesmit.
Ideiglenes kivonással kapcsolatban ahogy kawa írja a 7944-ban, hogy a bónuszod nem változik, az úgy is kell érteni. Tehát se le, se fel nem változik! Ha pl. B3 voltál, akkor az is maradsz. Érdemes mérlegelni, hogy a bónusz ugrással spórolsz-e esetleg majd annyit, hogy érdemes legyen kivonatni forgalomból. Sajnos engem annak idején nem világosítottak fel ezzel az ideiglenes kivonással kapcsolatban mindenrõl, ezért van az, hogy már 2006 óta van folyamatosan motorom, de még csak most lettem B1, pedig nem okoztam balesetet, csupán minden évben nov. 1-tõl, ápr. 1-ig kivonattam a gépet. Így folyamatosan A0 maradtam. Pedig azóta már lehetnék B4...
Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de tudtommal, ha 90 napnál nem hosszabb ideig van kivonva egy évben a masina, akkor még a bónusz is megy felfelé.

kawa70 7946 2011. november 4. 21:07   Válasz erre: 7945
Valószinûleg igen. A legtöbb biztositónál nem tolerálják a dij nem fizetést.

upsy 7945 2011. november 4. 21:05  
köszi a gyors választ:9
még egy lenne...ha díjnemfizetéssel szûnik meg a szerzõdésem,mialatt ki van ideiglenesen vonva a vas,és újrakötném ugyanannál a biztosítónál aznap,amikor visszaáll forgalomba,akkor sem vész el a bónusz?illetve több lessz a biztosításom azért,mert díjnemfizetéssel szûnt meg?

kawa70 7944 2011. november 4. 20:54   Válasz erre: 7943
Az évfordulód nem fog változni. Sõt, a bónuszod sem, ha félévre vonatod ki.

upsy 7943 2011. november 4. 20:50  
Üdv,

abban kéne a segítség,hogy pontosan mit jelent az,ha szüneteltetem a biztosításom ideiglenes kivonás miatt?azt sejtem,hogy nem kell arra az idõre fizetni,de a szerzõdés szempontjából ez mit jelent?kitolódik annyival az évforduló,vagy az marad ugyan akkor?
azért érdekel,mert nekem évközben van az évforduló /kb. június 1./,tehát,ha most kivonatom,akkor május elején újra forgalomba van és így még 1 hónap az évfordulóig?vagy akkor kitolódik 6 hónappal?remélem az elöbbi,mert gondolom ha nincs forgalomba helyezve a motor,akkor nem kell ezt a hülye baleseti adót sem kifizetni...jó lenne,mert a most az éves díjam 10.000 HUF,viszont a 2012-es biztsításom már csak 3500 lesz a netrisk szerint+adó :)
így a kivonással megspórolnám a következõ teljes éves biztosításom+adót...

redmary 7942 2011. november 2. 20:34  
Kaptam:
Óvódai segítség

kíváncsi vagyok EZT hányan osztják meg, vagy küldik ki körlevélben. Mert a hülyeségeket rengetegen tudják!
Talán sokan nem tudják, de Budapesten mûködik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is õket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretû ruhákra és 24-35-ös cipõkre, mondta el Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezetõ. Az ovi 2004-ben szükségbõl nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehetõ fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fõ, õk lakásnak nem minõsülõ helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestrõl viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket elõször megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytõl másnap reggelig nem eszik. Nincs mit. Az óvodavezetõ szerint az õ kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte. Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában.
Aki tud ruhákat és cipõket küldeni, az alábbi címre juttassa el: Wesley János óvoda 1086 Budapest, Dankó u. 11.

Én elküldtem minden ismerõsömnek, remélem õk is tovább küldik, hiszen ez nem reklám. Segítség bárhonnan érkezhet.

kispeti 7941 2011. október 21. 13:52   Válasz erre: 7931
Olvassa ! :-)))
Má többször felívtam rá a figyelmét, de nem foglalkozik vele ! :-)))

redmary 7940 2011. október 21. 12:49   Válasz erre: 7939
Majd ha egy strucc madár repül be hozzánk,akkor azt én készitem el és tálalom föl neki!!!!:-))))

Bubó Doki 7939 2011. október 20. 07:50   Válasz erre: 7938
A Sanya meg éhen maradt.....

redmary 7938 2011. október 19. 20:27   Válasz erre: 7920
A madárka....kirepült!!!!!!:-)))))

Larten 7937 2011. október 19. 20:15   Válasz erre: 7936
Tiger ne hátrálj meg, Sanya disznót is vágott már, folyt a vér,
õ meg ette a hurkát kolbászt, hagymásvért

Tiger 7936 2011. október 19. 19:43   Válasz erre: 7934
Jó,de nekem bûntudatom is van olyankor:-)

tsanyi 7935 2011. október 19. 19:40   Válasz erre: 7929
Kérdés, hogy ki van röptében?.....az élelem vagy én?.....bár mindegy..:)))

tsanyi 7934 2011. október 19. 19:39   Válasz erre: 7932
Még Te beszélsz?....keleten azt sem tudod miféle élõlényt etetnek meg Veled....azt hittem legalább Te leszel az aki helyeselve, szája szélén diszkréten kicsorduló nyállal, elfelhõsödött tekintettel azonnal elkezdesz recepteket ontani magadból....:)))

redmary 7933 2011. október 19. 19:38   Válasz erre: 7927
Hát....asziszöm nem az õ mérete....tyúkot szereti nagy melle húsival!!!!!:-))))

Tiger 7932 2011. október 19. 19:31   Válasz erre: 7931
Meg ne sértõdjön,mert indít egy topicot "ki szereti a rántott madárkákat" címmel és hidd el,lesznek követõi,hívei:-))

Larten 7931 2011. október 19. 19:27   Válasz erre: 7927
Ha kp motoros társunk is olvasná, valószínû csak annyit írna;
...kotsog

Tiger 7930 2011. október 19. 19:27   Válasz erre: 7929
Egyen meg ...sszon politikusokat akár röptében is:-)Azokért nem kár,nem sajnálnám õket:-)

Bedouin 7929 2011. október 19. 19:23   Válasz erre: 7928
Sanyi bármit megeszik, akár röptiben is. :)
Vagy ez a röptis dolog nem erre van? :(

Tiger 7928 2011. október 19. 19:21   Válasz erre: 7927
A sok "elmélkedésben" eltorzult és kimerült (pihent?) agyadat,azt kellene végre salátaágyra tenni,hogy ne legyenek ilyen ötleteid:-)))))Szegény madárka,jó hogy nem olvassa ezt:-)

tsanyi 7927 2011. október 19. 19:14   Válasz erre: 7926
Szerintem simán kérdezd meg Desit, hogy milyen módon készítsd el.....és jó étvágyat!...:))

redmary 7926 2011. október 19. 19:12   Válasz erre: 7925
Ja..és köszike mindenkinek!!!!!!:-))))))

redmary 7925 2011. október 19. 19:10  
Nagyon kedvesek vagytok....ezt már mind meg tettem....meg itttam...és utánna pihizett még és felreppent a virág tartó asztalomra....ott is phi...majd újra neki lendült...és az ablakpárkányon pihizik....azt gondolom nincs nagy baj ,,,csak erõt gyújt.....és biztosan el fog repülni...az ablakot kinyitottam...hátha.....de még ott pihizik....
Örülök,hogy én találtam meg és nem a kutyusom....

Tiger 7924 2011. október 19. 19:00   Válasz erre: 7923
Kawa Évi,a madarakat nem azért gyûrûzik,hogy helyhez legyenek kötve,tehát nem kószált el sehonnan:-) De gondolom ezt csak a pintybõl gondoltad,mert azt sokan tartanak otthon.Ez nem kalitka madár ez egy sajnos rossz állapotban lévõ,valamitõl legyengült,esetleg sérült vagy nagyon megriadt vörösbegy.(jól látod Marcsi).
A tanácsok jók,de kézbe venni ne akard.Nagyon gyenge a szívecskéjük és a rémülettõl könnyen megszakad.Ha már sötétedés után repült neki az ablaknak akkor valami megriasztotta,mert nem látnak és tájékozódnak sötétben és könnyen elveszítik a tájékozódó képességüket.Csak akkor ereszd ki a szabadba,ha láthatóan el tud majd repülni(természetesen a kutya ne legyen akkor a közelben,mert attól nagyon félnek.Ha sérülése lenne(fej vagy szárny esetleg belsõ zúzódás,akkor nem sok esély van a túlélésre még a madármentõknél sem,de érdemes lenne felhívni õket,Minden városban élnek elhívatott madarászok.Az rossz jel,hogy a szemét becsukja és nagyon meglapul a földön.Teljesen kimerülhetett.A hideget jól bírják,nem kihûlés lehet a baja.

KawaÉvi 7923 2011. október 19. 18:42   Válasz erre: 7920
Egyszer hozzánk is repült be egy pinty a nyitott ablakon. Annak meg volt gyûrûzve a lába, tehát elkószált valahonnan. Én kölest adtam neki (mert papagájunk volt), és elfogadta. Valami apró-magvassal kéne kínálni és vízzel. Lehet hogy kiszökött Õ is valahonnan...

Larten 7922 2011. október 19. 18:39   Válasz erre: 7920
Elõször is itasd meg.
Ujjadról becsepegtetve a vizet a csõrébe pár cseppenként többször is.
És ne kényszerítsd repülésre hogy meneküljön, mert elfogy az ereje.
Ha meg kell fogni az itatáshoz, gyorsan de kíméletesen kapd el, a markoddal átfogva.

Már én is jártam hasonlóan úgy három hete, a madár megúszta és a saját szárnyán távozott.

kawa70 7921 2011. október 19. 18:37  
Semmit, figyeld és próbálj vizet adni neki. Nem biztos, hogy elfogadja, de ha már tud repülni engedd szabadon. Nem nagyon szeretik az ember közelségét valamiért. Én már vittem haza távvezetéknek repült gólyát (mondjuk azzal volt a legkevesebb gond, evett rendesen amit adtam neki) törött szárnyú vércsét, de azt elvittem a vadasparkba, mert nem nagyon akart enni sem, meg aztán javitani is kellett.
Türelem, elég strapabiró jószágok és hamar felépülnek. Ha nem javul, próbálj valamelyik vadasparkkal kapcsolatba lépni, náluk van minden olyan eszköz és tudás, ami egy sérült állat felépüléséhez kell. Azért is érdemes felhivni õket, mert megmondják mit adj neki enni, vagy mit tegyél vele, tanácsot adnak a gyors felépülésükhöz.

redmary 7920 2011. október 19. 17:32  
Aszittem be lötek hozzánk.....egy nagy burr az ablakon,,,és kiszaldtam és ez volt a földön...szegénykét behoztam él még..,de nem tudom mit csináljak vele.....szerintem csak sokkot kapott neki repült az ablaknak.. ...vagy belül van valami baja ....a fejét ütötte mög nagyon....most itt pihizik a szönyegen.....a Szemi kutyám mög vigyázz rá..persze csak kintrõl....
Ötletek.........
Ui:már figyel a hangomra ...olyan kis vörös begyes...a szívem szakad meg ,mert csak nézem és nem tudok segíteni...

redmary 7919 2011. október 17. 12:43  
S.O.S!!!!!!!!!!!!!!
Uszoda szervizest keresek ....Óbudára,téliesítés és vegyszer anyagok beállítására!!!!!!!
Nagyon fontos mert fele kint van fedve ,de ha fagyok lesznek reggel akkor szerintem nagy baj okozhat....
Sürgõs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Telszámot kérek,köszönöm!!!!!!

hellboy780917 7918 2011. október 17. 08:41  
egyet értek ztaki-val. ráadásul nem jó alap ez a Rieju vagy mi.... :) nekem volt anno 50-es Gilera DNA-m, annak blokkja lett feltúrva 80-asra, és minden szükséges kütyü kicserélve hozzá, amiket meg is nevezett ztaki. plussz még a görgõk is könnyítve lettek, valamint a komplett kipufi is csere. és ezzel a "generállal" sokkal, sokkal több lett mint egy 125ccm-es gép, de még megmerem kockáztatni, hoyg inkább 200-250ccm-es kategóriában kellett "ellenfeleket" keresgélni.

igaz végre nem volt nagy, az én testemmel 110 volt sík terepen de azt 6mp alatt elérte. igaz ette is az olajat rendesen dehát kétütemû volt lelkem. most boldog gazdája azóta is cincálgatja a bajszát hiba nélkül... jah, s a fogyija csak városban ment 6 liter fölé, városon kívül megmaradt 3 és az alatt... (pl egy Gyõr-Balaton távolságot laza 1 órás idõvel, kis nézelõdõs megállással a bakonyban megtette negyed tank benzinnel. soha nem tudtam 7.5l-nél többet beletankolni, de gyárilag 9l-t írnak tankméretre, tehát igencsak nem volt rossz a fogyasztása).

továbbá a legfontosabb dolgot kihagytad az egésznél: fék. a géped erre nem alkalmas fékrendszerileg. nekem gyárilag volt elöl-hátul tárcsás és nem kicsi. ugyan nem tudom a Rieju mivel rendelkezik, de én ottis nézelõdnék a helyedben kedves gmatee22... :)

ztaki 7917 2011. október 17. 07:00   Válasz erre: 7915
Blokkot, karbit, kipufogót biztos, hogy cserélned kell... De a lánckerekek is más szélességû láncot szoktak kezelni, tehát valószínû, hogy a hátsó lánckereket is szélesebbre kell cserélni és venni egy erõsebb láncot. Aztán jó kérdés, hogy a vezérlés, elektronika milyen viszonyba van a két motornál... mert elvileg blokkcserénél azt is illik cserélni. Nem egyszerû dolog ez.
Hát kb. ennyi. Ami szinte biztos: átalakítás nélkül nem fogod megúszni, de ezt egy jó lakatos olcsóért megcsinálja. Aztán is érdekes kérdés, hogy vajon az 50 köböshöz méretezett hûtõ elég lesz-e a 125-ösnek... én tuti, hogy nem merném megkockáztatni - mert gyáva vagyok... - így a vége az lenne, hogy vennék egy 125-ös komplett motort. A végén nem hiszem, hogy jelentõsen többe lenne...

kawa70 7916 2011. október 16. 18:44   Válasz erre: 7914
Jó esetben le lehet jumperolni az USB vezérlõt, és betenni egy kártyát helyette. Az én gépemen ezt csináltuk. Bár én saját hibából lõttem ki az alaplapi vezérlõt.

gmatee22 7915 2011. október 16. 11:52  
Helló!

Szeretnék kérni egy kis segítséget és tanácsot.
50ccm-es motorom van Rieju SPike x 50 2006-os AM6-os blokkal.
Szeretném átépíteni 125-re. Rotax 122 motorra gondoltam.
Bele fér e ez a legnagyobb gondom?!
Van valakinek eladó ilyen blokkja?
Komplett blokkon kívül mit kellene még cserélni?

Bocsi , hogy ennyit kérdezek de nem ez a téma tartozik a szakterületemhez :D

lalaz 7914 2011. október 16. 11:42   Válasz erre: 7910
Hello Gixef!

Nem túl jó lesz a hir. Sajnos 99% hogy hardver hibád van. A hub az USB portokat kezeli, hogy egyszerre több USB eszközt is használhass. Az eszközöket a hub látja el megfelelõ árammal. Úgy tûnik valahol túl nagy áramfelvételt érzékel, amit okozhat zárlat, átégett elektonika. Egy laptopon ezek az elektronikák az alaplapra vannak integrálva és javithatatlanok általában.

CJKrisz 7913 2011. október 16. 11:35   Válasz erre: 7910
Ez jópofa, kb. 4 éve az elõzõ munkahelyemen az én asztali gépem is csinált ilyet. Még az Index "Anyaádat" blogjába is beküldtem és meg is jelent. :))) http://index.hu/tech/anyadat/2007/06/13/panaszkodik_a_windows/
Igazából nem sikerült a dolgot megszüntetni, volt cserélve minden a gépben, végezetül már kapott új Windowst is, de azzal is csinálta. Gyanús, hogy döglõdött az USB vezérlõje. Nálad is ez lehet sajnos. :(

Gixef 7912 2011. október 16. 11:25   Válasz erre: 7911
:-)

Bedouin 7911 2011. október 16. 11:19   Válasz erre: 7910
Én ilyenkor 3x jó erõsen hozzácsapom az asztalhoz a laptopom és ez segíteni szokott :D

Gixef 7910 2011. október 16. 11:16  
Sziasztok!!Látom sok számítógéphez értõ van errefele.Csepp problemre keresek választ:A laptopom kb egy hete fura dolgot ír ki folyamatosan felugró ablakban.A következõ:Teljesítményimpulzus a hubon.
Egy usb-eszköz áramfelvétele meghaladta a fogadó hub tápellátási képességét.
Nos nincs rátéve usb eszköz a gépemre.Mifene lehet ez.hogy lehet megszüntetni????
Köszi a választ elõre is.

Audimania 7909 2011. október 16. 01:18   Válasz erre: 7908
Ha mindig ugyanabban az idõszakban megy el a net, lehet akár a router beállításában is a "hiba", a legtöbb darabnál meg lehet adni, hogy mikor engedje a netezést, és mikor ne. Attól még a hálózati kapcsolat a router és a géped között él, csak az internetre vonatkozó kéréseket nem engedi tovább a router a net felé (sem sehová), ezért nem tudja a kért oldalt megjeleníteni a böngészõd.
Ha a http://www... helyére begépeled, hogy 192.168.1.0 vagy 192.168.2.0 vagy 192.168.1.1 vagy 192.168.2.1, akkor az egyiknél (remélhetõleg) fel fogja kínálni a beállításokba (setup) belépést. A felhasználónév/user általában admin, a jelszó vagy nincs vagy az is admin. Ha egyik sem jön be, akkor a srácoknak kellene tudni megmondaniuk. Ha beenged, akkor addig keresgélj a beállítások közt, amíg tól - ig idõtartam beállítást nem találsz kb. a nem mûködõ órákra vonatkozóan, azt kell vagy átírni vagy kivenni a pipát elõle, hogy ne legyen idõszakhoz kötve az internetezés.
OK, nem vagy pcguru, de egy próbálkozást megér :)

qqriq64 7908 2011. október 15. 19:49  
Nem sokan vagyunk rajta csak ketten mert mikor ide költöztem a srácnak már volt rendes vezetékes hozzáférése õk ketten laknak de volt ruter neki valószínûleg két gépet használnak.Én megbeszéltem vele hogy fizessük felesbe. Minden jó egyébként most is van net de napközben és csak napközben órákra elmegy.

Macko 7907 2011. október 15. 19:07   Válasz erre: 7905
Így zajlott nekem is anno. Csak nem magyarázkodtak, hanem elsõre jöttek, mértek egyet és cserélték.

kmenyus 7906 2011. október 15. 19:04  
Csak ketten használjátok azt a hozzáférést? Mert ha valaki torrentezik rajta, akkor is ilyen jelenség tapasztalható.

Audimania 7905 2011. október 15. 18:47   Válasz erre: 7900
Hasonló jelenséggel küzdöttünk kb. 2-3 hétig. Azután végleg bedöglött a modem, adatforgalom nuku, minden led világított. A páromnak ott magyarázkodott a szolgáltató, hogy: "dehát ezeknek a modemeknek az élettartama 6-7 év, kapcsoljuk ki meg be, meg a routert is nézzük meg". Végül kijött a szerelõ, ránézett, és már csomagolta is ki az új darabot. Lecserélte, bekapcsolta, automata sw frissítés és restart, aztán csodák csodájára azóta kifogástalanul megy a net :)

kawa70 7904 2011. október 15. 18:37  
Nekem hasonló gondjaim voltak/vannak, a szolgáltató silány hozzáállása miatt. A routered jó, a modem is valószinûleg. A szolgáltatással lehet valami gond, valamiért vagy leesik a modemed a jelrõl, vagy csak annyira belassul, hogy jel ugyan van, de annyira lassu hogy nem jelenit meg semmit. Nekem is ilyen szokott lenni, most valamelyest jónak mondható. esetleg a modem ujra inditásával próbálkozhatsz. Az se lehetetlen, amit tsanyi mond, anyian vagytok rajta, hogy azért lassul be.

tsanyi 7903 2011. október 15. 18:07   Válasz erre: 7900
Lehet, hogy õ is valaki másra csatlakozik feketén és az a szemét elõfizetõ használja néha és akkor Nektek nem megy....vannak ilyen mocskok....:)))

ErErpower 7902 2011. október 15. 17:56  
routernél felkell menni a netre tipus szerint és ott azon belül kell beállítani....nekem igy csinálták azota szuper....

Macko 7901 2011. október 15. 16:19   Válasz erre: 7900
Bár nem értek nagyon a dologhoz, de szerintem a router jó, viszont az elé kötött modem nem. Nekem is volt ilyen bajom, aztán a szolgáltató modemcseréje után megszûnt.

qqriq64 7900 2011. október 15. 14:31  
Sziasztok. Segítsetek.
Nem jó a netem. Itt a házban egy magyar sráccal közösen használunk egy rutert én kb 6méterre vagyok töle.
Nekem azt írja ki hogy csatlakoztatva és a jelerösség jó de a weblapot nem tudja megjeleníteni. Az az érdekes hogy általában este jó de napközben nem vagy csak ritkán.
Mi lehet a baj?

gizus 7899 2011. október 15. 09:41  
Kérem jelentkezzen az a MOTOROS aki 2011 szeptember 18-n (vasárnap)11-óra után Mátrafüred belterületén látta a motorbalesetet (személyi sérülés szerencsére nem volt).
Õ Gyöngyös felõl jött,sokáig ott volt a helyszínen, szeretném ha felvenné a kapcsolatot
velem.Elõre is köszönöm. 06 20 9 778 701

CJKrisz 7898 2011. október 14. 16:31   Válasz erre: 7897
A lényeg, hogy mûködjön majd, a többi nem számít. :)

Macko 7897 2011. október 14. 15:58  
Krisztiánnak és Pépének is millió-millió köszi-puszi!
(Na jó, az utolsót visszavonom...)

Hét végére helyreáll a gép a remények szerint. :-)

CJKrisz 7896 2011. október 14. 11:15   Válasz erre: 7895
Körbekérdezem még az ismerõsöket, hátha akad valakinek egy elfekvõ darabja.

Macko 7895 2011. október 14. 10:55   Válasz erre: 7894
Sima DDR kellett bele, de abból most van 2 Giga.
Pár napig keresek még videókártyát, aztán marad anélkül.
Végül is most már stabil a táp (az szarakodott egy ideje) és duplája lett a memória.
Azzal fõzünk, ami van. :-)

CJKrisz 7894 2011. október 14. 10:49   Válasz erre: 7893
Sajna csak AGP, de abból annyi van, mint a sz@r. :( Meg 1G/400-as RAM-om is van 1 db, bár a gépedbe jó eséllyel DDR2-es kell már. Meg van egy Edimax PCI-os Wifi kártyám. :)

Macko 7893 2011. október 14. 10:21   Válasz erre: 7892
Elõször nagy öröm volt, hogy tök ütõgépes masinát lehet összerakni a kettõbõl.
Petiének gyengébb (sokkal) a procija, az enyémben meg kevés volt a RAM és nincs videókártyája.
Viszont nem kompatibilisek az alkatrészek.

A memóriák szerencsére éppen igen. :-)

CJKrisz 7892 2011. október 14. 10:17   Válasz erre: 7891
Bakker! AGP-bõl kb. 10db-ot eléd tudnék tenni, amibõl válogathatsz. PCIe-bõl egy darabom sincs, illetve ami van, az RAM hibás. :(((( De azért még körülnézek az elfokvõ gépekben is, hátha.

Macko 7891 2011. október 14. 10:13  
Na, gép megvan, Dani szét is kapta. Sajnos a videókártyája nem kompatibilis az alaplapommal, így azt pont nem tudtuk felhasználni. A táp és a memória nagyon jól jött belõle (elõbbi sz@rt be alapvetõen, utóbbi meg simán kevés volt), de a videókártya így még mindig hiányzik.

Úgyhogy: továbbra is keresek PCI-Express videókártyát.

Ha valakinek van (mondjuk Pest megyében elõny...), nagyon megköszönném!!! :-)

Macko 7890 2011. október 13. 21:24  
Ja, akkor már leírom: holnap Pépé ad egy bontott gépet, remélem az abban levõ jó lesz bele.

Macko 7889 2011. október 13. 21:22   Válasz erre: 7888
Rudikám, a Questre eleve azt írtam, hogy annyit adsz, amennyit akarsz.
Lehet az videókártya is, bár lehet hogy már van.

Illetve biztos hogy van, csak nem biztos hogy jó lesz hozzá.
Holnap kiderül.

De a Questet ettõl még viheted. :-)

Rudo 7888 2011. október 13. 20:52   Válasz erre: 7881
Az öreg questedért olyan kártyát adok neked amilyet akarsz.. Na?

Larten 7887 2011. október 13. 20:40  
Itt mindig hatalmas üzletek köttetnek.
:))

Bedouin 7886 2011. október 13. 20:34   Válasz erre: 7885
Te adod a kártyát én meg fizetem a postát, na?

ztaki 7885 2011. október 13. 20:32   Válasz erre: 7881
nekem van pci-s s3 trio... ami elég gagyi, de én ezzel szoktam tûzetoltani - ellenben a posta is több, mint amit ér.
bonto a te barátod.

Bedouin 7884 2011. október 13. 20:25   Válasz erre: 7883
Ezek nick neves pólók, mer akkor beszállnék a kártya projektbe anyagilag is :)
Már feldúltam a házat, de csak egy herkules kártyát találtam de asse jó :(

Macko 7883 2011. október 13. 20:00   Válasz erre: 7882
Azt meg tudjuk oldani ettõl függetlenül is.
De így nehezen tudok onroadozni, lábra kellene állítani a gépemet. :-(

Bedouin 7882 2011. október 13. 19:59   Válasz erre: 7881
Nekem nincs ilyen videó kártyám, de már régóta szeretnék egy onroad-os pólót :(
Mit kell tennem?
XL-es méret kellene :)

Macko 7881 2011. október 13. 19:38  
SEGÍTSÉGRE LENNE SZÜKSÉGEM!!!

Az asztali gépembe kellene egy teljesen alap PCIe videókártya, ha lehet NVIDIA és passzív hûtésû. Ha valakinek van egy elfekvõ használt (de jól mûködõ) otthon, az szóljon legyen szíves!

Ellenszolgáltatásként fel tudok ajánlani egy Onroad-os pólót, esetleg valamilyen jelképes készpénzösszeget. :-)))

KÖSZI ELÕRE IS!

vontato 7880 2011. október 13. 12:02  

Kaptam - küldöm...

Tigáz szivatás - ADD TOVÁBB!!!

Telefon: gázóra ellenorzés mikor? Éppen itthon vagyok most jó.
Beengedem Oket, ketten vannak. Kb. 1 m távolságból szemrevételezi a gázórát, majd ezt mondja: " a következot fogjuk tenni a gázórát levesszük és kontrol mérést csinálunk." Kontrol mérés: turés határon belül. Mi közben az egyik matat a gázórával, fényképezi a másik papírokat tölt ki, kérdéseket tesz fel , aláírat, jegyzokönyvez. Majd a következo mondat: "ezt a gázórát szakértoi vizsgálatra küldjük mert nem eredeti a plomba" - MI VAN ? Gyorsan szemügyre veszem a gázórám és a kontrol gázóra plombáját, ránézésre teljesen egyformák! Amikor ezt szóvá teszem a válasz: a plomba hátulja nem olyan mint az eredetié. A 8 aláírandó papír egyike, "a számláló melletti OMH plomba az eredetitol eltér" - természetesen ezt nem írtam alá.
Miután elmentek rossz érzésem támadt, a neten rákerestem.... két másodperc múlva rádöbbentem: sz@rban vagyok , védekeznem kell... A gázóra levétele egyenlo a meggyanúsításoddal, hogy lopod a gázt! Az ellenorzést végzo minden "rossz" gázóráért jutalékot kap a Tigáztól!!! Ha a szakérto hibás gázórát állapít meg, kifizettetik veled a 32 000 Ft-os szakértoi díjat és 500 000 Ft büntetést. A jelenlegi jogállás a szolgáltatót védi, a vétlen fogyasztót nem. A Tigáznak 9 milliárdos a kára a gázlopásokból minden módszer megengedett ennek csökkentésére... Azt ajánlják, erre a szakértoi vizsgáltra vidd a saját független szakértodet akit a bíróság is elfogad és ügyvédet! REMEK!
Elokerestem azt a két héttel ezelotti fényképet, amit a gázóra leolvasó kért a gázóráról. A fénykép kb. 30 cm távolságból készült teljesen jól kiveheto a plombán a címer rajzolata.
Mégegyszer megpróbáltam visszaidézni a történteket...ezek már úgy jöttek ide, hogy a gázórát elviszik.
1 m távolságból a "szaki" nem láthatta a plomba "eredetiségét"! Azt, hogy milyen a plomba hátulja, csak a levétel és a kontrol mérés után tükörrel nézte meg! Nem néztem folyamatosan a gázórát, mivel a másik folyamatosan szóval tartott a papírok kitöltésével. A levétel és a gázóra bedobozolása között volt lehetosége a másiknak sérüléseket okozni . Arra is kísérletet tettek, hogy a helyiségbol eltávolítsanak, kérték a gázterveket!?!

Hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, fényképezd le a gázórádat, úgy hogy a plombák jól láthatók legyenek, a hátsó ill. alsó részét tükörbol! Ne engedd be oket, csak elozetes egyeztetés után! Készítsd elo a fényképezogéped, vagy videót és minden részletet dokumentálj. A gázóra levétele és a bedobozolás között egy másodpercre se vedd le a szemed a gázóráról, papírok kitöltése csak utána.
Ha ennek a gázórának bár mi baja lenne csak is kizárólag levételkor a szerelo okozhatta!!!!!!

Az elmúlt három napban több mint 80 bejelentés érkezett a fogyasztóvédelemhez hasonló panasszal !

Forestman 7879 2011. október 12. 13:58  
Sziasztok !
Kellene egy kis segítség !
A baleset 2011 09.18-n 11 ó után Mátrafüred belterületén történt.Két motoros elkerülve az egymással ütközést, egyikük lekoccolt egy autót. Szemtanúk kellenének, illetve a két motoros. !
Ezen a számon várják a segítséget.:06-20/977-8-701

Elõre is köszönöm !

1Laciapu 7878 2011. október 10. 08:25   Válasz erre: 7875
A könyvelõm pontosan ezt a kálváriát járta végig az IQ teszttel!
Valós!!!

Penzi 7877 2011. október 10. 08:09  
Hátha Valakit érdekel :

Újpest központjában november 1-tõl kiadó 2 emeletes házban 45 nm-es 1+fél szobás, erkélyes, távfûtéses panellakás bútorozatlanul. ( jelenleg lakott ) Kellemes, világos , jó beosztású lakás. Nagyon jó környék, piac, központ, metro percekre a lakástól.

Érdeklõdni nálam.

KawaÉvi 7876 2011. október 9. 20:00  
B+ vércsoportos véradókat keresnek még ahhoz a hónapok óta 29. hétre született újszülötthöz!? Mert én attól bírok a falnak menni...

kawa70 7875 2011. október 9. 19:24   Válasz erre: 7873
Szerintem, ez is egy, a szokásos körlevelek közül, ami értelemetlen, és valótlan hoax.
Eleve, hogy-hogy nem tudom megszakitani a hivást? Lerakom és kész, a szolgáltatóm vonalat bont, de ha más nem kiveszem az akksit.......
Az sms-s valóban létezik ebben a formában, sajnos nagyon sok helyen rávezetik a gyanutlan felhasználót, aztán alig lehet lemondani. Viszont az általam is alkalmazott megoldás tökéletes ellenszer: a szolgáltatónál letiltattam az emelt dijas hivásokat és sms-eket, igy még véletlenül sem tudok rossz helyre választ küldeni.

kran 7874 2011. október 9. 19:09  
�Világhírû vonósnégyes keres elsõ és másodhegedûst, illetve brácsást.

redmary 7873 2011. október 9. 16:33  
KAPTAM:
RENDÕRSÉGI ÉRTESÍTÉS!!!

Megyei kollégámtól kaptam a figyelmeztetést.

Kérem, küldjétek tovább minél több ismerõsötöknek.

Figyelem... fontos!!!

A hétvégén az én telefonomra is érkezett egy +39....-es hívás, de nem

vettem észre, és mivel Olaszországra tippeltem, és senkit nem ismerek, aki

most ott lenne, nem hívtam vissza.

Szóval ez tényleg létezik.

A T-Mobile megerõsítette a hírt, kérlek, olvassátok el figyelmesen!

Február 5.-én a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelõzésére vonatkozó

Fórumon, Marija Kusity, a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a

következõ értesítést közölte:

"Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy újfajta

bûncselekményre.

Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk

is eljött.

A bûncselekmény folyamata a következõ: a mobiltelefon

kijelzõjén megjelenik egy nem fogadott hívás.

Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen.

A mobiltelefon-tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a

hívószámok a következõk: +39., +390., +391., +392., +393., +394.,

(ebben a konkrét esetben +393193260045 szám volt), és mindjárt

kitörli a számot, abban az esetben további következménye nem lesz,

de ha felhívja ezt a számot, a bûnözõk áldozatává válik.

A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és ezzel az egy hívással több mint 2.000 EURO-s költsége keletkezett.

Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetõség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, s óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon."

A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is.

Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelõzése érdekben, minél több emberhez juttassa el ezt az információt.

MSN veszély! Átverés! Kérlek, add tovább!

Vigyázzatok!

Aki a Windows Live Messenger-t használja az msn-hez, a lap alján idõnként megjelenik egy IQ-teszt.

Ez egy nagy átverés!!!!!

Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez.

Ha itt megadod a számodat, és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy sms-t.

Ebben a pillanatban 1.080,- forintot (Ezernyolcvan forintot) levonnak a kártyádról, elõfizetésedrõl!

Innen kezdve az IQ-tesztrõl már szó sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyûbb: HETENTE le fog vonni újabb 1.080,- forintokat a rendszer, egészen addig, amíg ki nem lépsz a dadából,

de kilépni sem egyszerû, mert a honlapon nincs ilyen opció, hanem egy telefon-automatát hívogathatsz munkaidõben.

Szóval ez a jelenlegi egyik LEGNAGYOBB CSALÁS, amely kimondottan a diákságot célozza!

Kedves Ismerõsök!

Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy kalóztelefonszám, amely a következõ számjegyekkel kezdõdik: +4478...

Ne vegyétek fel a telefont, ha ilyen számról van hívásotok, és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb. 20.000 HUF-os költséget is jelenthet.

Annyi furcsaság van a dologban, hogy nagyon korán - kb. 3-4 csörgés után - lerakják a telefont.

A telefonhívások fõleg este történnek!

Tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik!

Köszönöm a segítséget:

Bûnmegelõzési csoport.

hellboy780917 7872 2011. október 6. 20:32   Válasz erre: 7869
ha adsz a súly mellé méreteket is, és érdekel, megnézem mit tehetünk érte.

hellboy780917 7871 2011. október 6. 20:31   Válasz erre: 7870
ahoyg nézem pesten 300kg a plafon, vidékrõl 500... :)

YLaca 7870 2011. október 6. 19:35   Válasz erre: 7869
Szia ahol én dolgozom ott a vidéki fuvarokat e céggel bonyolítják.
Állítólag olcsók és megbízhatóak.
http://trans-pack.hu/arl.htm

Bubó Doki 7869 2011. október 6. 14:16  
Help!!!
Sürgõsen keresek önrakodós tehergépkocsival rendelkezõ kollégát, egy gép szállításához. Szfvár-ról Budapestre lenne az útvonal. A gép nem nagyméretû, a súlya kb 600 kg, és sajna nem lehet szétbontani, egyben kell elhozni.
Köszi, a többit priviben......

lendvai 7868 2011. október 5. 21:24   Válasz erre: 7867
A korábbiakból kiolvasva valóban akkumulátor vagy kommunikáció probléma lehet. Ügyfelek általában megvárják, míg letérdel az akksi, aztán az elsõ áramszünet után már nem tud magához térni. Olyankor hívnak, hogy nem tudnak aludni, mert csipog a kezelõ. Akkor csere, mese nincs.

lendvai 7867 2011. október 5. 21:18   Válasz erre: 7861
Nocsak, DSC-rõl beszél valaki? Jómagam 1995-ben kezdtem az egyik hazai képviseletnél, azóta is tart a "szerelem", már ami a riasztórendszerek bûvölését illeti. Ha DSC ügyben kell infó én is szívesen segítek.

redmary 7866 2011. október 5. 20:27   Válasz erre: 7865
Köszönöm és röndben.....majd mög írom a cella számom!!!!!!:-))))))

kawa70 7865 2011. október 5. 20:25   Válasz erre: 7864
Sok sikert, remélem holnapra elmulik. Ha az áramszünettel függ össze, akkor szinte biztosan. Kellemes behatolást :) Ha nem boldogulsz semmiképp, szólj.

redmary 7864 2011. október 5. 20:23   Válasz erre: 7863
Kérdeztem ...szépen,csúnyán..de csak hallgat és nem mükszik úgy ahogy szeretném...
Asziszöm holnap bemögyök házba...3 szint le riasztva 2 nem enged....bemögyök oszt lösz aminek lönnie köll,legalább mög tudom ,hogy mükszik e......ja és kiriasztani is engedi,,,,
Köszike,de nem akarom szét offolni ....majd vidékiesen mög oldom!!!!!!:-)))Behatolok!!!:-)))

kawa70 7863 2011. október 5. 20:15   Válasz erre: 7862
:) Pedig ha magától nem javul meg, akkor meg kell kérdezni tõle, mi a baja :)

Gazdáék nem tudnak segiteni? Lehet az is, hogy csak egy kommunikációt nem tudott végrehajtani az áramszünet miatt és azért hoz hibát. De az is el kellene hogy muljon magától 24 óra alatt.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22107
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők