28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
SEGITSÉG!!!
Következő oldal

C1800Rider 5625 2010. május 16. 11:25   Válasz erre: 5623
Igen, ez is így van, próbálják a lánc/szíjszakadásból származó kellemetlenségeket kiküszöbölni megfelelõ dugattyú és szelepnyitás kialakításával.

C1800Rider 5624 2010. május 16. 11:22   Válasz erre: 5622
Ahogy hajtóláncnál is szettet cserélünk, különben az új láncot tönkreteszi a régi fogaskerék idõ elõtt, úgy a vezérlésnél is igaz ez. A lánc nyúlik/kopik, ezért picit nõ a lánccsapok távolsága, ez folyamatosan koptatja a lánctányér fogainak az egyik felét (forgásiránnyal megegyezõt). Ha ilyen "cápafogasra" kopott tányérra új láncot teszel, a fellépõ erõhatások miatt az új láncot el fogja nyújtani.

indi 5623 2010. május 16. 11:11  
Soros motornál hengerenként két csavart kell fellazítani és kész .Egyébként manapság már akkorák a szeleptányérok és olyan a dugók kiképzése hogy általában nem éri el a nyitott szelepet. ha viszont eléri akkor is elég nag erõhatás kell ahhoz hogy kárt tegyél a vezérlésben. De ez nem szakvélemény hanem tapasztalat.

indi 5622 2010. május 16. 11:05  
Mellesleg megjegyzem szerintem nem feltétlenü kereket is cserélni lánc cserénél. Fiziológiájából adódóan nem egyformán kopnak. a lánc feszességére van elõírás minden javítási könyvben.Egy rendes helyen meg nem hiányozhat. Azért szoktam bevezetett helyre vinni a javítani valómat legyen az bármi a horgászbottól a hébli öntésig mindent.

C1800Rider 5621 2010. május 16. 11:00   Válasz erre: 5620
A vezérmûtengely ha nem forog a fõtengellyel (mert épp le van véve a lánc) tekinthetjük rögzítettnek. :-)
Én elmolyolok a mocijaimmal,max komoly blokk szét-össze mutatványt nem csinálnék meg, a többi általános karbantartási feladat nem olyan nagy mutatvány.

indi 5620 2010. május 16. 10:55  
Ha rögzitett vezérmûtengelynél teszi ezt azonnal kitépem a szivét. Igazad van minden javításnak van protokolja csak nem mindenki tudja ellenõrizni. Tény hogy sok a pancser szerelõ de azért a java lelkiismeretes és rendelkezik kielégítõ szaktudással. Én ma már nem szögelem a mocimat egyrész azért mert nincs megfelelõ célszerszámzatom, meg általában idõm sem. Másrészt azt hiszem már túlszaladt a tecnika a czetkák mz-k nagyszerû egyszerûségén. Talán szerencsém van de nekem nincs rossz tapasztalatom szerviz ügyileg

C1800Rider 5619 2010. május 16. 10:39   Válasz erre: 5618
Indi!
Te milyen álláspontot fogadnál el a szervíztõl azzal kapcsolatban hogy
- feszesre húzták a hajtóláncot majd megnyúlik az indokkal?
- szétszedett vezérléssel forgatni kezdték a fõtengelyt?
- fûzéssel cserélnek vezérmûláncot?
- a lánckerekeket nem cserélik a lánccal együtt?
- a láncfeszítõ csúszkákat nem szerelik ki ellenõrzésre?
Eddig még nem olvastam olyan Repair vagy Service manualt amiben ezek a dolgok szakszerûen benne ne lettek volna képpel, sorrenddel illusztrálvam korrekten leírva. Ezek a manualok minden szervízben rendelkezésre állnak, ha nem akkor legalább fél óra netezés után megkeríthetõek (csak akkor milyen szervíz az ilyen?). Ha a szerelõ nem olvassa el és nem az abban foglaltakat hajtja végre, ezzel kapcsolatban milyen álláspont fogadható el? Ha elolvassa és tudja hogy szarul csinálja de az ügyfél ezt kérte, ezzel kapcsolatban milyen álláspont fogadható el? Az ügyfél kérése szent de vannak dolgok amiket NEM CSINÁLOK MEG akkor se ha két mankóval jön elém könyörögni mert utána ha gond van rám fog mutogatni!

indi 5618 2010. május 16. 10:05  
hi mindenkinek
Az már látszik hogy nincs igazi motorosidõ. Itthon maradtak az okosok. Én nem vagyok az de talán segítghetek néhány gondolattal.Az valószinûleg tény hogy nem kaptál megfelelõ szolgáltatást egy hivatalos márkaszervíztõl. Joggal várjuk el egy szervíztõl,hogy a legjobb tudásukkal segítsenek az ügyfeleknek. Nem szemrehányásként hozom fel de ha fenntartásaid voltak akkor miért hoztad el a motorodat ? Azzal vitted be hogy furcsa rendellenes hangot ad a motorod,és úgy hoztad el hogy rendellenes hangot ad a motorod? Miért fizettél a magyarázatért? ha nem javult meg miért hoztad el? Ott kellett volna hagyni hogy vegyék ki a cserélt alkatrész és cseréljenek ki mást ha nem tudják konkrétan behatárolni a hibát. A kisérletezés idejére megillene cseremotor is. A másik hogy elég jól lekaptátok néhányan a szervízrõl a vizes lepedõt holott az õ álláspontjukat nem is ismeritek. Én biztos hogy nem hoztam volna el hibásan a mocimat csak azért hogy hétvégén csapathassak egyet.

C1800Rider 5617 2010. május 16. 10:02   Válasz erre: 5615
Nem tudjuk mekkora erõvel próbálta továbbforgatni megakadás után. Ha csak kézzel akkor tényleg semmi gond. Ha a 3/4-es krowával erõbõl az már nem szép dolog.

C1800Rider 5616 2010. május 16. 10:00   Válasz erre: 5614
A vezérmûlánc fûzéssel történõ cseréjérõl engem élõben megkérdezett, én nem javasoltam neki. Ennek ellenére így csináltatta mert így olcsóbb volt... A lánckerekeket is cserélni kellene, de ezt például az SR125-ös Yamahánál csak komplett fõtengelycserével lehet megejteni ugyanis gyárilag az alsó kerék rá van zsugorítva a fõtengelyre és nincs ékelés vagy más jelzés a helyes összerakáshoz.
Minimum ellenõrizni (kiszerelés után) illene a láncfeszítõ csúszkákat, de ez sem hiszem hogy megtörtént. Ezeket a dolgokat elmondtam Évinek élõ szóban.

pandamaci 5615 2010. május 16. 09:49   Válasz erre: 5602
Egy biztos, szerelõdnek ehhez a típushoz nem nagy gyakorlata van. Viszont ha a rosszul összerakott vezérléssel nem indít rá, csak kézzel körbeforgatja, attól nem görbül el a hajtókat,dugattyú,szelep stb sem...(kawasaki hungária meg kb azt fogja mondani, ezt fizetted ezt kaptad,jobb lett-miert nem cserélték lomplett kuplungot,mondták h szr nem?)

Jani55 5614 2010. május 16. 09:14   Válasz erre: 5611
Hali Mindenkinek!
Bocsánat, hogy észrevételezek pár dolgot, de nagyon zavar:
Elviekben: Ha ez hivatalos Kawasaki Márkaszervizben történt, akkor én kurva nagy balhét rendeznék és kártérítést is követelnék (ha esetleg ebbõl az akcióból meghibásodás történt volna, külön is). A végzett munkákról részletezve munkalapot, számlát kellett kapjál, annak alapján reklamációnak van helye. És a Szerviznek helyt kell állni (de ezt ki kell hajtani belõlük).
Sajnos ez a probléma csak megbontásos vizsgálattal orvosolható. Én innentõl már bevonnám a Kawa Magyarországi Márkaképviseletet is, de lehet, érdemes lenne mûszaki szakértõt is kérni. (kérdés: megéri-e, mert hosszadalmas, bizonytalan kimenetelû és drága hercehurca kezdõdik)
A gyakorlatban: A vezérmûlánc-cserének minden típusnál van protokollja, amit szigorúan be kell tartani! 5605, 5606 hsz.: Ridernek abszolut igaza van, ha valamelyik szelep picit is elgörbült, netán sérült a dugattyú, vagy csak kis mértékben elhajlott a hajtórúd, annak is beláthatatlan következményei lehetnek (és adnak rendellenes zajt). A beláthatatlan következményeken a szelepleszakadástól a hajtókar kikönyöklésig mindent értek...
A Kawasakinál, konkrétan ennél a típusnál, hogyan is van a vezérmûlánccsere? Többször tízezer km futásteljesítmény után szerintem vezérmûláncot csak a lánckerekeivel együtt cserélünk(!), ha nem így történt, nagy hiba! Ennek is van zaja (ui. a nyúlott lánchoz kopott lánckerekeken, nem simán történik az új lánc gördülése...)!
5587 Súlyos hiba!: Ha elõfordul ilyen szintû tévedés, más szakmaiatlanságot is fel lehet tételezni, fõleg, ha ezt a tényt az ügyfél azonnal észrevételezi... (és ennek ellenére sem korrigál).
Évi! Nem lesz könnyû dolgod és az elõzményekbõl úgy tûnik ki, ott (hozzáértõk hiányában) megnyugtató megoldást sem kaphatsz (mert úgy érzékelem, a Te gépeden tanulnak, gyakorolnak).
Sok sikert!
ui: Én, (ebben a helyzetben) nagyon sürgõsen eladnám a gépet! (Ebbõl jól kijönni nem lehet.)

KawaÉvi 5613 2010. május 15. 23:11   Válasz erre: 5612
Ez ma már nem olyan nagy dicsõség :-(((

csabu987 5612 2010. május 15. 22:11   Válasz erre: 5602
He-he.......én is vegyész vagyok......

KawaÉvi 5611 2010. május 15. 22:09   Válasz erre: 5609
Tudom :-)))
De lássuk be ezt nem hiszem hogy így lehet csinálni. Diver Zoli nézeteit osztom: ez nem egy maszek kis motorszerelõ, hanem a NAGY KAWASAKI egyik keze kicsinyke országunkban. Nem a "kisfõnök" helyében már az aggodalomra adott volna okot, mikor az én (azaz az ügyfél) szeme láttára küzd a számítógépen leírást keresve.

Diver 5610 2010. május 15. 22:05   Válasz erre: 5607
Ja, csak ha senki nem jelzi a troblémát az illetékes szerveknek, akkor az nincs jelezve..ergo,no problem, ergo minden über fasza. Na gyóccakát itt is!:-)))

C1800Rider 5609 2010. május 15. 22:03   Válasz erre: 5608
Nézd. Ha ezek után az intõ jelek után megint oda viszed, akkor az ütõs érv lesz a beszámíthatóságod ellen azt ugye tudod? :-D

KawaÉvi 5608 2010. május 15. 22:01   Válasz erre: 5605
Pontosan!!!!!!!!!

KawaÉvi 5607 2010. május 15. 22:00   Válasz erre: 5601
Zoli! Közvélemény kutatást nem végeztem, hogy a szervíz szolgáltatásait igénybe vevõk mennyire elégedettek az elvégzett munkával. Mikor ott voltam akkor vittek el egy Drag Star-t. Úgy láttam, hogy a pocakos pasas nagyon meg volt elégedve (mert duott egy kis mellékest a szóban forgó szerelõnek), bár a motor beindításakor szerintem kicsit sem egészséges hang hagyta el a motort (én azt ott szóvá is tettem halkan). Szerintem lehet hogy hülye a motorhoz (akárcsak én - csak engem érdekel), viszont tele van "zsé"-vel, és úgy van vele "ha megint beszarik majd hozom legközelebb is". De ez csak fikció természetesen.

C1800Rider 5606 2010. május 15. 21:57   Válasz erre: 5604
A fõtengelyt nem forgassuk szétszerelt vezérlésnél is felkerülhet a listára. :-) Bármennyire is drága lett volna Joe, ilyenkor bebizonyosodik hogy már megint az olcsó volt a drága.

C1800Rider 5605 2010. május 15. 21:56   Válasz erre: 5602
A fõtengely azért akadt meg mert a szelepek közül valamelyik nyitva volt és a dugattyút megakasztotta.

KawaÉvi 5604 2010. május 15. 21:53   Válasz erre: 5602
Azonban Zsoltinak igazat adok, és a szívembõl beszél! Mi a faszt kell nekem ehhez érteni!? Én értek a saját munkámhoz, és abban vagyok felelõs nem is kicsit! Azért viszem márkaszervízbe a vasat, mert jogosan várom el hogy a munkadíjért szakszerû munkát kapok. Mert ha ez a dilettantizmus véletlen lenne vagy egy hirtelen rövidzárlat...de sajnos nem az elsõ ilyen tévedés (lásd: 5587 hozzászólás - láncfeszesség).

Diver 5603 2010. május 15. 21:50   Válasz erre: 5602
EL Évi!:-))))))))

KawaÉvi 5602 2010. május 15. 21:47   Válasz erre: 5596
Köszönöm a segítséget!
A kuplung kosár egy nagyobb méretû kulccsal lett meglaítva (légkulccsal). Amit a látottak alapján le tudok mondani, hogy a fõtengelyen lévõ fogaskerékre fûzött vezérmûlánc segítségével van a két vezérmûtengely összeköttetésben. Ez utóbbit a szelepfedél levételét követõen kisebb bontás után ki is szabadította. A lánc befûzése után ezek szinkronba hozása és a vezérlés beállítása okozott fejtörést neki, mert miután összerakta és a fötengelyt megpróbálta kézzel átfordítani, megakadt.
A lamellák állapota ellenõrizve lett, az nem cserés. A kosár az ami rögzített állapotban is kb. 20-20 fokban jobbra-balra a tengely mentén elfordítható.
Hát nem tudom hogy vegyész létemre szakszerûen el tudtam-e mondani a látottakat :-)

Diver 5601 2010. május 15. 21:44   Válasz erre: 5598
Egyébként meg én aztat mondám...ha a márkaszervizben a "szerelõ" csak TALÁLGAT, az nem szerelõ...ez nem ez õ hibája, küldjék megfelelõ képzésre, és vágja a dolgokat. Ha ennek nem felel meg és az ügyfelek érdekei csorbulnak, akkor errõl központi szinten kell tájékoztatni az illetékes szerveket, mert a motor eladás szerintem nem az átvételkor fejezõdik be, mert az "ügyfelet" meg (kell) kellene tartani...a support is nagyon fontos, ami ebben az esetben nem nagyon valósul meg...szerintem:-)))

C1800Rider 5600 2010. május 15. 21:29   Válasz erre: 5599
Ez nem hiba hanem fícsör a két henger miatt. :-D

Diver 5599 2010. május 15. 21:26   Válasz erre: 5598
Erre mondat én, hogy nekem is elõferdül...:-)

C1800Rider 5598 2010. május 15. 21:22   Válasz erre: 5597
Sajnos mi itt a setét BAZ Megyében örülünk hogy van szakszervíz nem még válogassunk is. ha ott olyan szerelõ van aki csak találgat akkor azzal kell beérni, ez van. :-( Bár gyanítom hogy konkrétan ez a hang tipikusan olyan hogy bontás nélkül nem állapítható meg az oka és mivel sok minden okozhatja vagy mindent kicserél a szerelõ hogy eltûnjön vagy minden héten szedheti le az oldaldeklit mert lehet hogy nem a kuplunglamellák verõdnek hanem a bordástengelyen a kuplungagy belsõ része vagy csak sikerült úgy megállniuk a fogaskerekeknek a váltóban hogy csörögnek. Halkan jegyzem meg nekem az egy éves DL-ben is zörögnek üresben a fogaskerekek ha nem húzom be a kuplungot. ha behúzom akkor kevésbé. :-)

Diver 5597 2010. május 15. 21:16   Válasz erre: 5596
Ez mind így van...csak egy baj van ezzel...NEHOGY már az ÜGYFÉLNEK kelljen RÁVEZETNI a szerelõt a TRRROBLÉMA OKÁRA...állgyunk mán meg egy szóra...:-((((( Nem Szomáliában vagyunk...remélem:-))))

klimas 5596 2010. május 15. 21:11  
Sziasztok ! KawaÉvi! Állóhelyzetben vagy menet közben hallod a zörgést? Azért kérdezem , hogy a kupplung vonalat esetleg ki lehetne zárni!
Ugyanis álló helyzetben ,alapjáraton üresben, a lamellák és a kosár zárt állapotban vannak a rugók által.A kismértékû kopás az amúgy is létezõ lamella körme és a kosár hézaga között szerintem nem csinálhat akkora zörejt...
Ha meg menet közben, akkor ugyebár az egész kupplung kosarastól , lamellástól egyirányban terhelve van, akkor mi zörög???? Ha tényleg itt lenne bibi akkor szerintem legfeljebb terhelésváltáskor-sebesség váltáskor lehetne csattanó-kattanó hang!!!
Amire tippelek esetleg , a kupplung kosár valószínüleg egy bordástengelyen van , kérdés, mivel van rögzítve? Nem tõled várom a választ, elmélkedem/?/ . Ha anyával+biztosító lemezzel, szinte kizárt a lazulás. Ha netán egy combosabb seger gyûrûvel, hát itt lehet némi kotyogás.
Kérdés? Fogaskerék vagy lánc van a fõtengely felé? Ha fogaskerék, valószínüleg ferde fogazású ami oldalra is fejt ki erõt.Itt bejöhet a seger gyûrüs probléma Ha lánc , akkor igazából csak a nyúlás okozhat zajt.
Hangsúlyozom nem vagyok szerelõ,csak segíteni szeretnék hátha valamelyik tipp rávezetei a szerelõt a megoldásra.

C1800Rider 5595 2010. május 15. 21:04   Válasz erre: 5593
Kuplungagy és kuplungkosár. Ezek fogják a fém és a kopólamellákat. Egy idõ után kiverõdik/bemaródik és zajos lesz illetve a kuplungolás kissé nehézkessé válik. A javítása nem épp olcsó bajlágolni pedig nem lehet. Akár ez is lehet a hang forrása, a km-ek megvannak hozzá a mocidban.

KawaÉvi 5594 2010. május 15. 20:40  
Kérdeztem természetesen. Ez a lamellákat tartó váz csak egyben cserélhetõ (a lamellák nélkül), és elég húzós - de ezt nem is favorizálták.

KawaÉvi 5593 2010. május 15. 20:35   Válasz erre: 5592
Nem-nem! Nem a lamellával van a gebasz, hanem az azokat összefogó persely/bölcsõ vagy miféle (nem tudom mi a hivatalos elnevezése), szóval amire a lamellák rá vannak fûzve. Az felfogatva is jobbra-balra többet forgott, nagyobb holtjátéka volt mint kellene, de ez úgy tudom semmilyen károsodással/gonddal nem jár, csak hangot ad. A kuplungom amúgy nagyon jó, nem csúszik pontosan állítható a sebesség.

Diver 5592 2010. május 15. 20:15   Válasz erre: 5591
Ebben a kuplungos dologban lehet igazság, mert nekem is néha csinálja (nincs összefüggés, hogy mikor) PEDIG nekem HONDÁM van:-))))))
Ha erre õk azt mondják, hogy a lamella cserével a gyári állapotot vissza tudják állítani, ZAJOK nélkül, akkor én lehet, hogy azt mondanám...cseréljétek gyerekek, de ha nem lesz pipec, baszott nagy balhét csapok. Ha télleg az a bibi, kicserélik és megszûnik a zaj (és a baj), minden happy...ha csak mellé beszéltek, akkor ebbe a verzióba nem fognak belemenni. Lehet agyalni:-))))

KawaÉvi 5591 2010. május 15. 20:03   Válasz erre: 5589
Köszi Zoli! Hát épp ez az, hogy ugyanazt acsörgõ hangot hallom továbbra is mint mikor megrendeltem a gyári vezérmûláncot, és bevittem kicseréltetni...csak hallkabban. Tehát szerintem a zaj nem szûnt meg 100%-ban. Kétségtelen hogy eddig már annyira erõsen csörgött, hogy menet közben a szél- és motorzaj ellenére lehetett hallani. Most azért pianóban nyomja, de meg nem szûnt! Erre mondták azt, hogy mivel a kuplung-lamellákat tartó szerkezetnek nagyobb a kotyogása/holtjátéka mint kellene (ezt szétszedve én is láttam) okozza a mellékzörejt, ami a kuplung behúzására valóban alább hagy - de ennek a hangnak szerintem köze sincs a csörgéshez.

KawaÉvi 5590 2010. május 15. 19:55   Válasz erre: 5588
...és ennek az esetnek nem az egyetlen fültanúja voltam. Mivel tudtam/sejtettem, hogy nem fognak egy nõnek igazat adni Goldwingcsaba eljött velem. Õ a maga nyugodt, higgadt hangján és stílusában kérte a srácot, hogy állítson már a láncomon ha ennyire akarom (nyilván szinészkedve, de próbált a szerelõ mellé állni, mert látszott hogy ott erõszakkal nem megyünk semmire). Mivel a szerelõ csak kötötte az ebet, így Csaba is folytatta, hogy amíg itt ellenkezel, már állíthattál volna azon a láncon.
De az hogy majd megnyûlik a lánc, én is dobtam egy hátast! Ez az Észak-magyarországi Kawasaki márkaszervíz.
Nem akarom a szerelõt bántani - mert korábbról ismerõsöm - de kissé kezdetm izgulni most is mikor a vezérlést nem tudta beállítani és már túl a negyedik órán, a számítógépen kezdte lázasan keresni a tipus robbantott rajzát. És Õ az egyetlen szerelõ a márkaszervízben.

Diver 5589 2010. május 15. 19:48   Válasz erre: 5587
Helló Évi!

A problémád igen összetett...tudod...nem mindenki ugyan azt hallja, még a saját vasán sem.
DE! Az biztos, ha nem vered a palávert, akkor szarnak rád (és mint hogy szõke csajszi vagy) még hülyének is néznek...:-(
Ha eddig nem hallottad ezeket a zajokat, akkor ne engedj a 100-ból, mert akkor valami nem kóser. Mint MÁRKASZERVIZ, kötelességük a legmegfelelõbben eljárni, ha ez Neked nem elég, a központi importõrhöz, vagy kereskedõhöz fordulhatsz panasszal, amit el fognak bírálni. Öcsém kocsival pont ezt játszotta el a Renault-al, barátom meg az Opel-al, mindkét esetben sikeresen.
Egyébként én is sokat jártam egy Er-6n-el, alig volt benne kilométer, de mindenféle zajokat hallottam...:-))))
Sok sikert!:-)))

tsanyi 5588 2010. május 15. 19:40   Válasz erre: 5587
Ehhez hozzá sem merek szólni......majd hozzányúlik a lánc?.....

KawaÉvi 5587 2010. május 15. 19:38   Válasz erre: 5586
Köszönöm Miki, de nekem nem a rugóstagom halt meg :-)
Az idõjárás nem igazán teszi lehetõvé a motorozást, így azt sem hogy elguruljak egy hozzá értõhöz. Remélem csak én izgulom túl a dolgot, mert egyenlõre "lövésem" sincs ahhoz, hogy mivel megyek vissza a márkaszervízbe ha valóban kiderül hogy nincs minden rendben a vezérmûlánc háza táján (illetve ha bebizonyosodik hogy továbbra is az adja a hangot). Mivel érvelhetek? "Figyelj öcsém még mindig nem fasza a vezérmûlánc, amiért kifizettem nálatok egy valag pénzt!" Mikor visszamentem tavasszal hogy nagyon feszes a láncom amit elõtte állítottak, azzal vígasztaltak, hogy nem kell visszaállítani, majd megnyúlik. Hát nem vagyok motorszerelõ, de azt én is tudom hogy nem elvárható dolog hogy egy DID lánc nyúljon. Most mikor gumit cseréltem állított rajta a gumis. Mikor meséltem neki az esetemet elmagyarázta mit okozhat a túl feszes lánc. Szóval nem szeretném ha megint az én farkammal vernék a csalánt. Szóval ha nem oké minden, és nem hajlandóak garanciában megjavítani a gépet, milyen lehetõségem van azon kívül hogy cirkuszt rendezek? Végül is nem egy "sufni-tuning-holding" hanem egy márkaszervíz!

Hadvezér 5586 2010. május 15. 16:53   Válasz erre: 5542
Megtaláltam!
A hozzászólások az érdekesek, linkek is vannak!

http://totalbike.hu/technika/motordoktor/2010/03/16/kopott_a_kawasaki_rugostag_szara/

szappy 5585 2010. május 15. 11:19   Válasz erre: 5581
a kuplungodat/vezérmûvedet én is meghallgatnám.... :)))
ennyit bármikor megteszek érted!!

htmajor 5584 2010. május 15. 07:02   Válasz erre: 5583
Szia Evi!
NEm akarok bele okoskodni a temaba, de tenyleg szakember kell hozza,megpedig eloben, hogy biztosra megmondja a zaj okat.
Szerintem attol, hogy automata a lancfeszito, nem biztos, hogy kizarhatod pl a hibajat. Nekem a vezermulancfeszito-patron hibaja miatt volt csorgese.
Persze a kuplung is par mozgo alkateszbol van, lehet ott is keresgelni...
Ez igy a neten azt hiszem a legjobb szandekkal is csak amolyan kuruzslas...
De vigasztaljon, hogy a szandek mindenkiben megvan hogy segitsen, es az oradijak nincsenek elrugaszkodva a kommentek valos erteketol.
Remelem minel elobb megoldodik a gondod a motorral!
Udv!

KawaÉvi 5583 2010. május 14. 22:39  
Konklúzió a mai estével kapcsolatban:
Régi barátokat összehoztam, fel elevenítettünk régi ismeretségeket, és mosolyogtam jókat...de a felvetett témában sokkal okosabb nem lettem. De jól éreztem magam. Mindenkinek nyugalmas jó éjszakát kívánok.
Zárul Miki mókatára (nem Rád gondoltam Hadvezér).
Azért ha valakinek valami hsznos eszébe jut a témáról ne tartsa magába :-)
Köszönöm!

Hadvezér 5582 2010. május 14. 22:31   Válasz erre: 5580
Errõl lemaradtam! :-((((

Oá-oá-brühühü...

KawaÉvi 5581 2010. május 14. 22:30   Válasz erre: 5579
Köszönöm Attila a segítséget! Megoldást az fogja jelenteni ha meghallgattatom a vájt fülem által hallott vagy vélt zajokat hozzáértõ szakemberekkel is.

KawaÉvi 5580 2010. május 14. 22:28   Válasz erre: 5578
Remélem nem haragszol Kicsi, ha képpel is dokumentálom...

banier 5579 2010. május 14. 22:24   Válasz erre: 5561
nekem FZ6 os van és azon is felakadt már a láncfeszítõ, cbr600 mocikat visszahíták miatta, és még sorolhatnám, nem okoskodom tovább, mert ezt hallani kellene .Remélem hamar megoldodik a probléma, sok sikert.

Hadvezér 5578 2010. május 14. 22:24   Válasz erre: 5577
???

KawaÉvi 5577 2010. május 14. 22:23   Válasz erre: 5575
Máááá hogyne volna. Igaz Kicsi milyen kitünõ motoros találkozót rendeztünk tavaly???

Hadvezér 5576 2010. május 14. 22:22   Válasz erre: 5571
És nem nézné meg szerinted?

Hadvezér 5575 2010. május 14. 22:21   Válasz erre: 5569
Sajnos, amióta nincs Miskolcon találkozó, ritkán járok arra! :-((
Pedig ott mindig fel volt állítva egy-két mozgó oltár, és esténként zsoltárokat énekeltünk!:-)
Valamikor megnézném a számomra új motorodat is!

KawaÉvi 5574 2010. május 14. 22:21   Válasz erre: 5573
Lassan olyan leszek mint Beethoven. Hallás nélkül is abszolut hallásom lesz :-)

kicsi 5573 2010. május 14. 22:17   Válasz erre: 5571
Évi! nézd a dolog pozitív oldalát: ezek szerint javul a hallásod!!:)

Hadvezér 5572 2010. május 14. 22:16   Válasz erre: 5571
Az apjára!

KawaÉvi 5571 2010. május 14. 22:16   Válasz erre: 5568
Szerintem Kércsi Misire gondolsz. Szintén a Kawasakiban dolgozott anno...

C1800Rider 5570 2010. május 14. 22:10   Válasz erre: 5566
Hozzáértõ ember egy netes valami olyan hangja van mintha zajforrásmegjelölés alapján nemigen fog elkezdeni találgatni.
Aki ért hozzá az hallani szeretné. A hiba elhárítása pedig olyan mint a viccben az ezres a kalapácsütésért és a másik négy azért hogy tudtam hová kell ütni.

kicsi 5569 2010. május 14. 22:05   Válasz erre: 5565
hát tudod ez azért lehet, mert én nem járok kocsmába, Te meg teplomba:)
tényleg jó lenne összefutni valamikor.

Hadvezér 5568 2010. május 14. 21:54   Válasz erre: 5566
Igenis, értettem! Kérek engedélyt... :-))
Csak kissé felkaptam a vizet, holnap szerzek Neked egy telefonszámot! Kércsi Lacit ismered Miskolcon? Motorokat szokott restaurálni, ért is hozzá, szerintem annyit megér, hogy meghallgassa!

KawaÉvi 5567 2010. május 14. 21:54   Válasz erre: 5564
Máskülönben ha tudnám hogy tényleg a kulpung adja ezt az ártalmatlan hangot iszonyúan megnyugodnék vezérmûlánc-ügyileg :-)
Majd kerítünk alkalmat, és a füledbe duruzsoltatom a gépet :-)

KawaÉvi 5566 2010. május 14. 21:49   Válasz erre: 5562
Nézd! Én sem akarom Õt bántani. Számomra totál indiferens, hogy ki próbálja kihúzni a zsebembõl azt apénzt. Senkinek sem vagyok hajlandó annyit kifizetni.
És kérem a szakszerû hozzászólásokat. Nem akarom elvinni atémát más irányba.
Joe kitünõ szakember, ebben mindenki véleménye azonos! A munka ellenértéke egy más dolog.
Nyilván a Kawasakiban sem ingyen csinálták, mélyen bele kellett nyúlni a zsebbe. Ezért azt hiszem elvárhatom a körültekintõ munkát. Különösen ha már márka azonos szervízbe viszem!

Hadvezér 5565 2010. május 14. 21:46   Válasz erre: 5563
Ja, oda hordom a motoromat, Kistív snasszul közel van, Miskolcon szereltetem! :-))))
Pár találkozón pusztítottuk együtt az agysejtjeinket, és elég jól eldumáltunk! De nemcsak Joet, Téged is régen láttalak!

Hadvezér 5564 2010. május 14. 21:43   Válasz erre: 5559
Azért a kuplungé is hasonló, a kotyogás mellett! Hallani kéne azért!

kicsi 5563 2010. május 14. 21:43   Válasz erre: 5562
ekkora ügyfélköre lenne Joenak??:)

Hadvezér 5562 2010. május 14. 21:40   Válasz erre: 5556
Bocs, hadd pofázzak bele innen, az ország másik felébõl! Joe-t ismerem, soha nem verne át senkit, de a munkahelyének az óradíja kissé magas!Errõl nem Õ tehet!!!
Egy fékolajcsere pl. nálam egy doboz sör, a motorolajcseréé kettõ, de ezt én nem megélhetésszerûen ûzöm!!!
A munkahelyemen (nem szerelõ vagyok, de karbantartás) az utánam leszámlázott óradíj 5 éve 5000 Ft fölött volt (most szándékosan nem írok frissebbet :-))))

KawaÉvi 5561 2010. május 14. 21:39   Válasz erre: 5560
Automata rugós láncfeszítõje van. Az jól teszi a dolgát.

banier 5560 2010. május 14. 21:38   Válasz erre: 5558
a feszítõ is lehet laza , manuálisan meg kell próbálni feszíteni rajta. ha e tipusnál lehetséges.

KawaÉvi 5559 2010. május 14. 21:37   Válasz erre: 5557
Miki! Annak egy kotyogásra emlékeztetõ hangja van. Ez a "fémkanál fémtányérban" csörgés nem kuplunk hiba.

KawaÉvi 5558 2010. május 14. 21:35   Válasz erre: 5554
Igen. Ebben igazad van! Változik a hang, de én a csörgést akkor is hallom. Tehát nem annyira hangosan mint azt megelõzõen, hisz már menet közben a motor- és szélzajt is túlszárnyalóan csörömpölt.

Hadvezér 5557 2010. május 14. 21:34   Válasz erre: 5555
Ketten hoztátok össze? Egymás motorjából átcseréltétek? :-)

Komolyan, Évi, próbáltad járó motornál a kuplungot behúzni, és úgy hallgatózni?

banier 5556 2010. május 14. 21:33   Válasz erre: 5552
Sajna a hozzá nem értõket át verik.. Az elsõ lépés mindig segítség és árajánlat kérése.

KawaÉvi 5555 2010. május 14. 21:32  
Zsolti! Amit tavaly ketten hoztunk össze fékolajcserét is horror áron vállalta volna el. Én azt gondolom irreális árakat szabnak meg a motorszerelõk. Ugyanúgy ahogy minden másnak egekbe szökik az ára ami a motorozással kapcsolatos. Ha egy Berik kesztyût 15ezer forintról 6ezerre tudnak akciózni, kíváncsi volnék eredetileg mekkora árréssel dolgoztak? Szóval a lehúzás megy itt is. Nem a szakértelmet kell megfizetni, henem a drága és egyre inkább divatos hobbit :-)

Hadvezér 5554 2010. május 14. 21:29   Válasz erre: 5548
Szerintem ennek kuplung behúzásra változik a hangja!!!

Hadvezér 5553 2010. május 14. 21:28   Válasz erre: 5552
Rakass fel egy üres dobot, az megoldja a problémát! :-))))
Ész kici kínai utángyártott occó péz. :-)))

KawaÉvi 5552 2010. május 14. 21:25   Válasz erre: 5551
Biztos hogy ez volt a gond. Motorom iránt érdeklõdõk egész sora figyelmeztetett, de még Joe is megerõsítette. A létezõ legjobb szakembernek tarom Õt én is, de ha aranyból lenne a keze se fizetnék neki annyit mint amennyit kért volna a munkáért. A hajtóláncomat is 3 óra munkadíjért cserélte, azonban a szakszerû munkáért ki kellett fizetnem a cigaretta-szünetét, és a mellékeseket is (így volt 3 óra). 2 éve egy szelepbeállításért hagytam nála 30ezret (ebben nem volt alkatrész egy szál se). Szóval kétségtelen jó üzletet hoz Jenõ barátunknak, de számomra megfizethetetlen a munkája.

C1800Rider 5551 2010. május 14. 21:19   Válasz erre: 5550
Feltéve hogy valóban az volt a baja és nem fölöslegesen cserélték mert akkor az olcsó volt a drága.

KawaÉvi 5550 2010. május 14. 21:13   Válasz erre: 5549
Meg 5-szor olyan áron vállalja. És most nem állok úgy, hogy fél havi fizumat otthagyjam egy vezérmûlánc-cseréért :-(

C1800Rider 5549 2010. május 14. 21:11   Válasz erre: 5548
Legközelebb Joe-hoz vidd. Õ azon ritka fajta szerelõk közé tartozik aki nem néz hülyének a legostobább kérdés miatt sem hanem szépen elmagyarázza a leglaikusabb számára is érthetõ módon hogy mi a bibi. Igaz rá néha várni kell de talán ez nem véletlen.

KawaÉvi 5548 2010. május 14. 21:04  
Hozzáértõk segítségét kérem!
Tegnapi kezdettel és mai befejezéssel kicserélték a miskolci Kawasaki szervízben a motorom vezérmûláncát. Hangosan csörömpölt. Szakemberek fülét ütötte meg, hogy a vezérmûlánc cserés.
Ma hazahoztam a motort. Este a hajtólánc karbantartása közben beindítottam a gépet (igazság szerint arra voltam kíváncsi hogy a szelepfedél mentén ereszti-e az olajat, tehát hogy a pasztázás jól sikerült-e). Nem akarom magam feleslegesen zaklatni, de szerintem a csörgés továbbra is hallható - igaz halkabb. A szervízben a mellékzörejt azzal magyarázták, hogy a kuplung-lamellákat tartó bölcsõ/kengyel/persely (nem tudom mi a hivatalos neve) kotyog, pontosabban nagyobb a holtjátéka mint kéne.
Ha valaki motorja már átesett ilyen beavatkozáson, kérem írja le mit tapasztalt. Nõként nehéz férfiak által benépesített szervízben okosnak látszani, mégha némiképp konyítok is a témához. Én csak egy buta szöszi vagyok a szemükben (szerintem).
Várom válaszotokat!
Üdv
Évi

Diver 5547 2010. május 14. 20:21   Válasz erre: 5546
Khmmmm...akarom mondani...Yamaha Jog...:-)))

Diver 5546 2010. május 14. 20:20   Válasz erre: 5542
Én annak idején a Yamaha Yog robi rugós telóját akartam felújítani, jobbá tenni, krómozás ilyen-olyan (kemény króm kell!), perselyezés, stb, nem lett jó. Aztán Honda Dio olajos telószárat kapott, na az jó lett:-)

Hadvezér 5545 2010. május 14. 19:50   Válasz erre: 5542
Asszem a totalbike-on nemrégen olvastam egy hasonlót!A motordokihoz írt levelek között, ha jól emlékszem!

Hadvezér 5544 2010. május 14. 19:48   Válasz erre: 5543
Köszi!
Pü ment!

Gobelax 5543 2010. május 14. 19:47   Válasz erre: 5540
ja és villanyász.
gyors szolgász

belcor 5542 2010. május 14. 19:43  
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
A bal oldali telomon karcos a krómszár.
Nem tudja valaki hogy fel-e lehet újítani,
vagy újat kell venni?

Gobelax 5541 2010. május 14. 19:36   Válasz erre: 5540
Hali.XXII.kerületi vagyok.Mi a gond?

Hadvezér 5540 2010. május 14. 19:32  
Sziasztok!
Nagyfalusi villanyszerelõ van itt esetleg?
Kis üzemzavar elhárításban kérném a segítségét (nem ingyen, de nem is horror áron) a 13. kerületben!
Köszönöm!

Lehel 5539 2010. május 12. 20:50   Válasz erre: 5537
Van. :D
Én utaztam is rajta, hátul is kéyelmes...Ahogy egyik haverom fogalmazott, mikor megvette, "...úgy gyönyörû csupaszon, ahogy született" Bõven 12 ezren felül van, és semmi baja nincs.ha nyernék a lottón vennék ilyet..is! :)

Zsifi 5538 2010. május 12. 19:21   Válasz erre: 5533
http://onroad.hu/motor/bemutato/825/ target=_blank> Link </A>

Ez az én véleményem róla..)

robika5 5537 2010. május 12. 16:56   Válasz erre: 5535
van olyan jó mint egy hornet?

kilajsanyi 5536 2010. május 12. 15:28  
Sziasztok,

Ugyan mindenkinek kevés zsetonja van mostnában és lassan lejár az adó 1%oknak a leadási határideje is, de jó lenne ha tudnánk segíteni.

Van egy egyesület, ami évek óta szervez hátrányos helyzetû gyerekeknek nyári táborokat. Ezeket a táborokat az adó 1%-okból és az egyesület állandó támogatóik adományából finanszírozzák. Idén az egyesület sajnos nem kapta meg azt az összeget, amivel kalkuláltak már évek óta emiatt elég szar helyzetben vannak az idei tábort illetõen.
Jelenleg 60 kölök táboroztatása nem megoldott és ehhez szeretném kérni a támogatásotokat. Összevissza kb 900.000 Ft hiányzik, de értelemszerûen bárminemû támogatást szívesen vesznek.

Nem szoktam egyébként szíre-szóra, mindenféle mondvacsinált alapítványnak kuncsorogni. Ennek is van háttere, bárki számára ellenõrizhetõ, úgyhogy ha valaki megteheti támogassa õket adója 1%ával vagy némi kézpénzzel.

Aki utal az kérem jelezze nekem pü-ben. köszi

Az egyesület honlapja : http://minyata.hu/

Nándi

tsanyi 5535 2010. május 12. 14:05   Válasz erre: 5533
jó....

csabu987 5534 2010. május 12. 12:22   Válasz erre: 5526
Csak ezzel meg az a bibi, hogy decibelt mérni hitelesen kizárólag süketszobában lehet. Út szélén nem. Ugyanis a háttérzaj a mérési ereményt meghamisítja.

robika5 5533 2010. május 12. 11:56  
sziasztok!GSR 600-ról van valakinek tapasztalata?

tsanyi 5532 2010. május 11. 08:10  
Én láttam TÜV papírt 15 éves dobhoz is mert az odakint a rendõr által elkérhetõ és a nem megléte azonnali forgalomból kizárással jár. Ha ez nálunk is kötelezõ lesz akkor nem kell a rendõrnek semmit méregetni-e csak elkérni az okmányt és kész. Végülis beszélhetünk itt arról, hogy ki miképp fogja megúszni a rendszám levételt, de majd ha sor kerül rá valóban akkor derül ki, hogy mennyit ér az elõre jól elgondolt magyarázkodás.....:))

Macko 5531 2010. május 11. 07:46   Válasz erre: 5530
Ezért jó az én sportdobom, amelynek szebb a hangja mint a gyárinak, viszont a 2010-es GS-nél lényegesen halkabb. :-)))
Ja, és még E betûje is van.
Igaz, a TÜV papírjával még nem futottam össze, de majd ragaszkodom hozzá, hogy méregessék meg. Onnantól úgyis nyerõ leszek. :-)

ztaki 5530 2010. május 11. 07:41   Válasz erre: 5528
azt nem tudom, hogy mi az a TÜV papír, de nekem olyanom biztos, hogy nics és mégis eredeti E-s a dobom - úgy, hogy tõlem csak ne kérjen semmit.
Ha valami baja van, akkor max. jelentsen fel és küldjön mûszakira - de nem hiszem, hogy a mi nagyon alulmûvelt rendõreiknek bármi köze is lenne megítélni a motorom mûszaki tartalmát. Arra ott vannak a méghülyébb vizsgabiztosaok....

Ja és itt vagyok én, a nagyon okos. :o))

tsanyi 5529 2010. május 11. 07:07   Válasz erre: 5527
Kint sem kell fel-alá rohangálni mégis mérnek........majd meghatároznak egy értéket állóhelyben oszt annyi......pl. a kamionok hangterhelését már régóta mérik csak azt a nép mivel nem érdekli észre sem veszi.

tsanyi 5528 2010. május 11. 07:05   Válasz erre: 5525
A rendõr nem fénykép alapján hanem jól megnézve és esetleg TÜV papírt kérve ellenõrzi az E jel valódiságát......kicsit nehezebb lesz átverni mint a számítógépet.

Macko 5527 2010. május 11. 07:05   Válasz erre: 5526
És a decibel mérõvel mit ellenõriz? Hiszen a jogszabály a 90 km/h-s sebességgel történõ elhaladás közben mért zajterhelést maximálja. Majd fel-alá kell motoroznod a rendõr elõtt 90-el? :-)

Bubó Doki 5526 2010. május 11. 07:00  
Ja, csak kapnak mellé decibel mérõt is, oszt ha hangos, rendszám le....

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22107
5 623 Eddigi túrák
14 222 466 km
34072 Eddigi túra-résztvevők