20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

TomRed 15450 2012. október 25. 11:25   Válasz erre: 15444
Ne etesd a trollt.
Látod, hogy a tényekhez, állításokhoz nem kíván hozzászólni, csak sértegetni, köpködni nézett be ide.

qqriq64 15449 2012. október 25. 11:24  
Tsanyi tedd már meg légyszives hogy bemásolod ide a 12275-ös hozzászólásom egynyolc barátom megkeresésére.
Köszönöm.

Még mindig aktuális.

egynyoc 15448 2012. október 25. 11:18   Válasz erre: 15444
Valóban nem neked írtam...De ha már így összejöttünk/ bár már a pötyögtetésem kezdetén tudtam hogy TE be fogod védeni ezt a senkiházit"

nem tudom feltûnt-e, hogy azok akik hazaírnak nem nagyon panaszkodnak arra, hogy kinéznék õket és utánuk köpnének hanem ennek pont az ellenkezõjére van tapasztalat ha jól dolgoznak.......

))))))))))))))))))))))))))))))))))
ez említésre sem érdemes...öcsém minden Manchester meccsre kimegy....

tsanyi 15447 2012. október 25. 11:07  
Úgy fest sikeres lesz a szabadségharc...olcsó hitel nem lesz......igaz kérdés sem, hogy mibõl fizetik vissza és mire költenék: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/25/megsertodott_rank_az_imf/#

.....cserébe lehet felvenni jó drágán kérdés nélkül, sebaj majd mi visszafizetjük....

TomRed 15446 2012. október 25. 11:01   Válasz erre: 15445
Elemzés a cikkrõl?

egynyoc 15445 2012. október 25. 10:58   Válasz erre: 15442
Hmm..hidd el 45 év alatt megtanultam olvasni...hmm...nehéz volt de 4-5 éves koromra sikerült..:-)

tsanyi 15444 2012. október 25. 10:55   Válasz erre: 15441
Hmmm........bár nem nekem írtad, de annak ellenére, hogy 1-2 éve még én is így gondoltam ma már kissé eltér a véleményünk.....magyarellenes f@szságnak azt tartom amit a vezér csinál......ha olvasod a topicot többször leírtuk(tam), hogy a magyar jobboldal sokkal károsabb volt a hazára és annak népeire bármikor amikor hatalmon volt mint bárki más......mit ér az ha otthon vagyok ha semmit nem viszek haza és a családnak nem jut enni?....akkor büszkén verem a mellem(vagy az asszonyét ha nem tetszik neki a nemzeti érdek) és távolba révedõ tekintettel fogom be gyerekeim éhes száját(egyenlõre költõi kép, de vezérünk tesz arról, hogy hamar valóság legyen).......nem tudom feltûnt-e, hogy azok akik hazaírnak nem nagyon panaszkodnak arra, hogy kinéznék õket és utánuk köpnének hanem ennek pont az ellenkezõjére van tapasztalat ha jól dolgoznak.......

.........ez a nyomorúság a maszop alat kezdõdött, de vártunk, hogy ha majd a fidesz hatalomra kerül akkor a vezér betartja az ígéretét és valóban jobb lesz a népnek(mint írtam mi is rájuk szavaztunk), ehelyett a jómódúaknak adott és a szegénytõl még többet vett el mint eddig bármelyik tetves csapat.....és az exodus azért indult el most és ölt egyre nagyobb méreteket mert most már a választás lehetõsége is kezd elveszni az új bebetonozó törvények miatt és lassan nincs kilátás arra, hogy egyáltalán megéljünk nem, hogy jobban, fõleg érvényes ez a gyerekeinkre, elég az új oktatási törvényt megnézni és a fõiskolára jutás lehetõségeit.......ez mindennél jobban beszél a kisembernek, sokkal többet mond mint bármilyen párt vagy kormány propaganda aminek semmi igazságtartalma nincs pont mint általában....

egynyoc 15443 2012. október 25. 10:54  
Idézet tõled...

Persze most lehet azt mondani hogy az asszony fõztjét nem pótolja egy olasz vendéglõ csak azon is el kel gondolkodni hogy az az asszony aki keményen ledolgozott egy napot az milyen kedvel fõz mindennap. Az én feleségem állandó éjszakai mûszakban dolgozik. Reggel négykor hazajön lefekszik majd hétkor kel és viszi a gyereket iskolába. Utána tíztõl alszik kettõig mert menni kell a gyerekért. Négyre hazaérnek és fél hétkor indul dolgozni. Egy utolsó gazember lennék ha megkövetelném tõle a mindennapi fõzést.

Hmm...én ezt is egy kicsit másképp látom.. Gazember vagy fõzés követelése nélkül is! NO COMMENT...szánalmas piti..

TomRed 15442 2012. október 25. 10:45   Válasz erre: 15441
"DE véleményem szerint az elmúlt 8 kibaszott évnél még ez is jobb..."
Csak az elõzõ hozzászólásban megadott linkben leírtakat kellene figyelmesen elolvasni és hõbörgés helyett véleményezni.

egynyoc 15441 2012. október 25. 10:38   Válasz erre: 15435
Hmm....te egyáltalán felfogtad amit írtál???
Ha esetleg eljutott az igen kis bal/agyad/ féltekéjéhez kérlek fékezd magad...hónapok óta nyomod ezt a MAGYAR ellenes faxságaidat!!!!!
Fogjad már fel, azért mert te egy tehetségtelen bar.m vagy aki a hazájában nem tudott egyrõl a kettóre jutni!!!!!

ui: lehet... "talán..... mert ebben sem vagyok biztos"pár ejróval többet viszel a munkás szállódra DE ÉN ITTHON VAGYOK a SAJÁT házamban és nem köpdösnek utánam hogy bevándorló!:-))

Még valami csak hogy ne kelljen kisméretû agyaddal "gondolkodnod" nem vagyok orbán fan....sõt...DE véleményem szerint az elmúlt 8 kibaszott évnél még ez is jobb....egyszer talán eljön a SZEBB JÖVÓ! Addigra talán te is veszel valami motort, csak egy motoros fórumon vagyunk.....:-)))))

Üdv Tomi

Bubó Doki 15440 2012. október 25. 10:36  
Itt egy korrekt levezetés: http://tenytar.blog.hu/2012/10/25/matolcsy_gyorgy_es_a_nem_megszoritasok_ket_eve

tsanyi 15439 2012. október 25. 10:30   Válasz erre: 15437
De, jó hogy ezt ide tetted!....még nem olvastam, érdekes az egészet hadijelentések formájában olvasni és külön érdekes a román jelentés.....viszont van benne pár olyan írás is ami a német véleményt tükrözi a magyarokról na meg, hogy miképp áûlltak hozzánk:

"A magyar nép Budapestet az ország szívének tekinti. Nem kétséges, hogy a fõváros megszállása esetén az ellenzék valószínûleg Miklós vezérezredes[3] vezetésével ellenkormányt alakítana. Ebben az esetben a nyilaskeresztesek követõinek és útitársainak tömegei az ingadozó természetû magyarokra jellemzõen átpártolnának a másik táborba. "

TomRed 15438 2012. október 25. 09:50  
Még egy forrás a Budapest erõd témához: http://mek.niif.hu/02200/02235/html/bevezet.htm
"A határozott német álláspont hamarosan megtette hatását. Szálasi december 10-én személyesen közölte Friessner vezérezredessel, hogy "a nagy európai gondolat jegyében kész Budapest nyílt várossá való kinyilvánításától elállni, és a fõvárosnak erõddé való felhasználását többé nem ellenzi".[22] Ez már Szálasi Hitlernél tett elsõ és egyben utolsó látogatását követõen történt."

TomRed 15437 2012. október 25. 09:21   Válasz erre: 15434
"1.) A Führer parancsára Budapest városát az utolsó házig védeni kell."
http://vmek.oszk.hu/02200/02235/html/iratok-1.htm
Szerintem olvasd végig ezt és gondolkodjál el arról, hogy mire is kellettek ezek az alsóbbrendû népek a nagy vezérnek.

Ez a rész is érdekes: "23 1944. december 30.

A budapesti I. hadtest parancsnoka, Hindy Iván altábornagy helyzetjelentése a honvédelmi miniszter és a vezérkar fõnöke részére a bekerített fõvárosban uralkodó állapotokról.

Helyzetjelentés 1944. XII. 30-án 20h-i lezárással"

tsanyi 15436 2012. október 25. 07:45   Válasz erre: 15434
Benne legalábbis a parancsnok ezt vallotta.....a dunáig terjesztette volna ki elsõ lépésben országa határait és a szövetségeseit keletre tolta volna.....

qqriq64 15435 2012. október 24. 21:52  
Az utóbbi hetekben hozzáértõk és kevésbé hozzáértõk között érdekes beszélgetés alakult ki a gazdaságról. Leginkább azért volt érdekes mert az olyan egyszerû ember mint én az is értette.
Én nem is szólnék hozzá csak elmondanám az itteni tapasztalataimat hogy hogy látom itt a dolgokat.
Ami erre indított az Taronak egy mondata volt ami úgy hangzott valahogy hogy az angol munkás azért dolgozik jól mert tudja hogy ha a cég csõdbe megy õ is mehet az utcára.
Jó, persze Taro a nyugati munkásra gondolt de az mindegy is. Egy biztos. Itt valahogy tudatosítva van az emberekben hogy a pénzért keményen kell dolgozni. A cégtulajdonost a vállalkozót a gazdag embert pedig nem tekintik alapból tolvajnak. Az egész társadalomra jellemzõ az a felfogás hogy pénz csak ellenszolgáltatásért jár. Mindegy hogy az egy kiló kenyér vagy kutyasétáltatás vagy kubikmunka. Nem az átverés és a lehúzás motiválja az embereket. Ahogy Taro mondta a melós pontosan tudja azt hogy teljesíteni kell. Õt ezért megfizetik cserébe jól végzi a munkáját és a dolgok el vannak intézve. A magyar melós nincs megfizetve ezért cserébe úgy is végzi a munkáját. A fõnöke alapból tolvaj gazember és ha megkérdik hogy miért nem dolgozol többet akkor az a válasz hogy „minek? Ennek tolvajnak hogy háromévente cserélje a Q7-est az én verejtékem árán?” Nincs motiváló erõ a munkára.
Itt a melós és a fõnök partnernek tekinti egymást. Közös célért dolgoznak. A megélhetésért ha nem is ugyanazon a szinten. Ha ezt hívják társadalmi szerzõdésnek akkor értem hogy Taro mit akart mondani.
Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik hogy egyik oldalon van a kemény munka a másikon pedig tartalmas szabadidõ a teljes regenerálódás feltétele. Itt nincs második mûszak otthon.
Hogy most a füvet kell lenyírni vagy a fákat megmetszeni a radiátort lefesteni a cserepet megigazítani a téli gumit lecserélni stb stb…
A nõk nem fõznek talán hetente egyszer a gyerek leckéjével nem kell órákat eltölteni mert nincs lecke.
A munkaidõn kívül tényleg csak az aktív pihenés van. A vásárlóerõrõl már szóltam hogy milyen elképesztõ nagy de itt nem csak az áruvásárlásra gondoltam hanem a kiterjedt szolgáltatóiparra is. Mindenre van ember aki annak a szakterületnek a mestere és meg tudják fizetni. Az ablakmosó embertõl a levélporszívózó emberig mindent. Még a hipermarketbe sem kel elmenni ha nem akar mert az interneten megveszi az összes cuccot amit házhoz szállítanak neki és ha bankkártyával fizet akkor még kedvezményt is kap.
Otthon nekem is volt szép kertem meg hobbiból kerti bútorokat csináltam de higgyétek el meg lehet lenni anélkül is. Itt nem az a program hogy lekvárt fõzzünk hanem hogy hova menjünk hétvégén. Melyik múzeumba melyik parkba melyik piacra. Most éppen csatorna sétahajózást tervezünk meg a greenwichi obszervatóriumot akarjuk megnézni meg a tengerészeti múzeumot. Közbe belefér egy-két PUB vagy vendéglõ valamelyik nemzeté de a lehetõségek sora végtelen. Egyszerûen nincs egyéb elfoglaltság. Mivel béreljük a lakást ha valami tönkremegy azt cserélik bár én reflexbõl kicseréltem múltkor egy kiéget villanykörtét de a többi lakásban azt is a tulaj embere csinálja.
Persze most lehet azt mondani hogy az asszony fõztjét nem pótolja egy olasz vendéglõ csak azon is el kel gondolkodni hogy az az asszony aki keményen ledolgozott egy napot az milyen kedvel fõz mindennap. Az én feleségem állandó éjszakai mûszakban dolgozik. Reggel négykor hazajön lefekszik majd hétkor kel és viszi a gyereket iskolába. Utána tíztõl alszik kettõig mert menni kell a gyerekért. Négyre hazaérnek és fél hétkor indul dolgozni. Egy utolsó gazember lennék ha megkövetelném tõle a mindennapi fõzést.
De ez a gyakorlat itt szinte mindenhol. Kemény munka és kikapcsolódás. Ezek váltják egymást.
A gazdaság meg a rothadó kapitalizmus köszöni jól van.

eröt 15434 2012. október 24. 20:42   Válasz erre: 15431
Mert ez benne van?Még nem találtam meg.Bár még nem értem végére.

tsanyi 15433 2012. október 24. 19:59  
Miért nem itthon fekteti be a pénzt ez az igazi magyar antikommunista "üzletember?: http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/meglepo_helyen_vesz_bankot_demjan_sandor.174718.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

.....pedig itt olyan fellendülés van, hogy nem gyõzné a hasznot sepregetni a székházában...

tsanyi 15432 2012. október 24. 19:56  
Ej, már a tagok sem bíznak a tündérmesében?....mi lesz így a nemzettel ha elhagyják a PÁRT emberei is?: http://index.hu/belfold/2012/10/24/kulfoldre_megy_dolgozni_a_siklosi_alpolgarmester/

tsanyi 15431 2012. október 24. 19:31   Válasz erre: 15429
Ezt a részét valahogy azok akik ezt szeretik magyar létükre mintha elfelejtenék......ez alapján mondom, hogy aki magyar az nem néz német érdeket, azt nézze a német.....:)

lecso 15430 2012. október 24. 12:28   Válasz erre: 15429
Igen.

TomRed 15429 2012. október 24. 12:12   Válasz erre: 15405
Mein Gott, Mein Kampf!

Ha a Harmadik Birodalomban élnének a magyarok, akkor már régen a Kárpát medence a Lebensraum része lenne. minket pedig visszaköltöztettek volna, mint fél-ázsiaiakat Levédiába, az onnan kipusztított népek helyére... http://hu.wikipedia.org/wiki/Lev%C3%A9dia
Persze gondolom akkor is lenne jó pár buzgó magyar, aki a turul madár tojásáig (tegnap hallottam:-)) vezetné vissza az õseit és dicsérné a Bölcs Vezér döntéseit.

tsanyi 15428 2012. október 23. 19:20   Válasz erre: 15427
Ja, én a nemzetre és a hazára gondoltam...nevezetesen sosem a nagyszájúakból áll az igazi nemzet hanem a kisemberekbõl....

lecso 15427 2012. október 23. 19:19   Válasz erre: 15426
"Az a fajta ember akik dolgoztak csendben és adót fizettek-fizetnek....ez a fajta nem akar balhét, háborút és nyomort hanem csak megélni szeretne...."

A fentiek viszik a vállukon õket:

"a vállukon vinnék és vitték mindenkor, a dolgozó és nyugodt életet kívánó kisembert..."

???
Kicsit belezavarodtál szerintem ebbe :-)

tsanyi 15426 2012. október 23. 18:59   Válasz erre: 15425
Az a fajta ember akik dolgoztak csendben és adót fizettek-fizetnek....ez a fajta nem akar balhét, háborút és nyomort hanem csak megélni szeretne....ez nem megy ki tüntetni, lövöldözni hanem megélni szeretne.....háborúba is csak akkor megy, de nem nagy lelkesedéssel ha kötelezõ mert az õ adójából élõk kapzsik és máséra vetettek szemet ezért elküldik a kisembert, hogy szerezze meg nekik mert saját maguk gyávák hozzá.....hát ez az a fajta.....

lecso 15425 2012. október 23. 18:50   Válasz erre: 15424
"a vállukon vinnék és vitték mindenkor, a dolgozó és nyugodt életet kívánó kisembert..."

??? Hatttezekmeg kik?

tsanyi 15424 2012. október 23. 17:53   Válasz erre: 15423
Szerintem a gond az, hogy sokan a haza és nemzet szeretetét összekeverik egy bármilyen vallással(mert ez már vallás bárki bármit is mond).......és ezzel épp azokat taszítják el a nemzettõl akik amúgy a vállukon vinnék és vitték mindenkor, a dolgozó és nyugodt életet kívánó kisembert...a taszítás abban nyilvánul meg, hogy kisajátítják maguknak a nemzet és haza fogalmát....ez volt a kokárdával is...

eröt 15423 2012. október 23. 17:50   Válasz erre: 15419
Borzalmas ugyanakkor jellemzõ.

tsanyi 15422 2012. október 23. 17:28   Válasz erre: 15421
Megjelenik anélkül is, én sem vagyok ott regelve, alapból nélkülözök minden ilyen vackot....idézzem azt amiért egyáltalán linkeltem?...nagyon gáz szerintem...:)))

qqriq64 15421 2012. október 23. 17:24   Válasz erre: 15419
Faszbuk nélkül nem lehetne?

klimas 15420 2012. október 23. 17:11   Válasz erre: 15419
Erre csak ennyi :
Még egy ilyen aforizmát
Kinyalhatja seggem izmát.....

tsanyi 15419 2012. október 23. 17:01  
ööö, ez milyen?: http://www.facebook.com/events/327750723989330/permalink/331415716956164/

tsanyi 15418 2012. október 23. 16:55  
Ezzel az egész mélymagyarkodással csak az a baj, hogy akárhányszor felbukkan a nép nagyon megissza a levét....ezt már 112 évvel ezelõtt is tudták:
"Szegény Ady milyen frappáns Orbán-ellenes publicisztikákat írhatna.

"NEMZETI PÁRT

Igen, én már ismerem az egyetemi nemzeti párt ifjait.

Elõször fönt az egyetemen találkoztam volt velük pár évvel ezelõtt egy választáson. Mondhatom, hogy zseniális ifjak. Volt közöttük olyan - saját szemeimmel láttam -, aki nyolcszor szavazott le a párt jelöltjére. Persze el is bukott szegény Gergely Gyurka, akinek az apja kálvinista pap volt, s aki körül többnyire zsidók sorakoztak.

Aztán egy ünnepélyen láttam õket. Vezetõi[k] díszmagyarban feszengtek, s rettenetes módon szavalgattak hazafias prózát és verseket. Egyik díszmagyaros éppen elõttem állott, s hallottam egy lelkes megjegyzését:

- Nézd csak azt a komisz zsidót, még díszmagyarba bújt.

Egy idõben barátkozni akartam velük. Lekerültem debreceni jogásznak, mellékesen kezelvén még akkor a hírlapíró pennát. Akkor volt ez, mikor a nemzetiek leszorultak a polcról egy évre. - Na, hát a barátság rosszul végzõdött.

Mi, vidéki fiatalok nagy terveket szõttünk. A nemzetiekkel is készen lettünk volna szövetkezni e nagy tervek érdekében. Becsapódtunk. Ezek az urak mindig pihentek, csak szombaton nem. Ilyenkor a zsidót szidták. Azóta szidják a többi napon is, bár dolgozni most is csak egy-kettõ tud tán köztük.

Utoljára egy kongresszus hozott össze bennünket. Itt aztán már teljesen megismertem õket. Epigonjaik õk még az epigonoknak is. Keveset tudnak, sokat lármáznak.

Gyûlölködõk és elfogultak. Kis agráriusok, dzsentriskedõk. Még mondjuk Cérna Károly is adja a búsuló dzsentrit, kinek édesapja különben tisztességes, okos szabómester Dombóváron. Ám õ feljõ Pestre, szidja a zsidókat, kik elúsztatták az õsi bírtokot. Adja a nemzetit, mert véletlenül Cérna úr - édesapja keresztény katolikusnak született.

Szánalommal néztem ezeket a voltaképpen szegény embereket.

Ha beszélniök kellett - hebegtek. Igaz, hogy azt is dacolva tették. Ha valaki liberálisan beszélt, megjött a bátorságuk, s csináltak olyan fülsiketítõ zajt, minõt még nem hallott a debreceni õskollégium õsi tanácsterme. A kongresszus végén pedig megelégedve távoztak vissza - beszámolni elveik diadaláról. Arról közben gondoskodtak, hogy nevük forgalomba kerüljön jámbor magyar napilapokban.

Megértem én a párizsi kudarc okát is. A nemzetiek ott is domináltak... És... és ez az irány hivatalosan pártoltatik az egyetemen. S terjed is.

Szent Ég, milyen küzdelmet kell most is folytatni a világosság és tudás ellenségeivel. Mi lesz, ha e nemzetiekbõl alakul ki Magyarország jövõ társadalma, Quod Deus avertat!...

Szabadság 1900. szeptember 1."

tsanyi 15417 2012. október 23. 16:48  
Megvallom nem nagyon érdekel a költészet csak ami kötelezõ volt azt olvastam el....viszont úgy fest Adyt nem nagyon hatották meg a nagyúri mélymagyar gondolatok:

""Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyûk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsõségének édes italából, látják, hogy semmittevõk és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is õsmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna."
Ady Endre "

tsanyi 15416 2012. október 23. 16:31   Válasz erre: 15414
Az annektálást már eleve nem kellett volna erre mindenki figyelmeztette a vezetést, de megcsinálták....erre volt válasz gavrilo tette, de igazából még ez sem lett volna elég a háborúhoz ha eleve nem akarják újraosztani a gyarmatokat.....

eröt 15415 2012. október 23. 14:53   Válasz erre: 15413
Erre mit mondjak?Kolozsváron született magyar országon.Apja Hunyadi még lehetne idegen de Matyi az magyar állampolgi teljesen.

eröt 15414 2012. október 23. 14:49   Válasz erre: 15410
Közvetlenül a monarchia Szerbiával kezdett háborúba.(Hadüzenet)Annál nem volt gyengébb.A többit már elõbb leírtam.
Olyan ez mint mikor egy gizda mócsing beleköt a nagyobba tudván,hogy a kiccsalád ott áll az ajtó elõtt a túlerõvel.

tsanyi 15413 2012. október 23. 14:46   Válasz erre: 15411
Már õ is "idegen" volt...:)))

tsanyi 15412 2012. október 23. 14:46   Válasz erre: 15409
Hm, látni lehetett akinek arra volt szeme....példa erre egy japán vezetõ esete aki leírta még a háború elõtt, hogy amikor amerikában járt Detroit-ban és meglátta azt a hatalmas gazdasági potenciált arra figyelmeztette a császárt, hogy ne indítsanak háborúz mert nem nyerhetik meg pedig akkor még az usa-nak alig volt hadserege....,de, látni lehetett elõre csak a németek is azt hitték, hogy az elsõ jelentõs gyõzelmek után sírva fogják magukat megadni az elkényeztetett nyugatiak és a buta oroszok....a franciáknál ez be is jött, de a többieknél nem....

eröt 15411 2012. október 23. 14:44   Válasz erre: 15401
Mátyás örökösödési politikája (töketlensége) hozta a fejünkre az idegen uralkodókat.

tsanyi 15410 2012. október 23. 14:43   Válasz erre: 15407
Dehogynem, akinek volt esze akkor az világosan látta, hogy a monarchia szánalmasan gyenge a többiekhez képest.....és persze, hogy akarták a háborút hisz a németek elég erõsnek érezték magukat a világ újra felosztásához, de rosszul mérték fel az erejüket.....és az, hogy kinek az oldalán harcoltam volna a 2.-ban azt nem tudom, de igyekeztem volna kimaradni legalább az elejébõl mint ahogy az az oroszok fel is ajánlották legfeljebb a derék "fegyvertárs" hamarabb szállt volna meg minket nem várt volna 44-ig......viszont az akkor már nagyon látható német vereségbõl adódóan megtarthattuk volna(legalábbis ígéret volt rá legfeljebb a drága oroszok sem tartották volna be) a visszakapott földjeinket....arra hivatkozni, hogy minket belekényszerítettek a háborúba már nem annyira állja meg a helyét....belementünk mert a kapzsi vezetõink belevittek....mint ahogy most is ellenünk szabadságharcolnak a mi pénzünkbõl....

eröt 15409 2012. október 23. 14:42   Válasz erre: 15401
Az oroszok ígéretét meg inkább hagyd a fenébe.Az nem ért semmit.Azonkívül 41-nyarán még TE sem láttad volna elõre a vereséget.Az angliai lájtos légi csata kivételével az összes fronton nekik (németeknek)állt a zászló.Egyáltalán nem kértek(követeltek)magyar belépést.Azt a hazai okosok erõltették.
Késõbb mikor kezdtek rosszul menni a dolgok akkor már kellettünk tényleg.

tsanyi 15408 2012. október 23. 14:38   Válasz erre: 15405
És mi lett a vége az alkalmazásának?.....a liberalizmus is ilyen köntösbe van csomagolva mégis elutasítják(bár nem tudom, hogy az egyén szabadságával kinek van baja?)......

eröt 15407 2012. október 23. 14:36   Válasz erre: 15401
A 14-es kormány nem állt a vesztesek oldalára bocsesz.Õ kezdte a bulit a trónörökös levadászása után.A többi már ment magától.A fél világ belemászott a córeszbe hónapokon(napokon) belül.És szinte egyik sem hazáját védte.Mindenféle nagyhatalmi érdekek akarták a háborút.Az meg,hogy vesztettünk egy dolog.Viszont az a háború eleve meghatározta,hogy az elkövetkezõkben ki van Mo. mellett és ki az ellenség.Mégis szerinted a fegyvertárs No. ellen kellett volna hadba szállnunk a Trianoni barátainkkal vállvetve.Mert a háborúból kimaradni lehetetlen lett volna.Aki mást hisz az higgye nyugodtan.
Megoldás lehetett volna ha mi is árulók leszünk a végjátéknál mint a románok például.Bár azok után már a németek jobban figyeltek. Annyira jól õk se jártak ezzel.Bár Erdély náluk maradt.Gondolom akkor is ha mi is átállunk.Õk csinálták elõbb.

tsanyi 15406 2012. október 23. 14:36   Válasz erre: 15404
Rendben, de akkor mi a megoldás?...mert a jelenlegi mindenkivel harcban állunk nem hisz az láthatóan megnyomorítja a kisembert(akik a többség hiába nem szólalnak meg).....csapódjunk kelethez?...az megvolt 40 évig, jó volt?(igaz a nosztalgia igen nagy hisz a vezér is erre játszik)......esetleg ne csapódjunk sehová hanem zárkózzunk be és építsük az észak-koreai modellt?....mi a megoldás amit a kisember "gyomra" is bevesz mert tud mit beletölteni?..

eröt 15405 2012. október 23. 14:20   Válasz erre: 15392
A Mein Kapf nem az ördög bibliája.Igen sok értelmes dolog olvasható benne ami a mai napig érvényes.Nagyon sokkal a háború és a többi csúnyaság elõtt keletkezett.Olvasmánynak nem egyszerû.Bár a biblia sem az.

lecso 15404 2012. október 23. 13:17   Válasz erre: 15402
Tehát azt mondod, van benne sok igazság, de az az érdekünk, hogy hagyjuk figyelmen kívül, mert a jelenlegi "erõsek" mellett jobb dolgunk van?
El foglak keseríteni. Túl sokan vagyunk olyan nyakas parasztok, akiknek a gyomra ezt nem veszi be.

Sokat beszélgetek ismerõseimmel, kollégáimmal, és a sok vitának szinte mindig az a vége (ahová most többé-kevésbé veled is eljutottunk), hogy a jelenlegi brüsszeli mázzal leöntött világunk alatt a valódi igazság: A jobb fizikumú ebé az örökítés joga.
És ezt (mint fent említettem) soha nem fogom elfogadni.

lecso 15403 2012. október 23. 13:04   Válasz erre: 15401
"Hm, mivel igen kis ország vagyunk meglehetõsen kicsi gazdasági potenciállal ezért valamilyen társulathoz kénytelen tartozni..."
Te, ott, akkor a két világháború között kihez húztál volna? Azokhoz, akik elvették az ország 2/3-át, vagy azokhoz, akik visszaadták már egy részét?

"...és ha valahova tartozni akarunk különbözõ szükségszerûségekbõl akkor miért ne igyekeznénk legalább egyszer a gyõztesnek látszó oldalon maradni?"
Hát, Uri Gellert kéne szerzõdtetni, hogy ezt elõre lássuk, vagy Téged, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban. :-)

A többire meg, hát énnekem pl. Károlyi ténykedése kelt hányingert...

tsanyi 15402 2012. október 23. 12:49   Válasz erre: 15399
Igen pár éve és úgy gondolom van benne sok igazság, de akkor kérdés jön, melyik a kifizetõdõbb egy országnak, ha beáll a fõsodorba és kihasználja az adott lehetõségeket és gyarapszik vagy az ha szabadságharcosdizik mindenki ellen és szép lassan nyomorba dönti a népét és elveszti területeit?....elég körbenézni, minden szomszéd beállt a tudju7kkik mögé és fejlõdnek...mi meg?

tsanyi 15401 2012. október 23. 12:47   Válasz erre: 15398
Hm, mivel igen kis ország vagyunk meglehetõsen kicsi gazdasági potenciállal ezért valamilyen társulathoz kénytelen tartozni az ország amit a vezér is belátott csak, hogy õt félázsia(azerbajdzsán és tsai) jobban érdekelnek ezért inkább ahhoz a tömbhöz tartozna ahol a diktátorok tiszteletnek örvendenek....Horthy pl. a németekhez húzott(rossz meglátással a vesztesek mellett kötött ki, igaz õk ígértek földet amit utána újból elvesztettünk sõt többet), a 14'-es kormány az osztrákokkal együtt szintén a vesztes oldalra állt.....és ha valahova tartozni akarunk különbözõ szükségszerûségekbõl akkor miért ne igyekeznénk legalább egyszer a gyõztesnek látszó oldalon maradni?....viszont ez is kötelezettségekkel jár(zorbi miért nem hívta haza azonnal a csapatainkat?) és szerencsére azért messze nem kérnek egyenlõre olyat amit a németek.....a választásra a válaszom pedig az6, hogy az elõre látható gyõztes oldalt választottam volna csak az akkori vezérünk nem ismerte fel amit rajta kívül azért elég sokan, hogy hitler nem gyõzhetett hiába beszélünk arról, hogy az akkori viszonyok szerint igenis volt esélye mert nem volt....pont úgy ahogy ma kínára mondják ezt, de jelenleg nekik sem lenne esélyük......így hiába adta vissza hitler jogosan a földjeink jó részét, de elõre tudható volt, hogy újra elveszítjük.....,de ehhez még hozzá tartozik az ami más nem titok, hogy az oroszok a német támadás után azt az ígéretet tették, hogy ha mi nem lépünk be ellenük a háborúba akkor megtarthatjuk a hitler által visszaadott földeket....,de ezzel az akkori igen rossz politikusaink nem éltek és mohóságukban belevittek minket....õk jobboldaliak voltak pont úgy mint elõdeik akik szintén országvesztõk voltak Mátyás óta....

lecso 15400 2012. október 23. 12:38   Válasz erre: 15397
Ebben egyetértünk.

lecso 15398 2012. október 23. 12:33   Válasz erre: 15395
"Milyen összefüggéseket amitõl magyarabb lesz az ember?"
Olyan egyszerûeket, vagy bonyolultakat, amelyeket pont idegen országok érdekében áll nem látni.

"szerintem egy igazi magyarnak semmi köze normális kereskedelmi kapcsolatokon kívül más országok érdekeihez."
Afganisztán?
Vagy más demokrácia díszpintyeit példaként felhozva Irak?

"márpedig az ott találhatóak nem a magyar érdekekrõl szólnak hanem egy jóféle általánosítás keretében az akkori "német" érdekeket helyezi elõtérbe mások(köztük a magyarok) kárára.....vagy nem?"
A németeknek köszönhetõen visszakaptunk területeket. 1920-ban az Antant hatalmak elvettek területeket. Te akkor melyik társaságot nevezted volna közelebbinek a magyar érdekekhez?

tsanyi 15397 2012. október 23. 11:50   Válasz erre: 15394
Nem világnézettõl hanem a nem publikus tények ismeretétõl függõen......aki ott volt azok sem mindennel voltak tisztában, természetesen még talán azok sem akik szervezték.....benne volt a keze mindkét oldalnak hisz mindkettõ a gyurcsányit akarta elküldeni.....:)))....csak azt az egyet nem lehet ma már elsütni senkinek, hogy nem szervezett volt....

tsanyi 15396 2012. október 23. 11:48   Válasz erre: 15393
Amit elértem, de ez irreleváns mivel nyilván van olyan amit nem láttam és ezért kérdezem, hogy hol találok olyat(bár saját kútfõnek jobban örülnék) ami miatt megváltozhatna a véleményem?....

tsanyi 15395 2012. október 23. 11:47   Válasz erre: 15392
Milyen összefüggéseket amitõl magyarabb lesz az ember?....szerintem egy igazi magyarnak semmi köze normális kereskedelmi kapcsolatokon kívül más országok érdekeihez......márpedig az ott találhatóak nem a magyar érdekekrõl szólnak hanem egy jóféle általánosítás keretében az akkori "német" érdekeket helyezi elõtérbe mások(köztük a magyarok) kárára.....vagy nem?

lecso 15394 2012. október 23. 10:51   Válasz erre: 15388
A 2006-os eseményeket világnézettõl függõen totálmásként értékelik emberek. És mindkét fél szerint a másik hülye. Vagy Öszöd, ugye.
Csakhogy egy közeli, sokunk által átélt eseményt említsek példaként.
És akkor a két világháború közti eseményeken értsünk egyet? Lehetetlen.

lecso 15393 2012. október 23. 10:45   Válasz erre: 15390
Pl. hol néztél utána?

lecso 15392 2012. október 23. 10:43   Válasz erre: 15391
Aki a mein kampfot, meg hasonlókat olvasgat, az elkezd összefüggéseket látni, és károsan módosul az agya.
Meg kell értetni a tömegekkel, hogy mértékadó hírforrásokat kell figyelni, ATV, bógárúr, Index...

tsanyi 15391 2012. október 23. 08:49  
Hm?: http://index.hu/kulfold/2012/10/23/a_hatvannegy_varmegye_betiltasat_kovetelik_szerbiaban/

.....azt mondjuk nem értem, hogy a náculás miért tartozik össze a magyarkodással...aki náci az nem magyar hanem náci....a mélymagyar is csak akkor magyar ha a magyar érdekeket helyezi elõtérbe, de ha inkább a mein kampfot tartja mértékadó olvasmánynak akkor viszont nem a magyar hanem a német érdekeket követi.....nem is értem mi köze a kettõnek egymáshoz?....

tsanyi 15390 2012. október 22. 18:39   Válasz erre: 15389
Miért?...nincs annyi érv mellette mint ellene?....csak ennyi a titka.....amíg nem éledt újjá a kultusza abszolut nem érdekelt Horthy, de amióta igen azóta igyekeztem utánanézni és több rosszat találtam mint jót.....ha nem így van akkor változtatok az álláspontomon...

eröt 15389 2012. október 22. 16:47   Válasz erre: 15388
Reménytelen vállalkozás lenne.

tsanyi 15388 2012. október 22. 15:25   Válasz erre: 15387
Azt értem, hogy a fidesznek és a jobbikinak mi a célja ennek felélesztésével, de én a polgárokat nem értem.....ezért lennék kíváncsi a jótéteményeinek felsorolására amiket szembe állíthatnánk a rosszakéval....és szívesen revidiálom az álláspontom ha meggyõznek...

TomRed 15387 2012. október 22. 12:30   Válasz erre: 15386
"...igazából nem értem az újkori kultuszát..."

Ennek egyrészt az az oka, hogy a mély magyaroknak igencsak tetszik az akkori politikai irányvonal, tehát ezzel a kultusszal elõsegíthetõ a szavazói aktivitásuk. Erre játszik a Fidesz segédpártja a Jobbik is, továbbá Kövér László is eljátszotta a dicstelen szerepét Erdélyben.

Másrészt egyre inkább igyekeznek megalapozni egy elnöki rendszert, ahol sejthetõ, hogy ki lenne az új Õfõméltósága. Talán már gyakorolja is a fehér lovon történõ lovaglást. http://bit.ly/WD7LMi

tsanyi 15386 2012. október 22. 10:37   Válasz erre: 15385
Látom Neked sem kedvenced Õfõméltósága......igazából nem értem az újkori kultuszát....nem is tudom, hogy mi volt az sok jó cselekedet amire hivatkoznak?(tényleg, ha valaki tud ilyet és nem lehet megcáfolni az jelezze, komolyan érdekelnek).....viszont a sok rosszat tudjuk.....számomra bármely történelmi személynél sokkal többet nyom a latba egyetlen rossz tette mint 100 jó....egy mezei gyilkosról sem érdekel, hogy amúgy milyen rendes volt a családjával, jól tanult, sok adót fizetett hanem elég az az egy nagyon rossz amit csinált ahhoz, hogy elítéljük, legfeljebb enyhítõek lehetnek a jótettei, de nem felmentõek...

TomRed 15385 2012. október 22. 10:24  
Mintha korábban nem lett volna divat folyamatban levõ bírósági ügyekbe felülrõl beavatkozni. Ennyit a független magyar bíróságokról... http://index.hu/belfold/2012/09/27/egy_biro_ne_dicserjen_egy_szoborrongalot/

Ami pedig kiváltotta a hatalom rosszallását: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/09/26/a_mi_kis_noonan-doktrinank/fullcommentlist/1#c17904568

"...a kárpótlási törvényeken keresztül az állam elismerte történelmi felelõsségét az 1939-89 közötti korszak bûneiért. A kárpótlási törvényekkel elismert jogsértések közé tartozik az az idõszak is, amikor Magyarország kormányzójaként Horthy Miklós mint legfõbb közjogi méltóság nem élt halasztó jellegû vétójogával, és aláírásával szentesítette a zsidótörvényeket. "E tények a kárpótlási törvényeken keresztül, a jog által is deklaráltan, megkerülhetetlenül rámutatnak Horthy Miklós és mindazok történelmi felelõsségére, akik a jogalkotásban és ezek végrehajtásában részt vettek" - fogalmazott a bíró."

Nyilván jogos lenne akkor is a tiltakozás, ha valakinek az a kósza gondolata támadna, hogy például Kádár Jánosnak állítson szobrot.

Bedouin 15384 2012. október 21. 19:51  
Tegnap ment egy reklám a tv-be és azon szakadtam.
Canesten kombi uno :-o
Kombi < > Uno
Most döntsék már el :)))
A marketingesek már nem tudják milyen szavakat találjanak ki az eladhatóságért :)
aktiregulárisz, bifidusz eszenzisz, paradontózis meg tudja a tököm mi még.

De az emberek akkor is megvennék a fogkrémet, ha egyszerûen fogínyvérzésnek nevezik amit meggátol és nem a nézõk hiúságára apellálnának, olyan képzetet ébresztve bennük, hogy értik õk mint mond a pacák a képernyõn :)
De most komolyan, miért kellene mindenkinek értenie a különbözõ tudományágakban használt szakszavakat, kifejezéseket?
Az erõltetett kifejezés bonyolításról mindig a szingli klub jut eszembe.
Mi a francot csinálnak ott a szinglik?
Kínosan ügyelnek nehogy valakivel megismerkedjenek?

qqriq64 15383 2012. október 21. 19:11  
Megyek az utcán és egy kirakatban mit látok? :))))))))))))

oregordog 15382 2012. október 20. 21:21  
Nagyon okos kormányunk megint elqrt valamit.
http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/10/19/milliardokrol-csuszhattak-le-a-nokiasok-a-kormany-miatt/

tsanyi 15381 2012. október 20. 19:07  
Lenne egy hosszú eszmefuttatásom a jövõrõl(nem magyar hanem általános), amit egy német prof. megfogalmazott, de túl hosszú...nincs kedvem belefogni...:))

tsanyi 15380 2012. október 20. 19:00   Válasz erre: 15379
Igen én is olvastam ezt a hírt....valamiért sohasem néztem meg az Emanuelt.......nem is tudom miért pedig a haverok sokat meséltek róla...talán éppen ezért?... azt persze sajnálom, hogy eltávozott fõleg azt ahogy a végén élt...

TomRed 15379 2012. október 20. 18:51   Válasz erre: 15377
Ha már bulvárhír lett említve, akkor kivételesen ne csak a politika legyen mindig itten. Az elõzõ Origó link alatt olvastam a hírt, hogy meghalt Sylvia Kristel, az Emmanuelle-filmek sztárja: http://www.origo.hu/filmklub/blog/halal/20121018-meghalt-sylvia-kristel-az-emmanuelle-filmek-sztarja.html

Meglepõ volt számomra, hogy az életrajza alapján akár komoly, nagy sikerû, elismert színésznõ is lehetett volna, ha nem skatulyázzák be az eredeti szerepkörébe. Szegény elég fiatalon halt meg és sok problémája volt élete során.

tsanyi 15378 2012. október 20. 18:41  
Nem akarok ebbõl idézni mert az egészet kéne, akit érdekel úgyis elolvassa, de a lényeg, hogy elkezdõdött az ellenállás, még kicsiben az igaz, de elkezdõdött.....: http://varanus.blog.hu/2012/10/20/a_fidesz_alol_kiszantjak_a_ner-t?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 15377 2012. október 20. 14:03  
Nemrég szó volt róla, hogy a kertv-kben túl sok a bulvár és nincs napi gazd. illetve pol. hír: http://www.origo.hu/teve/20121020-hiradoi-miatt-biralja-a-mediatanacs-a-tv2t-es-az-rtl.html

....most ezt a "független" médiatanács is sérelmezi amiért persze nyilván bünti lesz és kötelezni fogják õket, hogy sokkal több gazd. és pol hírt adjanak le......amikor itt errõl szó volt akkor azt mondtam, hogy egy TV2-õs figura azt nevezte meg okként, hogy nem akarják lehozni azokat a híreket amiket a hírgyártó kormány cég csinál és ezért bulvárosodtak el jobban......és most kötelezni fogják õket, hogy a kormány propagandát nyomják......ez már egyre nagyobb gáz....

Olívia 15376 2012. október 20. 13:21   Válasz erre: 15353
Amit belinkeltem nem a "hírcsárda" oldalain volt megtalálható, ezért biztos voltam benne, hogy van valóság alapja. Az, hogy kimondják és másnap nem emlékeznek vagy másként, arra pedig mérget lehetett venni. Nem szeretem a "pávatánc" kifejezést, de tudtam, hogy az a kategória, viszont, mivel TÖKÉLETESEN KISZÁMÍTHATATLAN A JELENLEGI TÖRVÉNYKEZÉS, ALKOTMÁNYOZÁS, így Te biztos lehetsz abban, hogy egyéni érdekeikért nem nyomnak át 2/3-al bármit, ami még inkább bebetonozza a mûködésüket X a négyzeten évre???

Kérem tisztelettel, nem fenntartások nélkül bízni abban, ami ma megváltoztathatatlannak tûnik, az holnap is az lesz!

Sajnos.:-(

tsanyi 15375 2012. október 20. 12:34   Válasz erre: 15374
Hááát, errõl írunk itt több mint egy éve....:)))...ez már nem titok senkinek csak van aki elhiszi a vezérnek, hogy a szabadság az, hogy õk szabadon lophassanak és van aki nem...:)

TomRed 15374 2012. október 20. 12:11  
"Hogy miért nem akarjuk annak ellenére sem a megállapodást, hogy a piaci finanszírozásnál sokkal olcsóbb az IMF által kínált lehetõség? Az elemzõ szerint nem lehet másra gondolni, mint arra, &#8222;hogy a magyar kormány egyszerûen nem akarja, hogy kívülrõl belelássanak a kártyáiba&#8221;. Ez szerinte abszurd, mert az Európai Unió országai nem tudnak együtt menetelni és együttesen fejlõdni, ha a tagállamok nem ismerik egymás helyzetét." http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/19/budapest_bloffol_megvezeti_a_partnereit/

lecso 15373 2012. október 20. 09:58  
A kedvencem.

lecso 15372 2012. október 20. 09:55   Válasz erre: 15368
Nekem csak annyi, hogy pl. 6 évvel ezelõtt ugyanezeket vágta joggal a balosok fejéhez egy jobbos.

Ugyanott tartunk, és megyünk körbe-körbe. Orbán, meg Gyurcsány jót röhög rajtatok. Az egyik milliárdokat fektet be Malajziában, vagy hol, a másik meg most tollasodik.
Mert olyan ügyesek.

qqriq64 15371 2012. október 20. 09:06   Válasz erre: 15370
Valami rémlik de már nem emlékszem pontosan nem tudom egyre gondolunk e azt tudom hogy szóvá tetted. Vissza kéne keresni. Én arra emlékszem hogy sokszor leírtam az ÉN viszonyomat Magyarországhoz és ez sokaknak nem tetszett.Mintha ezt tetted volna szóvá de nagyon régen volt. Olyanra viszont nem emlékszem hogy bármiféle sértõ jelzõt használtam volna.

eröt 15370 2012. október 19. 22:40   Válasz erre: 15368
Pedig megtetted tesó.Ha nem bánod nem keresem és linkelem vissza.Akkor szóvá tettem.Mint barátod mondom.

eröt 15369 2012. október 19. 22:25   Válasz erre: 15348
De!Igen!

qqriq64 15368 2012. október 19. 20:34  
Elmélkedek&#8230;
Kemény leszek és igazságtalan.
Szóval még mindig nem tettetek fel kedves jobboldali barátaim olyan idézetet tõlem amiben bármilyen degradáló jelzõt használtam volna az általatok oly nagyra becsült hazára.
Folyamatosan támadtok mindenféle mondvacsinált indokkal de felmutatni még nem sikerült semmit.
Általánosságokban fogok beszélni aztán akinek nem inge&#8230;
Amikor bemutatom az itteni életet dicsekvéssel vádoltok. Ha én tennék fel egy képet fontkötegekrõl meg jachtokról már rég keresztre feszítettetek volna.
Ha más teszi fel annak olyat laffantotok hogy az ánuszgyûrûje még most is a nyelveteken pulzál.
Meg hogy ne rátok haragudjak mert nem ti meg a haza üldözött el engem. Ti valóban nem de a haza az nem csak pozitív teremtõ erõ mint a Jóisten hanem bizony sok minden beletartozik. Nem csak a sarki újságárus meg a &#8222;nem térkép e táj&#8221; a haza. Azokban az országok ahol pusztító cunamik és földrengések vannak azok is a hazájuk valakiknek. Magyarországon ugyan néhány árvíznél nincs komolyabb veszély de a politikusok szünet nélküli sáskajárása sem kisebb csapás. Õk is a haza. Õk teremtik vagy nem teremtik meg az életfeltételeket.
Ezeket az embereket , tisztelt jobboldali barátaim támogatjátok. Ugyan nem tudjátok megmondani az okát de ha a másikakat gyûlölni kell akkor ezeket támogatni illik. Persze aki támadja õket azt le kell hazaárulózni minimum.
Szememre vetitek hogy miért járok ide. Nem a haza miatt elhihetitek. Mielõtt elmentem is itt voltam és akkor is elmondtam a véleményem. Azért járok ide mert vannak itt általam nagyra becsült emberek akiket talán sosem láttam még mégis a barátaimnak tarthatok.
Azt mondjátok hogy legyek jó magyar itt és öregbítsem hazám jó hírét. Na kérem szépen.
Én körülbelül száz angolt mondhatok közvetlen munkatársamnak az elmúlt idõ alatt. Naponta megdicsérnek megköszönik a munkámat. E téren nincs okom szégyenkezni senki elõtt.
ELLENBEN.
Van ott egy másik magyar. Abban a hazában. Aki igen nagy magyarnak tartja magát.
Az a magyar gyilkosokkal kereskedik. Eladja az ország becsületét nemzetközi szinten. Nem száz ember hanem milliárdok elõtt járatja le az országot. Nincs köztetek senki aki azt mondaná hogy állj mi lesz a jó hírünkkel. Most nem állnak oda egyesek kirakatokat betörni autókat borogatni gyújtogatni? Nem, kedves barátaim ti erre az emberre szavaztatok ti ezt az embert VÁLASZTJÁTOK. EZ a ti értékrendetek. Gratulálok hozzá büszkék lehettek.
Nem kell azt az országot lejáratni. Lejáratja azt a vezéretek.
Ezek vagytok ti. Pontosan olyanok amivel engem vádoltok.
Akkor most névreszolóan.
Tiger barátom olyan fennkölt pátosszal idealizmussal szemléli és ítéli meg a világot mint aki nem is ezen a földön él hanem onnan fentrõl valamelyik felhõ szélén üldögélve szemléli a lenti történéseket. Csodálkozik hogy hát nektek mi bajotok ti a hazában éltek tessék imádni, mert a kolbász íze meg a nyelv meg nagyanyám mákos nudlija. Imádjad Tiger. Csak egyszer végre valami konkrétumot is mondanál. Közhelyekkel és lózungokkal tele a padlás.
Becsületedre legyen mondva legalább kulturáltan fogalmazol.
Oldi barátom már más tészta .
Ha valakiben van sértettség az õ. Miközben a legszebb kommunista hagyományokat ápolja zsigeri gyûlölettel bír elvtársai iránt. Szívén viseli a haza sorsát minden emberért körömszakadtáig küzd. Kevés sikerrel. Érvrendszere érvelési technikája hát fogalmazzunk úgy hogy hagy kívánnivalókat maga után.
Amit viszont most olvastam tõle attól megáll az eszem.
&#8222;Bocsáss meg, de neked a sok másik mellett gyógyszerész végzettséged is van? Mert, ha nem akkor minek neked gyógyszertár?&#8221;
Ez a mondat minden biztosítékot kiver.
Ki kérdõjelezheti meg egy másik ember tulajdonjogát bármiben is? Ez alapján Oldi Rákosi Mátyás legjobb tanítványa.
A válasz a kérdésre nagyon egyszerû. Csak. Közöd?
Ilyen alapon senki ne vegyen részvényt semmilyen tulajdonban.
Oldi mi a következõ lépés? Meghatározzák egy embernek hány négyzetméter lakótér jár és ha nagyobb elveszik mert minek az neked? Minek neked olyan motor ami képes kétszázzal menni mikor a megengedett 130maximum?
Vannak még néhányan akikrõl írhatnék de elég ez mára.
Utoljára csak annyit tudni szeretném mi bajotok. Konkrétan példákat felsorolva és az állításaimat cáfolva.
Hajrá.

tsanyi 15367 2012. október 19. 20:04  
Tarlós elvti mintha kezdene kissé szétesett lenni....hallottam a rádióban is és mit mondjak, nála a zemútnyócév már rögeszme, de legalábbis magyarázat mindenre amit õk csinálnak: http://index.hu/belfold/budapest/2012/10/19/felig_kert_elnezest_tarlos_kalman_olgatol/

tsanyi 15366 2012. október 19. 19:58   Válasz erre: 15365
Hát ez az.....a nem itt élõkkel akarja magát hatalomban tartani a mi pénzünkbõl....jó lenne ha ez tudatosulna mindenkiben....annyira csórók vagyunk, hogy itthon már a stadiokon és a haverok cégein kívül semmire sem jut, de ott mindent bõkezûen támogatunk.....ez az igazi megosztás mert nemsokára lesz mutogatás rendesen, jobban mint az állampolgársági népszavazásnál....

TomRed 15365 2012. október 19. 19:53   Válasz erre: 15361
Viszont fondorlatos módon szavazatszerzésre használják ki a visszás helyzetet, ahelyett, hogy rendeznék azt a Magyarországon élõ, százféle adót, nyugdíj járulékot fizetõ állampolgárok érdekében.

Nálunk persze nem gond az, ha a kevés rokkant nyugdíjat is megvonják sokaktól...

Hasonló történet: &#8222;Orbán Viktor belépett erdélyi fejedelmeink közé, akik iskolákat alapítottak&#8221; &#8211; mondta a kuratórium elnöke http://maszol.ro/index.php/tarsadalom/3353-emte-erdelyi-fejedelmek-soraba-emeltek-orbant

Innen érdemes elolvasni a legfelsõ kommentet (válaszolt másiknak): http://vasarhely.ro/kozter/orban-konfirmaltatta-sapientiat
"Szóval kedves Dr. Benke József <válasz másiknak>, inkább a magyarországi adófizetõknek köszönje meg ezt az óriási önfeláldozást, mint Orbán Viktornak."

kondorosi67 15364 2012. október 19. 19:46   Válasz erre: 15359
"A hagyaték a múltból" címû fejezetben megtalálható hogy nem ajándék nyugdíjjakról van szó hanem az 1962-es szociális ellátásról szóló egyezményrõl.

tsanyi 15363 2012. október 19. 19:46  
Egy hsz. innen, de igazából a lényege annak amit itt írogatok egy ideje a hívõknek mely szerint a fidesz nagyon nem magyar már régóta: http://kard.blog.hu/2012/10/19/lazar_lazalma?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_19&utm_campaign=index

"Ezt most írtam egy másik blogba, de ide is pont beillik:

Aki támogatja a fideszes országrombolást, az a magyar érdek ellen van. Pont. Ez vitán felül áll.

Nem magyar érdek az hogy Simicska kiszívja a közpénzt a saját zsebébe, hanem magyarellenes érdek.

Nem magyar érdek az, hogy szétverjük a magyar jogbiztonságot. A magyar jogbiztonság magyar érdek, aki ez ellen van, az a magyarok ellen van.

Külön hangsúlyoznám, hogy a fideszes érdek, az nem fontosabb, mint a magyar érdek. Fideszes érdek miatt nem lehet magyar érdek ellen menni.

Nem magyar érdek a nemzetközi szövetségi rendszerünk szétverése, ellenkezõleg: magyarellenes érdek.

Nem magyar érdek érdemi kormányzás helyett dedós kötélhúzással tölteni az éveket az IMF-fel, nem magyar érdek szétverni az intézményrendszert, nem magyar érdek az igazságszolgáltatás fidesz alá rendelése, nem magyar érdek focistadionokba verni a pénzt miközben elvonják az oktatástól, nem magyar érdek hülyíteni a magyarokat nem létezõ háborúkkal. Mindez magyar ellenes érdek.

És akinek fontosabb Orbán Viktor személyes politikai érdeke, mint Magyarország érdeke, az bekaphatja. És lehetõleg törölje ki a személyijébõl a "magyar" szót, és írja be helyére hogy "fideszes". "

....az utolsó elõtti mondattal nem értek egyet, de nem töröltem mert a hsz.-hez tartozik....épp azért írok, hogy gondolkozásra késztessem azokat akik még hisznek a vezérnek és ugyan utálnak ezért rendesen, de azért egy kevés kétely talán költözik a szívükbe és meg merik kérdõjelezni a vezér akaratát mert ez a legfontosabb, jelenleg egyedül Õk állíthatják meg azt ami most történik...

tsanyi 15362 2012. október 19. 19:42   Válasz erre: 15361
Nem, nem õk találták ki hanem már jó rég benn van a törvényben csak eddig(!) senkit nem érdekelt.......akkor most miért?....persze a válasz is nyilvánvaló...

kondorosi67 15361 2012. október 19. 19:36   Válasz erre: 15359
Így már teljesen korrekt!:-)
Ha jogosultak akkor pedig jogosultak és nem Semjént, esetleg a FIDESZ-t kell ezért is szapulni.Nem õk találták ki fondorlatos módon.

tsanyi 15360 2012. október 19. 19:24   Válasz erre: 15359
Rádióban beszélgettek errõl és ott mint mondták a lehetõsége megvan állítólag a nyugdíjtörvény tartalmaz erre utalásokat, de eddig ez senkit nem érdekelt mert csak kis számban éltek vele....erre most mint csalogató mézesmadzagot elhúzzák a tényleg nyomorgó ukrán nyugdíjasok orra elõtt, hogy vállalva a veszélyt(mert ott nem ismerik el a kettõs állampolgárságot és ukrán állampolgárság elvesztésével jár a felvétele) legyenek magyar állampolgárok is ezért a számukra nagyon jelentõs összeg miatt......na ez az aljasság mert csak a 2014-es választásokra kellenek és utána lesz@rják, hogy mi lesz velük ukrajnában ha elvesztik az ottani megélhetésüket.....

TomRed 15359 2012. október 19. 19:19   Válasz erre: 15357
"Átlagosan" (!) jogosultak. Persze nem lehet tudni, hogy az "átlag" szót ki hagyta le a mondandójából, a nagy eszû politikus vagy a precíz újságíró...

Mindenesetre Olíviának teljesen igaza van, hogy cinikus módon az itteni nyugdíjasok rovására olyan új választópolgároknak nyugdíjat beígérni, akik itten egy fillér járulékot sem fizettek be, elég nagy szemétség.

Ha visszaemlékszel, akkor nemrégiben azzal magyarázták a választási regisztrációt, hogy ne lehessen néhány kondér gulyással, meg konzervekkel szavazatokat venni. Ezekbõl az "ajándék" nyugdíjakból hány kondért lehet megfõzni?

tsanyi 15358 2012. október 19. 18:50   Válasz erre: 15343
Ebben viszont nem....miért kéne nekem bármihez is értenem ha van pénzem egy vállalkozás elindításához?....majd veszek fel olyan alkalmazottat aki ért hozzá és annyi.....a dohányárú dolog meg már elég tiszta ügy amióta kiderült, hogy lézerjani helyett az egyik dohánynagyker igazgatója(tulaja?) írta meg ami már magában is vicc(vagy nem) és még véletlenül sem a csatornák tisztítása a cél hanem, hogy haverok mûködtethessék kizárólag......a hulladékos ügyletben is igen valószínû, hogy ez a cél...majd egy haver cége fogja nyomott áron felvásárolni a lopott akksikat és még nagyobb haszonra tesz szert mint az eddigiek...eddig minden hasonló "törvénynél" kiderült elõbb-utóbb ez.....

kondorosi67 15357 2012. október 19. 18:46   Válasz erre: 15354
Köszönöm a Linkeket.
Ezekbõl is látszik hogy a 300 eurós egységes nyugdíjra nem jogosultak.

tsanyi 15356 2012. október 19. 18:44   Válasz erre: 15354
Ez a szavazatvásárlás miatt van......velünk fizettetik meg, hogy ellenünk hatalomban tartsák õket....a romániai helyzet is ez...az iskolák annyit kapnak amennyirõl itthon csak ábrándoznak sõt a vezér ugye a héten mondta a dékánoknak, hogy ki akarja vonni az államot a felsõoktatásból és a diákok teljesen maguk tartsák el az intézményeket....végülis igaza volt, ez nem tandíj mert a tandíj alatt mindenhol a hozzájárulást értik....ez annál sokkal rosszabb és gyakorlatilag mindannyiunk gyerekét kizárja a felsõoktatásból.....,de ez mellékvágány az eredeti mondandómhoz, tehát ugye a kintieket fizeti ellenünk, tényleg a békamenetre is hoznak állítólag 2000 gyereket Erdélybõl....

tsanyi 15355 2012. október 19. 17:55   Válasz erre: 15344
No, ebben egyetértünk.....azért nem árt ha beszélgetünk néha....a viták végén bármennyire is durvának tûnik mindig az a vége, hogy azért csak elgondolkodunk a másik érvein is...

TomRed 15354 2012. október 19. 17:22   Válasz erre: 15353
Kedves András!

Akkor most szokásom szerint neked segítek ellenõrizni a hír valóság tartalmát, amirõl különben korábban is volt szó ezen a fórumon. A google elég hamar talált relevánsabb írásokat: http://bit.ly/WK2Gjy

Itt van az egyik: http://www.medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/kettos_allampolgarsag__ki_fizeti_a_szamlat_
A jelenlegi magyar kormány is foglalkozik a kérdéssel: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-csaladi-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/gyorsul-nyugdijugyekben-az-adategyeztetes-a-karpataljai-magyarok-erdekeben

Persze Semjén Zsolt undorító nyilatkozata után ez utóbbi is a pávatánc kategóriába tartozhat.
Különben a 300 EUR összeg akár reális is lehet, mivel az átlagos magyar nyugdíj ebbe a nagyságrendbe esik. (Nem a kis nyugdíjak!)

kondorosi67 15353 2012. október 19. 16:52   Válasz erre: 15345
Kedves Olívia!
Ami belinkeltél így kezdõdik:"Ha ez igaz"
Ezt követõen:"Egy múlt heti, kisvárdai fórumon Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja egy helyi lakostól arról értesült, a városban azt beszélik".Tehát egy helyi lakos hallotta hogy azt beszélik valakik valahol.
Komoly és megalapozott tényállással állunk szemben ismét.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévõ nyugdíj jogszabályok ezt nem teszik lehetõvé, mert hát azért még csak jogállamban élünk, még ha sokan diktatúrával is riogatják a már amúgy is eléggé megriadt népet.Az öregségi(már ha erre gondoltak)nyugdíj megállapítása nem úgy történik hogy Semjén mond egy nagyot és láss csodát egységesen minden ukrajnai magyarok ölébe hullik 300 Euró.
Kérem tisztelettel ne tessék minden szamárságot elhinni.

TomRed 15352 2012. október 19. 15:58  
"Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint nem fog ártani a gazdaságnak, hogy Magyarország nem tartotta be ígéretét, és nem csökkentette a bankadót, mivel a bankok már így sem hiteleznek az országnak."
"Sose gondoltuk azt, hogy a bankadót kivezetnénk, mi a bankadót a magyar adórendszer részének tartjuk" http://varanus.blog.hu/2012/10/19/orban_a_seggszaj_nem_a_veletlen_muve

Oldi, igazad van. Ezekre a mocskos kijelentésekre úgy se tudsz épkézláb magyarázatot írni...
A nagy többségnek tényleg megvan a véleménye már, de az EU-nak, IMF-nek is és az összes nem fél-ázsiai partnernek.

Oldi 15351 2012. október 19. 15:22  
Amire nem volt idõm reggel: befejeztem veletek az "elmélkedést", mocskolódjatok csak szépen magatokban kedvetekre.
Aki rendszeresen olvassa, annak mindegy, aki meg csak úgy idetéved és annak is meglesz a véleménye.
A nagy többségnek úgyis megvan.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22115