28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 5794 2011. május 23. 20:27   Válasz erre: 5793
Váltáskor érdekes lehet az biztos.........ruhacsere, kereplõk és szolgálati fegyverek cseréje és úgy mehet a dolog.....:)))

kawa70 5793 2011. május 23. 20:13   Válasz erre: 5792
És akkor majd hogy lesz? A szolgálatban lévõk ütik a szolgálaton kivülieket, váltáskor meg csere :))

Pegaso650 5792 2011. május 23. 20:07  
"Tudósítónk jelentése szerint mintegy ötszáz ember vesz részt a Parlament elõtt a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezet által szervezett tüntetésen. A Kossuth szobornál álló tüntetõk sípokkal, kereplõkkel, trombitákkal és vuvuzelákkal tiltakoznak a korkedvezményes nyugdíj megvonása ellen. Szima Judit fõtitkár vérforraló beszédet tartott, amelyben arról beszélt, hogy céljuk a kormány jobb belátásra bírása, vagy ha ez nem sikerül, akkor az elkergetése."

Végülis a rendet fenn kell tartani és nagyon helyesen felismerték azt, hogy kik is valójában a rendbontók!

tsanyi 5791 2011. május 23. 18:18   Válasz erre: 5789
Kollégák között egyre többek között éled egy félelem amirõl már itt írtunk.....írtad ugye, hogy nem szedtek ismerõstõl pénzt ennek a kormánynak........de mi van ha mégis visszakapják a nyugdíjat cserébe viszont annak az árát jelentõs túlteljesítéssel kell elõteremteni?........nálunk a bünti nem 10-20-50 vagy 100000 hanem 500000-nél kezdõdve 2 milla a sofõrnek és ennek többszöröse a cégnek pár tényleg kis hibáért a nagyról ne is beszéljünk.... (egyébként ezek a büntik felfoghatatlanok a magyar embernek, de mégis kiszabják, eleinte a család csodálkozik késõbb eladja a házat, hogy kifizessen egy 2-3 perces bemozdulást a pihenõidõbe ha arrébb kell állni a parkolóban)....

Pegaso650 5790 2011. május 23. 18:14  
Idióták gyülekezete, ezek burokban élnek: http://www.origo.hu/itthon/20110523-fideszes-reakciok-a-part-nepszerusegere.html

Pegaso650 5788 2011. május 23. 16:08  
Akkor mindenki gatyára!!!! :D

qqriq64 5787 2011. május 23. 15:39   Válasz erre: 5786
Ha rajtunk múlna lenne is:)))))))))))))

klimas 5786 2011. május 23. 15:06   Válasz erre: 5784
Na vazze! Ha még egyforma ruhátok is lesz,akkor aztán lesz itt nemulass......)))

tsanyi 5785 2011. május 23. 14:57  
Mondom én, hogy kell nyárára az uraknak egy kis költõpénz........short van épp, aki vett 1 hónapja frankot most kereshet egy keveset bár talán érdemes várni még 1-2 hetet hisz még nincs vége....tolvajok: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/23/borzaszto_eroben_a_svajci_frank/

qqriq64 5784 2011. május 23. 14:53   Válasz erre: 5783
Meg mikor én a cigányokról értekezek. De legalább bevallottan rasszista vagyok:)))))

tsanyi 5783 2011. május 23. 14:21   Válasz erre: 5782
na jó....vannak elhajlások..:))....mint én mikor a bankokról van szó:)))

qqriq64 5782 2011. május 23. 14:10   Válasz erre: 5780
Nem gondolnám hogy a normális zsidózás nélküli beszélgetésbe belefér például a tetühintás kifejezés.

tsanyi 5781 2011. május 23. 14:07   Válasz erre: 5773
Kb. így gondolom én is....

tsanyi 5780 2011. május 23. 14:06  
Az nem zsidózás szerintem ha normálisan elbeszélgetünk és elmondja mindenki a magáét.......

qqriq64 5779 2011. május 23. 14:04   Válasz erre: 5777
Ezt is megírtam már jó néhány zsidózó oldallal visszább.
Így igaz ahogy mondod.
Kezdem magam kényelmetlenül érezni:)))))))))))))))))))))))

Olívia 5778 2011. május 23. 13:17   Válasz erre: 5775
Nem zárja ki egymást a két mondat. Én nem naívan nézek ki a fejembõl és mindenkit keblemre ölelek, az õsbizalom mellé az embernek szükséges egy egészséges, minimális kétkedés. Viszont ne ez legyen a hangsúlyosabb, mert az már gyanakvás és elõítélet, akár ismeretlenül is.
Ha felszínesen, elsõ benyomások alapján ítélsz, akkor nagy meglepetésekben lehet részed az életben! Persze azt is mondhatjuk, ez kevésbé rossz, mintha csalódok. Igaz, de a folyamatos gyanakvás a készenlét lélekölõ!

Kicsit eltértem az eredeti gondolattól, de szerintem, csak kicsit!:-))

Taro 5777 2011. május 23. 13:17  
Akkor megint tények:
Az ENSZ határozat két államot hozott létre: Egy zsidó és egy arab országot a Palesztin területen.
A zsidók elfogadták a határozatot, az arabok a mai napig nem (így indult meg az Arab liga 5 országa 48 májusában, Izrael elpusztítására). Ezért nincs Palesztin arab ország. A HAMASZ nem hajlandó elfogadni, hogy egy arab és egy zsidó állam van. Szerintük csak és kizárólag arab Palesztina van, Izraelt pedig el kívánják pusztítani (Izrael teljes megsemmisüléséig tart a háború).

bob 5776 2011. május 23. 13:14   Válasz erre: 5775
:))) errõl ez jut eszembe - bár semmi köze nincs az elmélkedésekhez:

"Túl nagy lett az apacs kára, mert lõport szórt a sztrapacskára" :))))

qqriq64 5775 2011. május 23. 13:08  
"Ne ítélj és ne általánosíts, ez szerintem egy elemi szabály!"
Nálam meg az hogy mindíg tartsd szárazon a puskaport.

Olívia 5774 2011. május 23. 12:58   Válasz erre: 5773
Miért is jöttek létre azok a táborok és ilyen körülmények között?
Ha jobban belegondolsz, akkor megérted.

Egyébként nem vagyok izraelita és arab ellenes sem. Az utóbbi évek egyik meglepõ ismeretsége számomra egy iraki keresztény fiú, akivel az angol tanfolyamon találkoztam. A népérõl az elvakultság, az arab világon kívüliek gyûlölete jut a többség eszébe, pont ezért faggattam és sok-sok érdekességet mesélt el a mindennapokról, a honfitársairól, az iszlámról. Valószínû a kora (21 éves) és a vallása segített abban, hogy egy nõnek is kinyíljon, illetve többünknek, persze, angolul, hiszen ez volt az alapvetõ kapocs köztünk.

Ne ítélj és ne általánosíts, ez szerintem egy elemi szabály!

bob 5773 2011. május 23. 12:43   Válasz erre: 5763
fõhaaa.. izraeliták kontra arabok.. szép téma.. én spec nem szeretem elõbbieket, de utóbbiakat sem nagyon :) Elõbbiekkel a gondom az, h verik a mellüket folyton kollektív bûntudatot ébresztve immáron 50 éve.. más nemzet fiait/lányait is irtották ki.. mégsem jajonganak így.. közben meg az arabokkal ugyanazt mûvelik, mint anno velük - lásd Varsó gettó.. Gáza -övezet.. fallal körülvett városok, tankkal/fegyverrel "meglátogatott" menekült táborok.. .. nem szimpatikus nekem a hozzáállásuk.. az embert tisztelem bennük, de a népet magát nagyon nem.

Olívia 5772 2011. május 23. 12:31   Válasz erre: 5771
:-))))))))))))

qqriq64 5771 2011. május 23. 12:15   Válasz erre: 5761
A kurva életbe már megint egyet kell hogy értsek egy liberálissal.
Hogy nézzek most a tükörbe?
Hova fajul ez a világ?
Ezt a hétvégén meg kell gyónnom:))))))))))))))))))

qqriq64 5770 2011. május 23. 12:12   Válasz erre: 5769
Ezt a témát én már többször kiveséztem itt és úgy látom itt elég messze állnak az álláspontok egy mástól.

Olívia 5769 2011. május 23. 10:19   Válasz erre: 5767
Valóban, több felajánlott terület volt ismereteim szerint, amihez pont semmi közük nem volt történelmileg, akkor az elfogadhatóbb lett volna, egy olyan terület amire semmilyen módon nem formálhatnak jogot???
Ugyan már.:-))
Egyébként a jelenlegi terület nagy része sivatag, homok és kõ volt, amit a kezdeti kibucok lakói tettek termõvé. Mivel az ott élõ arabok nomádok voltak, a földmûveléshez közük nem volt, a zsidók tanították meg õket erre.
Nem mérek kettõs mércével és nem vagyok elfogult sem. Az viszont tény, hogy a németek emberirtását nem tudom elfogadni és megérteni sem akarom (ebbe a saját népük is beletartozott, hiszen aki nem volt velük, vagy érdekük, hogy éljen, az szintén pusztulásra volt ítéltetve:-(().

Valószínû nõként az érzelmeim is befolyásolhatnak, attól még a tények tények maradnak.

Ami biztos, több oldalról kell megközelíteni egy témát, keresni benne a következetlenségeket és érthetetlenségeket, az viszi elõre a gondolkodást, nem a demagógiában való feltétel nélküli hit!

kawa70 5768 2011. május 23. 10:12   Válasz erre: 5766
Mondjuk ezt idõben és térben nehéz elhelyezni, hogy ki mikor kezdte a harcot, szerintem már igy jöttek a világra. Ettõl függetlenül jónak tartom a levezetést, az erõviszonyok tükrében minden másképp mutatkozik.

tsanyi 5767 2011. május 23. 10:09   Válasz erre: 5763
A zsidók nem irtottak ki?....amikor bevonultak kánaánba és az ószövetség is tele van azzal, hogy lemészárolták a más törzsbélieket mindenestõl.......sokszor írtam, hogy semmi bajom a zsidókkal csak a kettõs mércét nem kéne alkalmazni, bár az szinte lehetetlen hisz ugye csak a gyõztes véleménye marad fenn általában és igen nehéz megismerni egy legyõzött elpusztított nép igazát......a nácikat példaként említettem nem azért mert egyetértenék velük hisz egyetlen ártatlan áldozat is pont eggyel több mint szabadna.....amúgy a modern izrael léte is érdekes kérdéseket vet fel, miért pont oda?(az õsi föld szöveg nem hihetõ) ......millió helyen kaphattak volna akár nagyobb országot is abban az idõben ami szinte lakatlan volt....ebben is inkáb az üzlet játszhatott nagyobb szerepet hisz az arabokat kordában kell tartani az olaj miatt és egy ilyen állandó fenyegetettségben élõ ország arrafelé bármikor remek alapot adhat egy kis konfliktus kirobbantására.....

Olívia 5766 2011. május 23. 10:08   Válasz erre: 5764
Hol olvastad, hogy õk akartak kiirtani bárkit is? Ma is és régen is éltek arabok mellettük, velük, akik nem voltak megtéveszthetõek. Harcban azokkal álltak/állnak akik õket támadták.

Olívia 5765 2011. május 23. 10:03   Válasz erre: 5763
Az egyszerû arab egy fanatizálható, babonás, elmaradott, buta tömeg, akiket kiválóan lehet különbözõ érdekek szerint mozgatni!:-(

kawa70 5764 2011. május 23. 10:03   Válasz erre: 5763
Pedig elég jó Tsanyi gondolat menete. Az elmélet ott sem sokkal másabb, ott is ki akarnak irtani népeket, csak mások a módszerek. De ez egyeseknek teljesen elfogadható :) Talán még a módszerek is. Ezek szerint a nácik ebben tévedtek, rossz megoldásokat választottak :)

Olívia 5763 2011. május 23. 09:58   Válasz erre: 5762
"megtehették, megtették, de akkor miért üldözik a nácikat hisz õk is csak az erõ jogán életteret akartak maguknak szerezni csak nem jött össze....."
Ugye ezt Te sem mondod komolyan? A nácik ki akartak irtani egy népet, a meg nem születettõl az aggastyánig egy beteg elmélet alapján ( rajtuk kívül mindenkit, aki nem felelt meg az elképzeléseiknek és az érdekeiket szolgálta!!:-(() Pl a hitleri Németországban szívesen látott vendégek voltak az akkori arab vezetõk!
A zsidók csak egy részt akartak abból, ami az övék is volt az arabok mellett, ha az arab vezetõknek (nem általában az arab világnak!!) nem lett volna önös érdeke a menekülttáborok léte, akkor Az elmúlt X év nagyon másként zajlott volna.

tsanyi 5762 2011. május 23. 09:39   Válasz erre: 5752
Örök?......ezt csak õk mondják inkább amit utána írtál az erõ....megtehették, megtették, de akkor miért üldözik a nácikat hisz õk is csak az erõ jogán életteret akartak maguknak szerezni csak nem jött össze.....ez a levezetés jellemzõ a gyõztesekre akik valakiket elzavartak, legyilkoltak(usa vs indiánok és még sok példa) és megtartották az elfoglalt földet...és mit jelent az õsi?.....nekünk 1000 év nem lehet õsi mert akkor irredenta és hasonlók vagyunk.....tehát mikortól számít valaki õslakosnak egy területen?.....egyébként ugye mi itt alapból lesz@rjuk, hogy mit csinálnak egymással ott messze innen, de azért van egy félelem ami persze a zsidók szerint alaptalan baromság viszont azon magyarok szerint akik látják Bp.-n az üres lakóparkokat amik zsidó tulajdonban vannak és évek óta senki nem lakik bennük(mire várnak) na meg az egyre több földtulajdonuk........ezért érdekel pár embert a kinti helyzet mert szerintem nem akarunk(legalábbis a magyarok) az ottani arabok sorsára jutni........lejjebb linkelték azt a vallomását derék(talán az egyetlen hisz õt legalább zavarja) biztosunka aki bevallotta, hogy gyakorlatilag megtiltották,m hogy az eu-t tájékoztassa a patai események kapcsán arról, hogy nálunk a cigók mit mûvelnek......miért nem lehet azt is elmondani?

Taro 5761 2011. május 23. 00:48   Válasz erre: 5760
Akkor sorban:
Az ENSZ irományait azért kellene elolvasnod, hogy rágyere: Nem hogy nem huny szemet, de érdekes módon kirajzolódik belõle, hogy bár az arabok támadták meg õket folyamatosan (kivéve 1956), mégis mindig õket marasztalta el az ENSZ. Mondom, érdemes a tényeket megismerni és utána újragondolni az álláspontodat.
Az is ki fog derülni számodra, hogy Izrael napjainkban évi kb. 100.000 arab emigránsnak ad letelepedési engedélyt, stb. Aztán az is ki fog derülni, hogy a zsidók folyamatosan (1973-ig) békét akartak és a békéért bármire képesek voltak. A palesztinokat (illetve ilyen nép nincs, az Izrael területérõl elmenekült arabokat) senki nem üldözte el. Ma is 500.000 arab él békében az országban.
A Gaza övezet "menekültjei át lettek verve a nagy arab vezetõk révén (érdekes módon a baráti arab országok nem fogadják be a menekülteket, míg Izrael segélyekkel próbálja integrálni az arabokat).
Izrael a világon az elsõ olyan ország, mely visszalõ! Ez a "bûnük".
Izrael területén kb.700.000 arab és kb. 500.000 zsidó élt a Balfour nyilatkozat idején (1917), vajon hogyan lehet az, hogy ma is él kb. 500.000 arab Izraelben és közben van 1,5 millió!!! palesztin menekült?

TattooedAngel 5760 2011. május 23. 00:25   Válasz erre: 5759
ENSZ határozatok... Egy olyan szervezet irományaira nem alapoznék, ami Izrael összes háborús bûncselekménye fölött szemet hunyt és még csak egy ejnye-bejnyét sem mondott... Az amerikaiak "szent háborúihoz" ugyanígy asszisztál...
A lentiekbõl tudom, az jött le, hogy kedvelem az arabokat... Nos, nem, nem szeretem õket, pontosan tudom, hogy eléggé cigány népség, nem is szeretem õket itt Európában látni. A saját területükön viszont úgy élnek, ahogy nekik tetszik, pont nem érdekel és ha egyszer ellátogatok hozzájuk, betartom a játékszabályaikat, elvégre ott én vagyok vendég.
Izrael állam politikája egyetlen dolog miatt veri ki nálam a biztosítékot: odapofátlankodtak, kiszorították és szorítják mai napig az õslakosságot (ahogy említettem, az ottani õslakos zsidók ugyanúgy másodrendû állampolgárok), és még fel vannak háborodva, hogy azok nem hagyják magukat! Semmivel sincs több joguk ott élni, mint a palesztinoknak! Tudom, hogy az erõ diktál, de attól még engedtessék meg, hogy ne tapsoljak nekik és szemét dolognak tartsam! Akik mindig is ott éltek, zsidók-arabok vegyesen, azoknak joguk van ott lenni és úgy intézni egymás közt a dolgaikat, ahogy akarják, de akik betelepültek késõbb, azok szintén csak vendégek voltak!

Taro 5759 2011. május 23. 00:05   Válasz erre: 5758
Olvasd el az Exodus-t, majd utána olvasgass ENSZ határozatokat, majd történelmet a zsidók és az arabok szemszögébõl.
Meglepõ fordulatokat fogsz átélni saját véleményedben.
Menj el egyszer oda, de úgy hogy menj Szírián, Jordánián át.
Aki a padon alszik (haverom) õs JOBBIK-os. A határig azt hallgattam, hogy a gyökér zsidók, milyen szemetek.
Hazafelé meg azt, hogy ezek az arabok olyanok mint a cigányok, szegény zsidók miért nem irtják ki mindet:-)))))

TattooedAngel 5758 2011. május 22. 23:58   Válasz erre: 5757
25

Taro 5757 2011. május 22. 23:57   Válasz erre: 5756
Mennyi idõs vagy?

TattooedAngel 5756 2011. május 22. 23:54   Válasz erre: 5754
Szerintem nem lenne a miénk, mégpedig egy okból: a magyar népesség sem támogatja, hogy a miénk legyen... Erre ékes bizonyíték, hogy ha felhozod Trianont, az emberek többsége úgy reagál, hogy jaj, hagyjuk már, az rég volt...

TattooedAngel 5755 2011. május 22. 23:50   Válasz erre: 5751
Hm... OK, elfogadom. Tény, azt is kihagytam a számításból, hogy arrafelé természetes dolog a fegyver, nem úgy, mint nálunk... Arab országokból több helyrõl is hallottam, hogy szériatartozék a Kalasnyikov, és nem azért, mert non-stop lövöldöznek, egyszerûen csak beépült a kultúrájukba a fegyver. Úgy látszik, itt is ez van.

Taro 5754 2011. május 22. 23:49   Válasz erre: 5753
Gondolod, hogy amennyiben a szükséges erõ rendelkezésre állna, akkor Erdély, Felvidék nem lenne a miénk (katonai, diplomáciai erõ)?

TattooedAngel 5753 2011. május 22. 23:47   Válasz erre: 5752
Akkor ilyen alapon az egész Kárpát-medence a miénk, a történelem és a kultúra jogán? Az erõt hagyjuk, jelenleg nekünk olyan nem nagyon van...

Taro 5752 2011. május 22. 23:36   Válasz erre: 5750
Örök zsidó föld. A történelem, a kultúra, az erõ jogán.

Taro 5751 2011. május 22. 23:35   Válasz erre: 5749
Kérlek:
A Nyugati falnál csöveztünk, amikor fiatalok ott fényképeztették magukat.
(2010)
Egyébként az egész országban ez a jellemzõ. Uzikkal, M16-al, pisztollyal járkálnak (még a strandon is a Holt tenger partján).

TattooedAngel 5750 2011. május 22. 23:32   Válasz erre: 5746
Nem ez a fontos, hanem az, hogy több ezer éves történet alapján milyen jogon jelenti ki bárki is bármirõl, hogy az övé?

TattooedAngel 5749 2011. május 22. 23:30   Válasz erre: 5748
Na ezt mutasd meg légyszi, honnan szeded, mert nem csak az az egy ismerõs járt kint és egyik se mesélt ilyenrõl. Pedig van köztük zsidó is, aki élt kint egy ideig, igaz, vele már sok éve nem beszéltem.

Taro 5748 2011. május 22. 23:22   Válasz erre: 5745
Akkor vajon miért járnak a fiatalok géppisztollyal a hátukon, amikor az utcán sétálgatnak, bandáznak?
Az informátorodnak fogalma sincs Izraelrõl, hidd el. Olvass a témában.

TattooedAngel 5747 2011. május 22. 23:21   Válasz erre: 5744
Tudok róla, korábban már fejtegettem itt, hogy a szefárdok, azaz a tényleges bibliai zsidóság nagyon régóta ott él és ráadásul békében az arabokkal. Nem véletlen, hogy pl. Iránból eszük ágában sincs elköltözni az ott élõ zsidóknak, mert nagyon jól érzik magukat! Ezek mellett õk Izraelben is másodrendû állampolgárnak számítanak... A feszültséget az Izrael állam megalapítása után a világ többi részébõl betelepült askenázi zsidók generálták és generálják a mai napig is, pontosabban az említett idõsebb korosztály.

Taro 5746 2011. május 22. 23:19   Válasz erre: 5743
Mikor is volt Palesztina, mint ország Palesztin irányítású, önálló identitással rendelkezõ ország?

TattooedAngel 5745 2011. május 22. 23:18   Válasz erre: 5735
Öreg cionisták = azok, akik nagyjából jelen voltak Izrael állam megalapításánál és még mindig élnek.
Valóban nem jártam ott, ez tény, de akitõl az infoim származnak, hitelesen és elfogultság nélkül beszélt a dolgokról, nem szólt egy rossz szót sem egyik oldalra se, tényként közölte, hogy generációváltás van épp Izraelben, a fiatalabbak egyáltalán nem tartják ellenségnek a palesztinokat és nagyon szívesem békét kötnének velük, ellentétben az öregekkel.
Amúgy Izraelen belül a zsidóság is eléggé megosztott, az ortodoxokat utálják a nem ortodoxok, az oroszokat utálják a nem oroszok, az askenázi zsidók utálják a szefárdokat, stb., szóval elég nagy belsõ ellentétek feszülnek ott, amikrõl mi semmit sem hallunk.

Taro 5744 2011. május 22. 23:18   Válasz erre: 5743
Mondom, hogy olvasgassál a témában. Izrael területén folyamatosan, több ezer éve élnek a zsidók (pl. Jeruzsálem, Jaffa, Tiberias, stb.).

TattooedAngel 5743 2011. május 22. 23:12   Válasz erre: 5734
Igen, _valaha_ volt az övéké, több ezer évvel ezelõtt. Ez tényleg ok arra, hogy jogot formáljanak bármire is! Ilyen alapon mi is bevonulhatnánk pl. Erdélybe, annak még nincs száz éve sem, hogy a miénk volt!

Olívia 5742 2011. május 22. 23:05  
Kicsit vidámabb, mai hírekben hallottam többen készültek a világvégére, ezért mindenüket eladták, felélték vagy egy "drága, jó" embernek adományozták (õ volt aki kiszámította a napot!:-)).
Ez a veterán (89 éves, bár agyilag nem hanyatló, mert rafkós az öreg!:-)), 180 millió dolláros vagyonra tett szert!:-))

desiderus 5741 2011. május 22. 23:01   Válasz erre: 5733
Palesztina mint olyan nem létezett, gyûjtönév, ill. fogalom amit a britek kreáltak és használták az ott élõkre, beleértve a zsidókat.

Egyébként a zsidók régebb óta élnek ott, mint mi a Kárpát-medencében, aminek az õslakosságát (többek között az avarokat) lemészárolgattuk...
Most mirõl is beszélünk ?

Taro 5740 2011. május 22. 22:57   Válasz erre: 5739
rátapintottál.

Olívia 5739 2011. május 22. 22:56   Válasz erre: 5736
Bár az angolok szerepe miatt, lehet hogy pont azért elfogult?!:-))

Olívia 5738 2011. május 22. 22:56   Válasz erre: 5736
Egy ír katolikustól???:-))

Olívia 5737 2011. május 22. 22:54   Válasz erre: 5735
Igen a felosztás kérdése és a nemzetek döntésének mozgatórugói! Na azok azért érdekesek voltak!:-))

Taro 5736 2011. május 22. 22:49   Válasz erre: 5734
pedig az Exodus egy zsidó irányban elfogult könyv:-)))))

Taro 5735 2011. május 22. 22:49   Válasz erre: 5733
"maradjunk annyiban, hogy senki nem tud semmit róla, aki nem járt ott,"
Nos, ha jól értem akkor te sem jártál ott. Én jártam. Sõt olvastam ENSZ határozatokat 1948, 1956, 1967, 1973 környékérõl is. Aztán olvasgattam különbözõ oldalak véleményét az ottani helyzetrõl.

Tedd ezt te is, és talán kialakul egy tényekre alapított, valódi álláspontod.

Egyébként arrafelé azt mondják, hogy öreg cionisták nincsenek, mert õket nagyrészt kiirtotta a keresztény Európa.

Olívia 5734 2011. május 22. 22:48   Válasz erre: 5733
Te viszont úgy látom keveset tudsz, az a föld valaha az övék is volt, az arabok mellett.

Ajánlom figyelmedbe egyébként Leon Uris: Exodus címû könyvét! Elfogultsággal biztos hogy nem lehet az írót vádolni!:-))

Egyébként pedig pont nem a média az ami a véleményemet befolyásolja. :-))

TattooedAngel 5733 2011. május 22. 21:14   Válasz erre: 5731
Igen, õk azok, akik ELLOPTÁK azt a földet a palesztinoktól, meg akik a palesztin területekre menõ folyókat elterelték, hogy termõföldet tudjanak csinálni a sivatagból... Harcoltak érte? Igen, a régóta ott élõ palesztinokat üldözték el onnan, ez volt a nagy harc... Látom túl sokat tudsz arról, hogyan is jött létre Izrael! Mi lesz a következõ, hogy a palesztinok irigységbõl utálják õket? Vagy az, hogy a zsidók megvették tõlük a földeket? Édes Istenem...
Hogy honnan tudom? Informátornak nem nevezném, de egy kedves ismerõsöm elég sokszor járt Izraelben és a környezõ országokban is. Mesélt érdekes dolgokat az Izraelen belüli állapotokról, maradjunk annyiban, hogy senki nem tud semmit róla, aki nem járt ott, mert a média teljesen torzítva adja le az ottani dolgokat, akárcsak Iránról...

boss2 5732 2011. május 22. 21:11   Válasz erre: 5731
Madagaszkár jobb hely lett volna, és ott még nincs is sivatag :)

Olívia 5731 2011. május 22. 20:37   Válasz erre: 5728
"A sok öreg cionista szemétláda köti még mindig az ebet a karóhoz..."

Õk azok, akik a sivatagtból termõföldet csináltak és még harcoltak azért, hogy létrejöjjön Izrael!

Azt, hogy a 0-35 évesek másként gondolják, nem tudom, honnan veszed, informátoraid vannak ott?:-)) Valószínû a 0-3-ig a fajsúlyos korosztály a témában.:-))

kawa70 5730 2011. május 22. 20:37  
Máshol is egyre inkább kezd problémás lenni:

A Göteborg külvárosában épülõ mecset és a bevándorlás ellen tüntetett a svéd Nemzeti Demokraták pártja és nacionalista csoportok körülbelül száz fõs csoportja.

"Ellenezzük, hogy idegen etnikai csoportok megerõsítik helyzetüket. Természetesen támogatjuk a vallásszabadságot, de nem kell ilyen gigantikus kulturális központokat és mecseteket építeni, hogy valakik gyakorolhassák a vallásukat. Ez nem jelentene problémát, ha nem lennének olyan politikusaink, akik folyamatosan engedik, hogy különbözõ kultúrák enklávékat építsenek a svéd keresztény földre" - mondta el Daniel Spansk a Nemzeti Demokraták elnökhelyettese.

tsanyi 5729 2011. május 22. 20:32   Válasz erre: 5728
Ez is lehet...

TattooedAngel 5728 2011. május 22. 20:29   Válasz erre: 5727
Sokkal inkább az van a háttérben, hogy az Izraelben élõ, 0-35 éves korosztály tökéletesen leszarja az egész dolgot és simán békét kötne a palesztinokkal, valamint visszaadná nekik a területeket, amiket kérnek. A sok öreg cionista szemétláda köti még mindig az ebet a karóhoz...

tsanyi 5727 2011. május 22. 19:01  
Vagy kiestek a pikszisbõl vagy valami nagy kavarás készül: http://index.hu/kulfold/2011/05/22/obama_ki_kell_igazitani_az_izraeli-palesztin_hatart/

tsanyi 5726 2011. május 22. 17:08   Válasz erre: 5724
öööö a héten beleestem egy nagy ellenõrzésbe.......nálam volt ár is(szokásos tgk tarifa, minimum fél milla, de inkább több).....ugyan nem jelentették ki azt amit írtál, de a dolog hasonlóképp zajlott....

kawa70 5725 2011. május 22. 10:31   Válasz erre: 5724
De jó felétek. Nálunk nagyon buzgó mócsing a helyi kapitány, és aki nem hozza a várt büntetés mennyiséget, baszogatják. Ráadásul van két-három csicska rendõr, akik törik kezük-lábuk, csak a fõnök dicsérgesse õket. Van amelyik a saját anyját megbüntetné, de még a kollegáját is. - és ez nem vicc.

Pegaso650 5724 2011. május 22. 09:29  
Tegnap este mikor hazajöttem, melóból marha jól esett volna egy pohár sör, így bementem a kis presszónkba.
Leültem a szokott asztaltársasághoz és valahogy úgy fordult a beszélgetés, hogy a közlekedés lett a téma.
Az egyik srác meséli:
Tegnap ment a sittes konténerrel és megállította egy rendõr, papírok ellenõrzése után azt mondta neki, hogy nézze mivel nem volt letakarva a rakománya hálóval, ezért ma figyelmeztetem.
Az ember kérdezte tõle, hogy és holnap? (csak arra volt kíváncsi, hogy egyébként mennyi lenne ezért a büntetés)
A rendõr válasza: Holnap is csak figyelmeztetni fogom érte, mert ennek a kormánynak nem vagyok hajlandó pénzt beszedni!

:O A történet hiteles!

tsanyi 5723 2011. május 21. 20:37   Válasz erre: 5722
Csak egy picit Sóskútnál, de még jól is esett:)))...örülök, hogy ha egy kicsit is, de összefutottunk!.......

Bubó Doki 5722 2011. május 21. 20:29   Válasz erre: 5710
Szia, Sanyi, nem áztatok meg? Nekünk jutott gazdagon, de jó volt a túra.
Kukuri: az 5710-es egy hibátlan levezetés.

tsanyi 5721 2011. május 21. 20:19   Válasz erre: 5716
Úgy fest, hogy nemsokára tényleg joguk is lesz hozzá......

bigyula 5719 2011. május 21. 15:18  
Bocsi, elq..tam a linket
http://www.youtube.com/watch?v=BSWrk1MGXMg&feature=email

bigyula 5718 2011. május 21. 15:16  
Életpálya modell!
http://www.youtube.com/watch?v=HtZ2Is7t-kk&feature=related

qqriq64 5717 2011. május 21. 14:52   Válasz erre: 5716
Majd amikor odamennek hozzád " Jó napot kívánok személyi igazolványt jogosítványt pénztárcát kérem" :))))))))))))

qqriq64 5716 2011. május 21. 14:49   Válasz erre: 5715
Fegyveres cigók eddig is mászkáltak. De most kormányzatilag kiképzett cigók fognak LEGÁLISAN beléd kötni.

tsanyi 5715 2011. május 21. 14:41   Válasz erre: 5714
Alig várom, hogy fegyveres cigók mászkáljanak az utcán és önként odaadjam nekik amire szükségük van...:(((.....tényleg háborút akarnak....

kawa70 5714 2011. május 21. 13:52   Válasz erre: 5713
Ami természetesen még véletlenül sem lesz majd félelmet keltõ. Sõt! A zemberek megnyugtatására hozzák létre.......

qqriq64 5713 2011. május 21. 13:48   Válasz erre: 5711
Miután betiltották a Magyar Gárdát csinálnak kormányzati támogatással egy Cigány Gárdát.
Gratulálok.

kawa70 5712 2011. május 21. 13:47  
De azért ez se rossz, ha már festjük az ördögöt a falra - mármint a kormány szándékosságát illetõen a témában.
http://jobbik.hu/rovatok/publicisztika/elk%C3%A9peszt%C5%91_coming_out_vona_g%C3%A1bor_v%C3%A1laszt_v%C3%A1r_balog_zolt%C3%A1nt%C3%B3l

kawa70 5711 2011. május 21. 13:44  
Megint jó témát feszegetnek:
http://jobbik.hu/rovatok/parlamenti_h%C3%ADrek/bar%C3%A1th_zsolt_minek_a_t%C3%BAl%C3%A9l%C3%A9s%C3%A9re_akarj%C3%A1k_kik%C3%A9pezni_a_cig%C3%A1ny_fiatalokat_-_vide%C3%B3val

Bár szerintem nagy tolongás nem igen lesz, ha már feltétel a középiskolai végzettség :)

A hüje (smitt után szabadon) hende meg aszongya: az élete feláldozása árán is :)))
Ekkora marhát :)))) vagy csak megint simán hülyének néznek ???

qqriq64 5710 2011. május 21. 11:40  
Taro egyetértek a gondolatmeneteddel sõt úgy látom kezdünk egyre inkább közös nevezõre jutni.
De azért a lopás a korrupció kérdése legfõképp pedig a társadalmi megítélése messzebbre vezet.
Ez a múlt rendszer legátkosabb hagyatéka.
Miért van ez így?
A tulajdonos az állam volt a személytelen ás arctalan állam amit büntetlenül lehet meglopni. Tulajdonosi szemlélet nem volt "én is lopok te is lopsz vigyed komám majd rendelünk másikat vagy papíron leselejtezzük" vagy "nem kell bele annyi cement a betont vékonyabban terítsed itt van a hétvégi telkem a közelben jó lesz a kerítéslábazatba". Az emberek azt látták hogy az egyenlõséget hírdetõ rendszerben van egy mindenki fölött álló elit akik nem a tudása hanem a nyelvcsapások sebessége vagy a pártban betöltött tisztsége okán van olyan pozícióban.
Azok még többet loptak cserébe elnézték a kisember stiklijeit is.
A korrupció gyökerei is innen fakadnak.
A 70-es években egy villanyboiler megvásárlásáért csúszópénzt kellett adni a vas-mûszaki bolt vezetõjének.
Erre épült az egész rendszer és ezt még mindig lehetett fokozni. Merthogy jött a GMK korszak. Vállalati anyagból munkaidõben saját zsebre.
Aztán a rendszer megbukott de az erkölcsi hagyaték beépült az új rendszerbe.
Jött a privatizáció amit az emberek a világ legnagyobb szabadrablásaként éltek meg.
A privatizált cégeknek a munka megszerzése létkérdés lett.
Pontosan ezért az államigazgatásban döntési pozícióban lévõ emberek soha nem látott mértékben korrumpálódtak.
A melós a kisember is érezte ennek a hatását merthogy a fõnök megmonta hogyha nem fizeti le XY-t akkor nincs munka nincs fizetés.
Ez a rendszer egészen egyszerûen legitimálta a korrupciót.
Mindezzel egyidõben jött egy az elõzõ rendszerhez képest mérhetetlen árubõség ami kölcsönök felvételére ösztönözte az embereket, mindenki nyugati autót és plazmatévét akart csakhogy nem voltak azon a szinten megfizetve hogy néhány hónapi tartalékot fel tudjanak halmozni hogy túléljenek egy munkahely változtatást.
Párosut ezzel a rezsiköltségek egekbe szökése és a regnáló kormányok szünet nélküli megszorításai.
Ez mellett az emberek azt látták, látják hogy a pozícióban lévõ emberek anyit lopnak amennyit akarnak. BÜNTETLENÜL. KIVÉTEL NÉLKÜL MINDENKI.
Mindezek összessége vezetett oda hogy bocsánatos bûn lett a lopás a korrupció.
Meg az alternatíva hiánya.
Ezért van az hogy szavazásnál nem az számít hogy ki mennyit lop hanem hogy mit ÍGÉR.
Viszont az ígéretek be nem tartása veszélyesebb a regnáló hatalomra mint a korrupció.
ezért mondom én azt hogy itt békés választás útján történõ hatalomátadás a fideszt ismerve nem valószínû. Ne legyen igazam.

C1800Rider 5709 2011. május 21. 09:09   Válasz erre: 5707
Ha azt nem bírják elérni hogy letiltsák a szervert, akkor azt próbálják meg elérni hogy minél kevesebben tudják olvasgatásra csábítani ismerõseiket.
És hogy-hogy nem a faszbúk egy tetûhintásé.

kawa70 5708 2011. május 21. 06:38   Válasz erre: 5707
Én mondjuk az egész faszbukot blokkolnám......

Audimania 5707 2011. május 20. 23:37  
Apró lépésenként szûnik meg a szólásszabadság ... http://hvg.hu/napi_merites/20110520_facebook_kuruc_info#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_5_20

kawa70 5706 2011. május 20. 22:04   Válasz erre: 5703
Ha lesz legközelebb......

C1800Rider 5705 2011. május 20. 21:57  
Csak halkan jegyzem meg a zsidópárt v2.0 se kapott nagyobb nyilvánosságot mint az állítólagos nácipárt. Tehát még azt az alternatívát sem ismerhette meg rendesen a jónép. Itt a viktátornak kellett gyõznie, mert így írták meg a forgatókönyvet és természetesen kétharmaddal hogy végre mindenféle cívódás meg alakoskodás nélkül végre lehessen hajtani azt amit a színfalak mögötti forgatókönyvírók elterveztek.

C1800Rider 5704 2011. május 20. 21:54   Válasz erre: 5701
A társadalomnak be se lett mutatva hogy lenne alternatíva. Sem mûsoridõt nem kaptak, sem másképp nem igazán volt lehetõségük megnyilvánulni, ha meg véletlenül mégis bekerültek a TV-be akkor nyilas hatalomátvétellel, fasiszta bakancsok csattogásával riogattak az állandóan marhavagonokról fantáziálók.
Érdekes módon újabban már az emberek maguk kérik hogy ugyan csattogjon már pár fasisztabakancs hogy legalább pár hétig el merjenek menni a templomba otthonról.

tsanyi 5703 2011. május 20. 21:52   Válasz erre: 5701
Az elég érdekes ha nem megy el senki mert azért legalább a párttagok elmennek és a második fordulóban mér akár 1 ember is dönthet:))......legközelebb már nem megyek ha nem találok olyat akire le merném adni a voksom.....

C1800Rider 5702 2011. május 20. 21:51   Válasz erre: 5699
Több pólus mindenképp kívánatos lenne, persze itt az sem mûködött rendesen, mert ugyanúgy szétlopták az agyukat 90-02 között, amikor több párt volt, mint utána.

Taro 5701 2011. május 20. 21:49   Válasz erre: 5697
Sanyi, tudod melyik a legfontosabb adat a választásokon? Elárulom: A részvételi arány.
Amikor nincs kire szavazni, akkor az ember nem kicsit lopóra szavaz (mert ezzel azt mondja, hogy te lophatsz), hanem nem szavaz!!!
Vajon akik beszavazták ezeket a gazembereket, nem érzik silánynak, erkölcstelennek, hogy olyan pártra szavaztak, mely tagja gazemberek?
Van olyan gazdasági racionalitás, mely felülírja az erkölcsi kérdéseket?
Igen. Ebben az országban így mûködik a többség!!! Csak akkor ne siránkozzanak, ha lopásra találnak.
Nem mentesít téged sem, ha egy korrupt pártra szavaztál, csak mert "a többi nagyobb gazember". Szerintem ez az ország többet érdemel kisrablóknál is.
A többség viszont a rablókat támogatja.
Nem a politikai elittõl lesz korrupt egy ország, hanem a korrupt társadalom választ korrupt politikai elitet!!!

tsanyi 5700 2011. május 20. 21:46   Válasz erre: 5699
Igen, egyre inkább úgy tûnik, hogy a kezdeti eufória után ezt akarták elérni......mindössze két nagy erõ és csak õk, hogy ne legyen választás igazából.....és ezzel egyre inkább tisztában van mindenki....

kawa70 5699 2011. május 20. 21:38   Válasz erre: 5697
És ebben a fidesz élen járt . Amelyik jobboldali pártot nem tudta bekebelezni, azt szétmorzsolta. Ez is egy politika. Viszont én szivesebben látnék egy öt, de inkább hét pólusú parlamentet, mint egy lassan teljesen két pólusúvá válót - akik ráadásul egy tõrõl fakadnak. Nem lesz értelme választani.

kawa70 5698 2011. május 20. 21:34   Válasz erre: 5696
Hmmmm......Ezzel megint csak egyet tudok érteni.........
A végén még liberális leszek :))

tsanyi 5697 2011. május 20. 21:28   Válasz erre: 5696
Elintézték, hogy nincs igazi választás....egyik tolvaj a másik:).......szép lassan kicsinálták a kis pártokat akik közül talán lehetett volna választani........kit kellett volna választani 2002 után?....mindenki leszerepelt addigra és csak a vacillálás ment, hogy melyik okoz kevesebb kárt....mostanra fogyott el az emberek bizalma teljesen és már csak arra kell várni(nem sokat), hogy a türelemnek is vége legyen és elzavarjanak mindenkit ahogy kell, de ott a kérdés, mi lesz utánuk?

Taro 5696 2011. május 20. 21:17   Válasz erre: 5691
"Azt azért nem értem, hogy miért kretén a nép?" Elmondom, de ez csak az én véleményem.
Kiket is választott meg 2006-ban ez az áldott nép? Ugye emlékszel, amikor nem hozták nyilvánosságra a költségvetés helyzetét? Ugye akkoriban már hangos volt a sajtó a korrupciótól, a gazemberségeiktõl? Miért is választották meg õket? Mert úgy gondolták, hogy a politikus lop, tehát az elfogadható! Holott csak ez a birka nép fogadta el.
2010-ben kit választott meg ez a birka nép? Emlékszel a FIDESZ székházra, a 12 állami gazdaságra, Yosip totokra, Sleht Csabákra?
Mibõl gondolta ez a kretén nép, hogy a legaljasabb gazemberek fognak erkölcsi tartást generálni a politikában?
Mikor fog ez a nép rájönni, hogy a demokrácia felelõsség is?!!!
A tüntetés hagyján, de minden egyes ember, aki 2010-ben 1 millió!!! szavazatot adott a Hagyó, Hunvald féle pártnak, legitimálta a 8 éves hazug, korrupt gazemberek cselekedeteit!!!
Az a 2,8 millió ember, aki a Sleht, Simicska, Orbán féle gazemberere szavazott, az legitimálta a gazemberségeiket!!!
Ez a nép rendkívül buta, és rosszindulatú!!!
Gondolj azokra, akik tapsikolnak a vezérnek, mert éppen nem õket szopatja (MANYUP, rendvédelmisek, stb). Annyira buták, hogy még történelmet sem tanultak. Nem emlékeznek Rajk Lászlóra, nem emlékeznek arra, hogy az autoriter vezetõ mindenkibe belerúg, de csak külön, külön hogy ne álljanak össze. A Magyar meg tapsikol amikor elveszik a MANYUP-ot, mert nincs erkölcsi érzéke a népnek!
Örömködnek, amikor visszamenõleges törvényeket alkotnak és nem látják, hogy az alkotmány legfontosabb célja az egyén védelme az állammal szemben!!!

Örömködjenek. Nem tudok közösséget vállalni egy olyan társadalommal, mely alaptörvény szinten kõbe vési, hogy jog, erkölcs akkor válik fontossá, ha van lóvé (ez tudniillik a megélhetési bûnözés állami formája).

Olívia 5695 2011. május 20. 21:08  
http://www.radio6.hu/tartalom/cikk/4336_metrokocsikat_vonnak_ki

Ami a cikkben nincs, de a hírekben elhangzott, majd ritkítják a járatokat megoldásként, mert pótolni nem tudják!
Mindezt havi közel 10.000Ft-os bérletért!!!:-((

qqriq64 5694 2011. május 20. 20:50   Válasz erre: 5693
Senki nem fogja elkezdeni. Aki nem bírja elmegy aki marad az tûri.
Ez van.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114