28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 5693 2011. május 20. 20:47   Válasz erre: 5692
Rendben, de akkor mond meg mit kéne tenni? utcára menni?(úgy is az lesz) ki kezdi?...

qqriq64 5692 2011. május 20. 20:44   Válasz erre: 5691
Tudod Sanyi nem mindig az a hibás aki lop hanem az is aki hagyja hogy meglopják.
Ez a nép pedig igenis birka nép aki némán tûri (magamat is beleértve) hogy a vágóhídra hajtsák.
Azt is megmondom hogy miért.
Azért mert az elmúlt húsz évben tudatosan kiölték belõle az ellenállás reflexét.
Az elmúlt húsz évben egyetlen tüntetés, demonstráció, tiltakozás mindegy hogy törvényes vagy törvénytelen eszközökkel volt végrehajtva soha semmilyen eredményt nem ért el.
A nép belefásult, lehajtja a fejét és beletörõdik hogy azt csináljanak vele amit akarnak.
Sanyi tudod hogy az indiai kígyóbûvölésnek mi a trükkje?
A kobrát egy bottal napokon keresztül szünet nélkül ingerlik. A kígyó persze kezdetben minden alkalommal rávág a botra de hamar rájön hogy teljesen hiába a bot nem hajlandó megdögleni és továbra is piszkálja. Napok múlva a kobrábõl kiveszik a rávágás reflexe és csak annyi marad hogy mikor leveszik a kosara fedelét, kifeszíti a bordáit és feláll támadó állásba de már nem vág oda. A hõs kigyóbûvölõ pedig a botot helyettesítõ furulyával ingadozik elõtte amit a kobra lekövet. A furulya hangja lényegtelen mert a kígyó süket. Biztos ami ziher alapon azért a méregfogait kitörik.
Na húsz év alatt pontosan ezt a tréninget végezték el a magyar népen.

tsanyi 5691 2011. május 20. 20:11  
Azt azért nem értem, hogy miért kretén a nép?.....mert megvezethetõ?....kirabolható?...vagy miért?.....egyre több hang van alant, hogy anno baj volt, hogy nem vörössel írták a rendszerváltást.......akkor nem lenne kretén ha leölt volna mindenkit?....mit kell tenni egyének szintjén, hogy a tömeg ne legyen kretén?....ehhez semmi köze a népnek illetve csak annyi, hogy nyugalomban és kényelemben szeretne élni és azt hitte, hogy az eddig megválasztott valamelyik banda ezt biztosítja számára......ezért nem lehet elítélni senkit......ráadásul aki hülyézi és birkázza honfitársait az miért nem vonul ki az utcára vagy tesz valamit?.....én azért nem érzem magam hülyének mert nem rohangálok egyedül esténként a parlament elõtt és ordibálok hiába kívánom az egész tolvaj bandát a pokolba.......ha lesz valamilyen szervezõdés akkor nyilván lesznek akik mögéjük állnak ha jó célokat tûznek ki.......persze az ilyen szervezõdéseket sokféle eszközzel akadályozzák, de elõbb-utóbb lesz valaki akit nem tudnak lenyomni....remélem...

qqriq64 5690 2011. május 20. 20:05   Válasz erre: 5689
Szerintem viktor meg fogja változtatni az USA alkotmányát.

tsanyi 5689 2011. május 20. 19:59  
De sz@r, hogy ott még van egy kis szólásszabadság:))): http://atv.hu/belfold/20110415_pinter_amerikanal_lobbizik_a_kuruc_info_betiltasaert

qqriq64 5688 2011. május 20. 19:55  
Nocsak szintén zenész?
Na látod ennek a hozzászólásodnak minden sorával egyetértek.:))))))))))))

Taro 5687 2011. május 20. 19:52   Válasz erre: 5686
Sajnos ebben az országban a következõ 20 évben esélye sincs alkalmazottnak normális egzisztenciát kiépíteni és a a legrosszabb rész még csak most jön. :-(
Bár általában nem fényezem a vállalkozókat, de azért azt meg kell jegyezzem, hogy a hülye vállalkozóra igaz az, amit leírtál, de a normális vállalkozó megbecsüli a munkatársait!
A többivel annyira egyetértek, hogy június 1.-tõl nekem sem hazám ez a kretének, szellemi fogyatékosok országa. Bár nekem azért nem kell teljesen újrakezdenem, azért súlyos döntés ez. :-((( Minõsíti az országot.

qqriq64 5686 2011. május 20. 18:43   Válasz erre: 5682
Taro nem lehet mindenki vállalkozó és nem akar mindenki vállalkozó lenni.
Széles tömegek ebben a hazában csak tisztességesen emberi módon szeretnének megélni a MUNKÁJUKBÓL.
Pont ez a réteg az akiknek a megélhetésének a mikéntjét a politikusok és igen, kimondom a vállalkozók nagyívben leszarják.
Addig amíg pontosan a vállalkozók kizsákmányolandó rabszolgának, nem pedig partnernak tekintik az alkalmazottakat addig kicsit sem csodálkozzon ha a beosztottja ott veri át és ott lopja meg ahol tudja.
Lehet itt részedrõl fényezni a vállalkozókat de ez a tényen nem változtat.
Tudod mit mondott Tiborc Bánk Bánnak mikor felment lopni?
" ki száz és százezret lop bírája lészen annak aki garast rabolni kényszerûl"
Itt becsületesen dolgozó munkástömegek élnek fizetéstõl fizetésig tartalék nélkül eladósodva.
Miért is akarnak egyre többen elmenni innét? Én a mai átlagbérekhez képest jól fizetett biztos munkahellyel rendelkezõ munkásember vagyok. Eltengõdhetnék még itt nyugdíjig de azt nem hagyom hogy velejéig korrupt percemberek a kisfiam jövõjét tönkretegyék. Vállalok minden nehézséget hajlandó vagyok egy élet munkáját feldobni egyetlen cél érdekében. A fiam már ne magyar állampolgárként nõjön fel. Remélem hogy majd lányunukám születik hogy még a nevem se maradjon fent.
Lehet megkövezni de igenis szégyellem hogy magyar vagyok szégyellem hogy egy jobb sorsra érdemes népet ilyen mértékben hülyének lehet nézni.
Egyszer már kitántorgott innen másfélmillió emberünk többségük megbecsült tagja lett választott hazájának.
Ha nekem is ezt a sorsot írták elõ akkor vállalom.

qqriq64 5685 2011. május 20. 18:09   Válasz erre: 5679
Figyelem is szinte minden órában az árfolyamokat mert engem aztán közelrõl érint minden árfolyammozgás.

kawa70 5684 2011. május 20. 18:06   Válasz erre: 5682
Ezzel viszont kivételesen teljesen egyetértek - ezt az eddigi beírásaidról nem mindig mondanám:)
Viszont magamon is és egyre többünkön tapasztalom (annak ellenére, hogy tényleg mûködik a pozitiv hozzállás) hogy a külsõ hatásokra, információkra befásul az ember. Elmegy a kedve mindentõl, ráadásul erõsen szûkülnek a lehetõségek, plusz az alávállalások (többnyire feketén) lehetetlenné teszik azt a kevés munka megszerzését is, a költségek meg csak növekednek.

Taro 5683 2011. május 20. 18:00  
Aranyköpés:
Az, hogy egy problémát miért nem lehet megoldani, általában 1000 okot tudunk azonnal felsorolni. A megoldás általában 10-nél kevesebb variációban van jelen.

Taro 5682 2011. május 20. 17:57   Válasz erre: 5681
Én csak és kizárólag azért irkálok, hogy mindenki kapjon a fejéhez! Nem fogja senki megoldani az én problémámat helyettem, de ha azt hangoztatom (tán még magamnak is), hogy lehetetlen megoldani, akkor nem is fogom megoldani.
Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a "nem tudom" nem egyenlõ a "nem lehet" kifejezésekkel.
Én fiatalokat tanítok vállalkozási ismeretekre. Megtanulható!!! Ha valakinek van ötlete (ált. mindenkinek van, az más kérdés, hogy jó e) meg kell tanulni megvalósítani.
Ha programozod az agyadat, hogy lehetetlen, akkor az is lesz (neked).
Szóval a beírás nem rongyrázásnak, sokkal inkább segítõ tanácsnak íródott (bár úgy érzem hiába).

kawa70 5681 2011. május 20. 17:49   Válasz erre: 5653
:)

Nincs itt semmi gond. A fórum ezen szekciójában mostanság résztvevõk társadalmi felépítése teljesen megegyezik az országéval arányaiban. Van kb.két-három egyed, akinek így kerek a világ, jóságban, bõségben élnek - miért is változtatnának rajta, vagy illetnék kritikával. Te sem lennél magad ellensége. És van a többség, akinek a jelenlegi helyzetbõl fakadóan meg kell küzdeni a mindennapokban néha már a fennmaradásért is - de az életszínvonal elég rendesen romlott többünknél. Ez olyan, mintha Lázárjanit vagy Dajcstomikát akarnád gyõzködni a helyzet tarthatatlanságáról, és nem értenéd, hogy miért nem értik.......Azért meg, mert nem vagy képes legalább olyan jó üzleteket kitalálni és legálisan hozzáférni, hát magadra vess:) Meg azért is, amiért olyan környezetben élsz, ahonnan csak negativan tudod szemlélni a világot :)

tsanyi 5680 2011. május 20. 17:23   Válasz erre: 5675
Nem értem, ha már ennyire kedveli a képet, de sajnálja azt az egetverõ 70 rugót kifizetni érte(amúgy kíváncsi lennék vajon mennyibe kerülhetett a két másolat amit csináltatott, talán a haver nyomdájának kellett a lé?) akkor miért nem hozatott egy kupac trágyát és tenné a falra maga fölé.....és ha leesik hát nem kerül rossz helyre...:))

tsanyi 5679 2011. május 20. 17:21  
Indul a shotnyereményjáték!...lehet még venni a valutát még megéri!....már csak 1-2 jó kis bejelentés kell és bedõl újra a forint és lesz nyárára mibõl vakációra menni az élelmes politikusnak: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/20/veszitett_erejebol_a_forint/

Olívia 5678 2011. május 20. 16:01   Válasz erre: 5677
Az, de jól esett, hogy lecsaphattam!:-))

qqriq64 5677 2011. május 20. 15:59   Válasz erre: 5675
Magas labda volt:)))))))))

Semi 5676 2011. május 20. 15:42  
Baszki, ez mekkora már!
http://galeria.index.hu/kulfold/2011/05/20/az_elarasztott_mississippisiksag/?current_image_num=15&image_size=xl
http://galeria.index.hu/kulfold/2011/05/20/az_elarasztott_mississippisiksag/?current_image_num=14&image_size=xl
Elárasztottak egy komplett síkságot házakkal és termõföldekkel együtt, hogy másokat mentsenek. Sajnálom õket, de ez a két kép akkor is csodás.
A legelsõ képnél van némi komment, hogy mirõl szól az elárasztás és hogy miért van.

Olívia 5675 2011. május 20. 15:36   Válasz erre: 5674
Én meg azt mondom, jó választás: TRÁGYADOMB!:-))

tsanyi 5674 2011. május 20. 15:29  
Ennyire kisstílünek lenni elég alja dolog: http://index.hu/belfold/2011/05/20/kepet_lopott_az_orszaggyules_kabinetfonoke/

tsanyi 5672 2011. május 20. 14:15   Válasz erre: 5671
A vic, hogy az egyházi iskolák fenntartását is mi fizetjük csak ugye mint a linkben is olvasható az egyházi iskolák támogatása nagyobb az állam részérõl ezért tudnak mûködni tehát nem az egyház száll be az oktatásba hanem mi adjuk ingyen az iskolákat az egyház kezébe mégis minket vágnak le és a gyerek nem biztos, hogy azt tanulja amit a szülõje szeretne........

Semi 5671 2011. május 20. 13:59  
Pár száz hozzászólással ezelõtt már kérdeztem: miért kell ennyire nyomni ezt a szentfazék dolgot? Ha már a kormányban nem hihetnek az emberek, akkor higgyenek valami másban? Utálom, hogy rám akarják erõszakolni a kereszténységet. A fiamat sem ilyennek nevelem. A keresztanyám volt (Isten nyugosztalja - bár ez kicsit így most ellentmondásos) ilyen hívõ beállítottságú, de nem voltam elragadtatva tõle.

Megértem az iskola-átszervezéseket az ésszerûség határain belül, de nagyon sokan fognak szívni azzal, ha épp nem akarják vallásossá nevelni csemetéiket, mert egyre több iskola kerül át az egyházak kezébe.

Miért csak a keresztény ünnepek az állami ünnepek? Miért kell nekem ezek alkalmával azt csinálnom, amit mások elvárnak? Miért nincs ünnep a többi vallásból? Miért kell adó-milliárdokat adni az egyházaknak? stb.

És bocs, ha valaki mélyen vallásos egyén lelki világát ezzel megbántottam, de én nem vagyok az és nem is akarok azzá válni.

Olívia 5670 2011. május 20. 13:48   Válasz erre: 5669
Tatán már megcsinálták, a frissen felújított (persze önkormányzati pénzbõl) általános iskolát megkapja (??) az egyház, a kopott, kisebb, évek óta felújításra váró marad állami. Úgy tudom, bezárás is volt.
Ami az érdekessége, hogy a polgármester az egyházkerületben jelentõs funkciót tölt be!!!:-(((
A húgom fia õsszel kezdi a sulit, hogy hol az még kétséges, az egyháziban biztosan nem, mert havi 30e a tandíj.:-((

tsanyi 5669 2011. május 20. 12:56  
Mekkora vívmáyn volt annak idején az, hogy visszaszorították az analfabetizmust és mindenhol iskolát nyitottak.....most elindult visszafelé a folyamat.....butuljunk amennyire lehet és érdemes az elsõ bekezdést elolvasni: http://index.hu/belfold/2011/05/20/iskolabezarasok/

tsanyi 5668 2011. május 20. 12:39   Válasz erre: 5667
Az elmúlt 18 év vállalkozósdimból adódó tapasztalat azt mondatja velem, hogy szinte bárkivel csak rokonnal és jó ismerõssel ne......az idegen és megújuló partneri kör filyamatosan jól akar teljesíteni és nem várja el, hogy urambátyám okán el legyen nézve neki a hiba......és itt egyébként nem a régi együtt dolgozós kapcsolatokra gondolok hanem a befolyásos haver felkeresése és annak segítsége késõbbi viszontsegítség ellenében.........az ilyen un. kapcsolati tõke amit jó párthelyezkedéssel, és gyerekkori, tanulmányi ismeretségekkel lehet szerezni és ugye ez az ahol véletlenül sem a valós rátermettség vagy jó üzleti érzék számít hanem a haver.....és ugye így lehet shortolgatni(elõre megsúgott lehetõséggel), jól céget vásárolni, még jobban privatizálgatni.......nem kell feltétlenül pénzt adni közvetlen az üzlet megkötésénél, elég ha késõbb a párt által fontosnak tartott dolgokat majd finanszírozzák....

Jani55 5667 2011. május 20. 12:31   Válasz erre: 5665
Sanyi: Leszámítva az eleve pénzlenyúlásra alapított vállalkozásokat, összefonódott politikai, állami és vállakozói szférából érkezõ ügyleteket,
Természetes, hogy az ismerõs, a már bizonyított, a megbízható partnerrel szeret mindenki elsõsorban szerzõdni/üzletelni. Az is természetes, elsõsorban családi, baráti körbõl. Te talán másképp csinálnád, ha pozícióban lennél??? Biztosan nem. (ismeretlennel sokkal nagyobb a kockázat minden téren)

Jani55 5666 2011. május 20. 12:21   Válasz erre: 5660
Audi: Kormányváltás után ez természetes (magyarországon).

tsanyi 5665 2011. május 20. 12:03   Válasz erre: 5655
" Szerintem a tisztánlátásoddal semmi gond, de miért is nem tudod elképzelni, vannak (igen VANNAK és javarészt) tisztességes üzletek, ügyletek, ahol a korrupció fel sem merül? "

Bennem sem merül fel mert ha pénzt nem is kell adni(bár az is a csoda határát súrolja) akkor legalább egy nagyon jó ismerõsnek kell lenni a partnernél......beszerzésen ücsörögtem pár évet egy közepes cégnél........ami az elején korrektnek indilt az is elõbb-utóbb átváltozott fizetõssé.....a közpénzes dolgoknál pedig esélytelen másképp.......

tsanyi 5664 2011. május 20. 11:48   Válasz erre: 5662
leírommal kezdõdik mielõtt valaki félreolvasná:)))

tsanyi 5662 2011. május 20. 11:46  
Lerom, hogy szerintem miképp történik egy igazi üzlet.....csóri ifjú közgazdász kitalál egy jó bulit mert esze/tehetsége van.....sajnos pénze nincs, de szerencsére nem is kell hisz csak a falut kell meggyõzni és akkor visszagondol a múltra: mikor a koleszban lakott és egyetemre járt akkor esténként buli/ivás haverkodás egy csomó hasonló koleszossal/egyetemistával és rengeteg barátságot kötött, de vége lett a tanulásnak és a haverok szétszéledtek mindenfelé, politika, üzleti világ, termelõ szektor, de a haverságot mind tartották hisz ki tudja?......és eljött az idõ felkeresni valakit a haverok közül aki mivel faluról volt szó ahol ugye a politikai vonal érvényesülhet, valamely nyerõ párt tagja és segít neki elintézni a tervei megvalósulását és természetesen nem fogad el senki pénzt.....akkor, de mikor a csóri közgadász már nem csóri és bejön a párthaver által pátyolgatott buli akkor neki is segíteni kell az õt segítõket......pénzrõl nincs szó csak modern szóhasználattal a kapcsolati tõkéjét(ami valójában urambátyámozás/hivatali visszaélés) használta fel amit okosan építgetett.........nincs ezzel smmi baj, de gyakorlatilag ugyanolyan korrupció mintha pénzt adnának egymásnak....

Olívia 5661 2011. május 20. 11:22  
Nem az eddigi témákhoz kapcsolódó, de abszolút motoros.
Tegnap este 20h körül Veresegyházról jöttünk vissza Pestre, megálltunk a CBA-nal, ahol már feltûnt 2 donor (bukón kívül semmi védelem nem volt rajtuk, rendszámtábla vízszintesbe állítva). Elsõ pillanatban is rossz érzésem volt velük kapcsolatban, mert láthatóan "grasszáltak", mutogatták magukat a parkolóban lévõ lányoknak. Mi haladtunk tovább, Pest felé, amikor István a visszapillantóból meglátta az egy kerekezõt, majd nem sokkal késõbb elszáguldott mellettünk az egyik, utassal, aki az egyik lány volt (BUKÓ ÉS MINDEN VÉDELEM NÉLKÜL!!) Az egy hosszabb egyenes szakasz Csomád felé, elég forgalmas. Utána a srác lelassított, elõttünk billegve, majd intett, hogy elõzzük meg, miközben folyamatosan jöttek szembõl az autók!:-(( A motoron sosem volt bennem rettegés, de ennek a fa...nak a kiszámíthatatlansága nagyon rossz érzést keltett bennem, annak ellenére, hogy egy erõs autóval voltunk. Nemcsak magamért éreztem ezt, hanem az akkor, ott közlekedõ mindenkiért!!!:-((

TE KIS PÖ.., MIATTAD OLYAN A VÉLEMÉNY A MOTOROSOKRÓL ÁLTALÁBAN, AMILYEN!

MÉLYSÉGESEN SZÉGYELLD MAGADAT, HA VÉLETLENÜL MAGADRA ISMERSZ!!:-((

Audimania 5660 2011. május 20. 10:46   Válasz erre: 5655
Jani55: az utóbbi egy évet tekintve már bõven túl vagyunk a számon ... még az 5-ön is :(

Az "elenyészõ"re pedig csak annyit, hogy milyen érdekes a hasonlatosság az élet más területeihez, pl magánnyugdíjak: a visszalépõ kb. 100ezer fõ (ami a mnyugdíjasok 3%-a) vitte magával az összegyûlt vagyon 1/6-át (ami ~16%).
Nem számoltam utána, de az ominózus elenyészõ számú beruházás, vagyis inkább megbízás szerintem hasonló arányú, a pénzek nagyságrendjét tekintve ... bárcsak az ezreléke enyészne el a folyószámlámon :)

qqriq64 5659 2011. május 20. 10:37   Válasz erre: 5658
Nem nagyon tudnám felsorolni hogy hány fõnökömnek meg az õ ismerõseiknek meg a rokonaiknak meg a fõberuházóknak meg az õ rokonaiknak meg a mûszaki ellenõröknek mennyit dolgoztam dolgoztunk.
A legfelsõbb vezetéssel is voltunk olyan viszonyban az elõbb említettek okán hogy még azt is tudtuk kinek mennyit kell lerakni egy melóért.
Mindezt véletlenül sem panaszként mondom mert én élvezem a munkámat és szivesen csinálom.
Mindegy hol és mindegy kinek.

Jani55 5658 2011. május 20. 10:25   Válasz erre: 5657
Biztosan jól ismered a céget, ahol dolgozol (de nem eléggé, ugyanis, hogy mi és hogyan megy felsõbb szinteken, nem tudhatod... találgatások, meg mendemondák, a mindig jólértesültektõl... fele sem igaz).
"mi melósok mentünk dolgozni a mûszaki ellenõrök építkezéseire" Te biztosan tudod, ez mit jelent. Én (mi) nem. De ha ez a dolgotok a cégnél, akkor ezt kell hibátlanul, határidõre elvégeznetek.

qqriq64 5657 2011. május 20. 10:12   Válasz erre: 5655
Persze igazad van.
De azért az tudod hogy mi a korrupció ugye? Amibõl engem kihagynak.:))))))))))
Azt én is tanusíthaton hogy a kis üzletekben nem jellemzõ a korrupció.
Tegnap is vettem öt zsemlét korrupciómentesen.
Nézd én az építõiparban dolgozok 30éve. Egyszerû melósként.
Az a cég ahol én dolgoztam (magyarország egyik legnagyobb építõipari vállalkozása) a felsõbb szinteken simán letette azt a pénzt ami a meló elnyeréséhez kellett az alsó szinteken viszont mi melósok mentünk dolgozni a mûszaki ellenõrök építkezéseire. Legalább engemet ne próbáljatok meggyõzni. Eleget láttam és tapasztaltam ezen a téren.
Hidd el az építõiparban a valóság sokkal rosszabb mint bárki is el tudja képzelni.

Okta 5656 2011. május 20. 10:04   Válasz erre: 5632
PÜ ment.

Jani55 5655 2011. május 20. 09:56  
Kukorék: Szerintem a tisztánlátásoddal semmi gond, de miért is nem tudod elképzelni, vannak (igen VANNAK és javarészt) tisztességes üzletek, ügyletek, ahol a korrupció fel sem merül?

Ebben az országban köttetik évi kb. tíz kiemelt, nagy horderejû, több ezer nagy, ki tudja hány millió közép/kisközép/kis üzlet. Nagyjából mind, a felek jól felfogott gazdasági/üzleti érdekein alapul. Tény, van, amelyikrõl kiderül, korrupciógyanús, vagy legalábbis -szagú. Évi egy-öt eset az igazán érdekes, említésre méltó, amibõl mindenki, Te is ítélsz... (tízezrelék, vagy annyi sem, tehát elenyészõ)

Szerintem savanyú a szõlõ...

qqriq64 5654 2011. május 20. 09:18   Válasz erre: 5652
Ez így van.
A bányászoknál ötezer lent a föld alatt töltött mûszak után jár a nyugdíj. A BKV-nál a buszsofõröknek csak a tengelyen töltött öt év után jár egy év korkedvezmény.
A szövõnõknél is csak a gép mellett töltött idõt vették figyelembe.
Hogy a tûzoltóknál és a rendvédelmi szerveknél az irodában könyöklõ is megkapja az valóban igazságtalan.
Én egyébként a katonatisztektõl simán elvenném a nyugdíjkorkedvezményt és odaadnám a mentõsöknek.

qqriq64 5653 2011. május 20. 09:10   Válasz erre: 5651
Azt hiszem köszönettel tartozom Neked.
Köszönöm hogy megvilágosítottad csökött elmémet, köszönöm hogy visszaadtad Magyarországba vetett hitemet, és végül köszönöm hogy az üzleti erkölcs olyan olyan távlatait nyitottad meg elõttem amit az én földhözragadt beszûkült tudatom eddig nem tudott befogadni. Olyan szellemi magasságokba emeltél hogy szinte hallom az angyalok szavát és lelki szemeimmel látom a holnapi Financial Times címoldalát melyen öles betûkkel virít hogy magyarországon ismeretlen a korrupció.
Amit eddig láttunk és tapasztaltunk az csak korrupciónak LÁTSZÓ történés volt.
Ez az ország a becsületes, kupurgató, kockát kockára téve gyarapodó (by Lázár János) tisztességes üzletemberek országa.
Õk azok akik az SZJA 101%-át, fizetik véres verejtékkel gürcölnek (könnycsepp elmorzsol) és minden energiájukat az ország gyarapodásának szentelik.
Még szerencse hogy természetes szövetségeseik nekik a politikusok akiknek erkölcsi nagyságához képest a Grál lovagok pitiáner senkik.
A politikusok akik éjt nappallá téve bagóért végzik fáradtságos munkájukat, állják a sajtó nemtelen támadásait és mártíromságot vállalva tûrik a nép megvetését.
Most már tudom hogy az üzleti szféra és a politikusok igaztalan támadásoknak vannak kitéve.
Hõsök Õk kérem, hõsök a szó legnemesebb értelmében.
Kart karba öltve heroikus küzdelmet vívnak az egyszerû polgár felemelkedéséért, minden intézkedésük a jólét felé tett lépés csak és kizárólag a zemberek érdekeit tartva szem elõtt.
Ébredjetek fel fórumozó testvéreim. Nyíljon fel a szemetek.
Hiszen eddig sötétségben leledzettünk
Köszönjük meg Taro testvérünknek hogy megmutatta az igazságot Külön kiemelve Meggyes Tamás személyét akinek remélem mihamarabb szobrot emelnek Esztergom városában és ne mondjátok el senkinek de biztos helyrõl tudom hogy a szentté avatás is folyamatban van csak még nem döntötték el hogy a sok közül melyik csodára hivatkozva végezzék el a magasztos eseményt.
Mindezek alapján bátran kijelenthetjük hogy korrupció NINCS.
Miért nincs? CSAK.
Illetve azért mert senkinek sem ÉRDEKE a korrupció.
A magas állami tisztségekben ülõ emberek felháborodottan utasítják vissza a nokiás doboz tartalmát hiszen havi 2milliós fizetés mellett nem ÉRDEKÜK korrumpálódni.
Bizony feleim mostmár "latiatok szümtükkel" hogy a korrupciós pénzt VISSZAUTASÍTÓK országa lettünk.
Ezentúl pedig mi akik csak "por és hamu vogmuk" eme kiváló emberekhez képest nagyobb tisztelettel nézzünk fel reájuk.
Köszönöm Taronak hogy kijelölte az utat köszönöm Nektek hogy elolvastátok.

TattooedAngel 5652 2011. május 19. 23:45   Válasz erre: 5644
A cikk legnagyobb baja pont ugyanaz, mint a kormány tervezetének is: egy kalap alá veszi majdnem az összes embert, aki korkedvezménnyel/rokkantsággal ment nyugdíjba. Az a rendõr és tûzoltó, aki nap mint nap kint az utcán teljesít szolgálatot, igenis megérdemli a korkedvezményes nyugdíjat, viszont a sok kib@szott irodában ülõ seggfej, amilyen Pintér is volt, nagyon nem! Ebben kéne valamiféle kompromisszumra jutni, hogy konkrét munkakör szerint vizsgálják a korkedvezményt és ne úgy, hogy csak egyszerûen rendvédelmi dolgozó, hanem aszerint, hogy mit csinál valójában! Azoknak a tûzoltóknak se adnék semmiféle korkedvezményt, akik életükben egy oltáson nem vettek részt!
Tény, hogy rengeteg ember van ok nélkül idõ elõtt nyugdíjban, a felülvizsgálattal egyetértek, de ne a csóró rendõrt/tûzoltót szívassuk már meg, hanem azt, akit kell!

Taro 5651 2011. május 19. 23:12  
Végig csináltam Esztergom város eü privatizációját Meggyes Tamással (tudjátok a korrupt gazember mértékegysége) úgy, hogy egy fillér kenõpénz sem volt (mondjuk 2 évig tartott)!

Taro 5650 2011. május 19. 23:10   Válasz erre: 5646
Mivel én csinálom is az ilyen sztorikat, így valóban úgy érzem, hogy a hülyék a túloldalon vannak.

Taro 5649 2011. május 19. 23:08   Válasz erre: 5647
Gondolkodj.
Mindenkinek a saját érdeke volt elöl. Az üzlet pont azért jött létre, mert mindenkit a saját érdeke vitt elõre.

Gyík67 5648 2011. május 19. 22:52   Válasz erre: 5644
Remélem, hogy ezt a -szepesi zöldi lászló- nevezetû "úriembert" aki a cikket írta valaki egyszer úgy pofánvágja hogy a feje a holdig repül ( én vállalnám )... Mondom ezt úgy, hogy némi közöm volt a szervhez, és úgy, hogy a rendõr párom kishíján sírógörcsöt kapott miatta úgy a szívére vette ...

desiderus 5647 2011. május 19. 22:43   Válasz erre: 5643
Korrupció, kenõpénz mindenhol van.
Olyan nincs, hogy ebben az országban valaki elõrébb helyezné a köz érdekeit a sajátjánál.
Szerintem a sztori abban a formában nem igaz.

qqriq64 5646 2011. május 19. 22:38   Válasz erre: 5643
Taro aranyos cukorpofa Te még hiszel a mesékben?
Erre szokták mifelénk mondani hogy a hülyék a túloldalon laknak.
Az országhatáron megnézted már mi van kiírva?
MAGYARORSZÁG.

desiderus 5645 2011. május 19. 22:29   Válasz erre: 5644
A megfogalmazás enyhén szólva bulváros.
De ha õszinte akarok lenni, akkor full bunkó...
De mit várunk manapság egy újságírótól ?

A téma pedig, amit firtat...hát igen, még engem is megoszt saját magam között... :-))))

Olívia 5644 2011. május 19. 22:04  
Érdekelne a véleményetek:

http://www.rve.hu/hirek/1462-feljelentes

Taro 5643 2011. május 19. 21:30   Válasz erre: 5642
Az engedélyezõket intézete az önkori ( a polgármester megakarta nyerni a köv választást is), a bankosok csak 5 millióig félistenkednek, milliárd fölött már az õ nyáluk csordogál, az önkori teljesen motivált volt, hiszen a beruházással fellendült a falu.
Korrupció, kenõpénz ott van, ahol az egyik fél nem jár jól az üzlettel, ezért az alkalmazott hajlandó tovább segíteni az ügyletet egy kis baksisért.
Ha megtalálod az üzletet (az üzletet onnan ismered fel, hogy minden fél jól jár vele), nem kell kenõpénz.

desiderus 5642 2011. május 19. 21:25   Válasz erre: 5640
Az engedélyezõket, banki félisteneket, az önkormányzat illetékesét stbstbstb...

Van nekem egy Észtországból hazatelepült orvos ismerõsöm.
Szeretett volna egy magánrendelõt nyitni...hosszú kálváriát járt be, és végül építõanyag kereskedést nyitott.
Az tette be a kaput, amikor az egyik senkiházi ügyintézõ kerek perec megmondta neki, hogy 400 ezer Ft a gyorsabb ügyintézés díja...többek közt.

Taro 5641 2011. május 19. 21:21   Válasz erre: 5640
Egyébként nem volt kenõpénz, de nem is lett volna értelme.

Taro 5640 2011. május 19. 21:20   Válasz erre: 5639
Hol, kit, miért kellett volna megkenni?

qqriq64 5639 2011. május 19. 21:13   Válasz erre: 5638
OK. Hogy a példaként felhozott üzleti vállalkozásnál amíg idáig eljutottak mennyi volt a korrupciós pénz azt fedje jótékony homály. Õreg vagyok már bohócnak a mesékben nem hiszek.
A Bajnai dolgot én is így tudtam.

Taro 5638 2011. május 19. 21:07   Válasz erre: 5614
Na. Akkor nem lesz rövid! :-))))
A tudatlanság nem pejoratív jelzõ, arra értettem, hogy az adott témában nem vagy járatos (magam is tudatlan vagyok ezer+1 témában). Ha félreérthetõ voltam, akkor bocsánat.
Tehát: Mint sok más országban, úgy itt is ezer+1 féle módon lehet meggazdagodni legálisan.
Ehhez nem pénz kell, hanem olyan megvalósítható üzleti elképzelés, mely piacképes.
Elmondhatnám a saját történetemet (vállalkozásaimat), vagy a barátaimét, de ezeket inkább személyesen egy sör mellett (nem ide való).

Példa: Csóri közgazdász kitalálta, hogy adott önkormányzat rendelkezik 100 ha hasznosítatlan területtel, meg 40% munkanélkülivel. A területen volt egy régi termál kút, de nem használta senki. Csinált egy üzleti tervet, melyben az önkorinak adott a vállalkozásból 10%-ot (a 100ha-ért), magának 30%-ot, majd eladta az üzleti tervet (amit 1 év kemény munkával maga csinált meg) egy befektetõcsoportnak (600 millió Ft).
A 600 millióból elindította a project megvalósítását, majd az alap elkészülte után megfinanszíroztatta egy bankkal az egész projectet. A project elkészült (wellnes szálló, termál fürdõ) és a vállalkozás eszközértéke 6 milliárd. A vállalkozás maga fizeti ki a bankot (10 év futamidõ) és már a 2. évben elérte a fedezeti pontot.
Ez egy megvalósult üzlet, melyhez a csóri hozzátett 3 millió Ft-t és ma van 1,8 milliárdja.
Az önkori földje ért az üzlet elõtt 15 milliót, ma 600 milliós vagyona van (10%) +van 150 új munkahely.
A befektetõcsoport 600 millióval szállt be, ma van 3,6 milliárdja.
Ilyen üzlet rengeteg van, csak kevesen találnak rá!!!
Az tehát, hogy te nem találtál rá, nem azt jelenti, hogy nem létezik.

A Bajnairól: Bajnai a Wallis vezéreként érintett (nagyon haloványan) a Hajdú bét ügyben. A történet lényege, hogy a jól mûködõ, prosperáló Hajdú bétet megroggyantotta a madárinfluenza és fizetésképtelenné vált (a libatenyésztõk ekkor már búcsúzkodhattak a ki nem fizetett szállítások árántól). A Wallis megpróbálta az utolsó pillanatban reorganizálni a Hajdú bétet (vagyis megvásárolni, elkerülni a felszámolást és megmenteni az Rt.-t. Nem szívjóságból, hanem bevett gyakorlat a csõd szélén álló vállalatokat bagóért felvásárolni, ha tudja a vevõ, hogyan állítsa talpra, mitõl van bajban. Így jelentõs hasznot hozhat neki a tranzakció (persze az irdatlan nagy kockázat miatt).
A történetben az a szép, hogy amíg a Wallis harcolt a munkahelyekért, a cég megmaradásáért, addig a kedves bankok elindították a felszámolást (illetve egy kis bank, mert a nagy hitelezõkkel megegyeztek). Így bukott a Hajdú bét és bukott a sztorin a Wallis is 1,7 milliárdot.
Na mi is volt akkor Bajnai bûne a libatenyésztõk felé?

qqriq64 5637 2011. május 19. 21:06   Válasz erre: 5636
A Bajnai- Oszkóban egyetértünk.

desiderus 5636 2011. május 19. 20:56   Válasz erre: 5635
Félreérthetõ voltam.
Fussunk neki mégegyszer.A nálunk nagyobb szavazási kultúrával rendelkezó országokra gondoltam elsõsorban..
USA : demokraták-republikánusok
Németo : CDU-CSU

Hogy a legtöbbet hallott pártokat említsem. Ott a szavazás végeredménye leginkább attól a rétegtõl függ, aki nem igazán tudja mit akar, csak szavaz erre, szavaz arra, attól függõen mit ígérnek, vagy mit élt át az elõzõ kormány alatt.
A szavazók többsége ragaszkodik választott pártjához akár ideológiai akár reális alapokon.
Engem majdnem megvertek, amikor azt mondtam, hogy a gengszterváltás elõtt hatalmon lévõ Németh kormányt hagyni kellene....és a Bajnai-Oszkó féle vonalat is.
Jöhetnek a kövek, felvettem a bukómat... :-))))

qqriq64 5635 2011. május 19. 20:47   Válasz erre: 5630
Ez közel sem így van.
Ha focidrukker vagy és jóban-rosszban kitartasz az azért nem befolyásolja sem a Te sem a családod életét vagy életszinvonalát.
Csakhogy a focicsapatod nem a Te életeddel játszik míg a pártok igen.

tsanyi 5634 2011. május 19. 20:45   Válasz erre: 5631
Ebben a korban már igen szûk...csak hogy én is érezzek valamit....:)))

tsanyi 5633 2011. május 19. 20:41   Válasz erre: 5630
Olyan nincs, hogy számomra ismeretlen emberek mellett akik majd a sorsomról fognak dönteni letegyem a voksom akkor is ha kiderül, hogy a pofámba röhögnek és kirabolnak........a sport azért más mert ott senki nem húz le legfeljebb lelkileg, de azt túlélem........és az, hogy kipróbálok több pártot is az csak azt jelenti, hogy hiszékeny vagyok mert bedõlök a hazugságaiknak, de csak egyszer..........utána már nem szavazok rájuk mert épp azt mondom, hogy itt nincs és nem is lehet érzelem a döntésben mert a párt közel sem az aminek mondja magát hanem egy egy valamilyen gazdasági elõnyökre szövetkezett emberek csoportja akik hatalomra akarnak kerülni.....szerintem épp az a vakság ha egy pártra szavazok akkor is ha tönkretettek.....

Taro 5632 2011. május 19. 20:38   Válasz erre: 5612
A sisakhálód ki van készítve a dínóra:-)
Mi az a puszta tour?

desiderus 5631 2011. május 19. 20:36   Válasz erre: 5629
Jájájá.....jõhet szok cinosz szûk lehányzó.... :-))))

desiderus 5630 2011. május 19. 20:35   Válasz erre: 5624
Azért nem ilyen egyszerû ez....olyan mintha focidrukker lennél és ha rosszul szerepel a csapatod akkor váltasz...az igazi drukker jóban-rosszban kitart kedvenc csapata mellett.
Valahogy így van ez a pártszimpatizánsokkal....és ha valaki össze vissza csapong a pártok között akkor valahol õ is köpönyegforgató....

tsanyi 5629 2011. május 19. 20:33   Válasz erre: 5628
Csereprogram?....lehetne, hogy az összes magyar politikust valami kínai rizsültetvényre küldjük és helyettük igen fiatal már már a pedofília határát súrolandó leányokat kapjunk?...:))

desiderus 5628 2011. május 19. 20:31  
A Fidesz a Kínai Kommunista Párttal bratyizik....
Nincs messze az idõ, amikor megállapodás születik arról, hogy Kína megveszi az ország adósságát, cserébe idetelepül 1 millió kínai meg egy csomó gyár....lévén, hogy Magyarországon lassan alacsonyabbak a munkabérek mint Kína fejlettebb vidékein.
A sok szemellenzõs meg zsidó népesedésrõl beszél....holott a sárgák jönnek majd....Nostradamus is megjósolta... :-))))

http://www.origo.hu/itthon/20110519-fidesz-kinai-kommunista-part-partkapcsolatrol-is-targyalt-orban-a-kinaiakkal.html

tsanyi 5627 2011. május 19. 20:24   Válasz erre: 5625
Anno megbántam, hogy a fityiszre(98).....megbántam mikor az mszp-re(94)......utána olyanokra akik kicsik és színesítették a palettát, de azokat is megbántam.....most jobbik(ki másra ha az lmp-t végképp nem?) és azt még(bár már írtam, hogy vannak jelek) nem bántam meg mert bármilyen durván, de legalább értelmesen is feszegetik a kényes kérdéseket(lásd lejjebb Kawa által linkelt felszólalót, nagyon jó volt)....legalábbis még....amúgy ha nem lesz a következõ választásokra egy tényleg sokaknak elfogadható párt akkor a jobbik nagyon esélyes....és az lmp is....

qqriq64 5625 2011. május 19. 20:16   Válasz erre: 5624
Nehéz beismerni ha az ember téved.
Még nem olvastam sehol olyat hogy megbántam hogy a fideszre szavaztam. Inkább nagy csönd van.

tsanyi 5624 2011. május 19. 20:13  
Egyébként olyan mint pártszimpátia számomra nem értelmezhetõ...vannak az embernek érzései ami alapján(jobb/baloldal neveltetéstõl/tapasztalattól függõen) kiválaszt egy pártot és annak képviselõit akiket a saját értékrendje alapján méltónak talál a szimpátiájára és ez eddig érthetõ.......,de az már nem, hogy amikor kiderül, hogy amit választott nem olyan amilyennek gondolta akkor miért ragaszkodik hozzá? ......nem értem a különbözõ pártfanokat, hogy miért?(nyilván ha anyagilag elkötelezett valahol az érhetõ).......miért nem lehet az egészet távolról szemlélni és meglátni, megjegyezni minden oldal bûnét/sikerét?.......és ez alapján dönteni......ez talán azért lehet mert az ember alapból még magának sem ismeri be ha hibázik valamiben és ha már letette valaki mellett a voksot akkor az csinálhat bármit akkor is mellette áll.....

tsanyi 5623 2011. május 19. 18:26   Válasz erre: 5622
:)))

Bubó Doki 5622 2011. május 19. 18:24  
Hová tûnt Selmeczi „Nyugdíjvédõ” Gabriella?
Tud valaki valamit? Mert a rendvédelmisek nagyon várják! És a többi nyugdíjas is imába foglalja majd a nevét....

qqriq64 5621 2011. május 19. 17:48  
Akkor most én is beleszólok.
Az elmúlt húsz év politikusainak "munkássága" és közéleti tevékenysége megalapozta azt a széles körben elterjedt véleményt (amit Sanyi is képvisel) hogy kivétel nélkül minden politikus csaló tolvaj gazember aki csak és kizárólag a saját zsebének megtömésével foglalkozik. A milliárdossá lett felsõ üzleti körök a tisztességtelen privatizációról a mutyizásról, a politikusok korrumpálásáról híresültek el. Sajnos az ország jelenlegi állapota, a közállapotok, ezt minden szinten alátámasztják.
Húsz év alatt a legvidámabb barakkból a volt szoc. országok között a sereghajtók lettünk.
Mit kéne tennünk? Talán ünnepelni a politikusokat? Keressük hogy ki a tisztességes köztük vagy elég ha aszerint ítéljük meg õket hogy melyik lopott kevesebbet?
Az olajszõkítõ korszak kitermelt egy milliárdos befolyásos réteget az aktákat meg titkosították? Elég költõi kérdés hogy miért ugye?
Az olajszõkítésnek ugyanaz volt a hatása mint a húszas évek amerikai prohibíciós törvényének. Az alkoholcsempészetbõl kitermelõdött egy elit, (például a Kennedy család) akik késõbb átvették az ország irányítását.
Itt is ez történt.
Mindezek ismeretében miért is kéne tisztességesnek tartani akárcsak egyetlen politikust is?
A politikus mint fogalom szitokszó lett a közbeszédben. A tolvaj és a hiteltelen gazember szinonimája.
Mint ahogy a jobboldaliság vagy balodaliság, a konzervatívizmus a liberalizmussal együtt. Számtalanszor lejáratott elcsépelt közhelyekké degradálódtak.
Nem gondolnám hogy a kisembert aki a saját és családja túléléséért küzd nap mint nap el kéne ítélni azért mert a fent említett "elitet" kevesebbre tartja mint az út szélén elütött döglött macskát.
Mondjon nekem valaki ebbõl az országból egy szavahihetõ hiteles politikust vagy akár milliárdos üzletembert.
Húsz év telt el a gengszterváltás óta és az ember az utcán befelé fordult ökölbeszorult arcú embereket lát.
Hogy jutottunk ide? Ki a felelõs? A kisember vagy az ország irányítói?
A törvényhozás részérõl látja e valaki a legkisebb igyekezetet az emberek érdekében?
Az emberek azt látják hogy az ország irányítói versenyt ûznek abból hogy ki tudja a másik oldalt jobban lehazugozni.
Honnét indult az elhiteltelenedés?
Véleményem szerint "nagytiszteletû" Antall József (akit én semmire sem tartok) indította el mikor bejelentette hogy a kormány nem emeli a benzin árát aztán másnap ha jól emlékszem 36-ról 54ft lett és õ pökhendi módon kijelentette hogy a kormány szava nem úri becsületszó. Na azóta is ehhez tartják magukat.
Honnét indult el az ország kettészakadása? Mikortól van a MI és az ÕK?
Ezt is dátumhoz lehet kötni és elévülhetetlen érdeme jelenlegi miniszeterelnökünknek. Akkor kezdõdött mikor felszólította a híveit 2002-ben a választások elõtt hogy aki a pilgári oldalra szavaz az továbbra is hordjon kokárdát
Ott kezdõdött hogy az emberek az utcán a másik kabátját figyelték és a feltûzött vagy éppen hiányzó kokárda alapján ítélték meg egymást.
Szóval mindent összevetve miért is kéne a Sanyinak mérsékeltebbnek lenni?
Én maximálisan megértem az álláspontját annak ellenére hogy szilárd meggyõzõdésem hogy az elmúlt húsz év legjobb kormánya a Bajnai kormány volt és a Bajnai-Oszkó páros olyan szakmai munkát végzett ami sem addig sem azóta nem fordult elõ a kormányok történetében.
Aztán lehet libásozni de ezen a tényen az nem változtat.

tsanyi 5620 2011. május 19. 17:41  
Na, nem új dolog amirõl itt beszélek: http://index.hu/belfold/2011/05/19/igy_lopunk_mi/ ez nem fog változni csak a mi helyzetünk változhat...

tsanyi 5619 2011. május 19. 17:31  
Ki a bánatot érdekelne pl. most a privatizáció aminek ürügyén hatalmas vagyonokat szereztek emberek ha nem csak a kótya-vetye hanem azért a munkahelyek megtartása is szerepelt volna a privatizõrök céljai között......senki nem kérne számon rajtuk semmit ha nem lenne egyre inkább tudatában a nép, hogy ezért él sz@rul.....élni és élni hagyni és kész, de a vég nélküli kizsákmányolás nem megy a végtelenségig, mivel volt már példa arra, hogy végezhetik az urak rosszul is........

tsanyi 5618 2011. május 19. 17:15   Válasz erre: 5616
Igen, szerintem mindig tolvajok fognak vezetni minden országot csak az a kérdés, hogy mennyire hagyják élni a népet, senkit nem érdekel ki mit szerez ha maga is megél valahogy.....az, hogy egyáltalán ilyen baromságokat irogatok és ezekrõl beszélek emberekkel nap mint nap az annak tudható be, hogy igen rosszul él mindenki azokat kivéve akiknek még van valami tartalékuk vagy megélnek a hatalomhoz húzásból és kiszolgálásából....ez a fórum nem reprezentatív a nép hangját illetõen mert jellemzõen a többségnek aki dolgozik még net-e sincs és az itt jelenlévõk nagy része alig találkozik az igazi szavazókat és befizetéseket adó tömeggel......én minden nap 5-10 új emberrel beszélek és meglepõen egy a véleményük akármerrõl is származnak....

tsanyi 5617 2011. május 19. 17:11   Válasz erre: 5616
Nem, illetve nem tudom mivel fogalmam sincs, hogy jutnál be.......ha olyan módon ahogy most be lehet és olyan döntéseket hoznál amik a családodnak hasznot hoznak akkor igen. Ha én bejutnék én is valószínûleg tolvaj lennék ha csak nem az egész történet úgy ahogy van nem változik át teljesen. Semmivel sem vagyok jobb mint más és ha körülöttem mindenki lobbizik a pénzéért akkor én is azt csinálnám bár az talán jelez valamit, hogy eddig egyikünk sem jutott be.....mint az ügynökök kapcsán már írtam mindenkinek megvolt anno a lehetõsége, hogy jelentgetéssel elõrébb jusson, de mégis csak kevesen éltek vele, miért?.....mert nem tartották etikusnak vagy tényleg hülyék voltak:)).....akik viszont jelentgettek azok azóta is bent ülnek a hatalomban vagy élnek belõle valamilyen módon és szétoszoltak a pártokban.....

Bubó Doki 5616 2011. május 19. 17:02  
" és mint már többször írtam nem érdekel ki hova tartozik, ha bármilyen módon bejutott képviselõként a parlamentbe akkor annyit is ér, én mindet tolvajnak tartom.... "

Te, Sanya, ha a következõ választáson én is bejutnék képõviselõként a parlamentbe, engem is tolvajnak tartanál?

A te olvasatod szerint az országot mindíg tolvajok fogják vezetni?

Ha te vagy a rokonaid bejutnának a parlamentbe te/õk is tolvajok lennétek? Vagy akkor megváltozna a hozzáállásod?

Részemrõl off

tsanyi 5615 2011. május 19. 17:01  
Egy újabb szép hír a nyugati üzleti élet tisztességérõl: http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/05/19/a_francia_penzugyminiszter_kaphatja_az_imf-et/?rnd=193 ....vazz, ha már fel kell hívni a figyelmet arra, hogy feddhetetlen embert kéne(csak kéne, nem elvárt) megválasztani a vérbõ donjuan helyére az már jelez valamit a nyugat annyira hirdetett tisztességébõl....

tsanyi 5614 2011. május 19. 16:48  
Valóban tudatlan vagyok mert abban tartanak, csak sejthetem a háttéralkukat és megállapodásokat......azért érdekes, hogy amíg a jobboldalinak mondott fityiszt, jobbikot szidtuk közösen addig sok hsz volt és rengeteg helyeslés.....viszont ahogy szóba kerültek a baloldalinak mondott emberek dolgai vagy jellemük azonnal személyeskedés lett belõle......a másokat tudatlannak nevezés régi fegyver a vad, magukat libsinek mondó embereknél mert ugye az egyik érv a libsi "gondolkodók" ellen is sokszor az, hogy fensõbbségesen a teljes igazság egyedüli birtokosának hiszik magukat miközben mindenkit hülyének tartanak maguk körül és úgy is bánnak velük(ezt felismerve buktatták meg az emberek és ha az lmp is ezt csinálja hasonló sorsra jut).....én persze elismerem a tudásod, nyilván sokkal sokrétûbb mint az enyém és ezt felismerve eszemben sincs megsértõdni azon, hogy hülye vagyok...:))))...... és mint már többször írtam nem érdekel ki hova tartozik, ha bármilyen módon bejutott képviselõként a parlamentbe akkor annyit is ér, én mindet tolvajnak tartom....

Okta 5612 2011. május 19. 16:19   Válasz erre: 5610
Ha azt mondod, hogy milliárdos vagy, akkor jössz nekem egy gumipókkal vagy mi a neve...ha csak milliomos, akkor téged nem sérthet az állítása és megtarthatod a sisakhálót is.
:-DDDDDDDDDD

(Szombat puszta-tour?)

Okta 5611 2011. május 19. 16:17   Válasz erre: 5602
"Nem kell neki állás, mert egy független intézetnek a tulajdonosa."

Nem is állás kell neki, hanem megbízás az intézetének... ;-)

Taro 5610 2011. május 19. 16:03   Válasz erre: 5603
Személyemben is sért amit állítasz, de nem haragszom, mert tudatlanságból fakad.
Most elmegyek egy kicsit dolgozni (mert a vállalkozónak nem jár le a munkaideje), aztán este elmagyarázom, hogy milyen politikai marketing, hogyan gátolja a racionális gondolkodásodat. :-))))
Ja, a bajnai esetében addig tessék elgondolkodni, hogy a madárinfluenza milyen hatással volt a szárnyas feldolgozó iparra (Hajdú-bét).

tsanyi 5609 2011. május 19. 15:20  
Ha csak az egyik oldal embereit/tetteit szidjuk mondván, hogy a másik becsületes és kemény munkával jutott oda ahol van az erõsen nem helytálló és a szokásos kettõs mérce alkalmazásának tûnik....ha a mi kutyánk kölyke akkor nem is akkora gáz amit csinált?.....na, hogy legyen egy kis napi fityisz szidás itt van ez: http://kepviselofunky.blog.hu/2011/05/19/fidesz_kdnp_szolgalati_nyugdij_soltesz_miklos_demeter_ervin.........ez is pusztán az idekerült emberek gerincét és szavahihetõségét példázza ami jellemzõ minden oldalra....

tsanyi 5608 2011. május 19. 15:13   Válasz erre: 5607
Nincs kedvem kikeresni a libajnai ügy cikkeit, de benne volt velõsen....irigységbõl beszélek?....lehet, de talán azért mert pl. a szomszédra aki jól üzletel és viszi a cégét nem vagyok irigy mert van neki mert megdolgozik érte és kockáztatja mindenét, de ezek?....ezek soha semmiért nem dolgoztak csak a kapcsolataik útján keveredtek egyre jobb és jobb helyre aminek persze mindig meg volt az ára, de a lényeg, hogy meló sosem volt mögötte........fogalmam sincs ismersz-e ilyeneket, de nekem volt szerencsétlenségem dolgozni hasonlóknak és cégeiknek(mikrõl kiderült amikor nem fizettek, hogy valamelyik "nagy" ember áll mögötte).......alig várom, hogy egy olyan csapat keveredjen elõ végre akik még nem kompromittálták magukat és elõre láthatólag valóban ez emberek érdekeit fogják nézni, de sajnos az ilyen embereknek nincs pénzük ahhoz, hogy pártoskodjanak akinek meg van annyi pénze az meg már nem felel meg ezen kritériumoknak.....itt van az lmp.....ugye csak kiderül a végén, hogy a pénzt kik adják nekeik és milyen célból......innentõl válik hiteltelenné egy párt és tagjai bármit is csinálnak...

Bubó Doki 5607 2011. május 19. 15:03   Válasz erre: 5603
Sanyi, Te egyszerûen irigy vagy, de nagyon. Semmi más körül nem forognak a gondolataid, csak a másik zsebe körül. Hidd el, lehet böcsületes munkával is sok pénzt keresni. Csak te még nem jöttél rá. Mondtam: nézz a szóbeszéd, és a média hülyeségei mögé is. A Bajnai egyébként nem volt benne a liba bizniszben, Õ csak a végjátékkal volt megbízva. A romokat is el kell takarítani. Oszkónak és Bajnainak csak ez volt a dolga.

Semi 5606 2011. május 19. 15:02  
Oszkó szerint õ nem dicsérte a kormányt, csak annyit mondott, hogy végre befordultunk valamilyen irányba.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/19/oszko_peter_a_kormanyt_dicseri/

tsanyi 5605 2011. május 19. 15:00  
Egyébként ha bármelyik oldal bármelyik tagját szidom épp az odatartozók magukra veszik......ha most a jobbikot vagy a fityiszbõl bárkit szidnék lenne azonnal helyeslõ hsz pedig lehet, hogy pont az a fószer még nem is annyira rossz......,de itt a lényeg, hogy mi az, hogy nem is annyira rossz?.....ha csak egy rossz döntésben benne van bárki önös érdekbõl(márpedig ebbõl egyik sem marad ki), de a többibõl kimarad akkor már kevésbé rossz?.....

tsanyi 5604 2011. május 19. 14:53   Válasz erre: 5602
Abban igazad van, hogy indet fikázom, pl. a jobbik is ahogy belerült a parlamentbe rögtön elkezdett alacsonyabb szinteken széthullani mert összevesztek a koncon, pl. Szolnokon......akik ide jutnak azok az emberek általában nem a tisztességrõl és becsületrõl híresülnek el a szabálykövetésrõl pedig még kevésbé....egyik pártból vagy csak az üzleti életbõl sem lehet senkit dícsérni mert vagy a régmúltban vagy nemrég, de követett el olyat amiért ülhetne....

tsanyi 5603 2011. május 19. 14:43   Válasz erre: 5602
Volt ellene vizsgálat ami talán még nem zárult le....a fikának egyszerá oka van.......mind egytõl egyig azért kerültek oda mert olyanok amilyenek.......a libajnai jótéteményeirõl is érdemes a libatartókat megkérdezni már aki életben van közülük, az oszkó honnan kerítette a vagyonát? sokat lapátolt érte vagy csak lopott, csalt, másokat ledózerolt érte?......mert ugye azzal tisztában lehetünk, hogy aki úgymond vitte valamire és nem utolsó senki mint mi az túl tisztességes nem lehet.........nincs olyan legális üzlet amivel milliárdokat lehet keresni, milliókat igen, de milliárdokat?......

Bubó Doki 5602 2011. május 19. 14:38   Válasz erre: 5601
Sanyi, miért van az, hogy bárki, bármilyen témát dob fel, te rögtön lefikázod, lehúzod, anélkül, hogy a dolgokat kicsit realistábban kezelnéd? Miért kell mindenkirõl rögtön a legrosszabbat feltételezni? Ezzel a hozzáállással nem lehet sokra menni, csak szajkózod a szidalmaidat, anélkül, hogy a dolgokat mélyebben ismernéd.
Oszkó:
Nem kell neki állás, mert egy független intézetnek a tulajdonosa. Milyen "dolgai" lehetnének, amiket vizsgálni kellene, szerinted? Nem volt rossz pénzügyminiszter: az elmúlt 10 évben õ volt az egyetlen, aki nem rontott, hanem javított a pénzügyi egyenlegen. Nem politizált, nem csinált hülye nyilatkozatokat, csak tette a dolgát, és kihozta a romokból amit lehetett: elkerültük az államcsõdöt.
Azt hiszem ez már valami.

tsanyi 5601 2011. május 19. 14:14   Válasz erre: 5600
a nyalógép, nyilván kap majd egy jó állást vagy nem fogják vizsgálni a dolgait....nyomorultak....

Semi 5600 2011. május 19. 11:23  
A jelenlegi kormány gazdaságpolitikája jó irányba alakul, ugyanis végre elkezdett a politika foglalkozni a húsz éve halogatott kérdésekkel, jelentette ki Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/19/oszko_peter_a_kormanyt_dicseri/

Pegaso650 5599 2011. május 19. 07:31  
Sajnos a bkv-s végkielégítések után már csak szerény, igen takarékos költségvetésbõl kell gazdálkodniuk: http://index.hu/belfold/budapest/2011/05/18/hev-javito_szett_kenderkotel_vaskampoval/

Pegaso650 5598 2011. május 19. 07:01   Válasz erre: 5597
A helyzet az, hogy õk ezeket már nem olvassák vissza.

bigyula 5597 2011. május 18. 23:49  
Hogy mik vannak! Egy "szavahihetõ" politikus!)))
Úgy változik a vélemény, ahogy változik a széljárás - avagy ellenzékben könnyû dumálni.

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=69546

kawa70 5596 2011. május 18. 22:15   Válasz erre: 5594
Na vazz...a feleségem az életben nem ivott sört, de ezt most ki óhajtja próbálni. Megmondtam, hogy ha nem kell mégse Neki, akkor felejtsen el....a citromost is utálom.

TattooedAngel 5595 2011. május 18. 22:07   Válasz erre: 5588
Ez konkrétan hülye... Mondjuk azt hiszem, nem kéne kifejtésre szorulnia, hogy kik lapja a Népszava és milyen eszmék mentén dolgoznak!
A fityisz hataloméhsége és kapzsisága nem vitás, de hogy fasiszta állam... Ahhoz elõször is legalább látszólag a nép érdekében kéne cselekedniük, na most ennek még a látszatát sem tartják fönt! Másodszor a fityisz jobboldaliságáról is annyit, hogy az izraeli Likud testvérpártja. Pont annyira keresztény-nemzeti, mint amennyire a Munkáspárt...

Semi 5594 2011. május 18. 21:57  
Marha szar ez a narancsos Soproni. Hanyagoljátok. Egy mellékízzel ellátott alkoholos narancslé az egész.

kawa70 5593 2011. május 18. 20:58   Válasz erre: 5589
Sajnos itthon már van olyan hely, ahol kevés a tiz százalék. Egyébként munkát sem kapsz.....

kawa70 5592 2011. május 18. 20:57   Válasz erre: 5590
Ezzel kapcsolatosat már belinkeltem kissé lejjebb.......

kawa70 5591 2011. május 18. 20:56   Válasz erre: 5588
Ajaj......Ennek aztán rendesen elgurult a gyógyszere. Bár vannak benne vitathatatlanul logikus meglátások. Ez a hatalom és uralom akarás például tényleg ráillik a fideszre. Meg a mérhetetlen kapzsiság is.

C1800Rider 5590 2011. május 18. 20:56  
Érdekesség a legújabb kérdõívvel kapcsolatban:
http://kuruc.info/r/2/79259/

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114