Utalatos | 22373 | 2015. július 9. 19:31 | Válasz erre: 22371 |
Ez igy lenne jó, de sokan nem tehetik meg vagy nem jon igy ossze. Ismereteim szerint a tobbseg nem a parjaval motorozik, kulonosen egy ido utan:-((( |
Utalatos | 22372 | 2015. július 9. 19:27 | Válasz erre: 22362 |
Szia Penzi, biztos vannak olyan ferfiak, akik szeretik a gondolkodo noket, de speciel en sem ismerek egy ilyet sem:-) Tegyunk azert kulonbseget az okos es a gondolkodo nok kozott! Mert az elobbieket nemhogy nem szeretik, de kifejezetten kerulik is, mint a leprast:-) Magamat is legfeljebb csak a "gondolkodok " koze sorolnam. De ezt is inkabb megkerdojelezik, ami nekem nem is igazan faj, legfeljebb csak akkor, ha bunkon teszik. Erzekenyebben erintene, ha a kulsom miatt bantananak. Es toredelmesen bevallom, hogy apamon es egy-ket peldakepemen kivul, en sem az okos pasikhoz vonzodom. Meg a muveltsegnel, tajekozottsagnal,intellektusnal is is fontosabbnak tartom a kulturalt modort, a "viccesseget", de leginkabb a tisztesseget. De megsem ezeket keresem a ferfiakban. Nekem az ambiciozus es talpraesett pasik imponalnak:-) Ha ez bennuk van, akkor minden mas is kihozhato beloluk:-) Talan meg le is fogynak es" joszaguakka "valnak:-))) Rudoval nekem semmi bajom, ha eppen nem a kornyezetet rombolja, akkor eleg normalisakat irogat. Meg a gyerek is enyhit a bunein:-))) Remelem egyszer majd "átàll" õ is a jò oldalra! |
eröt | 22371 | 2015. július 9. 18:51 | Válasz erre: 22357 |
Ez nem kérdés nálunk.Ha motorozunk mindketten megyünk.Egyikünk se ül otthon várva a jó hírt.
|
Bedouin | 22369 | 2015. július 9. 16:58 | Válasz erre: 22368 |
:)))) Azt hiszem hamarosan leveszik rólad a keresztvizet .d |
Taro | 22367 | 2015. július 9. 16:47 | Válasz erre: 22362 |
Vannak hát! Asszem 3-an is (majd minden országban). :-) |
Rudo | 22365 | 2015. július 9. 13:56 | Válasz erre: 22364 |
Persze pü...,udvarolnak a kis rohadtak és ott nem látja a zasszony! :))
|
Penzi | 22364 | 2015. július 9. 13:00 | Válasz erre: 22363 |
Nem egy bevállalós társaság, látod csak pü-ben mernek írni...... :-)))))) |
Rudo | 22363 | 2015. július 9. 12:55 | Válasz erre: 22362 |
Pedig úgy vártam,hogy egy férfi áll mellé......;)
|
Penzi | 22362 | 2015. július 9. 12:26 | Válasz erre: 22361 |
Azért vannak olyan férfiak, akik szeretik a gondolkodó Nõket :-))))))) kinek nem inge ..... :-)) |
Rudo | 22361 | 2015. július 9. 11:41 | Válasz erre: 22357 |
"Ilyenkor nem banom, hogy meg nincs ferjem." .....és ennek a férfitársaim is igazán örülnek. :DD (ne sértõdj magas labda volt) |
Utalatos | 22360 | 2015. július 9. 10:20 | Válasz erre: 22358 |
Hasonloan gondolom. Azert kaptak mar ezek a gyerekek eddig is izelitot a valo vilagbol:-( Most pl. egymast licitaljak felul, hogy melyikuknel volt remisztobb a vihar. Eddig a gyoztes az a kisfiu, akinek az apukaja hazajovet talalt egy masik kutyat is az olban a sajatjuk mellett.:-) Kiderult a harmadik szomszedbol szokott at felelmeben, mert a villamharito pont az olja mellett volt levezetve es akkorat csattant, mikor belecsapott a villam, hogy a szerencsetlen allat tobb keritest is atugorva, naluk lelt menedekre. |
Bedouin | 22359 | 2015. július 9. 10:17 | Válasz erre: 22357 |
Szerintem is vidd ki õket és mutasd meg, hogy az ágazatban dolgozókat az emberi gonoszságon túl a természet erõi is sújtják. Hátha felnõ 30 gyerkõc úgy, hogy ha meglátják egyszer a (magyar) paradicsom ára 600 Ft a boltban, akkor nem kiáltanának tajtékozva kötélért a parasztnak. Azt hiszem te érted mit szerettem volna mondani ... |
csokabi | 22358 | 2015. július 9. 09:59 | Válasz erre: 22357 |
Szerintem jó alkalom, hogy ízelítõt kapjanak a valódi életbõl és egyben megtanulják, hogy sajnálkozás helyett csak az újrakezdés a célravezetõ. Nem értek a kölykökhöz csak az öt éves unokaöcsémen látom, hogy nem kell õket burokban tartani.
|
Utalatos | 22357 | 2015. július 9. 09:35 | Válasz erre: 22356 |
Kedves Bedouin, koszonom, hogy Te es nehanyan privatban nem iteltetek el a tulzott szentimentalizmusomert:-) Ettol persze meg vigyazhatnal jobban magadra! Mostanaban joszerivel csak a baleseteidrol lehet olvasni a Pubban:-) Nem irigylem a csaladodat. Ilyenkor nem banom, hogy meg nincs ferjem. Orok retteges lenne az eletem, hogy mikor, melyik arokpartrol kell osszeszednem:-) Ezt viccesen irtam, de azert oszinten remelem, hogy veget ér ez a vesszofutas es inkabb a novekvo szölõ furtokkel tudsz foglalatoskodni, mintsem az allando motor es csont forrasztgatassal:-) Azert a dolog jogi reszet jobb lett volna tegnap meg ott a helyszinen tisztazni! Màs: mostanra sikerult eltakaritani a tegnapi vihar maradvanyait az ovoda kertjebol. A fakat a jatekok egy reszet es a kiengedheto napernyot tepazta meg leginkabb a vihar. Ennel sokkal nagyobb kar, hogy a gyerekek tobbhetes kis munkaja, szorgalma valt semmive nehany perc alatt. Volt ugyanis egy kis vetemenyesunk, mar novekvo paradicsomokkal, paprikakkal, uborka, disztok, futobab, karalabek, de meg egy to malna is. Most minden a foldon, a sarban fekszik.:-( Reggelente a gyerekek azzal kezdtek a napot, hogy meglocsoltak mindent, megkapaltak a foldet korulottuk es felkotoztek, kipalcaztak a magasabb toveket. Most meg nem vittem ki oket, nem tudom, hogy megmutassam-e ilyen allapotban a kertecsket, vagy csak mikor mar hozok uj palantakat, magokat? Mert azt nem szeretnem, hogy ez a pusztitas elvegye a kedvuket orokre a kis kerteszkedestol, kertmuvelestol, gondoskodastol. |
Bedouin | 22356 | 2015. július 8. 20:13 | Válasz erre: 22345 |
Ezt csak azok értik igazán, akiknek a feje fölött már lengetett a kaszás. Nekem már lengetett :( Azóta tudom igazán, hogy mi fontos az életben ... |
tsanyi | 22355 | 2015. július 8. 17:43 |
De fordítsuk meg, ha nekem van egy hektár földem amit eladtam akkor a vevõ vigye a fenébe miután kifizette mert nekem útban van. Ezért érdekes, hogy milyen mélyen adtam el mert ugye akkor egy akkora gödör marad a helyén.
|
tsanyi | 22354 | 2015. július 8. 17:41 | Válasz erre: 22353 |
Hova-hova?....hát a senki földjére ami onnantól már valakié lesz. :)
|
Penzi | 22353 | 2015. július 8. 16:10 | Válasz erre: 22352 |
A földedet csak olyan magasságban terítheted, mint amilyenben kiszedted, hová teszed az új birtokon kiásott földet ?
|
tsanyi | 22352 | 2015. július 8. 13:05 | Válasz erre: 22351 |
Csak szántanék, de ha lenne mit akkor a probléma nagyon is valós hisz tõlem kívülálló okokból megváltozhat az idõjárás, a talajviszonyok, stb. és akkor ugye inkább vinném magammal máshová a földemet és ebben az esetben fontos, hogy milyen mennyiséget vihetek el és teríthetek szét az új helyen. :)
|
tsanyi | 22350 | 2015. július 8. 12:50 |
Azon elmélkedem, hogy ha mondjuk van egy darabka földem az vajon milyen mélyen az enyém? És ha valamiért nem tetszik ahol van akkor arrébb vihetem-e?
|
tsanyi | 22349 | 2015. július 6. 18:58 |
Hö, nem is tudtam csak sejtettem! : http://fradyendre.blogspot.hu/2012/08/indian-nyar.html a hsz-ekbõl kiderül, hogy Old Shattit tényleg magyarról mintázta az öreg May.:)
|
Utalatos | 22347 | 2015. július 6. 09:19 | Válasz erre: 22346 |
Ha arra gondolsz, hogy micsoda ertektevesztes egy erre a celra tenyesztett allat sorsat az emberekevel merni, akkor nyilvan igazad lehet. De nem ez volt a szandekom. Egy szamomra megrendito elmenyt(szerintem tragediat ) irtam le es nem moralizalni akartam. Talan, akik ezek kozott az allatok kozt elnek , veluk dolgoznak, vagy eppen tenyesztik oket, azok sokkal racionalisabban elik meg az ilyen helyzeteket. En erzelmileg viszonyulok minden hasonlo helyzethez es eszemben sincs mondjuk a megserult zsoke ( lattam mar a sajat laban szallt be a mentobe) ele helyezni a lo sorsat, de nem hazudhatok, ha ott es akkor csak a szerencsetlen allat sorsaert aggodtam. Ezt az erzest nem lehet tudatosan elnyomni es azt is lattam, hogy sok ezren hasonloan megrendultek. Mas fabol faragtak bennunket, de ez meg nem biztos, hogy ertekrendbeli hiba. |
Rudo | 22346 | 2015. július 6. 08:51 | Válasz erre: 22345 |
Gondolkoztam írjak-e valamit erre,de inkább nem megyek bele. Az eset sajnálatos de nagyon mások az értékrendjeink,ebben is. |
Utalatos | 22345 | 2015. július 6. 08:43 |
Nem elmelkedem, inkabb csak megosztom Veletek a hetvegi nagyon szomorura sikeredett elmenyemet. Eloszor is, ha valaki nagyon irigyelne a pedagogusokat, ovonoket, nekem mar munka van, es ha osszevont csoportban is, de 30 gyerek felugyelete es foglalkoztatasa nekunk sem konnyu 40 fokban. De nem panaszkodom, tartalmas szabin vagyok tul. Egy helyi borasz meghivasara 3 napot Budapesten tolthettem a Kincsem palyan. Volt ott minden, gasztrofesztival, divatbemutato, koncertek, agarverseny es persze loverseny minden mennyisegben. En meg soha nem voltam lovin. Nagyon elveztem, rengetegen voltak, jo hangulat, izgalmas versenyek, hatalmas felhajtas es korites. Meg fogadtam is, persze szerenyen es a megerzesemre hagyatkozva, viszont hiba nelkul veszitve:-) Nem az en mufajom. A fogadasi szabalyokat is nehezen fogtam fel. De azert mindig izgultam es drukkoltam a megtett lovaknak. Hiaba. Az est kiemelt esemenye a 93.Magyar Derby volt.(galopp) Egy lo be sem akart allni az inditoba, de utana hihetetlenul izgamas rohanas kovetkezett, ahol sokaig o vezetett. A cel elotti utolso kanyarban aztan baleset, bukas tortent. Az Open End nevu lo bukott, a zsoke hatalmasat esett(kesobb mento vitte el),a lo pedig lovas nelkul ket torott mellso labbal meg atugrotta a palyat ovezo sovenyt es kirohant a palyamunkasok koze. Ott megprobaltak befogni, de tebolyultan agaskodott es vergodott. Nagy nehezen vagy tucatnyian a foldre szoritottak, mig az allatorvos es a lo mento odaert. Szegeny 20000 ember szeme lattara probalt ujra es ujra talpra allni es elni meg evy kicsit tovabb, mikozben iszonyuan nem erthette, mi tortenik vele es korulotte. A fajdalomtol is szornyen szenvedhetett, mondtak a korulottem allok. Kozben egy paravannal korbe is keritettek, hogy ne lassuk a vegso szenvedeset. Vegso, mert mint kiderult, ez volt elete utolso nehany perce. Az utolso nagy rohanas, az utolso napsutotta, paras esteje a zold gyepen. Talan meg hallotta, ahogy a sokezer ember meg eltette a nyertest es lovasat, ahogy a speeker felfokozott hangulatban uvoltve unnepelte a Derbyt.(The show must go on) Kozben egy lelek kihunyt, egy elet vegtelenul maganyosan elszallt. Nem tudom mennyire volt jo elet, nem tudom jo elete van-e a versenylovaknak, nem tudom szep halal-e egy versenylonak, ha a palyan hal meg, azt sem tudom voltak-e gondolatai, vagy az o eletenek rovid filmje is lepergett-e az utolso perceiben, csak azt tudom, hogy ilyen ertelmetlen halalt nem erdemelt O sem. Vegig nezve az utolso perceit, engem sem erdekelt mar semmi. Kulonosen a verseny nem. Azt hiszem soha tobbet nem akarok loversenyre menni. Nem is birtam ott maradni, gorccsel a torkomban azonnal motorra ultem es irany haza Furedre megallas nelkul. A Pestre tarto savokban baleset, baleset hatan, de mar nem is figyeltem oda. A gondolataim ott maradtak a halaltusajat vivo loval. A latvany is annyira beivodott a fejembe, hogy egesz ejjel szabadulni sem tudtam tole. Most ki kellett irnom magambol, hogy vegre a gyerekekkel tudjak foglalkozni. Mi az elet? Mennyit er egy elet? Megha "csak" egy allate is. Nagyon szomoru lettem. Nem hiszem, hogy a gyerekeknek elmondom, de kerem oket, hogy becsuljek es ovjak az eletet, megha csak egy madare is! |
tsanyi | 22344 | 2015. július 2. 18:03 | Válasz erre: 22342 |
Nagyon rég olvastam elõször és akkor nagyon jó volt, de a mai történelmi regények már sokkal realisztikusabbak (többnyire azért mert a mai írók eléggé utána kutatnak amirõl írnak) és durvábbak. Azt nem tartom jónak, hogy mindig az erõsebb gyõz és ha gyõz akkor az egyben többnyire a másik megsemmisítésével is jár hisz mi van ha az amúgy erõs épp egy gyenge pillanatában van és akkor úgy jár mint amit addig adott a többieknek? Erre valók a törvények amik korlátozzák az erõsek elnyomását miközben épp õket is védi hisz az elnyomottak néha azért adtak az erõsek pofájának.:) Amúgy épp ez a lényeg abban amirõl írni kezdtem, az utóbbi idõben nem kevés ismerõsöm méltatta a királyságot, diktatúrát stb. és ez ütött szöget a fejemben, hogy vajon miért? Mit hisznek ha tényleg visszajön egy igazán elnyomó rendszer, abban mi lesz a szerepük? Azt azért látni kell, hogy az elnyomók közé kevesen tartozhatnak, esetleg a mûködtetõ kistetû lehet több, de az sem mindenki tehát könnyen lehet, hogy miközben most igyekeznek elérni, hogy legyen egy ilyen rendszer akkor maguk alatt vágják a fát hisz nagy eséllyel Béla lesz a legtöbbõl.
|
tsanyi | 22343 | 2015. július 2. 11:29 | Válasz erre: 22341 |
Pedig pont azt erõsíted ami a "problémám".:) Az említett "hõsök" kitörtek valamilyen módon a nyomorból, mellõzöttségbõl és vitték valamire, de hol van az a könyv amiben a Bélák valós és általános életérõl írnak úgy, hogy Béla a hõs születésétõl a haláláig, de úgy ahogy valóban élnek/éltek a Bélák. Ha a könyvek arányukban arról szólnának amilyen arányban élnek társadalmi rétegek akkor a Bélákról szólna a könyvek 90%-a, az lehet, hogy eleinte nem olvasnák, de késõbb mivel nincs más csak beleivódna a köztudatba, hogy basszus, én nem akarok Béla lenni tehát nem akarok elnyomást sehol. Nyilván ilyen nem lesz hisz az ember nem a valóságra kíváncsi amikor épp az elõl menekülve kezd el olvasni, szórakozni így nem érné meg a nagy Béla özön.:)
|
eröt | 22342 | 2015. július 1. 20:48 | Válasz erre: 22339 |
A Katedrális remek könyv.Nettó erõszak és ármánykodás. Az emberélet most is olcsó.A könyv korában viszont ha volt erõd nem lettél áldozat. Ma nincs jogod megvédeni magadat.Nem arányos,nincs tartási etcetera. |
eröt | 22341 | 2015. július 1. 20:41 | Válasz erre: 22337 |
Nem értem a problémádat.Olyan,hogy az alsó rétegbõl kitör valaki arra van példa.Napóleon egy elszegényedett család sarja volt.Sztalin csóri egy bûnözõ.Meg volt aki a Braunnau-i postamester egyetlen fiaként lett elég ismert
|
desiderus | 22340 | 2015. július 1. 18:56 | Válasz erre: 22338 |
Taro, a társadalom reakciója az lesz, hogy nem lesz reakció. Perpill most mindenki a déli határon építendõ kerítéssel, az olimpiával meg a buzifesztivállal van elfoglalva...ilyen apróságokra nem ér rá mint ez... Az ügyész sorsa a cikkben le vagyon írva...és szerintem az érinthetetlen kategóriájú személyek számát gyarapítja. Offshore cégek adják milliárdokért a magyar állampolgárságot kínai, orosz meg a fenetudjahovávaló, de fizetõképes embereknek...ez sem érdekel senkit. De még sorolhatnám, de nem akarom mert csak... :-))) |
Bedouin | 22339 | 2015. július 1. 06:03 | Válasz erre: 22337 |
Mikor elolvastam a "Katedrális"-t, majd annak folytatásaként kiadott "Az idõk végezetéig" címû regényeket, akkor úgy gondoltam és gondolom ma is, hogy nem szeretnék abban a korban sem nemes, sem Béla, sem Béla fia lenni. Olcsó volt az élet, túl olcsó ...
|
Taro | 22338 | 2015. június 30. 23:51 |
http://www.origo.hu/itthon/20150630-mar-az-ugyeszseg-sem-hisz-a-nokia-doboz-mesejenek-hagyo-miklos-buntetoeljaras-targyalas-birosag.html Rohadtul érdekelne a társadalom reakciója. Ez kb. azt jelenti, hogy az igazságszolgáltatást koncepciós perekre használják, politikai ellenfeleik megsemmisítésére. Érdekelne az is, hogy vajon miért nem vonták eljárás alá Balogh urat, aki nyilvánvalóan hamis váddal illette Hagyó Miklóst. Nyomoznak e az ügyész után, aki elõzetesbe rakatta hagyót úgy, hogy még nyomozást sem indított ez ügyben. Érdekelne, hogy vizsgálja e valaki azt, hogy az ügyész ez után zsíros tanácsadói szerzõdést kötött Bp. Önkormányzatával. Szóval vannak itt kérdések bõven. |
tsanyi | 22337 | 2015. június 30. 13:42 |
Szeretek történelmi regényeket olvasni (ebben a korban már a franc sem akar gondolkodni) és feltûnt (így kb 42 évnyi olvasás után), hogy valamiért mindig érdekes életû és többnyire a maga idejében jómódú emberekrõl szólnak, hogy milyen viszontagságokon kellett keresztül menniük, hogy azok legyenek akik( Ellenben még nem akadt a kezembe olyan könyv ami mondjuk Béla fia Béláról szól aki született egy sáros földû kalyibában miközben az apja épp részegen verte a testvéreit az anyja meg rögtön úgy véresen a hóna alá kapta mert kellett menni vízért, utána meg ennek a nagyreményû ifjúnak az egész életérõl, hogy nõtt fel már 4 évesen melózva jó sok verést kapva, miképp lett tini és vetették el vele a falu legrondább, legveszekedõsebb lányát (fordítva is igaz) akinek csinált 5-6 gyereket és hunyt el remélhetõleg ittasan. Úgy érzem, hogy akik szeretnének vissza királyságot és hasonló szabad államberendezkedést szintén olyan könyveket olvasnak mint én ahol a végén minden szereplõ a könyvben jól él nagy boldogságban, békességben kivéve az elleneket akik persze jól meglakoltak, tehát mivel ilyennek gondoljuk az életet anno újra érezni szeretnénk azt a jólétet. Csak valahogy az örök Bélák sorsa akikbõl jóval több volt mint a "nemesekbõl", no az elfelejtõdik és mindenki ki azt a kort várja vissza azt hiszi, hogy õ sosem lesz Béla.
|
tsanyi | 22336 | 2015. június 4. 18:42 |
Boldog hely:)): http://index.hu/tudomany/til/2015/06/04/costa_rican_nincsenek_lakcimek/
|
tsanyi | 22335 | 2015. június 4. 10:14 | Válasz erre: 22333 |
Amúgy nem azért linkeltem mert arról szerettem volna beszélgetni, hogy ez jó vagy rossz nekünk hanem csak mert úgy gondolom, hogy ez régóta várható volt és a forgatókönyv is megvolt már. Persze nem biztos, hogy gyorsan lesz ebbõl valami, de ha magától nem dõl be kína bármilyen okból akkor a dolognak nagyobb esélye lesz a jövõben.
|
tsanyi | 22334 | 2015. június 4. 08:17 | Válasz erre: 22333 |
Mondanád ezt akkor is amikor épp valamelyik derék keleti, déli vagy akár szomszédos ország kiváló és nyilván emberséges katonái héderelnének itt (volt már ilyen, írtad is, jó volt?) ? Ha olyankor nincs kihez fordulni akkor pont az lesz amit írtál, újra valakiknek direktben lennénk a szolgái amíg fel nem oldódunk teljesen. Nem véletlenül alakult anno az ENSZ és ugyan van vétójoga a nagyhatalmaknak, de azért elõfordult, hogy sikerült elérniük valamit és ahhoz kell erõ amit általában összeadnak a tagok. Az elsõ tetteik közé a koreai háború tartozik, ha megkérdeznénk most a délieket, hogy jó lett volna ha anno magukra hagyják õket?
|
eröt | 22333 | 2015. június 3. 20:50 |
Történelmünk túlnyomó részében nem voltunk önállóak.Valakik mindig dirigáltak nekünk.Török,osztrák,német,orosz mifene ..Most a világ túlsó felérõl pofázna bele mindenbe.Közük hozzá ???(Tényleg utálom õket asszem)
|
tsanyi | 22332 | 2015. június 3. 17:40 | Válasz erre: 22330 |
Nem, ezért kell változnia annak, hogy nekünk jobb legyen.
|
tsanyi | 22331 | 2015. június 3. 17:40 | Válasz erre: 22328 |
Nem önjelölt, kijelölt.....mi volt 100 éve amikor még nem volt ilyen "pozíció"? Azt hiszem épp arra faragtunk rá és ha most sem lenne vajon mennyi idõbe telne míg minket felosztanának? Persze nyilván van amit utálni kell bennük és megváltoztatni (egy demokrácia képes a változásra, diktatúra nem nagyon), most épp kína feszegeti a határokat gondolom kényszerbõl (energia, üzlet stb.) és hasonló volt 100 évvel ezelõtt is a japókkal, de ahogy TPB is kérdezte, miért kéne a másoknak drukkolnunk, csak azért mert joggal utáljuk az usákokat? Vajon mennyivel lenne jobb ha a keleti nyitás olyan sikeres lenne, hogy az az életforma meghonosodna nálunk is?
|
eröt | 22330 | 2015. június 3. 07:37 | Válasz erre: 22329 |
Ez ismerõs.Inkább a mostani kormány dolgait viseljük el mint a másikakét?
|
TPBalaton | 22329 | 2015. június 2. 22:49 | Válasz erre: 22328 |
Akkor inkább az oroszok,kínaiak,india mondja mi legyen?????
|
eröt | 22328 | 2015. június 2. 21:32 | Válasz erre: 22327 |
Csúnya dolog is kikerekedhet ebbõl.Viszont ténylen uncsi,hogy ezek az önjelölt vilácgsendõrök akarják megmondani mindenkinek,hogy mit és hogyan.
|
tsanyi | 22327 | 2015. június 2. 09:40 |
Hány éve is írtam elõször errõl?: http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/olyan_haboru_johet_amilyet_meg_nem_latott_a_vilag.598506.html ....a fene tudja, de vagy 20 éve gondolom azt, hogy a zusákoknak nem sok választásuk van ha meg akarják õrizni a helyüket, nagyjából ugyanaz lehet a forgatókönyv ami 80 éve a japánokkal volt.
|
Bedouin | 22326 | 2015. május 25. 12:31 | Válasz erre: 22325 |
Nekem mindig az a rész tetszik, amikor azt mondják, hogy: "szabadíts meg a gonosztól" :))))))))))))))
|
Dragstar11 | 22325 | 2015. május 25. 11:42 |
Na, végre! Már tiszta ideg voltam, hogy elmarad........ http://www.hir24.hu/belfold/2015/05/25/mindenki-nyugodjon-meg-iden-is-lesz-szentmise-orban-viktorert/ |
tsanyi | 22324 | 2015. május 22. 19:20 | Válasz erre: 22323 |
Hááát, ha már figyelmetlen vagyok legalább bizonyítékot ne hagyjak magam után. :)
|
tsanyi | 22318 | 2015. május 16. 20:23 | Válasz erre: 22316 |
Azért kíváncsiságból érdekelne mi az a szint amit ugyan nem szeretnék vagy tudnék megugrani, de áhítani talán jó lenne.:)
|
tsanyi | 22317 | 2015. május 16. 19:19 | Válasz erre: 22316 |
Gáz? Ebben van valami, a gáz sem biztos módszer így az is csak próbálkozó.
|
eröt | 22316 | 2015. május 15. 20:54 | Válasz erre: 22314 |
Hüle.(ly) Ha már nem politizálsz (minek?) akkor ez a szint már GÁZ.Persze ha neked így jó... |
klimas | 22315 | 2015. május 15. 18:29 | Válasz erre: 22314 |
Dehogynem! Többszörösen visszaesõ /ön/ gyilkos ..
|
tsanyi | 22314 | 2015. május 14. 18:08 | Válasz erre: 22312 |
Ha megmentik már nem öngyilkos hanem csak próbálkozó. Tehát az eredeti kérdés még nincs megfejtve.
|
desiderus | 22313 | 2015. május 13. 21:56 | Válasz erre: 22308 |
Megértelek. Magunk mögött hagytuk azt a régen beidegzõdött paradigmát, hogy a haza az a szent hely ahol megszülettünk és ahová a tradíciók kötnek. Sajnos, napjainkban a haza nem egyenlõ az országot irányító politikus élõsködõk által képviselt érdekekkel, ezt sikerült nekik csupán földrajzi meghatározássá devalválniuk. A haza az, ahol dolgozni tudsz, megbecsülnek és biztonságban vagy, és van jövõképed. Ez van. |
tsanyi | 22303 | 2015. május 12. 18:13 |
Ahogy ezt : http://vanyabacsi.blog.hu/2015/05/12/diggerdrajver?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2015_05_12&utm_campaign=index a cikket olvastam eszembe jutott, hogy véletlenül nem egy igen régen ide nem irogató fórumtárs blogja volt a mû ihletõje?
|
tsanyi | 22302 | 2015. április 23. 19:15 |
Érdekes kérdés, hazaáruló volt vagy sem?: http://mult-kor.hu/egy-lengyel-ezredes-segitett-megakadalyozni-a-3-vilaghaboru-kirobbanasat-20150423
|
klimas | 22301 | 2015. április 22. 14:19 | Válasz erre: 22299 |
Felébredtél a téli álomból...???? Nyugtalanul aludhattál...)))))
|
Bubó Doki | 22300 | 2015. április 22. 11:27 | Válasz erre: 22299 |
Még egy-két ilyen téma, és mi fogunk megkínozni..........
|
tsanyi | 22299 | 2015. április 22. 09:46 | Válasz erre: 22295 |
Ilyen pazar érvelésnek meg kell adnom magam, ugye milyen jó, hogy felhoztam ezt a kérdést? Sokan megvilágosodhattak. Van még pár hasonló téma ami kínoz. :)
|
Audimania | 22295 | 2015. április 21. 21:02 | Válasz erre: 22294 |
El. De az indoklásod téves. A sült (hiába a T a végén) nem lehet a múlt idõ. Annak a jövõ idõnek kell lennie, mert a múlt idõ a sületlen(ség).
|
tsanyi | 22294 | 2015. április 21. 20:39 | Válasz erre: 22293 |
Na-na, a sült és a sül csak távoli rokonok! Mivel a sült múlt idõ így ha a sül tarajos akkor hiába nyárson sül akkor is csak ha elmúlt akkor sült. Elgondolkodtató.
|
Audimania | 22293 | 2015. április 21. 20:34 | Válasz erre: 22292 |
A rokonság valószínûleg nem egyenesági, de valahogy családi. Azonban a kérdésedbõl kiindulva Te is családtag lehetsz: sült bolond :)
|
tsanyi | 22292 | 2015. április 21. 18:48 |
Azon elmélkedek, hogy a tarajos sül és a nyárson sül vajon milyen rokonságban vannak egymással?
|
tsanyi | 22291 | 2015. április 15. 21:09 | Válasz erre: 22290 |
A tanulásnak szerintem nem kell kötelezõen kínlódásnak lenni, nemrég elõkerültek a katonaságbeli történetek egy társaságban......pillanatok alatt kiderült, hogy milyen jó is volt szívatni a kopaszokat, milyen jó volt visszaadni a saját kopaszságuk szívásait.....ez valahogy fiatalon is távol állt tõlem, soha nem éreztem késztetést mások kínzására és még nézõként sem vettem részt ilyenben. Persze nem vagyunk egyformák.
|
eröt | 22290 | 2015. április 15. 20:32 | Válasz erre: 22289 |
Ahogy érzed.Az én tanítóim jók voltak.Porosz rendszerben,de úgyis az az elemem. Ha már nem segít az erõszak jöhet a szép szó. :)Ilyen mélyre azé .. |
tsanyi | 22289 | 2015. április 12. 18:56 |
Lehet....ne más az oktatás, irigykedve nézem az ilyen híreket a szerencsésebb nebulókról és nevelõikrõl, mi miért nem tudunk ilyesmit?.....ha mi szívtunk szívjon a kölykünk is?: http://divany.hu/kolyok/2015/04/12/harom_szupertanar_aki_mar_mem_lett/
|
Audimania | 22288 | 2015. március 27. 13:33 | Válasz erre: 22286 |
OK, hivatkozzanak a teljes adatrendszerhez a dobozra. De ha már a pozíciót küldi, pl. egy tenger felett eltûnt repülõt nehogymá' ne találjanak. Igen, olvastam. Azt is, hogy szept. 11.óta már rég elõírhatták volna mindenhol, nem csak elvétve. És szeretném hinni, hogy az emberi "hibát" ezzel jócskán sikerült csökkenteni, mert valószínû, hogy Londonig nem megyek motorral :) |
zoli32 | 22287 | 2015. március 27. 09:17 |
Én meg azt hiszem kocsival,motorral,gyalog,hajóval megyek messzire nem repülõvel.:-)))))))))))))
|
kmenyus | 22286 | 2015. március 27. 09:04 |
A gépek folyamatosan kommunikálnak most is és küldik a jeleket. http://flightradar24.com A mai technikával egyáltalán nem kaland ez. Sõt, ez így mûködik. Az egyedüli ok a fekete dobozos baromkodásra, hogy a közvélemény felé alaposan átgondolt és megszûrt információ menjen. Véleményem szerint abban a nyolc percben a Föld több pontján, különbözõ ügynökségek hangszigetelt földalatti irodáiban pontosan tudták, hogy mi történik. Csak az ajtónyitó gombot szándékosan nyomó pilótával nem számoltak. Ezután evvel is fognak. Pl a Norwegianen, amivel egy óra múlva repülök haza, már bevezették, hogy mindig két embernek kell a pilótafülkében ülnie. Azért a biztonság kedvéért elindítom a Bubblergps-t a telómon. Egy fehér Samsungot keressetek, ha gond lenne... :-) |
Audimania | 22285 | 2015. március 27. 08:50 | Válasz erre: 22282 |
Sok gép meg a Föld görbülete ... ezért írtam az aktuális tornyot, mert az út alatt kitudjahány irányítótorony "felségterületén" halad át a gép, és akkor mindig a helyi "erõk" irányítják. Az egyidõben egy toronyhoz "rendelhetõ" gépek száma pedig maximálja a rögzítendõ adatforgalmat is. Errõl jut eszembe, a torony és a pilóta közti beszélgetést nem rögzíti a torony? Akkor mibe fájna az adatokat is melléírni? Ami a mobilhálózatot illeti, egy komolyabb CB-rádióval (visszaverõdésekkel és megfelelõ idõjárási körülményekkel) akár a Föld másik felével is kapcsolatba léphetsz. A kollégáim folyton tereprõl küldik be az adatokat (néha több 10 megabájtnyit(!)) és valahogy még nem volt bennük bithiba sem! Ha pedig felelõs repülõsbiztonságiként választanoD kellene, hogy egy szõke plázacica MMS szelfije menjen át elsõként az adatfolyamban, vagy pedig a repülõgép adatai, hogy döntenél? Mely kérdés csak elméleti, hiszen a repülõnek nem kell(ene) a közforgalmú frekvencián továbbítania. |
Audimania | 22284 | 2015. március 27. 08:18 | Válasz erre: 22283 |
"lehetõséget adna" ... pl. egy számítógép monitor és a videokártya is kommunikál, ha nincs videojel, a monitor ezt kis tudja írni. De ha mindkettõ be is van kapcsolva, a monitor akkor sem fogja tudni rávenni a videokártyát, hogy pl. változtassa meg a felbontást vagy a színmélységet. A repülõ nem taxi, ergo hogy ne legyen káosz az éterben, vagy minden gép külön frekvencián vagy más kódolás/titkosítás alapján kommunikál a toronnyal (nemtom). Ha adott egy szoftver, ami a bejövõ jeleket "olvassa", és a járatszámot kapja (semmi más egyéb parancsra vagy kódra nem reagál), a fekete dobozból kiolvassa az oda utoljára felírt adatsort (tehát nem gyûjt, nem vezérel, semmit nem képes befolyásolni), és ezt visszaküldi a "feladónak", akkor miért is nem lehet alkalmazni? Arról nem is beszélve, hogy pl. kétkulcsú titkosítás esetén (amikor a kulcs egyik fele a repülõn, a másik fele a toronyban van), még ha valaki meg próbálná megfejteni, (és max. bele tudna olvasni az adatfolyamba), már rég leszállt a gép. És új felszállás, másik járatszám, másik kódolás. Nah, felidegeltem magam: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_doboz_%28k%C3%B6zleked%C3%A9s%29 "2002-ig csak minimum 29 paraméter rögzítése volt kötelezõ, de ezt követõen már 88 rendszerjellemzõt kellett elõírásszerûen tárolni..." "Általánosan kb. negyedmásodpercenként történik egy rögzítési ciklus..." "A legtöbb fekete doboz 25 órányi adatot képes rögzíteni folyamatos módon, tehát 25 óra után a legkorábbi adatok felülíródnak az újabbakkal..." Számolgattam (#22277 ), de legyen 100 adat, ekkor kb. dupla adatmennyiségrõl beszélünk (hang nem lesz dupla), így egy óra kb. 40 megabájt. Akkor 25 * 40 = 1000 megabájt, ami egy gigabájt. Ez kb. 1 napnyi adat, ami egy sz@ros dvd lemez egynegyede! Akkor, amikor egy kisujjkörömnyi microsd kártyára akár ennek a 32-szerese(!) is ráfér. És 2014-ben azt írták, hogy majd a "Jövõje...". Több mint 30(!) éve van mobiltelefon. Mikor wazze, mégis mikor? |
Tiger | 22283 | 2015. március 27. 05:50 | Válasz erre: 22281 |
Biztonsági okból nem használják.Az állandó digitális kapcsolat lehetõséget adna interaktivitása miatt a külsõ beavatkozásra , akár vezérlésre(hackelés),ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek. Nem véletlen, hogy a flight radarok sem teljesen jelenidejûek, késleltetve kerülnek fel a netre. A repülési adatokat, mûszaki értékeket érzékelõk jeleit, a fülke kommunikációkat,stb nincs értelme késleltetni, mert pont a lényegét, az idõben való beavatkozás lehetõségét vesztené el.
|
zoli32 | 22282 | 2015. március 26. 20:12 | Válasz erre: 22281 |
Az összes rádió alapú kommunikáció olyan hogy extrém körülmények közt nem mûködik,aztán itt a föld görbülete,jo lehet mûholdon követni,de kurvasok a gép,néha még a mûhóda telefon is becsõdöl,van itt rázkódáson át a EM impulzusig minden. És hát van gondolom valami világméretû szabvány aminek meg kell felelnie. És nem kicsi a pince.:-)))))))))))) |
Audimania | 22281 | 2015. március 26. 16:20 | Válasz erre: 22280 |
Mekkora pincétek van, hogy repülõvel közlekedsz benne? :) 1. Nem azt mondtam, hogy dobják ki a fekete dobozt és csak a földön tároljanak adatokat. Sem azt, hogy az utolsó bitig küldjék a földre. Igen, rábíznám, mert a mobilos átviteli technika lassan már egy nagyságrenddel gyorsabb átvitelre képes, mint ami kb. ide kell. Mert annál a hisztinél, minthogy most megvan a fekete doboz, de nincs benne a memóriakártya, még ez is sokkal többet érne az okok felderítésében. Amúgy meg a doboz többrétegû, elvileg tûz-, robbanás- meg stb. biztos, hova tudott kiesni belõle egy néhány grammos kártya? 2. Többnyire az <u>aktuális</u> reptéri irányítótorony nincs takarásban, a transzponder (vagymi) jelek most is oda mennek valahova (azt hiszem, gond nélkül). Ha meg mégis egy hegy lenne útban, akkor is egy repülõnél tisztábban kevés valami láthat rá tisztán egy mûholdra. |
zoli32 | 22280 | 2015. március 26. 14:11 | Válasz erre: 22277 |
Ha csak bemegyek a pincébe otthon nem talál cellát a mobilom.Rábíznál erre a "modern technológiára" a létfontosságú adatokat?
|
eröt | 22279 | 2015. március 25. 14:30 | Válasz erre: 22278 |
Errõl írt a kolléga.A továbbításról.Nem hiszem,hogy lehetetlen lenne.
|
tsanyi | 22278 | 2015. március 25. 13:55 | Válasz erre: 22277 |
Ez teljesen jogos nem beszélve arról, hogy talán azonnal továbbítani is tudná a gép az adatokat valamilyen online formában, vagy az még lehetetlen?
|
Audimania | 22277 | 2015. március 25. 08:51 |
A tegnapi légikatasztrófa kapcsán... Ha van valaki, aki részletesebben ismeri a "fekete doboz" feladatát (mit és milyen gyakorisággal tárol), írja már meg a véleményét a következõkrõl: Ma, az irgalmatlan gyors adatátvitel korszakában még mindig a fekete doboz a "Bölcsek köve", a szentírás, ami alapján megpróbálnak visszakövetkeztetni egy baleset okaira. Számolgattam, (nem tudom, hány paraméter a fontos, de idõ, pozíció, hajtómûterhelés, üzemanyag, hõmérséklet, légnyomás, vízsz. és függ. kormány, fékszárny stb. ) tegyük fel, van 50 paraméter, amit másodpercenként 10-szer továbbítana a rendszer. Ez 4 bájtjával 2000 bájt/sec, azaz 7,2 Mb/óra. Vegyük hozzá még a pilótafülke folyamatos hangrögzítését is (ugye elég a mono, és rádió minõség?), legyen mondjuk az is kb. 3xennyi. Nagyságrendileg 30 Megabájt adat továbbítása és tárolása óránként (amit egy "vacak" SDHC kártya kb. 2-3 másodperc! alatt képes felírni)... amit a járatot éppen felügyelõ irányítótorony számítógépe tárolhatna (mondjuk leszállás után még 24 óráig, és ha nem volt baj, törölheti is.). Van valami hasonló? Vagy a doboz megtalálása nélkül tényleg elvész egy gép, és semmi esély tisztázni a körülményeket? Mert ha tényleg itt tart a repülõgépipar, akkor nagy baj van. |
tsanyi | 22276 | 2015. március 25. 06:34 |
Csak azért mert .....mert...: http://doku-port.blog.hu/2015/03/23/embermese_nokrol_akiknek_nem_maradt_semmijuk
|
tsanyi | 22275 | 2015. február 26. 08:54 |
Egy történelmi történet, ebben számomra a környezet jelleme érdekes, az örök feljelentõ, örök rosszindulat: http://mandiner.blog.hu/2015/02/25/artatlan_bunhodok_egy_polgarlany_fogsaga_a_szovjet_munkataborban
|
tsanyi | 22274 | 2015. február 26. 08:54 | Válasz erre: 22273 |
Hosszan akartam erre írni, de minek? Aki másokat a megfelelni vágyásuk miatt megbélyegez azért mert a saját megfelelni vágyásának õk nem felelnek meg annak ezt kár magyarázni.:)) Amúgy ezek alapján én is konzumidióta vagyok hisz vágyok mindig a legújabb kütyükre, autókra, motorokra és fõleg a kényelemre, ezekbõl amit tudok megteremtek és hát igen ezzel és más cselekedeteimmel igyekszem megfelelni a társadalmi elvárásoknak és nyugodt kényelemben élni (az, hogy ez nem jön össze nem a konzumidiótaságtalanságomnak hanem civilizációs lúzerségemnek köszönhetõ mert nem tudom megteremteni a teljes kunzomálásomnak a feltételeit:) ).
|
Bedouin | 22273 | 2015. február 22. 07:52 | Válasz erre: 22270 |
A konzumidióta az a személy, aki szinte megszállottként vásárol dolgokat, sokszor értelmetlenül. A konzumidióta azt fogyasztja, amit elé raknak, és arra támad igénye, amire kondicionálják. Döntésképtelenség jellemzi, adott személyek utánzásán kívül általában másra nem képes. Ez az állapot nem holmi mentális retardáció: azt jelenti, hogy az illetõ csak azért fogyaszt, hogy fogyasszon (cél nélkül) és kritika nélkül elfogadja a marketing utasításait.
|