tsanyi | 22270 | 2015. február 21. 15:05 | Válasz erre: 22269 |
Kire értitek vagy mit jelent a konzumidióta?
|
Bedouin | 22269 | 2015. február 21. 08:35 | Válasz erre: 22268 |
A rádóban az " önnek a pjotexin kejj" ? Én ettõl akarok meghalni :( Baszki beszélni nem tud a kis hülyepicsa - van vagy 4-5 éves - , de már most tudja hogy mi kell az öregnek ... A lényeg hogy a társadalom minél több konzumidiótát termeljen ki! Hát ez van. |
Audimania | 22268 | 2015. február 20. 20:48 |
Nézem a tv-t, persze jönnek a reklámok. Épp a legújabb pezsgõtablettát tartja a pohara felett a delikvens, és magyarázza, micsoda kemény napja lesz ... Mindjárt hoz a fõnöke 1 órányi munkát, aztán elõad egy rettentõ kemény prezentációt (legyen talán az is 1 óra), aztán besegít a filmen éppen csajozósan ráérõ kollégájának a jelentésírásban (az legyen további 2). Aztán jön még egy irtózatosan kemény edzés (csak rá kell nézni a fickóra, és a sírás kerülget), és este még az anyósáékkal is vacsorázni kell. Bazzeg, ez 4 órai munkával és huszonévesen tablettázik hogy bírja, mi meg annak idején a 8 óra meló után még a vacsora utánra is terveztünk. Önerõbõl :) Ennyire kripli lenne a mai ifjúság? Mindjárt berokkázok :)))) |
tsanyi | 22267 | 2015. február 7. 14:54 |
Történnek a dolgok mindenfele....még jó, hogy már csak magammal törõdök...:))))
|
eröt | 22266 | 2015. február 2. 18:29 | Válasz erre: 22265 |
Elég érdekes kollekció.A szoci hõskorban lehetett ilyeneket olvasni.Hallani persze jobbára másmilyeneket. Retro divat van?
|
tsanyi | 22265 | 2015. február 2. 09:57 |
Érdekes emlékek az ostromról: http://utolsopercek.blog.hu/2015/01/30/januar_30_kedd#more7119293
|
tsanyi | 22264 | 2015. január 31. 20:14 |
Régen minden jobb volt?: http://bezzeganya.reblog.hu/bezzeg-regen-minden-jobb-volt
|
eröt | 22263 | 2015. január 31. 18:52 |
Nehéz idõket élünk.A miniellnökünknek feleségestül is csak 930.000Huf van a bankszámláján.Hogy nem sül le a
|
klimas | 22260 | 2015. január 19. 13:10 |
Eme eszement tervezetet egyre kevesebbet szeretem: http://hvg.hu/gazdasag/20150119_A_napelemek_utan_a_szeleromuvekre_es_hosz |
tsanyi | 22259 | 2015. január 14. 15:53 | Válasz erre: 22257 |
A következõ szám gondolom nem fog ennyire kelendõ lenni.
|
tsanyi | 22258 | 2015. január 14. 15:30 | Válasz erre: 22257 |
Fordítsd le a kérdéseid annak az országnak a "nyelvére" lesz válasz. Elõször nekem is ezek jutottak eszembe, de talán ha elvonatkoztatunk a saját tapasztalatainktól akkor nem kizárt, hogy nem úgy történik minden ahogy gondolhatjuk. Vagy mégis....., de valamiért mégis sokan megvették a kiadványt és nyilván nem a tartalmáért...
|
Audimania | 22257 | 2015. január 14. 13:18 |
Hallgatom a híreket, és eltûnõdöm: vajon van-e a határ az üzlet és a kapzsiság között, és van-e tényleges szolidaritás? Amikor egy kis helyi lap 60ezres példányszáma helyett (elszomorító emberáldozatok útján) 1Milliós példányban jelenik meg, azt még talán be lehet tudni a média felkapottságának. De a mostani 16 nyelven kiadott újságra tényleg volt 3Millió feletti érdeklõdés? Vajon az 50szeres!! példányszám (nem kis) üzleti hasznából kapnak-e azok családjai, akiknek élete árán lett ennyire (ha átmenetileg is) felkapott az újság? Hallgatom a híreket ... |
tsanyi | 22256 | 2015. január 12. 12:12 |
Hm..... érdekes, mondjuk nem mindennel értek egyet, de elmélkedni jó: http://oriblog.blog.hu/2014/08/10/hogyan_tegyel_barkit_szornyetegge "Zimbardo Lucifer-effektusnak keresztelte el, de ezt Lucifer nevében kikérem magamnak. Lucifer a tudást és a szkepticizmust képviselte, szemben az istennel, aki a konformitást, a parancskövetést és a bizonyíték nélküli hitet propagálta. Vesd össze azzal, ami alant következik. Az alábbiak kellenek tehát egy igazán gonosz ember létrehozásához: Végy egy igazán jóakaratú embert. Aki nem szereti a feszültséget, nem szeret nemet mondani, nem szereti a konfliktust. Majd mindjárt meglátjuk, hogy a konformista a leggonoszabb ember és az engedelmesség a leggonoszabb tulajdonság. Bármilyen szándékot megsokszoroz, ami veszi a fáradságot, hogy kihasználja. Tisztességes emberek pedig valahogy sosem veszik a fáradságot." |
Jam Clerk | 22253 | 2015. január 10. 14:05 |
(kicsit olyan ez, mintha azt mondanám: lesz*rom, ki hogyan veri be a fejét, de ha nagyon akarja, verje be) :) |
Jam Clerk | 22252 | 2015. január 10. 14:03 | Válasz erre: 22251 |
Felõlem mindenki azt csinál, ami jólesik neki. Eddig is így gondoltam, ezután is így fogom. Nem tudom, hogyan szûrted le ezt, amit írtál, de ezek szerint félreértettük egymást. Vagy te engem. Vagy mittudomén :) Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg olykor ezt-azt. Az is lehet, hogy nem különült el világosan, amikor valamirõl írtam. Mondjuk lehet egy vélemény olyan is, hogy "szerintem ezt objektíven nem lehet", meg olyan is, hogy "szerintem nincs értelme, de felõlem azt csinálsz, amit akarsz", és ezeket elfelejtettem ellátni címkével. Elnézést emiatt :) Megismétlem, de tényleg utoljára: az egyik kedvenc tanácsom mindenki számára a "ha rám hallgatsz... azt csinálsz, amit akarsz." :) |
tsanyi | 22251 | 2015. január 10. 13:27 | Válasz erre: 22250 |
Az eddigi megnyilvánulásaidból amit ide írtál. Aki itt ír annak az "irányultságát" érdeklõdési körét vagy véleményét azért lehet ismerni ha csak nem félrevezetõ jelleggel ért egyet vagy utasít el valamit.:)) Én azt amit írtál annyiban másképp látom, hogy az is szabadság ha belépek valahová és elfogadom annak szabályait (nyilván olyasmiért cserébe ami nekem jó), de az attól szabad, hogy ha már nem tetszik akkor kiléphetek retorziók nélkül. Amennyiben a kilépés tiltott ott vész el a szabadság. Tehát az lehet, hogy nem mindenki vágyik a teljes szabadságra (én sem, hajlandó vagyok olyan szabályokat elfogadni amik nekem nem jók ha viszont olyat nyújt cserébe ami miatt mégis megéri ott lennem), de a szabad választás lehetõségére igen, még az is aki azt mondja nem...:))
|
Jam Clerk | 22250 | 2015. január 10. 13:02 | Válasz erre: 22244 |
Most vettem észre ezt a mondatot: "Tudod Te ezt, de valamiért mégsem vagy mások szabadságának a híve." Ezt mibõl szûrted le? Eddig úgy tudtam, fordítva látom a dolgot. Felõlem bárki szabad lehet és szabad is /"szabad országban mindenki azt csinálhatja, amit szabad", ugyebár :) /, de viccet félretéve, szerintem senki se akar igazán az lenni... én meg erõszakkal senkit se szabadíthatok fel :) |
Ramm | 22247 | 2015. január 10. 10:07 | Válasz erre: 22246 |
A mostani gondolatod a holnapodat formálja...amit nem szeretnéd hogy veled azt ne kivánd (gondold) másnak.Tehát ha már beszéd akkor gondolat ha gondolat az már a tett elõszobája...az agy mûve..én kis rohadáknak hívom a napi 80 százezer gondolataival együtt :-) Ne gondolj ! :-)
|
tsanyi | 22246 | 2015. január 10. 09:59 | Válasz erre: 22245 |
Miért ne? Amíg csak beszéd és nem ellentmondást nem tûrõ tett fõleg ha jogos a vágyad a megölésemre addig akár beleférhet a szabadságba ha csak nem másokat uszítasz ezzel a tettre akik ezt bármilyen okból végre is hajtják. :)
|
Jam Clerk | 22245 | 2015. január 10. 09:55 | Válasz erre: 22244 |
Beszélgetés vagy vélemény esetén nem hörögve közöljük a másikkal az ilyesmit, szóval ne köss bele :)
|
tsanyi | 22244 | 2015. január 10. 09:49 | Válasz erre: 22243 |
Akkor sem bukott meg.......hisz míg ez beszélgetés vagy vélemény addig visszakérdezhetek, hogy miért tennél ilyet és miképp akarod megtenni amibõl a konszenzus révén akár egy jó sörözés is lehet. Ellenben ha ezt tettre akarod váltani és én vagy a törvény ebben megakadályoz vagy ha sikerül akkor megbüntet akkor is helyes a mondat mivel amit elkövetnél(tél) az már nem szabadság hanem szabadosság és a kettõt összekeverni nem lehet, igaz az igény errefelé nagy rá sõt együtt is alkalmazzák, de akkor sem ugyanaz. Tudod Te ezt, de valamiért mégsem vagy mások szabadságának a híve. Ezzel csak az a baj, hogy mikor és ki mondja meg jól, hogy hol van a határ? Azzal egyet értünk, ha egy szegényt megver egy "illetékes" (nem teszi, de ha tenné sokunk egyet értene vele), de mi van ha már velünk is ezt teszi? Volt erre példa 30 éve nem is ritkán.
|
Jam Clerk | 22243 | 2015. január 10. 09:41 | Válasz erre: 22240 |
Ez egyetlen esetben bukik meg. Ha például te épp azt üvöltöd hörögve, hogy "Megöllllleeek!" Én ezzel sem értek egyet, de a halálom árán már nem fogom védelmezni a kimondási jogodat :) |
tsanyi | 22242 | 2015. január 10. 07:29 | Válasz erre: 22241 |
Kérdéseidre nekem nem ez a válaszom....én szeretem a törvényeket amíg azok nem ellenem irányulnak hisz azoknak kéne biztosítani a jogaimat és a kötelességeimet is. Az alábbi idézetem számomra a szabadságot szimbolizálja, de ahogy írtam, másnak nem biztos. Azt nem feltételezem senkirõl, hogy nem érti hanem inkább azt, hogy õt a mások szabadsága zavarja miközben persze saját magának ezt természetesnek tartja.
|
Ramm | 22241 | 2015. január 9. 21:07 | Válasz erre: 22240 |
Szereted a törvényeket?nem Ragaszkodsz a jogaidhoz? Hát hogyne ! Mi biztosija a jogaidat? ......... :-) |
tsanyi | 22240 | 2015. január 9. 13:42 |
" Nem értek egyet azzal amit mondasz, de a halálom árán is védelmezni fogom a jogod, hogy mondhasd" .....ez egy kifejezõ mondat.....kérdés, hogy kinek mit fejez ki? |
Bedouin | 22239 | 2015. január 7. 20:31 | Válasz erre: 22238 |
Valószínûleg csak egy méltóságában - már ha volt neki - sértett ember volt. A kor Kis Jánosa ... :( |
tsanyi | 22238 | 2015. január 7. 19:11 |
Ebben az írásban : http://nemzetikonyvtar.blog.hu/2015/01/07/_egy_magyar_tudos_elete_es_halala_1_resz nem az ismert történelmi dolgok ami érdekes most hanem az gondolkodtatott el (ha igaz, tudom sokak szerint nem lesz az, én nem tudom, nem voltam ott), hogy vajon miért tette a rikkancs azt amit tett? Nem hinném, hogy bármi anyagi haszna származott belõle, de akkor mi volt számára olyan fontos abban, hogy "leleplezze" a szerinte bûnösöket?
|
Lindbergh | 22237 | 2015. január 7. 17:53 |
Kijárási tilalom! Nem semmi! http://hircsarda.blog.hu/2015/01/06/kijarasi_tilalom_lesz_vasarnaponkent |
Ramm | 22236 | 2015. január 4. 22:49 | Válasz erre: 22231 |
Már megtaláltam.Ha õszintén kérdeznek elmondom ha nem megtartom.Nem vagyok továbbmondó, megmondó és gyõzködõ sem.Jól vagyok.
|
Larten | 22235 | 2015. január 4. 21:05 |
És aki végigolvasta, azoknak ajánlom ezt is ugyanazzal a megjegyzéssel hogy, ...azért van még jó is a világban; http://twice.hu/napi-like/eloszor-eljenzett-majd-sirt-kozonseg-vilag-egyik-legtehetsegesebb-muveszenek-jatekatol-video |
Larten | 22234 | 2015. január 4. 20:52 |
Kategória váltás! Mielõtt rám szólnak a fórum cenzorok, hogy menjek ide meg oda, nem tudtam máshová föltenni. ..azért van még jó is a világban; http://twice.hu/napi-like/ebedet-vett-hajlektalannak-mire-biztonsagi-ki-akarta-vezetni-ami-ezutan-tortent-mindenkit-megdobbentett |
tsanyi | 22233 | 2015. január 4. 15:18 | Válasz erre: 22232 |
Csak kíváncsiság, hogy sikerült-e elérni amit akartál? A gyõzködés nem zavar mert ritkán hagyom magam, ha mégis úgy tûnik akkor csak szabadulni akarok.:) A megmondás meg nem gáz, az is csak egy vélemény kivéve ha rám erõltetik. Mint írtam ezen az útkeresésen rég túl vagyok (ahogy látom ez egy életkorban és élethelyzetben szinte mindenkit utolér) és arra jutottam, hogy letojom, hogy ki vagyok vagy leszek csak az a lényeg, hogy ha lehet akkor többet másoknak már ne ártsak.
|
Ramm | 22232 | 2015. január 4. 15:09 | Válasz erre: 22231 |
Már megtaláltam.Ha õszintén kérdeznek elmondom ha nem megtartom.Nem vagyok továbbmondó, megmondó és gyõzködõ sem.Jól vagyok.
|
tsanyi | 22231 | 2015. január 4. 12:48 | Válasz erre: 22230 |
Háát olyanom nekem nincs.:))....viszont arra kíváncsi lennék, hogy milyen eredményt vársz attól ha megtalálod amit keresel?
|
Bubó Doki | 22229 | 2015. január 3. 13:12 |
Van amiben az élre törünk! BUÉK! http://www.vg.hu/kozelet/politika/orbant-valasztottak-az-ev-masodik-legkorruptabb-politikusanak-441461 |
klimas | 22228 | 2015. január 3. 11:54 |
BUÉK mindenkinek! Jobb lett volna mással nyitni ezt az évet: FIGYELJETEK!!!!!! http://totalcar.hu/magazin/gumikacsa/2015/01/01/feher_furgonosok_pickuposok_kisbuszosok_vigyazzatok/ |
tsanyi | 22225 | 2015. január 2. 19:21 | Válasz erre: 22224 |
Ezen az útkeresésen (a reinkarnáción nem, az valahogy sosem érdekelt, franc se kíváncsi miféle csótány voltam, vagyok vagy leszek?:) ) vagy 8 éve túl vagyok....és arra jutottam, ha annyira önzõ maradok mint addig akkor sehonnan sem jöttem és sehova sem jutok....így nem változtattam és nem is megyek sehová:))
|
Ramm | 22224 | 2014. december 30. 18:48 | Válasz erre: 22222 |
Több éve az utam hogy ki vagyok,honnan jövök,hová tartok és mi vagyok,majd mivé válok a jelenlegi inkarnációmban.Két mondattal dolgozom évek óta.Ez van.Õ dolga.Mûködik :-)
|
eröt | 22223 | 2014. december 30. 17:45 |
Azon elmélkedek.hogy boldog új évet kívánjak-é.Arra jutottam,hogy kívánok mindenkinek boldog új évet.(Láttam a tv-be,hogy boldog lesz)Idén is boldogan fizettem be adóba a GTR árát.
|
tsanyi | 22222 | 2014. december 30. 10:33 | Válasz erre: 22221 |
Ja, én ebbõl kiindulva sosem fekszek le egyetlen megmondóember véleményék sem, nem akarok hívõ lenni. Meghallgatom és amit úgy gondolok a magamévá teszem. Eddig akiknek hallottam, olvastam a munkásságát azoknak mindig volt olyan kinyilatkoztatásuk amikkel nem értettem egyet, kritika nélkül meg nem fogadok el mindent csak azért mert tisztelem azt aki mondta.
|
tsanyi | 22221 | 2014. december 30. 10:20 | Válasz erre: 22220 |
Õ is csak egy megmondóember mint mi mindannyian a magunk környezetében, van egy véleménye amivel egyet értünk vagy nem. A cikkben pedig mint írtam nem a történet hitelessége a lényeg nekem hanem pont amiket a hsz-ekben olvasok mert ugye elvileg az képviseli a "nép" hozzáállását az adott ügyhöz. Sokszor magát a cikket el sem olvasom végig hisz a toposzok miatt ma már szinte a címbõl lehet tudni a tartalmat, hanem inkább a hsz.-eket.
|
Ramm | 22220 | 2014. december 28. 20:27 | Válasz erre: 22219 |
Az egész cikkbõl Feldmár András neve a lényeg "nekem" és az hogy ki mit ír az nem.Különben is igaz vagy sem nem mindegy ? Ha meg ennyire foglalkoztat hívj meg egy rászorulót ebédre és azonnal igaz lesz :-)
|
tsanyi | 22219 | 2014. december 28. 10:54 | Válasz erre: 22218 |
Miért ki az a Feldmár? :)....ezt amúgy egy Keresztes Kata nevû írta és fogalmam sincs, hogy a történet igaz vagy sem és nem is ez a lényeg nekem hanem a reakciók.
|
Ramm | 22218 | 2014. december 27. 23:39 | Válasz erre: 22217 |
Nem az.Feldmárt 100 emberbõl 98 nem ismeri...
|
tsanyi | 22217 | 2014. december 26. 20:19 |
A történet könnyen lehet fake, de a hsz-ek érdekesek. : http://doku-port.blog.hu/2014/12/25/egy_hajlektalan_vacsoraja
|
tsanyi | 22216 | 2014. december 25. 11:17 | Válasz erre: 22214 |
Nem feltétlen...pont az elsõvel és a harmadikkal nem találkozom.:(...,de a többivel igen..:))
|
tsanyi | 22215 | 2014. december 25. 11:16 | Válasz erre: 22213 |
Mennék, de nincs mivel...az SV-vel meg nem szeretnék földutazni....hóban pláne..:)
|
eröt | 22214 | 2014. december 25. 11:13 | Válasz erre: 22212 |
Az már megvolt az elsõ gyerek születése elõtt. :)
|
Ramm | 22213 | 2014. december 25. 11:12 | Válasz erre: 22212 |
A mi lenne ha már az agy kérdése (mellesleg érdekes mert a kérdezõ is te magad vagy és a választ is magadtól várod :-) Mellesleg a gondolat elõtti gondolat,az a pici szabad akarat a tiszta (olyan 14 évesen kialakult ÉN volt az igaz a lázadó és renitens embergyermek) mert ott tettek voltak és nem az agy megtegyem ne tegyem balfaszoskodása és a mi lenne ha .... halott dolog..ha már kérdezel halott és nincs jó és nincs rossz,ez az agy játéka ami a halál után a leggyorsabban bomlik pár óra csupán.Nade ez már Ezoterika (befeléhaladás) ami nem divat manapság,köszönhetõ a sok csalónak és a sok "vasárnap persze zárva"de még létezõ plázáknak :-) Sándor vasárnap gurulunk jössz-E ? Taki féle móka 10cm hó lesz !
|
tsanyi | 22212 | 2014. december 25. 10:40 |
Azon elmélkedem milyen lenne a gyerekek nélkül a karácsony......szerencsére csak elmélkedem és remélem sosem tudom meg.
|
tsanyi | 22211 | 2014. december 24. 15:29 | Válasz erre: 22210 |
Nem arra döbbentem rá, arra már rég.....hanem .....ááá nem, legfeljebb szóban...:)
|
Ramm | 22210 | 2014. december 24. 15:26 | Válasz erre: 22205 |
Nézted az embereket és közben rádöbbentél hogy (Isten nem kézzel csinált templomokban lakik hanem bennetek ) majd kijöttél.
|
tsanyi | 22209 | 2014. december 24. 11:51 |
Egy kis elemzés arról, hogy az usákok mivel számoltak ha meg kell támadniuk a japán szigeteket. http://lemil.blog.hu/2014/12/23/az_offenzivak_koronaja
|
Taro | 22208 | 2014. december 21. 22:55 | Válasz erre: 22206 |
Tökéletes helyzetleírás. A probléma az, hogy kevesen gondoljuk így. Ha majd sokan gondoljuk így, akkor majd ebbe az irányba változik. Addig nem. |
Jam Clerk | 22207 | 2014. december 21. 22:51 | Válasz erre: 22206 |
Erre csak egy szintén majdnem évszázada megírt "ötlethalmaz" jutott eszembe: http://mek.oszk.hu/05500/05570/html/jozsef_attila0037.html |
Audimania | 22206 | 2014. december 21. 20:58 |
Közel egy évszázada történt dolgokról elmélkedtek ... Mi a büdös franc történt velünk? http://gepnarancs.hu/2014/12/mi-a-budos-franc-tortent-velunk/ |
tsanyi | 22205 | 2014. december 21. 18:59 |
Nemrég jöttünk meg a templomból ahol gyermekem Betlehemesben adott elõ kis szerepet.....érdekes volt, na nem az elõadás mivel az természetesen kiváló volt (mi más lehetett volna?:) ) hanem az embereket nézni...elõször voltunk ebben a gyülekezetben így ismeretlenül elmélkedhettem a résztvevõ embereken...( elgondolkodó szmájli,... tényleg miért nincsenek itt szmájlik amivel jobban ki tudnánk fejezni, hogy igazából mire is gondolunk?)
|
tsanyi | 22204 | 2014. december 21. 10:32 | Válasz erre: 22202 |
Hm, az 1 és 2. VH-ban meg a késõbbi helyi háborúkban ( Korea, Vietnam stb.) a civilek elleni támadás már nem a mûveleti területen történõ véletlen vagy rablógyilkosságok voltak hanem szerintem (meg persze azoké akik leírták) a hosszabb távú stratégia részei voltak hisz az 1 VH.-t nem a frontokon nyerte meg az antant (bár az usákok belépése jelentõsen változtatott a helyzeten, de igazából még volt remény) hanem a hátország kiéheztetésével, katonailag nem volt indokolt a feltétel nélküli megadás viszont az akkori császárságban mivel nem volt totális diktatúra a nép ellenkezése miatt kénytelenek voltak megadni magukat. Ezt látva a késõbbi vezér (ideges is volt emiatt, haragudott a népére) már csak a totális diktatúrában hitt mert abban a népnek semmiféle joga vagy érdekérvényesítõ fõleg kényszerítõ ereje nincs így meg sem akadályozhatja a háborút. Viszont ezt a 2 VH-s szövetségesek nem fogták fel és nagyjából ugyanazt próbálták mint az elsõ VH-ban csak ugye már rendelkezésre álltak már bombázók is így azzal próbálták megtörni a népet hátha leváltja a vezért csak hát a diktatúrában gyakorlatilag nem lehetett hagyományos módon másképp meg nem sikerült. Ezért nem hinném, hogy az ellenséges nép utálata vagy az antant vezetõk vérszomja miatt gyilkolták halomra a civileket hanem inkább sima számításból ami mint utóbb kiderült hibás volt mert a gyilkoláson kívül nem sok eredménnyel járt. Ezek miatt értelmetlen bárminek is beállítani bármelyik felet (amúgy elvileg a németek kezdték a terror bombázásokat csak hát az ellenfél tovább és erõsebben bírta) mert nem azért tette , hogy az egész nép egy vérszomjas fenevad hanem mert a háború mielõbbi befejezését várták ettõl. Az említett hadijog pedig épp azért jött létre mert utóbb bebizonyosodott, hogy semmi értelme a terrornak egy modern háborúban ha a nép kellõen fanatizálva vagy elnyomva van.
|
eröt | 22203 | 2014. december 20. 19:23 | Válasz erre: 22201 |
Voltak korok mikor bizony önkéntesekkel töltötték fel a kereteket.Az elsõ vh. elsõ szakaszában még mûködött.Mikor elhulltak akkor kellett bevezetni a sorozást. Vagy pl.biztos ismerõsen cseng:szerb,horvát,bosnyák ... önkéntes csapatok. Vagy Spanyolországban a nemzetközi brigád.Jó propaganda kell és önként megy a plebs is öldökölni.Egy bajor paraszt vagy egy francia földmûves már úgy indult otthonról,hogy gyûlölte a másikat.Pedig egyformák voltak.Lehettek volna barátok is ha nem mérgezik meg az agyukat a vezetõik. |
lecso | 22202 | 2014. december 20. 18:44 | Válasz erre: 22201 |
Belegondolva egy kicsit a dolgokba, én meg csak azt furcsállom, hogy egyrészt balga azért vagyok, mert nem látom a civil áldozatok halálának "értelmét", másrészt meg azért mert a katonák halálát elfogadom. Mindegy. "A nemzetközi hadijog célja, hogy a háborúk során csökkentse a felesleges szenvedést és az áldozatok számát, védje a polgári lakosság életét és vagyonát, szabályozza a hadifoglyokkal és a sérültekkel kapcsolatos tennivalókat, tiltsa a felesleges szenvedést és pusztítást okozó hadviselési módokat és eszközöket." Szólj nekik. |
Jam Clerk | 22201 | 2014. december 19. 22:27 |
Belegondolva egy kicsit a dolgokba, én csak azt furcsállom, hogy ha bármelyikõtök is azt mondja, civilt ölni nem szép dolog, ejnye-bejnye, míg a katona az úgy nagyjából oké... ezt vállalta, vagy mifene. De vajon tényleg vállalta? Mitõl másabb egy katona - legtöbbször sorozott civil -, amikor legyalulják, mint bármelyik polgári áldozat? Ja, hogy õ csak egy "számadat", egy leírt veszteség az élõerõben, eggyel kevesebb a rubrika az esti kajaosztásnál? Pusztán azért, mert adminisztrációs okokból korábban a kezébe nyomtak egy stukkert, ráhúztak egy keki vagy akármilyen színû egyenruhát, és kapott pár hónap kiképzést? Ettõl még túlnyomó többségük nem vált mássá. Harcossá válhat az ember... de katonává többnyire mások - az úgynevezett "elöljárói", akik csak papíron látják a hadszínteret - teszik az embert. A bomba, a golyó pedig nem válogat. A célpontok egy része ugyanígy nem "katonai" célpont, legföljebb "stratégiailag fontos". Amit civilek is használnak, és a földdel tették egyenlõvé bármilyen indokkal - azt ugyanúgy újjá kell építeni, akár katonák masíroznak rajta, akár az utca embere. Értelmetlen az egész. És igen, én nem voltam sorkatona. Nem is bánom, õszintén szólva. Akkor is, de azóta meg aztán fõleg, indokolatlan bohóckodásnak tûnik a dolog, a mostani világpolitikai helyzetben különösen. Mintha ezen múlna bármi is, lásd az oroszok elleni "szankciók" hatását: pár hónapja még röhögtek, most erõsen vakaróznak, hogy mégis, most mijafenét csinájjunk, no? Így is lehet, persze ez sem jobb. Csak másabb. |
lecso | 22200 | 2014. december 19. 22:08 | Válasz erre: 22199 |
Mindig. Újra, és újra. És a plebs fenntartja, élteti az uralkodó rétegét, amely aztán a csatatérre küldi...
|
Taro | 22199 | 2014. december 19. 21:31 | Válasz erre: 22197 |
Nem tartom indokoltnak. A kérdésedre volt válasz. Semmivel nem aljasabb a polgári lakosság gyilkolása, mint a másik fél katonáinak a gyilkolása. A háborúkat mindig az uralkodó réteg robbantja ki, de mindig a plebsbõl álló katonák és a plebs maga hal meg. Az uralkodó réteg pedig besöpri a hasznot. |
zoli32 | 22198 | 2014. december 19. 19:28 | Válasz erre: 22197 |
Meg,csak nem is ujkeletu dolog a totalis haboru. A nemetek Zeppelin bombazasai anglia ellen volt a kezdet.wwI. |
lecso | 22197 | 2014. december 19. 18:15 | Válasz erre: 22196 |
Javíts ki ha tévedek de Te indokoltnak tartod a két atomot. És a történelem (amelyet, mint tudjuk, a gyõztesek írják) is téged igazol nem? Nyilván senkit sem illik megölni. De a háborút katonák vívják, egymásnak mennek, oszt gyõzzön a jobbik. De azzal bírni magadásra, hogy mögé célzok az otthoniakra... nem fogunk egyet érteni tudom. És én be is fejezném a vitát azzal, hogy az én értékrendem szerint a történelemben nem volt gyávább, aljasabb tett. Szerintem. De mint már régebben többször is bebizonyosodott, bajok vannak velem... |
Taro | 22196 | 2014. december 19. 17:43 | Válasz erre: 22195 |
Sem azt nem mondom, hogy ez rendben van, sem azt nem gondolom hogy katonákat humánusabb ölni. Azt mondom, hogy a kérdésedre ez a válasz. Szerintem semmivel sem humánusabb katonákat irtani, mint civileket. Szerintem a katona is éppen úgy családapa, valakinek a fia, stb. Csak egyszerûen ember. |
lecso | 22195 | 2014. december 19. 17:26 | Válasz erre: 22194 |
1945. augusztus 6-án, délelõtt 9 óra 15 perckor urániumbomba Hirosimára. 1945. augusztus 8-án, a potsdami egyezmény megállapodásainak megfelelõen a Szovjetunió is hadat üzent Japánnak. Augusztus 9-én plutóniumbomba Nagaszaki városára. A Vasziljevszkij marsall vezette csapatok augusztus 9-én megtámadták a Mandzsúriában állomásozó japán erõket. Augusztus 14-én Japán kapitulált. Tehát 6-án egy atom, 9-én egy atom, és 14-ig semmi. A ká anyjukat ezeknek. Csak kellet volna egy harmadik atom is 13-án is. Nem lehet, hogy cseppet hagyni kellett volna õket demokráciailag eszmélni? Esetleg küldeni nekik egy képet a hátsó raktárról, ahol még sorakozott pár atom. Netántán egy katonai célponthoz mit szóltál volna? Egy híd, agy erõmû, egy gát, repülõtér az smafu? Persze a Tokió ellen végrehajtott gyújtóbomba támadás 100 000 halálos áldozata mellé jól mutat még kétszázezer polgári halott. És 2014-ben azt mondjátok ez rendben volt. Lelketek rajta. |
Taro | 22194 | 2014. december 19. 14:16 | Válasz erre: 22179 |
A történelem már megválaszolta a kérdésedet. Az elsõ bombát Hirosimára dobták, de ettõl még nem kapituláltak a Japók. A kapitulációhoz kellett a második is. |
TPBalaton | 22193 | 2014. december 19. 13:21 | Válasz erre: 22192 |
A nyugdíjért voltak csörték,így valszeg van mit venni a boltokba.
|
tsanyi | 22192 | 2014. december 19. 13:11 | Válasz erre: 22191 |
Fogalmam sincs volt-e orosz felmenõm, anyai ágon Erdély apai ágon felvidékrõl származtak a nagyszülõk. Nem téveszt meg a segélyszállítmány mibenléte, de nyilván van benne kaja is hisz még nem jöttek hírek, hogy éhséglázadások is törtek ki arrafelé. Amúgy nem értek egyet az annektálásokkal mert ez egy rossz precedenst teremt és nem csoda ha ezt meg akarják fékezni.
|
TPBalaton | 22191 | 2014. december 19. 13:06 | Válasz erre: 22188 |
Ebbõl arra következtethetünk,hogy valamelyik felmenõd orosz volt!:-))) Ne tévesszen meg az oroszok által küldött "segélyszállítmány"!! Sajnos annak a legnagyobb része fegyver,lõszer,utánpótlás az orosz/szeparatista erõknek. Az utolsó szállítmányok közt volt élelmiszer is... (elõtte indult zuhanásnak a rubel,stb) "Ha egy lakatlan területre dobtak volna atombombát, majd megkérték volna õket, hogy tekintsék meg a hatást, szerinted mit tettek volna a japók?" Igen,mai agytérfogattal,minõséggel könnyen jön az 5let!:-)) -evolúció Különben most is az zajlott!!!!!!! Ez volt az olaj/rubel zuhanása,stb.!!!!!!! -bemutatót tartottak/tartanak az usákok/nyugat. Kérdés,hogy az ázsiai agyak mennyire haladtak az evolúcióval,stb. -megértik-e hol tart a 21.századi civilizáció. Reménykedjünk,hogy értenek az épelméjûek szaván. |
tsanyi | 22190 | 2014. december 19. 13:02 | Válasz erre: 22189 |
Nem akarom figyelni:(....mondjuk kénytelen vagyok mert a hírek mindenhol ott vannak és Neked van igazad mert ahogy fogy a civilizációs kényelem úgy fogy a máz is, de azért még van no meg túl nagy a figyelem a világ felõl, az afrikai történések csak nagyon sokára kaptak figyelmet míg itt sokan feszülten figyelik, hogy m i történik. Remélem rövid idõn belül rendezõdik, de legalábbis a harcok leállnak.
|
zoli32 | 22189 | 2014. december 19. 12:57 | Válasz erre: 22188 |
Még bele se melegedtek.Csak figyelj.Én is ezt teszem.
|
tsanyi | 22188 | 2014. december 19. 12:50 | Válasz erre: 22187 |
Igen és elég szomorú ez viszont még nem machete-znek és nem mindenkit mészárolnak le mint tették volna pár ezer éve hanem a foglyokkal emberségesen bánnak és enni is adnak a lakosságnak (jelen esetben az oroszok).....fejlõdünk még ha lassan is.
|
zoli32 | 22187 | 2014. december 19. 12:42 | Válasz erre: 22185 |
Azért tõlünk 250-300 km-re vígan lövik a védtelen utasszállítókat a ruszkik meg az ukránok úgy hogy tévén nézzük.
|
tsanyi | 22186 | 2014. december 19. 12:41 | Válasz erre: 22180 |
Pl. az....bár a demokráciának mi köze van ehhez? Igaz Taro nemrég fejtegette, hogy egy magát demokratikusnak tartó államnak kötelessége az emberi jogokat fokozottan betartani ami igaz is, de én ettõl még szó szerint demokratának azt az országot tartom amelyik szabadon és visszavonhatóan választja meg a a saját vezetõségét. A görögök is demokraták voltak pedig rabszolgát tartottak és leigáztak más népeket.
|
tsanyi | 22185 | 2014. december 19. 12:38 | Válasz erre: 22184 |
Így van akkor lefoszlik a máz csakhogy a máz egyre vastagabb és nehezebben kopó féle lesz idõvel mert a civilizáció vívmányai is egyre tartósabbak, ma már egy háborúban is van víz, villany, tetõ a fejek felett stb.. Az afrikai mészárlások pont azért történtek meg mert ott még nincs olyan kiépült civilizáció mint felénk, errefelé a legutóbbi szerb, bosnyák, horvát tömeggyilkolások is kisebbek fõleg eldugottabbak voltak épp azért mert ugyan az igény megvolt rá az elkövetõk részérõl, de a büntitõl való félelem is jelen volt a civilizált világtól. Még Pol Pot is "csak" 4 évig tudott tevékenykedni mert a szomszédos Vietnám sem viselte el ami ott folyt és elhajtotta pedig akkor még az is vérkomcsi volt és nem nagyon riadoztak a melóstáboroktól.
|
zoli32 | 22184 | 2014. december 19. 12:29 | Válasz erre: 22181 |
Az a vékony civilizációs máz pikpakk lefoszlik ha nincs élelem,áram,fûtés,víz és másnak meg van. Csak a közelmúlt afrikai polgárháborús rémtetteit nézd meg amiket 12-16 éves gyerekek tettek.
|
zoli32 | 22183 | 2014. december 19. 12:27 | Válasz erre: 22182 |
Ha nem fogadod el mi változik? USA leteszi a fegyvert beolvassza a repülõhordozóit és nem fog gitmoban muzulánokat vallatni? Az ISIS nem vágja le a japo ujságíró fejét a ruszkik nem próbálják meg ukrainát bekebelezni? De hogy kisebb léptékben gondolkodjak nem lesz többé anyagi érdekbõl egymás életére törés,esetleg féltékenységbõl vagy csak nõért nem fognak az emberek többé ölni? Dehogynem. Max konstatálod a tényt hogy ez van. Esetleg próbálod megakadájozni,visszaszivatni,megbüntetni,utána börtönbe zásrni stb. De a tény tény marad. |
lecso | 22182 | 2014. december 19. 12:07 | Válasz erre: 22177 |
El kell fogadni mint az alap természeti törvényeket,árvíz,vulkánok, tornádók és hogy az erõsebb egyedek szopatják a gyengébbeket. Ezt fogadd el te, legyen ez a te igazságod. És fogadd el azt is, hogy vannak, akik szerint ez így nem jó. |
tsanyi | 22181 | 2014. december 19. 12:04 | Válasz erre: 22177 |
Dehogy kell elfogadni hisz épp ez a lényeg, az õskorhoz és az utána lévõ korokhoz képest humanizmusban és ellenfeleinkkel való bánésmódban sokat fejlõdtünk. Európában Magdeburg ostroma volt a fordulópont ahol a Katolikus Liga elfoglalta a várost egy hosszú és veszteséges ostromban amit azzal bosszultak meg, hogy gyakorlatilag kiírtották a város lakosságát és ezen felháborodtak egész európában és elkezdõdött az ami késõbb a Genfi konvenciókhoz vezettek. Ma már nem jellemzõ és fõleg nem elfogadott, hogy kiírtjuk az elfoglalt területek lakosságát míg ez párszáz évvel ezelõtt természetes volt. Az, hogy vannak még ilyen helyzetek elég szomorú, de mára már kirívóak és nem általánosak mint maguk a háborúk sem. Szerencsére változunk és ennek köszönhetõ, hogy jelenleg sokkal nagyobb biztonságban élünk mint régebben.
|
lecso | 22179 | 2014. december 19. 12:03 | Válasz erre: 22175 |
A kérdést neked is felteszem: Ha egy lakatlan területre dobtak volna atombombát, majd megkérték volna õket, hogy tekintsék meg a hatást, szerinted mit tettek volna a japók? |
lecso | 22178 | 2014. december 19. 12:02 | Válasz erre: 22174 |
"spanyolok, portugálok, angolok, franciák és még aki odafért kiírtották az õslakosokat " Jaaaa, ha õk is csinálták, akkor bocs, rendben? Ezek még pár évtizede gyarmatrendszert tartottak fenn büszkén... Hol írtam, hogy ez jó volt? Csak arra kívántam felhívni becses figyelmed, hogy ez nem csak az usákok privilégiuma volt hanem inkább õk vetettek véget ennek. Mégiscak fasza gyerekek ezek na "tényleg, 1000 éve a mi földünk tök lakatlan volt? Nem tudom csak kérdem" Majd a MTA kinyomozza neked. Nekem az is jó ha Te megmondod.:) https://www.youtube.com/watch?v=0wivMmZPUu4 http://hu.wikipedia.org/wiki/Kett%C5%91s_honfoglal%C3%A1s Válassz, melyik tetszik... "Atomot kétszer dobtak olyan városokra akik elõtte pár évvel vétlen polgári áldozatokat is követelõ hadüzenet nélküli támadással elindítottak egy háborút aminek a végén volt a két ominózus bomba" Picit más megtámadni egy hadsereget, köztük néhány civillel, mint atomot dobni egy városra, ahol van pár katona esetleg, de ahogy gondolod. Ez igaz viszont ha demagóg ha nem a ledobás következtében nem kevés usák katona maradt életben nem beszélve az utána következõ hidegháború hidegen tartásában játszott szerepében. Csak egy egyszerû kérdés, amit ilyenkor fel szoktam tenni. Ha egy lakatlan területre dobtak volna atombombát, majd megkérték volna õket, hogy tekintsék meg a hatást, szerinted mit tettek volna a japók? "melyik hadviselõ fél nem vetette volna be ha birtokában lett volna" ha lett volna... ha öreganyám sárga lett volna és áramszedõt viselt volna, akkor õ lett volna a hatos villamos... és ha bárki megtette volna, akkor az aki megtette már faszagyerek, de ahogy érzed. Pontosan tudod, hogy nem írtam, hogy az a faszagyerek aki ledobja hanem mindössze arra lettem volna kíváncsi, hogy ha a többiek nem ledobni akarják akkor minek fejlesztették? Tökmindegy. |
zoli32 | 22177 | 2014. december 19. 11:54 | Válasz erre: 22176 |
Ez nem USA gond..........szimplán benne van az emberi természetben.Nagyon mély alap ösztön.Kiirthatatlan.És még csak nem is gonosz. Ez a fogalom úgy nincs benne.Ilyen és kész.El kell fogadni mint az alap természeti törvényeket,árvíz,vulkánok,tornádok és hogy az erõsebb egyedek szopatják a gyengébbeket.És nem csak fizikailag erõsebb lehet pénzügyi,technikai,katonai stb értelemben.Így ment ez az õskorban,mózes idejében,a WWII,ben és most is. |
tsanyi | 22176 | 2014. december 19. 11:28 | Válasz erre: 22175 |
Na ja, erre gondoltam én is, lehet utálni az usákokat, de nem a múltbéli hanem a jelen dolgaikért ahogy mindenki mást is, az ilyen múltbéli ügyekkel igazolni, hogy mennyire gonoszak valakik nem túl ügyes húzás mert ugye ha elõvesszük és kiderül, hogy más is úgy csinálta volna ha lehetõsége lett volna rá akkor a célközönség elbizonytalanodhat, hogy akkor mégsem gonoszabbak mint a többi? Van bõven a számlájukon a jelenben is ahhoz, hogy utálni lehessen õket. Pont úgy mint az összes többinek.
|
zoli32 | 22175 | 2014. december 19. 10:45 | Válasz erre: 22174 |
Nos így 60 év távlatából nagyon könnyû humánusnak lenni. Az eddigi US veszteségek és a gyakorlatilag megnyert háború ellenére óvatos becslések szerint 500-egymillás US katonai veszteséget számoltak egy lehetséges Japán sikeres partraszállás esetén majd további jelentõs veszteség a teljes japán megszállás idejére. És nem beszéltem a japán katonai és civil ilyen kondíciók melletti szenvedéseit és veszteségeirõl. Csak a Curtis Lemay által indított Tokio elleni gyujtóbombázások 80e embert nyírtak ki.Ezt folytatva rohadtul többen halnak meg mint a két atom mellett döntve. Sajnos ilyen a háború.Szar dolog és veszteségek vannak. Nincsenek jó döntések csak kevésbé rosszak és még rosszabbak. |
tsanyi | 22174 | 2014. december 18. 22:08 | Válasz erre: 22173 |
"spanyolok, portugálok, angolok, franciák és még aki odafért kiírtották az õslakosokat " Jaaaa, ha õk is csinálták, akkor bocs, rendben? Ezek még pár évtizede gyarmatrendszert tartottak fenn büszkén... Hol írtam, hogy ez jó volt? Csak arra kívántam felhívni becses figyelmed, hogy ez nem csak az usákok privilégiuma volt hanem inkább õk vetettek véget ennek. "tényleg, 1000 éve a mi földünk tök lakatlan volt? Nem tudom csak kérdem" Majd a MTA kinyomozza neked. Nekem az is jó ha Te megmondod.:) "Atomot kétszer dobtak olyan városokra akik elõtte pár évvel vétlen polgári áldozatokat is követelõ hadüzenet nélküli támadással elindítottak egy háborút aminek a végén volt a két ominózus bomba" Picit más megtámadni egy hadsereget, köztük néhány civillel, mint atomot dobni egy városra, ahol van pár katona esetleg, de ahogy gondolod. Ez igaz viszont ha demagóg ha nem a ledobás következtében nem kevés usák katona maradt életben nem beszélve az utána következõ hidegháború hidegen tartásában játszott szerepében. "melyik hadviselõ fél nem vetette volna be ha birtokában lett volna" ha lett volna... ha öreganyám sárga lett volna és áramszedõt viselt volna, akkor õ lett volna a hatos villamos... és ha bárki megtette volna, akkor az aki megtette már faszagyerek, de ahogy érzed. Pontosan tudod, hogy nem írtam, hogy az a faszagyerek aki ledobja hanem mindössze arra lettem volna kíváncsi, hogy ha a többiek nem ledobni akarják akkor minek fejlesztették? |
lecso | 22173 | 2014. december 18. 21:39 | Válasz erre: 22160 |
"spanyolok, portugálok, angolok, franciák és még aki odafért kiírtották az õslakosokat " Jaaaa, ha õk is csinálták, akkor bocs, rendben? Ezek még pár évtizede gyarmatrendszert tartottak fenn büszkén... "tényleg, 1000 éve a mi földünk tök lakatlan volt? Nem tudom csak kérdem" Majd a MTA kinyomozza neked. "Atomot kétszer dobtak olyan városokra akik elõtte pár évvel vétlen polgári áldozatokat is követelõ hadüzenet nélküli támadással elindítottak egy háborút aminek a végén volt a két ominózus bomba" Picit más megtámadni egy hadsereget, köztük néhány civillel, mint atomot dobni egy városra, ahol van pár katona esetleg, de ahogy gondolod. "melyik hadviselõ fél nem vetette volna be ha birtokában lett volna" ha lett volna... ha öreganyám sárga lett volna és áramszedõt viselt volna, akkor õ lett volna a hatos villamos... és ha bárki megtette volna, akkor az aki megtette már faszagyerek, de ahogy érzed. |
eröt | 22172 | 2014. december 18. 21:00 | Válasz erre: 22171 |
Az volt.De akkor sem lépte meg a dolgot.A jó stratégák meg megtették és teszik ma is.
|