kondorosi67 | 22171 | 2014. december 18. 20:55 | Válasz erre: 22169 |
A német góré a vég óráiban nem volt más csak egy összeomlott pöcs.Pontosabban fogalmazva egy stratégiai barom aki ha hallgat szakembereire akkor most gyermekeink valamelyik bányában húznák a csillét.A Magyarokhoz címezte!:Nem szeretnek a gyerekek tanulni?Majd dolgoznak a bányákban.
|
tsanyi | 22170 | 2014. december 18. 20:52 | Válasz erre: 22169 |
Hát akkor nyilván csak elrettentésképp próbálták elõállítani, az tény, hogy már nem tudjuk meg bevetette volna vagy sem míg az usákok megtették. Az viszont szintén kérdéses, hogy a bombázásoknak volt-e valóban kézzel fogható eredménye (persze ami hadiüzemet talált el annak nyilván) sõt történészek szerint semmi így tényleg feleslegesek voltak a lakossági bombák. Mondjuk beleélni magunkat egy bomber harris lelkivilágába elég nehéz, de azt sem tudjuk mi miképp döntenénk hasonló helyzetben.
|
eröt | 22169 | 2014. december 18. 20:10 | Válasz erre: 22160 |
A német góré a vég óráiban sem adott engedélyt-parancsot az ideggáz bevetésére.Pedig volt nekik.A lakosság elleni legnagyobb terrort az angolszászok(Fõleg az usákok) hajtották végre.Ebbe a körbe most a holokausztot nem hasonlítgatom.Csak annyiban,hogy a saját ill. megszált területen zajlott nem hazulról sok-sok ezer km-re repülõkrõl önteni a halált látatlanba.Biztos vagyok benne,hogy a legtöbb ünnepelt bombázószemélyzetnek több ártatlan vére tapad a kezéhez mint Sonderkommandók tagjainak.Azok jó részét illendõen felakasztották amúgy is.
|
csoves | 22168 | 2014. december 18. 13:51 | Válasz erre: 22165 |
Dezsõ! Lehetne itt vitatkozni arról hogy ezer éve ki volt itt,olvastam olyat is hogy az õseink ezer évvel ezelõtt csak visszajöttek a kárpátmedencébe,elõtte volt a honfoglalás,hogy mi az igaz, mindig a "tudósok"mondják meg,egyik ezt mondja,a másik cáfolja,a harmadik mást mond,de abban megegyeznek hogy legalább ezer éve itt vagyunk,és ez nem 4-5-száz év mint a jenkiknél!Egyébként is miért véded a jenkiket,semmivel sem jobbak mint a ruszkik,nézd meg hány meg hány országot tettek tönkre az utóbbi 60 év alatt (Korea-Vietnám-Irak-Afganisztán-Szerbia-Libia-Sziria)-és jöhet Irán,Ukrajna a sorba ha nekik úgy tetszik,minden ország csak akkor demokratikus ha azok vezetik akik úgy táncolnak ahogy az õ gazdasági érdekük megkívánja !
|
Jam Clerk | 22167 | 2014. december 18. 12:52 | Válasz erre: 22164 |
Neked folyton ezekkel az irányokkal van bajod... elõre meg hátra... jobb vagy bal... pedig hát 1984 óta már nyilvánvalóvá válhatott volna, hogy kár ezen agyalni, a múlt is átírható :) A dolgokra lehet folyamatában is akasztgatni kortárs címkéket, ettõl még az utókor ugyanúgy el fogja ezt követni, nem biztos, hogy ugyanazzal az eredménnyel... :) |
Jam Clerk | 22166 | 2014. december 18. 12:45 | Válasz erre: 22165 |
Tudomásom szerint a kiirtásnak errefelé nem lett volna gazdasági haszna, egyszerûbb és ésszerûbb volt szolgaság alá vetni az ittenieket... ha meg a kettõs honfoglalás elméletét vesszük, akkor a kérdés tovább hatványozódik :) Nem egy etalon írás, de szerintem jónak tûnik: http://mek.niif.hu/02200/02248/02248.htm |
desiderus | 22165 | 2014. december 18. 12:09 | Válasz erre: 22157 |
Javítsál ki csöves ha rosszul tudom...a Kárpát-medence sem volt lakatlan amikor a bevándorló õseink idetévedtek...osztán egy laza csuklómozdulattal kiirtották az õslakosokat...
|
tsanyi | 22164 | 2014. december 18. 10:40 | Válasz erre: 22163 |
Ez is 1 megoldás....viszont ehhez nem kell a társadalomnak fejlõdnie....illetve igen, vissza.
|
Jam Clerk | 22163 | 2014. december 18. 10:13 | Válasz erre: 22162 |
Ahhoz, hogy ne kelljen senkinek senkitõl bocsánatot kérni, már az is elég, ha a gyõztes fél nem hagy túlélõket...
|
tsanyi | 22162 | 2014. december 17. 21:18 | Válasz erre: 22157 |
A Farkasokkal táncoló és a többi hasonló film valóban megindító és felháborítja az embert, hogy mit mûveltek arrafelé......oszt körbenéz és mindenhol ugyanezt látja a világban, hogy minden nép kivétel nélkül így szerezte a földjét ki elõbb ki utóbb......és azért fejlõdünk nem csak technikailag hanem társadalmilag is, hogy ezekbõl okulva ne kövessünk késõbb el ilyen tetteket.......és, hogy ne kelljen senkinek senkitõl bocsánatot kérni........
|
tsanyi | 22160 | 2014. december 17. 21:07 | Válasz erre: 22159 |
A spanyolok, portugálok, angolok, franciák és még aki odafért kiírtották az õslakosokat (tényleg, 1000 éve a mi földünk tök lakatlan volt? Nem tudom csak kérdem) majd hoztak helyettük melózni feketéket rabszolgának, de amint északon usákokká váltak saját magukkal háborúztak, hogy a rabszolgaságot eltöröljék amit amúgy európában már elõtte megtettek. Atomot kétszer dobtak olyan városokra akik elõtte pár évvel vétlen polgári áldozatokat is követelõ hadüzenet nélküli támadással elindítottak egy háborút aminek a végén volt a két ominózus bomba.......és megint csak kérdem, melyik hadviselõ fél nem vetette volna be ha birtokában lett volna? A németek is próbálták elõállítani, a góréjuk nem dobta volna bárkinek a nyakába?....és a nagy humanista joszip?........vagy csõrcsill?......vagy a derék japó vezérek ( a császár nem számított)? ....csak kieg.-ként...:)....,de azt valamiért nem értem, hogy az a sok nép mi a bánatnak akar oda bejutni ha ennyire gonoszak? ....hát nem jó nekik otthon?:) |
lecso | 22159 | 2014. december 17. 20:30 | Válasz erre: 22157 |
Kiirtották az õslakosokat, majd rájöttek, hogy nincs aki dolgozzon, ezért behurcolták a négereket rabszolgának. Atomot dobtak kétszer vétlen polgári célpontra. Kis kiegészítésként... |
Taro | 22158 | 2014. december 17. 12:06 | Válasz erre: 22156 |
Ez a kérdéskör azért ennél jóval bonyolultabb. Egyrészt alapprobléma, hogy míg a belpolitikában az 1960-as évektõl elkezdett megjelenni az erkölcs, értékrend számonkérése a politikusokon (az úgynevezett nyugati demokráciákban), illetve a politika értékrend szerinti belpolitikai magatartásnormája, addig a külpolitikában a mai napig nem értékrendek és erkölcs alapján, hanem csak és kizárólag érdekek mentén mûködik az egyes nemzetek politikai vezetése. Ezt az általános és sajnos majdnem minden nemzetre jellemzõ problémát nagyítja fel az USA világhatalmi státusza. Másrészt az is valóság, hogy 9/11 óta az USA is átvette Izrael hozzáállását a nemzetbiztonsági kérdésekhez, vagyis próbál olyan brutális és jogállami eszközöktõl mentes válaszcsapásokat osztogatni a terroristáknak vélt szervezetek, emberek ellen, mely minden jóérzésû embert felháborít. Ezek a jelenségek szerintem pontosan megmutatják, hogy mennyire szükséges a XXI. században a jogállamiság és micsoda visszaélések történnek a "cél szentesíti az eszközt" típusú beavatkozások, az állam túlhatalma esetén. Elég belegondolni, hogy mondjuk engem tartanak fogva pár évig és közben kényszervallatnak a legaljasabb eszközökkel, mindenfajta bírósági ítélet nélkül. Szóval nem egyszerû a kérdés, de mindenképpen felháborító. |
csoves | 22157 | 2014. december 17. 11:11 | Válasz erre: 22156 |
Teljesen egyetértek veled,amit leírtál a jenkikrõl szóról szóra igaz,én még annyival egészíteném ki hogy az õslakosságot (indiánok) kiirtották és még bocsánatot sem kértek érte,legalább az ausztrálok ezt megtették!
|
balkanbistrohu | 22156 | 2014. december 17. 07:21 |
Ezen a mai hiren elmélkedjünk... A demokrácia õshazája, a tolerancia élharcosa, a szabadságjogok lelkes támogatója, és harcos terjesztõjének lakosai szerint a CIA-s kínzások indokoltak voltak... Igen, jól értette. Az az ország, amely jobb esetben csak beleszól más országok belügyeibe, rosszabb esetben némi olajért még hülyére is bombáz egyes államokat, az az ország, amely elõszeretettel ítél el Dél-Amerikától Ázsiáig minden emberi jogi jogsértést, valójában lelkes támogatója az emberi test és lélek megkínzásának. |
balkanbistrohu | 22155 | 2014. december 15. 13:25 | Válasz erre: 22152 |
Önmagukat definiálták j vagy b oldalinak...pedig mind az mszmp utódja !
|
tsanyi | 22153 | 2014. december 15. 08:03 | Válasz erre: 22152 |
Erre gondoltam. Akkor legyen egy hazai meghatározása mindezeknek és akkor nem lesz félreértés.:))
|
TIZ | 22152 | 2014. december 14. 21:46 | Válasz erre: 22151 |
A wikipedia szerint: "A jobboldal azon politikai eszmék, ideológiák csoportja, melyek fõ jellemzõje a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlõtlenség adottságként kezelése és helyeslése" "A baloldal, illetve baloldali politika jellemzõje, hogy nagy súlyt fektet a társadalmi egyenlõség érvényre juttatására és az általános (szociális) jogokra, szemben a társadalmi hierarchiával, illetve egyenlõtlenséggel." Ebbõl is sikerült hungarikumot csinálnunk: nálunk a "baloldal" privatizált és a jobboldal szidja a tõkét. Valójában csak megszokásból hívhatjuk õket jobb- és baloldalnak. |
tsanyi | 22151 | 2014. december 13. 19:01 | Válasz erre: 22150 |
Alapvetõ félreértés van a jobb és baloldal meghatározásában, mindenki mást ért alattuk ezért azok akiknek amúgy lenne bármilyen okból "oldaliság" szimpátiája igencsak bizonytalan manapság. Kéne egy általános és konkrét meghatározás mindkettõre illetve az összes többire is (konzervatív, liberális, illiberális stb.) ........persze csak akkor ha van igény rá:)) |
kondorosi67 | 22150 | 2014. december 13. 18:52 |
Sziasztok! Köszönöm a véleményeiteket, bár okosabb egyik FIDESZ-es szimpatizáns sem lett, beleértve engem sem.Van aki"hülyeségnek"tartja és van aki okos stratégiát feltételez.Mi meg a jobboldalban reménykedõk csak kapkodjuk a fejünket a hírek hallatán, hogy akkor most mi is van? |
lecso | 22149 | 2014. december 13. 17:54 | Válasz erre: 22142 |
A világ legsikeresebb stratégiái mindig azok, melyek olyan eszközöket használtak, melyeket az ellenség nem feltételezett...
|
Taro | 22148 | 2014. december 13. 14:06 | Válasz erre: 22143 |
Nem a nagyságrend, hanem a technikai megvalósítás hülyeség. Nem így csinálják. |
klimas | 22147 | 2014. december 13. 13:29 | Válasz erre: 22144 |
Ugyanaz mint a Fast Red Carnationról...)))))) Csak az a legnagyobb gond, ki is lehetne helyettük...?????? |
Bubó Doki | 22146 | 2014. december 13. 11:26 |
Errõl a rablóbandáról mindent el tudok képzelni. És azt hiszem, még így is meg fog mindenki lepõdni, ha kiderülnek a disznóságok.
|
TPBalaton | 22145 | 2014. december 13. 11:03 | Válasz erre: 22139 |
Sztem nem merik elhinni a zemberek sem,hogy ennyit lenyúltak volna.
|
pistike76 | 22144 | 2014. december 13. 03:28 |
Sziasztok! Én csak olvasni szoktam a topicot,de most lenne egy kérdésem. Mi jut errõl eszetekbe hírtelen :-) ? Na jó nem elviccelni akarom a topicot,de mostanába kezdett eldurranni egy két biztosítékom. ![]() |
Taro | 22142 | 2014. december 12. 22:17 | Válasz erre: 22139 |
Ez hülyeség. Ilyen módon nem tüntetnek el pénzeket.
|
klimas | 22140 | 2014. december 12. 19:21 | Válasz erre: 22139 |
Hol lehet megtalálni az idézett szöveget? Egy újabb rejtély: http://www.langlovagok.hu/tuzvonal/1000_meg-se-magyarazzak-bakondi-gyorgy-bizonyitvanyat Érdekes a rendfokozat!!! |
kondorosi67 | 22139 | 2014. december 12. 18:16 |
Jó estét kívánok! Sokkal járatosabbak vagytok a politika terén mint jómagam, ezért kérem a véleményeteket.Lehet ennek a hírnek valóság alapja? "Hát ha ez igaz ....világbotrány Ha csak a fele(!), negyede igaz, az is sok (inkább a millió dollár igaz)! Breaking! Vida Ildikó amerikai bankszámláit zárolták. A számlákra több milliárd dollár összeget utaltak a fideszes oligarchák az elmúlt néhány évben. Simicska és Nyergesék cégein keresztül végül ezen számlákon landolt az elsikkasztott nyugdíjpénztárak vagyonának jelentõs része, illetve a KÖZGÉP birodalom vesztegetési pénzeinek egy része is. Az ügyben már az FBI és az Interpol is nyomoz, az amerikai számlákon kívül svájci fideszes bankszámlák zárolása is várható. Ezért utazott Orbán Viktor a közelmúltban többször is Svájcba, meglepõen szerény körülmények között és csendben, idõnként vasúti másodosztályon, idõnként pedig Lázár János társaságában. Folyik már a svájci pénzek kiutalása serényen kínai, azeri és oroszországi számlákra." |
Jam Clerk | 22135 | 2014. december 11. 16:27 | Válasz erre: 22134 |
Tévedés, az nem "együtt", mivel a kormány nincs benne. Magyarország (kormányának és holdudvarának bevételi oldala sokkal... SOKKAL) jobban teljesít... ami Nekünk Egyértelmûen Rosszabb. |
klimas | 22134 | 2014. december 11. 14:34 | Válasz erre: 22131 |
DE VAN NEEEER !!! (nemzeti együtt rábaszás)
|
klimas | 22133 | 2014. december 11. 14:34 |
Itt: http://index.hu/gazdasag/2014/12/10/januartol_fizetos_lesz_az_m0-s/ a magyarázat, ürül a kassza.....
|
Bubó Doki | 22132 | 2014. december 11. 07:33 |
Tegnap este a híradó is mondta, úgy hogy sajna igaz. Hogy rohadjanak meg ezek a sunyi, hazug, mocsok tolvajok! Teljesen csendben, az utolsó pillanatokban mondják meg, és vezetik be!!!!! A k**va anyjukat!!!! |
Jam Clerk | 22131 | 2014. december 10. 19:53 | Válasz erre: 22130 |
A díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és fõutakról szóló 37/2007 (III.26.) GKM rendelet a www.njt.hu (Nemzeti Jogszabálytár) oldal szerint "Hatályos", és nincs mellette a "Módosulni fog" jelzés. Ebbõl kiindulva én ezt egyelõre "kacsa" kategóriába tenném.
|
klimas | 22130 | 2014. december 10. 19:40 | Válasz erre: 22129 |
Remélem hogy kacsa!! Bár kamerák vannak a nulláson, ellenõrizni-büntetni tudnak, a matricát meg vedd meg ahogy akarod....:(((((( Az is lehet, hogy a turisztikai szokásaink miatti 10 napos matrica is jó lesz oda |
Jam Clerk | 22129 | 2014. december 10. 19:32 | Válasz erre: 22128 |
Ahhoz képest, hogy a hír szerint ez már januártól így lenne, valahogy máshol eddig nem hallottam róla. Pedig nem kevés embert érintene, ha igaz volna. Túl nagy a csend például a matricavásárlás módjáról-helyérõl, meg egyáltalán... 22 nap múlva kéne mûködnie. Nem valami kacsa ez?
|
klimas | 22128 | 2014. december 10. 19:06 |
Nagyon elgurult a gyógyszer, vagy elfogyott a bukszában a pénz, vagy rohadt nagy hazugság az egész : http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/12/10/fizetos-lesz-az-m0-s/ |
tsanyi | 22127 | 2014. december 10. 18:05 |
Géza bácsi csodálkozva nézi Pistikét, aki a fa tövében guggol csukott szemmel. - Mit csinálsz, Pistike? - Sz@rok. - Ahhoz elõbb le kellene tolnod a nadrágod. - Minek? - Mert úgy szokás. - Miért? - Apád nem tanított meg rá? - Mire? - A higiéniára. - Nem értem. - Higiénia, tisztaság. Kapisgálod? - Ne..e..em érte...m! - Nem is érzed? Tisztasááág. Hm? - Mi van vele? - Ááá, reménytelen, hagyjuk. - Na mi van Gézabá, elfogytak az érvek? |
tsanyi | 22126 | 2014. december 5. 13:00 |
Valamelyik nap 5.-es lányom odajön és mondja, hogy de jó lenne ha királyság lenne nálunk. Kérdem én, és szerinted mi lennel benne? Gondolkodik miközben engem néz és kérdi elfancsalodva: paraszt? én: Gondolom királylány vagy herceg/ grófnõ szeretnél lenni, de azokból csak 1 illetve párszáz db volt míg szolgából, cselédbõl milliónyi... ........a gyerek magától rájött erre anélkül, hogy valaha is beszéltünk volna ilyenekrõl.... ...........ezen párbeszéd után lemondóan megindult a szobája felé: na jó, akkor inkább tanulok...:)) ..szétröhögtük magunkat miközben arra büszke voltam, hogy annyira mégsem egyszerû a gyermek. |
tsanyi | 22124 | 2014. december 3. 21:33 | Válasz erre: 22122 |
Személy szerint?...nem, dehogy.....általánosságban csak úgy okulásképp, sajnos volt hozománya...
|
tsanyi | 22123 | 2014. december 3. 21:32 | Válasz erre: 22121 |
Nemrég láttam egy Jeszenszky interjút amiben a könyvérõl is beszélt ahol Trianon elõzményeivel foglalkozott és osztja azt a nézetet, hogy nagyban hozzájárult az a fajta hozzáállás ami az akkori cikkekbõl is kiolvasható és, hogy ez miatt a külföld megítélése felénk igen rossz volt, de persze ezzel (szintén az akkori cikkekben vagyon sokszor írva) az akkori magyarság nem foglalkozott mondván nem számít mit mondanak rólunk...........a végét ismerjük, mégis számított, hogy igazából egyetlen "barátunk" sem volt amikor kellett volna.....mintha most is ez ismétlõdne....nem tanulunk...
|
eröt | 22121 | 2014. december 3. 21:25 | Válasz erre: 22120 |
Észrevetted??Különdíj átvehetõ a késõbb megjelölt helyszínen.
|
tsanyi | 22120 | 2014. december 3. 20:11 | Válasz erre: 22119 |
Ez 100 évvel ezelõtti....,de a hozzáállás nem sokat változott.
|
TIZ | 22119 | 2014. december 3. 19:47 | Válasz erre: 22118 |
Ez hasonló stílusú a királyi híradóhoz, csak ott az ipari termelés nõ hetente, meg a foglalkoztatottság és egész európa leesett állal nézi hogy mi hogy fejlõdünk. Már csak az irányát kéne beállítani.
|
tsanyi | 22118 | 2014. december 3. 11:52 |
: http://index.hu/tudomany/tortenelem/anagyhaboru/2014/12/01/a_magyar_faj_uralkodasra_valo_joga_megkerdojelezhetetlen/
|
tsanyi | 22117 | 2014. december 1. 09:20 | Válasz erre: 22115 |
A para és bellummal az a baj, hogy hamar visszaüt. Addig míg csak a magad bõrét viszed vásárra akár hõs is lehetsz akár vesztesként is, de mikor a család vagy a kedves szomszédok sorsa kerül szó szerint terítékre akkor már csak egy meggondolatlan károkozó lesz az ember. Erre való a politika, hogy az ellelntéteket megbeszéljük. Persze inkább hatalomyzerzésre és lopásra használják sokan,de azért inkább tárgyaljunk mint lõjünk.
|
eröt | 22116 | 2014. november 30. 20:51 | Válasz erre: 22114 |
Hösst a ruszkik az érdemeiért felkötötték min egy kutyát.Én élve égettem volna el mint az áldozatait.Sírja nincs mert vele is befûtöttek.Csak ellenpélda lett volna a nigró-jó fehér rendõr témához.
|
eröt | 22115 | 2014. november 30. 20:47 | Válasz erre: 22113 |
Meg kérdõjelezem.De miért a Bibliával jössz?Elolvastad?Én legalább az Ó testamentumot elolvastam.És még a MK -t,meg némi kommunista ideológiát. Sajnos én már nem hiszek. PEACE-MIR ..PACEM. Inkább para bellum. |
tsanyi | 22114 | 2014. november 30. 20:22 | Válasz erre: 22112 |
Amúgy Höss sírján az izraeli zászló akár a gyõzelmüket is jelenthetné....így nem is annyira elképzelhetetlen:))....
|
tsanyi | 22113 | 2014. november 30. 20:21 | Válasz erre: 22112 |
Ok, de ez ki a bánatot érdekel? Megszólítja akiket meg kell? Ha meg akkor elérte célját ha nem akkor rosszul sikerült propaganda volt. A Bibliánál megkérdõjelezed az igazságtartalmát? Gondolom nem (na jó talán néhány történetnél (nem merek szmájlizni)..), de ha véletlenül mégis azt akkor sem lehet elvitatni, hogy a történeteket példaként írták és igen hatásosak voltak mind ezidáig. Ha ennél a jelenetnél eléri azt a célt, hogy békésebb lesz a nép és a rendõrök akkor sikeres volt. ....amúgy maga a történet elég érdekes, a nagy usákok ellenesek mindenhol szidják a rendõrt és a mocskos libsidemokráciát......de itthon ugyanazért a rendõr mennybe menne hisz a srác ugyan fiatal volt, de pár perccel elõtte tört be egy boltba és egy fegyvernek látszó játékkel hadonászott a rendõr felé egy játszótéren....... |
eröt | 22112 | 2014. november 30. 20:15 | Válasz erre: 22111 |
Sanya téged komoly(?)embernek ismertek meg.Kételkedés az meg van ugye?Ez a fotó reális mint R.Höss sírján a zsidó zászló. |
tsanyi | 22111 | 2014. november 30. 20:07 | Válasz erre: 22110 |
Lehet........persze életszerûbb lenne ha a kissrác fegyvert tartana a kezében a másikban meg egy épp kirabolt üzletbõl való szatyrot és a rendõr meg szó nélkül lelõné nem? ...a sztereotípiákat lehet szép lassan megtörni az ilyen történetekkel ha beállított ha nem. Az általánosításnál kevés veszélyesebb dolog van.
|
ZRXRUDI | 22110 | 2014. november 29. 16:12 |
Majd jól kiderül errõl a képrõl is, hogy beállított, profi szereplõkkel vették fel.
|
tsanyi | 22109 | 2014. november 29. 14:17 |
: http://www.origo.hu/nagyvilag/20141129-egy-oleles-amelynek-a-kepe-bejarta-a-vilagsajtot.html
|
Jam Clerk | 22108 | 2014. november 27. 21:03 | Válasz erre: 22107 |
Az nem jó, mindig az arctalan politikustömeg, a "kormánytöbbségnek" hívott megélhetési bûnözõk viszik be a legtöbb gyomrost a népnek, pedig kezük sincs, csak egy ujjuk, a szavazógombra operálva...
|
klimas | 22107 | 2014. november 27. 19:36 | Válasz erre: 22106 |
Én csak egy egyszerû feliratot tennék a zsákokra : " politikus"
|
TPBalaton | 22106 | 2014. november 27. 18:10 | Válasz erre: 22105 |
És kívánságra viktor vagy Feri zsákot lehet püffölni!:-)))))
|
Jam Clerk | 22105 | 2014. november 27. 10:39 | Válasz erre: 22104 |
Nem értem, mi ezzel a gondod. Ez a létesítmény sokkal értelmesebb a korábbiaknál, mert többfunkciós lesz: "...a futballstadionnal együtt új edzõpályák, akadémiai szálláshelyek, valamint egy új boksz- és vívócsarnok is létesülhet." Magyarán, akit a meccsnézés (és a színvonal) nem elégít ki, az mehet a többi helyre, megtanulhat ütni-vágni... :) |
Dragstar11 | 22104 | 2014. november 27. 10:20 |
Na, végre! Már nagyon kellett!!!!! http://vs.hu/sport/osszes/megkezdtek-egy-ujabb-focistadion-epitesenek-elokeszuleteit-1127?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss |
Jam Clerk | 22103 | 2014. november 24. 18:23 | Válasz erre: 22102 |
Viszont ha még mindig idõszerûnek érzik sokan, az valószínûleg vagy azt jelenti, hogy sokak demokrácia-felfogása nem követte a társadalom kulturális fejlõdését, vagy pedig azt, hogy még mindig ez van. Utóbbi esetben a társadalom az, ami nem fejlõdött... Nem tudom, melyik a jobb eset.
|
Taro | 22102 | 2014. november 24. 13:27 | Válasz erre: 22100 |
Figyelembe veszem.Tekintve, hogy a demokrácia felfogás is változik a társadalom kulturális fejlõdésével, nyugodtan kijelenthetjük, hogy korában valós kritikát fogalmazott meg az akkori demokráciafelfogás problémáiról. Azonban napjainkban már egyrészt a demokráciafelfogás is rengeteget fejlõdött, másrészt napjainkban már "csak" az olyan társadalmakra jellemzõ, ahol jelentõs törés, diktatúra, vagy egyéb katasztrófa gátolta meg a társadalom kulturális fejlõdését. |
Jam Clerk | 22101 | 2014. november 24. 09:04 | Válasz erre: 22097 |
Errõl meg az jutott eszembe, mi van akkor, ha minden szülõi példa dacára az ember gyereke "megbolondul" és úgynevezett "öko-módon" szeretne élni, mondjuk egy jurtában az erdõ szélén, patakban mosni-fürdeni (megalkuvók esetleg Norton-kútból húzzák a vizet), a saját gyerekeit maga neveli, satöbbi satöbbi, és talál magának pár másik bolondot, akikkel egy viszonylag önellátó közösséget alkotva "kivonulnak a világból" ? A te szempontodból õk nem élnek jobban, sõt, erõs visszafejlõdésnek számít, de mi van akkor, ha õt meg pont ez teszi boldoggá? Engem például egyre jobban zavar, hogy bár nem végzek annyi fizikai munkát, mint apám, és jogilag szabad vagyok, ugyanakkor a "rendszer" részeként egyáltalán nem érzem magam annak. Hülyeség, de néhány alapvetõ kifejezés értelmére még csak nemrég ébredtem rá. Például, ha az embernek - jobb esetben - van fizetett SZABADSÁGA, az két dolgot is jelent. Egyrészt, a munkával töltött napjaimon NEM vagyok szabad, másrészt a "szabad" napjaimon is a munkaadóm tart el... S akkor még nem is említettem az áramkimaradásos fóbiámat, vagyis, miért voltam olyan hülye, hogy mindent árammal végeztetek a lakásban? Mondják, az elsõ lakást az ember az ellenségeinek építi, a másodikat a barátainak, az utolsót magának. Egyelõre még csak az ellenségeimnek sikerült építkeznem :) Tudom, el is adhatom, kimehetek én is jurtázni... de én is tudok már kifogásokat gyártani. Egy korábbi idõszakból ugrott be újabb apróság: már akkor szelektíven gyûjtöttük a háztartási hulladékot, mikor még szóba se jött, hogy kialakítják nálunk is a rendszert. Tetszett a dolog, ennyi az egész. Ennek eredményeként a 120 literes kukánkban legföljebb 40 liter, de sokszor annyi se telt meg. Ehhez képest, amikor bejött az új, "zöld" rendszer, kötelezõen lecseréltették a kukát (vegyél másikat, kész, nem ám, hogy visszük a régit, itt egy kisebb, úgyhogy most van kettõ is), és megszabták, hogy 2 fõ felett legalább 80 literest KELL vennem, és 60 literes is csak akkor lehet, ha nyugdíjasok vagyunk. Azóta anyáméknak dugig van a 60 literes kukájuk, a miénk meg továbbra is szinte kong. Ez se valami nagy fejlõdés... |
Jam Clerk | 22100 | 2014. november 24. 08:50 | Válasz erre: 22099 |
Azért vedd figyelembe, hogy Hamvas Béla 1897-ben született Eperjesen, apja 1919-ben megtagadta a csehszlovák hûségesküt, ezért költöztek Budapestre, testközelbõl élte át a Horthy-korszak demokráciáját, és az errõl alkotott véleményét a második világháború utáni itthoni berendezkedés csiszolta készre. Szerintem nem sokan vannak, akik ilyen életpálya után másként látják a kérdést :) |
Taro | 22099 | 2014. november 23. 20:07 | Válasz erre: 22096 |
Egyrészt nettó hazugság, másrészt pedig a demokrácia deficittel küzdõ országokban lehet ilyen marhaságokat eladni. Magyarázza már meg nekem valaki, hogy pl. Ausztriában, Németországban, stb., kizárja magából a társadalom a kisebbségi véleménnyel rendelkezõt. Ez pontosan ott valósulhat meg, ahol a demokrácia még nem kövesedett meg, ahol csak tanulják, illetve éppen kiépíteni próbálják. |
tsanyi | 22098 | 2014. november 23. 18:07 | Válasz erre: 22096 |
Ez jó! Csak valahogy mindenki a maga javára értelmezi. :)
|
tsanyi | 22097 | 2014. november 23. 18:06 | Válasz erre: 22095 |
" technikailag, jogilag, gazdaságilag vagy hogyan gondolod?" Nagyjából így, az erkölcs fogalma folyamatosan változik így az magától javul vagy romlik a mi értékrendünk szerint, de azzal nincs mit tennünk, az a jövõ dolga. Ha visszanézünk a folyamatos fejlõdés talán leglátványosabb eredménye, hogy nem végzünk annyi fizikai munkát, tovább élünk és szabadabbak vagyunk. Ugyan mindig vannak/voltak akik ennek valamiért nem örültek, de azért ez eddig megállíthatatlanul így volt. Pl. hiába esik jól egy kis fizikai meló és annak kellemes fáradtsága (én ástam, csákányoztam, de fõleg rakodtam eleget) azért mégsem csinálná senki önszántából hanem inkább valami könnyebbet végez és ez így is van jól. A jobb lét addig szubjektív amíg magad meg nem tapasztalod, hogy a környezetedhez képest pl. a jelenlegihez képest milyen döngölt padlón élni, minden technikai vívmányt elfelejteni (áram, mosó/hûtõgép, fürdõ stb.) és ilyen élet mellett nézni a többieket, eddig tényleg szubjektív, de ha a többség is ugyanígy van akkor objektívvé válhat mivel tendencia és ha ezen sikerül változtatni akkor fejlõdéssé..:)) |
lecso | 22096 | 2014. november 23. 17:51 |
Egy idézet, a fészbúkról: "Ehhez még csak annyit kell megjegyezni, hogy a világ nem az igazságra hivatkozik. Amire a világ hivatkozni szokott, az a többség. A többséget úgy szerzi meg, hogy aki nem áll melléje, attól az élet lehetõségeit megvonja, lázadónak bélyegzi, és a társadalomból kizárja. A többségi véleménynek az igazsághoz semmi köze, de a korrupt közösségben az az igazság funkcióját végzi. A helyzetet bonyolítja, hogy a többség - a világ minél korruptabb, annál kevésbé tényleges - csupán politikai többség, részben félrevezetett, részben becsapott, részben terrorizált és egyéb politikai trükkel létrehozott, a valódi többség ellenére koholt statisztikai blöff-többség, vagyis demokrácia." (Hamvas Béla) Hátha valakihez még nem jutott el. |
Jam Clerk | 22095 | 2014. november 23. 17:50 | Válasz erre: 22093 |
"minden fejlõdés alapja az, hogy a többség illetve mindenki jobban éljen mint az elõdei..." Nevezz nyugodtan trollnak vagy kekeckedõnek, de kifejtenéd, hogy mit jelent a "jobban élni, mint az elõdeim" kifejezés? Erkölcsileg, technikailag, jogilag, gazdaságilag vagy hogyan gondolod? Ezt mindet így együtt? Csak mert számomra egy ideje eléggé ködös mind a "fejlõdés", mind a "jobban élni" fogalma... és mindig az a vicc jut eszembe errõl, hogy "Cégünk gyors, pontos és olcsó munkát végez. A három közül megrendelésenként egyidejûleg bármelyik kettõ választható." Magyarán, valamelyik láb mindig ki fog billenni, a torta pedig egyrészt nem növelhetõ a végtelenségig, másrészt az összetevõi sem egyetemlegesek (mindig mindenkinek ugyanaz kell?) illetve nem is állandó mennyiséget kell hozzáadni az adagokhoz (mindig mindenkinek több kell?)... és jobb-lét és fejlõdés annyira szubjektív, hogy számomra vezérelvként nem is tûnik jó ötletnek erre hivatkozni. |
lecso | 22094 | 2014. november 23. 17:43 | Válasz erre: 22090 |
"ha a tagdíjfizetõ tagok száma a megelõzõ hat hónap átlagában legalább kettõ hónapon keresztül" Tehát, ha évekig 10% a tagdíjfizetõk száma, akkor nem csökken az ÁTLAG 70%-a alá... |
tsanyi | 22093 | 2014. november 23. 14:02 | Válasz erre: 22092 |
Rendben, legyen akkor az eddig meglévõ bármelyik ország korlátozottan demokratikus bár nekem már az is elég ha a vezetõi szabad választásokon kerülnek hatalomra. Amúgy mennyire nézzük madárnak az olyan embert akit ha bántanak, meglopnak stb. nem tesz ezek ellen hanem mosolyogva tûri és fennen hirdeti saját erkölcsi dicsõségét? Szerintem a jelen és múlt körülmények között már az is nagy szó ha egy ország elõször a saját határain belül mûködik demokratikusan a saját polgárainak teremtve jobb életkörülményeket hisz ezzel példát mutat másoknak, hogy így is lehet. Persze ez a példa egy nem demokratikus ország vezetõinek rossz példa lenne, de a népüknek ha látja (ha van kellõ infoszabadság) már jó lehet. Az tény, hogy az usa tényleg nem szimpatikus külpolitikát mûvel, de azért a saját polgárainak élhetõ országot biztosít. No most, tény, hogy a többi nép számára nem mindig jó amit csinálnak sõt sokszor igen rossz, de akkor a diktatúra lenne a helyes válasz erre? Az történelemben a diktatúrák a népnek igen ritkán hoztak jobb életet, lehet, hogy dicsõségeset (egy darabig mert a vége mindig bukás lett), de azt sem a nép élvezte hanem a hatalom. Márpedig szerintem a lényeg az amit írtál, hogy nem a nép van a hatalomért hanem fordítva, legalábbis így kéne lennie, de mikor lejjebb a fejlõdésrõl írtam ott erre is gondoltam hisz minden fejlõdés alapja az, hogy a többség illetve mindenki jobban éljen mint az elõdei.....
|
Taro | 22092 | 2014. november 23. 13:23 | Válasz erre: 22080 |
Szerintem tévedsz. A demokrácia azt jelenti, hogy az egyén szabad, egyenjogú. Nem az egyén dolgozik az államért, hanem az állam az egyénért. A valódi probléma az, hogy bár a demokráciák kiteljesítették az egyén szabadságát, addig a külpolitikában nem nagyon jelenik meg a nyugati demokráciák erkölcsi nézetrendszere (ami a belpolitikában már alapszabály). Bármikor, bárhol tudok olyan cikket idézni az USA, vagy más demokratikus ország belpolitikai történésérõl, ahol az állam kénytelen meghátrálni az egyén szabadsága útján, de ugyanebben az országban teljesen rendben lévõnek gondolják, hogy a külpolitikában nem erkölcsi-, hanem gazdasági érdekek döntenek a cselekvésrõl. Röviden: míg belsõ jogrendszerükben nem megengedhetõ az egyén megkárosítása az állam részérõl (csak a jogrendszer keretein belül), addig külpolitikában bármikor, bárhol eltipornak más országokat és nem számít az erkölcs, csak a gazdasági érdek. :-( Ezen kell a világnak változtatni szerintem. (Ja és egy demokráciában a többség érdekeit úgy kell képviselni, hogy a kisebbség jogai ne csorbuljanak. Ez pl. az ifjú magyar demokrácia felfogásból teljes mértékben hiányzik. Legyen szó kisebbségi csoportról, egyénrõl, vagy bármirõl). |
tsanyi | 22091 | 2014. november 23. 10:32 | Válasz erre: 22090 |
De, szavaztunk rájuk.....legfeljebb magának hazudik aki nem ezt mondja......hisz az is rájuk szavazott aki otthon maradt.... .....volt valakinek egy mondása (Márai?), hogy aki az 50'-es évek elején kommunista volt az talán egy jobb világban hitt, de aki 56' nov. 4 után még kommunista maradt az gazember volt....(persze ez csak nagyjából hangzott így, nincs kedvem kikeresni az eredetit).... |
Bedouin | 22090 | 2014. november 23. 10:26 |
Azért minden héten meglepnek valamivel: http://kiszamolo.hu/magannyugdijpenztarak-ennyi-volt/ Tudom, hogy senki nem szavazott rájuk, de azért érdekelne a véleményük azoknak, akik "nem" szavaztak rájuk, hogy ez rendben van-e így? Viszont úgy tûnik az utóbbi idõben azok a hangok egyre inkább elhaltak ... |
tsanyi | 22089 | 2014. november 22. 20:43 | Válasz erre: 22088 |
Ez így kevés.....ha másképp volt akkor juttass az infóhoz bármilyen módon, írd le vagy linkelj...
|
eröt | 22088 | 2014. november 22. 20:21 | Válasz erre: 22084 |
Ennek még olvass utána!( Nem kétharmaddal nyert.Eddig jó)
|
eröt | 22087 | 2014. november 22. 20:16 | Válasz erre: 22083 |
Ha ez saját mû akkor csodállak.A fotó meg különdíjas.Van zsidósba is?
|
TPBalaton | 22085 | 2014. november 22. 19:54 | Válasz erre: 22083 |
Ezt meg hogyan sikerült ilyen szélesre írnom??:-)
|
tsanyi | 22084 | 2014. november 22. 19:52 | Válasz erre: 22082 |
Akár így is lehet értelmezni, magának a demokráciának nem sok köze van az ország tetteihez, csak ahhoz van köze, hogy a hatalmat képviselõk miképp jutottak a hatalmukhoz.......amúgy asszem hitler másnap vagy 2 nap múlva(!) letartóztatta az ellenzéki képviselõket és jó részüket kivégeztette miközben igazából tán 30%-a ha volt, de a masírozással betojatták a vén Hindenburgot aki azonnal ráruházta a vezetõ szerepet..... szavazás: Ettársak! (helyettesíthatõ bármivel) Akkor most szavazzuk meg, hogy Andropov elvtárs legyen-e a párt vezetõje. Aki egyetért a másik kezét engedje le. |
TPBalaton | 22083 | 2014. november 22. 19:46 |
Az ukrán konfliktus sajnos nagyon bonyolult. Annak idején,amikor Ukrajna független lett a határokat úgy rajzolták,hogy mezõgazdasága és ipara is legyen. Az ipara túlnyomórészt keleten/Donyeck medencében van. Azon a részen sok orosz lakott. A nyugat akkor már megmondta nekik,hogy semmiféle szélsõjobb/nacionalizmus eszükbe ne jusson!!!-sajnos ebbõl volt /van bõven.Az ukránok itt voltak elõször hülyék/eltolták. Állítólag az orosz kisebbség helyzete nagyon rossz volt. 1 ex KGB-és hatalmát erõsítõ állat putyinnak más sem kellett, mint 1 csattintásra elfoglalni Krímet. Donyeck/Luhanszk megyében a helyi orosz ajkúak látván milyen simán ment,elkezdték a cirkuszt.Akkor még semmi/csekély orosz segítséggel. Kijev sokáig (több hétig) nem reagált erre.Itt tolták el másodszorra.Valszeg a Krím elvesztésébõl még nem ocsúdtak fel. Ha akkor bevonulnak nagyobb létszámmal,simán blokkolják a szeparatistákat és nem fejlõdhetett volna ki háború. Közben az oroszok látván a szeparatisták nagyra duzzadt számát/elfoglalt területeiket,egyre nagyobb segítséget adtak nekik.Pár hónapja már nem csak segíti õket,be is vonultak ~7500 orosz katonával. A Grúz konfliktus idején állítólag az oroszok azért álltak meg, mert az USA átcsoportosította a haderejét.-minap olvastam putyin volt tanácsadójától. 3. világháborút senki nem akar kirobbantani!!!!! Ukránok már régen be akartak lépni a NATO-ba.Ezt elutasították régebben is,pár hónapja is.Az oroszokkal való konfrontálódás elkerülése érdekében/alapszabály miatt (háborúban álló ország nem léphet be a NATO-ba). Pár napja a leendõ kormány feladatai közé is bekerült. Nem valószínû a felvételük. A legnagyobb probléma putyin/a még mindig barbár állat népe,akit nem is akarnak a világosság felé irányítani mert akkor buknának!! A nyugat/USA a legtöbb (a 21.századi civilizációban) amit tehet a gazdasági hadviselés.Nem véletlenül ~80$ az olaj!!!!!!!!!!!!! By putyin: :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( http://cs617517.vk.me/v617517328/15bb2/h52I7dyVjRA.jpg |
eröt | 22082 | 2014. november 22. 19:44 | Válasz erre: 22080 |
Tehát Hitler demokratikusan lett kancellár,kicsit késõbb Fûhrer.Ha csúnyán viselkedett más országokban az pont olyan mint amit ámerika csinál.
|
tsanyi | 22081 | 2014. november 22. 19:39 | Válasz erre: 22078 |
Ezt a Niemöller idézetet vagy 3 éve többször többen is betettük......és akkor még ezt fanyalogva utasította el a többség mondván ez itt nem igaz........oszt kiderül, hogy mégis......csak már nincs aki szóljon a késõn kelõk védelmében.
|
tsanyi | 22080 | 2014. november 22. 19:37 | Válasz erre: 22065 |
Érdekes, hogy a demokráciát mint szitokszót használjátok....pedig magának a szó jelentésének nem sok köze van ahhoz, hogy egy adott demokráciában élõ ország miképp viszonyul más országokhoz......maga a demokrácia szerintem azt jelenti, hogy az általános akarat választja meg a vezetõket akik majd remélhetõleg a többség érdekeinek megfelelõen irányítja majd az országot.....és ez nem jelenti azt, hogy más országokkal, népekkel, állampolgárokkal humánusan fõleg saját érdekeivel ellentételesen fog eljárni......egyértelmûen nem a demokráciával van baj ha egy ország akit a saját többsége irányít mondjuk rosszul bánik más országokkal.....ott inkább azzal van gond, hogy az adott országnak miért érdeke, hogy másokat "elnyomjon"? Tegyük fel, hogy nálunk eltörlik a demokrácia maradékát is (nem sok kell hozzá). Akkor, hogy lehet másnak hatalomra jutni? Sehogy illetve puccsal, de hát egy diktatúrát ritkán sikerül úgy is megdönteni....... ..............és az is érdekes, hogy egy demokráciát elutasító párt, szervezet amúgy állandóan a demokráciára hivatkozva követeli a saját jogait amit mellesleg ha hatalomra jut azonnal elvenne másoktól... |
eröt | 22079 | 2014. november 22. 19:19 | Válasz erre: 22078 |
Klasszikust idézni csak pontosan.Ha lehet az eredeti nyelven.(Ez itt nem játszott.)
|
Bedouin | 22078 | 2014. november 22. 19:15 | Válasz erre: 22077 |
Jó ez az én mondásom/véleményem volt az meg a másé :)
|
eröt | 22077 | 2014. november 22. 19:08 | Válasz erre: 22076 |
Gyilkosok közt cinkos aki ......(Ha jól tévedek)
|
Bedouin | 22076 | 2014. november 22. 18:34 | Válasz erre: 22065 |
Nos.... Ez sajnos így van :( Lassan ezért kezdek utálni mindenkit, hiszen vétkesek közt, cinkos aki néma ... |
lecso | 22074 | 2014. november 22. 15:10 | Válasz erre: 22073 |
Soha nem fog kiderülni, ki tette. Tökéletes bizonyítéka lesz mindkét félnek. Az igazság tulajdonképpen senkit sem érdekel. Az ellenfelek igyekeznek kihozni az ügybõl a legtöbbet. A többiek pedig csendben maradnak. |