KT | 21967 | 2014. október 30. 09:55 | Válasz erre: 21965 |
Hát ja... A motoros/autó sportokat miért nem támogatják ? Ki dönti el és mi alapján melyik sport kap milliárdokat...? (tudjuk!) Az oktatásra és az egészségügyre miért nem költenek ??? Miért fontosabb egy sportág, amiben ráadásul ritkagyengék vagyunk??? |
Bedouin | 21965 | 2014. október 30. 09:34 | Válasz erre: 21963 |
De már a lószar se jár ilyen helyekre :) Kedden a Videoton-Diósgyõr meccs volt a tv-ben és üres volt a stadion, ez pedig tény! :))))))))))))))))))))) Ugyanakkor meg: "Igaz, a Kisvárda csapata ettõl egyelõre még kissé távol áll: jelenleg a Putnok mögött a második helyen állnak az NB III Keleti csoportjában. " Ha a kacsa nem tud úszni nem biztos, hogy a vízben van a baj! Illetve ha nem megy a kupleráj akkor nem a bútorokat kell lecserélni! |
KT | 21964 | 2014. október 30. 09:30 |
Hoppá.... http://m.portfolio.hu/vallalatok/it/megtudtuk_igy_szuletett_az_internetado.205679.html |
KT | 21963 | 2014. október 30. 09:28 |
Az ilyenek miatt kell a net és egyébb új adók kitalálása... Újabb csapatban látta meg a fantáziát a Szerencsejáték Zrt: Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter településének csapata, az NB III Keleti csoportjában szereplõ Kisvárda 15 millió forintos támogatást kap az állami cégtõl. Mindez a Szerencsejáték Zrt. ma nyilvánosságra hozott, szeptemberi szerzõdéseinek listájából derül ki, a VÁRDA Sport Egyesület "közérdekû cél támogatása" címen jut 15 millió forintos adományhoz. Épül a stadion is Október elején derült ki a Magyar Közlönybõl, hogy a harmadosztályú Kisvárda stadionjának építését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentõségû beruházássá nyilvánították. A sportegyesület stadionját eredetileg 120 millió forintból fejlesztették volna, ám késõbb a már miniszterré kinevezett, éppen kisvárdai Seszták Miklós miniszter bejelentette, hogy egy fedett nézõteres, fûtött talajú és villanyvilágítással ellátott létesítményt húznak fel 920 millióból a 16 ezres városban. Olyat, ahol utánpótlás-válogatott mérkõzéseket, NB1-es találkozókat, de még Európa liga-selejtezõket is lehet majd játszani. Igaz, a Kisvárda csapata ettõl egyelõre még kissé távol áll: jelenleg a Putnok mögött a második helyen állnak az NB III Keleti csoportjában. |
Bedouin | 21962 | 2014. október 29. 11:07 |
Egy, mindenképpen együtt gondolkodásra ösztönzõ írás: http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/alkotmanyos_jogunk_torvenyt_szegni_interju_voros_imre_volt_alkotmanybiroval_jogaszprofesszorral
|
Bubó Doki | 21961 | 2014. október 29. 08:36 |
Egyébként az a 700 ft az igaziból 889. Mer az áfa! Fasza dolog, hogy az adóra is áfát kell fizetni, nem? Az adó adója.......király!
|
KT | 21959 | 2014. október 29. 07:24 | Válasz erre: 21956 |
A nemszavazással pont a kétharmadra szavaztál...
|
KT | 21958 | 2014. október 29. 07:20 | Válasz erre: 21954 |
...az utcán szolgálatot teljesitõ rendõr õrmester 82000 ft.-ot kap ! Ennyit a megfizetésrõl... (amit most emelni akarnak kb 30%-ot, azt 2008-ban vették el) Amúgy teljesen egyetértek az irással ! |
eröt | 21956 | 2014. október 28. 19:37 | Válasz erre: 21947 |
Ne is szeress!Én azért tisztellek mert tudsz érvelni.Próbálok válaszolni 1-es kérdés:Kire lenne értelme szavazni,a jelen gárdánál(...) reménykeltõbbre. Mostanság senkire. 2.Mi lenne más?Amíg egy igaz magyar nem próbálja meg addig a fene tudja.Igaz magyar nincs.Horthy rég halott. 3.Mindezekért nem is szavaztam.Nincs kire.(Gondolom Oldi testvérem szerint ez nullás válasz. (az a reglap se bõbeszédû) |
Taro | 21955 | 2014. október 28. 17:06 |
http://index.hu/belfold/budapest/2014/10/28/4_mandatumot_es_tobbseget_adott_tarlosnak_a_valasztasi_torveny_modositasa/ A kétharmad. :-( idén, 3 választásból a FIDESZ elcsalt kettõt. |
Bubó Doki | 21954 | 2014. október 28. 15:00 |
Talán ez a legjobb megközelítés, bár a szerzõ nem a kedvencem, de most nagyon beletalált....... Idézem: Puzsér Róbert A pofám leszakad attól, ahogy a kormány és a csahos kutyái netadó kapcsán kurjongatni kezdenek, miszerint: "Az a hétszáz forint fáj annyira?! Azt nem bírjátok kifizetni?" Szó sem volt itt semmiféle plafonról meg hétszáz forintról, csak egy gátlástalan és soha, senkivel nem egyeztetett lehúzásról. Ez nem az a jól megszervezett, kellõ cinizmussal elõvezetett rablás volt, amellyel a nemzeti együttmûködõk mondjuk trafikokat osztogatnak egymásnak. Ez egy hirtelen ötlettõl vezérelt, kocsmai bebaszás ihlette rablás. Kerítésen átmászós, csirke nyakát kitekerõs, bebaszva "Sajnáljátok azt a szaros hétszáz forintos csirkét?" - óbégatós köztörvényes bûncselekmény. A pofátlan banda úgy tesz, mintha mi értettünk volna félre valamit. Úgy jelentik be a hétszáz forintos plafont, hogy mindjárt nekünk kelljen magyarázkodnunk, ha sokalljuk azt a hétszáz forintot, amirõl addig szó se volt, és ami kurvára nem jár. Ebben az országban úgy vetnek ki adókat, ahogy a kelet-magyarországi zsákfalvakban a tyúkokra mennek. Hirtelen ötlettõl vezérelve, csapatostul, mert éhesek. Csakhogy azok az emberek tényleg éhesek. Ezek viszont tébolyult szociopaták, akiknek semmi nem elég. Ha mi lennénk Kuvait, állítom, hogy két hét alatt tûnne el minden csepp olaj a föld alól. Mert a magyar politikus nem ismeri azt a szót, hogy "elég", a kedvenc szava pedig az, hogy "még". Szaros hétszáz forint. Miközben nemrég még az asztalt verték a háromszáz forintos vizitdíj miatt. Szaros hétszáz forint. Ha úgy akarja a Parlament. De jövõre lehet több is. Mondjuk szaros hétezer. Az is belefér. Mert az õ hatalmuk tartópillére a nyugdíjas. Amíg a nyugdíj emelkedik és a rendõröket megfizetik, azt tesznek velünk jobbágyokkal, amit csak akarnak. |
KT | 21952 | 2014. október 28. 09:25 | Válasz erre: 21949 |
Az a baj, hogy miközben arról papolnak, hogy a magyar vállalkozók tevékenységét könnyitik (munkahelyteremtés...) valójában jelentösen nehezitik, sõt akadályozzák ! Nemcsak a fuvarosokét... Arról, meg ne is beszéljünk, hogy idecsalnak ADÓKEDVEZMÉNNYEL multicégek rabszolgamunka szintû gyárait, amik csak addig maradnak amig jelentõs adókedvezményeket kapnak... mig a magyar vállalkozóból a xaart is kipréselik ! És itt most ne a magyar gazdaság "zászlóshajóira" a Merci meg az Audi és a GM gyárra gondoljunk... de õk is talicskával tolják haza a munkabéreken és az adókedvezményeken megspórolt profitot ! Tudok olyan külföldi cégekrõl akik kormányzati segitséggel (adókedvezmények!) tettek tönkre magyar vállalkozásokat! Az nagy bevásárló központokra ne is gondkljunk, amik magyar kisvállkozásokat szoritanak ki a piacról, vagy magyar beszállitókat kényszeritenek gazdaságtalan mûködésre... |
KT | 21951 | 2014. október 28. 09:23 | Válasz erre: 21947 |
Kiegésziteném. 2010-ben azért szavaztak az emberek úgy ahogy mert változást akartak ÉS ELFELEJTETTÉK MI TÖRTÉNT 98-2002 KÖZÖTT ! Ha visszaemlékszel ugyanilyen gõgõs, arrogáns, lenézõ és urizáló stilusban uralkodtak ! Leállitottak egy csomó épitkezést, mert nem a saját holdudvaruk csinálta... már akkor stadionokat akartak épiteni a kedves vezér hobbyjához... Ezüsthajó kft. -re emlékszel ? Simlicska-apeh ? Tokaj ? Gánt ? Sorolhatnám... minden a pénzrõl szólt ! Csak akkor még az embereknek is maradt valami a zsebükben... 2002-ben SZOKÁS SZERINT valami ellen szavaztak ! Én nem látok jelentõs különbséget a két "nagy" párt között... Viszont, saját bõrömön azt tapasztalom, hogy sokkal nehezebben élünk mostanság, többet dolgozunk kevesebb pénzért Bárkivel beszélek mindenki igy látja... ezt még valahogy el is lehetne fogadni (ráfogva a világgazdasági válságra, ami 6 éve volt) DE mig mi szenvedünk odafenn HERDÁLJÁK a pénzt ! Ez a fájó... |
Bedouin | 21949 | 2014. október 28. 08:01 |
http://fuvarlevel.hu/atombomba-a-fuvarozasban/ Nyilván olcsóbbá teszi majd a fuvarozást, illetve plusz munkahelyeket teremt (a navnál mindenképpen). Ezzel a munkahelyteremtéssel csak az a baj, hogy a navos jómunkásemberek nem állítanak elõ értéket, pusztán az emberek feje alól húzzák ki a kispárnát. Persze ezt annak a gõgös, pökhendi, köpönyegforgató (nem lesz netadó 2006), korrupt kormány utasítására teszik. Miért nem lehet a kormánynak egyszer az életbe már felelõsségre vonniuk, azoknak pedig nyilvánosság elé állniuk, akiket már európa is megvet, sõt lassan a világ is? Miért bújtatják a gazembereket? De lassan kizárnak bennünket az európai közösségbõl, mert õk nem hiszik el, hogy mindenki hülye csak mi vagyunk normálisak. Aztán majd mikor ismét lezárják a határokat, visszaállítják a vám rendszert, akkor majd lehet szörnyûlködni, hogy minek mi lesz az ára, feltéve ha egyáltalán kapható lesz ... Viszont utána boldogan, szabadon ünnepelhetjük majd Orbán Viktor születésnapját :( |
Oldi | 21948 | 2014. október 27. 23:55 | Válasz erre: 21947 |
:-) Ez egy 10 pontos (maximális) írás! Gratula! :-)
|
gezasz | 21947 | 2014. október 27. 18:04 | Válasz erre: 21938 |
Szerinted kire kellett volna szavaznia a jelentõs többségnek, hogy ne tarsd õket ostobának? Mi lenne más ha nem a Fidesz nyert volna? Miért szavaztak az emberek a Fideszre 2010-ben? Szerintem azért amiért akkor én is. Változást akartam mert ami volt, az nem jó út volt szerintem. Az idén a Jobbikra szavaztam nem igazán meggyõzõdésbõl, de nincs értelmes alternatíva. Nincs olyan jelentõs párt ma Magyarországon akik valóban értelmesen a magyar emberek érdekeit képviselnék különösebb anyagi és egyéb haszon nélkül, és ne akarnának külföldi érdekeket apró pénzért kiszolgálni. Ha lenne ilyen és megválasztanák az rövid idõn belül hatalmas ellensége lenne a lakosságnak, mivel a külföldi gazdasági szorítások miatt jelentõs életszinvonal esés lenn rövid idõn belül. Ezt ma Magyarországon nem fogadnák el, hogy majd ténylegesen X idõ múlva jobb lenne nekünk , nem pedig most azonnal . Sajnos hazánk kicsi és ki van szolgáltatva politikailag és gazdaságilag is a külföldi érdekeknek. Ezen változtatni igen kemény dió lenne, és nagyon karakteres pártnak és vezetõnek kellene hozzá lenni , hogy sikerüljön és az emberek higgyenek is nekik. / Amúgy nem szeretem az olyan embereket akik kicsit sem vállalják fel önmagukat "adatlap üres"/ |
KT | 21945 | 2014. október 26. 12:13 |
Na végre ! http://propeller.hu/itthon/3008467-orban-fia-kezbe-vette-egyetemi |
KT | 21944 | 2014. október 26. 12:10 |
http://atlatszo.hu/2014/10/25/elkeszult-a-kehi-norvegjelentese-johetnek-a-koncepcios-perek/
|
Dragstar11 | 21943 | 2014. október 26. 10:49 |
És ez? Ezt ugyan nem ígérték, de lesz!!!!!! http://gepnarancs.hu/2014/10/adopolitikaval-a-budos-koszos-es-ostoba-magyarorszagert/
|
Lindbergh | 21942 | 2014. október 26. 10:43 |
De, ígértek. Azt mondta a nagyvezír: folytatjuk! És tényleg tovább lopnak, amit ígért, betartja......
|
eröt | 21941 | 2014. október 26. 08:33 | Válasz erre: 21939 |
Idén kb semmit se ígértek.Elég volt a gyõzelmükhöz az ellenzék meg a sulykolt rezsi és bank maszlag.
|
KT | 21940 | 2014. október 26. 08:04 |
http://annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban?token=725abb231963a264dbea99743616db49
|
eröt | 21938 | 2014. október 25. 18:32 | Válasz erre: 21934 |
Mindegyik azt ígéri,hogy bezzeg õ nem lop.(A fidesz nem ígéri de így is nyerni szokott.)Jelentõs ostoba többséggel.
|
Dragstar11 | 21937 | 2014. október 25. 08:33 |
Eközben Észtországban az internet........http://hvg.hu/enesacegem/20141024_Barki_nyithat_bankszamlat_Esztorszagban?s=hk
|
tsanyi | 21936 | 2014. október 24. 20:57 |
Pár éve valami mûsorban szó volt arról, hogy az 50'-es évek értelmisége akik ugye akkor kiálltak a párt mellett, tehát azok a késõbbi években ezt nemes egyszerûséggel letagadták vagy ha azt nem lehetett mert túl sok volt a megnyilvánulás akkor mea culpázva megbánták tetteiket........
|
eröt | 21935 | 2014. október 24. 20:31 | Válasz erre: 21922 |
Valaki ellen(Õszöd)Ezzel a munícióval nyert a Nemzet.Mert hazudni csúnya dolog.Fõleg reggeltõl estig.B+
|
Larten | 21934 | 2014. október 24. 20:31 | Válasz erre: 21933 |
Szavazz a legkisebb tolvajra ! Hátha marad annyi hogy szûkösen, de megélsz... |
eröt | 21933 | 2014. október 24. 20:27 | Válasz erre: 21915 |
Miért kellene kötelezõen választanom ennyi szar közül?Az ellenzék egy nagy ... Akkor inkább hagyom a picsába.Raboljanak ezek amíg bele nem fulladnak.Ne váltogassuk a tolvajokat négyévente. |
Larten | 21932 | 2014. október 24. 20:27 | Válasz erre: 21930 |
:-)))) De lehet hogy fordítottan kellene mert h´nem is olyan vicces :( |
tsanyi | 21931 | 2014. október 24. 19:31 |
Sajnos nem tudok angolul így természetesen fogalmam sincs mirõl szólhat ez a film.....viszont megkapóak a figurák:): http://www.youtube.com/watch?v=PEHj8lnFRCw&src_vid=LeSE8arZ9vA&feature=iv&annotation_id=annotation_1967913897
|
Bedouin | 21930 | 2014. október 24. 18:53 |
Az internetadós terelés kapcsán kirobbant cikkek sokasága közül ez tetszik a legjobban: http://kiszamolo.hu/uj-ev-uj-adok/#more-99263 , bár Miklós ingerküszöbe most jelentõsen alászált, de a kommentek nagyon jók. Íme egy közülük: " a magyar botranyok utan japanban a teljes kormany ongyilkos lenne, kinaban kivegeznek oket, afrikaban eltunnenenk orokre egy vadaszaton,. Nalunk meg tuntetnek ertuk, mert ok a tokeletesek" |
Taro | 21928 | 2014. október 24. 14:22 | Válasz erre: 21927 |
Ennek rengeteg oka van. Rendkívül rosszul mûködik az állam, de azért nagy, gondoskodó államot szeretne magyar. Ez drága. Az adók jelentõs részét nem a társadalom, hanem Orbán Viktor kívánalmai szerint költik el (stadionok,stb.). A korrupció elviszi az állami bevételek minimum 40%-át. Rossz rendszerben mûködik az egészségügy, a nyugdíjrendszer, az oktatás, az igazságszolgáltatás, stb. A jegybanki árfolyam politika önmagában is kb. 300 milliárd kiadást jelent a klt-nek évente. Lehetne sorolni, de egy mondatban: A FIDESZ-nek nem a társadalom, hanem a Közgép a fontos. Orbán úr munka alapú társadalmat épít és sokan inkább helyeselnek. mint gondolkodnának. Mert a gondolkodó emberek inkább munkás alapú társadalmat szeretnének (ha gondolkodnának). |
Bubó Doki | 21927 | 2014. október 24. 13:45 |
Azt magyarázza el nekem valaki, ha minden jobban teljesít, minek kellenek megint az adóemelések, és az új adók?? Gyanítom, hogy a statisztikával ellentétben, üres az államkassza.........
|
KT | 21926 | 2014. október 24. 10:54 | Válasz erre: 21916 |
Igen, ezt sokan nem tudják, hogy a fidesz az szdsz radikálisanliberális fiókszervezete volt. (Bibó kolesz) Akkor sértõdtek meg a mentoraikra, amikor kihagyták õket az mdf-szdsz paktumból. A 94-es választások elõtt volt a székházbotrányuk (is) igy akkor 7%-al jutottak csak be a parlamentbe. Aztán kitalálták, hogy a biznisz fontosabb az ideológiánál és szembeköpték az eltelt 6 éves tevékenységüket (pl. Térdre csuhások! jelmondat) és nemzeti keresztény konzervativok lesznek... |
KT | 21924 | 2014. október 24. 10:45 | Válasz erre: 21914 |
...lassan már csak Albánia van mögöttünk az exszocialusta blokkból ! Még...! |
Bubó Doki | 21923 | 2014. október 24. 10:10 |
Én is szétröhögtem magam.......http://www.youtube.com/watch?v=8lbxbGC6TRo&feature=youtu.be
|
tsanyi | 21922 | 2014. október 23. 20:59 | Válasz erre: 21921 |
Erre a valaki ellen való szavazásra hallottam egy történetet ami nemrég volt a franciáknál....a széljobbos (Le Pen vagy a lánya) társulat gyõzelemre állt és az ellenfelük elkezdett olyan kampányt amiben felhívták a figyelmet, hogy mit akar a széljobb így a nép ahogy ott kifejezték az orrukat befogva, de leszavazták a széljobbot....nem akarta senki a helyi szocikat vagy konzervatívokat, nyilván bizonyították már eléggé, hogy õpk is rosszak, de nem akarták a még rosszabbnak gondoltat......
|
Bedouin | 21921 | 2014. október 23. 20:20 | Válasz erre: 21915 |
"Egyébként meg velem simán beszélgethetsz...:-) " Azt hiszem ez sosem volt kérdés! Igazából amit felvetettem az arra vonatkozott, hogy etikus-e azt hangoztatni, hogy a "jelentõs többség" így akarta, ahogy a dolgok jelenleg folynak. Nyilván akik nem mentek el szavazni azok így nyilvánítottak véleményt, én elmentem és miután végig olvastam a szavazó ívet nem találtam megfelelõ csoportot akiknek bizalmat szavaznék, áthúztam az egészet - persze ezáltal érvénytelen lett a szavazatom. Sokan nem ezt tették, hanem nem valakire szavaztak, hanem valaki ellen, amit bõdületes hibának tartok! ... és még valamit fontosnak tartok elmondani, az hogy valahol zsiványabbak, korruptabbak, esetleg csirkefogóbbak az itteni politikusoknál, az ezeket nem menti fel ugyanezen vádak alól. Illetve még annyi, hogy egyetértek Gálos Csabival, mikor azt írta, hogy a képviselõ azt hangoztatta hogy nyertünk nyilvánvalóan fordítva ült a lovon, hisz nem az a fontos, hanem az hogy a választók mit nyertek azzal, hogy õt megválasztották. |
tsanyi | 21920 | 2014. október 23. 18:53 | Válasz erre: 21918 |
Detto...mármint a 98:))....igaz volt jobbik is, de soha többet...amíg voltak kis pártok addig mindig valamelyikre húztam....amióta nincsenek azóta valamelyik ellen.... ......és ha már felvetõdött a külföldre távozottak beleszólása.....aki a Horthy vagy szoci éra alatt ment el annak volt joga beleszólni?...csak kérdem, nem értek hozzá..... .....eh, eszemben sincs újra belebonyolódni itt ezekbe újra..:) |
Taro | 21919 | 2014. október 23. 18:21 | Válasz erre: 21915 |
Akkor ezért nem tudtál a választási csalásról. :-) A FIDESZ megváltoztatta a választási törvényt. Ennek következtében az eredmények: Párt Százalékos megoszlás Szavazat Fidesz-KDNP 44,87% 2 264 780 szavazat MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 25,57% 1 290 806 szavazat Jobbik 20,22% 1 020 476 szavazat LMP 5,34% 269 414 szavazat Az országgyûlés létszáma 199 fõre csökkent. A pártok képviselõi: FIDESZ 133fõ MSZP-EGYÜTT-DK-PM 38fõ JOBBIK 23fõ LMP 5fõ Találós kérdés: a 133 hány százaléka a 199-nek, és mentõkérdés: a 44,87% a) a 100%-on belül abszolút többség (hiszen a 44,87>67) b) egyszerû többség (hiszen a 44,87>50) a helyes válasz megfejtõi FIDESZ kitûzõt, esetleg több helyes válasz esetén Nemzeti dohánybolt koncessziót nyerhetnek. |
Taro | 21918 | 2014. október 23. 18:10 | Válasz erre: 21913 |
Én 98-ban szavaztam a FIDESZ-re és azért nem szavazok rájuk többet, mert bebizonyították (bár a gazdaságirányítás jó volt) hogy pont annyira korruptak, mint a komcsik (azóta persze ebben is rávertek a szocikra). Jobbikra soha nem szavaznék, mert nem egyezik az értékrendünk. :-) Szerintem az LMP mögött az LMP-vel egyetértõk vannak, a többi meg csak politikai marketing duma, esetleg a konkurencia áskálódása. Amit Nyugat-európa és közép-európa viszonyáról írsz, az bizony tévedés. Közgazdasági okfejtés helyett elég ha megnézed a cseheket, lengyeleket, szlovákokat, szlovéneket. |
Jam Clerk | 21917 | 2014. október 23. 18:01 | Válasz erre: 21915 |
Az elképzelhetõ, hogy jelenleg nincs jobb Magyarországon. Ez mondjuk sajnos nem egyenlõ azzal, hogy ez jó. "Kis ország vagyunk. Nekünk csak egy söpredék jutott.", mintha ez rémlene, amit ideillõnek érzek. |
Taro | 21916 | 2014. október 23. 18:00 | Válasz erre: 21907 |
Lassan már Szíjjártói magasságokba emeled a kommunikációt! :-) "Az ország jelentõs többsége úgy gondolja, h nem mondasz igazat..." Tehát a magyar nyelv szabályai mentén nem azt jelenti a fenti mondat, hogy hazug vagyok, hanem azt hogy nem mondok igazat (vagyis hazudok). Igenis gazember, aki abban segít gazembereknek, hogy tovább gazemberkedjenek. Azt gondolod tehát, hogy mindazon emberek, akik soha nem laktak Magyarországon, azok nyugodtan beleszólhatnak az "otthoni" dolgokba, de aki ott lakott, de elköltözött, az nem. Szerintem még dolgozz ezen, mert némi ellentmondást látok szavaid között. Soha nem voltam SZDSZ-es, liberális voltam és vagyok, tudod, mint a FIDESZ-esek voltak, csak õk már inkább konzervatívok, vagy inkább szocdemek, vagy inkább... na szóval ahogy Viktor ébredt. |
Oldi | 21915 | 2014. október 23. 17:49 | Válasz erre: 21908 |
hali! Ez mindig és mindenhol azok 2/3-a, akik vették a fáradságot és elmentek szavazni!! Akik nem mentek el, õk ezzel azt fejezték ki, hogy õket nem érdekli ez az egész cirkusz... Rájuk tehát teljesen feleslegesen hivatkozik, bármelyik oldal... Egyébként meg velem simán beszélgethetsz...:-) Soha nem voltam egyetlen pártnak sem a tagja, nem voltam egyik irányból sem aktivista, közel sem értek egyet minden intézkedésükkel, de az alap irányvonallal, a lényeges döntések irányával, akkor is, ha a végrehajtás módszerével nem annyira... De egy biztos: hogy jelenleg nincs jobb M.országon, és soha többet a kommunisták és ezek szekértolóinak!! Na? Nagyon elvetemült vagyok?? |
TPBalaton | 21914 | 2014. október 23. 17:30 | Válasz erre: 21913 |
Ja. Az 1. orbi kormány elég +gyõzõen borította meg a költségvetési egyensúlyt a gyõzelmük érdekében. Mi volt az a sok kár amit az MSZP csinált? A legnagyobb baj,hogy sokan nem jutnak el SK,CZ,PL-be,mert akkor talán jutna 1 kis fény a diójukba,látván õk hol tartanak.Pedig elõttük voltunk.És csak nõ a különbség gazdaságilag,demokráciailag... |
gezasz | 21913 | 2014. október 23. 17:11 |
Fidesz szavzót kerestek? Itt vagyok! Igaz csak 4 évvel ezelõtt szavaztam rájuk, mivel emlékeimben az elsõ Orbán kormány elég meggyõzõ volt és láttam az ország fejlõdésében perspektívát az akkori Fidesz irányítás alatt. Az idén Jobbikra szavaztam mert õk még nem voltak, de tudtam semmi esélyük és semmi értelme sem lett volna, hogy nyerjenek. De nem volt más értelmesebb lehetõség sajnos. MSZP-re és társaira SOHA. Nagyon sok kárt okoztak az országnak. Az LMP nagyon szépeket mondott és ha nem tudnám kik állnak mögöttük, akkor estleg rájuk szavazok. Bár a mai nyugat-európai liberalizmussal nem igazán értek egyet.De azt tudomásul kell venni nyugat-európának nem érdeke,hogy közép kelet-európában az életszinvonalat felemeljék az õ szintjükre az õ pénzükbõl. Ezért vagyunk itt ahol vagyunk és jobb lehet egy kicsivel de sokkal nem. Mint írta valaki régebben vörös köddel vagy zöld köddel sem
|
Jam Clerk | 21912 | 2014. október 23. 14:17 | Válasz erre: 21911 |
Érett demokráciában szerintem nem lennének. Nálunk ellenben... :) Egyébként meg, egyre inkább a sunyítást látom csak ebben a titkos szavazósdiban, meg persze a manipulálási lehetõségeket. "Jobb helyeken" az ember fölvállalja a véleményét. Mert hát "Ki tiltja meg, hogy elmondjam /.../ ? /.../ Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. Lelkem nem ily honos. Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, aki alattomos. Sem népet, amely retteg, hogyha választ, szemét lesütve fontol sanda választ és vidul, ha toroz." "Aztán õ beszélt: – A hangodból szemrehányást vélek kihallani. Csaknem vádat e nép iránt, amely itt csendesen tenyészik, mint a búza és a bor. Elhatározást vársz tõle, csaknem lázadást, és színt vallani, ha lehetne, korbáccsal kényszerítenéd. Azt mondod, hogy részvétlen és közömbös. Hogy alszik. És hogy ez az alvás különösen ma, bûn. – Mindig jobban látom, hogy helyesen választottam. Helyesen, itt ebben az alvó népben, mert még mindig többet ér így aludni, mint így élni. – Ez itt Berzsenyi és Kisfaludy Sándor népe és földje. Elpusztíthatod, de az aranykorból sohasem fogod tudni felébreszteni. Ez a méhes földje." |
tsanyi | 21911 | 2014. október 23. 13:55 | Válasz erre: 21910 |
És ha tudni lehetne, hogy ki kire szavazott mi lenne?...retorziók?..:)
|
Jam Clerk | 21910 | 2014. október 23. 13:53 | Válasz erre: 21908 |
Lásd a 21877. számú hozzászólás(oma)t. A dolog ennyire egyszerû, csak nem mindenki érti. A válasz jellemzõen az, hogy "tetszettek volna elmenni szavazni, és máshová húzni az x-et, most már nem illik hõbörögni..." A titkos szavazójoggal ez az egyik fõ probléma, hogy nem tudni, ki szavazott kire :)
|
tsanyi | 21909 | 2014. október 23. 13:49 | Válasz erre: 21908 |
Én bevallom, szavaztam a fideszre, igaz nem is nagyon beszélgetünk....és másra is.....ez van..:)
|
Bedouin | 21908 | 2014. október 23. 13:45 |
Mindennek ellentudok állni, csak a kísértésnek nem, így lenne pár észrevételem :) Értem én, hogy ország, meg kétharmad, meg jelentõs többség, de nem beszéltem eddig olyan emberrel sem a választások elõtt, utána meg fõleg, aki a fideszre szavazott volna. Sok tíz-száz barátom van akikkel nyíltan beszélgethetek és senkitõl nem hallottam még, hogy azonosulna a jelenlegi kormánnyal. Vajon mi ennek az oka? Válaszként nem fogadom el, hogy az meszpé székházban lakom, illetve szélbernadett a rokonom :D Tehát komolyan érdekelne, hogy mire alapozzátok, - ti, akik arra alapozzátok - hogy 2/3-ad, meg jelentõs többség, hogy ez valóban tényleg annyi is? .. és kérlek benneteket matematikai alapon alátámasztani az érveiteket, nem csak azzal, hogy mert csak! Tehát az ország kétharmada jelenleg e szerint: https://www.google.hu/search?q=magyarorsz%C3%A1g+lakoss%C3%A1ga&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&channel=nts&gfe_rd=cr&ei=nulIVISaKY-u8we78oDgBA 9.897.000 fõ melynek a kétharmada 6.598.000 ember. Valószínûleg azzal a bõ 3 millió szarossal van állandóan a baj, akik elégedetlenkednek és állandóan szítanak, demoralizálják a közösséget? Vagy most ki fog derülni, hogy a 2/3-ad az nem is az a kétharmad, hanem csak valaminek a kétharmada? |
Oldi | 21907 | 2014. október 23. 12:43 | Válasz erre: 21868 |
Nem bunkó, egy büdös gyökér vagy, aki vagy nem tud olvasni, vagy nem érti, amit olvas... Azért veszed a bátorságot és gazemberezel. Nem mondtam, hogy hazug vagy, ennyire azért nem süllyedek le, azt mondtam, hogy "az ország jelentõs többsége" mindazt, amit írtál nem nem gondolja igaznak, mert akkor nem így választottak volna... Igen valójában úgy gondolom, hogy az az ember, aki elhagyja a hazáját, természetesen teheti, de ezzel az itthoni dolgokba való beleszólás jogát ERKÖLCSILEG elveszti. Ausztriában sincs SZDSZ?? - szegény. |
tsanyi | 21906 | 2014. október 23. 12:02 | Válasz erre: 21905 |
A késõvel többnyire az a baj, hogy már késõ......és akkor inkább alkalmazkodni kell az újhoz....vagy elõállítani egy még újabbat...
|
Jam Clerk | 21905 | 2014. október 23. 11:50 | Válasz erre: 21904 |
Én inkább azt mondanám, korábban sem lett volna több értelme, de hogy egy közhellyel is szolgáljak: jobb késõn, mint soha :)
|
tsanyi | 21904 | 2014. október 23. 11:18 |
Kissé elkésett ez az aktivitás....és hamar el is fog halni....:)
|
Lindbergh | 21902 | 2014. október 23. 09:07 |
Hitler és az internet.....https://www.youtube.com/watch?v=XnxCyKBuso8
|
KT | 21899 | 2014. október 23. 08:44 | Válasz erre: 21869 |
Nem lesz adóemelés ! ...megmondták ! Csak kb 30 új adót vezettek/vezetnek be ! Amúgy ez egy jó adó ! A szavazóbázisuk jelentõs része nem is ismeri ezeket a termékeket ! ;-) |
KT | 21897 | 2014. október 23. 08:30 | Válasz erre: 21895 |
Ja, felemelkedtünk észak korea és néhány afrikai ország szintjére !
|
KT | 21896 | 2014. október 23. 08:29 | Válasz erre: 21895 |
...meg, hogy megengedték a Déli Áramlat épitését, az eu tiltása ellenére !
|
Taro | 21895 | 2014. október 22. 22:06 |
Az internet adó csak egy gumicsont, amit azért dobtak be, mert el akarják terelni a figyelmet az amerikai korrupciós botrányról. Ilyen böszmeséget 50 éve nem csinált magyar kormány. |
Dragstar11 | 21894 | 2014. október 22. 20:14 |
Ez az internetadó jól megszívatja a kereskedõket pénztárgépileg..... A törpe kitalálta a frankót, majd a pénztárgépek internet használata is dràgul. |
Jam Clerk | 21893 | 2014. október 22. 20:13 | Válasz erre: 21890 |
Errõl csak az jutott eszembe, hogy "bolond lukból bolond szél fúj". Úgy néz ki, ezt többféleképpen is lehet értelmezni.
|
Taro | 21892 | 2014. október 22. 19:58 | Válasz erre: 21875 |
De ugye az, hogy hazugnak titulál konkrét tény nélkül, az nem zavarja a hölgy kényes ízlését? Osztrák forumon is jelen vagyok, akkor ide nem is jöhetek már? Vagy kormányablaknál kell igényelni a hozzászólás jogát? Nem hinném, hogy konkrét vulgaritás nélkül, csak a magam szórakoztatására lettem volna valaha is bunkó, bárkivel itt. Azt viszont engedje már meg nekem, hogy olyan legyen a fogadj isten, mint az adjon isten. |
klimas | 21891 | 2014. október 22. 19:57 |
Azért van jó hír is mára: http://www.origo.hu/itthon/20141022-svajcba-indultak-a-miskolci-romak.html |
klimas | 21890 | 2014. október 22. 19:38 | Válasz erre: 21883 |
Jaj ! Olyan kis butuskák vagytok! Akkor még másként fújt a szél : http://hvg.hu/tudomany/20141021_internetado_ezt_mondta_6_eve_a_fidesz_arr/ Egy újabb bizonyíték, van kapcsolat a segg és a száj között.... Sajnos!!!! |
Audimania | 21888 | 2014. október 22. 15:23 |
Ejj, nem értetek az internetadóból egy szót se. Új munkahelyeket hoz létre, pl. lehet valaki router-leolvasó, meg ugye az adót is ki kell számolni valakinek. És ellenõrizni is kell, nem? Ezek pedig biztosan új munkahelyek lesznek, mert a nav olyan túlterhelt, hogy még egy vagyonosodási vizsgálatot se sikerül nekik korrektül végigvinni ... |
Jam Clerk | 21883 | 2014. október 22. 13:49 |
Csak nekem nem világos, hogy mi indokolhatja egy "gazdasági növekedés-orientált piacgazdaságban", ha a kormány még azt a két fõ tételt is megnyirbálja állami kényszerrel (mert mi más az adó, mint "sáp" avagy lefölözés), ami a fogyasztást (a gazdaság "növekedését") egyébként meghatározza? Értem ezalatt egyrészt a fogyasztók bevételét (SZJA), másrészt a megszerezhetõ javak forgalmát (ÁFA). Mi ebben a logika?
|
Bubó Doki | 21882 | 2014. október 22. 13:38 |
Majd csak le teccenek szokni arról, hogy itt is egész nap netezgetnek, írogatnak, uszítgatnak, csacsognak...........tessenek dógozni, lehajtott fejjel, és nem gondolkodni, elmélkedni....!
|
Jam Clerk | 21881 | 2014. október 22. 13:36 | Válasz erre: 21880 |
Néha elgondolkodom, javítana-e az adófizetési morálon, ha tudnánk, hogy ténylegesen mire költik a befizetett adókat. Eleinte valószínûleg nem, mert mindenki sejti-tudja, hogy nem arra, amire kéne. Vagy nem úgy (és nem is biztos, hogy tévedünk). Hosszú távon viszont lehet, hogy megérne egy misét. Persze akkor is csak úgy, ha megelégednének a "tizeddel", illetve leszoknának ugyanazon dolog kettõs-többes-sokszoros adóztatásáról. |
eröt | 21880 | 2014. október 22. 13:33 | Válasz erre: 21878 |
Ez egy jó kérdés. Pölö ha az adóimat utalással fizetem be (mert úgy kötelezõ)akkor azért még külön tranzakciós illetéket(ADÓT!) baxnak rám.Ami sok-sok ezer évente.Tehát a kérdésre igen a válasz.
|
Jam Clerk | 21879 | 2014. október 22. 13:29 | Válasz erre: 21871 |
Apró észrevétel: ha nem narancs-, hanem mondjuk vörös-, vagy zöldköd lenne az ország "jelentõs többsége" fölött, attól nem lennénk sz*rban ugyanúgy a "kormánnyal"? Csak mert jelenleg én egyik oldalon sem látok értelmes kiutat... aki odakerül, csinál valamit, ami igazából senkinek sem jó, kivéve a kormányosnak (és mivel a rum károsan hat a koordinációs és vezetési képességekre, így jelenleg legföljebb egy pofa bagó engedélyezhetõ, de majd meglátjuk, mi lesz 20 év múlva, ha a mostani bebalzsamozása után esetleg másik kormányos lesz).
|
Jam Clerk | 21877 | 2014. október 22. 13:24 | Válasz erre: 21876 |
Khm... ezek a dolgok nem fordítva mûködnek? A cél eleve a kétharmad volt, a törvényt nem csak aszerint rajzolták meg, hogy ha otthon is marad a jónép jó része, akkor is összejöjjön? 10 napja nálunk is sikerült 64 %-ra kihozni a narancsos gyõztest (az mondjuk nem kétharmad, de majdnem)... és egy ismerõsöm azóta húzza az orrát, mióta levezettem neki, hogy ez a 64 % a választójoggal rendelkezõ teljes lakosságunkra vetítve bizony alig 19 %. Jelentõs többség, valóban. |
desiderus | 21876 | 2014. október 22. 13:17 | Válasz erre: 21875 |
"Az ország jelentõs többsége úgy gondolja, h nem mondasz igazat... " by Oldi Ez nálam is kiverte a biztosítékot...az a 10 max 15 százalék akibõl a remek választási törvény kétharmadot csinált ???? Taro még gentleman módjára válaszolt.... |
Penzi | 21875 | 2014. október 22. 12:54 | Válasz erre: 21874 |
Az nem, csak a mikéntje (((((( És mint látszik nekem is van ám véleményem )))) |
desiderus | 21874 | 2014. október 22. 12:46 | Válasz erre: 21872 |
Talán zavar a véleménynyilvánítás szabadsága ?
|
lendvai | 21873 | 2014. október 22. 12:31 | Válasz erre: 21872 |
Biztosan van, de oda osztrákul kell posztolni. :-)
|
desiderus | 21871 | 2014. október 22. 11:32 |
Narancsködben úszók figyelmébe : http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_adoszabalyok_a_havi_jovedelmunk_is_csokkenhet_2015-ben.588552.html |
lendvai | 21870 | 2014. október 22. 09:41 | Válasz erre: 21868 |
Gondoltam benézek ide is. :-) Azt hiszem értem mit jelent itt az "ausländer". :-) Magam is ebben a cipõben járok, egy stresszfaktorral kevesebb. :-)
|
Bubó Doki | 21869 | 2014. október 22. 08:49 |
Emberek, ez igaz lehet?????? http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/a-szappant-es-a-sampont-is-megadoztatja-a-kormany-437660
|
Taro | 21868 | 2014. október 21. 22:11 | Válasz erre: 21867 |
Örülj ennek a hozadéknak és ne búsulj, maradok. Politikával, közélettel ott foglalkozok, ahol nekem jólesik. A FIDESZ gyûlésen pofázz bele, kinek adjátok a trafikokat, ebbe ne. az ország többségébõl hány ember hatalmazott fel, hogy a nevükben nyilatkozzál? Vagy csak a saját véleményedet sem vállalod nyíltan? http://index.hu/belfold/2014/10/21/nemeth_zsolt_elore_szolt_nagy_a_baj/ A gazemberek támogatói, maguk is gazemberséget csinálnak (és ez pl. rád vonatkozik). |
Oldi | 21867 | 2014. október 21. 21:31 | Válasz erre: 21864 |
Azért mégis van némi hozadéka az utsó 4-8 évnek... :-) Csak arra kérünk maradj is ott!... :-( És, ha lehet ott foglalkozz a közélettel, a politikával, õk biztos örülnek neki...:-) Az ország jelentõs többsége úgy gondolja, h nem mondasz igazat... Ha majd itthon szükségünk támadna némi kioktatásra demokrácia ügyben, majd fordulunk hozzád bizalommal... :-) |